10 marraskuu 2011 by admin

7 Comments

Minäkin Give

Minäkin Give

Kirsten Monson

Yhdellä silmäyksellä

Aikana Intiaan toukokuussa 2010 äiti-of-viisi Kirsten Monson löysi kaunis käsityöläinen työtä paikallisten naisten ja todennut, että hän antaisi tapa työstään päästä vastaanottavainen markkinoilla. Tuloksena oli Elevita, sivuston, joka myy tuotteita käsityöläisten kehitysmaissa ja sitten kanavat kaikki tulot takaisin paikallisille yhteisöille. Tässä haastattelussa Kirsten puhuu naisten asemaa maissa hän palvelee ja ajomatkan hän tuntee Hengen auttaa heitä.

Olet asunut useissa maissa ulkomailla. Miten tämä johtaa perustamista sivuston, Elevita?

Tällä hetkellä elämme Singapore mieheni työtä. Hän työskentelee lääkinnällisten laitteiden yritys ja hänen vastuullaan on saada yhtiön lääkinnällisiä laitteita kehitysmaihin ympäri maailmaa. Tämä on mitä johti Elevita tavalla, koska hän matkustaa paljon ja minusta tuntui kuin minun piti mennä hänen kanssaan Intiaan. Sain vihdoin mennä toukokuussa 2010; Tunsin jotakin oli kutsuvan minua siellä. Minulla ei ollut aavistustakaan, mitä. Kun pääsin sinne, mitä rakastin oli nähdä kaikki kauniit käsityöläinen työtä, natiivi käsityö, ja tapasin ihmisiä, jotka eivät näytä olevan kovin paljon kysyntää kauniista työstä. Kotimatkalla, tunsin, että siellä voisi olla paljon suurempi markkinat näiden ihmisten tavarat, jotta he voisivat tulla taloudellisesti riippumattomiksi. Tunsin, että siellä vain tarpeen olla silta tuotteen markkinoille.

Elevita on jotain, joka on täysin vapaaehtoinen, lahjoitamme kaiken aikamme, emme saa mitään rahaa tai henkilökohtaisia ​​tuloja siitä. Mielestämme tämä on tapa, jolla voimme auttaa ihmisiä vetää pois köyhyydestä läpi taloudellinen mahdollisuus. Me maksamme käsityöläiset näiden tavaroista etukäteen hinnalla he nimi. Sitten myydä tuotteitaan sivuillamme. Vaikka me maksamme käsityöläisten hyvin kohtuullinen hinta, on aina markup heidän myytäessä kehittyneissä maissa. Käytämme nettovoitto tästä markup rahoittamaan humanitaarisia hankkeita. Toivomme, että dual yhdistelmä taloudellista mahdollisuutta plus humanitaarisen avustusten todella kannustaa ihmisiä työskentelemään tiensä pois köyhyydestä.

Tuntuu siltä, ​​pieni asia ostaa jotain Elevita, mutta se on valtava tapa auttaa. Puhumme ihmisiä, joilla ei ole 3 ateriaa päivässä, ja ostat koristeena niistä ja se auttaa heitä elättämään perheensä. Se tekee todella iso ero, ja sata prosenttia tuloista menee takaisin yhteisöihin.

Toivomme, että dual yhdistelmä taloudellista mahdollisuutta plus opintoraha todella kannustaa ihmisiä työskentelemään tiensä pois köyhyydestä.

Mikä on taustasi, joka antoi sinulle luottamusta ja taidot aloittaa jotain tällaista?

Hyvä kysymys! Oikeasti, minun edelläkävijä perintöä opetti minulle, että en voi tehdä mitään. Meidän piti tehdä tämä. Joten ajattelin, Tehdään se! Olen myös opiskellut tilastojen college jossa korostetaan liikkeenjohdon. Mieheni on vahva liiketoiminnan taustalla ja jo ollut suhteita näihin maihin hänen ammatillisen työn. Minä olen myös taiteilija ja on hyvä silmä laatu ja väri. Olen kotoisin hyvin yrittäjyyteen perhe; meillä on aina jokin hanke meneillään. Niin laittaisit kaikki, jotka yhdessä, sanoin, "Aion rakentaa verkkosivuilla ja auttaa ihmisiä myymään tavaraa!" Minulla oli nolla tietokone tausta. Laajuus minun tietokone asiantuntemus oli sähköposti. Ja silti tunsin niin ajaa ja inspiroi tekemään tämän. Älä kysy miten. Toivottavasti en koskaan tarvitse tehdä sitä uudestaan, mutta rakensin sivuston itse. Se ei todellakaan ollut jotain ajattelin että voisin tehdä. Kaikki palaset lopulta tulivat yhdessä. Jos olet halukas seuraamaan inspiraatiota, asiat järjestyvät, onko luulet voi tai ei.

Olen utelias logistiikka tästä. Käytätkö hankinta matkoja Intiaan itse ostaa varaston?

Kyllä, saamme valikoimassamme monilta eri paikoissa. Osa siitä on suoralta matkailu, jotkut tulee läpi kontakteja ja ystäviä, jotkut on muilta voittoa ryhmiä, jotka tuovat asiat kehitysmaista ja myydä niitä tukku. Äskettäin esimerkiksi lähetyssaarnaaja pari palasi Filippiineillä ja laittaa meidät kosketuksiin ihmisten kanssa siellä. Olemme juuri muuttaneet Singaporeen tänä kesänä mieheni työtä ja jo olen tavannut ihmisiä täällä kontakteja maissa me ominaisuus.

Haluaisin työskennellä tahansa kehitysmaa. Minulla on ollut ystäviä, jotka ovat matkustaneet ja ajatellut minua matkoiltaan. Yksi ystäväni soitti minulle, kun hän sai takaisin Ghanasta. Hän oli tavannut yhteisö vammaiset, jotka tekevät koruja, joten tilasimme joitakin koruja niistä myydä. Minulla on lista ohjeita siitä, minkä tyyppistä käsityöläisten haluamme työskennellä. En ota mitään mistä tahansa. Tykkään työskennellä käsityöläisiä, joilla ei ole toista pistorasiaa markkinoida. Emme haluavat auttaa katastrofialueilla; Esimerkiksi olemme äskettäin lisänneet joitakin koriste Haitista. Ja haluamme auttaa sekä naisia ​​että miehiä. On organisaatioita, jotka haluavat auttaa vain naisia, mutta en todellakaan halua jättää miestä taloudellisia mahdollisuuksia.

Kun teemme yhteyttä konkreettiseen käsityöläinen, olen yleensä saada näyte käsityöläinen, jotta voin nähdä, jos se on kaupan ja onko muutoksia on tehtävä. Joskus minun täytyy ohjata käsityöläinen tietää millaisia ​​malleja tai kankaita myydä Länsi markkinoilla. On yksi ryhmä, Intiassa, joiden kanssa teemme - ryhmä naisia ​​- jotka äskettäin valmistunut ompelu kurssin. He ovat erinomaisia ​​ompelijat nyt, mutta siinä kaikki he tietävät toistaiseksi. Joten toimme heille joukko malleja, jotka luulimme myydä Länsi markkinoilla - kaavoja tabletit ja esiliinat ja tyynyliinat. Me autoimme heitä ostamaan kangasta, koska heillä ei ole pääomaa tehtävä se itse. Annoimme heille tarkka kuvioita ja näytti heille, miten tehdä se ja sitten he lähettävät lopputuotteiden meille. Joten saamme tuotteemme paljon erilaisia ​​tapoja.

Aloitimme sivuston marraskuussa 2010, kuuden kuukauden kuluttua tein ensimmäisen Intiaan. Käynnistämisen jälkeen vuosi sitten, olemme nostaneet valikoimassamme noin kuusikymmentä tuotteiden päällä nyt.

Sanot päällä, että 100% tuotot menevät rahoittamalla humanitaarisia hankkeita, etenkin koulutuksen. Voisitko kertoa hankkeen sinulla on mielessä nimenomaan?

Kyllä, koko hanke on vapaaehtoinen, joten halusin sijoittamaan liikevaihdostamme tulee arvoinen projekti. Juuri nyt olemme kerää rahaa tyttöjen hostellissa Intiassa.

Tytöt Intian maaseudulla elää niin pieniä kyliä, jotka ovat niin kaukana kouluista, että heidän on mahdotonta osallistua. Plus, heidän kulttuurinsa ei arvosta tyttöjen koulutusta. Kolmanneksi se on heille vaikeaa matkustaa turvallisuus reitin varrella. Jotain voisi tapahtua nuori tyttö tiellä ja sitten olet joutunut kunniamurhia ja muita kauhea asioita. Joten he eivät matkustaa ja koulusta. Jos tyttö Intian maaseudulla haluaa keskiasteen koulutuksen - eli lukiossa - hänen täytyy yöpyä hostellissa turvallisessa paikassa lähellä koulu, jossa hän voi asua, käydä koulua, ja mennä kotiin ajoittain lomiin opastettuja kuljetus. Tämä on ollut kaava, joka on ollut erittäin onnistunut mahdollistamisessa tytöt saada lisää koulutusta.

Paikallisessa yhteisössä, jossa tytöt äskettäin valmistunut ompelu kurssin aiemmin mainitsin, me alettiin yhdistää organisaatio, joka oli jo rakennettu hostellissa ja oli ottaa valtavan menestyksen kanssa, mutta oli ottaa kova aika kerätä varoja rakentaa toinen. He kutsuivat meidät osallistumaan varamme kohti rakennuksen toinen. Sitähän me teemme juuri nyt. Se on oikeastaan ​​täydellinen tilanne, koska hostellissa rakennetaan suoraan vieressä veneet keskus, jossa nämä tytöt ompelet meille, niin tytöt tullaan vartioi paikallisten naisten veneet keskus, mutta he myös saada heidän koulutustaan ​​ja saamassa käytännön taitoja kuten ompelu. Kun he lähtevät he ovat myös keskiasteen koulutus, jotkut ompelu taitoja, ja laajempia taloudellisia mahdollisuuksia. Se on hyvä paikka laittaa tässä hostellissa joten meidän täytyy vain nostaa varoja.

On ollut joitakin opposition kylästä rakentaa toinen hostelli siellä, koska taas perinteiset kylät eivät pidä tytöistä on koulutettu. Mutta pyrimme läpi juuri nyt paikallinen organisaatio olemme sidoksissa.

Taanpa sinulle henkilökohtaisesti. Miten pysyä motivoituneita puuttua tällaista projektia päivä toisensa jälkeen? Missä ajomatkan lähtöisin?

Sen täytyy olla Hengen. Kun päätät tehdä jotain, voit vain saada energiaa tarvitaan. Ei todellakaan ole muuta vastausta. Rakastan sitä mitä teen. Jo voimme nähdä, kuinka olemme tehneet eroa yksilöiden elämään. Se on täysin motivoivaa. Rakastan käsitöitä itse. Saan niin innoissaan, kun saamme uuden erän pöytäliinojen tai koriste tai helmikoristelu. Teen kaiken oman lahjojen antamisen alkaen Elevita koska rakastan näitä tuotteita niin paljon. Olen hyötyvät henkilökohtaisesti ottaa tässä kaupassa. Motivaatio todella tulee iloa toisten ihmisten auttaminen. Olen vakaasti sitä mieltä, että koska olen saanut paljon minäkin täytyy antaa. Mieheni on hienoa työtä; meillä on ollut kaikki nämä mahdollisuudet matkustaa. Olen aina tuntenut, että Herra ei anna minulle kaikki nämä mahdollisuudet vain huvin vuoksi. Siellä täytyy olla jokin syy siihen, jotenkin rakentaa valtakuntaa, palvella ja rakastaa.

Motivaatio todella tulee iloa toisten ihmisten auttaminen.

Sinulla on viisi lasta, lähes kuusi. Mitä vaikutuksia Elevita ollut niitä?

Kyllä, minulla on neljä poikaa ja tyttö, 14-3. Ja yksi johtuu huhtikuussa 2012. Ne ovat olleet hyvin kannustava.

Olemme selitti heille ihmisistä elää köyhyydessä. Ihmiset Amerikassa yleensä eivät ymmärrä, mitä köyhää todella on, mitä se merkitsee perheen Kokomme kutsua tarp kotiin, hieman ruoanlaitto potin. Tulimme kotiin Intiasta viime vuonna ja selitti lapsille, että siellä oli jotain voisimme auttaa näitä ihmisiä. Ja ne tulivat innoissaan. He ovat aina tukeneet kerta, kun olen viettänyt sitä, matkoja olen joutunut ottamaan. Minulla on yhteensä joustavuutta, mitä annan, ja kun annan sen, niin se on jotain, jota ei lainkaan ollut vaivalloista lapseni. Minulla on ollut reprioritize joitakin asioita, mutta voin silti olla äiti haluan olla. En paljon työni välisenä aikana kaksikymmentäkaksi ja 2am.

Lapseni tietävät Olemme investoineet paljon omaa rahaa tähän hankkeeseen ilman taloudellista tuottoa vain koska se on meidän uskoa sisään Lapseni johtaa todella etuoikeutettu elämää, joten toivottavasti tällainen projekti auttaa heitä ymmärtämään pitkän aikavälin että heidän elämänsä ovat poikkeus ja että siellä on paljon he voivat tehdä vaikuttaa ja vaikuttaa ja auttaa ihmisiä ulkopuolella pallo. Haluan myös heitä ymmärtämään, että vain koska joku on toisella puolella maapalloa ei tarkoita et voi tehdä jotain heille.

Sanoit aikaisemmin haluat tukea naisia ​​ja myös miehiä, mutta useimmat käsityöläiset sivustosi on naisia. Mitä luulet sen on siitä, että nainen näissä kehitysmaissa että saa heidät katsomaan ulkopuolella pallo mahdollisuuksia heidän perheidensä tukemiseen?

Olen oppinut, että naiset monissa kehitysmaissa, erityisesti Keski-Aasiassa, ei ole mitään asemaa. Ei lainkaan. Heillä ei ole tekijänoikeuksia. Niitä pidetään yhtä eläinten kanssa. He usein hakattiin, ne yleensä eivät saa pitää rahaa. Ne ovat oikeastaan ​​vain orjuudessa heidän aviomiehiä normia. Ilmeisesti meidän evankeliumin näkökulmasta, se ei ole oikein. On ilmaisu: Jos opetat nainen, voit muuttaa kylään. Antaa naiselle mahdollisuus, voit kääntyä koko perheen ympärillä. Naiset ovat niitä, jotka tekevät valintoja koulutuksen, elintarvikkeiden ja hygine ja ravitsemus. Laitat rahaa käsissä naisen ja he tekevät uskomattomia asioita sen kanssa.

Kun nainen nähdään pystyy tekemään rahaa tai kykene tarjoamaan, yhtäkkiä hän tienaa kunnioitusta miesten yhteisönsä jäsenenä. Hänen asemansa muuttuu. Historiallisesti, Intiassa ja Afganistanissa ja Nepalissa, ihmiset ovat sanoneet, se ei ole kannattavaa kouluttaa nainen. Mutta se on muuttumassa. Nyt ihmiset ymmärtävät, että koulutettu nainen, vaikka hän ei mene työvoimasta on vaikutusta hänen lapsensa, jotka vaikuttavat sukupolvien.

Lapseni johtaa todella etuoikeutettu elämää, joten toivottavasti tällainen projekti auttaa heitä ymmärtämään pitkän aikavälin että heidän elämänsä ovat poikkeus ja että siellä on paljon he voivat tehdä vaikuttaa ja vaikuttaa ja auttaa ihmisiä ulkopuolella pallo.

Mikä on oppia naisten asemaa kehitysmaissa tehnyt visiosi itsesi moderni mormoni nainen?

Se sai minut tuntemaan niin paljon enemmän siunattu kuin koskaan. On uskomatonta ajatella Synnyin ajan ja paikan ja kulttuuria, joka olin. On niin monia syntyneet naiset, joilla ei ole toivoa. Enemmän olen opiskellut, sitä enemmän olen ollut surun murtama ja voimaan pahoin. Opimme evankeliumin miten arvostetaan kukin tytär on silmissä taivaallisen Isämme. Osa minun tehtäväni on kertoa, että näky toisten. Ota nämä naiset ja näyttää ihmisille, mitä he pystyvät. Anna heille taloudellisia mahdollisuuksia ja koulutusta ja auttaa heitä tuntemaan arvostetaan.

Uskon niin paljon naisen rooli kotona ja rakastan rooli kotona. Joten yksi minun epäröintiä alkaa tässä projektissa oli, että en halua mennä ulos ja luoda kokonaan uuden sukupolven uran kehitysmaiden naisten. Mutta kun kävin näissä maissa, joissa nainen pidetään alhainen kuin koira, tajusin, että jotain voisin tehdä hänen kannattaa. Että luottamus ja sosiaalinen muutos suodattaa alas sukupolville ja he voivat valita, mitä he haluavat tehdä. Avainsana on "valita". Me annamme heille valintoja ja ne voivat päättää, mitä he haluavat tehdä. Paljon tukemiimme ovat asioita naiset voivat tehdä kotona. Otamme kylän tyttöjä ja antaa heille koulutusta, mutta se ei ole kuin he aikovat sitten luopua heidän perheilleen ja kylissä. He voivat halutessaan palata kylään tai mennä kaupunkiin kun aikaisemmin ei ollut valinnanvaraa.

Yhdellä silmäyksellä

Kirsten Monson


Paikkakunta: Singapore

Ikä: 34

Siviilisääty: Naimisissa

Lapset: Viisi (14, 13, 10, 6, 3) - ja yksi tapa, huhtikuu 2011!

Ammatti: Kotiäiti

Opiskelupaikat: BYU

Puhutut kielet Home: Englanti

Lempilaulu: "Koska minä on annettu paljon"

Webissä: www.elevita.com

Jaa tämä artikkeli:

7 Comments

 1. Erin
  06:54 on 11 marraskuu 2011

  Kirsten! Näytät sama kuin teit meidän tilastot vuotta yliopistolla! Olen miettinyt, missä olit. On hienoa nähdä taas. Fabulous idea projektin. Minun hatut pois sinulle.

  Erin

 2. Bob
  08:06 on 11 marraskuu 2011

  Tiedän tarkoitus Tämän artikkelin oli tuoda esiin teoksia ihana nainen, mutta olen silti jäljellä ymmällään näiden töiden kuin pieni yksityiskohta oli jätetty pois. Jos kaikki tulot lähetetään takaisin tietyn yhteisön Intiassa, miten kulut maksetaan? Miten taiteilijoiden elintaso kohonnut, jos he eivät saa voittoa ja heidän yhteisönsä ei ole lähellä hostellissa?

 3. admin
  09:19 on 11 marraskuu 2011

  Bob Pahoittelemme sekaannusta ja kiitos muistuttaa laiminlyönnistä meidän haastattelussa. Menimme takaisin Kirsten ja pyysi häntä selvennystä. Tämä on mitä hän sanoi: "Me maksamme käsityöläiset näiden tavaroista etukäteen hinnalla he nimi. Sitten myydä tuotteitaan sivuillamme. Vaikka me maksamme käsityöläisten hyvin kohtuullinen hinta, on aina markup heidän myytäessä kehittyneissä maissa. Käytämme nettovoitto tästä markup rahoittamaan humanitaarisia hankkeita. "

  Olemme lisänneet tämän selvennyksen haastatteluun.

 4. Janeen
  00:46 on 16 marraskuu 2011

  Vastasin tähän tehtävään osana luokan tehtävän, joten se on vähän monisanainen:
  Tämä on viesti, jossa me kaikki haaveilevat tekemässä kuultuaan heidän levoton ehtoja tai aikana meidän rauhan syleilee college vuotta. Mitä monille on kaunis ajatus, harvoin muuttuu teoiksi. Ei tällä kertaa. Ihailen Kirsten monilla tasoilla. Ensinnäkin, hän näkee tilaisuuden ja sitten tekee aloitteen. Ei jokainen asuu ulkomailla, joten Kirsten otti etu. Hän pystyi myös tekemään yhteistyötä sekä hänen miehensä ja taitoja, ja hänen yhteyksiä. Pidän myös ajatus siitä, että se oli ajamaan naisten (ja miesten) pyrkiä taloudelliseen riippumattomuuteen eikä vain ojentaa rahaa. Tarvitsemmeko edes mainita, että kaikki on vapaaehtoistyötä?
  Käyttämällä tulot rakentaa hostellissa nuorille Intian tyttöjen oli ihana idea myös. Se muistutti minua (hyvin tämä koko tarina muistutti minua) kirjan, Three Cups of Tea. Oli korostetaan tyttöjen heidän koulutustaan. Ei siksi pojat ovat tyhmiä tai eivät ansaitse saaneen koulutusta, mutta lisää rivejä että tytöt luo tarvittava muutos. Koulutettuja poika jättää kylänsä saada vielä enemmän tietoa ja sitten parantaa hänen elämänsä ja toiset kaupungissa. Koulutettu tyttö sovelletaan hänelle tietoa hänen perheen ja yhteisön ja sen seurauksena entistä vahvempi sukupolvi tulevat esiin eikä vain yksi henkilö. Koulutus on korkealla luettelo merkitystä minulle. Tunnen valtuudet naisille kaikkialla, kun kuulen tarinoita kuten nämä.
  Joka kulkee käsi kädessä motivaatio näille naisille elättää perheensä ja saavuttaa korkeamman statuksen. Se tekee minun vereni kiehuu ajatella naisia ​​kohdellaan tasapuolisesti eläimiä. Olen samaa mieltä Kirsten että olen todella siunattu olla moderni amerikkalainen mormoni nainen. Herra loi meidät olemaan vertaistensa kanssa aviomiehet ja vahvana perheen sisällä. Naiset ovat saamassa enemmän painoarvoa ja valtaa kuin missään muussa aika maailmassa. Kunhan se tehdään positiivisella tavalla, maailma muuttuu paremmaksi.
  Kiitos jakaa tämän hämmästyttävän tarinan humanitaarisen ja rakkautta. Mitä voi tuntua rannekoru meille on perheen aterian joku muu. Ja vaikka meillä ei ehkä ole mahdollisuuksia, kuten Kirsten, voimme arvostaa miten jokainen vähän auttaa.

 5. Linda Baer
  10:41 on 18 marraskuu 2011

  Olen ostanut useita kohteita Elvita ja ovat olleet niin vaikuttunut ammattitaito. Rakastan norsu koriste Bangladeshista. Kiitos Kirsten rakkauden humanitaarisesta työstä. Onnea uuden vauvan myös. Rakkautta perheellesi.

 6. Debbie Mason
  10:32 on 28 marraskuu 2011

  Voi taivaallinen Isä siunaa teitä tässä innoittamana ja tärkeää työtä. Kiitos tämän artikkelin ja kaikki mitä tehdä.

 7. Gayatri Kusuma
  22:30 on 04 joulukuu 2011

  Rakas sisar Olen niin liikuttunut siitä työstä, jota olet tekemässä, olen intialainen tyttö mt vanhemmat kamppailivat somuch tarjota koulutusta meille ... olen niin suuri työ teette ... on suuri siunaus monille lapsille taivaallisen Isämme ... Rukoilen Jumalaa avata taivaan ikkunat ... sinulle ja perheellesi ...

Jätä vastaus

SEO Powered by Platina SEO alkaen Techblissonline