Архива за март 2011

31 Март 2011 од admin

9 Коментари

А популарен спикер да LDS младите и жените низ целиот свет, Барбара Barrington Џонс дели настани и лекциите од нејзиниот живот кои имаат дозволи таа да го допре толку многу во нејзината 24 години на јавно говорење. По кариера како балетан и дванаесет години во навредлив брак, Барбара се оженил со многу постар маж со кого таа се најде на Црквата. Со нејзиниот заштитен знак вера, сила и духовитост, Барбара кажува нејзината извонредна приказна и ја споделува бисери на мудроста.

Март 23, 2011 година од admin

15 Коментари

Лиз Shropshire е основач и директор на Фондацијата Музика Shropshire, која обезбедува слободен музички инструменти и инструкции за поранешниот дете војници и бегалците во Косово, Уганда и Северна Ирска. Од 1999 година, повеќе од 10.000 млади луѓе учествуваа во Фондацијата Shropshire Музика класи.

17 март, 2011 од admin

18 Коментари

Кетрин Crittenden беше дијагностициран со мултиплекс склероза во 1987, како мајка на три малолетни деца. Со маж ангажирани во меѓународниот бизнис лидерство, Кетрин првично чувствуваше виновен таа не можеше да стори сето она што други мајки се направи, но молитва, време и разбирање на помирувањето дозволил да се прилагодат својата мајчински стил за да се исполнат нејзините способности и се чувствуваат чувство на авто-вреди во лицето на нејзината болест. Денес, таа е благодарен за времето кога таа треба да биде една баба - не баба кој плива и оди на спортски настани, но оној што ја слуша, чита и е пријател.

Март 9, 2011 од admin

14 Коментари

Студент на латински и грчки и младиот и надежен реформаторот на образованието, на Lia Collings е веќе ангажирана во наставата нејзините три ќерки во врска со овие работи таа сака. Lia зема инспирација за тоа како да се испреплетуваат нејзиниот научни и мајчинска определба од passel на мајките во нејзиниот Њу Хевн, КТ, гранка. Таа поттикнати и состави книга есеи за нивните искуства, за која таа има право Избор мајчинство.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline