04 kesäkuu 2012 mennessä admin

19 Comments

Henkilökohtainen Revolutions

Henkilökohtainen Revolutions

Rostya Gordon-Smith

Yhdellä silmäyksellä

Kuten 19-vuotias tytär kommunistijohtaja, Rostya loikkasi Tsekkoslovakian vuonna 1969 sen jälkeen, kun maa oli valloitettu. Vaikka esille ateisti, tehokas muuntaminen kokemus asuessaan Brasiliassa on johtanut Rostya eliniän omistautunutta palvelua kirkko ulkomailla, joka huipentui nyt hänen asemaansa johtajana National johtaja Public Affairs Tšekkiä. Prahasta, Rostya vivahteikkaan kuvaa hänen elämäänsä uskon ja vallankumouksen.

Jätit Tšekkoslovakia vuonna 1969, kun se valtasivat venäläiset. Miten onnistuit loikata?

Synnyin vuoristoalueella Tshekki ... ja isäni oli eversti ilmavoimissa. Hän oli kommunistisen puolueen. Hän aina halunnut lentää ja kommunistit antoi hänelle tapa elää unelmaansa. Vuonna 1968, kun olin huutaa häntä ja kertoa hänelle, että hän oli syy kuohunnan kotimaassani, hän sanoi olisi myynyt sielunsa paholaiselle lentää ja se on juuri sitä, mitä hän teki.

Vanhempani olivat hyvin toisiinsa nähden ja sisareni ja minä olimme tavallaan onnettomuuksia heidän rakkautensa. Isäni oli kova meille. Nimeni on pojan nimi. Hän halusi poika ja hän kohteli minua kuin poika. Hän oli mäkihyppääjä ja hyvin rohkea mies, joten tein hiihto ja voimistelu ja taitoluistelu.

Olin periaatteessa esille isoäitini ja isoisäni aiheuttaa vanhempani matkustanut niin paljon. Koska isoäitini, olen kuka olen. Heillä oli tehdas, että ne menettivät kommunistien ja sitten heidän ainoa tyttärensä naimisiin kommunistinen ... Se on tarina, joka kulkee läpi Tšekin yhteiskunnassa. Minulla oli hyvin onnellinen lapsuus: kaikki oli maksettu valtion, kaikki minun urheilu, minun oppikirjoja, kaiken. Meillä oli mökki metsässä, jossa vietimme kaksi kuukautta joka kesä paisuvaa. Menen Sienestys tähän päivään, koska rakastan sitä niin paljon.

Rostya ja hänen miehensä Simon kotonaan Prahassa

Mutta vuonna 1968, venäläiset hyökkäsivät Tšekissä ja olin aivan keskellä. Se oli kuin verho avattiin ja näin eri maailmasta. Tuohon asti olin ollut suojassa koska isäni oli niin iso juttu, että en tarvitse noudattaa. Kukaan ei kyseenalaistanut uskollisuuteni. Mutta kun venäläiset hyökkäsivät olin 19, ja minun piti tehdä päätös liittyä kommunistisen nuorisoliiton vai ei. Tajusin, että en voinut asua siellä enää.

Mitä näit takana verho, joka vakuutti, että sinulla voisi elää siellä enää?

Yhtäkkiä voisimme kuunnella BBC tai Voice of America. Yhtäkkiä oli pääsy oikeaan historiaan. En tuntenut petetty, todella, mutta Tajusin etten halua elää yhteiskunnan. Sanoin: "En ole enää lapsi. Minulla on bileisiin tai tulla toisinajattelija. "En ollut tarpeeksi rohkea olla toisinajattelija.

Se oli 21 elokuu 1968 kun olimme hyökkäsi. Aioin mennä camping ystävien kanssa, mutta puhelin soi ja ystäväni huusi, "Venäläiset hyökkäsi meille! Venäläiset hyökkäsivät meitä! "Ryntäsin ikkunaan ja nämä tankit punainen tähti olivat liikkuvan katua venäläisten takana konekiväärit viittaava ikkunat.

Kun asut Keski-Euroopassa olet esille sotaa, koska se on kaikkialla. Minulla oli ystäviä, joiden vanhemmat selvisivät keskitysleirit ja oli tatuoitu numerot kehoaan ... Elät sen sinne, koska se oli siellä ennen pitkää. Olen aina ajatellut, jos sota tuli Haluaisin vain mennä tappaa itseni, koska en voinut olla sankari. En voinut ottaa sitä. Asuin nämä kauhut nuoruudestani; kuuli heidän suusta uhreja. Se oli ylimääräinen asia, vaikka sillä löysin itseni tekee päinvastoin: löysin itseni sanoen: "Aion jäädä ja taistella maani."

Minun college ystäviä ja törmäsin kaduille ja alkoi revittiin alas katukyltit niin venäläiset eivät voineet liikkua ympäri kaupunkia. Koska puhumme Venäjän, me järjestetään mielenosoitus. On olemassa useita siltoja joen yli Prahassa ja me istuimme yhdessä siltoja. Tankit tulivat ja rivissä vastapäätä meitä ja he nostivat aseet ja jonka tarkoituksena ja he ampuivat yllämme. Sitten puhuimme sotilaita Venäjän. Jotkut heistä eivät edes tiedä, missä he olivat - he olivat nuoria, jotkut vain 16 - ja he luulivat Saksassa joten he olivat yllättyneitä puhuimme venäjää. Me sanoimme, "Mitä äitisi sanoa nähdä teet tämän?" Ja me antaisi heille kakkuja ja keksejä. Olemme periaatteessa puhuneet ne alas. He olivat niin masentuneet ne piti vaihtaa koko armeijan divisioonan Prahassa.

Rostya hänen kolme tytärtä-in-law ja tyttärentytär

Otin valokuvia invaasion Venceslauksen ja ojensin ne ulos ulkomaalaisia ​​niin viesti voisi päästä pois siitä, mitä meille tapahtui. Koska tein, että minut vietiin poliisiasemalle ja hakattiin, mutta sitten he huomasivat, kuka isäni oli ja he päästivät minut menemään.

Isäni oli pantu vankeuteen ja äitini jätti meidät kaikki ja muutti Wieniin. Minulle jäi minun kaksi nuorempaa sisarusta Prahassa. Olin 19 ja nuoremmat siskoni olivat 18 ja 11. Minulla ei ollut rahaa. Olen hitchhiked isoäitini luona ja pysyi siellä kunnes isäni pääsi pois vankilasta. Se oli kun kerroin isäni minun piti lähteä.

Isäni sai minut passin kautta ystävä sisäasiainministeriön. Mutta en silti tarvitaan viisumi. Eräs ystäväni, poika koulusta, oli juutalainen ja ulkomailla asuvien aikaan hyökkäyksen. Hän järjesti minulle työskennellä lastenhoitaja perheen Lontoossa. Saada viisumi, sinun piti olla kirjeen, sponsori maksaisi sinulle ja sinusta huolta, ja tämä perhe kirjoitti kirjeen.

Isäni näki minut pois lentokentällä ja hän sanoi: "Minä tiedän, että sinä olet ainoa lapseni, joka tekee sen." Ja ne olivat hänen viimeiset sanansa minulle. En ole koskaan nähnyt häntä enää.

Jätin 3. tammikuuta 1969. Tunsin olin vapaa. Juhlia, ostin itselleni Savukeaski koneessa. Tämä on 1969. Tämä on korkeus pitkät hiukset ja lyhyet hameet. Isoäitini oli kertonut minulle Englannissa naiset olivat erittäin tyylikäs ja niin hän teki minulle mekko ruskea ja valkoinen tarkastukset, villaa, jossa on valkoinen Peter Pan väri ja valkoinen hihansuut minun ranteisiin. Meillä ei ollut sukkahousut, meillä oli vaan sukat, jotka muotoinen jalka ja oli saumat takana ja pidettiin kanssa sukkanauhat. Minun on tutkinut näky saapuu Lontoossa vuonna 1969!

Kun saavuin lentokentälle, perhe, joka on sponsoroi minua ei ollut siellä. Olin ystävystyi college poika lentokoneen ja hän auttoi minua kutsuvat. Jopa tehdä puhelun julkinen puhelin oli uutta minulle. Se oli perjantai-iltana noin yhdeksäntoista, ja he sanoivat: "Meillä on houseful yritys, kerro hänelle tulla maanantaina." Heillä ei ollut aavistustakaan, mitä oli juuri mennyt läpi. Ajattelin vain elän lentokentällä kolme päivää, mutta poika pyysi minua jäämään joitakin hänen ystäviään. Ne, college pojat luulivat saivat melko hyvä käsitellä Tšekin poikasen lasku kynnyksellään!

Elämä nuo pojat oli osapuolena. Ihmiset tekivät ulos portaita ja kaikkialla muualla. Kaikki nämä British opiskelijoiden halusi tietää hyökkäyksestä joten olin hetkessä julkkis. Siellä oli kolme poikaa Asuin: yksi oli walesilainen nimeltään Dai, yksi oli englantilainen nimeltä Nigel ja viimeinen oli irlantilainen nimeltään Jim. Kolme merkkiä! Jim tutkittu Venäjän joten puhuin heille venäjäksi. 1968 oli iso opiskelija vapaasti kaikkialla Euroopassa, ja kotona Prahassa meillä oli uskoteltu, että opiskelijat hakattiin ja sorrettuja ja köyhiä, koska sillä tavalla kapitalististen maiden toiminut. Olin istuu lattialla yhden yön poikien kanssa, muistan, kertoo itsestämme ja tajusin, kommunistit olivat oikeassa. Nämä köyhät yliopisto-opiskelijat olivat niin köyhiä he olivat roll oman savukkeita! Ja heillä oli jakaa niitä! Ajattelin, "No, katso minua! Olen kotoisin kommunistisesta maasta, mutta ainakin minulla on oma savukkeita. Te köyhät asioita, sinun täytyy roll oma. "Kesti jonkin aikaa selvittää, mitä he olivat liikkuvan ei ollut sama asia I tarjosi!

"Tiedän, että olet ainoa lapseni, joka tekee sen." Ja ne olivat hänen viimeiset sanansa minulle.

Nämä kolme poikaa päätti ottaa minut siipiensä suojaan, vaikka en siirtyä perheen talon lastenhoitaja. Yksi opetti minut ajamaan autoa, yksi opetti minulle säännöt rugby ja viimeinen opetti minut juomaan Guinness. Täydellinen koulutus. Elämän taitoja!

He veivät minut ostoksille, joten en tarvitse pukeutua minun villa mekko enää. Ostimme minihame - joka minulla on vielä tänäkin päivänä - tiukka villapaita ja saappaat, ja menimme kampaaja ja sitten teetä. Minulla oli tunne, he halusivat puhua minulle jotain, niin meillä oli meidän teetä Jim sanoi, "Rostya, on se vastaan ​​uskonto ajella jalat?" Sanoin, "Minulla ei ole uskontoa. Olen ateisti. Miksi minun pitäisi ajella jalkani? "Hän sanoi:" Katso ympärillesi. Et voi pukeutua minihame eikä ajella jalat. "Niinpä menimme takaisin asuntoon ja he antoivat minulle heidän partaveitsi. Verta oli kaikkialla!

Noin kahden viikon työskentelee perheen taloudenhoitaja ja lastenhoitaja, tajusin en voinut tehdä sitä pitkään. Se ei ollut ura halusin. Olin aina vähän laiska koulussa; asioita tuli helppo minulle ja pelasin truant. Ja niin äkkiä tajusin ilman koulutusta en päässyt mihinkään. Olen tehnyt kovasti töitä. Vei Englanti oppitunteja, meni kouluun, tein Cambridge Taitotaso Tentit ja pääsi Lontooseen University. Kesti puolitoista vuotta sen jälkeen, kun saavuin ilmoittautua yliopistoon.

He heiluttivat maksut koulu Tšekin maahanmuuttajille, koska he tunsivat syyllisyyttä antaa maamme pois Hitler vuonna 1939, mutta meidän täytyi todistaa pystyy tukemaan itseämme. Sanoin heille äitini asui Wienissä - joka oli totta - ja hän tukisi minua - mikä ei ollut totta. Minulla oli hyvin vähän kontakteja hänen jälkeen hän lähti. Isälläni oli julkisesti kieltämässä minua. Olin kokeillut ja tuomittiin, kun olen poissa kaksi vuotta kuntoutuksen leirin jos koskaan palannut. Mutta British heti antoi minulle turvapaikkaa, koska he tiesivät olin vaarassa, koska kuka isäni oli, joten onneksi en ollut koskaan pelätä joutuvansa kääntyi sisään olin todella pikkutekijä muutenkin; Tšekin hallitus oli suurempia ongelmia kuin minä. British antoi minulle työlupaa, opiskelija lupa, ja turvapaikkaa.

Aamuisin käytin mennä rautatieasemalle ja myy sanomalehdet Booth ja käynnissä pitkin junalla. Iltaisin tuntien jälkeen, työskentelin baarissa hotellin ravistamalla cocktaileja. Tapasin mieheni noin kaksi viikkoa college juhlissa kellari. Hän tulee yläluokan perheen. Hänen isänsä oli ollut sotilasasiamiehen Prahan suurlähetystön, joten hän puhui Tšekki. Tapasin Simon ja meillä oli treffit ja sitten hän vei minut hänen vanhempiensa kotiin viikonlopuksi, jossa oli suuri juhla. Koska ajoimme takaisin Lontooseen, pysähdyimme edessä Big Ben ja hän pyysi minua vaimokseen. Meidän toinen päivä! Ja sanoin ei. Ja se kesti kaksi vuotta ennen kuin sain vihdoin sovittu.

Kun menimme naimisiin, saimme pienen talon Dorset ja hän meni pois hänen ensimmäinen insinöörin työtä Skotlantiin ja aloitin jatko työtä. Sain opetusta diplomin. Hän rakensi siltoja Skotlannissa, poissa pitkiä aikoja. Hän tuli kotiin välein 5 viikkoa noin neljä päivää. Se oli muotoa meidän avioliitto. Sitten hän tuli takaisin yhden päivän ja sanoi: "Mitä mieltä olet menossa Brasiliaan?" Tartuin matkalaukku ja sanoi: "Kuinka nopeasti?"

Menimme Brasiliaan. Minulla oli verkosto Tšekin ystäviä Englannissa, ja mieheni vitsaili, että kun menimme Brasiliaan hän ei olisi kuulo Tšekin pitkään. Meillä kuului urheiluseura Brasiliassa, ja minä istuin siellä aurinkoa ja ryhmä amerikkalaisia ​​naisia ​​oli erittäin ystävällinen ja tuli luokseni ja esitteli itsensä. Yksi naisista, Zaza, sanoi, "Gordon-Smith on Englanti. Mutta Rostya kuulostaa Tšekki. "Ja hän alkoi puhua Tšekin minulle! Hänen perheensä oli jättänyt Tšekkoslovakiassa vuonna noin 1947, kun hän oli pieni tyttö, hän oli muuttanut Amerikkaan, naimisissa, ja hän oli mormoni.

Kutsuin hänet kotiini ja olimme chattailuun pois Tšekin. Mieheni ajatteli, "Ne hiton tsekit, ne ovat kaikkialla!" Hän kutsui meidät kotiinsa illalliselle noin kolme päivää myöhemmin ja se oli oudoin asia, koska hän kutsui meidän talon ja kutsui meidät syömään, mutta sitten hän sanoi: "Tuokaa salaatti. "Laitoin puhelimen alas ja sanoin miehelleni," Omituisin asia vain tapahtui. Meidät kutsuttiin syömään ja he pyysivät meitä tuomaan ruokaa. "Tämä oli ennenkuulumatonta Euroopassa! Joten menimme syömään ja siellä oli näitä kahta nuorta miestä lyhythihainen valkoinen paita, jossa pieni musta nimilappuja ... Löysin ne ovat pikemminkin eroon illallisella ja vain sivuuttaa niitä.

Zaza, tämä Mormonin ystäväni esitteli minut ympäri hänen ystäviään ja aloimme pelata tennistä heidän kanssaan. Mutta mikään niistä ei näy sunnuntaisin. Luulimme, että oddest juttu. Me sanoimme, "Missä olit?" Ja he olivat kaikki kirkossa. Sanoin: "No, hieno mennä kirkkoon. Päästä sen yli ja tehdä ja sitten tulla pelaamaan tennistä kanssamme. "Ja he sanoivat," Käymme kirkossa koko päivän! "

Sinut kasvatettiin ateisti. Oliko mitään teidän nuoriso, joka ehdotti etsit totuutta tai jostain hengellistä merkitystä?

Isoäitini ei ollut kovin uskonnollinen, kuitenkin muistan aina menin ulos tai oli testi hän halua tehdä rajat otsaani. Muistan kerran hän päätti minun pitäisi mennä ja jotkut uskonnolliset ohjeita, mutta sen täytyi olla kaikki maan alle. Joten hän allekirjoitti minut katoliseen katekismus luokassa, mutta minä heitettiin ulos syy piirsin viikset Neitsyt Marian kuva. Se oli lopussa minun uskonnonopetuksen.

Zaza ja hänen miehensä Don oli paikalla tukemassa meitä, ja sanoin miehelleni, "Meidän täytyy olla todella varovainen, koska ne eivät mormonit ja he ihmisiä, jotka eivät exorcisms and roll lattialla, kun he rukoilevat." Minulla ei ollut aavistustakaan . Sitten he kutsuivat meidät vaarnakonferenssiin. Presidentti Kimball tuli ilmoittaa temppeli rakennetaan Sao Paolo. Muistan presidentti Kimball pysyvän siellä, hyvin pieni mies. Kaikki lauloi "Me kiitämme Sinua Jumala profeetan" ja hän heilutti. Löysin itseni kyyneliin. Olin todella liikuttunut. Mieheni siirrettiin. Tunsimme jotain. Me nopeasti kirjoitti sen pois, koska joukkohysteriaa. Mutta sitten meidät kutsuttiin fireside klo lähetysjohtajan kotiin ja se oli presidentti Tanner ja presidentti Kimball. Kun me seisoimme noin ulkopuolella, presidentti Tanner sanoi minulle, "Ymmärrän et ole jäsen.", Sanoin, "minä en todellakaan ole jäsen eikä minulla ole aikomusta olla yksi." Hän laittoi kätensä olkapäälleni ja hän sanoi: "Älä huoli. Teet hyvää jäsen. "

Zaza puhui minulle kirkon koko ajan. Hän tarjoutui ajamaan minut ympäri kaikki asiani, jotta hän voisi minut ansaan autossa ja puhua minulle kirkosta! Muuten en kuuntele. Näin en voinut paeta.

Miten hänen lähestymistapa ei vaikuta ystävyys?

Se oli miten hän teki sen. Hän oli hyvin lempeä. En olisi kuunnellut, paitsi että hän ja hänen miehensä kiehtoi minua. He olivat erittäin hyviä esimerkkejä. Ne olivat kymmenen vuotta vanhempi kuin olimme niin heillä oli lapsia. Huomasin kuinka he puhuivat toisilleen, hauskaa heillä oli, miten ne nostaa lapset, ja se iski minua, koska olin kotoisin eronnut perhe. He muistutti minua rakas isovanhemmat. Ne olivat hauskoja. He olivat normaalit.

Rostya ja Simon lastenlasten

Takan äärellä, sovimme, että lähetyssaarnaajat voisi tulla opettamaan meitä. Vanhimmat opetettiin opettamaan Portugalin ja heillä oli tämä vanha järjestelmä, jossa he toisivat fläppitaululle. Ja niin ne laittaa kuvaa ylös Joseph Smithin pyhässä lehdossa ja kysyi minulta: "Uskotko Joseph Smith näki Jumalan ja Jeesuksen?" Ja minä sanoin, "En tietenkään ole." He yrittivät viittaa siihen, että mieheni ja Minulla on perherukouksen: meidän pitäisi polvistua yhdessä tai vastapäätä toisiaan ja pidä kädet ... Sanoin, "Vanhimmat, annat minulle oppitunnin uskonnon tai seksistä?" Niin, että ei mene minnekään. Sitten saimme uuden joukon lähetyssaarnaajia, jotka mielestäni olivat jyrkin lähetyssaarnaajat olen koskaan tavannut. He ottivat no nonsense minulta. He laittoivat minut minun paikkani. He pudotan taloni ja pelata korttia minulle iltapäivisin! Se oli täydellinen.

Aikana yhden käynnin, sanoi: "Seuraavalla tunnilla on parannuksesta." Minä, kuten muutkin, on valtava kapasiteetti puolustella omaa vääryydet joten ajattelin, Bring it on! Otan hauskaa nämä kaverit. Mutta oppitunnin aikana, lähetyssaarnaajat alkoivat kuvataan prosessin parannuksen ja jäin erittäin hiljainen. "Jos koko maailma teki tämän", ajattelin, "maailma olisi erilainen paikka." Se oli hyvin syvällinen opetus minulle. Lähetyssaarnaajat haastoi minut rukoilemaan sitä, ja minä annoin heille tavallista vastaus, että en usko Jumalaan. He sanoivat: "Se on kuin edessä seisovan kerrostalon ja sanomalla kukaan asuu kymmenennessä kerroksessa. Et tiedä, että jos olet soittanut ovikelloa. "

Jälkeen he lähtivät, mieheni istui sohvalla lukemassa paperin ja olin istuu pöydän ääressä ja yhtäkkiä elämäni välähti ennen minua - kaikki minun rikkomuksista, kuten elokuva. Käännyin ympäri Simon ja sanoi: "Minun täytyy kertoa sinulle, olen valehdellut teille monta kertaa." Nousin istumaan läpi yön ja kirjoitti kirjeitä ihmisille, pakkasin kaikki kirjat Olin varastanut kirjastosta - heidän on täytynyt hyvin yllättynyt kirjaston saada kaikki nämä kirjat takaisin! Seuraavana aamuna olin tiskaus ja aloin rukous: "Jos olet siellä, Jumala, sinun täytyy kuunnella minua koska tunnen todella hankala tästä. Aion testata tätä, koska en todellakaan halua tietää. Syy Haluan tietää, että olen ylpeä itsestäni elämästä täysin. Jos olet siellä, haluaisin tietää, koska jos Jumala on olemassa, niin en elämääni täysin. Ole hyvä, vastaa minulle. Olen valmis tietää. "Polvistuin ja sanoin," Isäni taivaassa ... "aivan kuten vanhimmat oli opettanut minulle. Tunsin lämpöä, kuin joku olisi kaatoi kuumaa hunaja kimpussani, päähäni ja sitten yli minun hartiat ja rintaani. Se oli kuin joku laittaa rakastavat käsivartensa ympärilleni. Se oli hämmästyttävä asia. Ja se muistutti minua, kun olin hyvin pieni tyttö ja minun isovanhemmat olisivat halata minua ja luki minulle tarinoita. Soitin uudestaan, "Isäni taivaassa!" Olin kutsuen häntä nyt, ja tunsin sen taas. Aloin kysellä Mormonin kirjan ja todistuksella. Se oli aikaisin aamulla, joten soitin Zaza ja heräsin hänet ylös. "Sain sen! Sain sen! "Huusin puhelimeen," Sain tuon todistuksen sinulla pitää puhua! "

Tunsin lämpöä, kuin joku olisi kaatoi kuumaa hunaja kimpussani, päähäni ja sitten yli minun hartiat ja rintaani. Se oli kuin joku laittaa rakastavat käsivartensa ympärilleni.

Sinä iltana, sanoin Simon, "Olen menossa kasteelle. Sain tämän todistuksen, että ne pitää puhua ja tiedän, että se on totta. Joten tämä on mitä teet saada yksi liikaa: voit polvistua, sanot, "taivaallisen Isäni tahdon", ja tämä on mitä tunnet ... Joten mene, mene mene. "Ja minä shooed hänet makuuhuoneeseen. Hän meni makuuhuoneeseen, ja tulee takaisin ja sanoo: "Ei mitään."

"No, sinä taita kädet juuri tällä tavalla, ja kumartakaa?"

"Kyllä."

"Mene takaisin ja yritä uudelleen."

Niin hän palasi toisen kerran ja vielä mitään. Joten sanoin, "En tiedä, mitä teet väärin, mutta tämä on mitä tunsin ja tiedän, että se on totta. Jos joku laittaa minua aseella ja sanoi kieltävät sen, en voinut. "

Simon sanoi, "Minä aion mennä kasteelle kanssasi, koska vaikka en tuntenut sama asia, luotan sinuun, että jotain on tapahtunut sinulle ja mormonit ovat hyviä ihmisiä."

Kasteemme oli määrä nopeasti, mutta sitä ennen menimme nopeasti ja todistuskokoukseen Zaza ja hänen miehensä Don. Se oli ongelma. Jokainen itku. Jälkeenpäin Don kysyi mitä ajattelin. Sanoin, "Minä kerron teille mitä ajattelin. Se oli joukkohysteriaa. "

Sunnuntaina ennen menimme kastettu, se oli vaarnakonferenssissa ja vanhin Faust oli puhetta. Ystävämme Don oli vaarnan johtokunnassa ja hän ilmoitti: "Vanhin Faust haluaisi jotkut ihmiset keksiä ja kantaa heidän todistuksensa." Sydämeni alkoi jyskyttää, mutta ajattelin, "En todellakaan aio päästä sinne ja antaa todistukseni edessä kaikki nämä ihmiset. En ole edes kastettu vielä! "Mutta vanhin Faust on skannaus yleisöä ja nyökkäsi minulle. Nousin ylös ja meni lavalle ja huusi ja itki ja jakanut todistuksensa kaikki ne ihmiset. Niin paljon joukkohysteriaa. Simon on englantilainen, ei itku kanssani ja jälkeenpäin vanhin Faust tuli ja laittoi kätensä hänen harteilleen ja sanoi: "Simon, tiedän miltä sinusta tuntuu." Ja sitten Simon huusi.

Noin 10 päivän kuluttua saimme kastettu, saimme puhelun piispa. "Minulla työtä kirkossa", Simon sanoi kun hän ripustaa.

"Anteeksi?", Sanoin. "Olen yksi todistus. Miten ihmeessä he antoivat sinulle työtä? "

"Tulen urheilu johtaja."

"Ei, ei. He tietävät, sinulla ei ole todistuksen ja he haluavat vain pitää sinut kiireinen niin sinun pitää tulossa kirkkoon. Tämä ei ole innoittamana kutsumus. "

Joten ensi sunnuntaina, minä marssi piispan toimistoon ja sanoin, "Tämä ei ole innoittamana kutsumus. Hänen ei tarvitse olla tässä kirkossa potkia palloa. Hän voi tehdä sen rannalla. Joten sinun täytyy ajatella jotain muuta, jossa hän voi itse saada todistuksen. "Ensi kuussa, Simon kutsuttiin Nuorten Miesten ja se jos hän sai oman todistuksensa.

Entä suhde suurperhe?

Se oli katastrofi. Lähetimme kirjeen vanhemmilleni-in-law sanoen meillä oli liittynyt kirkkoon. He lähettivät sähkeen takaisin sanomalla "me pyydämme teitä olemaan tekemättä liittyä että lahko." Isäni-in-law sanoi: "En halua sinun tuoda Mormonin kirjan tähän taloon. En halua sinun puhua oman kirkon. En halua teitä rukoilemaan tässä talossa. Ja en halua sinun luopuvan noin teidän temppelissä minua, kun olen kuollut. "Hän syytti minua, ulkomaalainen, johtava hänen poikansa alas tämä polku kultti. Hän tunsi Simon oli nostettu oikealle ja olin pilannut hänet. Tätä jatkui vuosia. Kaksi lapseni syntyivät Englannissa, sitten menimme Kanadan aikaa, isäni-in-law kuoli ja menimme käymään äitini-in-law. Hän asui kaukana lähin kirkon haara, ja niin minun kolme pientä lasta sanoi: "Mennään mummon kirkkoon sijaan!" Olin mennyt naimisiin paikallisen Englannin kirkon kirkon ja olin ottanut ne siellä niin he tiesivät siitä . Mutta ennen kuin menimme Sanoin heille: "Menet lasten pyhäkoulun klo mummon kirkossa. Et sano mitään. Jos he sanovat Jumala ja Jeesus Kristus ja Pyhä Henki ovat sama henkilö, et sano mitään. Keskustelemme siitä myöhemmin ja selitän sinulle, mutta tämä on mummon kirkko ja et puhu siellä. "

Kesken saarnan, se vain kävi niin, että päivä, että ministeri puhui katkelma Matthew luvusta 10 kuinka lähetyssaarnaajat menevät kaksittain ja ravista pöly pois jaloillaan ... Ja sitten hän eteni puhua lähetyssaarnaajien: he tulevat, he kolhi ovellesi. He yrittävät aivopestä sinua, he puhuvat rakkaudesta, mutta he eivät todella rakastan sinua ... Kaikki nämä jutut muista uskonnoista. Kuulin äänen sanovan minulle, Sinun täytyy todistustasi tälle miehelle. Sanoin: "No en! Annoin lapseni tiukat ohjeet, että niitä ei sano sanaakaan ja aion lausua todistukseni? "Taas kuulen," Sinun täytyy kärsiä teidän osoitus tästä pappi. "Tunsin henki todella voimakkaasti. Ihmiset jätetty pois ja pappi seisoi oven jäähyväiset ihmisille. Minun anoppi ja lähestyin häntä. Kävelin hänen ohitseen ja kävellä ovesta ulos. Lopetin minun kappaleita ja kääntyi ympäri. Sanoin hänelle: "Minä olen rouva Gordon-Smithin tytär-in-law." Ja hänen kulmakarvansa nousivat ja hän sanoi: "Ah, kyllä." "En todellakaan halunnut kirjoituksia, että luet, mutta minun täytyy kertoa teille olen mormoni ja uskon, että Kristus on Vapahtaja. Pidän itseäni kristitty. "

Hän sanoi: "No, rakas, tunnen olet vilpitön. Mutta et todellakaan usko tähän Raamatun. Sinulla on oma Raamattu. "

"Minusta vain tuntui minun piti kertoa, että uskon Kristus on minun Vapahtajani ja että Hän on Jumalan Poika. Olen pahoillani et kuuntele minua. "

Suuntasin takaisin autoon jossa äitini-in-law odotti, ja minä vain tuntui hän oli menossa piikitellä minua. Tässä se tulee. Hän sanoi: "Saanko tietää, mitä puhuit kirkkoherran noin?"

"Sanoin hänelle, että tiedän, että uskontoni seuraa Kristusta ja että Hän on minun Vapahtajani ja Jumalan poika."

Hän oli hiljaa hetken, ja sanoi sitten: "Tiedätkö, Rostya, en koskaan ajattelin kertoa teille tämän, mutta ihailen teitä näin. En voisi koskaan seisomaan uskontoni kuten teit. "

Sinä iltapäivänä, lounaalla, hän sanoi, "Ymmärrän, että sinua siunaa ruokaa ennen kuin syöt. Haluaisitko sanoa armon? "Sinä yönä, olin polvillaan sängyn vieressä lasten kanssa ja he sanoivat," Kysytään Granny liittymään meihin. "Ja hän liittyä meihin, itse asiassa hän sanoi Herran rukous kanssani ja lapset yönä.

Siksi minulla oli, että kehotukset. Se ei ollut hiton kirkkoherran, se oli hänen, muuttaa hänen suhtautumistaan ​​meidän uskomuksia.

Kun puhun muuntaminen, kaste oli vain fyysinen teko se. Mutta muuntaminen mieleni ja koko olemukseni ja minun toiveeni ja minun tavoitteet ja arvot ... ne olivat vallankumouksen elämässäni. Ensimmäinen vallankumous elämässäni oli, kun lähdin kotiin, ja toinen oli käännyttyäni evankeliumia.

Tein on kolmas vallankumous. Silloin tajusin, että ihmiset kirkossa eivät ole täydellisiä. Kesti aika kauan tajuta, että. Olin kuherruskuukautta kirkossa pitkään. Brasilian jälkeen menimme takaisin Englantiin, ja sitten Kanadaan. Olen todella alkoi ottaa eri silmin, kun menin Kanadaan ja sain sekoittaa amerikkalaisia. Minulle kirkko oli kirkko, se ei sukupuoli, se ei ollut kansalaisuutta. Rakastin kaikkia ja kaikki rakastivat minua koska olimme veljiä ja sisaria. Ja sitten sekoitus kanadalaiset ja amerikkalaiset, se oli amerikkalainen kirkko. Muistan taistelevat jonkun kanssa, koska he halusivat sietää Yhdysvaltain lipun kirkon neljäs heinäkuuta. Halloween, meillä olisi kirkko Halloween osapuolille. Ja minä sanoin, "Näytä minulle pyhistä kirjoituksista, näytä minulle käsikirjat, jossa se sanoo, että meidän täytyy juhlia Halloween kirkossa." Voisin jopa päästä eroon Santa Claus koska sillä ei ole merkitystä kirkossa. Se ei ole, että olisin puristi; En vain pidä tunkeutuminen näitä asioita. Sitten tajusin, että on olemassa kaksi eri asiaa: on evankeliumi ja siellä on kulttuuria. Kansanperinne. Minulle se kansanperinne on todella vaarallista, koska ihmiset alkavat olla lampaita, enkä tarkoita lampaita Kristuksen. Lampaat mielessä, että ne ovat mukavat, ja ne menevät läpi esityksiä, ja tuntuu että ne on silmälaput päällä. Ja sitten he tulevat tuomitseva, suvaitsematon, sinun täytyy sovi muottiin, pukeutumishuone, puhuessaan, kampauksen. Joten oli kolmasosa vallankumous minulle, kun olen ollut sovittaa yhteen todistukseni ja uskoni ja selvittää, miten pitää uskoni puhdasta.

Mitä työkaluja, jotka pitävät uskon ehjä?

Opin itselleni jos asiat täytyy olla olennaisia ​​osia mitä uskon tai jos he eivät ole. Esimerkiksi kun saimme kastettu, olimme yllättyneitä oppia vaatteita. Emme tienneet niistä ennen kuin saimme kastettiin. Olin vihainen oppia niistä. Brasiliassa, vaatteet alle vaatteesi keskellä kesää? Se tuntui hullu. Se todella vaivasi minua. Tiesin En menisi läpi temppelissä, kunnes minulla oli todistus vaate. Joten rukoilin ja rukoilin. Ja yhden yön unta. Olin otettu päälle varattu katu meidän kaupungissa Brasiliassa, ja olin leijuu. Ääni puhui minulle ja sanoi: "Katso alas. Näetkö valot? "Näin ihmisten kävely alla, ja jotkut ihmiset olivat tulevan valon pois niistä. He olivat kirkkaampia kuin toiset. Ja minä kuulin, "Nämä ovat ihmisiä, jotka käyttävät vaatteita." Kun siis tarvitse todentaa, saan sen.

Joten oli kolmasosa vallankumous minulle, kun olen ollut sovittaa yhteen todistukseni ja uskoni ja selvittää, miten pitää uskoni puhdasta.

Olen vahvasti sitä mieltä, että se on vaarallista sokeasti. En ota minun sitoutumista kevyesti. Vaikka joitakin asioita seurakuntajärjestöön ajaa minut hulluksi joskus, uskon minnekään, mikään muu organisaatio, on ihmisiä, jotka niin tiiviisti, mitä he sanovat. Ryhmänä olemme outoja, meillä vanhurskas ja unrighteous ihmisiä, meillä rehellisten ja epärehellisten jäsenet ... Minulla ei ole harhakuvitelmia, ei ruusunpunaisten lasien. Mutta luulen, että ryhmänä, olemme lähinnä sitä, mitä me sanomme me uskomme. Meidän kirkko on valtava liikkuvuus hyvää tässä maailmassa. Haluan olla osa sitä.

Olen palvellut kirkossa monissa tehtävissä. Apuyhdistyksen puhemiestä Nuorten Naisten presidentti. Olen palvellut pyhäkoulussa, ja osallistui monia toimintoja. Nyt minulla on kutsumus, että tunnen minä olen valmistanut kaikille jäsenyyteni vuotta. Olen ollut kutsuttu kansallinen johtaja Public Affairs Tšekkiä. Rakastan tätä calling, koska se haastaa Uskon, uskoa ja voimaa ja antaa minulle mahdollisuuden puhua uskostamme ei-jäsenille. Rakastan haasteita ja tunnen taivaallisen Isän ohjausta ja tukea. Tänä vuonna erityisesti, on mielenkiintoinen, koska "mormoni Moment" ideat tunkeutunut edes osaksi maani. Minun tärkein haaste ja tavoite I syytettiin kun minut kutsuttiin on: "Tuoda kirkko Tšekki pois hämärästä ja pimeys." Minä teen parhaani!

Yhdellä silmäyksellä

Rostya Gordon-Smith


Sijainti: Praha, Tsekki

Ikä: 62

Siviilisääty: Naimisissa 40 vuotta

Lapset: Neljä - 35,34,33,26

Muuntaa: 1976

Ammatti: toimitusjohtaja konsultointi-ja koulutusyritys Human Resources Development, nimeltään People Impact

Opiskelupaikat: Tsekki peruskoulun ja lukion, University of London, UK, Simon Frazer yliopistosta Kanadasta, Macquarie University Hong Kong / Sydney Australia

Puhutut kielet Home: Englanti, Tšekki, portugali

Lempilaulu: "Minä tiedän, että tiedän, että elää"

On Web: LinkedIn Profile

19 Comments

 1. Neylan McBaine
  10:14 pm on June 4th, 2012

  From the Interview Producer: Speaking with Rostya was like sitting through a fantastic play performed by top-notch British actors. Her elegant accent coupled with her physical grace and rhetorical humor made our interview an evening of inspiring storytelling. It is rather overwhelming to think of what she has seen and experienced in her life; how far she traveled from her roots to actually return to her homeland now as an ambassador for the gospel. I am grateful to know that the worldwide church is in the hands of such women as Rostya.

 2. Suzanne
  5:50 am on June 5th, 2012

  What an amazing woman. Thank you for sharing this interview!

 3. JJ Abernathy
  7:21 am on June 5th, 2012

  I have been hearing these stories from Rostya for years–and now they are written down. Rostya and Simon and their family were part of our fabulous ward family in Hong Kong.

  Indeed, reading this brings tears to my eyes.

  Thank you for featuring Rostya and thanks for telling her story.

 4. Kristin McElderry
  8:22 am on June 5th, 2012

  So inspiring. What a great story to read.

 5. LauraMaery
  11:32 am on June 5th, 2012

  Oh how I miss you Rostya….and all I learned from you when we lived in HongKong. I forgot how much your worldview impacted mine…Thank you for being so strong!

 6. Katie Hillam
  11:03 pm on June 5th, 2012

  Rostya, after all these years, is still the real thing. No one is as scrupulously honest as she is, and her words brought tears to my eyes again. Love you, Rostya!

 7. Sandy Lai
  4:31 am on June 6th, 2012

  I moved to Hong Kong in 1987 and have associated with Rostya since then.We had boys that grew up together. My husband and I had a great visit with her in Prague when we visited there in 2011. She taught me how to make Pysanky(Ukraninian eggs). She is still the same fun loving person I met many years ago. Love you Rostya and loved to read your story!

 8. Erin
  8:27 pm on June 6th, 2012

  Fabulous interview! What an interesting woman. I hope to meet you someday, Rostya. I just passed on the link to this article to a former co-worker who lives in Prague.

 9. Waisum Buenning
  11:47 pm on June 6th, 2012

  I remember hearing some of Rostya's life story when I was in Hong Kong. I always felt inspired by her testimony back then. I also remember going to her home in Bagio Villa, Hong Kong to learn how to make homemade bread. Her homemade bread was amazing.

 10. Tiffany
  8:32 am on June 7th, 2012

  What an inspiring story! I love to hear about how the gospel gathers Heavenly Father's children from every corner of the world.

 11. Lynn (Toolson) Sloan
  7:04 pm on June 7th, 2012

  Rostya,

  My mom forwarded this article along to me. You are just as I remember you…a strong and vibrant woman making a difference, for good, in the world!! You make us all proud!!

 12. Carla Call
  4:36 pm on June 8th, 2012

  Thank you, Rostya, for your wonderful story. I had no idea even though we lived in Hong Kong at the same time.
  Give my love to the boys.

 13. Teresa
  8:46 pm on June 14th, 2012

  This is one of my favorite MWP interviews. I love her honesty. Kiitos!

 14. Kim Tyler
  5:11 pm on June 16th, 2012

  Oh, I remember Rostya from back in our Hong Kong days! She was so friendly to my poor little family, and invited us right over for dinner when she met us! So vibrant and kind!

 15. Fran
  5:39 pm on June 17th, 2012

  Wow! What a story. I loved to read this. I stopped and looked at the story because of your last name. I think I may have served a mission together with your son. Actually, looking at your family picture I am sure of it…anyone who served a mission in Greece???

  Anyway, amazing story, and I'm so grateful you shared it. Having women like you in our ranks makes being a member so worthwhile!

 16. Richard
  11:46 am on June 19th, 2012

  Fran,
  Yup I did serve in Greece, 1999-2001.

  Richard

 17. Travis Knight
  11:54 pm on August 26th, 2012

  Thank you for sharing your story and your personal revolutions. I draw inspiration form your experience and perhaps, your post will help me with my own revolution.

 18. Sarah
  3:33 pm on March 27th, 2013

  Rostya – your story was fascinating. I am an American who lived as an exchange student in East Germany five years after the Berlin Wall fell. I never tired of talking to people about their experiences – good and bad – living in a Communist country. I am moved by your courage in defending your home and leaving your homeland but even more so by your courage in seeking God.

 19. Holly Bell
  10:43 am on June 6th, 2013

  I have now had the privilage to meet this dynamic, feminest woman who I can say that I love. She truly lives her testimony and is not afraid to say what she thinks of the world. She is a refreshing gust of wind in a world where many don't like the breeze to blow. An inspiration from the moment you lock eyes with her.

Jätä vastaus

SEO Powered by Platina SEO alkaen Techblissonline