Архива за месец ноември, 2010

30 ноември 2010 од admin

3 Коментари

Видео: Што е вашиот најголем страв?

Видео: Што е вашиот најголем страв?

На MWP Видео продукција

"Кога за прв пат дека имаш сведоштво?" "Што е женскоста да сте?" "Која е вашата омилена место?" "Што е вашиот најголем страв?" Научете одговори на другите и додадете свој во нашиот прв видео продукции.

24 Ное, 2010 од admin

8 Коментари

По дипломирањето со нејзиниот господар на јавното здравство диплома од Јеил, Trang Thach пресели во Романија за истражување на водата за пиење со помош на Фулбрајт грант. Нејзината потрага за кариера, заедно со своето семејство историја и храм работа предци од Виетнам, ја помогна да се зајакне нејзиното сведочење на Божјата љубов и милост.

17 Ноември, 2010 година од admin

43 Коментари

Подигната е во близина на Витлеем, само неколку блокови подалеку од родното место на Исус Христос, на Sahar Qumsiyeh интимно знае места кои се сметаат за света од страна на многу религии. Сепак, оваа значајна област е означен со конфликт и војна, а како палестински, Sahar соочуваат бариери (и фигуративно и буквално) да се приклучи на Црквата. Во ова интервју, Sahar опишува како нејзиниот вовед во Црквата и разбирање на евангелската ~ помогнало да се надмине чувството на лутина и фрустрација дека придружба својот живот во овој турбулентен регион.

10 ноември 2010 од admin

2 Коментари

"Слушајте и послушни"

"Слушајте и послушни"

Teruko Tsuneda Nakayama

Teruko Nakayama бил израснат во јапонската семејство во Хаваи и иако нејзините родители се практикува будизам, таа никогаш не било каква формална верска обука. Раѓањето на нејзиното прво дете, сепак, нејзиниот мотивирани да бараат вистината. Сега во нејзините 80-ти, Teruko и нејзиниот сопруг служеле три мисии за Црквата.

8 ноември, 2010 од admin

1 Коментар

"Кога за прв пат дека имаш сведоштво?" "Што е женскоста да сте?" "Која е вашата омилена место?" Научете одговори на другите и додадете свој во нашиот прв видео продукции.

3 Ноември, 2010 од admin

32 Коментари

Убави Дизајн на мајките

Убави Дизајн на мајките

Габриел Стенли Блер

Габриел Блер е најдобро познат како дизајн Мамо, основачот на една од најпопуларните дизајн и мајчинство блогови на интернет, именуван како еден од најдобрите веб-сајтови списанието Време на 2010 година Во ова интервју, Габриел открива духовниот и лични мотивации зад блог потекло и намена, како и својот мајчински филозофии за нејзините шест деца и развој на вродена креативност сите мајки.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline