Мислења тагирани "пионери"

Ноември 29, 2011 од admin

11 Коментари

Инструмент за Homecoming

Инструмент за Homecoming

Јоана Брукс

Јоана Брукс се појави како важна коментатор на Mormonism за мејнстрим медиумите. Всушност, оваа година за политичко ја прогласи за една од 50 коментатори да се види во Америка. Таа во моментов е шеф на Катедрата за англиски јазик и компаративна книжевност во Сан Диего Државниот универзитет. Таа пишува за Mormonism и политиката за религија Екстремни и е автор на askmormongirl.com.

Мај 26, 2010 од admin

11 Коментари

Од 1975 до 1981 година, Saroeun Eav бореше за својот живот и животот на своите деца како таа претрпе за време на владеењето на Црвените кмери во нејзината родна земја на Камбоџа. Во овој извадок од нејзиниот живот историја, Saroeun кажува на смрт-пркосејќи им бега, имајќи деца во работни логори, и, конечно, нејзиното бегство во САД, каде што таа се приклучи на Црквата и воспитува децата во Евангелието.

13 април, 2010 од admin

7 Коментари

Исцелување А расна поделба

Исцелување А расна поделба

Маргарет Блер Јанг

Маргарет Блер Младите учи Креативно пишување Brigham Young универзитетот. Во прилог на пишувањето романи, статии и есеи, Маргарет копродуцент Никој не знае: Нераскажаните Приказна за Црна Мормоните, документарен филм прикажан на Шемата за фармацевтски бенефиции и на филмските фестивали. Маргарет е мајка на четири деца и баба на три деца. Таа стана претседател на Здружението за мормонска писма во март 2010 година.

20 Септември 2009 од admin

5 Коментари

Докторант фокусира на деветнаесеттиот век во мормонска жени, Џени Ридер чувствува страстни за доведување на нашите foremothers на светлина и овозможи нивните приказни инспирира жените денес. Џени не само што ги проучува мормонска жени лидери, таа работеше со нив: Таа ја претставуваше млади синглови на посетата на наставната програма комитет под Бони Д. Parkin.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline