Мислења тагирани 'детството сексуална злоупотреба "

20 Ноември 2013 од admin

33 Коментари

Спасени од експлоатација

Спасени од експлоатација

Стефани М Ларсен

Стефани доаѓа од четири генерации на жени кои биле тргувани заради сексуална експлоатација. Сопствената мајка бил испратен во трговијата на дванаесет годишна возраст и беше нејзиното прво дете кога имала шеснаесет години. Но мајка на Stephanie скрши модел со одбивање да ги искористат нејзините сопствени деца, овозможувајќи Стефани да растат надвор индустријата трговијата секс и се приклучат на Црквата во средно училиште. Стефани сега е сопруга и мајка и основач на две непрофитните организации, детето спасување и двор објавување, а таа е активист борба против трговијата со луѓе.

15 октомври 2013 од admin

8 Коментари

Знаејќи Нејзиниот вреди

Знаејќи Нејзиниот вреди

Елизабет Смарт

На 5 јуни 2002 година, на возраст од 14, Елизабет Смарт беше киднапиран од својот дом во Солт Лејк Сити и го помина девет месеци во заробеништво. Нејзините киднапери, Брајан Дејвид Мичел и Ванда Barzee, и двајцата беа осудени на затвор во 2011 година. Од нејзиното заробеништво, Елизабет стана поборник за спречување на сексуална злоупотреба на деца. На Петок Октомври 11, MWP уредник Neylan McBaine помина неколку минути со Elizabeth како дел од нејзината турнеја медиуми промовирање нејзината нова книга, мојата приказна.

27 август 2012 од admin

23 Коментари

Во нејзината длабока приказна за лични исцелување и обнова, преку нејзиниот однос со Господ, HDH опишува 30-годишна процесот на опоравува од сексуален напад, кога таа беше десет години а.

10 август 2011 од admin

21 Коментари

Во текот на изминатите 18 месеци, како MWP волонтери и сум ги распрашувала над сто жени да ни каже приказни од нивните животи, ние сме биле постојано изненадени од тоа колку често детството сексуална злоупотреба е дел од нивната минато. Затоа што многу интервјуа на MWP испита жените реакции на предизвикувачки околности во нивните животи - од болест до неплодност до семејството загуби - ние се чинеше дека испитувањето верен LDS одговори на детството сексуална злоупотреба ќе биде во согласност со нашата мисија. Во оваа збирка, ќе најдете три многу различни анонимни сметки на околности детството, проследено со интервју со Julie de Azevedo Хенкс, на LDS терапевт.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline