Мислења тагирани "Русија"

2 Јуни 2011 година од admin

9 Коментари

Нема време да се запре

Нема време да се запре

Татјана Marchenko

Како предвремено член на Црквата во Москва, Татјана беше значаен придонес кон воспоставувањето на евангелието во Русија. За седум години, таа водеше хорот на членовите на црквата, кој пееше химни и песни, на турнеја со своите настапи и снимени албуми. Татјана зборува лукаво за влијанието на руската култура на духовноста во својата земја и за огромна работа таа се стави во градењето на Црквата во својата татковина.

Април 20, 2011 од admin

9 Коментари

Јулија Klebingat израснал во Рига, Латвија, која тогаш беше дел од Советскиот Сојуз. Воведен во Црквата, кога Brigham Young универзитетот Наследството Диксиленд Бенд врши во нејзиниот роден град, се омажила на 19 и присуствуваа Ricks колеџ. Јулија раскажува културен шок на таа доживеа венчаат, се приклучи на црква и да се пресели во САД во толку кратко време, и благословите што доаѓаат во животот од тоа време. Таа се подготвува да се движат од Франкфурт, Германија, во Киев, Украина, да им служи заедно со нејзиниот сопруг, кој ќе претседава во мисијата Украина, Киев.

Септември 22, 2010 од admin

10 Коментари

На 10 јуни, 1990 година, Галина Goncharova стана првиот член на Црквата да се крсти во Москва, во она што тогаш беше на Советскиот Сојуз. Во ова интервју таа ја опишува патување во Црквата, ravages на алкохолизам на нејзиното семејство, и како на евангелието им помогна неа да прости и да ја даде својата моќ да ја смени својата односи со другите.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline