Мормонска Жените Проект - верен мормонска жени ги споделат нивните лични приказни за конверзија, сведоштво, и надминување на предизвиците.

Регистрирајте се за салон 2011

"Изработката на намерно живот. Изработка на избори, кои се намерна, лично и моќно"

СА · lon
именка / səlän / / салон /
салони, множина
1. Собир на еминентни луѓе, што се одржа за да се зголеми знаењето на учесниците преку разговор.

Придружете ни се за салон мормонска Жените Проект 2011 ќе се одржи Сабота 5 Ноември, 2011 во Солт Лејк Сити, Јута во Меморијалниот Градење Џозеф Смит.

Седум милиони силни, жените на Црквата на Исус Христос на судниот ден светители ткаат сплетот на различни и сила, која е уникатна во нашиот свет денес. Мормонска жени застане за нивните верувања со избирање начин на живот, семејство структури и работни места, кои ќе им дозволи да го практикува она што тие веруваат во начинот на кој е во право за нив. Далеку од монохроматски стереотип, убавината и разновидноста на нашите жени се докаже дека не постои еден вистински начин да се "го изберат правото". Ако MWP го допре вашиот живот од страна на откривање на зашеметување разновидност меѓу нашето членство или помогна да се дефинира за себе она што значи да се биде мормонска жени, се надевам дека ќе ни се придружат за овој важен вечерта ќе разговараат за уметноста на "изработката намерно живот ".

Neylan McBaine, основач и уредник на Главен

Што?

Салон 2011: "Занаети намерно живот: Изработка на избори, кои се намерна, лично и моќно"

Воведничар: Ема Лу THAYNE
Панел дискусија: Chrysula Winegar , Валери Хадсон и Тифани Навистина Луис.

Збег сесии:
"Наоѓањето на моќност во Твојата лична приказна" од Сала рудар
"Наоѓањето на енергија во служба" од Ејми Антонели
"Наоѓањето на моќност во Твојата духовно наследство", со Кејт Холбрук

Уживаат во лесна вечера, разговор, фантастично тивка аукција предмети и инспиративна говорници на овој уникатен настан. Поканите вашите пријатели да ви се придружат!

Кога?

Сабота 5 Ноември, 2011
17:30-21:30

Каде?

Џозеф Смит Спомен зграда, Солт Лејк Сити, Јута
9-ти кат

Што е распоредот?

5:30-18:00 Регистрација

6:00-19:00 Добредојде и воведниот адреса

7:10-19:50 Збег сесии: "Наоѓање на моќност во Твојата лична приказна", "Наоѓање на енергија во служба" и "Наоѓање на моќност во Твојата духовно наследство"

7:50-08:30 лесна вечера, тивка аукција и мали групни дискусии: "Намерно мајчинство", "намерно студент на Евангелието" и "намерно процесот на одлучување"

8:40-09:30 Панел дискусија и Заклучни согледби

Колку?

Вашиот ослободени од данок регистрација такса од 60 $ ви нуди целосна вечер на храна, разговор, инспирација и социјализација со жени на верата како тебе.

Бидејќи MWP е официјален 501 (в) 3 непрофитна организација, $ 40 на вашиот такса за регистрација ќе биде одбиваат од данокот. Ќе добиете потврда по регистрацијата. Плус, кога ќе се регистрирате, ќе добиете 10% попуст на еден оброк во секое од четирите храмот на плоштадот ресторани денот на салон.

Просторот е ограничен и овој настан ќе се наполни салата! Зачленете се сега за резервираш твојата самото место.

Мормонската Жените проект е квалификуван Дел 501 (c) (3) добротворна организација. Сите донации направени директно на организацијата се ослободени од данок до степен што се предвидени со закон.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline