17 març 2011 per admin

18 Comentaris

Les moltes lliçons de l'Esclerosi Múltiple

Les moltes lliçons de l'Esclerosi Múltiple

Catalina Crittenden

D'un Cop d'ull

Catalina Crittenden va ser diagnosticat amb esclerosi múltiple en 1987, com la mare de tres nens petits. Amb un marit dedicat a la direcció de negocis internacionals, Catherine va sentir inicialment culpable no podia fer totes les coses a altres mares ho fan, però l'oració, el ​​temps i la comprensió de l'Expiació li va permetre adaptar al seu estil de maternitat per satisfer les seves habilitats i tenir un sentit d'autoestima en el rostre de la seva malaltia. Avui, ella està molt agraïda pel temps que ha de ser una àvia - no és l'àvia que res i es va als esdeveniments esportius, però el que escolta, llegeix i és un amic.

Com va ser diagnosticat amb esclerosi múltiple?

Quan ens vam mudar a Alemanya amb el treball del meu marit el 1982, vaig començar a notar que estava tenint dificultat per caminar. El meu cama esquerra no seria prou clic i jo estava experimentant algunes coses i profunditat sensorials percepció, coses com la calor i formigueig i la meva ment es sentirien una mica borrós. Jo només vaig pensar que era l'estrès. Cada metge al qual vaig diria que va ser perquè estava sota molt de ser una mare jove amb un marit que estava ocupat i viatjant regularment per al treball de pressió. Per quatre anys i mig vaig pensar que m'estava tornant boig, però també sentia que no era jo. Jo sabia que alguna cosa anava malament. Però tot sempre es va recuperar fins al meu últim atac, l'atac que vaig tenir just quan ens estàvem movent d'Alemanya. Que un era bastant dolent que jo sabia que això era només que no és normal i no podia dir on tenia els peus.

Tornem als EUA el 1987 i recordo que vam arribar a casa un divendres i vaig anar al metge dilluns. Ella em va dir que veure un neuròleg que vaig fer dimecres i es van diagnosticar els MS basat en la meva història. Després el divendres, el meu marit Gary va deixar i va tornar a Alemanya durant dos mesos. Nosaltres amb prou feines havíem mudat a una casa vella bostonià que tenia quatre pisos i realment em va preguntar el que estava fent! Des del meu primer atac per quan em van diagnosticar va ser probablement al voltant de cinc anys.

Quina va ser la seva resposta al diagnòstic?

Gary va ser amb mi a la meva cita, i quan el doctor em va diagnosticar EM, vaig pensar: "Almenys això té un nom." Ell em va preguntar si tenia alguna pregunta i no podia pensar en cap. Ell només havia canviat la meva vida en una frase completa. Em va lliurar un full de dues pàgines sobre el que la EM és i Gary i me'n vaig anar. Sortim al passadís i quan vam començar a caminar fins a l'ascensor, em vaig posar a plorar. Gary va posar el seu braç al voltant de mi, i em va dir: "Cathy no passa res. Anem a sortir d'això. I jo vaig dir: "No, estic molt agraït que això té un nom, estic agraït que no estic boig." Que després va començar un camí molt rocós.

Al principi, preferiria haver tingut alguna cosa m'hauria mort de, perquè llavors hagués sabut el que estava passant. La cosa amb l'EM és que mai se sap el que farà. Pot ser molt lleuger i molt fàcil o pot ser molt greu i en un parell d'anys que podria estar en una cadira de rodes o al llit. Jo no sabia el que anava a fer amb la meva vida.

Vaig tenir molta sort que quan arribem a casa des d'Alemanya, estàvem a Boston amb un dels majors hospitals d'ensenyament mèdic de tot, i jo tenia un metge que era molt agressiu en els seus tractaments. Vaig fer cinc anys de la quimioteràpia i vaig perdre el meu cabell, però sé que ell em va mantenir fora de la cadira de rodes. Jo sé que ell em va seguir caminant. Estic segur que podria haver estat més holístic en el meu acostament al tractament, però jo era una jove mare amb un marit que s'havia anat molt. Vaig pensar que havia de fer el que pogués per aconseguir a través d'ell. Sé que sense cap dubte que les persones s'han col · locat en el meu camí per ajudar-me. Jo sóc un gran defensor de la idea que no existeixen les coincidències. Sé que m'ha portat a la gent que se suposava que havia de ser portat a que em puguin ajudar.

Com va sorgir l'Evangeli us sostingui a través d'aquest temps?

Recordo que abans que em van diagnosticar, un amic em va preguntar què faria si tingués EM. Li vaig dir que no podia fer-ho, i ell em va dir: "No, vostè podria i ho faria. Esperem que no ha de ". En realitat, em va donar molta força. Crec que tots estem fets de més del que nosaltres mateixos donem crèdit. Nosaltres simplement ens aixequem i seguim i fem.

Durant aquest temps és quan l'Expiació es va tornar molt real per a mi. Recordo l'oració i la sensació que el Senyor m'havia donat més del que podia fer, i que ningú entén on havia estat o què estava fent. Vaig llegir un article sobre com el nostre Pare Celestial i el Salvador ja sabent cada sentiment i l'emoció que sentim. No hi ha res que experimentem que el nostre Salvador no s'ha sentit. Vaig guanyar una gran pau d'això, sabent que jo mai podria dir de nou que ningú entenia el que estava passant. Em vaig adonar que el Salvador ja havia experimentat això mateix que jo estava experimentant. Va ser llavors quan l'Expiació realment es va fer present i que realment entenia el que significava. Em moriria en lloc d'estar davant el Senyor i dir: "Ja saps, això va ser només una mica massa dur. No podia fer, que realment hauria d'haver pensat en això abans que m'ho vas donar. "Quan vaig entendre, jo sabia que anava a passar pel que jo necessitava.

No hi ha res que experimentem que el nostre Salvador no s'ha sentit. Vaig guanyar una gran pau d'això, sabent que jo mai podria dir de nou que ningú entenia el que estava passant.

Vaig començar a llegir Doctrina i Convenis, mentre els meus fills estaven dormint la migdiada i em vaig sentir una veritable afinitat per Joseph Smith. Que és quan vaig guanyar el meu veritable testimoni de l'Evangeli i de l'oració i d'adonar-se que no podia resoldre-ho tot. Per primera vegada a la vida, vaig haver d'anar al meu Pare Celestial i dir: "Jo no sé el que m'està passant. Però per favor, ajudeu-me, si us plau ajudeu-me. Ajuda'ma saber que jo puc fer això. "Fins aquell moment, res realment aterridor mai havia succeït en la meva vida. Coses incòmodes havien ocorregut, però res que realment havien temut sempre. He llegit sobre l'època de José a la presó i vaig guanyar un veritable amor i estima per ell. Vaig sentir una connexió real amb ell, i la comprensió que el meu judici no seria fàcil, però que podia fer-ho.

Quines altres fonts de fortalesa rebre de l'evangeli?

Quan vostè té l'Evangeli en la seva vida, vostè és una part d'una família del barri, ia través d'això em vaig adonar que tothom s'esforça i s'enfronta a les coses difícils, i tots estem junts en això. Tenia coses molt tendres em passen en què sabia que el Senyor estava al tant de mi i del que estava passant en la meva vida a través de ser part d'una família del barri. En veure la bondat que va ser concedit a mi i la meva família em va ajudar a consolidar el meu testimoni de la Societat de Socors i "La caritat mai deixa de ser" i l'amabilitat i servei. Em va ajudar a adonar-me del parts vitals aquests juguen en l'evangeli. Estem allà per donar suport i per estimar i per ser realment germanes i defensors de l'altra. També ha fet adonar-me que la gent poques vegades volen el servei es mostra a ells. Ells no volen semblar febles. Sento que tan important com ho és per atorgar servei als altres, part de tot el paquet tan deixant que la gent et serveixen i acceptar que amb un cor ple de gràcia, que abasta l'amor que ve d'altres. Donar i rebre servei és un paquet doble.

Com tenir cura de la seva família i tenir cura de si mateix durant aquest temps?

Quan estàs enmig d'una experiència com aquesta, que no sap res diferent; vostè acaba de fer-ho perquè ho has de fer. Gary estava molt ocupat en la seva carrera [com a director financer d'American Express i Citigroup] i no estava sempre allà, però els nens s'ho van passar a ser atesos, la vida quotidiana encara havia de succeir i malgrat el tractament que va ser capaç de fer tot aquestes coses en aquell temps. Jo solia pregar i dir: "Pare Celestial, si podeu ajudar si us plau a través de la criança dels meus fills, seré feliç." Ara estic en el punt en el que dic: "Si puc aconseguir que els meus néts estan plantejant , seré feliç "El Senyor és compassiu - Ell ho sap.
LDS_woman_photo_Crittenden3

Jo em sentia molt culpable per les coses que no podia fer pels meus fills i amb ells. No podia anar al centre comercial amb les meves filles i jo no podia anar als jocs de beisbol i romandre fora durant diverses hores. No podia portar els meus fills a la piscina ia les persones amb EM són molt sensibles a la calor, i hi havia un munt de coses que no podia fer. També em sentia culpable que els meus fills van haver de fer molt més que altres nens i que era difícil perquè creixin amb això.

Però mirant cap enrere, que sempre és més fàcil a l'altra banda, crec que no era una mala cosa que es van plantejar haver de fer més coses i ser independent. Sé que va enfortir la nostra família a haver de dependre l'un de l'altre.

També sé que tinc la sort dels nens bons. Crec que el nostre Pare Celestial sabia que necessitava als nens que tenia i jo no podria haver aconseguit la meva malaltia juntament amb la maternitat d'una altra manera. És només que no crec que ells vénen res millor. Sento que no és per mi, és tot de mi. Van arribar tan increïbles esperits joves. Jo no era una mare perfecta, em va cridar i jo tenia els meus dies difícils. No sempre va ser fàcil, però que estava bé.

Com els seus MS impacte en el seu matrimoni?

El meu marit mai m'ha fet sentir menys perquè d'això, i quan m'he sentit menys ell posarà els seus braços al meu voltant i dir: "Jo sé que és la mel dur, però ens en sortirem d'això." Mai ha tractat el meu malaltia com que no és una gran cosa, i sempre és molt simpàtic. Si tinc ningú que és un jugador d'equip o defensor per a mi, és ell. Hi havia un munt de vegades quan jo estava passant per la pitjor part i ell no hi era. Si ell va poder haver estat, ell absolutament hauria estat, però la vida era diferent que això. Per descomptat que m'agradaria que hagués estat allà més, però miro enrere i ara, i crec que pel fet que ell no era, que em va obligar a fer coses que potser no ho hauria fet, no, que no és del tot dolent.

LDS_woman_photo_Crittenden2

Quan vaig anar a l'hospital per als meus tractaments, jo veig el nombre de dones els marits les havien abandonat perquè no podien veure la seva forma clara d'això (i que era interessant per mi va ser sempre dones els marits les havien abandonat, mai va ser homes les dones els havien deixat). Em vaig sentir molt agraïda pels nostres convenis i que tant el compromís de valoració; que sabíem que la vida pot ser difícil però treballem a través d'aquestes coses juntes. Havíem estat casats per set anys quan vaig tenir el meu primer atac, per dotze anys quan em van diagnosticar i ara ens hem estat casats 35 anys. No em puc imaginar com seria la meva vida hagués estat sense Gary.

Com ha mantingut el seu matrimoni fort a través d'anys de la carrera professional, crides de l'església pesats i la seva malaltia?

Vaig tenir una experiència dolça fa uns anys. Gary sempre ha estat tan actiu físicament - quan vivim a Connecticut, s'aixecava a les 04:45 cada matí perquè pogués exercir i anar a treballar, i jo no podia fer això. Recordo que li vaig dir a ell que em preocupava que no teníem res en comú. Ell em va deixar seguir i seguir i seguir i després em va preguntar si em podia dir el que pensem que teníem en comú. Ell va dir: "Nosaltres adorem l'un a l'altre, hem construït una vida junts, tenim meravellosos fills i néts meravellosos. Ens agrada estar junts. Miro a la vida que hem construït junts, i això és el que tenim en comú. "Mai he oblidat això! Va ser una veritable lliçó per a mi que quan parlem de coses en comú, no només ha de ser sortir i córrer o veure esports, també és el que han construït junts durant un matrimoni i una vida.

Gary és també la persona menys egoista que conec. Ell m'ha ensenyat molt sobre l'aplicació de la regla d'or. Sempre vaig saber com m'estimava. Gary no és algú que està impressionat amb el lloc on ell és a la vida, ja sigui, i crec que per això vam tenir molta sort. Recordo una vegada, quan un dels nens va dir: "Wow, no em vaig adonar pare era important!" El que va fer va ser com un mitjà per proveir per a la nostra família, però el seu treball no era més important que la família. El meu paper com a esposa i mare mai va ser tractat com menys important que el seu paper com el proveïdor.

Com ha mantingut el seu sentit de valor?

M'encanta valor del valor individual de les Dones Joves, però m'ha donat un munt d'anys per realment sentir l'important que sóc per a mi Pare Celestial, i és una cosa que he de recordar-me a mi mateix constantment. Sé que hi ha coses que he intentat fer com classes d'estudi les escriptures i altres coses que m'interessaven que sabia anaven a fer-me créixer com a persona. Realment crec que la llum i la foscor no poden existir en el mateix lloc al mateix temps, i sé que si realment està fent les coses que vostè ha de fer, la lectura de l'Evangeli i l'estudi de les Escriptures, llavors el Pare Celestial li proporcionarà amb un sentit d'autoestima. Per descomptat, això no vol dir que no sempre se sent malament. Lamentablement, aquest és un món imperfecte i que és l'única raó que som aquí, per aprendre i per créixer. Crec que per a la vida de ningú, és una experiència per fer que arribi fora de tu mateix. Sé que quan estem preocupats pels altres i arribar fora de nosaltres mateixos, els nostres propis problemes i insuficiències sembla menys important.

En una societat que posa l'èmfasi en "fer" en lloc de "ser", com s'han reconciliat seva seva situació amb el seu propòsit en la vida i el que pot "fer"?

Crec que ha estat molt dur per a mi. Ara que sóc una àvia, és especialment difícil per a mi de vegades. No puc fer enfornar galetes o anar al parc o anar al zoològic i realment he passat molt de temps pensant en el que puc donar a aquests nens, perquè jo no puc donar-los aquestes coses. A principis d'aquest any, el meu nét major, Jackson, va arribar a ser el "Estudiant de la setmana" a l'escola. Havia de portar a una possessió especial i parlar dels seus gustos i disgustos, així que els nens podien arribar a conèixer-lo. Quan la meva filla Kelli estava fent un cartell amb Jackson, una de les preguntes era: "Qui és el teu heroi?" Jackson va dir Kelli, "L'àvia és el meu heroi perquè ella va a seure i jugar un joc amb mi i llegir un llibre amb jo i veure una pel · lícula amb mi. "Quan em vaig assabentar d'això es va fer tan evident per a mi que totes les persones que realment volen és el temps, i saber que algú valora la seva opinió i vol escoltar-los i parlar amb ells. Sempre m'ha agradat estar i parlar amb la gent a l'església quan jo estava esperant a Gary en les seves crides, i no és diferent amb els meus néts. Fins que això va succeir, jo sempre havia sentit culpable pels meus néts, però em vaig adonar que amb el temps creixeran i passar a través dels seus anys d'adolescència, i encara que no puc anar al centre comercial o anar de compres amb ells o fer altres coses , puc seure i parlar i escoltar ells i donar-los el meu temps i fer-los saber l'important que crec que són. No és fàcil per a mi fer un dinar i ho porto a la gent, però és fàcil per seure i parlar amb la gent.

"L'àvia és el meu heroi perquè ella va a seure i jugar un joc amb mi i llegir un llibre amb mi i veure una pel · lícula amb mi."

Què has après de les teves experiències de vida fins ara?

He après el que és un marit meravellós que tinc, ho valoren més amb cada any que passa. He après a valorar als meus fills, que al final del dia, les coses tangibles no signifiquen res. Són aquestes relacions que té amb la seva família i amics. He après que tothom està tractant de fer el millor possible, i si puc aprendre a donar a la gent el benefici del dubte i per no ser egoista i aprendre com puc ser un instrument per ajudar altres persones, aquestes són les coses grans . No som perfectes, si no no seríem aquí, i pel que hem après a estar disposat a saber que la gent és capaç de penedir-se i saber que les persones no són perfectes i que no se sentin ofesos per les coses. Hi ha moltes més coses per aconseguir molest perquè les coses insignificants. M'he adonat que hi ha alguna cosa que aprendre de tots. M'hauria agradat haver sentit que quan era més jove!

Estic molt agraït per tot el que el Pare Celestial m'ha donat, perquè sé que he estat beneït més enllà dels meus somnis més salvatges. Miro a la MS com a part d'això perquè veig les coses que he après com a resultat. Si jo fos capaç de fer tot el que jo seria capaç de fer si no tingués EM, potser jo no hauria après les lliçons que tinc i jo no podria haver après el valor de la gent i tractant de frenar una mica.

Vostè sent que té la pau en el futur?

Que faig. Al principi, amb cada atac, Recordo que em preguntava si això seria el gran que deixaria a mi paralitzat o al llit. Aquest va ser un gran temor per a mi perquè jo era una mare amb nens a casa. Ara, crec que no importa el que passi, sé que estic en pau amb ell, perquè vostè no ha de mirar molt lluny per trobar coses en el món que són molt pitjor. És frustrant de vegades no ser capaç de fer les coses que vols fer, però en el gran esquema de les coses, jo sé un munt de coses que s'han preocupat per acabat per no ser important.

Recordo que quan em van diagnosticar per primera vegada, un dels primers pensaments que vaig tenir va ser haver de preocupar sobre qui es faria càrrec de les meves filles quan tenien els seus nadons. Però ho he fet! Els meus preocupacions sobre la meva malaltia van ser majoritàriament per l'impacte que tindria en la meva família. Però sóc prou gran com per saber que el Senyor realment està a càrrec i que Ell em coneix pel seu nom; Ell sap el que es requereix de mi i el que he de fer, i així que mentre segueixo intentant avançar, es va a estar bé.

D'un Cop d'ull

Catalina Crittenden


LDS_woman_photo_CrittendenCOLOR
Ubicació: Salt Lake City, UT

Estat civil: Casat

Nens: Tres, Kelli (34), Stephanie (31), Spencer (30)

Ocupació: Àvia

Escoles d'Estudi: BYU

Idiomes que es parlen a casa: Anglès

Himne preferida: "Crec en Crist"

Entrevista realitzada per Louise Elder . Fotos s'utilitzen amb permís.

Comparteix aquest article:

18 Comentaris

 1. Louise Elder
  11:44 del matí del 17 març 2011

  Notes del Productor Entrevista: La primera cosa que notes quan coneixes a Catalina a persona és el seu somriure, i el primer que sents és amor. Hi ha una seguretat en la seva presència que és tangible i rar. Ella és un campió de la gent i li dóna tots els que coneix el do de ser vist com el que realment són i com són en realitat pot arribar a ser.

  Realment vaig sentir l'esperit quan Caterina va compartir els seus sentiments sobre l'Expiació; com el seu marit respecta la seva malaltia com "només per aquesta vida '; i els seus punts de vista sobre el valor individual. Però el que realment estima és el seu exemple a 'suportant bé ". Ella m'ha recordat que en aquest, apressat, l'atrafegat món assetjat, prenent el temps per estimar les persones és el que realment és important.

 2. Maria
  11:55 del matí del 17 març 2011

  Gràcies per altra meravellosa entrevista. Aquesta és una lliçó molt important en la confiança en Déu i saber que ell ens ajudi a suportar la nostra càrrega / no emportar-se'ls. Gràcies Cathy per compartir!

 3. Heidi
  24:26 al 17 març 2011

  Gran entrevista! Després d'haver conegut alguns dels seus fills, que era interessant per aprendre més sobre la seva mare i la seva història inspiradora.

 4. Luann
  14:18 al 17 març 2011

  Moltes gràcies per compartir la teva història. Vaig ser diagnosticada fa 13 anys als 25 anys. La seva història és similar a la meva, encara que no vaig començar meds til uns pocs anys. fa. També tinc un gran espòs. Hem arribat a acceptar això junts, ell és la roca. El meu himne favorit també és "Jo beleive en Crist." Estigues fort, en la propera vida serem sense això.
  Vaig haver d'aprendre a acceptar perquè pogués ensenyar als meus fills a acceptar-la. Estem treballant en això. No sempre és divertit. Estic d'acord que són millors per la meva MS també.

 5. Calene Cox Saltmarsh
  15:47 al 17 març 2011

  Gràcies per aquest meravellós article sobre la meva germana, Cathy vostè. Ella és una veritable inspiració per a mi i estic molt agraït que ella és una de les meves millors amigues. Ara tothom té la sort d'escoltar la seva història.

 6. Stephanie
  17:07 al 17 març 2011

  Quina meravellosa entrevista amb la dona més increïble que conec! T'estimo mare! Ets la millor mare una filla podia demanar i el meu millor amic. Louise, que va fer un treball meravellós d'escriure aquest tros!

 7. Lois Hale
  17:43 al 17 març 2011

  Cathy és una font d'inspiració! Conèixer un dels seus fills, així, sé el bé que els va criar malgrat els seus problemes físics. I sé que mai voldrien per a una mare que podria haver nedat amb ells, perquè va fer coses com dolços Jackson van assenyalar. Ella els va donar temps. Ella fa que tothom coneix sentir-se tan còmode i especial a l'instant. És un regal! Gràcies per l'article que vostè.

 8. Maria
  19:16 al 17 març 2011

  És inspirador per llegir de persones que tendeixen als seus ministeris particulars aquí a la terra. Gràcies, Cathy.

 9. Julia Ryan
  08:16 del matí del 18 març 2011

  Cathy és una benedicció en la vida de tots els que la coneixen. Ella és una meravellosa dona, mare, àvia i amiga. És un honor compartir dos néts (amb més per venir!) Amb ella i veure el molt que l'estimes. Ella ha criat fills que també són pares meravellosos - la veritable mesura del seu èxit. Estem agraïts que la nostra nora-bella es va aixecar amb un gran exemple.

 10. Carolyn Nuttall
  13:33 al 18 març 2011

  Estima tant el reconeixement que aquest article porta a una de les meves persones favorites! Cathy és la meva germana i moltes vegades m'he meravellat davant la seva immensa capacitat per ministrar a la gent. Ella és una dona de gran abast capaç a qui el Senyor faci servir de manera poc convencional per beneir les vides dels seus fills.

 11. Kristy W. Taylor
  13:34 al 18 març 2011

  He conegut a Cathy i la seva família durant tot el temps que puc recordar, ella era com una segona mare per a mi. Ella és una meravella en tots els sentits.

 12. Sara
  20:20 al 18 març 2011

  Gràcies per compartir la teva història a vostè! Vostè és un exemple meravellós de la fe i la perseverança. La seva família té sort de tenir algú al voltant que vol passar aquest temps amb ells! Bona sort.

 13. Nicole
  01:19 al 19 març 2011

  Una història tan bonica de la realitat que l'expiació és en la nostra vida quotidiana, no només quan ens hem equivocat. És la intenció de consolar també.

 14. Ana
  15:59 al 26 març 2011

  Gràcies per compartir aquesta història. Podia sentir l'esperit dolç. Ressona amb mi, també després d'haver estat diagnosticat amb EM. També vaig aprendre molt d'ell. Gràcies pel vostre exemple.

 15. Deila
  21:33 al 6 abril 2011

  Una història molt commovedora i exemple de ser feliç i optimista enmig de difícils proves. Després d'haver anat al seu marit durant llargs períodes de temps i passar per això ha d'haver estat dur. Vostè és un gran exemple.

 16. Ana
  18:15 al 12 maig 2011

  Cathy té el do de fer que tots se senten en la seva presència estimava i apreciava. Estic agraït a trucar a la seva amiga.

 17. Mormón Ann Romney - Matriarca i Lady Especial | Mitt Romney - mormó
  16:13 al 10 gener 2013

  [...] Les moltes lliçons de l'esclerosi múltiple [...]

 18. Phyllis
  20:19 al 29 desembre 2013

  Moltes gràcies per compartir la seva història de vida. Em dóna esperança a mesura que aprenc a viure amb l'EM.

Deixa un comentari

SEO Powered by Platinum SEO de Techblissonline