10 nov 2010 af admin

2 Kommentarer

"Hør og adlyd"

"Hør og adlyd"

Teruko Tsuneda Nakayama

I korte træk

Honolulu, Hawaii, november 2010

Teruko Nakayama blev rejst i en japansk familie på Hawaii, og selvom hendes forældre praktiseret buddhisme, hun aldrig har haft nogen formel religiøs uddannelse. Fødslen til sit første barn, dog motiveret hende til at søge efter sandheden. Nu i hendes 80'erne, Teruko og hendes mand har tjent tre missioner for Kirken.

Født til indvandrere fra Japan, kan du fortælle os lidt om din barndom?

Jeg er født og opvokset i Waialua, Hawaii. I min familie var jeg den sjette af ni børn. Da jeg blev født, var min far vanding sukkerrør til Waialua Sugar Company. Det er, hvordan vi boede i midten af ​​sukkerrør felter i Hawaii.
Mine søskende og jeg deltog japanske sprog skole efter skole hver dag. Det var vanskeligt at betale studieafgift, men mine forældre gjorde alle former for ekstra arbejde for at sende os i skole og lære om japansk kultur og sprog.

Teruko on her wedding day

Teruko på hendes bryllupsdag

Min far var ikke meget religiøs, indtil han mistede sin fjerde barn. Han troede, at miste et barn var en straf fra Gud, fordi han plejede at spille hver aften. Af den tid, jeg blev født, havde min far ændret. Han blev meget strenge. Han var en anden far end han var for mine ældre søskende. Jeg var bange for min far, men jeg har lært lydighed. Han var meget retfærdige, selvom han ikke havde evangeliet.

Med forældre, der praktiserede buddhismen, på hvilke måder var du parat til at høre evangeliet om Jesus Kristus?

Selvom mine forældre var buddhist, var mine søskende og jeg har aldrig lært religion. Mine forældre har dog lære os lydighed og lytte. Mine forældre var eksempler på hårdt arbejde og ærlighed. Jeg er taknemmelig for eksempel. Selv om vi ikke var en perfekt familie, mine søskende og jeg så, at mine forældre arbejdede hårdt for at give os og ofret for familien. Mine forældre praktiseret buddhisme sammen, men der var ingen religiøs undervisning for børnene. Da de ville gå til den buddhistiske tempel, mine søskende og jeg legede udenfor, venter på dem.

Mine forældre lærte os lydighed og lytte. Mine forældre var eksempler på hårdt arbejde og ærlighed. Jeg er taknemmelig for eksempel.

Hvordan har du lært om evangeliet?

Det var sommeren 1952. Jeg var gift, havde min første datter og bor i Honolulu. Jeg havde aldrig praktiseret religion, men da min datter blev født, tænkte jeg, "Hvordan skal jeg lære mit barn om Gud?" Jeg ville have hende til at vide om Gud, men jeg vidste ikke noget om religion.

Da missionærerne kom, blev de iført dobbeltradet jakkesæt og de så ubehageligt varmt i løbet af Hawaii sommervarmen. Jeg tilbød en kold drink til dem og bedt dem om at komme ind i lejligheden. I disse dage, missionærer spurgte de tre "gyldne" spørgsmål (Hvor kommer vi fra Hvorfor er vi her,? Hvor skal vi hen?). Jeg svarede: »Spørg mig ikke, gå til en person, der kender svaret."

Teruko about the time she was baptized

Teruko om den tid, hun blev døbt

De var villige til at lære mig, og jeg havde ikke noget imod at lære, fordi jeg ønskede noget mere for min datter. Jeg vidste ikke, hvad de skal forvente, fordi jeg aldrig havde læst en bibel, jeg havde aldrig ejet en bibel, og jeg vidste ikke, hvad skrifter var. Jeg vidste ikke noget om religion eller blive Mormon men da jeg talte med missionærerne, vidste jeg, at de fortalte sandheden. Jeg tror, ​​det hele går tilbage til mine forældre, og hvad de lærte mig om ærlighed.

Alt var så mærkeligt, fordi for mig religion er noget, som en masse mennesker er vokset op med, men jeg har aldrig haft. Inden for mindre end et år min mand og jeg sluttede sig til kirken sammen og gradvist, én efter én, lidt ad gangen, vi lærte om evangeliet. Det er, hvordan vi skred-lidt ad gangen.

Din tro på evangeliet begyndte på grund af dine forældres eksempel, uanset deres forskellige tro. På hvilke andre måder gjorde dine forældres eksempel hjælpe dig med at udvikle dit vidnesbyrd?

Mine forældre lærte mig streng lydighed og være lydig var vigtigt at mit vidnesbyrd. For eksempel tiendeloven var en justering for min familie. Vi gav aldrig en cent til en anden kirke, men pludselig blev vi bedt om at give ti procent af vores indkomst. Vi tænkte, "Vi kan ikke gøre det, vil vi aldrig spare nogen penge." Men vi bare prøvede og prøvede, og det var velsignelsen. Jeg ved ikke, hvor lang tid det tog, men til sidst var vi i stand til at betale tiende, og det har været en velsignelse.

I 1955 blev min mand en ældste, og vi gik til templet det næste år. Jeg havde den tankegang, at hvis jeg gøre en indsats, kan jeg ikke gå halvvejs. Det er alt eller intet. Da vi blev kontaktet om at gå til templet, jeg fortalte min mand, "Hvis vi ikke gør dette nu, glem det. Det er alt eller intet. "Og det er, hvordan det var. Jeg ønskede ikke at være lunken om noget.

Teruko's family in about 1965

Teruko familie i omkring 1965

Du gik på at være lydige mod kaldelser givet til dig gennem kirken ved at tjene fire missioner. Kan du fortælle os om disse muligheder?

Min mand og jeg tjente i Tokyo Temple Mission 1986-1988, da jeg var kun 60 år gammel. Min mand havde planer om at gå på pension i en alder af 62.. Kaldelsen kom og vi tænkte, "Vi må gå og tjene." Vi havde ikke meget, så vi var nødt til at leje vores hus, mens vi var væk, og det var lige nok til at gå på en mission. Det kostede $ 1100 om måneden for at tage på mission sammen, og min mand og jeg var i stand til at leje vores hus for $ 1200 om måneden. Lejen er, hvordan vi har støttet os på vores mission til Japan.

Teruko and her husband on their Tokyo Temple mission

Teruko og hendes mand på deres Tokyo Temple mission

Når vi vendte tilbage til Hawaii, nogen spurgte: "Hvornår er du på en mission igen?" Sagde jeg spøgende, "Hvis nogen giver os penge, vil vi gå igen." Min mand og jeg senere erfarede, at vores menighed havde nogle penge afsat til at hjælpe par gå på missioner, så vi tilmeldt en anden mission! Vi gik til Chicago, Illinois på missionering mission 1991-1992. Vi havde en vis succes med at bringe andre til kirken, og det var en meget kostbar oplevelse.

Senere i 1997 gik vi på en familie historie mission til Salt Lake City for et år. En familie historie mission er så inspirerende. Vi har stadig vidunderlige minder fra den tid. Da vi vendte tilbage til Hawaii igen, blev vi bedt om at tjene en del tid mission i biskoppens Storehouse.

I dag, min mand og jeg er i vores 80s og ikke har for meget at gøre, men vi gør vores bedste for at fortsætte med at være missionærer. Det er vidunderligt, denne rejse gennem livet. Jeg har været i stand til at møde så mange inspirerende mennesker, der har hjulpet mig til at blive et bedre menneske. Jeg tror, ​​jeg er en missionær på hjerte.

A 2007 photo of Teruko's family

Et 2007 foto af Teruko familie

Som en mor, bedstemor og oldemor, hvilken slags arv ønsker du at forlade for jeres efterkommere?

Jeg fortæller altid mine børnebørn, "Hør og adlyde." Jeg forsøger at være et eksempel på lydighed for mine børnebørn. Jeg vil have dem til at være lykkelig.

Hvis jeg ikke havde religion jeg ved ikke, hvad slags betingelse min familie ville være i. Før han kom til kirken, havde vi ikke nogen mål, og vil bare leve for fornøjelsens skyld. Gennem vores medlemskab af Kirken, er jeg kommet til at vide, at lykke er at leve et simpelt liv i evangeliet med min familie.

I korte træk

Teruko Tsuneda Nakayama


LDS_woman_photo_NakamayaCOLOR
Sted: Honolulu, HI

Alder: 83

Ægteskabelig status: Gift med Walter Tetsuo Nakayama siden November 11, 1949 i Harris Memorial Methodist Church af pastor Harry Komuro i Honolulu, HI. Vi blev begavet og beseglet i Laie Hawaii templet i 1956.

Børn: Fire voksne børn: Døtre. 59 & 53 Sons: 50 & 45..

Beskæftigelse: Frisør / kosmetiker, Salg & Service Groundskeeper, Vicevært, og forskellige deltidsjob og samtidig øge vores børn.

Skoler Deltog: Waialua Elementary School, 1. til 6. klasse; Waialua Intermediate & High School, 7. til 10.; McKinley High School i Honolulu, Junior & senior år. Honolulu Beauty College, 1946 Introduktion til Fashion Dressingmaking @ SingerSewing Studio. Japanske Sprogskole, 1. til 7. (efter almindelig skole og halv dag i løbet af sommerferien.

Sprog, der tales i hjemmet: Talte japansk til forældre, men engelsk talt med vores børn, børnebørn og oldebørn.

Yndlingssalme: "Joseph Smiths første bøn"

Interview med Amy Doxey . Billeder anvendes med tilladelse.

Del denne artikel:

2 Kommentarer

  1. Virginia Li
    12:15 på 2 dec 2010

    Tak så meget for at dele din historie. Jeg elsker virkelig dit motto: "lytte og adlyde." Jeg elsker også din committment at tjene 4 tjenesterejser. Det er fantastisk! Jeg håber, jeg kan gå på en mission, når jeg og min mand gik på pension, men jeg ved, det bliver meget dyrt at gøre det. Jeg ved ikke, om vi kan få penge til at gøre det.

  2. Saroeun Eav
    08:25 på 28 januar 2014

    Den skønhed, styrke og tro på dig det er virkelig inspirerende. Tak for at dele dit vidnesbyrd.

Efterlad et svar

SEO Drevet af Platinum SEO fra Techblissonline