Архива за месец април, 2010

27 април 2010 година од admin

4 Коментари

Во февруари 2001 година, Marilynn Кларк ја посети Африка во хуманитарна експедиција и патувањето ја даде визија за нејзината иднина работа. Таа оттогаш почна Inside Out учење, систем на настава која се воведува критичко размислување, креативност, и морална перспективи за африканските деца од училишна возраст. Marilynn разговара за тоа како смирение и нејзиното искуство во црква callings го направија Импресум можно.

Сподели ја оваа статија:

20 април 2010 од admin

12 Коментари

Како Џозеф во Египет

Како Џозеф во Египет

Тереза ​​Kanyanga

Во 2000 година, Тереза ​​Kanyanga живеел во Република Конго, како жена и мајка на седум деца, кога нејзиниот сопруг, Гилберт, мистериозно исчезна. Тереза ​​открил дека бил обвинет за предавство и прогонет во Јужна Кореја. За наредните шест години, Тереза ​​воспитува децата на мира. Во 2006 година, таа беше во можност да се приклучат на Гилберт во Сеул, каде што беше крстен во црква.

Сподели ја оваа статија:

13 април 2010 од admin

7 Коментари

Лекување на расна поделба

Лекување на расна поделба

Маргарет Блер Младите

Маргарет Блер Младите учи креативно пишување на Brigham Young универзитетот. Во прилог на пишувањето романи, статии и есеи, Маргарет копродукција Никој не знае: Нераскажаните Приказна за Црна Мормоните, документарен филм прикажан на Шемата за фармацевтски бенефиции и на филмските фестивали. Маргарет е мајка на четири деца и баба на три деца. Таа стана претседател на Здружението за мормонска писма во март 2010 година.

Сподели ја оваа статија:

7 април 2010 година од admin

7 Коментари

Откако работи како извршен асистент за уредник и одговорен уредник на Госпоѓица списание, Марша Нелсон студирал за нејзиниот бизнис училиште приемниот испит, додека дојат бебе. Сега, таа е уживање исполнет кариера во финансиите, додека нејзиниот сопруг е слободен писател и гости-at-home тато на нивните две деца, од кои еден има периодични тумор на мозокот.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline