Мислења тагирани "Индија"

1 октомври 2014 година од admin

12 Коментари

Избор на Бога и Изобилство

Избор на Бога и Изобилство

Мекартур Кришна

Мекартур Кришна не очекува да биде и онаму каде што е таа. А патот го зеде да одам таму е една необична еден. Мекартур живее во рурална Индија, во текот на ноќта возот вози од најблискиот LDS црква општеството и светот, освен од нејзиниот поранешен живот во Вашингтон. Но, нејзините единствени искуства потврдија да ја важноста на одржување на нејзиниот личен однос со Бог и верувајќи во Неговите патишта. Резултат на тоа, вели таа, е богат живот исполнет со живост и радост. Мекартур е ко-автор на книгата "Девојките кои сакаат Бог. Приказните за Храбри Жените од Библијата" Пишувајќи за жените кои изберат да ги следат Бог е еден начин на кој Мекартур се чувствува активно поврзани со нејзината вера.

Ноември 10, 2011 од admin

7 Коментари

Јас мора да му даде

Јас мора да му даде

Кирстен Monson

За време на посетата на Индија, во мај 2010 година, мајка на пет деца, Кирстен Monson открија убава занатски работата на локалните жени и утврди дека таа ќе обезбеди начин за нивната работа да се постигне приемчив на пазарот. Резултатот беше Elevita, еден сајт кој продава производи од занаетчиите во земјите во развој, а потоа Инките сите приходи назад во локалните заедници. Во ова интервју, Кирстен разговорите за статусот на жените во земјите таа служи и на хард дискот се чувствува од Дух, за да им помогне.

Јуни 22, 2011 од admin

25 Коментари

Bindu Sabbavarapu се приклучи на црквата во нејзиниот роден град Visakhapatnam, Индија, во лицето на културните и фамилијарна бариери. Се омажила за друг индиски мормонска и заедно тие се стремат да ги извршуваат животи кои сведочат за нивните семејства од добрината на Евангелието. Набргу по нејзиниот брак, Bindu емигрирал во САД, каде што таа и нејзиниот сопруг се извршуваат напредни степени и подигање на нивната 10-месечно бебе. Иако Евангелието надминува култура, интервју Bindu е одраз на предизвикот на практикување на религија во државата каде што христијаните и Мормоните особено се значително малцинство.

Февруари 9, 2010 од admin

7 Коментари

"На кого моето срце одговара со"

"На кого моето срце одговара со"

Сали Гарднер Прочитајте

Четири деца на тинејџерска возраст на мајката, Сали Прочитајте во моментов работи на одборот на Rising Star односи со јавност, организација чија мисија е да им помогне на лепра колонии во Индија да стане само-доволна заедници. Сали се дискутира за да влијае на глобални и локални услуги за своите деца и тоа како семејствата насекаде може да придонесе за промена на животот на друго лице.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline