Posts tagged 'Јужна Америка

8 јули, 2010 од admin

3 Коментари

Vicki Далија е мајка на осумнаесет деца, од кои осум се донесени. Таа, исто така води семеен бизнис и непрофитна сиропиталиште во Гватемала. Таа го гледа раката на Господ водечки нејзината работа помагање на децата. Во ова интервју, Vicki кажува на испитувања и награди за воспоставување на домот и нуди корисни перспектива на родители и живеат госпел-центрирани живот.

23 јуни 2010 година од admin

9 Коментари

Како што сугерира нејзиното име, Рут олицетворение мудро, вечна избори: По се само еден во нејзиното семејство да се приклучат на црквата во нејзината родна Боливија, Рут дојде до САД да ги извршуваат дополнителна обука како стоматолог. Смртта на нејзиното прво дете беше дробење, но таа избра да издржи уште две бременост, секоја резултира со здраво дете иако бараат месеци на одмор во кревет. Таа во моментов е бремена четврти пат. Рут разговара за тоа како таа го користи својот пат, додека на одмор во кревет, како таа го користи својот стоматолошки вештини за добро, и како таа го цени се во можност да поминуваат време со своите деца.

9 јуни, 2010 од admin

3 Коментари

По издржување мисија во нејзината родна Венецуела, Инес Pinate се оженил со друга врати мисионерски само за да имаат брак крајот три години подоцна со развод. Сега, со 8-годишниот син, оваа самохрана мајка присуствува медицинско училиште. Во своето интервју, Инес ја изразува својата љубов кон Небесниот Отец и објаснува како да се биде лекар им помага на нејзиниот биде подобар христијанин.

Оптимизација Напојувано од Платинум оптимизација од Techblissonline