08 heinäkuu 2010 by admin

3 Comments

Auttaa tätä lasta

Auttaa tätä lasta

Vicki Dalia

Yhdellä silmäyksellä

Virginia, heinäkuu 2010

Vicki Dalia on äiti kahdeksantoista lasta, joista kahdeksan on hyväksytty. Hän toimii myös perheyritys ja voittoa orpokodin Guatemalassa. Hän näkee Herran käsi ohjasi hänen työtä lasten auttamiseen. Tässä haastattelussa Vicki kertoo kokeiden ja palkintoja perustaa orpokodin ja tarjoaa hyödyllisiä näkökulman vanhemmuuden ja elävät evankeliumikeskeinen elämää.

Miten löysit kirkossa?

Mieheni ja minä olimme olleet naimisissa vain lyhyen aikaa. Hän oli toinen aviomies, ja minulla oli yhdeksän-vuotias poika minun ensimmäinen avioliitto. Ja sitten meillä hyvin nopeasti oli yksi lapsi ja sitten toinen lapsi yhdessä, aivan neljätoista kuukautta toisistaan. Päätin minun tarvitsi äidin apulainen auttaa kaksi pienokaiset. Ja tiesin meidän avioliitto oli pulassa. Olimme taistelevat paljon. Sattui siirtyä naapuruston joka oli korttelin päässä vaarnakeskuksen jossa lähetyssaarnaajat usein supistunut. Ja äidin apulainen Palkkasin oli kirkon jäsen. Olimme vaikuttuneita hänen perheensä. Poikani, joka oli tuolloin yksitoista, ja aloin ottaa keskusteluissa. Ja meidät kastettiin kuusi kuukautta myöhemmin, ja sitten mieheni kastettiin vuotta myöhemmin. Se oli kolmekymmentä-yksivuotta sitten.

Miten oli siirtyminen kirkon?

No, mieheni oli kasvanut katolinen, olin kasvanut Baptist Church. Kumpikaan meistä oli mennyt kirkkoon jo jonkin aikaa. Olimme hippejä, ja olisimme eläneet hippi elämäntapa, joka ei oikeastaan ​​muodostavat perustan hyvä avioliitto. Ja yhtäkkiä meillä oli kolme lasta, mutta avioliitto ei ollut vahva. Uusi kirkon jäsenyyden täytyttävä sekä meidän tarvitse uskonnollisen perustan sekä perheen elementti meidän piti vahvistaa meidän avioliitto.

Meillä oli viisi lasta kuuteen vuoteen. Meillä molemmilla oli paljon kuormitusta toimme mukanamme perheemme alkuperä. Vaikka menimme kirkkoon ja olimme enimmäkseen aktiivinen, se vei meidät seitsemän vuotta, kun meidät kastettiin, milloin meidät sinetöitiin temppelissä. Joten se oli keskeneräinen. Mutta olemme temppelisuositusta pidikkeet nyt pitkään. Meidän viides lapsi on missio.

Miten päädyitte hyväksyä kahdeksan lasta?

Mieheni ja minä oli kahdeksan syntymän, ja minulla oli poikani minun ensimmäinen avioliitto, jonka kanssa mieheni teki. Niin että oli yhdeksän lasta meille. I oli neljänkymmenen yhden vuoden vanha, ja lääkärit kertoivat minulle, että minulla ei olisi enää syntymän lapsia. Mutta meistä tuntui, halusimme nostaa enemmän lapsia. Olimme molemmat kasvaneet vaarallinen, huonosti koteja, ja me todella tuntui halusimme antaa lapsille mahdollisuuden olla turvallinen koti. Luulimme aluksi meillä menisi läpi valtion sijaishuollon järjestelmä, mutta se ei onnistunut, koska he sanoivat, meillä oli liikaa omia lapsia hyväksymään valtion kautta. Niin sitten teimme yksityisen adoptiot. Hyväksyimme musta ja bi-rotuun lapsia, ja meillä on latinalaisamerikkalainen Downin oireyhtymä lapsi. Vanhin meidän adoptoidut lapset on seitsemäntoista; nuorimman on neljä.

Me itse asiassa päätyi ottaa yhden syntymän lapsen jälkeen. Hän on viisitoista. Olemme aivan kuten lasten kasvatuksessa. Kuten vuotta kului, aloimme ottaa hieman rahaa, ja se teki asiat helpommaksi. Olemme molemmat työskennelleet kotona meidän koko avioelämä joten lapsilla on molemmat vanhemmat täällä. Nyt se on vielä parempi, koska liike aloitimme että meille mahdollisuuden työskennellä kotona on nyt hoitaa meidän vanhin tyttärensä, jotka ovat heidän maisteria.

Olivat adoptoitiin sisällä kesken? Olivatko ne muista maista?

He olivat valtioissa. Voittoa liiketoiminnan aloitimme kotoa on AdoptionAdvertising. Minulla on tutkinto sosiaalityö, ja olin saanut vuoden lain koulun ennen lopetin kun menin naimisiin mieheni. Joten en verkottunut ja työskennellyt Asianajotoimisto löytää meidän adoptiolapset ja sitten ihmiset alkoivat pyytää minua etsimään lapsia heille. Lopulta käännyimme nämä haut osaksi liiketoimintaa. Että liike on toiminut todella hyvin meille niin pitkälle kuin antaa meille mahdollisuuden työskennellä kotona, jolloin tyttäremme mennä liiketoimintaa kanssamme, ja tehdä tarpeeksi rahaa meille paitsi tukea tätä suurta perhettä, mutta paljon työtä olemme tekee Guatemalassa.

Miten sovittaa yhteen perhe-, liike-, ja voittoa toimii?

Se on päivittäinen haaste; se ei ole jotain, että opit ja sitten olet läpi sen. Opit koska olet tehnyt virheen päivä ennen ja sanot "Okei, minun täytyy keskittyä perheeni hieman huomenna."

Meillä on nyt viisi perheenjäseniä, jotka ovat työntekijöitä liiketoimintaamme, joten se on vakio, tasapainoilua on äiti he tarvitsevat ja pomo, joka saa parhaan irti niistä. Haluamme varmistaa, että meillä on hyvä, eettiset, tehokas liike joten asiakkaamme ovat hyvin tyytyväisiä, mutta myös nauttia perheen osa liiketoimintaa.

Meillä on vielä yhdeksän lasta kotona, joten ne vaativat paljon huomiota. Esimerkiksi tänään vietimme ensimmäisen tunnin ja puoli saada lapset ylös, saada niitä ruokitaan, saada heidät pukeutunut, saada heidät bussilla. Ja sitten mieheni ja tein pyhien kirjoitusten, jonka teemme joka päivä vahvistaa suhdettamme. Ja sitten vietimme noin tunnin puhumalla joistakin asioista liiketoimintaa, ovat haastavia juuri nyt. Vietimme toinen tunti ja puoli käsittelee erilaisia ​​ongelmia, jotkut meidän aikuisten lasten joutuvat juuri nyt, yrittäen auttaa heitä ulos. Sen jälkeen oli aika ohjelmastamme Guatemalassa.

Joten se jatkuva tasapainoilua joka päivä, vetäen auki meidän päivä suunnittelijat ja katsot mitä tarvitsee apuamme eniten. Ja varmasti, jos meidän lapset joutuvat kriisiin tai tarvitset apua, olemme siellä auttaa heitä. Mutta olemme myös hyvin sitoutuneita mitä teemme Guatemalassa. Jos se on jotain lapset voivat hallita omia, kerromme heille, "Te tiedätte, meillä on työpaikka täällä teemme, too. Näyttää siltä, ​​voit käsitellä tätä asiaa itse. "

Jos lapsemme joutuvat kriisiin tai tarvitset apua, olemme siellä auttaa heitä. Mutta olemme myös hyvin sitoutuneita mitä teemme Guatemalassa. Jos se on jotain lapset voivat hallita omia, kerromme heille, "Te tiedätte, meillä on työpaikka täällä teemme, too. Näyttää siltä, ​​voit käsitellä tätä asiaa itse. "

Miten evankeliumi auttaa sinua perhe-elämän pitämään prioriteettien tasapainottavat?

En voi kuvitella perheeni elämää ilman evankeliumia. Olen aloittaa päivänsä Raamatun lukeminen ja rukous. Otan haasteita, tiedän ovat menossa keksimään päivällä ja otan heidät Herran juuri silloin. Työskentelen kovasti elää sen mukaan evankeliumin periaatteita, jotta voin saada henkilökohtaista ilmoitusta. Mielestämme perheiltoihin ja periaatteet opetamme lapsemme ovat niin tärkeitä. Onko meillä koskaan lopettaa tarvitsee evankeliumia?

Mikä on esimerkki tilanteesta, jossa tarvitaan tavoitella henkilökohtaista ilmoitusta?

Asia joka tulee mieleen nyt on, että minulla on kaksi lasta heidän parikymppinen. Opin, samana päivänä, kysymyksiä, molemmat ovat-haasteita, jotka todella tyrmäsi minut silmukka. He ovat aikuisia, ja en voi hallita elämäänsä, joten olen kamppaillut miten voisin parhaiten auttaa heitä.

Olin aika masentunut. Kuten olen rukoillut asiasta, vastaus tuli: "Take kymmenen minuuttia päivässä rukoilemaan näistä kaksi lasta vain. Ja joka päivä saat inspiraatiota siitä, miten auttaa heitä. "Niin, että mitä olen tehnyt. Ja sitten olen seurannut suuntaan olen saanut tuona rukouksen aika, yksinkertaisia ​​asioita, kuten: "Kutsu se lapsi" tai "Auta tällä tavalla." Se toimii todella hyvin. Olen vaikuttunut, että Herra voi ottaa jotain, joka painoi niin raskas sydämeni, ja vain kymmenen minuuttia päivässä, voin auttaa heitä.

Miten sait mukana työssä Guatemalassa?

Liiketoimintamme, AdoptionAdvertising, alkoi tehdä tarpeeksi hyvin, jos ensimmäistä kertaa meidän avioliiton, meillä oli vähän ylimääräistä rahaa. Emme ole kovin materialistinen ihmisiä. Kolme meidän tyttäret olivat kiinnostuneita humanitaarisen avun tehtäviä yliopistolla, joten me maksetaan tyttöjen mennä Haitissa ja työskennellä orpokodin sinne. He huomasivat ei ollut läheskään riittävästi tilaa orpokodissa kaikille lapsille, joten lahjoitti viisi tuhatta dollaria orpokodin on paljon suurempi talon vuodessa.

Olen vaikuttunut, että Herra voi ottaa jotain, joka painoi niin raskas sydämeni, ja vain kymmenen minuuttia päivässä, voin auttaa heitä.

Halusimme olla enemmän mukana, taloudellisesti ja emotionaalisesti, mutta halusimme saada joitakin valvoa, miten rahoja on käytetty ja organisaation ajettiin. Aloin etsiä netistä mahdollisuuksia Guatemalassa. Minulla on kaksi lasta, jotka meni espanjankielisten tehtäviä, ja kolmas, Sarah, on saada hänen maisterin tutkinnon Columbian yliopistossa ja puhui sujuvaa espanjaa ja oli etsimässä työtä. Tuolloin kuusi vuotta sitten, olimme pyhien kirjoitusten lukeminen kirjan Luukkaan kun Kristus puhuu Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen tekee niistä ihmisten kalastajia. Ja outoja syystä mieheni ja minä molemmat samaan aikaan oli tämä inspiraatio, että meidän piti avata orpokodin Guatemalassa. LDS_woman_photo_Dalia2

Me palkkasi Sarah kun hän valmistui, työskennellä meidän voittoa liiketoimintaa sekä tullut johtaja orpokodin työtä Guatemalassa. Olemme sijaitsee asuminen ja teki laillista työtä, ja että oli miten se alkoi.

Nyt on selvinnyt melko nopeasti, että uusi orpokodin tarvitaan enemmän ohjausta kuin olimme antaa sen meidän kotiin Virginiassa. Meidän tytärtä, jotka olivat olleet merkittäviä toimijoita perustamista orpokodin alkoivat mennä naimisiin ja saada omia lapsia, ja siitä tuli yhä vaikeampi heitä menemään alas Guatemala. Joten tuntui kuin olisimme piti siirtyä sinne. Ja me teimme. Muutimme sinne niiden lasten kanssa, meillä oli vielä kotona. Asuimme siellä kolme vuotta, ja hänelle joitakin melko mahtava kokemuksia, hyvästä kamala. Saimme loppuu samaan paikkaan banditos. Se oli vain kokonaan eri maailmasta. Mutta me rakastui Guatemalassa.

Päädyimme siirtymässä takaisin Virginia puolitoista vuotta sitten, koska kuusi meidän adoptoidut lapset ovat osoittautuneet on erityistarpeita. Meillä ei ollut koulutusta Guatemalassa, jotka ne voivat täyttää mitata niiden luomisesta. Ja nyt he ovat kukoistava. Mieheni ja minä menen alas Guatemala parin kuukauden välein muutaman viikon kerrallaan, avulla avioliittomme lapsia, jotka tulevat katsomaan lapsia, jotka ovat vielä kotona.

Meidän laitos omistaa nyt kuusikymmentäneljämiljoonaa lasten orpokodin rakennus, mutta sen on oltava suurempi kuin tuo. Olemme keskellä 1,5 miljoonaa Mayat, emmekä käynnistää ruokintaohjelmia; teemme äidinmaidonvastikkeella ohjelmia; teemme ravitsemukselliset ruokintaohjelmia; teemme opetusohjelma ohjelmia, joissa me palkata opettajia ja he tutor lapset kolme tuntia päivässä; teemme opiskelija stipendi ohjelmia. Me rakennamme klinikan juuri nyt; meillä isäntä lääkintäryhmiä, ja klinikan me on oma synnytyksen keskeltä, joten paikallisten naisten ei tarvitse synnyttää enää lika lattiat niiden hökkeleissä. Ja nyt meillä on myös seitsemäntoista lapsenlapsia alle kuusi, joten meidän täytyy lisätä, että osa siihen myös. Emme halua missata lapsenlapsemme kasvaa.

Mitkä ovat olleet joitakin kaikkein täyttää hyvää työstäsi Guatemalassa?

Otamme kadulla lasten orpokodissa. Seeing elämänsä kääntyä ympäri ottamiseen teini-ikäiset pojat, jotka ovat asuneet kadulla ja vuotta myöhemmin on sakramentti, ryhtyy perheen neljä lasta, jotka oli lyöty ja väärin koko elämänsä ja katsella vanhin lapsi, poika, omaksua evankeliumin nuo asiat todella merkitsee paljon minulle. Tarkoitan, voin silti itkeä katsomassa näitä poikia sakramentti. Kun pikkutytöt raiskauksen uhriksi joutuneet, poimimalla niitä sairaalasta, heidän kanssaan, tietäen, että autan lapsia, jotka ovat menneet läpi sama asia, että kävin läpi kuin lapsi, mutta nyt heillä on paikka elää jos he eivät tarvitse murehtia sitä enää-noita asioita.

Pikkupoika, Samuel, tuotiin meidän orpokodin hänen vanhempansa. Hän oli lähes kuollut. Heillä ei ollut rahaa viedä hänet bussilla kaupunkiin sairaalaan. Meidän orpokodin johtaja soitti minulle ja sanoi: "Jos emme auta heitä, tämä lapsi kuolee tunnin sisällä." Ja minä sanoin, "Anna heille rahaa ostaa bussilipun sairaalaan." He ottivat hänet tuumaa Hän päätyi ottaa selkärangan aivokalvontulehdus. Avulla ihana email tukiryhmä meillä on orpokoti, pystyimme nostamaan 2100 dollaria ja saada hänet sairaanhoidon ja lääketieteen että hän tarvitsi.

Kolme viikkoa myöhemmin hän tuli kotiin. Ja kun olin siellä tammikuussa sain tavata hänet ja hänen äitinsä. Katselin hänen äitinsä huuto, kun hän kiitti minua henkensä pelastamisesta, ja katselin Samuel hymy, oli todella koskettavaa. Meillä oli lääketieteellinen ryhmä siellä viime viikolla, ja fysioterapeutti työskennellyt Samuel neljä päivää. Hän ei ollut kyennyt kävelemään, koska hänen sairautensa. Mutta hän sai hänelle niin hän voisi seistä, ja hän otti kaksi askelta. Nuo asiat vain tarkoittaa paljon minulle.

Koska menossa Guatemala, miten on työsi on vahvistanut oman todistuksen evankeliumista? Oletko edelleen nähdä Herran käden, mitä olet tehnyt?

Kyllä. Siksi minä rakastan olla siellä: tunnen Pyhän Hengen kanssani niin vahva, kun olen siellä. Kyllä, näen Hänen kätensä. Se oli taivaallinen Isä, joka kuiskasi minulle, "Haluan sinun aloittaa joitakin ruokinta ohjelmia yhteisön lapsille, koska jotkut niistä kuolevat nälkään." Aloimme ruokintaohjelma. Olemme myöhemmin selville, että meidän puutarhurin käly vauva kuoli, koska hän ei ollut rintamaitoon ja hän ei ollut varaa kaavaa. Tiesimme, että taivaallinen Isä puhui meille sitten, kannustavat aloittamaan ruokintaohjelma niin enemmän vauvoja kuin että ei tarvitse kuolla. "Ohje tämä lapsi," Hän sanoi. Ei ole epäilystäkään mielessäni, että teemme, mitä Herra haluaa meidän tekevän.

Lapseni eivät koskaan kyseenalaista sitä. Tarkoitan, olen ollut yllättynyt. Minulla on pari lasta, jotka haluavat heidän materiaa ja kerjätä rahaa ja tätä. Mutta he eivät koskaan sanoa: "No, sinun ei tarvitse tehdä työsi Guatemalassa. Voisit antaa rahat minulle. "Kaikki lapseni ovat mukana tässä. Se on vain perheen projekti.

Miten vastata erimallisia mothering näet kirkossa? Missä sinä sovi?

Olen hyvin erilainen minun emo muista perheiden minun alueella. Kukaan muu ei ole kahdeksantoista lasta. Tyttäreni Erin, joka on lähes kolmekymmentä, oli ystävä kysyä häneltä: "Kuinka sait vanhempien huomiota sinua tarvitaan, kun olit nuori kanssa, että monet lapset?" Ja Erin sanoi, "No, en luultavasti ei saada niin paljon vanhempien huomiota kuin teit, mutta sain ton huomiota veljeni ja sisareni. Ja olemme todella lähellä vielä tänään. "Ja se on sellainen, miten se menee. Olen siirtää paljon. Omat vanhemmat lapset apua minun nuorempia lapsia. Kaikki vanhemmat lapset ovat askareita. Yleensä aloitamme noin ikä neljän hyvin, alamme nuorempi kuin yrittää saada heidät hakemaan jälkensä-mutta meidän alkaa yrittää antaa ulos tehtäviä kuten "Clear table" tai jotain sinne päin, kun he noin neljä tai viisi . He eivät liikaa; Puhun puoli tuntia päivässä koulupäivinä. Ja sitten yritämme tehdä perheen uudelleenjärjestäminen kaksi tuntia lauantaina, jos minun mielenterveys voi sietää sitä, että pitkä. On hyvin vaikea saada yhdeksän lasta tekemään perheen uudelleenjärjestäminen kaksi tuntia lauantaina!

Tiedän kaikki lasten tarpeisiin sekä joku vanhemmista vähemmän lapsia, mutta en ehkä ole se, joka auttaa niitä keskenään näistä tarpeista. Esimerkiksi minulla on kaksi kymmenen-vuotiaista, joilla on paljon kotitehtäviä juuri nyt kolmannella luokalla. Ja minulla on viisitoista-vuotias, joka rakastaa auttaa läksyjen teossa, joten hän saa maksettua auttaa häntä sisaret tekevät kotitehtävänsä. Toisessa perhe, vanhemmat saattavat tuntea ne on niitä, auttaa kotitehtäviä. Me vain tehdä asioita hieman eri tavalla.

Katselen muut äidit ja oppia, mitä he tekevät. Olen osallistunut miljoonaa vanhemmuuden luokissa. Kanssa adoptiot juuri osallistua paljon vanhemmuuden luokkiin. Mutta en tunnu koskaan lopettaa oppimista vanhempana. Se on kuin jatkuva prosessi. Katselen ihmisiä kirkossa, tai muutakaan paikkaa, että olen, ja ajatella, "Se näyttää siistiltä. Ehkä voin sisällyttää sen osaksi minun vanhemmuutta. "Tai:" He tekivät todella hyvin. Ehkä voin kertoa tyttäreni siitä, jotta he voivat tehdä sen lastensa kanssa. "

Mitä tehdä sinulle, huolehtia sinun tarpeisiin työn ulkopuolella?

Yksi asia teen, on kiinnitettävä huomiota liikuntaa. Ei ole väliä mitä muuta on tekeillä saan kolmekymmentä minuuttia minun polkupyörän joka päivä. Ajan. Olen varma, että syön terveellistä, että en ole niin hätäinen, että minulla on pysähdyttävä McDonald'sin minun aterioita. Rakastan musiikkia, ja niin otan pois viikossa vuosittain minne menen musiikkileiri. Minulla on paljon ja paljon CD-levyjä ja joitakin minun suosikki ajat ovat 25 minuuttia kestää ajaa bussipysäkille poimia lapset koulusta. Saan tuolloin vain kuunnella joitakin minun suosikki kappaleita. Rakastan laulaa, ja otan tiistai-iltaisin hilloa ryhmän lähellä kotini. Ja mieheni ja otan pari yötä kuukausittain kerätä itsemme kaikki kaaos, että elämme käydä temppelissä. Mielestäni on erittäin tärkeää, että äiti vastata hänen tarpeitaan. Luulen, että hän voi olla parempi äiti, jos hän vie aikaa itselleen.

Yhdellä silmäyksellä

Vicki Dalia


LDS_woman_photo_DaliaCOLOR
Paikkakunta: Guatemala ja Virginia

Ikä: 60

Siviilisääty: Naimisissa

Lapset: 18 Syntymäaika ja hyväksyi vuotiaita 4 ja 42

Ammatti: Omistaja ja hyväntekeväisyystapahtuma Casa De Sion hankkeet Guatemalassa, kun en ole äiti ja vaimo

Opiskelupaikat: North Carolina State University, North Carolina Central Law School

Puhutut kielet Home: Englanti, espanjaa

Lempilaulu: "Me sisaret yhdessä", "If You Could HIE to Kolob"

Netissä: www.casadesion.blogspot.com

Haastattelu Elizabeth Pinborough . Kuvia käytetään luvalla.

3 Comments

 1. Ashley
  15:37 on 25 heinäkuu 2010

  Amazing nainen! Kunnioitan uhrauksia niin paljon ja toivotan teille kaikkea hyvää!

 2. Mormonit Making a Difference
  06:59 on 28 tammikuu 2011

  [...] Tällä Mormoninaiset Project, Vicky Dalia haastateltiin hänen perheensä käyttää orpokodin Guatemalassa. [...]

 3. Bonnie Norton
  00:44 on 22 huhtikuu 2011

  Onko mitään apua, jota tarvitaan? Aion olla Guatemala City toukokuun 2. 4-6 viikkoa, ja haluaisivat tehdä vapaaehtoistyötä aikani. Olen vain opiskella espanjaa, mutta on vahva halu palvella, kun kuljen. Olen pohtinut useita lastenkodeissa, mutta ei ole varaa maksaa vapaaehtoistyön aikani.

  Let me know! [email protected]

  Työsi on todella inspiroiva!

Jätä vastaus

SEO Powered by Platina SEO alkaen Techblissonline