6 Октомври 2010 од admin

8 Коментари

Како што беше замислена да биде

Како што беше замислена да биде

Фиона Филипс

На прв поглед

Хемпшир, Англија

Фиона Филипс ни дава увид во нејзиниот живот како мајка на шест деца, кои се движат во возрасти 21-6. Нејзината посветеност на мајчинството и нејзиниот потпирање на Господ просјајуваат во ова интервју.

Како го и вашиот сопруг да одлучи за големината на вашето семејство?

Знаев дека сака да има деца, но јас не сум бил човек особено дете-ориентирани, па јас не размислувал за тоа. Кога ние се оженив, мојот сопруг и јас сакав четири, мислам дека потсвесно, бидејќи тоа беше бројот на деца во моето семејство растат, па бевме само размислување за што имаат четири деца. Но, кога ние се оженив Ми беше кажано дека ние не би можеле да имаат деца како што беше кажано дека сум имала Синдром на полицистични јајници (PCOS). Имаше 50/50 шанси. Жени со PCOS само не знам додека не се обиде, ако тие ќе бидат во можност да имаат деца. Па ние се оженив и одлучи дека ние ќе се обидеме уште од самиот почеток. Добив бремени во наредните три месеци. Тоа беше почетокот на нашата четири деца на семејството. Имавме четири деца во пет и пол години, што го најдов доста тешки.

Како успеавте имаат четири деца на возраст од пет и под?

Тоа беше многу тешко. Тоа беше речиси премногу тешко. Се сеќавам на еден постар сестра мисионерска со шест деца ми кажуваше "Стрпете се," се обидува да ме предупредуваат на еден суптилен начин, и јас ја игнорира и врши на! А потоа најдов себеси цимолејќи во бања со четири деца на сите околу мене. Еднаш кога бев доењето на бебето, Мег, во најмалите соба во куќата, Бет и Лора трчаше и почнуваат борбите за нешто. Сем одлучи да ни се придружат, како и, па тој се стрча во, сопнат, bumped главата и почна да вреска. Мег потоа го стегна, бидејќи таа беше толку исплашен и почна да плаче. Таму седев во четири спални куќа со сите стегнат во еден мал простор, да завива! Тоа навистина беше дефинирање момент како мајка. Ова никогаш не требаше да биде лесно, но јас апсолутно го сакаше моите деца и јас секогаш се чувствувале дека сакам да бидам со нив цело време и да им даде колку што може да даде само сакав да бидете сигурни дека секогаш ми беше таму за да ги учат и ќе им помогне и јас требаше да го направи тоа на најдоброто од мојата способност.

Таму седев во четири спални куќа со сите стегнат во еден мал простор, да завива! Тоа навистина беше дефинирање момент како мајка.

Отец небесен ни даде заповед и побара од нас да имаат деца. Сакав да си помогнам, но јас препознавме имав турка себеси понатаму отколку што реализира, и дека ми е потребна за да го паузирате во тој момент. Сепак, јас не мора да се чувствуваат дека завршив имаат деца, па дури и во таа очајна време. Јас само толку многу ги сакаше, јас не сакам да се чувствувам дека завршив, иако имавме четири деца. Бев подготвен да го носат на, ако ми се чинеше дека е вистинската работа да се направи. Држев дека како мисла. Но знаев дека не можеле да носат и тогаш, знаев дека морам да има јаз. Значи тоа е она што ние го сторивме.

По остатокот од околу две и пол години ни требаше една година да се замисли Џејмс. Ние заврши велејќи: "Ако јас не сум бремена од Божиќ, тогаш тоа е тоа." Ние би имаат четири деца, тоа е она што ние отсекогаш сакала, а ние само ќе го оставиме таму. Се разбира, се најдов бремена на крајот на декември и Џејмс е роден на септември! Јас навистина мислам дека Небесниот Отец има смисла за хумор.

По твојот петти, Џејмс, сеуште беше таму за да имаат шесто, Вил. Кои околности ќе доведе до кои имаат шестиот бебе?

По Џемс бил роден, ние не би имале повеќе деца без дефинитивен духовен поттикнувајќи! Годината пред Џејмс е подготвен да оди на училиште, почнав да имаат тоа чувство дека јас треба да имаме уште едно бебе. Но тоа беше навистина тешко мисла за мене. Сите дете-ДОМ беше речиси завршена. Јас не го најде тоа како лесно, и како моите деца беа старее, бев навистина ужива мајчинството многу повеќе. Ние се молеше за promptings бевме има, доби јасна "Да". и јас само мислев, "О, не!". Знаев дека требаше да се направи навистина голема разлика за мене. Но, знаев дека јас треба да го направи тоа, па јас направив.

LDS_woman_photo_Phillips4

Радоста дека секој, а не само мене, но мојот сопруг и нашите деца-ја доживеа како резултат на Волјата приклучи нашето семејство е огромна. Тој е доста неверојатно, но тоа не е толку точка како што е тоа што јас се чувствувам тој навистина заврши нашето семејство. Мислам дека тоа се предава на тинејџерите многу, и мислам дека Дејв и научив многу. Се чувствував дека сум бил всушност добивање на висат од да се биде мајка (во последен!), И јас ја уживав бидејќи другите беа толку многу постар, па тоа беше многу полесно. Се чувствував дека сум бил завршувањето на вистински висок и тоа беше вистински благослов за мене, бидејќи сум нашол тие први години на мајчинството тешко.

Имаат моите деца е чудо и благослов, а јас се чувствувам многу силно дека требаше да биде само како тоа разработени.

Е мајчинството природно за вас или беа таму некои работи што морале да работат на?

Јас дефинитивно морале да работат на трпение! Јас не сум човек за пациентот, па јас сум многу повеќе пациенти отколку што се користи да биде едноставно затоа избрав да имаат шест деца. Јас чувствувам дека е голем благослов, бидејќи ако не го направиле тоа, мислам дека ќе беше многу поинаква. Мислам дека Отец Небесен знае она што треба и тој знаеше дека ми требаше да се научи многу и научив многу од тоа да имаат деца. Тие искуства беа совршени оние да ме научи. Mothering помалите деца не доаѓаат природно за мене, но јас се обидов мојот најдобар. Научив подоцна со следните деца дека јас треба да излезе од куќата и повеќе. Ми се чинеше да земе толку долго да се добие секој подготвени дека со време излеговме дека е време да се врати. Тоа е речиси се чинеше вреди напор. Можам да ви кажам некои смешен приказни за супермаркет шопинг со четири деца.

Научив многу од моите деца, како и од примерите кои тие се постави и нивната едноставност и нивната вера. Јас исто така, научив да се потпрат на Спасителот, бидејќи во време како мајка ти не се чувствуваат изолирани и сами. Вашиот сопруг не може секогаш таму, па сфатив дека молитвата е одговорот.
Мислам дека беше многу сторено. Го направив сè и веројатно беше малку над-the-top. Ние ќе мора семејниот дом вечер со сите визуелни помагала и бев навистина во неа. Го најдов тоа тешко со мали деца. Но, јас само сакав моите деца да битови и јас би сторил ништо за нив и јас ќе го жртвува она што беше потребно. Јас не беше совршен мама - понекогаш ми се чинеше дека ако јас морав да го направи тоа сложувалка уште еднаш јас би го фрли низ прозорецот! Но јас никогаш не би помислил, "Јас не сум среќен; Одам да се најде друг начин за исполнување на себе: "Јас сум многу заштитни на моите деца.; Јас само ќе направи се што можам да направам за нив, што понекогаш ме тера да се речиси над-the-top во друга насока, но јас не ги сакам толку многу.

Како има молитва благословен твојот живот како мајка?

Тоа го направи голема разлика за мене како мајка. Јас се молам за секое дете поединечно секој ден, бидејќи сите тие имаат различни прашања во различни времиња. Јас не мора да се чувствуваат нешто во текот мојата молитва, но работите се прелеат во мојот ум потоа, дури и кога сум во туш. Понекогаш тоа е идеја за тоа што да направи во семејниот дом навечер или ѕвонење на нивните наставник или нешто што треба да донесе со нив во приватни. Знам дека сум се молел и доби поттикнувајќи да одат и да се зборува за едно од децата, а јас не се знае зошто, но има нешто што тие се потребни за да разговара со мене за. Ова се случува цело време.

Научив многу од моите деца, како и од примерите кои тие се постави и нивната едноставност и нивната вера. Јас исто така, научив да се потпрат на Спасителот, бидејќи во време како мајка ти не се чувствуваат изолирани и сами.

Има ли е совет од Генералната конференција, или Ensign, или Светото Писмо дека сте наведени често во текот на вашите години на родителството?

Читаме пред еден Ensign статија години да разговараат со родителите со големи семејства кои препорачува на родителите поминуваат индивидуални време со своите деца, нагласувајќи колку е важно тоа беше. Имавме првите четири во времето и ние се прашуваа како сме се случува да ги плати сите вниманието што им се потребни. Наш беа во оваа голема дупка бидејќи тие беа толку блиску еден до друг во возраст! Па почнавме "Денови Out" еднаш месечно. Ова значи дека Дејв или земам едно од децата надвор за активност на нивниот избор (буџет дозволувајќи) како можност да поминат неколку часа заедно еден на еден. Ние сме го направиле ова постојано за повеќе од дванаесет години. Дека една работа има направено голема разлика во односите што ги имаме со нашите деца, бидејќи тие со нетрпение очекуваме да, дури и кога тие се тинејџери. Тоа е време кога тие можат да разговараат со нас, а тоа е природен можност за нас како родители, за да дознаете што се случува, без да бидат премногу очигледно.

Од друга работа сум ги нашол корисни кога сум чул или прочитал работи кои јас навистина ми се допаѓа, јас ги внеле и заглавени нив околу куќата. Јас ги постави, така што ако јас сум имаат тешко време, тоа ме потсетува на она што треба да се прави и кој треба да биде. Бевме очајно се обидуваат да бидат доследни во нашето семејство молитва и така јас само да се нагоре Писмото од 3 Nephi "Молете се во вашите семејства", и дека се уште е на ѕидот, по многу години.

Што специфични одлуки вие и вашиот сопруг направени за да се стави вашето семејство првиот?

Ние направивме одреден одлука дека ќе останат дома. Јас бев штотуку доби мојата диплома по психологија и беше за да започне друг степен во образованието психологија, како што јас не мислам дека ќе имаат деца за долго време, но како што беше за да се започне на курсот, Лаура беше роден. Имаше расадник на располагање, но јас не сум бил некогаш ќе да ја стави во градинка и се направи на курсот. Знаев Сакав да бидам дома. Јас признавам целосно дека сум бил навистина среќен да биде во можност да го стори тоа и знам дека околностите се различни за секого. Сепак, имавме неколку пати во нашиот брак, кога тоа е тешко да се направи крај со крај со финансиите. Првиот пат тоа се случи, децата биле помлади па немаше прашање од мене Излегувам да работат дури и кога работите беа потешко. Дејв беше започнување на бизнис, па немавме плата за околу една година во еден момент. Тоа беше навистина тешко, но ние бевме благословени, а јас сеуште не знам како успеавме преку тоа време! Тоа беше како стомната на масло кое никогаш не пресуши. Во текот на тоа време јас никогаш не помислиле оди на работа и ја плативме нашите оскудни со десетокот. Пред знаевме дека работите се вратиле во нормала.

LDS_woman_photo_Phillips2

Во поново време, како на барањата на скапи тинејџери започна во финансии повторно беа тесни, се чувствував како да сум би можеле да се придонесе. Имав повеќе време како деца биле постари и Вил само што почнав училиште со полно работно време. Тоа беше навистина интересно искуство. Најдов скратено работно време мислејќи дека тоа нема да влијае на никого. Меѓутоа, дури и во само оние неколку часа неделно дека сум бил работат најдов себеси добивање на повици од училиште со болни деца, заборавен ЈП колекции, итн Иако бев само прави петнаесет часа неделно, сфатив дека тоа го правеше да имаат значително влијание на семејството. Па јас престана да работи по само неколку недели. Наместо тоа, одлучи да започне мал печење бизнис од дома кој би можел да се вклопи околу потребите на децата. Јас го направив тоа, така што можев да бидат во контрола на моето време и да создавам своја одлуки. Јас само се направи мала количина сега, иако јас би можел да се пополни сите од моето време со неа, ако сакав да.

Јас, исто така се чувствувам силно за тоа што се на располагање за да им служи, а тоа е уште една смислена дел од причината зошто сум дома. Господ потребите на луѓето, и ако ние не сме таму, ако ние сме премногу зафатени вршење на други работи, не постои еден да му помогне.

Што мајчински алатки ги користите често?

Едно нешто што Дејв и јас разговаравме за е дека ние ќе се обидеме и да каже "да" колку што е можно, така што кога рече дека тоа е потребно да се каже "не" на нашите деца ќе не однесе сериозно и знаат во нивните срца дека имало причина за тоа и да го прифатат тоа подобро. Ние сме, исто така, тоа правило дека ќе имаме отворена дома, каде што ќе ги покани луѓето да дојдат редовно, особено нашите деца "пријатели направен, и дека е навистина добра работа. Тие имаат тенденција да секогаш сакаат да бидат тука, тоа е напорна работа, но тоа е навистина вредно бидејќи децата се безбедни, заштитени, и во добра средина.

Јас не се обидуваат да викне. Тоа е многу потешко отколку што звучи! Веднаш штом ќе започнете да вика, а потоа ќе ја изгуби секоја кредибилитет. Јас не се обидуваат да се однесува како тинејџер премногу! Мислам дека тоа е колку за она што не го направите како што е за работи што навистина знаете.

Јас, исто така се чувствувам силно за тоа што се на располагање за да им служи, а тоа е уште една смислена дел од причината зошто сум дома. Господ потребите на луѓето, и ако ние не сме таму, ако ние сме премногу зафатени вршење на други работи, не постои еден да му помогне.

Кои се вашите стратегии за водење на зафатен домаќинство?

Размислување и планирање напред е клучот. Мислам дека се избегне сите видови на катастрофи, бидејќи јас сум секогаш работат шест месеци напред. До крајот на септември Јас сум само да дојдеме до крајот на нештата што ги планира во јануари. Јас сум бил зафатен, но јас не се намали премногу топки. Сметам дека јас генерално краста да се избегне нешта кои би можело да предизвика хаос во нашето големо семејство. Имам голема календар кој јас пишувам се што и јас прават списоци секој ден и љубов премин работи надвор. Понекогаш тоа значи Сметам дека е тешко да се опуштите, кој може да земе од мајчинството. Јас може да биде премногу зафатен се организираат, бидејќи јас секогаш мора да се планира следното нешто понапред, па јас не се признае дека како еден од моите неуспеси. Јас не треба да биде повеќе спонтани.

Како се гледате себеси повторно меѓу прават сите од вашата дневна рутина?

Јас сум огромен верник во молитви и списи. Мојот квалитетот на Писмото студија не е секогаш голема. Јас прибегнаа кон читање на нив во бањата, кога децата биле млади, бидејќи јас не се добие време во текот на денот и јас секогаш беше поматен од пат кога отидов на креветот. Но јас се обидов да го направи тоа постојано, дури и ако тоа понекогаш чувствува како кутија која треба да се штиклирано, затоа што знам дека треба да го направи тоа и јас сакам да бидам послушен. Јас, исто така се обиде и да му служи; Можам да добијам многу врати од тоа и јас ги уживаат служат.

Јас не направи грешка кога децата биле помлади биде малку на маченик. Дејв ќе се обиде и да ме одам и да имаат некое време да си, но јас ретко би, бидејќи се чувствував јас секогаш треба да се биде дома со децата. Јас треба да се преземат повеќе предност на оние opportunites поради тоа што беше многу тешко. Јас го направите тоа сега, и ако имам можност за општествен или посебен време, јас го земам! Додека јас сум дома и на работа јас сум 100% таму.

LDS_woman_photo_Phillips3

Кои се вашите образовни филозофии за вашите деца?

Мислам дека тоа е за работи напорно и се доследни. Се обидувам и ги учат дека не е важно што резултатот е, тоа е важно дека тие го направиле нивните најдобри. Ние не ги плаќаат за добивање на оценки, бидејќи сметаме дека резултатот е нивната награда. Не сакам да се чувствуваат дека ако тие не добиете А, тогаш тоа е несоодветно. Знам дека сите тие се способни за различни нешта. Јас очекувам од нив да работат напорно, и јас се обидувам и да научат да бидат доследни и направи своето образование со висок приоритет. Дури уште од времето дека тие биле мали, тие имале рутина на враќање од училиште, кои имаат вечера, а потоа ја вршат својата правопис и читање или домашна работа или што и да е што тие го прават пред да одат надвор и направи нешто друго. Најчесто тие се навистина тоа го зедовме на одборот и тие го научиле да се само-мотивирани. Тие исто така разбираме дека нивните образовни достигнувања ќе влијае на нивната иднина животи на многу начини и дека тие треба да се планираат правилно, не само се сопнуваат во она што носи иднината.

Што ви се надеваат дека ќе помине на вашите деца?

А сведочење. Сакам да сакам Спасител, и да сакаме да им служи и да се изврши, и да не биде половина срце. Сакам да навистина љубов и се сервира. Тие се најважните работи, бидејќи ако работат напорно и те сакам Небесен Отец и вие сте доследни и имаш сведоштво, тогаш навистина не може да тргне наопаку.

Како што гледаме кон иднината со вашите најмлади сега во полно работно време училиштето, какви се Вашите планови за иднината?

Јас сум претпоставувајќи дека јас никогаш нема да биде без многу деца во куќата, или моите деца или внуци. Јас сум надевајќи се дека ќе има многу внуци! Не сакам да стане застоена, па сакам да им помогнам себеси да се направи нешто. Јас сум тоа советување се разбира, бидејќи повторно, ние сме биле кажаа дека ние треба да се едуцираат и јас се земе дека сериозно, а потоа и мојот план е да се направи понатамошно степен во одреден момент во иднина да ми дозволат да се работи на нешто што уживаат ако сакам или треба да работат. Тоа е намерно е одлучено да се подготви за иднината без негативно влијае на семејството. Никогаш не знаеш што ќе се случи.

Која е вашата сведоштво на мајчинството и на партнерството ќе ги споделите со Бог?

Имав многу неверојатни искуства како мајка. Се сеќавам кога Лора е роден-Јас никогаш не се чувствувале поблиску до мојот Отец Небесен. Тоа беше само чудо, и се сеќавам гледајќи ја и гледа во неа и доживува овој "заостанува облаците на слава" чувство, оваа "Леле, таа беше само таму!" Момент. Јас не мислам дека има нешто посвето или повеќе прекрасни од мајчинството. Се надевам и се молам дека моите деца се сите во можност да имаат семејство на сопствените поради тоа што е толку прекрасно искуство за мене. Тоа ве учи како многу Небесен Отец мора да се љубиме, поради љубовта сметаш за секој еден од вашите деца, вие буквално ќе направите нешто за да им помогне и дека понекогаш вклучува прави навистина тешко нешта што тие не сакаат да го направите. Тоа ме научи за односот кој Отец Небесен со нас и како Тој мора да се чувствуваат кога правиме работи во ред, и кога ние се прават работите право. Мислам дека тоа само ви дава овој огромен увид. Како ние се чувствуваме за нашите деца е толку моќна мотивирачка сила.

LDS_woman_photo_Phillips5

Јас сум доста чувствителна на фактот дека не секој има оваа можност, можам само да замислам колку е тешко тоа ќе биде. Но, знам дека влијанието на таквите сестри навистина можат да направат разлика - Благодарен сум на голем број на такви жени кои се жртвуваа во име на моите деца и се благословени нивните животи.

Јас понекогаш мислам за она што тоа ќе биде како да бидат постари. Јас сум сигурен дека мојата среќа и исполнување ќе дојде од моето сведоштво на Евангелието на Исус Христос и во знаејќи дека моето семејство е сигурна и безбедна во нивните сведоштва. Ова ме мотивира да се задржи себе фокусирана на постигнување на оваа цел. Интересно е како Господ ни благословува со давање на нас децата; таа е една од најсложените работи што некогаш ќе го направите, а сепак таа е една од најскапоцените работи што некогаш ќе направи.

На прв поглед

Фиона Филипс


LDS_woman_photo_PhillipsCOLOR
Локација: Хемпшир, Англија

Возраст: 43

Оженет за 22 години

Деца: 6 деца возраст 21, 18, ​​17, 15, 12, 6

Професија: Мајка

Училишта каде учат: Портланд средните училишта, Бирмингем Универзитетот BSc во психологија

Јазици кои говорите дома: Англиски

Омилена Химна: "Бидете Сепак мојата душа"

Тековната Црква Повикувајќи: Примарна претседател

Интервју со Louise Старец . Слики искористена со дозвола.

Сподели ја оваа статија:

8 Коментари

 1. Хедер Стјуарт-Камерон
  02:17 на 7 Октомври 2010 година

  Прекрасно да се прочитаат! Како примарна секретар во Вард Фиона, јас сум привилегиран за неа и нејзиното семејство лично знам. Таа е, исто така, мојот посета Наставник а ние имаме прекрасни духовни разговори. Нејзиниот готвење е одлично премногу! ~ Кога ќе ја посетите во нејзиниот дом е топло, добредојде и полн со добра храна! Иако сум единствен, јас отсекогаш сакаше деца и сите нејзини легло се љубезни, вид, се грижат и посветени на црквата, која покажува дека и покрај нејзиниот резервираност во врска со подигање на толку многу деца, Фиона има направено фунта работа.

 2. Робин
  06:38 на 7 Октомври 2010 година

  Многу инспиративна-Сакам да читам на жените кои земаат совет од Господ во нивните одлуки.

 3. Ма Verville
  10:43 на 7 Октомври 2010

  Добро направено Луиз и Фиона, ти си инспиративна! Ви благодариме за споделување на вашите сведоштво и wisdome! Јас дефинитивно потребно за да прочитате ова! Мис и сакам сите вас!

 4. Ма Verville
  10:44 на 7 Октомври 2010

  Добро направено Луиз, и Фиона, ти си инспиративна! Ви благодариме за споделување на вашите сведоштво и мудроста! Јас дефинитивно потребно за да прочитате ова! Мис и сакам сите вас!

 5. Ева
  07:13 на 7 Октомври 2010 година

  Јас навистина го цениме ова интервју. Како мајка со четири мали деца, јас бев многу охрабрени од читањето за искуства и чувства за напорната работа на мајчинството на Fiona. Некои моменти се толку тешко и јас сум во искушение да се прашуваат дали има нешто повеќе ги исполнуваат или поважно од работа во мојот дом, но јас само се соочуваат со моето дете во моите раце и да каже "Ти си мојот богатство!"

  Сметам дека, за мене, дека прифаќањето мајчинството е многу за приоритетите и ценам пример на Fiona како што јас сум за учење за да ја видите мојата улога како мајка, како висок приоритет, за цел живот (се Grandma.etc), а не само за првите 3 или 8 години или така нешто.

  Јас особено се допадна ова: "Господ потребите на луѓето, и ако ние не сме таму, ако ние сме премногу зафатени вршење на други работи, не постои еден да му помогне." Тој навистина треба жените да го изврши делото на мајчинството.

 6. Адриен Ворен
  05:48 на 8 Октомври 2010

  Убавината, силата, виталноста, решителност, и верата на мормонска жени како оваа е навистина инспиративни. Ви благодариме, Фиона, за споделување на вашите срцето со нас. И, Ви благодарам, Луиз. Многу професионално направено!

 7. Дани Henrie
  12:37 на 14 октомври 2010

  Фиона, ти благодарам за споделување на вашите приказна. Јас сум млада мајка борат низ сите од ден на ден нешта што доаѓаат со тоа. Читањето на оваа е толку подигнување на мене и добар потсетник дека Небесниот Отец има план за мене. Многу инспиративна!

 8. Никол Boaden
  21:03 на 19 октомври 2010 година

  Се согласувам, па Uplifting и смирувачко. Јас сум мајка на 6, на возраст од 10 недели до 17 години. Толку многу како искуства! Сакав читањето на оваа. Јас вредност се остане дома мама. Постојат дефинитивно работи правиме без финансиски на една плата, но работите би пропуштите, ако се вратив наставата не се достоен за тоа за мене. Јас сум благодарен имам избор.
  Ви благодариме Фиона .. за да се биде искрен и верен на издигнувања и падови понекогаш на живеење до ветувањата правиме на нашиот Небесен Отец. :)

Остави Одговори

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline