Унгарија

1 декември 2010 од admin

6 Коментари

Воведе на евангелието како тинејџер во нејзината родна Унгарија, Ildikó мораше да чека четири години за да се крсти, поради несогласување на нејзиното семејство. Ildikó се дискутира за предизвиците за приклучување на заедница, која се уште е мал во Унгарија, се женеа друг припадникот на унгарското и подигање на нејзините три деца во Црквата таму. Таа изрази доверба во улога на Спасителот како глава на Црквата, практично и духовна безбедност, која доаѓа од живеат од неговите принципи, и придобивките од подигање на своите деца во Евангелието.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline