Јули 28, 2011 од admin

10 Коментари

... Некаде Тој отвора прозорец

... Некаде Тој отвора прозорец

Дагмар Патриша Kollmeier

На прв поглед

Како амбициозен млад адвокат извршува својата докторска титула во Хаг, Холандија, Дагмар била воведена во Црквата преку нејзиниот цимер. Откако отслужил мисија на возраст до 29 години, Дагмар слета нејзиниот сон работа на Југославија трибунал во Хаг, само да го откаже кога таа беше специјално регрутирани да работат, наместо во оддел за односи со јавноста на Црквата за Европа. Сега како мајка и сопруга Дагмар уште работи со скратено работно време како главен советник на Црквата во Франкфурт, Германија. Тоа понекогаш е болно и осамено за неа да се следат тие врати кои се отворени за неа и го остави зад себе оние кои биле затворени, но таа смета дека Господ е свесен за неа и се прави користењето на нејзината огромна вештини.

Што можете да изберете на меѓународното право за човекови права како и вашата кариера?

Уште како млада девојка, мислев дека треба да има повеќе правда во овој свет. Нешто што беше неправеден или нефер ми фрустрирани. Се сеќавам во училиште група деца сепак одлучи дека тие не би зборувал повеќе за одредена девојка. Си помислив, "Тоа не е фер! Зошто и вие ќе сакате да го направите тоа? "И така јас се чуваат се биде пријател на неа, што ме натера да се чувствуваат многу мирен.

Јас пораснав во југозападниот дел на Германија, во едно мало село во близина на градот на црви. Имав одлично детството и прекрасно семејство. Уживав да оди на училиште. Јас не балет и свиреше на пијано. Јас бев среќно дете и многу среќа. Но, се сеќавам да забележи дека некои деца не беа толку среќни како мене. Мислев дека тоа не е фер. Немаше никој да се обвинува, но во мојот ум, мислев дека тие заслужуваат подобро. Посакав светот се повеќе само за нив. Тоа е како почна мојата интереси во својство на адвокат.

Се разбира, тоа е веројатно најлошото причина кога и да стане адвокат. Самиот првото нешто што го научив во законот училиште е дека правдата и законот немаат ништо заедничко со едни со други. Професорот ни кажа дека тие се сосема различни работи и сите оние студенти кои биле таму, бидејќи тие се почувствуваа како прават нешто за правда-тие биле на погрешно место.

Па, јас не ја напуштат земјата. И јас дознав подоцна во моите студии кои со меѓународното право ќе треба барем да се обидете да се борат за каузата на правдата, за човековите права.

Отидов на Правниот факултет во Хајделберг, Германија, а по некои класи во Италија. Следствено на тоа, отидов на Холандија да дадам се од д-р. Јас специјализирани во меѓународното право и напишав мојот дисертација во врска со Меѓународниот кривичен трибунал за поранешна Југославија, судот на Обединетите нации на законот кои се занимаваат со воените злосторства што се случија за време на конфликтите на Балканот во 1990-тите. Јас, исто така работеле со скратено работно време во Хашкиот додека го пишував мојата дисертација. Кога го завршив мојот докторат, се вратив да ми бар обука во Германија.

Како дојдовте да се приклучат на Црквата на Исус Христос на судниот ден светители?

Јас бев практикување Католичката растат. Отидовме во црква секоја недела. Отидов до првата причесна во 8-годишна возраст и за потврдување на 14. годишна возраст Но имаше и доктрини и учења во Католичката црква, која јас не се согласував со. На пример, учењето за Троица: Никогаш, никогаш не се согласи со тоа. Значи Католичката црква стана помалку и помалку важно за мене. Во одреден момент решив јас не треба црква со цел да се биде верен човек. Никогаш не заборавив мојата вера во Бога, иако. Јас секогаш имаше многу силна увереност дека Бог и Исус Христос постоеле.

Но, животот е тешко во универзитет. Јас бев дел од една голема група на студенти и амбиција меѓу нив беше екстремен и не е многу пријателски. Има се бори за книги, кои се борат за подобри оценки. Јас копнееше за удобност, па почнав да се погледне за организирана религија еднаш. Знаев дека нема да се најде на блиски односи со Бога сакав во Католичката црква, па гледав на друго место, во евангелистичките цркви, па дури и некои источноевропски традиции. Но, ништо не ми даде одговорот што јас го барате.

Кога добив мојата диплома од Хајделберг, имав многу прашања за тоа каде треба да одам понатаму. Сум бил во Хаг, Холандија, "Капитал" на меѓународното право, на кратко, а јас не чувствував подготвен да се врати таму. Се молев интензивно и упорно за многу световни работи како и пари, како домување. Јас реков, "Добро, Господи, ако Ти ме сака да оди во Хаг, тогаш јас треба соба таму, и ми треба некои приход." Една работа е отворена по друг. Еден пријател ми кажа на стан. Јас доби стипендија. Господ го подготвил патот.

Мојот цимер во Хаг ме импресионира, бидејќи нејзиниот живот во основа е спротивно на рудникот. Таа го изгубила своето мајка кога таа беше млад, само тринаесет години. По нејзината мајка починала, нејзиниот татко се пресели во Франција, па живееше со својата баба за некое време, а потоа со друго лице за некое време. Нејзиното детство ми се чинеше нестабилна и тажно, но сепак таа стана многу среќен, убава, оптимист лице.

Јас секогаш си во однос на неа и помислив: "Ако имав изгубено мајка ми во тринаесет годишна возраст, јас веројатно би биле толку тажни и шокирани и толку полни со омраза на светот дека никогаш не би успеале да стане нормален човек или среќен човек. Тоа би само уништија животот! "Но, таа имаше нешто што ја прави толку среќни и убави.

Ја прашав за тоа. Таа ми објасни дека таа знаеше дека таа ќе ја видите нејзината мајка повторно и дека тие ќе бидат вечно семејство. Таа беше една стјуардеса, но кога таа беше во градот во неделата, таа отиде во црква. Бидејќи јас бев во потрага за црква јас мислев дека можеби ќе можам да одам со неа еднаш. Ја прашав и таа ми рече: "Да, се разбира. Но, јас сум Мормон и ние имаме само една капела во Хаг, а ние мора да патуваат низ целиот град да одам таму. "

Во моментот кога таа рече: "мормонска" Знаев дека морав да го имаат тоа. Јас не знам што "мормонска" значеше, но јас само знаев дека морам да стане мормонска премногу. На сите трошоци. Духот сведочеше за мене тоа што таа беше ми кажуваше беше во право. Таа ми даде Книгата на мормонска пред да оди во црква. Јас почнав да ја читам неа и никогаш не сум имал сомнение. Никогаш не сум се молел без разлика дали тоа е вистина или не - јас само знаев дека тоа е.

На мојот 26-ти роденден, јас бев крстен во Капелата Хаг. Кога дознав Евангелието Јас конечно се чувствува како риба во вода. Имав flapped во воздух за толку долго, во потрага по вода. Се чувствував ослободиле! Се чувствував бесплатно!

Беше прекрасно да се живее Евангелието! Тоа не беше предизвик: Јас никогаш не пушеле, јас не навистина ми се допаѓа алкохол, јас секогаш се обидел да живеат високи морални стандарди. Тоа не беше ново за мене. Наместо тоа, во Евангелието Најдов пријатен и мирен одговори. На пример, кога имав десет години и мораше да го закопаат моите баби и дедовци, тоа беше исклучително тешко, бидејќи никој не знаеше точно каде тие ќе одат и дали би ги види повторно. Но, кога го најдов Црквата јас конечно доби одговор: Да, ние можеме да бидеме вечно семејство. Евангелието ми даде одговори и насока.

Вие отслужи мисија. Кажи ми за тоа како дојде до одлука да се оди на мисија.

Набрзо откако бев крстен, јас мислев за мисија себе. Но, како што јас истрага дали треба да им служи на мисијата, цитат од Pres. Хинкли секогаш се дојде до каде што рече дека не се очекува од жените да служат мисија и дека жените треба да се продолжи со своето образование и кариера. Ова ме убеди дека мисијата не беше наменета за мене. Па јас продолжи и заврши мојата д-р.

Подоцна, кога го правев моето бар обука, разговарав со една млада жена која штотуку се врати од својата мисија. Таа имаше толку многу приказни кои сакав слушање! Една ноќ, откако навечер да разговараат со неа, рече на шега за себе пред да отиде во кревет "Добро, ако јас не правосуден испит ќе оди на мисија".

Следното утро се разбудив и веднаш знаеше дека тоа не е шега на сите, но што морав да им служи на мисијата, без оглед на исходот на правосудниот испит. Јас бев изненаден, дури и уплашени, бидејќи јас веќе бев 29 - прилично стар за мисија, но тоа беше само она што Господ го имал на ум за мене.

Моето семејство, се разбира, беше жестоко се плаши за мене кога јас им реков дека се случува мисија. Во тоа време, тоа беше тешко за адвокат да се најде работа на прво место, а потоа, ако го оставите законот само за неколку месеци, не се актуелни, бидејќи измените на законот во основа секој ден. Вие мора да се ажурира своите вештини цело време. Моето семејство се плашела дека ако отидов на мисија за 18 месеци дека нема правна фирма некогаш ќе биде заинтересиран за мене.

Потоа, по повик дојде, тие беа уште повеќе се плаши за мене, бидејќи јас бев повикан на храмот на плоштадот. Тие мислеа: "Зошто во светот тие ќе треба мисионери во седиштето?" Тие слушнале лоши работи за малцински цркви, работи во врска со перење на мозокот, така што тие се плашеле дека лошите работи ќе се случи со мене.

Сепак, тие ќе ми дозволи да оди. Се сеќавам на зборовите на татко ми. Тој рече: "Знаеш дека ова не е точно она што се надевавме и планирани за вас, но ако тоа е она што навистина сакате да го направите, ќе ви помогне и да ви помогне во било кој начин можеме. Само не ми ветуваат едно нешто-ако не се чувствувате осамени или ако сте тажни, само се врати дома веднаш. "Тој целосно мислев во себе на второто место. Единственото нешто што е важно за него беше да бидам среќен.

Додека бев во мојата мисија, моето семејство дојде да ме посети еднаш во храмот на плоштадот. Тие видоа дека сум бил многу среќен. Се разбира дека се надева дека тие ќе го почувствуваат духот и да се конвертира, но тоа не се случи на тој начин. Тие се 'уште се многу поддршка, но тие се среќни во своите црква.

Како ќе го рестартирате вашиот кариерата, кога вашата мисија заврши?

По мојата мисија, отидов дома за да моите родители во Германија и почна да работа лов. Стравот на моите родители за мојот професионален живот се целосно оправдани. Добив многу остри реплики секаде каде што ќе се применуваат. Луѓето едноставно не би се разгледа моето барање, без оглед на моите степени. Тие само видов дека Јас бев штотуку заврши мисијата за црква малцинство, и тие дури и ќе ја разгледа можноста ме вработување.

Стравот на моите родители за мојот професионален живот се целосно оправдани. Добив многу остри реплики секаде каде што ќе се примени ... Тие само видов дека Јас бев штотуку заврши мисијата за црква малцинство, и тие дури и ќе ја разгледа можноста ме вработување.

Одговорот беше толку обесхрабрувачки дека јас не знам каде да одам или што да прават. Пријатели во Холандија видов не можев да најдам работа и да видам колку очаен сум бил. Еден член на Црквата има предложено, "Зошто не се обидете со Југославија трибунал повторно, бидејќи сега имаме член таму, кој е еден од менаџерите."

Јас контактирал со него, и тој рече: "Јас сум, всушност, бараат привремена личност во мојот оддел." Јас исполнет секој еден од условите за работа. Па тој и друг менаџер ми даде интервју и тие го прифаќале моето барање, само за привремена работа во прв, но јас не се сомневам дека Светиот Дух ме доведе таму.

По неколку недели ми беше понудено едно од најпосакуваните места во Меѓународниот суд, постојана позиција со помош на судијата. Ова е најдобрата работа што некогаш сум го имал. Јас бев многу среќен што работи за судија, пишување мислења и изготвување меморандуми. Тоа беше совршена. Тоа беше возбудливо место. Бев опкружен со млади адвокати од целиот свет. Ние пишувале историјата, затоа што овој вид на Трибуналот беше нешто сосема ново. Мислев дека ќе остане таму се додека постоеше пред Трибуналот. Тоа беше мојот план.

Но, мојот план се промени. Една убава утро беше јавањето мојот велосипед на Трибуналот низ шумата во Хаг, во очекување на мојата работа и да размислуваат како исклучително среќен бев да имаат работа имав, кога слушнав ова глас во мојата глава: "Тогаш да уживате во него колку што може, бидејќи не ќе остане многу долго. "

Два дена подоцна добив телефонски повик од претседателот на Централна Европа Површина тука во Франкфурт, кој во тоа време беше Marlin К. Јенсен. Тој рече: "Дагмар, имаме отворање работни места во Службата за односи со јавност, и ние би сакале да се применуваат."

Јас се сретнал Старец Јенсен по мојата мисија. Мојата мисија претседател го знаеше и го предложи јас се сретне со него кога ќе се врати во Германија, бидејќи тој исто така бил адвокат и може да се има идеја за тоа како би можел да добие работа. Старец Јенсен ме покани на ручек со целата област претседателство. Најмногу духовен ручек што некогаш сум го имал! Им реков тогаш јас не сакаат да работат за Црквата бидејќи сакав да биде меѓу припадниците на другите вери. Но, тие го мислеше на мене кога тоа работно место дојде. И бидејќи Светиот Дух веќе ме предупреди, знаев што да правам!

Всушност, тоа не е толку едноставно. Не, воопшто. Се бореше. Бев вознемирен. Јас наведени предности и недостатоци. На листата за Хашкиот трибунал и дека Трибуналот е многу долга листа, и немаше недостаток на сите. За Франкфурт и работат за црква, имаше само една предност. И тоа беше тоа што беше на Црквата на Исус Христос. Сакав да им служи на Христа во било кој начин можам. Тоа беше доволна причина за мене да дадам отказ и да дојде до Франкфурт.

Но, тоа беше тешко. За мене, тоа беше многу тешко да замине на Трибуналот. Сакав Хаг, и јас сакав работата на животната средина. При преземањето на работа со Црквата, не знаев точно каде ќе одам. Но, јас му се верува на Духот.

На листата за Хашкиот трибунал и дека Трибуналот е многу долга листа, и немаше недостаток на сите. За Франкфурт и работат за црква, имаше само една предност. И тоа беше тоа што беше на Црквата на Исус Христос.

Кога дојдов во Франкфурт почнав да се реализира она што имав изгубено. Имав работено во Трибуналот за судија кој беше крајно предизвикувачки и се бара, а кој ме научи нови работи секој ден. Кога јас прв пат започна да работи за Црквата Имав многу, многу административна позиција во одделот за односи со јавност. Бев под користени и се чувствува без конкурент.

Исто така, во овој потег на Франкфурт од Хаг, дека го изгубив сите мои колеги и пријатели. Се чувствував многу осамен. Мојот соработници биле членови црква, кои веќе имале нивните семејства и нивните одделенија. Имаше едвај моите врсници во мојата канцеларија, па го зеде некое време пред да се најде пријатели. Тоа беше многу тешко. Тоа беше мрачен период за мене.

Во моите молитви и студија, сепак, ми се чинеше дека јас не сум бил сам и дека со доаѓањето во Франкфурт беше вистинската работа. Во подолго време, Господ ме доведе до многу добар пријател. Господ, Писмото, и мојот пријател, ме влечат низ.

Ја променив одделенија и се приклучи на правната служба, која беше извор на поголемо задоволство, бидејќи тоа се користи повеќе од мојата обука. Јас сум сега Правни координатор на Канцеларијата на Генералниот совет на Црквата во областа Европа. Јас се доделени мисионерска визи и владините односи. Јас им помогне на мисионерите во областа Европа со визи и дозволи за престој, помагајќи им да останат во своите правни доделен земји. Во многу земји тие имаат тешкотии. Со владините односи, јас сум одговорен за воспоставување на контакт со европските влади и помагање на Црквата подобрување на својата позиција.

Во прилог на менување одделенија, мојот став се менува. Јас конечно почна да се реализира токму она што го правам. Понекогаш тоа е само административно-Јас сум само пишување пораки или такви работи. Но, во мојот мал начин, со првите чекори, Јас сум во помагање на Господ црква да растат тука во оваа област. Тоа ми дава големо задоволство. Не жалам за напуштање на Трибуналот повеќе. Мислам дека конечно се разбере она што јас го правам и за Кого јас работам.

Вие започна својата кариера со страст за правда. Дали е тоа страст која ќе се издвои или нешто што ќе работат во насока во вашата сегашна работа?

Дел за правда е да се осигура дека луѓето каде и да се, можат да уживаат верската слобода. Мислам дека со работата што јас го правам, јас не само што им помага на каузата на Црквата, но исто и причината на верската слобода во целина. Во тој контекст, мојата цел не останаа исти.

Дел за правда е да се осигура дека луѓето каде и да се, можат да уживаат верската слобода. Мислам дека со работата што јас го правам, јас не само што им помага на каузата на Црквата, но исто и причината на верската слобода во целина.

Во друг начин, иако, мојата цел не се сменило. Многу сум фокусиран на споделување на Евангелието и прави мисионерска работа преку мојата работа. Така, на тој начин, мојот професионален живот има различен акцент отколку што очекував, кога бев во законот училиште.

Како инаку да се пресели во Франкфурт го промени вашиот живот?

Мислам дека една од причините што мораше да го напушти Хаг да дојдат тука во Франкфурт беше да се сретне мојот сопруг. Со благослов кога го завршив мојата мисија, ми беше кажано дека мојата работа ќе ми донесе мојот сопруг.

Кога прв пат дојдов во Франкфурт, висок мисионери во мојата канцеларија, мислев дека сум би требало да стапат во брак, па тие наредени датуми за мене. Мислам дека во една година Излегував секој еден човек во јужниот дел на Германија и Швајцарија. Тоа беше фрустрирачки, бидејќи г-дин Право да не беше меѓу нив. Конечно еден друг пријател кој знаеше и мојот сопруг и јас се организира за датум без "предупредување" било кој од нас порано. Знаев уште од првиот момент го видов, дека тоа е тој. Значи, како благослов ветил, мојата работа доаѓаат тука за да ме Франкфурт доведе до мојот сопруг.

Вие сте многу блиску до твоите родители. Што се случи кога ќе се најави на вашиот брак плановите за нив?

Бев нервозен кога отидовме да им објасниме дека ние ќе бидеме во брак во храмот. Знаев дека тоа ќе ги разочараме, и јас мразам да разочара моите родители, но немаше друг начин. Мајка ми беше малку повредена што таа не можеше да биде таму. Но, имавме една убава прстен церемонијата во капелата, која е правото на храмот основа, откако нашите запечатување.

Исто така, во текот на запечатување моето семејство и пријателите им беше дозволено да имаат турнеја низ храмот основа, па дури и преку долниот дел на храмот, се додека не се постигне на рецепцијата. Мислам затоа што тие им беше дозволено да влезат малку на храмот, и затоа на сите вниманието што го добивме од нашите прекрасни рекордер во Франкфурт Храмот, кој се откажа турнејата, која помогна многу.

Имате седумнаесет месец ќерка, Ан-Софи. Кажи ми за тоа како да се комбинираат работата и мајчинството.

За една година, јас бев само мајка, и сфатив дека целосно исплатлива. За неколку различни причини, сепак, морав да се вратат на работа најмалку половина работно време. Убаво е што можам да се користи различен дел од мојот мозок за неколку часа неделно. Тоа е многу убав баланс. За четири дена сум со полно работно време мама и потоа три дена јас сум на работа малку.

Навистина сум среќен што имам семејство кои живеат многу блиску до нас. Живееме во Friedrichsdorf - мал град, каде што се наоѓа Франкфурт храм - и сестра ми, зет и родители-во-закон и живеат таму, како и. Тие се грижат за Ен-Софи два дена неделно, а еден ден мојот сопруг е дома, па таа е секогаш со семејството. Мојот сопруг и јас сме среќни што сме го пронашле начин што тој и јас може да се грижи за неа.

Но, сепак постојат предизвици со кои работат и да се биде мајка. Сакате да го направите и совршено: сакате да бидете совршена во вашата работа, но, исто така, да биде добра мајка. Имајќи двете работни места, тука во канцеларијата и како мајка, е сите кои одземаат.

Се разбира, јас не сум во позиција да се направи колку Писмото студија и интензивна молитва како што го направив пред да имав дете, но јас се чувствувам дека Господ очекува помалку од мене временска кога станува збор за студија Писмо и молитва, отколку што тој кога бев еден. Ги отворам Писмото секој ден, но понекогаш имам впечаток што го добивам од пет минути на интензивно проучување колку што го направив во половина час порано. Мислам дека Господ препознава кога ние се обидуваме да го направи она што можеме, но малку од она што може да биде, и е подготвена веднаш да ги отвориме нашите духовно разбирање.

На прв поглед

Дагмар Патриша Kollmeier


Локација: Франкфурт, Германија

Возраст: 39

Се претворат во црква ?: 1 јуни 1997 година

Брачен статус: Оженет да Бјорн Kollmeier (исполнети во 2007 година, се ожени во 2008 година, првото дете родено во 2009 година)

Деца: една ќерка, Ан-Софи Madleen, 17 месеци

Професија: Адвокатска

Посетувале: Руди-Стефан-гимназија црви, Правниот факултет на Универзитетот во Хајделберг, Германија и Ферара, Италија

Јазици кои ги зборува дома: германски

Омилени Химна: "Молитвата на детето"

Интервју со Анет Pimentel . Фото-Галерија искористена со дозвола.

10 Коментари

 1. Анет Pimentel
  07:44 на 29 Јули 2011 година

  Се чувствувам среќен да имаат добивано и да ги интервјуираат Дагмар. Јас бев одушевен од тоа колку внимателно и елоквентно таа одговори на сите мои прашања. Но, она што блескаше повеќето светло преку кој интелектуална брилијантност беше нејзината стабилна, силна волја, дури и преку пати на разочарување и конфузија. Се надевам дека можам да ја признае мојата неуспеси како искрено како што таа го прави тоа без да стане горчлив или губење на верата.

 2. Робин
  07:46 на 1 август 2011

  Што неверојатна инспирација и светлина зрачи од оваа приказна и од животот Дагмар е. Уживав во тоа и читањето и може да се однесуваат многу од приказната.

 3. Сузан
  08:50 на 1 август 2011

  Ви благодарам многу за споделување на вашите приказна. Јас особено се допадна увид Дагмар направени за борбата таа се сретнал дури и кога таа беше по Божјата волја. Промената е неверојатно тешко за повеќето од нас, и искуства Дагмар е да покаже волја и perserverence - вистински пионер.

 4. Le Chateau des Fleurs од Frenchy
  02:07 на 1 август 2011

  Сакам ова :) Да се ​​биде LDS во Европа е тешко. Благослови вас и вашиот пример :)

 5. Deila
  18:08 на 4 август, 2011

  Мислам дека ова е еден од моите омилени интервјуа - како сведоштво за следните Духот, дури и кога тоа се чини дека сте земање во поинаква насока. Јас може да се однесуваат на оваа и имаат повеќе надеж во мојот живот, дека јас сум се водени од страна на Господ. Ви благодариме за споделување на оваа приказна, Дагмар. Вие сте убава мајка!

 6. Хедер steed
  17:37 на 11 август 2011

  Сакав читањето на вашата приказна Дагмар. Јас живеам во Јута, но јас служеше на својата мисија во Европа (Португалија). Убаво е да се слушне добар конверзија приказна како твое од време на време. Околу тука повеќето луѓе се родени во Евангелието, и како такви немаат "конверзија приказни" сама за себе.

 7. Ерин
  22:16 на 30 август 2011

  Дагмар, јас бев толку возбуден за да види што профилирани тука. Те сретна во текот на летото на 2005 година, кога бев студент на право Стажирајќи во канцеларијата на Црквата на генерален советник во Франкфурт. Се сеќавам ручаше заедно и да замине за прошетки и го споделивте со мене вашите искуства на прифаќање на работа на јавни работи во Франкфурт, дури и покрај тоа што не прави многу смисла за вас во тоа време. Јас сум многу среќен да се види сега години подоцна начин што ширевте за вас! Вие сте одличен пример.

 8. Каролин
  11:22 на 25 Септември 2011

  Сакаше читањето на оваа! Што е одличен пример таа е!

 9. Дана Алисон
  17:06 на 25 септември 2012 година

  Дагмар и Му служев на храмот на плоштадот заедно. Јас бев во можност да се сретне со своите родители и го видов љубов што беше за неа. Дагмар е еден од оние накит дека Отец Небесен резервирана за овој ден. Таа е само почеток за патување на градење на Царството Божјо овде на Земјата. Таа е дефинитивно избрана еден.

 10. Лин Дрискол
  11:26 на 5 февруари 2013 година

  Јас само сакам да коментира за некои од информациите содржани во овој член. Јас работам во Канцеларијата на Генералниот совет и работел со Дагмар кога работела таму како вонреден правен координаторот не како генерален советник. Иако Дагмар го студирал право, таа никогаш не е примен како адвокат и да се практикува како еден во Германија или на друго место. Сигурен сум дека Дагмар ќе биде повеќе од спремни за да го потврди тоа. Постои само еден правен советник во Европа Површина на Црквата, а тоа е curerently Дејвид Колтон. Генерален советник за Црквата е Старецот Ленс Wickman.

Оставете Одговор

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline