Архива за октомври, 2009

Октомври 28, 2009 од admin

4 Коментари

Од танцува пелени

Од танцува пелени

Lisa Хес Џонс

Lisa Џонс е мајка на два сина, едниот на мисија и еден во средно училиште. Но, пред таа беше "мама", таа беше еден соло танчар на балет во Њујорк 1975-1985 и миленик на основачот на компанијата Џорџ Баланчин. Lisa зборува за овие две различни епохи во нејзиниот живот и зошто таа беше толку спремни да се транзиција од размислување за себеси како танчерка на размислување за некој друг како мајка.

Сподели ја оваа статија:

21 октомври, 2009 од admin

9 Коментари

Char Веилер и нејзиниот сопруг ја одбрале да "дозволувајте деца да доаѓаат", а во 27-годишна возраст таа неодамна го роди своето петто дете. Char постојано прави избори што приоритет духовна наобразба и нивното време нејзините деца заедно како семејство. Нејзината љубов кон своето семејство, Спасителот и нејзиниот божествена улога како motherreveal сигурен, моќен и убава жена.

Сподели ја оваа статија:

19 октомври 2009 од admin

5 Коментари

Двајца од родени деца Лин Андерсон врши ретка генетска болест - епидермолизис булоза (ИО) - кој ги спречува кожата на детето да расте со нивното тело. По триесет години на медицински сестри своите деца и тагува нивната смрт, Лин основана организација која собра пари за ИО истражување на Универзитетот Стенфорд. Lynn сега се радува на ново-одобрените третман кој ќе ги спаси животите на многу деца ИО.

Сподели ја оваа статија:

17 Октомври 2009 од admin

14 Коментари

Избор меѓу две права

Избор меѓу две права

Челзи Шилдс Американски

Во 2001 година на возраст од 20, Челзи Американски избегале културолошки притисок да се ожени млад од следниве детството сон: Таа купи авион билет и запишани на Универзитетот во Гана. Челзи поминато на изминатата година живеат во Гана, повторно, проучување на исцелување церемонии на традиционалните духовни свештеници за докторската дисертација истражување. Таа се дискутира за изобилство на различни, но подеднакво добри избори во нејзиниот живот и како таа се научил да биде верен на себеси.

Сподели ја оваа статија:

6 октомври, 2009 година од admin

6 Коментари

Даре да сонуваш

Даре да сонуваш

Витни Џонсон

Витни Џонсон е ко-основач на Ружиниот Парк советници, инвестициска фирма. Таа претходно беше Високи Телеком и Медиа аналитичар Мерил Линч за Латинска Америка, добивањето на највисок индустрија и пер награди во својата област. Кога таа не е подигање акции, Витни инвестира своето време за градење на заедници кои го прават добар и направи добро. Таа е архитект на Дознај го својот ближен и Даре да сонуваш заедници.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline