13 april 2010 door admin

7 Reacties

Genezing Een Raciale Divide

Genezing Een Raciale Divide

Margaret Blair Young

In een oogopslag

4 april 2010, Provo, Utah

Margaret Blair Jong doceert Creative Writing aan de Brigham Young University. Naast het schrijven van romans, artikelen en essays, Margaret gecoproduceerd Nobody Knows: The Untold Story of Black Mormonen, een documentaire film vertoond op PBS en op filmfestivals. Margaret is een moeder van vier kinderen en een grootmoeder van drie. Ze werd voorzitter van de Vereniging voor de Mormoonse Letters maart 2010.

Een van je doelen is om internationale Mormon literatuur en kunst te herkennen. Welke ervaringen hebben jullie reiken aan de internationale gemeenschap, verder te gaan dan Utah en buiten de Verenigde Staten?

Ik ben opgevoed door een rondreizende taalkundige vader en een geduldige moeder, en had vaak mensen uit verschillende culturen in mijn huis toen ik opgroeide. Toen ik negentien jaar oud, papa nam ons mee naar Guatemala, waar hij zendelingen naar de Maya-dialect, Cakchiquel spreken. Ik had altijd een gevoel van andere culturen en heb veel gereisd, meestal met mijn man en kinderen. Vanwege dit, herkende ik dat de beelden presenteren we in de meeste van onze kerk literatuur en media tonen witte gezinnen met een context Eerste Wereldoorlog.

Ik had altijd een gevoel van andere culturen en heb veel gereisd, meestal met mijn man en kinderen. Vanwege dit, herkende ik dat de beelden presenteren we in de meeste van onze kerk literatuur en media tonen witte gezinnen met een context Eerste Wereldoorlog.

Jacob Chirwa, een lid van de kerk die een professor en acteur / dichter uit Zambia, gelede het probleem goed in een e-mail naar mij:

"Ik heb altijd het gevoel dat er niet genoeg aanmoediging voor lokale kunstenaars om hun talent te laten zien is geweest. Ik heb met bezorgdheid opgemerkt aantal optredens dat sommige delen van de kerk kunnen zetten als ze activiteiten, maar de bottom line is dat er niet een verlangen om het werk serieus te nemen is. Een reden hiervoor is het geloof ingeprent in de mensen die de enige goedgekeurde kunstmanifestaties zijn degenen die uit Utah. En zo zitten we om video's van verhalen van conversies kijken als onze zendelingen hun werk doen. Dat is goed en wel, maar ik voel dat het kijken naar een lokale missionaris aan het werk in elk buiten plaats een positieve invloed zou hebben op onze jeugd. Ik werk in situaties die me bloot aan heel wat uitdagingen ten opzichte van de perceptie van de kerk in de ogen van de buitenwereld gemeenschap, maar alles wat ze zien is me met geen back-up gegevens in zowel print en elektronische media. "

In Jacob's woorden, hoor ik een oproep om beter te doen, om verder te gaan en om te vergroten onze grenzen. Ik wil die oproep te beantwoorden.

Je co-produceerde een film met Darius Gray, die een origineel lid en voormalig voorzitter van de Genesis Group, sociale organisatie van de Kerk voor de Afro-Amerikaanse leden was. Uw film, Nobody Knows: The Untold Story of Black Mormonen, is zeer succesvol geweest, uitgezonden op PBS en op filmfestivals in het hele land. Heeft u dit soort opvang verwachten?

Ja-en we verwachten nog meer. De titel suggereert waarom: Niemand weet dit verhaal! Mormonen, zwart en wit, zijn vaak verrast dat er een Afrikaanse / Afro-Amerikaanse aanwezigheid in de kerk vanaf de eerste jaren is geweest. Afro-Amerikanen over het algemeen denken dat mormonen geen zwarten toeliet lid van de kerk tot 1978 of later. De meest voorkomende reactie op onze boeken over zwarte pioniers of om onze film is, "Black Mormoonse pioniers-bedoel je er ook wat?" Wij vinden dat het publiek die werden verontrust door het priesterschap beperking staan ​​te popelen om meer te leren over de geschiedenis, en dat niet-Mormonen-zwarten in het bijzonder-zijn geïntrigeerd door het feit dat de zwarten deel aan de Mormoonse migratie en speelde een belangrijke rol bij het oplossen van het westen. Enkele van de meest succesvolle evenementen toen we publiceren onze trilogie, Staande op de beloften, waren met niet-mormoonse Afro-Amerikanen.

Mormonen, zwart en wit, zijn vaak verrast dat er een Afrikaanse / Afro-Amerikaanse aanwezigheid in de kerk vanaf de eerste jaren is geweest.

U bent de voorzitter van de Vereniging voor Mormoonse Letters (AML). Wat is AML en waarom is het belangrijk?

Onze missie zegt: Al meer dan twee decennia, de non-profit vereniging voor Mormon Letters heeft gewerkt voor een literatuur van en over mormonen die zowel authentiek en van hoge literaire kwaliteit.

We hebben een jaarlijkse conferentie gericht op LDS literatuur. Op de conferentie lunch, gunnen we de beste werken in verschillende genres van literatuur-waaronder film en theater. We publiceren ook een literair tijdschrift, Irreantum, tekenen een aantal mooie verhalen en poëzie van prominente LDS auteurs en van een literaire wedstrijd, die prachtige ontdekkingen van nog miskende talent oplevert. Ons doel is om werkelijk uitstekend werk, niet per se de meest populaire werken ondersteunen. Wij eren werken van iedereen die nu of is een deel van de Mormoonse traditie, met inbegrip van niet-actieve of voormalige Mormonen geweest. Ongeacht hoe ze omgaan met het geloof nu, is hun werk nog steeds geïnformeerd door de manieren mormonisme heeft hen beïnvloed.

Welke andere projecten ben je momenteel aan dat adres raciale kwesties?

Verschillende vrienden van mij werken aan re-staging mijn play Ik ben Jane, over zwarte pionier Jane Manning James, (in de zomer van 2010 worden uitgevoerd). Darius en ik blijf evenementen waaraan we praten over zwarten in mormoonse geschiedenis en tonen onze documentaire doen. We hebben onlangs ook gefilmd een interview met Darius oom, Russell Jones, een Afro-Amerikaanse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog in het gesegregeerde leger gediend. Russell vertelde ons, in dat interview, over de landing op Iwo Jima. Zwarte soldaten werden ontdaan van hun artillerie-alles behalve een clip-en werden verteld om gewoon pick-up meer kogels van dode soldaten na de gevechten. Blanke soldaten waren veel beter bewapend. Russell vertelde ons ook over naar huis met verlof en vervolgens terug te keren naar de Stille Oceaan, en het ontdekken dat elk van zijn collega-zwarte soldaten in zijn verdeling waren omgekomen. Ze gewoon niet over voldoende wapens. Uiteindelijk willen we zwarten die deelnamen aan de Koreaanse en Vietnam oorlogen en verdere adres integratie in het leger te filmen.

Je geserveerd met je man Bruce op de MTC, het verzenden van missionarissen over de hele wereld. Hoe is dat u en uw vooruitzichten beïnvloed?

Dat MTC roeping was het meest leven veranderen van een die ik heb gehad. De missionarissen Ik hoor van en schrijven naar wekelijks zijn in Kameroen, Afrika. Ze zijn echt als mijn zonen, en ik verheug mij met hen als het goed gegaan, en weende met hen wanneer zij hebben geleden. De waarheid is, de meeste van mijn schrijven over de afgelopen twee jaar (terwijl ik heb gereisd met en openbaar maken van de documentaire) heeft brieven aan deze jonge mannen geweest.

Ze houden van elkaar. Ze tonen de waarheid door de bekende socioloog Armand Mauss uitgedrukt in onze documentaire-dat de liefde ontstaan ​​tussen zendelingen en degenen die zij dienen is "de gave van de mensen van de wereld om de LDS kerk."

Jacob Chirwa's zoon, Chiloba, is een van de zendelingen ik schrijf, en is bijzonder dierbaar voor mij. In een email, die hij schreef terwijl hij leed aan zowel waterpokken en malaria (hoewel hij wist niet zeker wat hem ziek maakte), sprak hij over zijn metgezel: "Ik hou van ouderling Wigginton en ik ben er zeker van de Heer is hem gedenkt en altijd zal zijn. "

Mormon_Woman_Photo_Young2

Elder Jared Wigginton is van Riverside, Californië, maar is verliefd geworden op het Afrikaanse volk, en is uitgegroeid tot een echte broeder ouderling Chirwa. Hij schreef over de ervaring van het dienen van zijn metgezel op een manier die hij nooit had gedacht dat hij zou doen:

"Elder Chirwa is op quarantaine voor zijn waterpokken en malaria, en we brachten vier heerlijke dagen en nachten in de medische kliniek. We brachten 96 uur samen met hem lijden veel. Ik voelde voor hem als zij kwam tot hem te injecteren met een siroop op zoek stof in zijn been ... de naald die meer dan twee centimeter lang. Hij kneep in mijn hand en krulde de pijn als ze stuurde dit geneesmiddel door zijn quad. Het was een 10 voet door 10 voet kamer en ik had een klein bedje te slapen. Deze keer was een unieke kans voor mij om echt te laten zien mijn broederlijke liefde ouderling Chirwa. Het is zeldzaam dat we de kans krijgen om deze vorm van dienstverlening te maken, dus als het gaat is het speciaal. Het was niet een willekeurig, bloemrijke gelegenheid zoals een partij van vers gebakken chocolate chip cookies of een schoen glans, maar meer als het doen van alles voor hem dat hij zich niet kon doen: het runnen van zijn bad, binden de achterkant van zijn gewaad, hem te helpen in de badkamer door het uitvoeren van zijn IV-lijn, het krijgen van zijn boeken, enz. Het werd omvattende en belangrijk voor mij. "

Dit is een voorbeeld-er vele hele wereld van de liefde zendelingen ontwikkelen voor elkaar. Het beeld van deze missionarissen-een wit en een zwart-serving elkaar zo onbaatzuchtig is de meest hoopvolle boodschap die ik kon geven. Het vertelt me ​​dat we hebben een glorieuze toekomst.

Er is geen twijfel dat we een geschiedenis van racisme in onze kerk, zoals wij dat doen in ons land. Maar we hebben een oplossing op zijn plaats. We hebben een unieke inwijdingsritueel: zendingswerk. Opdrachten opvoeden onze jonge mensen, die uiteindelijk zullen de kerkleiders, over de gaven van diversiteit. En het is niet een leerboek onderwijs, maar een uiterst intieme, hart-moving.

Opdrachten opvoeden onze jonge mensen, die uiteindelijk zullen de kerkleiders, over de gaven van diversiteit. En het is niet een leerboek onderwijs, maar een uiterst intieme, hart-moving.

Hoewel we nog steeds vinden de racistische folklore onderwezen in sommige godsdienstlessen, en hoewel op dit moment weten we niet behouden Afro-Amerikaanse omzet goed, en hoewel we nog een aantal verschrikkelijke gevallen van racistisch taalgebruik of gedrag onder "kaart-dragende mormonen," Ik geloof genezing is onvermijdelijk. Ik denk dat we een ouderling Chirwa of zie een ouderling Wigginton-en degenen die zij vertegenwoordigen in de kerkelijke hiërarchie zeer binnenkort. De vloek van racisme zal niet verdragen. En dat hoopvolle boodschap is iets waard schrijven over.

In een oogopslag

Margaret Blair Young


Mormon_Woman_Photo_YoungCOLOR
Locatie: Provo, UT

Leeftijd: 54

Burgerlijke staat: Getrouwd kort aan iemand anders; eeuwig getrouwd met Bruce Young

Beroep: Creatief Schrijven Instructeur, BYU

Bezochte scholen: Brigham Young University

Thuis gesproken talen: Engels (en een beetje Frans en Spaans)

Favoriete Hymn: "Lof zij de Heer, de Almachtige"

Huidige Kerk Bellen: Ik leer de 16-18 jarigen in de zondagsschool

Op het web: www.blacklds.org , www.untoldstoryofblackmormons.com , www.aml-online.org

Interview door Marintha Miles . Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

7 Reacties

 1. Zonnig
  02:45 op 14 april 2010

  Bedankt voor zo'n interessant en ontroerend interview. Ik had het genoegen van de vergadering Margaret toen zij en Darius gebracht "Nobody Knows" naar mijn stad. Ik was echt in de ban van haar passie en moed. Ik kijk graag naar mensen bang om hun stem te gebruiken, om op te staan ​​en worden geteld voor een zaak waar ze in geloven, maar zachte, bescheiden en vriendelijk blijven. Dit was mijn ervaring met Margaret.

  Een gebied Ik zou graag hebben gezien in het interview aan bod is welk niveau van weerstand heeft ze een ontmoeting met binnen de kerk (leiding en algemene lidmaatschap) en aan de BYU. Ik zou graag meer over haar ervaring in het werken aan de barrières gebouwd door folklore met behoud van een gevoel van respect en nederigheid tegenover degenen die hebben geworsteld (en nog steeds doen) om haar stem te accepteren weten. Margaret, als je in deze discussie, zou je het erg te spreken op dat punt?

  Nogmaals bedankt voor de geweldige interview.

 2. Margaret Blair Young
  15:32 op 14 april 2010

  Hi Sunny!
  We hadden in wezen geen weerstand binnen de kerkleiding, en we toonde de documentaire een aantal algemene autoriteiten. Maar die andere vraag ... Oh, de barrières zijn er nog steeds, zeker. Ik denk dat uw vraag is hoe ik omgaan met mensen die nog geloven in de racistische folklore, namelijk vloeken en het idee dat degenen die zijn geboren in Afrika geslachten waren "minder dappere" dan anderen in de pre-existentie. Eerlijk gezegd, ik heb een harde tijd omgaan met hen. Mijn paradigma in het proberen om geduldig te zijn wordt opgericht in de woorden van generaal Joshua Lawrence Chamberlain (ambtenaar van de Unie in de Burgeroorlog), die insited dat de Confederate soldaten worden getoond respect terwijl ze zich over. Ik WEET dat racistische folklore zal worden gesteld als de geweren van de Confederatie. Racisme kan niet echt naast elkaar bestaan ​​met het ware evangelie, al is het misschien zetten een gevecht en laat een paar gehavende soldaten. Ik leer mijn kinderen dat God geen aanzien des persoons, en vieren we de diversiteit in ons eigen huis. Ik sta iedereen overal een racistische verklaring af te leggen zonder enige reactie van mij, ik hoop dat het een civiele respons. Soms heb ik gewoon gegaan naar een bisschop met zorgen in plaats van direct te confronteren een leraar.
  Anders, ik blog en schrijven en maken van films en toneelstukken te schrijven aan een positieve stem over het onderwerp te verstrekken. Mijn filosofie is over het algemeen aan de folklore snel en openhartig te pakken, afzien, en dan door naar de veel belangrijkere vraagstukken van het leven leven verlicht door het licht van Christus. Ik stop niet te focussen op de onkruid-hoewel ik ze niet passeren zonder ontworteling een paar. Mijn doel gaat veel verder dan de iel patches en tot een plek waar de glorie van God maakt alle goed bloesem, en elke slechte zaak verdorren. Ik ben enthousiast voor het moment waarop de besprekingen van ras (dat is echt een valse constructie toch maken we er allemaal een wedstrijd) niet langer relevant te zijn, omdat we zo bezig met de zorg voor de armen en onderdrukten en in het werken in de richting van de goede van alles wat die andere gesprekken lijken archaïsch en slechts een bezoek uit interesse in de manier waarop we een bezoek aan de ruïnes van de Azteken, bijvoorbeeld waard.

 3. Tatiana
  11:01 op 20 april 2010

  Ah, Margaret's een van mijn favoriete LDS zussen. Ik hou vooral van haar verhalen die ze heeft geschreven voor Meridian Magazine. Ze is een geweldige keuze voor dit project.

 4. Teresa Whitehead
  20:22 op 3 mei 2010

  Zo blij om dit interview te zien. Ik heb lang bewonderde Margaret Young, en haar man was een van mijn all-time favoriete (levensveranderend) hoogleraren aan de BYU. Margaret-gast lezingen in mijn LDS literatuurklasse wanneer we lezen Staande op de beloften. Ik herinner me nog goed haar praten over hoe we ervoor kiezen om te leven, dan pauzeren en te zeggen: "En als we het goed doen, we leren om lief te hebben."

 5. Nikki
  10:17 op 20 mei 2010

  Margaret, je lieve vader was mijn missie president in de Baltische staten. Je moeder is een engel. Het was ontroerend en verfrissend om te horen van alles wat je doet om kerkleden van de gave van diversiteit te herinneren. Als jonge zendeling, je ouders leerden me de vreugde van diversiteit in taal, douane, en cultuur. Een onschatbare gave geschonken. Deze notie van diversiteit heeft mijn leven beïnvloed op zinvolle manieren.

  Zoals ouders, zo dochter .....

 6. Margaret Blair Young
  12:20 op 21 mei 2010

  Dank je wel, Nikki. Ik stuurde je reactie naar mijn ouders. Hun drie jaar het voorzitterschap van de Baltische staten was zo'n heerlijk voor hen en voor degenen die zij gediend en geserveerd met.

 7. chester lee hawkins
  16:57 op 12 juli 2010

  Ik zou willen zeggen dat ik heb genoten van het lezen van uw prachtige interview met Margaret Blair Young enorm. Ik heb haar nog niet ontmoet, maar ik hoop om haar te ontmoeten op een dag. Ik ben Afro-Amerikaanse lid van de kerk, en hebben al meer dan 32 jaar geweest, en ik heb enkele ervaringen met racisme en expressie van de Folklore door enkele leden van de kerk had. Ik waardeer haar uitdrukken van haar krachtige steun voor raciale tolerantie, en meer begrip voor diversiteit binnen de Kerk. Ik ben erg blij om te zien dat mijn eigen wijk en ring hier in Noord-Virginia. Het is een mooie setting. Zendelingen hebben een geweldige job gedaan in het zoeken naar nieuwe Afrikanen en Afro-Amerikanen omzet in de Ward. Ik neem het op me om een ​​hand van welkom en steun te verlenen aan hen. Omdat ze alle steun nodig die ze kunnen krijgen, om actief te blijven. We moeten onszelf niets wijsmaken dat het houden van hen als leden, kan hard werken zijn. Maar we moeten blijven werken aan hun retentie zo veel als we kunnen, want de retentie onder Afro-Amerikanen in de kerk is laag, en we moeten er alles aan doen om die trend te keren. Ik denk dat Margaret Blair Young's woorden zijn zo vertellen, dat je ons committeren aan het helpen opleiden van de heiligen naar de kleurrijke geschiedenis van mensen van kleur in de kerk te waarderen. Hoe dan ook, wil ik zeggen dat ik waardeer het beantwoorden van uw prachtige artikel. Geef mijn hoge betrekking tot Margaret.

  Hebben grote dag, en vergeet niet dat "liefde voor anderen" moet een doel voor ieder van ons exhibitin onze dagelijkse ervaringen.

  Chester Lee Hawkins

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline