17 november 2010 af admin

42 Kommentarer

Fred gennem konflikt

Fred gennem konflikt

Sahar Qumsiyeh

At A Glance

Beit Sahour, West Bank, Palestine, November 2010

Raised near Bethlehem, only a few blocks away from the birthplace of Jesus Christ, Sahar Qumsiyeh intimately knows places that are considered holy by many religions. However, this significant area is marked by conflict and war, and as a Palestinian, Sahar faced barriers (both figurative and literal) to joining the Church. In this interview, Sahar describes how her introduction to the Church and understanding of the gospel enabled her to overcome the feelings of anger and frustration that accompanied her life in this turbulent region.

How did you convert to the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints?

After receiving my undergraduate degree in math at Bethlehem University and teaching at an elementary school in Bethlehem for a year, I received a full scholarship for a master's degree at American University in Washington, DC I was really excited and planning on going there, but then I saw an advertisement offering scholarships to Brigham Young University for Palestinians. Even though I already had a good scholarship to the American University, I decided to apply to BYU and was accepted to a program for a master's degree in statistics.

Everyone, including my family, told me not to go to BYU. I had also heard strange things about the Mormons, which made me discouraged. Despite this, I had a feeling that I should go there, and although I didn't understand why, I couldn't walk away from that feeling. So I ended up attending BYU. I was scared, but I went and felt at home.

I wasn't really interested in the Mormon Church, and the thought of joining the church never crossed my mind. I was raised Christian—my family is Greek Orthodox—although over the years, my parents lost interest in religion. I personally lost faith in God; because of many injustices that I had witnessed in Palestine. I thought that God must hate Palestinians because we were oppressed and the situation was really bad. I said my prayers, but didn't think that God would listen or answer.

LDS_woman_photo_Qumsiyeh2

På BYU, inviterede en af ​​mine venner mig til kirken og jeg gik, men det var meget forskellig fra hvad jeg voksede op med, og jeg var ikke interesseret i at vende tilbage. Men så var det generalkonference, og mine venner fortalte mig, at de skulle lytte til profeten tale. Jeg troede, det var virkelig mærkeligt at mormonerne troede, der var en levende profet på jorden. Jeg ringede til min mor og sagde: "Moder, ved du, hvad mormonerne tror?" Men jeg var nysgerrig, og jeg besluttede at lytte til, hvad profeten-dengang præsident Hunter-havde at sige. Jeg kan ikke huske præcis, hvad han sagde, men han henviste til mit Land som "Palæstina", og det var en virkelig big deal til mig. Efter den israelske besættelse, palæstinensere mistede vores identitet og få mennesker rundt omkring i verden erkender, at vi har ret til et land eller et land; en masse mennesker kalder dette land "Israel". Mit land, Palæstina, slet ikke eksisterer på et kort. Ordet "Israel" dukker op i stedet. Så høre en amerikansk kalde mit land "Palæstina" betød meget for mig.

Efter konferencen, spurgte jeg en ven til at fortælle mig om Kirken. Hun fortalte mig alt: hun startede med skabelsen af ​​Adam og fortalte mig alle detaljerne i restaureringen. Andre personer i værelset sagde, at hun var forvirrende mig ved at fortælle mig alt på én gang, men det hele gav mening; når du hører det hele på én gang, det er enkel og perfekt. Jeg begyndte at vise interesse i Kirken. En af mine venner gav mig en arabisk Mormons Bog og fortalte mig at læse 3 Nefi 11 og bede om det. Jeg troede, at ikke mening at bede om et kapitel i en bog, så jeg besluttede at læse hele bogen i stedet. Det tog mig et par måneder at læse, men jeg vidste, at det var sandt; Jeg behøvede ikke at spørge vor himmelske Fader, om det var sandt. Jeg begyndte at gå i kirke, og jeg besluttede at blive døbt.

Hvis andre mennesker havde forsøgt at omvende mig, jeg sandsynligvis ville har gået væk. Men mine BYU venner lige forladt mig alene. Det var godt, fordi jeg tog min tid til at lære om kirken på min egen.

Hvordan har din familie reagere på din beslutning om at blive døbt?

Da jeg fortalte min familie, sagde de, at mormonerne havde hjernevasket mig. De sagde, jeg var skør for at selv tænke på at få døbt. Deres reaktion var meget svært for mig, så meget, at jeg besluttede ikke at gå igennem med dåben. Men jeg deltog i en vens dåb og jeg vidste, det var, hvad jeg skulle gøre. Jeg blev endelig døbt den 4. februar 1996.

LDS_woman_photo_Qumsiyeh3

Jeg har nu været en SDH kirke medlem i mere end 14 år. I årenes løb har det meste af min familie accepteret mit medlemskab af Kirken. Men min mor stadig forsøger at overbevise mig om at forlade Kirken. Andre i min familie tror, ​​at jeg er fortabt og forvirret, men de siger ikke noget om det længere. De ved, at jeg er glad, og de er fint med der. Jeg var så elendigt i Palæstina før jeg gik til BYU. Efter optagelsen i Kirken, jeg var bange for at gå hjem; Jeg troede, jeg ville være ulykkelig igen, og jeg troede det ville være vanskeligt, fordi min familie ikke ville acceptere mit medlemskab af Kirken. Men jeg har været glad, selv gennem vanskelige situationer, og selvom min familie forsøgte alt for at opmuntre mig til at forlade Kirken.

Hvad har været din erfaring som medlem af Kirken i Palæstina?

Det var virkelig svært at være medlem af Kirken, da jeg vendte tilbage til Palæstina efter at være blevet døbt i Utah. Der var to andre medlemmer af kirken i Betlehem-området, men på det tidspunkt vidste jeg ikke kender dem. Jeg følte mig meget alene. Også, jeg kunne ikke gå i kirke meget af tiden, fordi jeg boede i Vestbredden og israelerne indførte rejserestriktioner for palæstinensere på Vestbredden. Jeg fik ikke lov til at komme ind i Jerusalem, og jeg havde ofte at snige sig ind i Jerusalem for at komme i kirke. Men jeg havde Helligånden med mig, og det hjalp en masse; at have den glæde og fred indeni tog sig af alt.

Jeg voksede op et par blokke væk fra Kristus fødested i Betlehem. Men jeg har aldrig følt, at webstedet, eller andre i Jerusalem havde nogen betydning for mig personligt. Jeg troede på Gud, men ikke forstå mange ting om evangeliet. Jeg hadede bor i Betlehem og troede jeg var forbandet for at være palæstinenser, fordi vi havde meget få menneskerettigheder, og blev ikke behandlet med værdighed. Selvom jeg voksede op i Det Hellige Land, jeg havde til at rejse over hele verden til Provo, Utah for at komme til at kende min Frelser. Efter jeg blev døbt og vendte hjem, efter min mening fuldstændig ændret. Jeg følte mig velsignet at være palæstinenser og at have mulighed for at bo, hvor min Frelser boede. Hvert træ, hver websted, og hver gade minder mig om min Frelser, og hvad han har gjort for mig. Ud af alle de steder, han kunne have valgt at blive født, valgte han min lille by Betlehem.

Selvom jeg voksede op i Det Hellige Land, jeg havde til at rejse over hele verden til Provo, Utah for at komme til at kende min Frelser. Efter jeg blev døbt og vendte hjem, efter min mening fuldstændig ændret .... Ud af alle de steder, han kunne have valgt at blive født, valgte han min lille by Betlehem.

Kan du forklare mere om de restriktioner, som gjorde det vanskeligt for dig at komme i kirke?

Før 1987 palæstinensere på Vestbredden var i stand til at rejse frit til ethvert område i Det Hellige Land. De restriktioner, som staten Israel begyndte stiger gradvist. Ved første de stoppet med at tillade os at drive udenfor Vestbredden. Så holdt de op at lade taxaer, så busser. Efter dette, begyndte de at begrænse personer fra rejser uden for Vestbredden overhovedet. Mange checkpoints blev fastsat på forskellige veje, der fører ud af de palæstinensiske byer. Forskellige checkpoints tilladt udvalgte individer-såsom kvinder eller mænd over 50 år-for at forlade deres byer (og gå til Jerusalem, for eksempel). De restriktioner, steg indtil ingen fik lov til at rejse, undtagen for de udvalgte få, der arbejdede i Jerusalem og var i stand til at få en ordentlig tilladelse til at komme ind i Jerusalem. I 2003 Israel begyndte at bygge adskillelsesmuren: en 20-meter høje betonmur, der omgiver mange palæstinensiske byer. Væggen er designet til at styre palæstinensiske bevægelse gennem udpegede åbninger i væggen. Nu er tilladelser givet til meget få personer, og checkpoints, der var simpelthen vejspærringer 15 år siden er nu større end en lufthavnsterminal. Da alle rejsende er søgt grundigt, de få, der arbejder i Jerusalem nødt til at vente i kø ved checkpoints i timevis hver morgen for at komme på arbejde.

I mange år havde jeg ikke papirer til ind i Jerusalem-hvor Jerusalem Branch (på daværende tidspunkt var den eneste filial i Det Hellige Land) møder-og det var meget vanskeligt at komme til kirken. I de tidlige år, var jeg i stand til at snige sig ind i Jerusalem ved at klatre bakker og undgå checkpoints de israelske soldater placeret på de vigtigste veje, der fører ud af Betlehem. Senere blev det mere vanskeligt, da soldater og checkpoints blev placeret næsten overalt. Efter separationen mur blev bygget omkring Betlehem, blev det meget farligt og vanskeligt at komme ind i Jerusalem. Selv efter ind i byen, måtte man være forsigtige, fordi soldaterne ville stoppe folk og bede dem om deres papirer.

Har du stadig kæmper for at komme i kirke i dag?

Den sidste gang jeg sneg ind Jerusalem Kirken var i 2007 På det tidspunkt den eneste måde at komme ind i Jerusalem var gennem et lille hul i skillevæggen. Hullet var små-måske en fod eller to brede og det var placeret omkring 90 minutter fra mit hus, så jeg var nødt til at tage en taxa til derhen. Soldater normalt stod vagt på den anden side af væggen, så jeg var nødt til at vente på de israelske soldater til at bevæge sig væk før klatring gennem hullet. Vi gik gennem muren i grupper og mennesker blev tildelt til at se soldaterne og derefter de signalerede til resten af ​​os, når det var sikkert at gå gennem hullet. Jeg ventede i ca 30 minutter før soldaterne forlod, og derefter alle presses gennem hullet. Derefter havde vi til at køre til en anden mur, der var omkring 10 meter høj og lavet af beton. Nogen løftede mig op at klatre op ad væggen, og så sprang jeg ned 10 meter på den anden side. Det var regnfulde og mudrede på den sidste dag, jeg sneg ind i Jerusalem. Den dag, jeg løb og gemte sig bag en bygning, ventede indtil en bus kom, derefter sprang på bussen og red ind i Jerusalem.

Senere, i kirken, en ven spurgte mig, hvad der ville ske, hvis jeg blev fanget. Jeg sagde: "Jeg har aldrig haft til at finde ud af. Jeg har været snigende ind i Jerusalem for at gå i kirke i år, og jeg har aldrig blevet fanget. "En masse gange, jeg følte jeg var usynlig, fordi andre folk ville blive stoppet og fanget, og jeg ville komme igennem. Men samme dag, som jeg skulle hjem i bussen, soldater standsede bussen. To folk-en anden mand og jeg-ikke har tilladelse til at være i Jerusalem. De tog os ud af bussen og tilbageholdt os i en time. Vi blev tvunget til at underskrive papirer, som sagde: "Jeg blev fundet i Jerusalem på denne dato." Jeg var heldig, fordi efter vi underskrev deres papir, de Lad os gå.

En masse gange, jeg følte jeg var usynlig, fordi andre folk ville blive stoppet og fanget, og jeg ville komme igennem.

Efter den dag, jeg var fysisk og følelsesmæssigt udmattet fra stress af at forsøge at komme i kirke. For årene før, jeg sad i kirken tænkning, "Hvordan kan jeg komme hjem uden at blive fanget?", Og det tog væk fra fokus for tilbedelse. Jeg havde lovet min himmelske Fader, at jeg ville forsøge at gå i kirke hver uge, hvis jeg var i stand til, og jeg forsøgte hver uge; sommetider var jeg i stand til at gøre det gennem de forskellige checkpoints og nogle gange jeg var ikke, men jeg har altid forsøgt. Men efter at sidste gang, jeg ønskede ikke at gøre det længere. Jeg bad og sagde: »Himmelske Fader, jeg er træt. Venligst give mig med en anden måde at komme i kirke. "

Ikke længe efter den oplevelse, jeg startede min nuværende job med FN som en database analytiker. Som FN-medarbejder, jeg har ordentlige papirer, der tillader mig at komme ind i Jerusalem for arbejde. I dag, jeg går igennem checkpoints for at komme i kirke i Jerusalem, og de lod mig ind. Jeg er virkelig privilegeret som en FN-arbejder, fordi jeg kan gå gennem nogen kontrolpost, mens folk fra Betlehem nødt til at krydse på en bestemt kontrolpost, hvor det er altid travlt, og du er nødt til at vente i en linje i 3 til 4 timer. Det tager mig omkring en time og en halv til at komme i kirke nu, afhængigt af trafikken, og hvor længe jeg skal vente på kontrolstederne.

LDS_woman_photo_Qumsiyeh

Jeg er i øjeblikket hjælpeforeningspræsidenten i Jerusalem Branch. Vores afdeling har mange medlemmer fra hele verden: mange studerende fra BYU, mennesker, der arbejder på den amerikanske konsulat og andre, der arbejder i Jerusalem. Det er en udfordring for os at nå ud til de mange medlemmer i branchen, der bor i Vestbredden byer og er i stand til at komme i kirke. Amerikanske politik ikke tillader dem, der arbejder med konsulatet fra Vestbredden til Jerusalem og BYU Jerusalem os regler tillader ikke dem tilknyttet Jerusalem Center for at frit at rejse og køre deres egne biler til Vestbredden byer. Derfor har vi, der bor på Vestbredden, som ikke har været i stand til at deltage i gudstjenester i over 12 år!

Hvordan har du fundet den indre styrke til at forblive i Kirken trods for sådanne vanskelige omstændigheder?

Vide, hvad det er ligesom for ikke at have evangeliet gør en stor forskel; Jeg er så meget gladere nu på grund af den viden, jeg har, så det er nemmere at holde på. Vor himmelske Fader har været ved min side hele tiden og har hjulpet mig gennem alt.

Midt i denne konflikt, er jeg blevet trøstet mange gange. For eksempel blev en gang israelske helikoptere skyde på huse i min by. Elektriciteten gik ud og telefoner var døde, så vi kunne ikke kalde vores slægtninge at finde ud af, om de var okay. Min familie og jeg gik op på taget for at se, hvilke områder blev berørt. Jeg forlod min familie på taget og gik ned til mit værelse og bad, og jeg følte himmelske Faders kærlige arme omkring mig. Jeg vidste, at han var der, og han var at beskytte de mennesker, jeg elskede.

Beskæftiger sig med konflikten har været en reel udfordring internt. Jeg har set en masse uretfærdigheder gjort til mit folk i årenes løb: begrænset rejser og udgangsforbud, venner eller slægtninge anholdt eller skudt uden grund, ydmygelse, tab af identitet, nedrivning af huse. Da jeg var 16 år gammel og deltage Bethlehem University for min bachelor-grad, der var en demonstration på campus og nogle israelske soldater skød en elev. Soldaterne ville ikke tillade os at tage ham til et hospital. I to timer, han lå med et skudhul i hans hoved. Den dag, jeg udviklede en følelse af had mod israelerne grund af, hvad jeg var vidne til dem gøre for mit folk. Efter sluttede jeg af Kirken, at had slags opløst, men jeg stadig ikke elsker dem.

En dag, da jeg forsøgte at gå gennem checkpoint at gå i kirke, en af ​​de israelske soldater fortalte mig at gå tilbage; han sagde, at jeg ikke var tilladt. Jeg kiggede ind i hans øjne og huskede et skriftsted jeg læste i Matthæus samme morgen, hvor Frelseren sagde: »Elsk jeres fjender." Det forekom mig, at jeg ikke elsker israelerne, og det virkelig generet mig, at jeg ikke kunne adlyde en af ​​Frelserens befalinger. Jeg kæmpede med det, og vidste ikke, hvordan man kan overvinde disse følelser. Jeg kom på tværs af et skriftsted i Moroni-kapitel 7, vers 48-der taler om næstekærlighed som Kristi rene kærlighed. Den lyder: "Bed til Faderen med al den energi af hjerte, at I må være fyldt med denne kærlighed." Jeg besluttede, at dette var den eneste måde at få kærlighed til mine Fjender; Jeg kunne ikke elske dem gennem min indsats alene. Jeg havde brug for hjælp fra min Frelser, som havde perfekt velgørenhed for alle. Han var i stand til at elske og tilgive selve soldater, der korsfæstede ham. Hvis nogen vidste, hvordan at elske, han gjorde, og jeg vidste, at han kunne lære mig. Jeg besluttede at bede vor himmelske Fader om at hjælpe mig, fordi at leve med vrede og had skader sjælen.

Frelseren sagde: »Elsk jeres fjender." Det forekom mig, at jeg ikke elsker israelerne, og det virkelig generet mig, at jeg ikke kunne adlyde en af ​​Frelserens befalinger.

Jeg bad om dette i lang tid, og jeg troede, han svarede ikke, fordi jeg ikke bemærke en bestemt ændring. Men omkring et år efter jeg begyndte at bede, jeg passerer en af ​​de checkpoints og jeg kiggede ind i øjnene på en soldat (som fortalte mig at vende tilbage), og følte en forbløffende kærlighed til ham. Jeg vidste, at vi var alle er Guds børn, og vi behøver ikke at hade de mennesker, der gør dårlige ting for os; vi kan bare hader deres handlinger, men vi behøver ikke at hade folk selv. Det var en enorm trøst for mig at erfare, at da vor himmelske Fader fortæller os at gøre noget, han giver en måde for os at adlyde hans befalinger.

Palæstinenserne og israelerne forsøger at skabe fred. For at gøre det, de har mødt på et forhandlingsbordet i årevis. Jeg tror, ​​den eneste sande fred skal komme fra Fredsfyrsten selv, vor Herre og Frelser Jesus Kristus. Den fred, at Helligånden bragt ind i mit liv, efter at jeg var blevet døbt har været med mig i løbet af dage af problemer og konflikter. Frelseren sagde: »Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer ikke, som verden giver, giver jeg jer. Lad ikke dit hjerte være urolige, hverken lad det være bange. "Kun han kan blødgøre hjerter, giver en følelse af velgørenhed, og forsyne den fred, at mit land har brug for.

Et overblik

Sahar B.Qumsiyeh


LDs_woman_photo_QumsiyehCOLOR Location:
Beit Sahour, West Bank, Palestine

Age:
39

Marital status:
Single

Convert:
February 4, 1996

Occupation:
Database Analyst

Schools Attended:
Bethlehem University, BS; BYU, Masters, Middle East Technical University
in Turkey, Ph.D.

Languages Spoken at Home:
Arabic

Favorite Hymn:
“A Poor Wayfaring Man of Grief”

Interview by Barbara Christiansen . Photos used with permission.

42 Comments

 1. Blue
  11:48 am on November 17th, 2010

  What a truly remarkable story! It was an honor to read it. Thank you Sahar, and also Barbara. ♥

 2. Ikke-Arab Arab
  01:35 på 17 november 2010

  Hvis du læser arabisk eller kan tolerere Google oversættelser, Sahar skrev en lignende artikel om et årti siden med titlen "Fra intifadaen til omfavnelse af Jesus: Hvorfor jeg Indtrådt i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige" i ArabLDS site: http : //www.arablds.net/people/sahar.htm

  Rart at se en opdatering, Sahar ligesom alle palæstinensere har været igennem en masse. Men hun bare holder på smilende :)

 3. Cheri
  07:02 på 17 november 2010

  Tak for din historie om mod, tro og hårdt tilkæmpede velgørenhed.

 4. Nikki
  20:08 på 17 november 2010

  Dette var en dyb historie. Tak, Sahar, en oplysende glimt af magt tilgivelse midt så megen sorg.

 5. Læge »Blog Archive» jeg sidespring ...
  08:19 på 17 november 2010

  [...] Læs fred gennem Konflikt [...]

 6. Tatiana
  21:36 på 17 november 2010

  Wow, det er fantastisk! Tak så meget for din historie.

 7. Kalli
  06:03 på november 18, 2010

  Det var virkelig smukt. Tak.

 8. Jerry Evans
  08:32 på november 18, 2010

  Sahar, Tak for at dele det. Den tid vi har brugt på Jerusalem Center var fantastisk, men selv da vi ikke helt forstår alt, hvad du har oplevet. Vi var dog meget imponeret over den slags og blid Palistinian folk, vi mødte. Må vor himmelske Faders velsignelser fortsætter med dig. Jerry Evans

 9. Jennifer (Jones) Pond
  11:03 på November 18, 2010

  Sahar - Jeg elsker dig så meget. Jeg fortalte din historie til en gruppe af unge, netop i går aftes. De blev så inspireret. Du er et eksempel på en sand troende i Kristus. Du er fantastisk !! Et stort knus fra Utah. Jenn

 10. Munk
  11:31 på November 18, 2010

  Dette er en vidunderlig artikel. Tak så meget for at dele dine erfaringer og historie. Jeg har brugt lidt tid i Jerusalem, og elsker det der. Jeres tro og vidnesbyrd giver mig styrke og håb. Vid, at du ikke er alene. Du er elsket. Kan du føle Frelserens kærlighed og medlemmerne af kirken i hele verden. Med megen kærlighed, Maryanne

 11. kitmarlow
  12:16 på November 18, 2010

  Historier som denne gør mig meget ydmyg. Jeg er en midaldrende mand, der har på nogle måder blevet kynisk i årenes løb, men så læste jeg noget som dette, om denne kvinde, og min kynisme ser ud til at falde fra mig, og jeg føler igen, som jeg vant til, når jeg var yngre.

 12. Nicole
  02:07 på november 18, 2010

  Stor titel! Jeg ser mere og mere, hvordan konflikter og kamp er vant til at bringe os fred ved at lære os at være mere som Frelseren. Det er det irriterende modsætning i alle ting.

 13. Allison
  03:14 på november 18, 2010

  Kærlighed til dig, Sahar. Hver gang jeg hører dette, det styrker min tro til at overvinde min mindre end kristuslignende tendenser. Du er og vil altid være en af ​​mine helte. Tak for at dele dette med så mange. Din ven, Allison.

 14. Chris
  16:15 på november 18, 2010

  Tak for at være tro mod Kristi lys. Du er en blid og Kristus-lignende ånd, et redskab i Herrens hænder, og "hvem kender om du er kommen til riget for sådan en situation som denne?" Jeg er beæret over at kende dig. Bedste ønsker altid, Chris

 15. Cheryl McClure
  16:35 på november 18, 2010

  Wow !!!! Store hjerner tror ens, fordi jeg talte lige om dig til vore missionærer sidste nat! Jeg fortalte dem om alle de forsøg, du gik igennem bare at gå i kirke, og de var meget imponeret over jeres tro og engagement. Jeg udskriver denne artikel ud, så de kan læse det! Vi elsker dig og savner dig så meget, og er så taknemmelig for jeres utrolige ånd!

 16. Esperanza Blevins
  20:08 på november 18, 2010

  Jeg var virkelig rørt af din historie. I Johannes det sige, "jeg kan gøre noget gennem Kristus, som styrker mig." Jeg er også en konvertit, jeg ved hvordan det føles at have forsøg. I løbet af disse forsøg, har Herren givet mig styrke til ikke at give op. Herren lade os gå gennem ilden af ​​fiberstof, fordi han elsker os. Han holder altid sine pagter, at han altid vil være med os, ligesom han lovede Josva. Jeg elsker Frelseren og vor himmelske Fader af hele mit hjerte, og jeg er evigt taknemmelig for alle de prøvelser, fordi jeg følte Hans nærvær og kærlighed i disse tid. Fortsæt det gode arbejde Sahar og tak for at dele din historie. Jeg vil omfatte dig og din familie i mine bønner hver dag. En ting jeg har bedt for er, at vor Frelser at komme snart, vi naturligvis nødt til at leve, at op til vor himmelske Fader, vil hans gøres.

 17. Vattikuti V Rao
  09:39 på november 18, 2010

  Wow, jeg har samme situation fra Indien. Jeg gik til Bible College i to bachelorgrader og så sluttede jeg kirken og tog på mission. Min far var en penticostal præst og han havde to kirker. Han var ikke helt tilfreds med min decession at slutte sig til kirken. Men efter min mission mine grader ikke giver nogen mening i mormonis og jeg ønskede at komme til BYU at starte fra sractch. Men det tog fire år at få optagelse på LDS Business College efter min mission at komme og studere aong med min kone, der er retur missionær (Serveres mission på samme tid, som jeg tjente)

  Efter at have læst om det, jeg følte, at hevenly far bekymrer sig for hver og én.

  Tak så meget for udstationering på nettet site.I har dybere mening.

  Tak
  Vattikuti & Laitha
  801-326-4626

 18. Jill
  02:21 på 19 november 2010

  Tak for at dele din historie, så andre kan glæde sig over det gode i vor himmelske Fader. Dit vidnesbyrd om at holde en befaling, som syntes umuligt eller undskyldelig virkelig genlyd med mig, og hvad jeg kender dig. Hvert øjeblik jeg kommer til at tilbringe her og lære fra dig og med dig er en skat for mig!

 19. Jennifer Adams
  02:31 på 19 november 2010

  Du er en udvalgt ånd, naturligvis. En pioner for visse. Der må være en måde at sammensætte en film om dig og dem under lignende omstændigheder. Det ville hjælpe mange af os, der får lov (for nu) for at tilbede frit indse, at der er folk i hele denne krigshærgede verden, der er i stand til at hæve sig over den uretfærdighed og elsker dem, der misbruger dem vejen Herren elsker alle sine børn . Du er i stand til at tilgive disse mennesker at se, at de ikke ved, hvad de gør. Jeg er så glad for min datter fandt dette link og delte det. Hvordan kan vi hjælpe dig? Så mange penge går fra USA lige til Israel. Det er en enorm lobby. Jeg har altid undret mig, hvorfor dette er. Hold taler til os venligst. Hvad en modig dame!

 20. Brooke
  08:01 på 19 november 2010

  Åh Søde Sahar,

  Du er bemærkelsesværdig. Tak for at dele din historie og dit vidnesbyrd om Kristus, så frit. De har været og fortsat vil være sådan et eksempel på, hvad det betyder at være en Kristi discipel. Tak, og jeg elsker dig.

  Brooke

 21. Maureen Clayton
  12:08 på November 19, 2010

  Hvad en inspirerende vidnesbyrd! Tak så meget for at dele det for os alle at lære og blive opbygget af det !! Jeg føler mig så uhyre velsignet at kende dig. Du er en ædel ånd af vor himmelske Fader valgt at tjene en mission af stor konsekvens. Tak så meget for dit mod og din dedikation til Frelseren. Jeg elsker dig!
  Maureen Clayton

 22. Emily
  12:19 på November 19, 2010

  Sahar,
  Du er sådan et smukt eksempel for mig. Jeg sætter pris på din kærlighed og venlighed mere end du kan vide! Denne artikel kom lige i tide for mig, da jeg sad bare her græder og følelse overvældet ved tanken om at forsøge at køre mig gennem kontrolpunktet fra Ramallah i morgen alene til kirken. Læsning af jer lidelse og gemmer sig og forsøger at snige i uge efter uge var en hurtig kur for at have ondt af mig selv. Din hengivenhed for evangeliet og dit kald er meget inspirerende. Jeg elsker dig så meget, og føler mig velsignet at have dig for en ven.
  Kærlighed, Emily

 23. Christine Stinger
  12:59 på November 19, 2010

  Sahar Du og din historie var en sådan inspiration for mig, da jeg var i Jerusalem, og det stadig er nu. Det er sådan et vidnesbyrd bygherre for mig og alle de mennesker, jeg har delt det med. Tak så meget for den vidunderlige eksempel og indtryk af, at du har forladt mig. Jeg håber, at jeg kan være så fantastisk som du !! Meget kærlighed

 24. Amanda
  10:21 på November 20, 2010

  Sahar,
  Jeg elskede at læse din historie. Du er en inspiration for alle kvinder. Jeg er Emilys søster og jeg vil gerne takke dig så meget for at være et godt eksempel og ven til hende. Det betyder så meget for mig at høre, at hun har gode mennesker i hendes liv plejer hende, når jeg ikke kan. Tak!

 25. Lewis Phelps
  11:49 på November 20, 2010

  Kære, kære, Sahar,

  Læsning din historie minder mig om den vidunderlige år min kone og jeg tilbragte med dig i Palæstina. Nogle gange vil du ankommer til BYU JC lidt for sent til tjenester, og jeg var fristet til at afbryde mødet og har vores lille menighed juble for dig. At du var kommet overhovedet var et mirakel.

  I min bog er du en af ​​de virkelig bemærkelsesværdige medlemmer af Kirken. Tak for inspirerende os. Tak for din fortsatte engagement. Må vor himmelske Fader velsigne dig nu og altid.

  Kærlighed og jubel,

  Lewis Phelps

  PS Hvis Jean stadig var her hun ville slutte sig til mig i at sende dette budskab - så lyt omhyggeligt, og du kan høre hende "amen", der kommer fra oven!

 26. Gail havål
  05:51 på 21 november 2010

  Kære søstre, Med kærlighed og påskønnelse for styrken af ​​kvindelige medlemmer af Kirken, jeg skriver dette budskab både stolthed og concrn. Jeg er stolt af at være en sidste dages hellig. Jeg er en Konverter fra mange år og endnu en opdaget en substatial familie historie af kirke-medlemskab, længe før jeg blev født. Jeg er også en kvinde, der har været involveret i kunst hele mit liv. Jeg har rejst min familie og nu er nyder mine børnebørn og oldebørn. Jeg fortæller dig disse tings fordi alt, hvad jeg har gjort, jeg har lært fra vidunderlige kvinder både i th kirken og ud.
  Her er min bekymring: Vi har netop dette tidligere måned modtaget et advarselsbrev og råd fra Det Første Præsidentskab i Kirken. De udtrykte stor bekymring over organisationer, der er dannet med henblik på "hjælp til selvhjælp", der er designet til at hjælpe enkeltpersoner i problemer, og indcating "Kirken support" efter titel eller følgeslutning. Denne organisation er bemyndiget til at være et forum for kvinder i Jesu Kristi Kirke af senere Dages Hellige ved vores recoginzed ledere? Hvis ja, vidunderligt! Hvis ikke, må vi være meget forsigtige nu at være omhyggeligt, omhyggeligt ført ned en sti, som ingen af ​​til hensigt at gå.
  Jeg ønsker dig succes, hvis dette er en præstedømme autoriseret forum. Hvis ikke, bedes bede om at blive involveret i en sådan "bevægelse".
  Respektfuldt og med kærlighed til Sisterhood af hellige, Gail Conger

 27. Rebekah Ring
  09:21 på 21 november 2010

  Sahar, tak for at dele denne. Jeg havde ikke læst det før. Du er virkelig en søjle af styrke til alle dem omkring dig. Høre din historie altid løfter mig højere.
  Elsker dig!

  Rebekka

 28. Emig
  03:50 på November 22, 2010

  Smuk historie, Sahar. Tak for dit mod, dit eksempel og din vilje til at elske.

  Gail Conger - Brevet du referere har absolut intet at gøre med denne hjemmeside eller andre kan lide det. The Handbook, now available online at LDS.org encourages forums like this: “Members are encouraged to be examples of their faith at all times and in all places, including on the Internet. If they use blogs, social networks, and other Internet technologies, they are encouraged to strengthen others and help them become aware of that which is useful, good, and praiseworthy.”

  We are to be “anxiously engaged in a good cause, and do many things our [our] own free will, and bring to pass much righteousness” (Doc & Cov 58:27). I'd say both Sahar and the people behind the MWP are doing exactly that.

 29. Dave & Jan Peterson
  4:12 pm on November 22nd, 2010

  Amazing woman whom we love. Astounding character base in such a difficult environment. Would that all God's children had the character of Moroni and Sahar. Elsker dig.

 30. Jecia Hutchinson
  5:13 pm on November 22nd, 2010

  Dear Sahar,
  It is always a pleasure to hear the story of your life as it has been a pleasure to know you. I am grateful for your humble example, I have learned so much from you. God bless you and God bless Palestine!
  Kærlighed,
  Jecia

 31. Stephen Wilkinson
  11:37 pm on November 22nd, 2010

  Sahar,

  Du er stadig utroligt! Jeg elsker din historie, og jeg elsker at have mødt en ægte moderne pioner. Du har gjort så meget, og er et godt eksempel for så mange. Sikkert Herren omhyggeligt tæller din tro og din tjeneste i hans elskede Hellige Land. Vi har stadig bede for fred i Jerusalem, Palæstina, og alle af det Hellige Land. Det er dejligt at få din historie skriftligt!

  Med ydmyg respekt,

  Stephen Wilkinson (Vinter 2009)

 32. Katherine Jordan
  10:43 på 23 november 2010

  Bravo MWP! Tak for at dele Sahar historie, det virkelig rørte mig og gjorde mig reflektere over mig selv.

  Jeg har besøgt Palæstina og været vidne til en masse af, hvad Sahar beskrevet. De daglige humilations af israelerne af palæstinensere ville chokerer de fleste amerikanere. Men lidt af denne er rapporteret af de vigtigste stream medier. Palæstinenserne har lidt i form af menneskerettigheder. Deres jord kan blive konfiskeret ved indfald, kan de blive anholdt og fængslet i årevis uden anklage eller retssag, de spytter på af bosættere på hvem synes at vinde deres manddom gennem ydmygende palæstinensere.

  Gud velsigne Palæstina og palæstinenserne !!!

 33. Derek Farrell
  13:00 på 23 NOVEMBER 2010

  En vidunderlig og inspirerende historie og et vidnesbyrd om, hvordan Herren åbner muligheder for os alle.

 34. AlisonH
  20:08 på November 24, 2010

  Du repræsenterer kærlighed og Guds lys i denne del af verden for alle os, der fra vores andre steder, vil vi kunne gøre det for at bringe mere fred der. Vi beder; du beder, og du går og gør. Tak så meget for at fortælle din historie og for den kærlighed, som du vælger at leve. Må jeres ord skinne ind mange hjørner, hvor frygt huder, at de kan gøre godt over noget, du kan se nu. Lyset fører forude.

 35. ShannonG
  11:26 på 5 december 2010

  Jeg er så privilegeret at kende Sahar og kalde hende min ven. Tak, Sahar, til at bære dit vidnesbyrd og erfaringer på dette website. Jeg nød at læse dit vidnesbyrd og at kende dit hjerte bedre. Jeg er taknemmelig for den helbredende kraft i Frelserens forsoning til at hjælpe os elske den u-elskelige, mindske vores smerte og bringe os fred.

 36. Lizbeth
  09:31 på 6 marts 2011

  Åh hvor jeg savner dig Sahar! Jeg elsker at høre din historie ... Jeg ønsker vi levede på samme side af kloden! Elsker dig masser og savner dig altid ... -Lizbeth

 37. Miss Mahasen
  21:01 på marts 16, 2011

  Sahar,
  Jeg har hørt brudstykker af din historie, mens de bor i Jordan for de seneste to somre. Jeg håber, at en dag vil jeg være i stand til at krydse veje med dig på Vestbredden eller i Jerusalem, og lære mere om dig! Tak for at være så stærk. Jeg har fundet, at det er meget svært at være medlem af kirken i Jordan, og jeg kan ikke forestille mig, hvordan den israelske besættelse skal endvidere øger de forhindringer. Det giver mig en stor styrke til at vide, at Herren er ingen forskel på racer, personer eller politik. Jeg ved, at Herren vil dømme vores folk retfærdigt.

 38. Marian Merkley
  12:20 på Marts 21, 2011

  Kære Sahar,
  Jeg sætter pris på at kende sandheden af ​​dine erfaringer. Det giver mig et klarere perspektiv, der var ukendt for mig før. Jeg er ydmyg over din rene tro og mod. Tak. Jeg kender vor himmelske Fader vil fortsætte med at velsigne dig.
  Kærlighed, Marian Merkley

 39. Karyn Anderson
  06:55 på sep 20, 2011

  Kære Sahar,
  Hvad en glæde det var at være sammen med dig på Mellemøsten Humanitær konference. Din historie er virkelig inspirerende. Når du bevæger dig fremad som District hjælpeforeningspræsidentinde vi beder for din sikkerhed og beskyttelse .Du er et godt eksempel på mormonske kvinder overalt.
  Vi sender dig vores kærlighed fra Libanon,
  Jim og Karyn Anderson

 40. John Nicholson
  15:17 på 7 apr 2012

  Kære Sahar,
  (Ina meseehi min Bagdad.)
  Tak for din mest inspirerende historie / vidnesbyrd. Jeg besøgte Jerusalem to gange nogle år før muren gik op. Vi blev privilegeret at være vært ved en palæstinensisk familie: de behandlede os som accepterede gæster! På det tidspunkt var der to medlemmer i grenen, unge mænd, der var præster, der administrerede nadveren: Den ene var palæstinensisk den anden var jødisk !!!
  Vi levede i Saudi-Arabien på det tidspunkt og var meget imponeret over styrken af ​​Jerusalem memebers - selvom de var få. Mens i Saudi-Arabien Jeg lidelsesfæller at opfylde Branch formand for Khobar Branch: ligesom dig, han var palæstinenser. Men de hellige mødtes i hemmelighed.
  Det er tydeligt for mig, at den genoprettede Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er en smuk bro mellem de kristne og palæstinensere, og gør bringe fred mellem de to folk Må Guds Ånd forbliver med dig og fylde din sjæl.
  (Allah yi-Barik Fiki.)
  ibn al-middag.

 41. Beth
  07:35 på aug 28, 2012

  En del af denne historie blev offentliggjort i September 2012 Stjernen "Loving My Enemies".

  http://www.lds.org/ensign/2012/09/loving-min-enemies?lang=eng

  Du læser det her først!

 42. "Jeg var overrasket over at finde kærlighed i mit hjerte for Ham" | Sidste Dages Mirakler
  03:47 på August 19, 2013

  [...] For at gå på fuld tid mission og er i øjeblikket tjener i London. Hun blev interviewet af Mormon Women, og fortalte denne historie om at finde evnen til at tilgive hendes fjender gennem kærlighed [...]

Efterlad et svar

SEO Powered by Platinum SEO fra Techblissonline