Сестри зборуваат

24 април 2014 од admin

7 Коментари

Повикувајќи и цел

Повикувајќи и цел

Слика портрет: Кејти Џенингс

"Тоа беше неколку години, еден милион солзи, Денови безброј мајката се крие во бањата во црквата, посети лекар, лекови, повеќе солзи, и многу внуци пред сфатив дека јас не одам да се биде мајка во овој живот ".

Сподели ја оваа статија:

23 октомври 2013 година од admin

9 Коментари

Од нашите "Сестри зборуваат" Серија: Рејчел Випл не поседува фен или климатик. Зошто? Бидејќи верува дека да се биде домаќин на земјата значи да се прави со она што таа го има и обезбедување за себе и своето семејство секогаш кога е можно. Рејчел исто така, расте храна на нејзиното семејство, пече нивните леб, лименки, шие, и вози нејзиниот велосипед речиси насекаде. Таа зборува трогателно за потребата од заживување на предвидлив живот, улогата на владата во одржливост и нашата одговорност кон сиромашните.

Сподели ја оваа статија:

12 сеп 2013 од admin

43 Коментари

Од нашите "Сестри зборуваат" серија: На 17 март, 2013 година, Кејт Кели започна OrdainWomen.org. Нејзините напори да се привлече внимание на можноста за женски координација се подготвени двете страстен пофалби и критики, но Кејт чувствува дека примерот на нејзините родители, искуството на нејзината мисија, како и нејзиниот обука за човековите права има направено женски координација знаме таа подготвени да се носат.

Сподели ја оваа статија:

Септември 6, 2013 од admin

11 Коментари

Од нашиот нов "Сестри зборуваат" Серија: Ангела Fallentine е американска иселеникот кој живее во Нов Зеланд. Ангела има долга кариера со јавните работи на Црквата канцеларии-но таа неодамна даде една од нејзините најзначајни јавни говори како приватен граѓанин, кога таа и нејзиниот сопруг говореше пред Нов Зеланд парламент за време на дебатите на оваа година Дефиниција на бракот сметка. Angela чувствува импресиониран да се претстават учења од "семејството: проглас на светот", искуство кое е потврдено нејзината посветеност на доктрината на вечна семејства.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline