Архива за март 2012

27 март 2012 година од admin

2 Коментари

Холи на ридот

Холи на ридот

Холи Ричардсон

Како прв професионален бабица избран за државата законодавната и во модерните времиња, Холи Ричардсон веќе има импресивен влијание. Но нејзиниот дофат не завршува тука: како автор на еден од највлијателните политички блогови Јута, Холи на ридот, и како мајка на 24 деца (20 донесени од 8 земји), Холи желба да им служи, да го подобри животот на другите и да бидат вклучени во нејзината заедница инспирира на безброј луѓе. Холи зборува за нејзините патување во усвојувањето, смртта на четири од нејзините деца, нејзината љубов на политиката и нејзината желба да го следат Дух каде тоа води следната.

Сподели ја оваа статија:

18 Март, 2012 година од admin

4 Коментари

Како директор за образование на Музејот на уметност Brigham Young универзитетот, Ен Lambson има направено работа нејзиниот живот е да ги поврзува луѓето со уметноста. Таа го користи музеј образование да се вклучат локалната заедница со уметноста на начини кои се достапни и значајно. Израснат во семејство што поттикнуваат образование и креативно размислување, Ен верува уметноста се од суштинско значење за да се холистички учење и од фундаментално значење за кои сме ние како Божји деца.

Сподели ја оваа статија:

5 март 2012 од admin

3 Коментари

Обучени како лекар, Џени Сато напуштени нејзиниот медицинска пракса, кога таа го напуштила своето родно Кина да се омажи за својот Јапонски сопруг. Сега во Јокохама, Џени е ангажирана во волонтерска работа и кредитирање нејзиниот различни таленти на иселеник заедница таму. Таа се фокусира на нејзината нова членство во Евангелието и нејзиниот 12-годишен син.

Сподели ја оваа статија:

1 Март 2012 од admin

12 Коментари

Жена на карактер

Жена на карактер

Сузан Easton Црното

А популарен професор на Brigham Young универзитетот, Сузан Easton Црното беше првиот женски редовен професор во религијата оддел на училиштето. Кога Сузан стане самохрана мајка на три сина, таа беше принудена да се оцени како најдобро да се обезбеди за нејзиниот млад семејство. Во нејзината академска определба, Сузан откривав нејзиното детство љубов од историјата на црквата приказни и има стокмено енергична кариера за себе која вклучува нејзиниот најголем неодамнешната публикација, жените на карактерот, кој профили сто познати LDS жените преку нашата историја.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline