6 februar 2013 af admin

16 Kommentarer

En Champion for mangfoldighed

En Champion for mangfoldighed

Sui Lang Panoke

I korte træk

Som grundlægger af en konsulentvirksomhed, der forbereder og fremmer kvinder og minoriteter i politik, er Sui Lang Panoke uddannet til at finde muligheder for organisationer at forbedre deres repræsentationer af disse grupper. Hun ser hendes kærlighed til Kirken som komplementære, ikke er i modstrid, at hendes faglige uddannelse. Som enlig mor og Hjælpeforeningen præsident i hendes Washington DC Ward, Sui Lang deler sit vidnesbyrd om Kirkens guddommelige organisation og de ​​muligheder evangeliet giver hvert medlem til at vokse i sit eget forhold til Herren.

Jeg vil starte med mine forældres konverteringer, fordi de begge er første generation omvendt til SDH-kirken. Jeg blev født i Honolulu, HI og opvokset i Salt Lake City, Utah fra folkeskolen gennem college. Jeg flyttede til Washington, DC for forskerskolen omkring syv år siden og har elsket at leve i Greater Washington-området lige siden. Major kulturchok! På en god måde.

Min mor voksede op i et stærkt katolsk husstand, men altid fundet sig selv søger efter noget mere. Efter eksamen fra high school, gik hun til Utah for at besøge en ven, der var medlem af Kirken. Hun har modtaget adskillige invitationer til at gå i kirke fra venner, naboer og missionærerne, og en dag besluttede hun at deltage. I det øjeblik hun gik ind i kapellet på University of Utah campus, hun straks følte Ånden og vidste i sit hjerte, at hun havde fundet, hvad hun havde ledt efter. Hun blev døbt af missionærerne kort efter, og har været en stærk og trofast medlem lige siden.

Min far voksede op i Nanakuli, som er en lille by på øen Oahu. Den lovgivningsmæssige distrikt, hvor Nanakuli er beliggende, har den højeste procentdel af indfødte Hawaii bestanddele i landet. Min far er ikke en fuldblods indfødte Hawaii, men han er over 60%, hvilket er meget sjældent for denne dag og alder. Han blev fællesskabet af missionærerne, da han var tretten. De tog ham med i kirke, og han elskede det. Han blev døbt kort efter, og endte med at blive den første missionær nogensinde fra hans gren til at tjene en fuldtids mission. Han tjente en mandarin kinesisk-talende mission i Taiwan. Mine forældre øjeblikket bor i Holladay, Utah og deltage i den kinesiske afdeling på University of Utah.

Mine forældre mødtes i Utah, blev gift i templet i Salt Lake, og besluttede at hæve deres familie i Utah. Vi har en meget farverig familie på Hawaii, og de ønskede at hæve deres familie omkring ligesindede mennesker, der delte de samme moralske værdier og spirituelle overbevisninger, som de gjorde.

Utah er ikke en meget etnisk eller kulturelt mangfoldigt state-selvom det bliver bedre! Jeg finder det stadig noget at fortælle, når jeg møder nye mennesker herude i området DC og de finder ud af jeg er fra Utah. Jeg får de samme tre spørgsmål: Er du mormon? Er du en republikaner? Og er du en polygamist? Jeg plejer at grine og sonde mere om, hvordan de er kommet på disse antagelser om mormoner, og det så fører til en meget interessant og dybtgående politisk og religiøs diskussion. Som på overfladen, de fleste af os forsøger at undgå, især i DC-men på en måde finder jeg mig selv falde i disse samtaler hele tiden, utilsigtet. Jeg behøver at sige, dog har jeg ofte følt Ånden under disse drøftelser og altid ender med at føle, at både mig og hvem jeg taler om at forlade samtalen med vores hjerter blive åbnet på en ny måde. Jeg er helt taknemmelig for min opvækst i Utah, fordi det lærte mig at engagere, kommunikere og forbinde med folk, der er anderledes end mig. Det var en stor oplevelse at altid være et mindretal (da jeg er af hawaiiansk afstamning), fordi det gav mig en mulighed for at give udtryk for min mening om en lang række spørgsmål. Selv når jeg ikke tror, ​​jeg havde virkelig en udtalelse, folk ville vide, hvad det var. Som en bachelorstuderendes, jeg egenhændigt repræsenterede kvinden, mindretallet, progressiv og demokrat perspektiv i alle mine politiske videnskab klasser; Jeg vil ofte blive opfordret af mine professorer til at dele mit perspektiv som en kvinde, som en minoritet, eller som en progressiv. At mindretallet også ført til en masse lederskab muligheder. For eksempel blev jeg udnævnt af guvernøren til at tjene på Martin Luther King, Jr. menneskerettighedskommission. Kommissionen blev anklaget fremme mangfoldighed i uddannelse i hele staten. Jeg var taknemmelig for muligheder som.

En bekymring, jeg hører ofte fra folk farve, der besøger Utah er, at de føler en stærk følelse eller i hvert fald stærkere end andre områder af landet, af racemæssig profilering og racediskrimination under deres ophold. Jeg kan forstå, hvordan mennesker af farve kan opfatte enhver form for, hvad de opfatter som uretfærdig behandling som værende racistisk eller diskriminerende. Og jeg har oplevet at føle første hånd ved mange lejligheder-ikke bare i Utah, men i forskellige dele af verden. Men i Utah, specifikt, kan jeg ærligt sige, at jeg følte sjældent ligesom jeg var ved at blive racistisk diskrimineret, fordi jeg var medlem af Kirken. På andre områder af landet, som Washington DC, hvor jeg bor nu, raceadskillelse stadig meget eksisterer. Men i Utah, jeg føler en stærkere tilstedeværelse af religiøse adskillelse. Nogle gange har jeg lyst til at der er en uudtalt adskillelse mellem medlemmer og ikke-medlemmer. Jeg oplevede og følte, at kløften meget mere end den racemæssige skel. Jeg har mørk hud, mørkt krøllet hår. Jeg er ikke sort, men ofte gange folk tror jeg er. Jeg har en af ​​disse tvetydige udseende som tillader mig at væsentlige passe ind i næsten enhver etnisk gruppe: Jeg har været forvekslet med at være sort, asiatisk, spansk-you name it. Men jeg er faktisk indfødte Hawaii, filippinsk og kinesisk, og når folk finder ud af jeg er fra Hawaii de straks åbne op for mig, fordi hey, der ikke elsker Hawaii? Jeg har altid følt accepteret af mine kaukasiske modparter i Utah, fordi jeg var medlem af Kirken, og det faktum, at jeg var fra Hawaii var som en bonus! Så jeg var "sikker" og indgår i deres sociale kredse.

Jeg har altid følt, at vores kirkeledere har haft en speciel og unik kærlighed og medfølelse for stillehavsøboere-indfødte hawaiianerne især på grund af "Aloha Spirit". Jeg faktisk deltog BYU-Hawaii mit første år af bachelorstuderendes. Jeg arbejdede på den polynesiske Cultural Center som danser i kano show, og mens jeg var der havde vi lejlighed til at møde præsident Hinckley og udføre for ham. Vi havde helliget måneder og måneder af praksis som forberedelse til hans besøg, og hvad der slog mig mest, når han endelig kom var den måde, hvorpå han har modtaget gaver og elsker vi tilbød ham så ydmygt og nådigt. Jeg har hørt mange profeter og generelle myndigheder tale om polynesiere på en særlig måde og vidne til deres kærlighed til vores folk, kultur og mad!

Jeg føler at Herren har en særlig plads i hans hjerte for farvede mennesker, der er blevet uretfærdigt behandlet på grund af deres hudfarve, eller børn, som er blevet født med alvorlige fysiske eller psykiske handicap-dybest set nogen, der er kommet ned til denne jord og er blevet latterliggjort, diskrimineret eller mishandlet på anden måde på grund af aspekter af sig selv, der er uden for deres kontrol. Stræber efter at se dem gennem øjnene af Kristus er hvordan jeg finde mening i ting, der sker på denne jord, der synes urimeligt i verden. Jeg har vokset til at se disse omstændigheder og oplevelser som en kompliment fra Herren, idet Han valgte sin stærkeste og mest modstandsdygtige børn til at komme til denne jord i disse organer, at kende niveauet af modgang, at de ville blive udsat for. Han var sikker i deres styrke og vidste, at de havde kapacitet til at elske deres forfølgere betingelsesløst, evnen til at udøve deres magt til at tilgive, og den åndelige modenhed til at se disse erfaringer som læringsmuligheder.

Du kører dine egne medier og politisk uddannelse organisation. Hvordan vil du beskrive din karriere bane?

I Utah, fik jeg involveret i lokalpolitik. Jeg meldte om kampagner og blev hurtigt en af ​​lederne i Unge Demokrater i Utah. Efter at have afsluttet mit bachelorstuderendes arbejde, ansøgte jeg på American University School of Public Affairs til at forfølge mine mestre i den offentlige administration og et certifikat i kvinder, politik og politisk lederskab på Kvinder & Politics Institute. En af mine lidenskaber er bemyndigelse kvinder til at engagere sig i den politiske proces, forfølge et offentligt embede, og arbejde hen imod at slå bro over kønsforskellen i offentlig ledelse.

Da jeg blev accepteret til AU for Grad skole, min datter, min far, og vores standard puddel kørte over hele landet til Washington, DC Ugen forud for vores bevægelse, havde jeg ingen idé om, hvor vi skulle bo, hvor jeg skulle til at arbejde, hvor min datter ville gå i skole; alt hvad jeg vidste var, at DC var, hvor vi skulle være og på en måde det hele arbejdet.

Mine faglige interesser ligger i at få flere kvinder og minoriteter valgt til et offentligt embede. Som vores befolkning bliver mere og mere forskelligartet jeg føler, at vores politiske ledelse bør til gengæld afspejle denne mangfoldighed. Vi har en lang vej at gå med det. Jeg har arbejdet i den private sektor, i den almennyttige sektor, føderale og lokale myndigheder, på kampagnen trail, og på bakken. Jeg har fået lidt erfaring med stort set alle aspekter af den politiske proces. Hvad jeg har lært, der kommer ud af disse erfaringer er, at medierne er lige vilkår for politik i det 21. århundrede. Hvis du ønsker at være effektive i den politiske arena, er du nødt til at vide, hvordan man effektivt engagere sig i medierne. Medielandskabet har forvandlet det politiske landskab og vice versa. Som jeg har studeret de forskelle, der findes mellem kvinder og minoriteter i den politiske ledelse, har jeg også lært, at de samme forskelle findes i medierne. Det var med denne grundlæggende forståelse for, at uddannelse organisation, jeg løber blev grundlagt. Vi målretter kvinder og minoritetsgrupper-individer og organisationer-og uddanne dem om, hvordan man bruger medierne som et middel til at påvirke den offentlige politik. Vi tilbyder træning deltagerne mulighed for at skabe "personlige medier pakker", der består af tre centrale elementer: en op-ed om et emne efter eget valg, en video segment af dem tale om det samme emne, og en professionel headshot. Hver deltager går væk fra vores træninger klar til at pitche sig selv og deres synspunkter til den lokale og mainstream medier med praktiske værktøjer, som de straks kan sætte til at bruge.

I 2010 blev jeg inviteret af International Republican Institute til at gennemføre et uddannelsesprogram for kvindelige aspiranter i Lagos, Nigeria. Instituttets opgave er at styrke demokratier rundt om i verden, og det har en kvinders program, der fokuserer på at integrere og styrke flere kvinder til at engagere sig i den politiske proces med den underliggende tro på, at kvindernes øgede politiske deltagelse vil styrke et lands sociale, økonomiske og politiske stabilitet og infrastruktur. Det er, hvor jeg kommer i: uddannelse kvinder om, hvordan man engagere sig med medierne, blive ledere i deres samfund, og i sidste ende forfølge offentligt kontor. Sammen har vi uddannet over halvtreds kvindelige aspiranter og medieeksperter på effektiv messaging og politiske kommunikation på kampagnen trail. Jeg har været ekstremt ydmyget gennem mine erfaringer arbejder med kvindelige ledere i Afrika og andre udviklingslande rundt om i verden, og jeg har fået en dybere forståelse for de grundlæggende rettigheder og privilegier og enkle ting i livet, som vi så ofte tager for givet i Amerika.

Du var en enlig mor til et lille barn, da du begyndte at forfølge din kandidatgrad. Hvordan har du gøre, at alle virker?

Tja, der er ingen måde, jeg kunne have gjort det uden mine forældre eller Kirken. Bogstaveligt talt. For at jeg er taknemmelig. Min far er en pensioneret folkeskolelærer, der meldte sig til stort set være min fuldtids barnepige, mens jeg var i Grad skole. Jeg arbejdede om dagen og gik i skole om natten. Ofte gange jeg ville forlade huset, før min datter vågnede, og vende hjem efter at hun allerede var gået i seng. Når jeg ser tilbage nu, jeg tror, ​​det var langt den sværeste del for mig. Jeg kan huske en tid, hvor jeg havde taget min datter til et lægebesøg og lægen spurgte mig, når hendes sidste afføring var, og jeg kunne ikke besvare spørgsmålet. Jeg græd den aften. Det er tider som disse, når du, som en mor, begynder at tage et skridt tilbage og revurdere dine prioriteter.

Har du altid har til hensigt at beholde barnet, da du var gravid med hende?

Det hele oplevelsen af ​​at gå gennem graviditet og fødsel alene var yderst vanskeligt. I starten var det sandsynligvis den mørkeste tid i mit liv, åndeligt. På den ene side var jeg virkelig skuffet over mig selv, som "Hvordan gjorde jeg ender her?" Det var ikke en del af mit liv planen. Jeg har ikke altid været aktiv i Kirken. Men gennem denne erfaring, jeg befandt mig på mine knæ at bede dag efter dag for Guds trøst og vejledning til at hjælpe mig igennem dette. Jeg blev hurtigt inspireret til at skifte mit perspektiv på min situation og i stedet for at se min graviditet som en hindring, jeg kiggede på det som en gave, den største gave nogen kunne nogensinde håbe på. Det var Herren sagde: »Kom tilbage," og på samme tid giver mig den mest dyrebare gave af alle-min datter. Ingen har nogensinde aspirerer til at blive en enlig forælder, det ikke er din barndomsdrøm-men jeg kan ærligt sige, at være en enlig forælder har været en af ​​de største velsignelser i mit liv. Det har ført til mit vidnesbyrd vokser sig stærkere, end jeg nogensinde kunne have forestillet sig. Jeg ved, at jeg ikke ville have vidnesbyrd om evangeliet i det omfang, at jeg, hvis jeg ikke havde gået gennem denne oplevelse. Jeg har fået en dybere forståelse af, hvorfor Herren har os gå igennem de prøvelser, som vi går igennem. Det er altsammen en del af hans overordnede plan designet til at lære os, ydmyge os og styrke vores tro. Jeg tror en masse mennesker, når de får børn, begynder at fokusere mere på at øge deres åndelighed, og det var det samme for mig. Fødslen af ​​min datter i sidste ende bragte mig tilbage til Kirken. For det, jeg er virkelig taknemmelig.

Det var Herren sagde: »Kom tilbage," og på samme tid giver mig den mest dyrebare gave af alle - min datter.

Det lyder som din familie var temmelig støttende, da hun blev født. Fik at støtte komme med det samme?

Absolut! Jeg er meget heldig-min familie er meget støttende i alt hvad jeg gør. Jeg tror en masse af det kommer fra vores kultur og opdragelse i Hawaii. Den "Aloha Spirit" avler ubetinget kærlighed og accept.

Min datter og hendes far er fortsat meget tæt på trods af, at han ikke leve med os. Han og jeg har også været i stand til at opretholde en sund co-forældre forhold i årenes løb, som for mig er afgørende for den følelsesmæssige og åndelige velbefindende af alle involverede parter. Min far har dog endte med at blive den primære faderfigur i min datters daglige liv. Og jeg er meget taknemmelig for. Min far er den mest Kristus-lignende person, jeg nogensinde har kendt. Og har han og min datter altid haft et meget tæt og specielt bånd. Jeg kan huske på et tidspunkt, da hun var to eller tre år, hun ville kalde ham "Mama".

Hvor ser du dit liv plan og din karriere går i fremtiden?

Som jeg bliver ældre, jeg virkelig ønsker at slå sig ned. Jeg ønsker at blive gift. Jeg ønsker at få flere børn. For en person, der har haft nogle ret ambitiøse karrieremål, finder jeg min karriere ambitioner bliver mindre og mindre en prioritet. Min rolle og plads i verden blevet mindre vigtig for mig end det sted, jeg er på åndeligt. Jeg kender denne tankegang måske ikke synes meget modtagelig for at forfølge en karriere i den politiske arena, men som vi vokser vores mål og prioriteringer ændrer sig. Mit mål er nu at stræbe efter at opnå en sådan balance mellem mit ansvar i og uden for hjemmet, at være opmærksomme på den energi, jeg giver til min familie og min karriere. Jeg hele tiden stræber efter at være et sted, hvor jeg kan fortsætte med at forfølge professionelle arbejde, som jeg brænder for, mens du bevæger sig fremad med min familie mål, alt for som jeg indser, nu mere end nogensinde, er vigtigst. Jeg ønsker ikke at være en af ​​de kvinder, der forbruges af deres arbejde. Jeg ser, at der ofte i DC jeg vil være sikker på jeg afsætte så meget tid til min datter, som jeg er til mit arbejde. Det er svært at finde denne balance, især når jeg fastholde husstanden på min egen. Det er en proces, hver dag og hver dag, vi bliver bedre og bedre.

Vi har så ofte en tendens til at sammenligne os med andre, vores succeser, vores fiaskoer, vores forsøg, og vores resultater-men jeg har lært, at vores liv er ikke en konkurrence. Hver og en af ​​os har en unik rolle og mission her på jorden. Ikke to er ens. Det er med denne viden, jeg finde fred og glæde i noget arbejde, som jeg vælger at gøre.

Er det fristende at få din karriere være altfortærende?

Absolut. Jeg har altid nødt til at tjekke mig selv, når jeg føler, at jeg ignorerer min knægt! Enhver, der kender mig, ved, jeg er berygtet for at trække min datter til konferencer, møder, netværk receptioner. Men vil alle, der kender os også sige min datter en stor networker selv! På vej hjem fra en af ​​mine bestyrelsesmøder den anden dag, blev hun fortalte mig, hvordan nogen havde rekrutteret hende til at slutte sig til deres fundraising udvalg! Min første tanke var, det er genialt! Jeg var ligesom, der ikke ønsker at give penge til en lys, smuk ni-årig pige fortaler for en god sag?

Jeg var enebarn af en enlig mor selv. Jeg fik slæbt rundt til en masse voksen steder også! Jeg er sikker på, hun laver smukt.

Hun er virkelig. Jeg ser faktisk op til hende! Jeg tror, ​​hun lærer mig mere end jeg underviser hende. En af mine nærmeste tanter gjorde en bemærkning om min datter for et par år siden, at jeg har fundet at være bemærkelsesværdigt sandt i årenes løb. Hun sagde, at hun aldrig har set et barn i så ung en alder, som "tænker før hun taler." Dette er sådan en nøjagtig karakterisering af min datter og hey, jeg kender ikke ret mange voksne, der har lært, hvordan man gør dette , så dette er et ægte tegn på modenhed i ungdomsårene for sikker.

Jeg føler, at jeg har unikke velsignelser som enlig mor i Kirken. Jeg kommer til at kalde alle de skud i mit hjem. Jeg bliver inviteret til alle de singler og familieaktiviteter. Og, jeg altid siger det til vore missionærer, men en fordel af at være en enlig mor i Kirken er, at jeg skal have begge sæt missionærer i mit hjem, når jeg invitere dem over til middag. Jeg elsker at have missionærerne i mit hjem. En af de grunde, jeg elsker at have dem over er, fordi jeg elsker at føle tilstedeværelsen af ​​præstedømmet i mit hjem. Jeg finder det bemærkelsesværdigt, at disse mænd i så ung en alder er så meget længere frem, åndeligt, end nogle af verdens ledere, der bor lige ned ad gaden. Gennem årene har vi haft nogle meget interessante intellektuelle, åndelige og til tider politiske diskussioner, og vi altid frem til den samme konsensus, selvom jeg er en stor fortaler for mangfoldighed, vi alle forstår, at det er i sidste ende ligegyldigt, hvad din etnisk baggrund er, hvad dit politiske tilhørsforhold er, hvilket land du kommer fra. Vi er alle døtre og sønner af vor himmelske Fader, og vi alle garanterer den samme guddommelige kærlighed. Vi har alle adgang til de samme velsignelser. Jeg elsker at missionærerne altid få dette.

Selvom jeg er en stor fortaler for mangfoldighed, vi alle forstår, at det er i sidste ende ligegyldigt, hvad din etniske baggrund er, hvad dit politiske tilhørsforhold er, hvilket land du kommer fra.

En af de ting, jeg har kæmpet med i Kirken er historien om sin behandling af afroamerikanere. Min datters far er African American. De fleste af de mænd, jeg har dateret har været African American, og jeg har slags udviklet et ry for sex sorte republikanere. Mange af mine venner spekulerer på, hvordan jeg gør det. Men jeg har lært en masse om evangeliet, og hvad det egentlig betyder gennem disse relationer. Mig, være politisk progressiv, men religiøst konservative, finde mig draget til African American konservative faktisk giver god mening for mig. Jeg tror, ​​at når hver enkelt af os er i stand til at komme til det punkt, hvor vi kan sidde ned med folk af modsatrettede synspunkter og virkelig forsøge at forstå, hvor deres tro kommer fra, det er sådan vores land-og i sidste ende den verdensberømte vil være helbredt. Det er meget vanskeligt at komme til det punkt, og det altid i sidste ende begynder med os. Jeg føler, at evangeliet er, hvad der kommer til at få os der. Eller i det mindste det er, hvad der er kommet mig til hvor jeg er på lige nu åndeligt. Jeg har ikke altid været så åben og acceptere som jeg er nu.

Da jeg har været formelt uddannet til at analysere organisationer, institutioner eller regeringer og vurdere, hvor de står i forhold til kvinder og mindretal repræsentation, jeg befinder mig uforvarende at gøre det samme med vores kirke. Jeg kan ikke hjælpe, men forstår de bekymringer, som mennesker af farve har om, hvordan minoriteter er blevet behandlet inden for Kirken. Hvis du ser på vores kirke på verdensplan, er det ekstremt etnisk forskelligartet. Men i Amerika, er det overvældende kaukasiske og de fleste af vores ledere er kaukasiske mænd. Jeg ser mange ligheder mellem det, vi står over for som en kirke, og hvad andre kirker ansigt med hensyn til at integrere kvinder og minoriteter i lederroller. Jeg ved, at der vil være en dag, hvor vi ser mere etnisk mangfoldighed i ledelsen af ​​kirken, men hver kirke i det væsentlige har kæmpet med dette i århundreder. Det er derfor, jeg altid siger, "Hvorfor SDH Kirken altid synes at være fremhævet i denne henseende?"

Jeg ønsker at hurtigt at dele en oplevelse. Når vores indsats fik reorganiseret, ældste Holland kom ud for at hjælpe i overgangen, og det var første gang, at en apostel var kommet til Greater Washington-området i 20 år, så det var lidt af en big deal. Vi forberedt til denne stavskonference måneder i forvejen. Du havde at ankomme fire til fem timer tidligt bare for at få en plads. Jeg bad, at jeg ville få en plads i kapellet. En af mine venner fra min menighed tjente som en kontrollør og fik mig en plads i kapellet omkring et dusin rækker fra forsiden af ​​stativet. Det endte med at blive den mest åndelige møde, jeg nogensinde har været i. Jeg tror, ​​det er hvorfor: oftentimes jeg befinder mig ser op på talerstolen i nadvermødet stavskonference eller generalkonference og observere, at ledelsen af ​​vores kirke er bosiddende på standen er overvældende, hvis ikke alle, "gamle, hvide mænd." Jeg tror, ​​jeg gør det naturligt på grund af min træning.

Dette møde var anderledes, fordi der i dette møde, selvom jeg befandt mig ser op på standen og endnu en gang at se alle hvide mænd, denne gang jeg blev inspireret til at se ud over, hvad der møder øjet. Og jeg kunne ikke se dem som "gamle hvide mænd"; Jeg så dem som Guds mænd, der tilfældigvis være hvid. Den ene efter den anden de hver vidnede deres kærlighed til deres koner, deres kærlighed til vor Frelser, og deres kærlighed til hver og en af ​​os der. Selvom de sad over os alle på standen, vidste jeg, at i hjerterne på disse mænd, har de ikke sat sig over nogen af ​​os i værelset; deres lederroller var mere lateral end hierarkisk. Hver enkelt af dem kom fra et sted af ydmyghed, mildhed, og taknemmelighed. Det gik op for mig, at alle disse år, jeg håbede og ventede på den demografiske af lederskab i Kirken til at ændre sig, når de i virkeligheden var Herren venter på mig til at ydmyge mig selv til det punkt, hvor jeg kunne skifte mit fokus fra ser dem omkring mig gennem verdens øjne til virkelig at se dem omkring mig gennem Herrens øjne. Det er ligegyldigt, hvad nogen af ​​os ser ud på ydersiden; det afgørende er, hvad der er i vores hjerter. I virkeligheden er dette det eneste, der betyder noget for Herren. Det var den mest magtfulde møde, jeg nogensinde har været i.

Det var også særligt inspirerende for mig, fordi ældste Holland talte om, hvordan bemærkelsesværdigt Kirken er at have en guddommeligt ledet proces, hvorigennem magtoverdragelsen videregives. Jeg har altid fundet det mest fascinerende ved vores kirke. Han kommenterede hvordan hurtigt og effektivt reorganiseringen af ​​den nye stavspræsidentskab var, og hvordan det var vigtigst gjort med kærlighed. Dette gjorde mig til at tænke på kontrasten mellem kirken og den politiske arena i dag, hvor det er stort set umuligt at få en jævn, hurtig overdragelse af magten fra administration til administration, endsige "med kærlighed!" Det virker som fravær af kærlighed er, hvad der er udbredt i hele verden, når en overførsel af magt sker i den offentlige eller private sektor. Hvor ellers i verden kan du opleve en overdragelse af magt som reorganiseringen af ​​vores stavspræsidentskab? En overdragelse lavet så glat, så hensigtsmæssigt, og med kærlighed? Han var fuldstændig ret. Hearing vidnesbyrd som dette, kunne jeg ikke benægte det. Jeg kunne ikke nægte, at denne kirke ledes af Jesus Kristus.

Hvor ellers i verden kan du opleve en overdragelse af magt som reorganiseringen af ​​vores stavspræsidentskab? En overdragelse lavet så glat, så hensigtsmæssigt, og med kærlighed?

En anden ting jeg er vokset til at elske og værdsætte om mændene i hele Kirken er der ingen andre steder vil du se så mange mænd græder foran hundreder eller tusinder af mennesker. Jeg mener, du sjældent se mænd græde, periode, og hvis de gør det er i en privat intim indstilling bag lukkede døre. Men i vores kirke voksne mænd vil tale til store forsamlinger eller på et verdensomspændende-broadcast generalkonference og det er meget almindeligt for vores patriarkalske ledere til at bryde sammen i gråd! For mig er dette blot endnu et vidnesbyrd om kraften i Ånden og ydmyghed af de mænd, der fører vores kirke. De bliver så overvældet med kærlighed og taknemmelighed over, at deres følelser tage over, og de kan ikke benægte Ånden! Det er så stærke. Det vil bringe nogen til deres knæ. Det er en stor ting!

Jeg har indset, at min tro på evangeliet vokser sig stærkere, at jeg betvivler kvindernes roller i kirken mindre og mindre. Det er vigtigt at erkende, at Kirken og samfundet skuespil af forskellige regler. Når du virkelig tror, ​​at Kirken ledes og instrueret af Jesus Kristus, din lyst til at sætte spørgsmålstegn ved dens forskrifter svinder væk.

Du blev for nylig opfordret til at være hjælpeforeningspræsidenten af din menighed. Hvad har været din reaktion på det nye kaldelse?

Da biskoppen oprindeligt udvidet kald til mig i hans kontor, jeg sad der for hvad syntes en lang øjebliks stilhed, tillade mig selv at behandle, hvad han sagde. Jeg blev straks overvældet-ikke overvældet med det ansvar, der følger med kaldelsen, men overvældet med en følelse af fred og kærlighed, havde jeg aldrig følt tættere på min himmelske Fader. De første ord ud af min mund var, "Er du sikker på du vil mig?" Jeg blev hurtigt følelsesmæssigt, fordi jeg aldrig havde tænkt på mig selv som værende værdig eller endda kvalificeret til at tjene i denne rolle; i mit sind, var at kald forbeholdt de "andre" RS damer, dem, jeg voksede op med i Utah. Biskoppen svar var meget betryggende, da han svarede: "Ja, du. Herren gør se dig i det lys, og Han vil have dig til at tjene. "

I første omgang fandt jeg det temmelig ironisk faktisk, at jeg ville blive kaldet til at tjene i RS, fordi der vokser op i Utah, brugte jeg faktisk gøre grin med RS damer-iført deres jule trøjer, altid strikke noget, bytte Jell-O salat og begravelse kartofler opskrifter. Jeg har aldrig rigtig følte jeg passer ind i denne form. Men i løbet af de år, jeg har vokset til at elske kvinderne i RS som jeg beundrer den måde, hvorpå de opdrager deres børn, plejebørn oprigtige og trofaste venskaber med hinanden og deres ægtemænd, holde sig til de behov, vores samfund, forfølge en vellykket karriere udenfor af hjemmet, og selv tjene i vores væbnede styrker. Kvinderne i RS er hurtigt blevet levende eksempler i mit liv af den type kvinde, som jeg ønsker at være. Så på mange måder, dette kald er en sand hyldest til mig, hvor meget kvinderne i RS har bidraget til min egen personlig og spirituel vækst gennem årene.

For mig at få mulighed for at tjene og lede denne organisation i vores menighed er en sand ære og velsignelse i mit liv. Jeg anser det for at være min største bedrift siden hæve min datter. Når jeg tænker tilbage nu til mine unge voksenliv år, da jeg var eksamen fra high school og gå på universitetet og virkelig begynder at tænke over, hvad mine karrieremål skulle være, jeg indser, at jeg altid havde lyst til at tjene kvinder. De fleste af de kvinder, jeg voksede op omkring fyldte meget traditionelle kvinderoller. Mange af dem var fuldtidsansatte mødre, og hvis de arbejdede uden for hjemmet var det en deltidsjob i administration, uddannelse eller sundhedspleje. Selvfølgelig er jeg generalisere, men det er det billede jeg husker. Vokser op omgivet af det billede af kvinder, jeg altid følte jeg så et endnu større potentiale og rolle for kvinder, især kvinder af farve, og jeg ønskede at inspirere og styrke kvinder til at blive ledere ikke bare i deres hjem, men i samfundet som godt. Jeg var ikke sikker på i hvilken egenskab eller i hvilket omfang jeg skulle gøre det, men jeg var altid så inspireret af kvinderne i mit liv, at jeg ønskede at betale det fremad i en eller anden måde.

Når jeg tænker på, hvad der gør en god leder jeg tænker på personlig og åndelig styrke, udholdenhed, ydmyghed, taknemmelighed, høj selvværd, lav ego, og oprigtig bekymring for andre. Jeg har været velsignet, fordi stort set alle de kvinder, der har inspireret mit liv har besat disse kvaliteter. På mange måder, jeg føler ligesom kvinder er ethvert samfund største aktiv, og på mange måder i dag de forbliver en uudnyttet ressource, der endnu at blive sluppet løs og udnyttet til sit fulde potentiale. En af de store forskelle, jeg ser mellem Kirkens organisation og vores sekulære samfund som helhed er, at Kirken har været tappe denne uvurderlige ressource kaldet "kvinder" siden sin fremkomst og den dynamiske effekt af kvinder udføres gennem Hjælpeforeningen . Hjælpeforeningen er det køretøj, hvorigennem magt kvinder bliver udnyttet i de sidste dage for at frembringe Jesu Kristi evangelium til hele verden. Jeg elsker, at vores kirke visninger mænd og kvinder som ligeværdige partnere går side om side. Vi kan hver især tjene i forskellige roller, men begge er lige vigtige og lige værdsat i Herrens øjne.

Som et barn, når du går på universitetet og forsøge at skabe en såkaldt "succesfulde" liv for dig selv, til sidst du kommer til den erkendelse, at alt, hvad du virkelig ønsker at gøre, er at dine forældre stolte. Du vil være i stand til at ringe hjem og fortælle, at du har opnået "noget stort." Vi har boet i DC for over syv år nu, og at kende alle de ofre, som mine forældre har gjort, for mig at være her, ikke en day goes by when I don't pray that this will be the day that I can call home to report on my “something great.” Although I have had many tremendous accomplishments during my tenure in Washington, I still felt like I hadn't reached that pinnacle of success I was striving for, but when I received this calling I knew immediately that this was it! This was my “something great!” The opportunity that I was waiting for, the opportunity the Lord had been preparing me for, where I could do the work I've always had the desire to do and make both my earthly and heavenly parents proud. I can't think of a better way to inspire and empower women or a greater mission than tending to the temporal and spiritual welfare of our brothers and sisters while spreading the gospel of Jesus Christ.

This calling is confirmation to me that the Lord does know and love each and every one of us individually. He knows what's in our hearts. He hears our prayers. And, He will never leave us under any circumstances–even when we don't choose to follow Him. My testimony has never been stronger and it is because of the trials I have faced that have brought me closer to our Savior. It is because of opportunities like this that I have had to serve in the Lord's church. It is because of the examples of the women in RS and the worthy priesthood holders that lead our church who have reconfirmed to me time and time again that this church is true. “Many are called, but few are chosen.” It is up to each and every one of us whether or not we become one of God's chosen. For this opportunity I am indeed grateful and pray that I will serve in a way that is pleasing to our Lord and Savior, Jesus Christ. Amen.

I korte træk

Sui Lang Panoke


Location:
Washington DC

Age:


Marital status:
Single

Occupation:
Founder of Women Politics Media

Schools Attended:
BYU, University of Utah, American University

Sprog, der tales i hjemmet: Engelsk

Interview by Neylan McBaine . Billeder anvendes med tilladelse.

16 Kommentarer

 1. Sistas in Zion
  7:56 pm on February 6th, 2013

  Elskede dette interview! MWP you always help introduce to some of our amazing sistas in the Gospel!

  Sui the work you are doing professionally is so cool, the world is full of diversity and we all need to embrace it and utilize it. You are an inspiring woman and your daughter is blessed to see such a great example of womanhood in her home.

  Loved how you said you look up to your daughter! Children can be our greatest teachers.

 2. S Bates
  7:09 am on February 7th, 2013

  What an inspiring woman. Thank you for sharing this with us.

 3. Naomi Stroud
  10:11 am on February 7th, 2013

  What a wonder read, and a wonderful women. Stories like this are refreshing to read. I applaud Sui and her out look on life.

 4. Charity
  11:32 am on February 7th, 2013

  I would love to meet Sui Lang Panoke someday. She seems like the kind of person I would enjoy having a long conversation with.

 5. hannah
  1:34 pm on February 7th, 2013

  privileged to call sui lang my friend AND my relief society president! loved the interview!

 6. annette lantos tillemann-dick
  5:05 pm on February 7th, 2013

  Though it may be standard fare for this website, I have rarely read an interview that feels so authentic and unabridged. Sui Lang and Neylan have done a remarkable job sharing her essence and faith in depth. Tak.

 7. K & J Merrick
  6:13 pm on February 7th, 2013

  Elskede dette interview! What an awesome woman! The one thing I think may need to be said is that we really need to ensure that the the clarity on the importance of marriage and a mother and a father as taught in the Family: A Proclamation to the World is on the forefront. We know this lovely woman chose to keep a baby out of wedlock, and that is not to be encouraged or celebrated (I am being blunt, I know!) :) There are so many who never make it out of single parenthood successfully like this woman, and I would have loved to read some acknowledgement about that this little girl doesn't have a father. That is really tough to celebrate. I know, I know, people may jump on us for this, but the Proc. on the Family and doctrine are so clear on this that it can't be misunderstood. There are few benefits to single motherhood, yet this article seems to champion and encourage it. Was adoption considered? I would love to hear about that journey and why that wasn't a part of the cards, etc.

  All the best for the future!

 8. Neylan McBaine
  9:05 am on February 8th, 2013

  From the Interview Producer: As the only child of a single mother myself, I felt a profound kinship with Sui Lang, and I was blown away by her humility and dedication to her deep spiritual promptings.

  This interview doesn't “champion and encourage” single motherhood in the least. Instead, it celebrates the fact that Sui Lang has hung on to her testimony, despite obvious and daily reminders from church members that what she has isn't “ideal”.

 9. Chrysula
  2:05 pm on February 8th, 2013

  The interview makes very clear that this wise and beautiful little girl does have a father actually, and that he's very engaged in her life. I too have a dear friend whose life (physical and spiritual) was saved by the decision to keep her child, born out of complex circumstances. Ours is not to question another's repentance journey, nor Father's infinite love for His children in that process. This interview, to my mind, didn't celebrate her single motherhood, but celebrated where she has come since then. I am in awe of Sui and I am sure as heck celebrating her!!!

 10. Anonymous
  9:02 pm on February 8th, 2013

  Wow K & J Merrick… it is better for her to give her beautiful child up for adoption to be raised in foster care than to raise her herself? That statement might actually be the saddest misinterpretation of the call for family values I have ever heard.

  Seriously, I almost got angry reading it…but then I just got sad reading it .
  ..that there are people who actually think like that.

 11. Jan
  10:04 pm on February 8th, 2013

  What a remarkable testimony.

  To paraphrase your words:

  It is easy to see why the Lord chose you to serve as the RS President in your ward. You are “inspired to look beyond what meets the eye.” … You testified of love for family, love for our Savior, and love for each and every one. Your testimony comes from a place of humility, meekness, and gratitude. The Lord wants us all to become humble and to view others through the eyes of the Lord. It doesn't matter what any of us looks like on the outside; what matters is what's in our hearts. In fact, this is the only thing that matters to the Lord.

  Thanks for a remarkable article.

 12. Jared
  10:49 pm on February 8th, 2013

  Re: K&J Merrick comment. Please see Mark 2:16-17. To criticize someone who is sharing such a remarkable spiritual journey is really sad and disappointing. Rather, this amazing example of drawing close to Christ no matter what your past was should be celebrated – she is an example I hope to emulate.

 13. Victoria
  1:58 pm on February 11th, 2013

  Sue Lang,

  Congratulations on your calling as Relief Society President in your ward! My heart was touched by your interview and your experiences; your words; and your perceptions on your life's experiences. I can identify with much of those experiences as I reared my children in the church as a single adult parent; we are first generation Mormons. I was inspired by your words, to the tune of being inspired about how to proceed in my life at this time (seemed to hear the whispering of the spirit direct me at this time, as to what was most important, to me, which the Lord had blessed me with,(my family)as a single mother and grandmother, as well as a church member, and a woman of color, and President of the Young Women's Program in our branch. I concur with many of your views. I too feel that I have been prepared and chosen to serve the Lord in his Kingdom, it is an humbling realization!, but we know, despite the negative views others cast at us, we know! I will end by saying,…”he who is without sin, let him cast the first stone”, that was Christ's Mission, he came to earth to offer us salvation and redeem us from our sins, even all mankind, (women too), when we repent of our sins and come unto him…love you; and I love the Church, even The Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, the ONLY true and living church upon the face of the entire earth, keep up the inspired good work!

 14. Tracie
  11:44 pm on February 16th, 2013

  Love this interview!!! Great to hear from a wonderful faithful voice with personal experience with some of our tough LDS and life issues. Your work, Sui, is a personal passion of mine too. As I read this interview and the comments, my favorite scripture kept coming to mind – Alma 24:27 “. . . thus we see that the Lord worketh in many ways to the salvation of his people.” Life simply doesn't work out according to our best plans, but God sure can make some amazing things happen for us and others when we do what we will and trust God. Thank you for these interviews so that I can see how the Lord works with and through us women to accomplish great things, even if we don't fit the traditional cookie cutter mold of Mormon motherhood. Keep up the great work, Ladies!

 15. Nakia Nae'ole
  12:40 am on May 29th, 2013

  Sui Lang,

  About a week and a half ago, nine other students, myself and two of our instructors travelled to the DC area from our school out here in good ole La'ie, Hawai'i, the location of BYU-Hawai'i. On the Saturday morning of the BYUPAS conference, my wife was in attendance of the speech you have as a panelist for the 'Women in Politics' section for that day, and at the completion of that panel, my wife could not stop talking about your inspiring story, and what an example you are to her! She continued in speaking about you by comparing you to her late mother(also a single mother, as well as mine too, and how you have pushed through you all types of obstacles to get to where you are today. Anyways, I got this email to read this, and I figured that it was only fitting that I read this little story about you, when my wife holds you to such high regard, and as a result of that I want to say that although I do not know you personally, I was truly touched by your story of perseverance, steadfastness, and ever enduring faith in The Lord. Thank you for speaking that morning, and for providing my wife with greater courage to pursue her career goals, along with prioritizing her duties as a mother and wife! I wish you the best of luck in life, and hey maybe your future companion is here in good ole La'ie! Us local boys never disappoint!

  Mahalo nui loa, ae malama Pono!

 16. Susan
  12:27 am on June 18th, 2013

  As a working Mom, Asian American woman and convert to the Church of 15 years, I loved reading this woman's testimony!

Efterlad et svar

SEO Drevet af Platinum SEO fra Techblissonline