Мислења тагирани 'мормоните во непрофитни "

20 Ноември 2013 од admin

33 Коментари

Спасени од експлоатација

Спасени од експлоатација

Стефани М Ларсен

Стефани доаѓа од четири генерации на жени кои биле тргувани заради сексуална експлоатација. Сопствената мајка бил испратен во трговијата на дванаесет годишна возраст и беше нејзиното прво дете кога имала шеснаесет години. Но мајка на Stephanie скрши модел со одбивање да ги искористат нејзините сопствени деца, овозможувајќи Стефани да растат надвор индустријата трговијата секс и се приклучат на Црквата во средно училиште. Стефани сега е сопруга и мајка и основач на две непрофитните организации, детето спасување и двор објавување, а таа е активист борба против трговијата со луѓе.

Сподели ја оваа статија:

27 јуни 2012 година од admin

13 Коментари

Од нејзиното детство дена во Алберта, Канада, Дана Алисон е поборник за жените, и сега таа му го посветила својот живот на зачувување на други животи: оние на новите мајки во неразвиени земји. 32-годишниот извршен директор на Светската Иницијатива за здравјето на жените дели нејзините искуства отпочнување на непрофитна, транзиција кон брачен живот во Англија, и нејзините надежи за жените насекаде.

Сподели ја оваа статија:

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline