16 februari 2010 door admin

8 Reacties

Geworteld in Learning

Geworteld in Learning

Shannon Cox

In een oogopslag

8 februari 2010, Riverdale, UT

In 2005, Shannon Cox opgericht Haïtiaanse Roots, een organisatie die 133 behoeftige Haïtiaanse kinderen stuurt naar school elk jaar. Shannon vertelt over de onverwachte goedkeuring van haar Haïtiaanse zoon en de manieren waarop het haar hart en geest geopend voor de benarde situatie van wilskrachtige mensen van Haïti. Deze jonge moeder van vier bevestigt de onverwachte loop van haar leven is niet het gevolg van toeval maar goddelijke interventie.

Haïtiaanse Roots biedt sponsoring voor Haïtiaanse kinderen die willen gaan naar school. Hoe bent u betrokken bij Haïti geworden en vind de motivatie om dit programma te starten?

Het verhaal van de Haïtiaanse Roots begon ongeveer zeven jaar geleden, toen ik voor het eerst getrouwd was, het werken vanuit huis voor een internationaal adoptiebureau. Want ik spreek vloeiend Spaans, was ik actief Guatemala programma van het agentschap, maar het agentschap moedigde me aan om haar inspanningen in andere landen uit te breiden. Door middel van mijn onderzoek, ben ik begonnen met het krijgen opgehangen op het prachtige kinderen uit Haïti. Ik wist niets over Haïti, zelfs waar het was. Binnenkort, overal waar ik draaide, hoorde ik over Haïti. Ik begon plagen mijn man dat we gingen naar een kleine jongen uit Haïti adopteren. In de achterkant van mijn hoofd, ik dacht dat als ik het agentschap om een ​​adoptieprogramma in Haïti begin misschien kon ik mijn zoon te vinden, als ik had echt een. Ik was in staat om de Haïtiaanse adoptieprogramma up and running te krijgen, en ik dacht dat een dag-jaar op de weg, als ik moest, ik zou een kind te adopteren. Ik had toen een aantal zeer spirituele ervaringen die ons laten weten dat mijn zoon binnenkort zou worden geboren in Haïti, ook al hadden we twee zeer jonge dochters en zelfs niet in aanmerking voor goedkeuring door Haïtiaanse wet, die adoptieouders vereist te zijn op minstens 35 jaar oud, getrouwd met een minimum van 10 jaar en hebben geen biologische kinderen.

Mormon_Woman_Photo_Cox4

Onze eerste reis naar het land was om onze zoon, die op het moment van ons bezoek twee maanden oud was te zien. We waren erg overweldigd door de armoede. Het was onthutsend, erger dan alles wat ik had gezien. Mijn man en ik voelde me hopeloos en vroeg zich af hoe het beter zou kunnen krijgen voor deze mensen-tot we naar de kerk. We hadden in Haïti al een paar dagen en waren in staat om onze zoon te hebben met ons. We liepen door de poorten te krijgen in de kerk, hoorden we veertig of vijftig Ouderen zingen op de top van hun longen 'Wij danken U o God voor een profeet. "Een overweldigend gevoel van de Geest plotseling gevuld ons met hoop.

Na die eerste reis, mijn man en ik dacht dat het cool zou zijn als een dag konden we iets terug te geven te doen. We hebben allebei een sterke passie voor het onderwijs en het gevoel dat het echt de sleutel tot het uitroeien van armoede. We spraken over het idee van het sponsoren van een kind naar school te gaan. Nogmaals, we dachten dat misschien op een dag op de weg wanneer onze kinderen volwassen waren dan zouden we de tijd om een ​​organisatie samen te stellen hebben. Maar beetje bij beetje, wordt gevraagd na aanmaning, de Haïtiaanse Roots begon.

We hebben 133 kinderen in [Haïtiaanse Roots] nu. Uiteindelijk zijn we van plan om te bouwen en uitvoeren van een basisschool voor kinderen tijdens de dag en een technische school voor de jeugd 's nachts. Met deze, we voelen onze organisatie zullen kinderen van Haïti een alternatief te geven voor het pad van de armoede.

Terwijl we in het proces van goedkeuring van onze zoon, hebben we goede vrienden die native Haïtianen, en we begonnen te praten met hen over het idee. Ze hadden sommige kinderen gesponsord om naar school te gaan, en we voelden ons sterk dat we moeten aan de slag. We hadden een doel om 20 kinderen naar school te sturen in het eerste jaar, het schooljaar van 2005-06. We hebben 133 kinderen in het programma op dit moment. Uiteindelijk zijn we van plan om te bouwen en uitvoeren van een basisschool voor kinderen tijdens de dag en een technische school voor de jeugd 's nachts. Met deze, we voelen onze organisatie zullen kinderen van Haïti een alternatief te geven voor het pad van de armoede.

In de jaren sinds Haïtiaanse Roots begon, hoe heb je gezien de levens van deze kinderen te veranderen? Heb je nog steeds het gevoel dat onderwijs de sleutel is te hopen?

Elke keer als ik naar Haïti, word ik meer gepassioneerd over het onderwijs. Ik ben bang om krediet te nemen voor alles wat er gebeurd is, want ik zie de handen van de Heer in het zo veel. Ik weet dat ik moet nederig te blijven, zodat Hij zal ons leiden en ons helpen. Onze mede-oprichter's moeder zei: "Je hebt geen idee wat je doet voor deze gezinnen. Het is letterlijk als engelen naar beneden zijn gekomen en tilde ze uit de modder en zet ze op vaste grond. "Ik zie dat. Een groot deel van de tijd families moeten kiezen tussen eten en onderwijs. In Haïti waarderen ze het onderwijs zo veel. Ze weten en voelen dat als ze naar school kunnen krijgen misschien dingen zullen veranderen. Het is echt de sleutel tot hoop.

Mormon_Woman_Photo_Cox6

Onze organisatie is niet aangesloten bij de kerk direct, maar we hebben wonderen gezien en sommige van onze gezinnen en kinderen die geïnteresseerd zijn in het Evangelie en in het Boek van Mormon.

In onze oorspronkelijke groep waren er twee jongens, 12 - en 13-jarige broers, Max en Jackie. Ik voelde me aangetrokken tot deze broeders en hebben nauwlettend in de gaten op hen gehouden. Ik noem ze "mijn jongens." Na een reeks van wonderen, werden beide jongens gedoopt. Op een reis naar Haïti in 2008, Max gaf me het sacrament. Ik was gewoon te snikken. Op dat moment had ik het gevoel dat, hoewel we een enorme hoeveelheid niet kan bereiken er misschien bepaalde mensen de Heer in gedachten heeft voor ons aan te raken. En dus, als dit hele organisatie-alles-is voor deze jongens krijgen van een opleiding, het leren over het evangelie, lid van de kerk, zegen de komende generaties, en voor eeuwig priesterschap leiderschap in Haïti veranderen, het is allemaal de moeite waard.

We nauwelijks het maken van een deuk. Als je kijkt naar alle van Haïti het voelt zo hopeloos, dus ik probeer te kijken naar de kinderen die we helpen.

Hoe is je focus veranderd sinds de aardbeving?

Op dit moment hebben we alleen in staat geweest om goed voor 40 van de 133 kinderen die we sponsoren. We weten al dat twee van onze kinderen zijn wees. Veel van onze families hebben hun huizen verloren. Wel weten we dat een paar van onze kinderen het leven hebben verloren.

Mormon_Woman_Photo_Cox2

Het enige dat mij heeft gered van zijn volledig radeloos over de aardbeving is een begrip dat ik geen recht radeloos te zijn. Een heleboel mensen hebben opgeroepen om te vragen hoe ik ben. Ik voel me echt slecht, want dit gaat niet over mij. Ik heb geen recht verdrietig en depressief te zijn of om enige aandacht te verdienen. Ik vertel mensen te behagen geven al hun energie en aandacht voor Haïti.

Onze focus als organisatie gaat worden op wederopbouw. We hebben een heleboel mensen helpen om donaties, tenten, voedsel en water filters naar Haïti. Een goede vriend van mij die is een spoedeisende hulp arts was een van de eerste artsen op de grond na de aardbeving. Na het zien van alle van de horror, belde hij en zei: "We hebben om een ​​school te bouwen!" Het verwarmde mij om te weten dat met alles wat hij zag, was de behoefte aan onderwijs dat hem het meest getroffen. We moeten onderwijs krijgen naar Haïti, zodat de mensen kunnen weten hoe om dingen te doen voor zichzelf. Sommige mensen hebben de beving een verbouwing of vernieuwing genoemd. Een vriend zei dat het een wedergeboorte van Haïti, en dat is de manier waarop ik het graag zien. Ik niet, op welke manier, zeggen dat de aardbeving was een zegen. Het is een verschrikkelijke ramp en tragedie. Elke persoon die ik ken in Haïti heeft dierbaren verloren. Niemand heeft beïnvloed geweest.

Hoe zou u voorstellen mensen te helpen met hulpverlening na aardbeving?

Fondsenwerving. Er zijn een heleboel mensen die willen gaan naar Haïti en vrijwilliger. En er komt een tijd voor zijn. Maar niet nu. Ik heb nog niet eens geweest om kunnen gaan, maar toch, als gevolg van de last, de stress die ik zou op mijn coördinatoren zetten in Haïti. Als ik er ben, ze zijn zo bezorgd over mijn veiligheid en mijn comfort. Op dit moment zou ik meer een last dan een hulp zijn. Zij hebben behoefte aan medische en ramp personeel. Ik weet dat het lijkt spannend om te gaan en je handen in, maar dat is niet de manier om op dit moment te helpen. De hulp nodig is in fondsenwerving of in het doneren items. Echter, op een spiritueel niveau, ik zou altijd vertellen mensen om te bidden.

Mormon_Woman_Photo_Cox5

Ik voel me als Haïtiaanse Roots is een opdracht van de Heer voor mij. Mijn missie is ook het moederschap, en mijn kinderen de eerste plaats komen. Maar dit is een andere missie de Heer heeft mij gegeven, en ik hou ervan. Maar Haïtiaanse Roots is niet de enige groep goed te doen in Haïti. Er zijn een heleboel echt geweldig organisaties. Dit is wat de Heer wil dat ik doe, maar het is niet de enige goede manier om mee te doen.

Zoals u zich ook richten op het moederschap, waar je je energie en tijd te vinden?

Ik heb niet veel slapen. Het is altijd een strijd. Ik ben niet perfect in het bewaren van mijn prioriteiten in lijn. Vaak vind ik dat ik zit achter mijn computer of ik ben aan de telefoon met iemand huilen over de kinderen in Haïti, terwijl mijn kinderen zijn trekken op mijn armen en actief om me heen in cirkels. Dat is wanneer ik stoppen en opnieuw te evalueren. Ik probeer mijn aandacht te richten op mijn kinderen tijdens de dag en koesteren die tijd. Mijn avonden worden besteed aan de computer en aan de telefoon. Ik heb zelfs vergaderingen plannen na de kinderen in bed. Ik ben niet perfect in. Niemand is. Sommige dagen denk ik, ik deed echt goed. Ik was een goede moeder vandaag. Andere dagen ga ik naar bed te denken, ik verloor mijn zelfbeheersing of ik ze echt verwaarloosd. En dan, ik beloof beter de volgende dag. Ik ben dankbaar voor alle dingen die de Heer mij heeft gegeven, en ik hoop dat ik ze op de juiste prioriteiten.

Terugkijkend op de richting van je leven als een moeder, waarom denk je dat je geleid naar goedkeuring op een moment dat je bezig was, het succesvol opbouwen van een jong gezin?

Ik was niet met onvruchtbaarheid problemen. In feite, een van onze dochters was twee jaar oud en de jongste was negen maanden oud toen we begonnen met het adoptieproces.

Op een dag werd ik uit het maaien van het gazon met mijn dochter op mijn rug in een rugzak toen ik een zeer spirituele ervaring. Het was zeer eenvoudig. Ik was langs enkele rozen en niet een hoorbare stem, maar de duidelijkste gedachte dat ik ooit heb gekregen zei: "Uw biologische moeder is op dit moment zwanger, en je moet gaan bidden voor haar."

Ik was langs enkele rozen en niet een hoorbare stem, maar de duidelijkste gedachte dat ik ooit heb gekregen zei: "Uw biologische moeder is op dit moment zwanger, en je moet gaan bidden voor haar."

Dat was geweldig en ook overweldigend. Ik had geen idee dat we zouden gaan aannemen zo snel. Het was niet iets geworteld in het willen goed doen of het opslaan van een kind. Het was niets van dat alles. Ik had een kind in Haïti. Ik had verlicht om te weten dat er een vrouw in Haïti die mijn kind zou ontbloten. Ik wist dat ze hulp nodig had, dus ik begon te bidden voor haar dat ze de rust die ze nodig zou vinden. De gevoelens die ik had waren als een van mijn kinderen dat ik in bed had weggestopt was in een vreemd land woont in een weeshuis. Ik moest dat kind thuis te komen. Het was niet dat ik voelde me slecht en wilde dit land te helpen. Die gevoelens kwamen later. Wanneer we bezochten Haïti om onze zoon te zien voor de eerste keer, onze wens om alle kinderen die we achterlieten helpen groeide. We vonden een deel van onze familie ook. We hadden een natuurlijk verlangen om te willen helpen.

Ik geloof dat op elk moment God maakt er iets gebeuren, Hij is niet gewoon doen. Je moet het werk doen. Hij vraagt ​​u in de richting die u nodig hebt om te gaan.

Niet zo lang geleden, je verloor al uw haar te alopecia areata. Hoe heb je reine te komen met die verandering en hoe zijn de lessen van aanvaarding geleerd door uw werk in Haïti geholpen om lief te hebben en accepteer jezelf?

Toen ik verloor mijn haar vier jaar geleden, het was echt verwoestende. Ik kon niet staan ​​te kijken naar mezelf in de spiegel. Ik dacht, ik kan nog steeds een goed mens te zijn en te volbrengen wat de Heer wil dat ik doe. Maar ik voel me lelijk en zal nooit vind mezelf aantrekkelijk. Dat is een zeer droevige houding, en naar Haïti geholpen dat te veranderen.

Mormon_Woman_Photo_Cox3

De eerste keer ging ik naar Haïti nadat ik verloor mijn haar, ik droeg bandana. Het was zo heet. Natuurlijk stond ik buiten. Ik ben wit en bijna zes meter hoog. Interessant is dat geen van de Haïtianen dacht twee keer over mijn niet met haar. Dat was het minste van hun zorgen. In een weeshuis bezocht ik, zag ik een jongen die helemaal gezond was, maar die geen haar en geen wenkbrauwen had. Ik ontdekte ook hij had alopecia. Ik hield hem op mijn schoot. (Op dit punt had ik doodsbang om mijn kale hoofd te laten zien aan iedereen. Ik voelde me alsof ik was naakt als ik dat deed.) Ik trok mijn sjaal voor de eerste keer in de voorkant van een groep mensen. De jongen keek me aan en gaf me de grootste glimlach. Hij raakte mijn hoofd en hij raakte zijn hoofd. Er was een directe verbinding, en ik dacht, misschien is het niet een verschrikkelijke zaak. Misschien is het niet lelijk.

De jongen keek me aan en gaf me de grootste glimlach. Hij raakte mijn hoofd en hij raakte zijn hoofd. Er was een directe verbinding, en ik dacht, misschien is het niet een verschrikkelijke zaak. Misschien is het niet lelijk.

Een ander keerpunt kwam op een avond toen ik in de woonkamer en schreeuwde omdat ik zag een grote kale man in het venster. Ik stopte en besefte dat ik het was. Het raakte me dat als ik mijn eigen spiegelbeeld niet kon herkennen, iets mis was. Ik bad tot mijn hemelse Vader zegt: "Ik ben niet meer die persoon herken ik in de spiegel, dus wie ben ik?" Beetje bij beetje dingen kwam tot mij in mijn studie, en ik wist dat het hemelse Vader leert me. Ik besef nu dat als mijn ziel of mijn geest is minstens 10.000 jaar oud, waarschijnlijk veel ouder, ik kan me niet laten gedefinieerd door dit fysieke lichaam dat ik alleen heb gehad voor 35 jaar. Ik ben dankbaar voor mijn lichaam. Het is een gave. Maar het definieert niet wie ik ben. Zoals ik al deze dingen heb ontdekt, heb ik opnieuw schoonheid. Mijn hele manier van denken over schoonheid is veranderd.

Shannon with her father

Shannon met haar vader

Hoe zou u vrouwen aanmoedigen om hun opdrachten goed te doen vinden?

Volg de influisteringen van de Geest. Iedere ziel is de moeite waard om onze hemelse Vader. Als je het gevoel gevraagd op welke manier, moet je die ingevingen volgen. Het kan een persoon die u te helpen. Misschien weet u niet het gewenste effect hebben op iemand, maar als er een ziel is het jouw energie waard. Niets is te weinig.

In een oogopslag

Shannon Pearl Allred Cox


Mormon_Woman_CoxCOLOR
Locatie: Riverdale, UT

Leeftijd: 35

Burgerlijke staat: Gehuwd 9,5 jaar

Kinderen: 4 (leeftijd 8, 6, 5, en 11 maanden)

Beroep: Mam, oprichter van Haïtiaanse Roots, Spaanse tolk

Bezochte scholen: Middelbare school Ogden, Weber State University

Thuis gesproken talen: Engels

Favoriete Hymn: "Kom Gij Bron van Every Blessing" (niet in onze huidige liedboek, maar wou dat het was)

Huidige Kerk Calling: Evangelieleer leraar

Op het web: www.haitianroots.com

Interview door Melissa Hardy. Foto's gebruikt met toestemming.

8 Reacties

 1. Linda Andrews
  11:25 op 17 februari 2010

  Bedankt voor het vertellen van uw verhaal! Ik voel me zo geïnspireerd en verheven en toch merkt dat uw nederigheid in proces van een instrument voor het goede in Gods handen. Op 47, ben ik vertrouwd te raken en diep getroost te erkennen dat ook ik ben in hetzelfde proces. Ik stuur je mijn gebeden om u te ondersteunen in uw inspanningen! Ik worstel met fysieke uitdagingen die mij gedwongen hebben op handicap; Ik inleven in je strijd om je lichaam te accepteren en te groeien met liefde, respect en eer het als onderdeel van ons plan hier. Ik heb zoals gehad ook. Ik ben comfortabel in mijn eigen huid en weigeren zich te laten "gebukt" door mijn lichaam, voor elke dag draagt ​​het is uitdagingen, maar morgen is altijd een nieuwe dag. Ik heb geen moeite lenen van morgen; noch voer ik de bagage van gisteren niet meer (in proces dagelijks). Ik probeer in het moment focus op wat ik kan doen met hulp en inspiratie van de Heer te leven. Nogmaals bedankt.

 2. Susie Hill
  14:11 op 17 februari 2010

  Shannon, wat een prachtig artikel. Gefeliciteerd! Ik weet alleen zal deze meer interesse in de VS het helpen van de kinderen in Haïti te creëren.
  (Mary's Mom)
  Susie

 3. Lindsey
  14:21 op 18 februari 2010

  Wat een geweldig verhaal en inspiratie. Bedankt voor het delen en doet me denken aan mijn favoriete hymne ook. :)

 4. Linn
  10:36 op 23 februari 2010

  Shannon, Dit was absoluut prachtig! Bedankt voor het delen! Ik ben zo dankbaar u contact met mij vele maanden terug naar je mooie foto's te delen met mij. Je zou verbaasd zijn hoe vaak dacht ik aan jou en hoeveel ik bewonder en respecteer je. In dit artikel wordt alleen veroorzaakt mij te bewonderen en respect voor je dat er veel meer. Dank je wel!

 5. Amber
  06:29 op 23 februari 2010

  Shannon,

  Bedankt voor het delen van deze blik in je leven! Ik ben zo geïnspireerd door uw inspanningen om anderen te helpen, en door uw houding ten opzichte van uw Alopecia. Ook ik, gaan met dat zelfde probleem en het is geruststellend om te weten dat ik niet alleen ben.

 6. Michael Smith
  11:21 op 8 maart 2010

  Shannon,

  Geweldig verhaal. Ik ben trots op je en onze vriendschap. Je bent een grote inspiratie voor iedereen die de tijd nemen om je te leren kennen neemt. Dank u voor mij herinneren waar mijn prioriteiten zou moeten zijn.

  Love ya,
  Mike

 7. Bonnie White
  11:09 op 16 maart 2010

  Bedankt voor het delen van je verhaal van grote mededogen en nederigheid. Ik hield van de manier waarop u en de kleine jongen zo veel met elkaar gemeen hebben en dat hij die herkende.

 8. Danika
  08:44 op 4 juni 2010

  Shannon,
  Ik ben dankbaar voor uw voorbeeld en nederigheid. Je bent mooi van binnen en van buiten!

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline