Април 18, 2013 од admin

2 Коментари

Љубовта на родителите

Љубовта на родителите

Џејми Пон

На прв поглед

Растат во семејство мормонска, Џејми е втората генерација црква член во Хонг Конг. Во нејзините тинејџерски години, таа се бореше со нејзиното сведочење на Евангелието и дистанцираше себеси од Црквата, и покрај нејзините родители и двете имаат висок профил callings. Но нејзините родители и пријатели продолжија да се сака и да се поддржи Џејми. Таа конечно се врати во Црквата и развиена силна сведоштво, што ја доведе до среќа и помогна форма со нејзиниот иден живот.

Каков беше Вашиот тинејџер живот? Зошто се запре оди во црква за време на тоа време?

Кога бев тинејџер, не бев задоволен со својот живот. Јас мислев дека треба да бидеме среќни со тоа што член на Црквата; сепак не бев среќен и не се задоволни на сите. За тоа време моите две постари браќа одлучи да не одат во црква повеќе. Бев некако под влијание на нив и јас сакав да се доживее животот без Црква влијанија. Од мојата опсервација, моите пријатели од училиште, беа среќни без Црквата и Евангелието. Се прашував зошто тие беа толку среќни, но не бев. Јас ги завидуваат затоа што тие би можеле да одат закачам во неделите. Мислев дека ќе биде посреќна не одат на црква и дружење со моите пријатели, наместо. Јас дури и се сомневаат моето сведоштво и се сомнева дека јас некогаш имаше еден. Некои тинејџери како мене, кои се родени и одгледани во Црквата, прашањето дали сведоштво дека ние имале или имаат е од нашите родители и семејството или од нашите сопствени пребарување. Ако ние само се потпираат на сведоштва на нашите родители и семејство и не барај за нашите сопствени, можеме да се бориме преку нашиот идентитет и прашањето нашата вера. За тоа време јас не мислам дека доби моето сведочење. Одење в црква чинеше да се ограничи мојата среќа и се чинеше како губење на време, па јас нека моите родители знаат дека јас не сакам да одам во црква со нив повеќе. Тоа беше шокантна вест за моето семејство.

Кога ќе почнете да се чувствувате дека треба да одат во црква повторно?

Јас престанав да оди во црква и одлучи да се доживее на "реалниот свет", имам свој живот, и не мојата работа. По некое време се прашував дали јас бев посреќен отколку што беше порано, и мојот одговор беше "Не" несреќа уште ме опкружуваше, предизвикани од моите чувства кон Црквата, и со прашања кои се појавија со моето семејство и моите пријатели. Мислев дека ќе биде посреќен и имаат повеќе слобода да не одиме во црква, но всушност се чувствував во спротивна насока. На една особено ноќе, се најдов себеси седи во мојата соба, чувствувајќи се многу вознемирени. Се чувствував како да сум треба да се моли, но бев спремна да го стори тоа, бидејќи јас не се молеле за долго време. Сите на совети одеднаш моите родители дојдоа во мојот ум. Откако престанав одење в црква, мајка ми секогаш ќе ги охрабри мене да се молам иако јас не се чувствувам како го правам тоа. Во тој момент, се сетив јасно нејзините совети и јас клекна на колена и се молеше.

Имав посебна чувство; Се чувствував како некој да ме погали по рамото и рече: "Се ќе биде во ред. Не грижете се. "Се чувствував мир во внатрешноста на моето срце и овој мирен и чувство дојде мојот тага далеку.

Во тоа време јас не се признае дека посебно чувство имав беше од Духот. Сакав да посетуваат богослуженија повторно, но јас се двоумеше да се вратат во црква, бидејќи се плашев од критики од другите. Тоа не беше лесно за мене, како една млада жена, кој е роден и израснат во Црквата, да се вратат во Црквата повторно, откако беше неактивен за време. Имав многу загриженост во врска со моето враќање: членовите на црквата може да се размислува дека не сум достоен доволно да се врати на Црквата или тие може да мислат дека сум сторил нешто лошо. Овие тешки мисли предизвика моите грижи и јас бев сакаат да се вратат.

Jamie со нејзините родители

Jamie со нејзините родители

На прв поглед ми оди во црква и исклучување, и Пробавте да го игнорирате критики од другите. За тоа време јас се уште не имаат силна сведоштво на евангелието или нашиот Спасител, но бев подготвена да го поддржи мајка ми и нејзиниот повик во Црквата. И тоа беше во текот на овој посебен период на време дека почнав да учат на евангелието искрено и внимателно. Постепено моето сведоштво се зајакна. Почнав да ги читаат списите, иако моето читање напредокот е многу бавен. Со моите родители охрабрување да прочитате неколку стихови на ден, почнав да се разбере зошто родителите сакаат и не охрабруваат да читаат Светото Писмо. Тие сакаат да се чувствуваат за себе. И, малку по малку, почнав да се изгради мојата вера.

Подоцна кога ќе се гледа на ова искуство, сфатив топло чувство дека имав кога бев клекнат и молејќи сам во мојата соба таа ноќ. На посебно чувство беше од Духот. Ова искуство стана еден од најзначајните моменти од мојот живот. Тоа ме научи како да се препознае духовен promptings.

Кажете ни за вашите родители.

Во периодот кога решив да одам мојот сопствен начин и да ја напушти Црква, мајка ми беше повикан да биде одделението млади жени претседател. Една ноќ, таа седна со мене и имавме разговор. Таа ми кажа дека владиката, продолжен овој повик за неа и таа му рече дека сака да разговара со мене прво, пред таа ја повикувајќи. Мајка ми ми кажа дека тоа би било прекрасно да ме мора да дојде в црква и поддршка неа во организација млади жени. Јас претпоставам дека тоа ќе е лесно за мајка ми да биде одделението млади жени претседател додека нејзината сопствена ќерка, која беше на млади жени возраст, не бил активен во Црквата. Ми беше мило што ја кажала својата чувства со мене, затоа што таа ми покажа дека сум имала посебно место во нејзиното срце. Јас беше допрен од нејзината чесност и храбар покана да се врати во црква. И 'ветив дека ќе се вратат.

Мислев дека ќе биде посреќен и имаат повеќе слобода да не одиме во црква, но всушност се чувствував во спротивна насока.

Мајка ми е мудар и вистински жена. Научив многу од нејзиниот пример и како таа ги третира другите. Кога мајка ми беше повикан да биде претседател помош општество, таа ми кажа дека таа нема да бидат вклучени со било кој озборувањето. Таа ме научи да биде доследен на луѓето околу нас и ќе им помогне со искрено срце. Таа рече дека ние треба да ја покажеме нашата грижа од нашите дејства, не само нашите зборови.

Мајка ми покажа својата трпение со мене додека не бев активен во Црквата. Кога решив да го најдам мојот сопствен среќа во "реалниот" свет и да ја напушти Црква, мајка ми не се откажат од мене. Таа продолжи да ме поддржи и љубов мене како нејзината ќерка. Се сеќавам имав многу уво пирсинг. Мислев дека тоа е трендовски и убави. Мајка ми љубезно ме советува да не имаат повеќе од еден пар на уво пирсинг и да се слуша советот ние би добиле од пророк. Јас не разбирам зошто мајка ми ме држеше убеди да ги тргнеме на екстра обетки. Таа рече дека ако јас сакав да се држат заповедите и го следат Христос, јас треба да ја покажувај мојата послушност кон Него, дури и во мала работа како ова. На прв поглед ми се сомнева, бидејќи мислев има многу уво пирсинг беше трендовски и Но, јас се почитуваат "кул".; Јас се чуваат само еден пар на обетки на уво. Иако ми се чини дека минимална одлука, ова беше одлуката што ме научи да биде 100% послушни. Благодарен сум за убави зборови на мајка ми и нејзиниот упорност во ме потсетува на важноста на водење на заповедите и слушање на советот на пророкот.

Кога не бев активен во Црквата, татко ми беше претседател прашање. Се сеќавам многу луѓе дојдоа до мене и ми рече колку благодарни тие беа поради моите родители, и колку тие се восхитуваат на моите родители. Многу луѓе ми кажаа дека мојот татко беше голем човек. Бев збунет, бидејќи во мојот ум, тој беше само татко ми; Јас не го гледам како други луѓе го видоа, како лидер црква. Понекогаш кога луѓето ми кажа дека татко ми беше голем човек и многу одговорен лидер, јас во прашање себе и се прашував дали тој е навистина добар како луѓето спомнати. На крајот научив лекцијата. Бев на клада конференцијата, кога татко ми служеше како претседател прашање. На секој влог членови конференција се бара да се одржи нивните лидери со зголемување на нивните раце. Кога беше време да се одржи татко ми како претседател прашање, ги видов сите во капелата креваат рацете и одржување на татко ми и го поддржуваат. Бев вџашен. Јас се гледа на оваа сцена и почна да мислам, "Сите овие луѓе сме тука за поддршка на мојот татко. Она што за мене? Тој е татко ми и јас знам дека треба него и неговите повик за поддршка. Тој треба мојата поддршка. Јас сум неговата ќерка. "Ова искуство зголеми мојата желба да одат во црква и да ги поддржи моите родители. Тоа ми помогна да се разбере љубов и поддршка на моите родители ми се дадени. Благодарен сум за нивните примери и својата љубов кон евангелието, навистина.

Го сакам моите родители. Тоа не мора да е лесно за нив да имаат ќерка како мене, кои имале сомневања за Евангелието. Но со текот на времето кога не бев активен во Црквата, моите родители продолжува да ја покажат својата љубов со мене. Тие продолжија да ме охрабри да се моли иако јас не се чувствувам како го правам тоа. Тие ме охрабри да ги читаат списите, дури и само неколку стихови секој ден. Кога не бев активен во Црквата, јас не обрнувам многу внимание на нивните зборови. Сега кога ќе погледнам наназад, јас сум благодарен за нивното трпение и упорност. Тие никогаш не се откажа од мене. Без нив, јас не би бил во можност да биде кој сум јас денес.

Она што беше следно во животот по вашиот реактивирање во Црквата? И она што сте научиле?

Постојат неколку цели кои ги имав во тоа време. Мојата прва цел беше да присуствуваат на Brigham Young универзитетот Хаваи. Од мојата гимназија академските перформанси не ги исполнуваат условите за влез и јас не присуствува богословија во моите тинејџерски години, морав да работи екстра тешко да се прифати. Се обидов мојот најдобар да ги заврши сите богословијата класи и не толку колку што можев за да се постигне моите академски цели. Јас беше одбиена прв пат јас се применуваат, но откако ќе се останува исто јас конечно доби прифатени.

Jamie со нејзиниот сопруг

Jamie со нејзиниот сопруг

Одат на училиште на Brigham Young универзитетот Хаваи беше навистина пресвртница во мојот живот. Додека бев таму бев духовно хранети и дојдов да се знае патот кој треба да го следат. Мојот живот цели стана јасно. Мојата вера во Господ Исус Христос беше зајакната и моето сведоштво стана посилен и посилен. Подоцна, со прекрасен пример на мојот пријател и мојата желба, решив да им служи на мисија.

Имав две најдобри другарки кога бев студент на Brigham Young универзитетот Хаваи и ние се уште се најдобри пријатели сега. Тие се Џоан и Vickie. Тие ме подигна кога бев духовно ниски. Тие ме научи како да се биде Христос следбеник преку нивните прекрасни примери. Тие ме охрабри да им служи на мисија. Тие се навистина моите најдобри пријатели. Благодарен сум да имаш пријатели како нив во мојот живот.

Едно време, пријател на Joan беше испратен во болница. Џоан плачеше и загрижени за нејзиниот пријател. Се обидов да ја тешам. Vickie сугерираше дека ние треба да коленичи и моли, и брзо за пријател на Joan. Ние клекна и се молеше за пријател Џоан и постел следниот ден. Во тоа време јас не целосно се разбере причините за постот, но го следев предлог на моите пријатели и тоа беше навистина духовен и прекрасно искуство. Јас помислив, "Никој од моите пријатели се како нив!" Тие ме научи да се потпира на Бога, кога предизвици и тешкотии доаѓаат. Тие ме научи на важноста на дејствување на евангелието принципи. Благодарен сум за нивното влијание во мојот живот.

Подоцна, како Џоан и Vickie отиде на мисии. Бидејќи на нивните големо влијание, јас подготвени да им служи на мисијата, исто така. Преку моите родители учења и моите пријатели примери, моето сведоштво се зајакна. Можеби и јас сум само обична жена, но имам голема желба да им служи. За време на мојата мисија, јас се дели со луѓе моето сведоштво на Бога и Евангелието. Јас, исто така дели мојата приказна дека го трансформира од бунтовен ќерка со сомнеж во Евангелието на една жена, која сега има силна сведоштво на евангелието на Исус Христос.

"Сите овие луѓе сме тука за поддршка на мојот татко. Она што за мене? "

Првиот e-mail добив од татко ми додека бев на мојата мисија беше многу допирање. Татко ми рече моето семејство е горд на мене. Тој изјави дека видел Божјата рака во мојот живот и реков порасна во Евангелието. Додека бев на мојата мисија, моите две постари браќа се 'уште не се активни во Црквата. Јас не знам дали одлуката не сум направил да им служи на мисијата ќе да има влијание врз нив или не. Но можев да почувствувам дека моето семејство порасна живеат заедно. Мојот помал брат избра да им служи на мисија, бидејќи тој имаше желба да им служи, а јас бев среќен што тој го направи тој избор.

Научив дека ако јас се направи погрешна одлука, јас ќе го пропушти многу од Божјите благослови во иднина. Ако јас се откажат, јас не ќе можат да добијат благослов подготвени од страна на Бог за мене. Јас не би можел да биде богата, или ги имаат сите работи што сакам, но моето срце е полно со благодарност. Благодарен сум за мојата прекрасна родителите и нивните примери. Сега имам моето семејство, а јас сум очекуваме мојот прв бебе. Јас ќе се применуваат она што го научив од моите родители и од моето искуство за да се зајакне моето семејство. Благодарен сум за да имаат мојот верен сопруг кој има свештенството и благословува моето семејство. Благодарна сум што Небесен Отец не се откажат од мене кога имав сомнежи. Тој ми помогна на патот и ме доведе до фонтаната на среќа.

На прв поглед

Кар Yue Џејми Пон


JamiePonColor
Локација: Laie, Хаваи

Возраст: 25

Оженет во Хонг Конг храм на 7 јули 2012

Деца: Прво ќе се роди во јуни

Училишта каде учат: БУМ-Хаваи

Јазици кои говорите на Главна страница: Кантонски

Омилена Химна: "Научи ме да одиме"

Интервју со Грејс Kwok . Слики искористена со дозвола.

Сподели ја оваа статија:

2 Коментари

  1. Есен
    19:36 на 18 Април 2013 година

    Тоа навистина загреани моето срце за да ја прочитате вашата приказна, Ви благодариме за споделување на тоа!

  2. Ева
    02:09 на 20 април 2013

    Ви благодариме за споделување на вашите приказна. Толку сум благодарен за вашиот пример на почитување на своите родители, изборот послушност, а потоа споделување на она што вашето патување да изберете активност во црквата беше како. Има толку многу моќ во размена на искуства и твое ме благослови мене денес. Може бременоста бидат благословени и да биде радосен!

Остави Одговори

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline