9 juny 2010 per admin

3 Comentaris

A Better Doctor, un millor cristià

A Better Doctor, un millor cristià

Ines Pinate

D'un Cop d'ull

De Santa Llúcia, Veneçuela, juny, 2010

Després de servir en una missió al seu país natal, Veneçuela, Inés Pinate casat amb un altre missioner només perquè al final el matrimoni tres anys més tard en un divorci. Ara, amb un fill de 8 anys d'edat, aquesta mare soltera assisteix a l'escola de medicina. En la seva entrevista, Inés expressa el seu amor per la seva Pare Celestial i explica com ser un metge l'ajudi a ser un millor cristià.

Com es va assabentar sobre l'església i d'obtenir un testimoni de l'Evangeli?

Jo sabia sobre l'església a través del meu germà gran, que vivia en una altra ciutat en el moment. Tenia al voltant de dotze anys d'edat quan jo sabia que ell estava assistint a l'església. En aquest moment, jo no tenia molt contacte amb el meu germà. Un dia em va convidar a anar a casa i de l'església. Quan vaig visitar l'església, em va agradar molt. Vaig sentir pau i vaig veure que era diferent. El meu germà em va portar a la pila baptismal i ell em va dir: "Germana, aquí és on vaig a batejar a vostè." En aquell moment, jo no ho entenc.

Després vaig tornar a casa. Vaig perdre contacte amb el meu germà de nou. Més tard, es va enviar als missioners a casa quan tenia 20 anys. Va ser llavors quan els missioners van començar a ensenyar l'Evangeli formalment. Jo no estava disposat a acceptar l'evangeli, però tot el que em van ensenyar el que sentia era cert. El vaig sentir i vaig saber que tot i que encara no havia pregat i li va preguntar sobre el Llibre de Mormón. Aquells missioners mi i la meva família els ensenya durant un any. Finalment, vaig ser batejat el 23 d'octubre de 1994. Aleshores jo havia llegit el llibre del mormó. Vaig pregar i em va donar la confirmació que el Llibre de Mormón és veritable i tot el que els missioners m'havien ensenyat era cert. Que tenia un testimoni. La meva germana i jo ens vam batejar. Per tant, sabíem que l'evangeli a través del meu germà gran. Va ser un llarg procés, a fi de ser batejat, però finalment ho vaig fer.

Vostè va servir una missió poc després es va unir a l'església?

Vaig servir al Barcelona, ​​Veneçuela, la missió 1997-1999, després que havia estat membre de l'església des de fa tres anys. Va ser la meva millor experiència. Em sento com si fos ahir. A través de la meva missió em van donar a conèixer Jesucrist. Jo podria entendre més. Vaig viure experiències que he pensat Jesucrist va poder haver tingut quan estava ensenyant l'evangeli. Jo estava tan a prop d'ell. Al Centre de Capacitació Missional Vaig complir totes les regles que el president de la MTX va dir. Si ell va dir que jo havia d'anar al llit a les 10, ho vaig fer. Vaig obeir tot. El meu Pare Celestial em va beneir molt quan jo estava en la meva missió.

Vaig servir una missió amb un propòsit, que era que la meva germana que era tan reticent a l'evangeli ho acceptaria. Vaig fer un pacte amb el meu Pare Celestial. Jo anava a servir en una missió, però quan vaig acabar amb la meva missió que m'esperava que la meva germana s'uniria a l'església. Va ser un pacte personal amb el meu Pare Celestial. Tots els mesos li vaig enviar una carta a la meva germana amb una escriptura. Un mes abans d'acabar la meva missió, vaig rebre un vídeo en què es va gravar el baptisme de la meva germana. Això va ser molt emocionant per a mi. Era tan meravellós escoltar el testimoni de la meva germana. Quan vaig tornar de la meva missió, vaig veure a la meva germana tan fort a l'església. Ella era una gran força per a mi. Vaig poder veure que el nostre Pare Celestial compleix les seves promeses, si complim les nostres promeses també. La meva missió va ser una bona experiència per a tota la gent que vaig conèixer, a tots els que em vaig convertir a l'Església. Però la major recompensa va ser veure la meva germana com a membre de l'església.

Podria explicar-nos sobre la seva matrimoni i del seu divorci?

Em vaig casar amb vuit mesos després que vaig tornar de la meva missió. Tenia 23 anys quan em vaig trobar amb el pare del meu fill. Ell era un ex missioner també. Va complir la seva missió a Maracaibo, Veneçuela. El vaig conèixer en un sol de dansa per a adults. Ell va començar un festeig amb mi. Un any després que ens vam casar i segellada al temple a Veneçuela. Després de tres mesos, em vaig començar a sentir algunes dificultats en el meu matrimoni. Em vaig adonar que el meu marit estava fent coses que no estaven bé. Estava tan frustrat i decebut al respecte. Va començar per no assistir a l'església perquè estava cada vegada més preocupat pels diners. Va començar a treballar els diumenges. Ell no va complir ia la seva vocació a l'església. Es va convertir inactiva a l'església. Vaig quedar embarassada tres mesos després de casar-se. Jo era molt sensible a tot. He intentat moltes vegades per demanar-li que vagi a l'església amb mi però el seu cor va començar a canviar. Jo estava en aquesta situació al voltant de tres anys. Li vaig dir que m'havia casat amb ell per ser feliç i tenir una família. Vaig compartir el meu testimoni amb ell. Jo li vaig dir que volia un home de Déu. Recordo que era un diumenge, quan el van obligar a prendre una decisió. Jo li vaig dir: "Si no canviarà la seva actitud, no podem estar junts." Ell va prendre la decisió de sortir de casa. Va abandonar el meu fill i jo. No va tenir més contacte amb el seu fill. El meu fill tenia un any i mig d'edat quan el meu marit va decidir deixar-me.

Sé que el matrimoni significa dues persones, però que no podia manejar aquesta situació més .... De vegades alguns membres de l'església no estan d'acord amb la idea del divorci, però crec que hi ha una raó per la qual hi ha el divorci, sobretot si el seu matrimoni està perjudicant de manera molt.

Finalment, em va demanar el divorci. Ell va començar a viure amb una altra persona. Vaig meditar sobre la meva matrimoni, si he de guardar o acabar-lo. Em vaig decidir a presentar per al divorci. Ara crec que va ser realment una bona decisió, ja que es va fer mal els meus sentiments moltes vegades. Ell va començar a odiar-me. Crec que la meva separació va ser alguna cosa bona que va succeir en la meva vida. Ell sempre em va culpar pels seus errors. Ell va perdre la comunicació amb el nostre Pare Celestial. Sé que el matrimoni significa dues persones, però que no podia manejar aquesta situació mai més. Va ser la millor decisió que he fet per a mi i per al meu fill. De vegades, alguns membres de l'església no estan d'acord amb la idea del divorci, però crec que hi ha una raó per la qual hi ha el divorci, sobretot si el seu matrimoni està patint tant. Em sento bé ara. Tinc la pau tot i que no he sentit res d'ell durant un any. Dono les gràcies al meu Pare Celestial per donar-me forces per seguir endavant en la meva fe. El meu fill és un nen feliç tot i que no té al seu pare al seu costat. El meu fill està assistint a l'església i ell és un bon noi.

LDS_woman_photo_Pinate2

Ara ets un estudiant de medicina a la Universitat Bolivariana de Veneçuela. Per què va decidir inscriure a l'escola de medicina després del seu divorci?

La meva mare em va aconsellar que el millor per a mi fer després de la meva divorci va ser estudiar perquè si em quedava a casa, em deprimeixen. El nou govern del meu país va introduir un programa que va donar a la gent sense molts diners l'oportunitat de inscriure a l'escola de medicina. A la meva ciutat natal, hi havia una escola d'educació i una escola de medicina. El grau en l'educació no era molt interessant per a mi. Per tant, vaig decidir estudiar medicina. Jo estudi Medicina Integral coneguda com Medicina Familiar i Vaig a acabar el proper any.

Quina edat té el seu fill?

El meu fill té 8 anys d'edat ara.

Com troba temps per estar amb ell mentre estudiava?

Ha estat un repte difícil per al meu fill. Ell sempre em diu que no li agrada que jo estudiar medicina perquè he d'estar de guàrdia algunes nits. He de deixar-ho amb la seva àvia. Ell ha de sacrificar, perquè no tinc tant de temps com jo solia tenir abans que jo vaig estudiar medicina. L'única vegada que he d'estar amb el meu fill és per les tardes després del treball i els diumenges, quan anem a l'església. També, quan tenim les nostres nits de llar i quan llegim les Escriptures junts. Jo sempre li dic que quan he acabat amb els meus estudis que farem tot el temps que no estem junts ara. Jo sempre ho abraçada i li dic coses boniques entre si. El més difícil sobre els estudis és no tenir prou temps per estar amb el meu fill.

Com és que l'estudi de la medicina ajuda a ser un millor membre de l'església?

Per ser metge és ser solidari, caritatiu, i honest. Quan ets un doctor, vostè ha de viure les coses que a altra gent a fer. Per exemple, no puc dir als altres que no fumin ni beure si estic fent aquestes coses.

Sento que puc ajudar els meus semblants amb la medicina pel fet que molts dels pacients que vénen amb problemes emocionals. Jo els ensenyo l'evangeli indirectament a través de la medicina. Per exemple, la Paraula de Saviesa. Jo els dic als meus pacients que hi ha coses que no són saludables per al cos. Jo ensenyo aquest principi i els ajudo a viure ell. L'educació que vaig rebre a l'escola de medicina m'ajuda a viure amb professionalisme, ètica i amb la veritat.

L'educació que vaig rebre a l'escola de medicina m'ajuda a viure amb professionalisme, ètica i amb la veritat.

Tots els principis que s'ensenyen a l'església a la qual es poden aplicar a l'escola de medicina. Per exemple, el principi de l'honestedat. No puc estar en el diagnòstic d'un pacient, ja que portaria un munt de conseqüències i em causar caos. Un altre principi que aplico és ser un bon exemple en tot moment. He de ser un bon exemple per als meus pacients. El servei és un altre dels principis que puc aplicar a la medicina. El principi del sacrifici. Jo dono el meu temps i si cal vaig a donar la meva pròpia vida per salvar altres. He de treballar com a equip amb un metge de plom i altres companys de treball, a fi d'ajudar els altres. Crec que tot això m'ha ajudat a enfortir els principis de l'Evangeli dins de mi mateix. M'agrada l'escola de medicina, ja que m'ajuda a ser una millor persona i per ser millor cristià.

LDS_woman_photo_Pinate
Com se sent el Pare Celestial el guia?

La comunicació que tinc amb el meu Pare Celestial és tan especial. Prego molt. Quan dormo, em relaciono el que son amb les coses que estan succeint en la meva vida en aquest moment. A través dels membres de l'església i de les Escriptures, el Pare respon a les meves oracions. Crec que si jo no tenia aquest tipus de comunicació que tinc amb el Pare, jo no seria forta a l'església. Sento que el meu Pare Celestial em cuida i em protegeix. Sé que Ell m'estima i jo sé que Ell vol que jo miro per a ell.

Quins són alguns desafiaments de ser membre de l'església a Veneçuela?

Hi ha molts desafiaments. No és fàcil viure l'evangeli a Veneçuela. President Thomas S. Monson va dir recentment en una Conferència General que estem vivint en el món de la perversitat i la maldat. Veneçuela, en particular, és un país en el qual és difícil viure els principis de l'Evangeli. Per exemple, els meus companys de treball conviuen amb les seves parelles sense casar-se perquè pensen que el matrimoni no és necessari d'acord amb el món. És difícil per a mi com a mare soltera perquè els homes no volen una cosa seriosa. Els homes no creuen que una mare soltera com jo no pot simplement viure amb ells. És un gran desafiament per a mi en aquest moment. Jo visc l'evangeli. Els homes no poden entendre que una dona com jo, que té 35 anys, no pot tenir una relació amb ells sense casar-se. Tot i que jo els ensenyo l'evangeli és difícil per a ells canviar. Estic sol. Jo no tinc molts amics. No puc convertir-me en amic d'altres membres de l'església, perquè estic molt ocupat. Aquest és un gran desafiament per a mi en aquest moment.

Els homes no poden entendre que una dona com jo, que té 35 anys, no pot tenir una relació amb ells sense casar-se .... estic sol.

Quines són les coses bones de ser un membre de l'església a Veneçuela?

Per tenir la veritat a les nostres vides és un avantatge perquè ens ajuda a evitar situacions difícils. Per exemple, a Caracas, Veneçuela, hi ha molts llocs nocturns. Sabem com membres de l'església que aquests llocs no són bons per anar, ja que no ens ajuden a tenir l'Esperit. Ser membre de l'Església ens ajuda a evitar aquests llocs i vam reunir en els llocs correctes. Tot i que Veneçuela és un país que té tanta violència, estem protegits. Estem a casa nostra o en llocs adequats.

¿Se sent el suport de les germanes de la Societat de Socors o membres del barri? Té el suport dels membres de la seva família?

Gràcies a l'Església de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies en aquesta ciutat, gràcies a la meva família ia les germanes de la Societat de Socors, puc fer el que estic fent ara. Estic agraït per la meva bisbe que és un home meravellós, el president de la Societat de Socors que és el meu amic i la meva mare que ha estat un gran suport per a mi en aquest moment que viu sola amb el meu fill. Dono les gràcies al meu Pare Celestial per tot el que tinc. L'evangeli és per a mi un gran tresor. Jo sé que l'evangeli és perfecte tot i que vivim en un món de maldat. Hi tros de cel aquí. He tingut el suport de tot el món aquí que és per això que puc seguir endavant.

D'un Cop d'ull

Ines Pinate


LDS_woman_photo_Pinate
Lloc: Santa Lucia, Veneçuela

Edat: 35

Estat civil: Solter (divorciat)

Nens: fill de 8 anys d'edat,

Ocupació: Estudiant de medicina

Les escoles que va assistir: Universitat Boliviana de Veneçuela

Idiomes que es parlen a la llar: Espanyol

Himne preferida: "Oh Digues: Què és la Veritat"

Entrevista realitzada per Neylan McBaine. traducció de l'espanyol per Llum Moronta. Fotos s'utilitzen amb permís.

3 Comentaris

 1. Brittney Poulsen Carman
  22:27 al 10 juny 2010

  Increïble. Increïble. Increïble. Gràcies, PCM, per a la publicació de la història d'aquesta increïble dona. Escric això a través de les llàgrimes. Ines Piñate i em van passar sis mesos junts com a companys de missió. Jo era la noia més afortunada del món. La seva tranquil · la i bonica fortalesa és un regal singular. La seva fe em va educar i una altra.

  T'estimo Amb Tot el meu ànima, companya. Els records del nostre Temps junts estan Gravats a la memòria Per Sempre-el sol al carrer, l'olor de la platja, els Dies d'aleta pecat. Nens nus, Homes borratxos, i les àvies tan grolleres de l'illa Que em van fer una grollera del meu! Gràcies a Coses Tantes for you, Aracelis. Com noviecitos TEUS Diuen: Com un amor de l'nostre de no Es Pot Acabar. Et Porto Aquí, la meva vida, Com Un tatuatge en el meu Cor.

 2. Myrna
  18:11 al 14 juny 2010

  Tens molta raó la meva germaneta, l'evangeli del nostre Senyor és el mes gran tresor del cel paràgraf this mundo.Sigue Cap Endavant Amb molta fe i obedencia de com ho ha estat fent fins ara PERQUÈ AQUESTA pau, aquest Desig de SERVIR, aquest Amor, Tots bienen del regne dels Cels Per Mitjà del sacerdosio i ungion del nostre Senyor Jesús Crist. M'ha fris del molt goig Sentir l'Esperit del nostre Déu en llegir el teu bonic Testimoni. Garcias porció conpartir cosa tan presioso.

  Que el Senyor continuï beneint a vostè i el seu fill preciós, és la meva oració en el nom de Jesucrist. a més

 3. Amie
  21:00 al 9 octubre 2010

  El meu marit era a la mateixa missió dels mateixos anys. Li vaig mostrar la foto i li vaig dir que no creia que hi havia alguna germanes llatins a la seva missió? Estàs segur que té la missió no? Barcelona, ​​Veneçuela? Qui era la seva missió president?

Deixa un comentari

SEO Powered by Platinum SEO de Techblissonline