10 novembre 2010 per admin

2 Comentaris

"Escoltar i obeir"

"Escoltar i obeir"

Teruko Tsuneda Nakayama

D'un cop d'ull

Honolulu, Hawaii, novembre de 2010

Teruko Nakayama va ser criat en una família japonesa a Hawaii i encara que els seus pares practiquen el budisme, mai va tenir cap tipus de formació religiosa formal. Donar a llum al seu primer fill, però, la va motivar a buscar la veritat. Ara de 80 anys, Teruko i el seu marit han complert tres missions de l'Església.

Nascut als immigrants del Japó, ens pots explicar una mica sobre la teva infància?

Vaig néixer i vaig créixer en WAIALUA, Hawaii. A la meva família, jo era el sisè de nou germans. Quan vaig néixer, el meu pare estava regant la canya de sucre per a la WAIALUA Sugar Company. Aquesta és la forma en què vivim-enmig dels camps de canya a Hawaii.
Els meus germans i jo vam assistir a l'escola d'idioma japonès després de l'escola cada dia. Era difícil de pagar la matrícula, però els meus pares va fer tot tipus de treball extra per enviar-nos a l'escola i aprendre sobre la cultura i l'idioma japonès.

Teruko on her wedding day

Teruko dia del seu casament

El meu pare no era molt religiós, fins que va perdre el seu quart fill. Va pensar que la pèrdua d'un nen era un càstig de Déu perquè ell solia jugar totes les nits. En el moment en què vaig néixer, el meu pare havia canviat. Es va posar molt estricta. Ell era un pare diferent del que era per als meus germans grans. Tenia por del meu pare, però vaig saber de l'obediència. Ell era molt just tot i que ell no tenia l'evangeli.

Amb els pares que practiquen el budisme, de quina manera li estaven disposats a escoltar l'evangeli de Jesucrist?

Encara que els meus pares eren budistes, els meus germans i jo mai se'ls va ensenyar la religió. Els meus pares, però, ens ensenyen l'obediència i l'escolta. Els meus pares eren exemples del treball dur i l'honestedat. Estic agraït per aquest exemple. Fins i tot si no fóssim una família perfecta, els meus germans i jo vaig veure que els meus pares van treballar dur per proveir per a nosaltres i es van sacrificar per a la família. Els meus pares practicaven el budisme junts, però no hi havia cap educació religiosa per als nens. Quan anaven al temple budista, els meus germans i jo juguem fora, esperant-los.

Els meus pares ens ensenyen l'obediència i l'escolta. Els meus pares eren exemples del treball dur i l'honestedat. Estic agraït per aquest exemple.

Com es va assabentar sobre l'evangeli?

Era l'estiu de 1952, em vaig casar, vaig tenir la meva primera filla i viu a Honolulu. Jo mai havia practicat la religió, però quan va néixer la meva filla, vaig pensar: "Com vaig a ensenyar al meu fill sobre Déu?" Volia saber sobre Déu, però jo no sabia res sobre la religió.

Quan van arribar els missioners, que portaven vestits creuats i se'ls veia incòmodament calenta durant la calor de l'estiu Hawaii. Em van oferir una beguda freda per a ells i els vaig demanar que vinguessin a l'interior de l'apartament. En aquests dies, els missioners van demanar als tres preguntes "d'or" (D'on venim? Per què som aquí?; ¿A on anem?). Li vaig respondre: "No em preguntis, anar a algú que coneix la resposta".

Teruko about the time she was baptized

Teruko sobre el moment en què va ser batejat

Ells estaven disposats a ensenyar i jo no els importava l'aprenentatge perquè volia alguna cosa més per a la meva filla. Jo no sabia què esperar perquè mai havia llegit una Bíblia, que mai havia estat propietari d'una Bíblia, i jo no sabia el que eren les escriptures. Jo no sabia res sobre la religió o de ser mormó, però quan vaig parlar amb els missioners, jo sabia que ells estaven dient la veritat. Crec que tot es remunta als meus pares i el que em van ensenyar sobre l'honestedat.

Tot era tan estrany, perquè per a mi la religió és una cosa que molta gent va créixer amb, però mai vaig tenir. En menys d'un any, el meu marit i jo ens unim a l'església i poc a poc, un a un, una mica a la vegada, aprendre sobre l'evangeli. Així com hem avançat-una mica a la vegada.

La seva fe en l'Evangeli va començar a causa del exemple dels seus pares, amb independència de la seva diferent fe. De quines altres maneres es exemple dels seus pares l'ajuden a desenvolupar el seu testimoni?

Els meus pares em van ensenyar obediència estricta i ser obedient era important per a mi testimoni. Per exemple, la llei del delme era un ajust per a la meva família. Mai ens vam donar un cèntim a una altra església, però de sobte se'ns va demanar de donar el deu per cent dels nostres ingressos. Pensem, "No podem fer-ho, mai anem a estalviar diners." No obstant això, només provava i provava i que va ser la benedicció. No sé quant de temps el va portar, però finalment vam poder pagar el delme i que ha estat una benedicció.

El 1955, el meu marit es va convertir en un ancià i ens vam anar al temple l'any vinent. Jo tenia la mentalitat que si faig un compromís, no vaig a meitat de camí. És tot o res. Quan se'ns van acostar per anar al temple, li vaig dir al meu marit: "Si no fem això ara, oblida-. És tot o res. "I això és el que era. Jo no volia ser tebi sobre qualsevol cosa.

Teruko's family in about 1965

La família de Teruko en aproximadament 1.965

Vas a ser obedients a les crides que li ha assignat a través de l'Església, servint quatre missions. Pots parlar-nos d'aquestes oportunitats?

El meu marit i jo servim al Temple Missió Tòquio 1986-1988 quan tenia només 60 anys d'edat. El meu marit estava pensant en retirar-se als 62 va arribar l'anomenada edat i pensem: "Hem d'anar a servir." No teníem molt, així que vam haver de llogar la nostra casa mentre ens havien desaparegut i era suficient per seguir endavant una missió. Ens va costar $ 1,100 al mes per servir en una missió junts i el meu marit i jo vam poder llogar casa nostra per $ 1,200 al mes. El lloguer és com donem suport a nosaltres mateixos en la nostra missió al Japó.

Teruko and her husband on their Tokyo Temple mission

Teruko i el seu marit en la seva missió Temple Tòquio

Després de tornar a Hawaii, algú li va preguntar: "Quan vas a una missió de nou?", Li vaig dir en to de broma: "Si algú ens dóna diners, tornarem una altra vegada." El meu marit i més tard vaig saber que el nostre barri tenia una mica de diners a un costat per ajudar les parelles van en missions, pel que ens apuntem a una nova missió! Vam anar a Chicago, Illinois en una missió de proselitisme entre 1991 i 1992, vam tenir una mica d'èxit en portar a altres a l'església i va ser una experiència molt valuosa.

Més tard, el 1997, ens vam anar en una missió antecedents familiars de Salt Lake City per un any. Una missió de la història familiar és molt inspirador. Encara tenim meravellosos records d'aquesta època. Quan vam tornar a Hawaii de nou, se'ns va demanar de servir en una missió a temps parcial al Magatzem del Bisbe.

Avui en dia, el meu marit i jo estem en els 80 i no tenen molt a fer, però tenim tot el possible per seguir sent missioners. És meravellós, aquest viatge per la vida. He pogut conèixer a moltes persones inspiradores que m'han ajudat a ser una millor persona. Crec que sóc un missioner de cor.

A 2007 photo of Teruko's family

Una foto de família de Teruko 2007

Com a mare, àvia i besàvia, quin tipus de llegat vols deixar al seu posteritat?

Sempre els dic als meus néts, "Escoltar i obeir." Intento ser un exemple d'obediència per als meus néts. Vull que siguin feliços.

Si jo no tinc religió no sé quin tipus de condició a la meva família estaria en. Abans d'unir-se a l'església, no teníem cap objectiu i s'ho acaba de viure per al plaer. Mitjançant la nostra pertinença a l'Església, he arribat a saber que la felicitat és viure una vida simple en l'Evangeli amb la meva família.

D'un Cop d'ull

Teruko Tsuneda Nakayama


LDS_woman_photo_NakamayaCOLOR
Ubicació: Honolulu, HI

Edat: 83

Estat civil: Casada amb Walter Tetsuo Nakayama des 11 novembre 1949 a Harris Memorial Church Methodist pel Reverend Harry Komuro d'Honolulu, HI. Vam ser dotats i segellem en el Temple de Laie, Hawaii en 1956.

Nens: quatre fills adults: Filles: 59 i 53 Sons: 50 i 45.

Ocupació: Perruquer / esteticista, Vendes i Servei, jardiner, mestressa de casa, i diversos treballs a temps parcial, mentre que la criança dels nostres fills.

Escoles d'Estudi: Escola Primària WAIALUA, 1 al 6 grau; WAIALUA Intermedi i High School, 7 al 10; McKinley High School a Honolulu, Junior i anys més grans. Honolulu Beauty College, 1946, Introducció a la Moda Dressingmaking @ SingerSewing Studio. Escola d'idioma Japonès, de l'1 al 7 (després de l'escola regular i de mig dia durant les vacances d'estiu.

Idiomes parlats a la llar: Spoke japonesa als pares, però l'anglès parlat amb els nostres fills, néts i besnéts.

Himne favorita: "L'oració del Profeta"

Entrevista realitzada per Amy Doxey . Fotos s'utilitzen amb permís.

2 comentaris

  1. Virginia Li
    24:15 en 2 desembre 2010

    Moltes gràcies per compartir la teva història. M'encanta el seu lema: "escoltar i obeir". També m'encanta el seu compromís de servir a 4 missions. És increïble! Espero poder anar a una missió quan jo i el meu marit retiren però sé que s'està fent molt car per fer això. No sé si podem tenir els diners per fer-ho.

  2. Saroeun Eav
    08:25 del matí del 28 gener 2014

    La bellesa, la força i la fe que això és realment inspirador. Gràcies per compartir el seu testimoni vostè.

Deixa un comentari

SEO Powered by Platinum SEO de Techblissonline