9 juni 2010 door admin

3 Comments

A Better Dokter, A Better Christian

A Better Dokter, A Better Christian

Ines Piñate

In een oogopslag

Santa Lucia Venezuela, juni 2010

Na een zending in haar geboorteland Venezuela, Ines Piñate trouwde met een andere teruggekeerde zendeling alleen om het huwelijk te beëindigen drie jaar later in een echtscheiding. Nu, met een 8-jarige zoon, is deze alleenstaande moeder behandelend medisch school. In haar interview, Ines drukt haar liefde voor haar hemelse Vader en legt uit hoe het zijn een arts helpt haar een betere christen.

Hoe wist u van de kerk en een getuigenis van het evangelie?

Ik wist van de kerk door mijn oudere broer die op dat moment in een andere stad woonden. Ik was een jaar of twaalf toen ik wist dat hij het bijwonen van de kerk. Op dat moment had ik niet veel contact met mijn broer. Op een dag nodigde hij me uit om naar zijn huis en de kerk. Toen ik de kerk bezocht, ik vond het zo leuk. Ik voelde rust en ik zag dat het anders was. Mijn broer nam me mee naar het doopvont en hij zei tegen mij: "Zuster, hier is waar ik zal u dopen." Op dat moment heb ik hem niet begreep.

Toen kwam ik terug naar huis. Ik verloor het contact met mijn broer weer. Later stuurde hij de zendelingen naar mijn huis toen ik 20 jaar oud. Dat was toen de zendelingen begon de evangelielessen formeel. Ik was niet klaar om het evangelie te aanvaarden, maar alles wat ze me geleerd ik voelde was waar. Ik voelde het en ik wist het ook al heb ik nog niet had gebeden en gevraagd over het Boek van Mormon. Die zendelingen leerde mij en mijn familie voor een jaar. Uiteindelijk werd ik gedoopt op 23 oktober 1994. Tegen die tijd had ik het boek de Mormon te lezen. Ik bad, en ik kreeg de bevestiging dat het Boek van Mormon waar was en alles wat de zendelingen mij geleerd had waar was. Ik had een getuigenis. Mijn zus en ik werden gedoopt. Dus hebben we het evangelie wisten door mijn oudere broer. Het was een lang proces om zich te laten dopen, maar uiteindelijk heb ik gedaan.

U op zending snel nadat je de kerk toegetreden?

Ik diende in de Barcelona, ​​Venezuela, missie 1997-1999, nadat ik een lid van de kerk was geweest voor drie jaar. Het was mijn beste ervaring. Ik voel me alsof het gisteren was. Door mijn missie Ik moet Jezus Christus te leren kennen. Ik kon hem meer begrijpen. Ik woonde ervaringen dat ik dacht dat Jezus Christus zou kunnen hebben gehad toen hij het evangelie onderwees. Ik was zo dicht bij hem. Aan het opleidingscentrum voor zendelingen vervuld ik alle regels die de president van de MTC gezegd. Als hij zei dat ik moest naar bed om 10, ik heb het gedaan. Ik gehoorzaamde alles. Mijn hemelse Vader zegende me zoveel toen ik op mijn missie.

Ik diende een missie met een doel, dat was dat mijn zus die zo terughoudend om het evangelie was het zou accepteren. Ik heb een verbond gemaakt met mijn hemelse Vader. Ik was van plan om een ​​zending te gaan, maar toen ik klaar was met mijn missie Ik hoopte dat mijn zus zou toetreden tot de kerk. Het was een persoonlijk verbond met mijn hemelse Vader. Elke maand heb ik een brief gestuurd naar mijn zus met een tekst. Een maand voordat ik klaar met mijn missie, kreeg ik een video op die werd opgenomen de doop van mijn zus. Dat was zo spannend voor mij. Het was zo geweldig om de getuigenis van mijn zus te horen. Toen ik terug van mijn missie, zag ik mijn zus zo sterk in de kerk. Ze was een grote kracht voor mij. Ik kon zien dat onze hemelse Vader vervult zijn beloften, als wij te voldoen aan onze beloften. Mijn missie was een goede ervaring voor alle mensen die ik ontmoet, iedereen die ik omgezet naar de kerk. Maar de grootste beloning was om mijn zus te zien als lid van de kerk.

Wilt u ons vertellen over uw huwelijk en uw echtscheiding?

Ik trouwde acht maanden nadat ik terug van mijn missie kwam. Ik was 23 jaar oud toen ik de vader van mijn zoon ontmoet. Hij was een teruggekeerde zendeling ook. Hij diende zijn missie in Maracaibo, Venezuela. Ik ontmoette hem op een enkele volwassene dans. Hij begon een verkering met mij. Een jaar later waren we getrouwd en in de tempel verzegeld in Venezuela. Na drie maanden, begon ik enkele problemen in mijn huwelijk. Ik realiseerde me dat mijn man de dingen die niet goed waren aan het doen was. Ik was zo gefrustreerd en teleurgesteld over. Hij begon niet om de kerk te gaan, omdat hij meer en meer zorgen over geld was. Hij begon te werken op zondag. Hij niet meer voldoet aan zijn roeping in de kerk. Hij werd actief in de kerk. Ik heb drie maanden zwanger na trouwen. Ik was erg gevoelig voor alles. Ik heb vele malen geprobeerd om hem te vragen om naar de kerk met mij, maar zijn hart begon te veranderen. Ik was in die situatie over drie jaar. Ik vertelde hem dat ik getrouwd was met hem om gelukkig te zijn en een gezin hebben. Ik deelde mijn getuigenis met hem. Ik zei tegen hem dat ik wilde een man van God. Ik herinner me dat het een zondag toen ik dwong hem om een ​​beslissing te nemen. Ik zei tegen hem: "Als je je houding niet verandert, kunnen we niet samen zijn." Hij maakte de beslissing om ons huis te verlaten. Hij liet mijn zoon en mij. Hij had geen contact meer met zijn zoon. Mijn zoon was anderhalf jaar oud toen mijn man besloten om me te verlaten.

Ik weet dat het huwelijk betekent dat twee mensen, maar ik kon niet die situatie meer aan .... Soms zijn sommige leden van de kerk niet eens met het idee van de scheiding, maar ik denk dat er een reden waarom echtscheiding bestaat, vooral als je huwelijk je pijn doet zo veel.

Tot slot vroeg hij me om een ​​echtscheiding. Hij begon het leven met een andere persoon. Ik mediteerde op mijn huwelijk, als ik het moet houden of af te maken. Ik besloot tot het dossier voor de scheiding. Nu denk ik dat het was echt een goede beslissing omdat hij mijn gevoelens gekwetst vele malen. Hij begon me te haten. Ik denk dat mijn scheiding was iets goeds dat gebeurde in mijn leven. Hij beschuldigde me altijd voor zijn fouten. Hij verloor de communicatie met onze hemelse Vader. Ik weet dat het huwelijk betekent dat twee mensen, maar ik kon het niet meer aan die situatie. Het was de beste beslissing die ik gemaakt heb voor mij en voor mijn zoon. Soms sommige leden van de kerk niet eens met het idee van de scheiding, maar ik denk dat er een reden waarom echtscheiding bestaat, vooral als je huwelijk je pijn doet zo veel. Ik voel me nu goed. Ik heb vrede hoewel ik niets over hem hebben gehoord een jaar. Ik ben dankbaar dat mijn hemelse Vader voor het geven me de kracht om door te gaan in mijn geloof. Mijn zoon is een gelukkig kind, hoewel hij niet zijn vader naast hem hebben. Mijn zoon is naar de kerk en hij is een goede jongen.

LDS_woman_photo_Pinate2

Je bent nu een medisch student aan de Universidad Bolivariana de Venezuela. Waarom heb je besloten in te schrijven in de medische school na je scheiding?

Mijn moeder vertelde me dat het beste voor mij te doen na mijn scheiding was om te studeren, want als ik thuis bleef, zou ik depressief. De nieuwe regering in mijn land introduceerde een programma dat mensen zonder veel geld de mogelijkheid om in te schrijven in de medische school gaf. In mijn woonplaats, was er een opleiding school en een medische school. De mate in het onderwijs was niet erg interessant voor mij. Dus besloot ik om geneeskunde te gaan studeren. Ik studeer Integrale Geneeskunde zo bekend als Family Medicine en ik zal afstuderen volgend jaar.

Hoe oud is je zoon?

Mijn zoon is nu 8 jaar oud.

Hoe krijg je de tijd om met hem te vinden tijdens de studie?

Het is een moeilijke uitdaging voor mijn zoon geweest. Hij vertelt me ​​altijd dat hij niet graag dat ik studeer geneeskunde want ik moet op afroep een aantal nachten. Ik moet hem met zijn grootmoeder te verlaten. Hij moet opofferen omdat ik niet zoveel tijd als ik vroeger had voordat ik medicijnen studeerde. De enige keer dat ik met mijn zoon is de middag na het werk en zondag wanneer we naar de kerk gaan. Ook, als we onze familie thuis avonden en als we samen in de Schriften lezen. Ik zeg altijd tegen hem dat als ik klaar ben met mijn studie gaan we make-up de hele tijd dat we niet bij elkaar nu. Ik heb hem altijd knuffelen en zeggen we mooie dingen met elkaar. Het moeilijkste ding over mijn studie is niet genoeg tijd om met mijn zoon.

Hoe werkt studie geneeskunde helpen een beter lid van de kerk zijn?

Dokter worden is ondersteunend, charitatieve, en eerlijk te zijn. Als je een dokter, moet je de dingen die je vertellen andere mensen te doen leven. Bijvoorbeeld, kan ik niet vertellen anderen niet te roken of te drinken als ik die dingen doe.

Ik heb het gevoel dat ik mijn medemensen met medicijnen, omdat veel van de patiënten komen met emotionele problemen. Ik het evangelie indirect leren ze door de geneeskunde. Bijvoorbeeld, het woord van wijsheid. Ik vertel mijn patiënten zijn er dingen die niet gezond voor hun lichaam. Ik leer dit principe en ik help hen om het leven. De opleiding die ik ontvang op medische school helpt me om te leven met professionaliteit, ethiek en waarheid.

De opleiding die ik ontvang op medische school helpt me om te leven met professionaliteit, ethiek en waarheid.

Alle principes die worden gegeven in de kerk Ik kan toepassen in de medische school. Bijvoorbeeld, het principe van eerlijkheid. Ik kan niet in een diagnose van een patiënt liggen, omdat het veel gevolgen zou brengen en ik zou chaos veroorzaken. Een ander principe dat ik toe te passen is een goed voorbeeld van de hele tijd. Ik moet een goed voorbeeld voor mijn patiënten. Service is een ander principe dat ik kan toepassen in de geneeskunde. Het principe van het offer. Ik geef mijn tijd en als het nodig is zal ik mijn eigen leven te geven om anderen te redden. Ik moet werken als team met een voorsprong arts en andere collega's om anderen te helpen. Ik denk dat dit alles heeft me geholpen om het versterken van de beginselen van het evangelie in mijzelf. Ik hou van de medische school, omdat het helpt mij om een ​​beter persoon te worden en beter worden christen.

LDS_woman_photo_Pinate
Hoe voel je je hemelse Vader leidt u?

De mededeling die ik heb met mijn hemelse Vader is zo bijzonder. Ik bid zo veel. Als ik slaap, ik vertellen wat ik droom met de dingen gebeuren in mijn leven op dat moment. Door de leden van de kerk en de Schriften, de Vader beantwoordt mijn gebeden. Ik denk dat als ik niet deze vorm van communicatie die ik heb met de Vader, zou ik niet sterk zijn in de kerk. Ik heb het gevoel dat mijn hemelse Vader zorgt voor mij en beschermt me. Ik weet dat Hij van mij houdt en ik weet dat Hij wil dat ik om hem te zoeken.

Wat zijn sommige uitdagingen van het zijn lid van de kerk in Venezuela?

Er zijn veel uitdagingen. Het is niet gemakkelijk om het evangelie te leven in Venezuela. President Thomas S. Monson zei onlangs in een algemene conferentie dat we leven in de wereld van perversiteit en ongerechtigheid. Venezuela het bijzonder een land waar het moeilijk is om de beginselen van het evangelie leven. Bijvoorbeeld, mijn collega's wonen samen met hun partners zonder te trouwen, omdat ze denken dat het huwelijk is niet nodig volgens de wereld. Het is moeilijk voor mij als alleenstaande moeder, omdat mannen niet iets serieus wil. Mensen willen niet geloven dat een alleenstaande moeder als ik niet alleen kunnen leven samen met hen. Het is een grote uitdaging voor mij op dit moment. Ik leef het evangelie. Men kan niet begrijpen dat een vrouw als ik, die is 35 jaar oud een relatie met hen te trouwen zonder niet kan hebben. Hoewel ik leer ze het evangelie is het moeilijk voor hen om te veranderen. Ik ben alleen. Ik heb niet veel vrienden. Ik kan geen vrienden met andere leden van de kerk te worden, want ik ben zo druk. Dit is een geweldige uitdaging voor mij op dit moment.

Men kan niet begrijpen dat een vrouw als ik, die is 35 jaar oud een relatie met hen niet kan hebben zonder te trouwen .... Ik ben alleen.

Wat zijn de goede dingen over het feit dat een lid van de kerk in Venezuela?

Om de waarheid te hebben in ons leven is een voordeel, omdat het ons helpt te vermijden moeilijke situaties. Bijvoorbeeld, in Caracas, Venezuela, zijn er veel 's nachts plaatsen. We kennen als leden van de kerk die die plaatsen zijn niet goed om te gaan, omdat ze niet helpen ons hebben de Geest. Als lid van de kerk helpt ons voorkomen dat deze plaatsen en samen te komen op de juiste plaatsen. Hoewel Venezuela is een land dat het heeft zoveel geweld, zijn we beschermd. Wij zijn in onze huizen of op juiste plaatsen.

Voelt u zich gesteund door de ZHV-zusters of leden van de wijk? Heeft u steun van uw familieleden?

Dankzij de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen in deze stad, dankzij mijn familie en de zusters van de ZHV, kan ik doen wat ik nu doe. Ik ben dankbaar voor mijn bisschop, die is een geweldige man, de voorzitter van de ZHV wie is mijn vriend en mijn moeder die een grote steun voor mij op dit moment dat ik woon alleen met mijn zoon is geweest. Ik ben dankbaar dat mijn hemelse Vader voor alles wat ik heb. Het evangelie is mijn grote schat. Ik weet dat het evangelie is perfect, zelfs al leven we in een wereld van ongerechtigheid. Er is stukje van de hemel hier. Ik heb de steun van iedereen hier die het is de reden waarom ik kan blijven gaan had.

In een oogopslag

Ines Piñate


LDS_woman_photo_Pinate
Locatie: Santa Lucia, Venezuela

Leeftijd: 35

Burgerlijke staat: Ongehuwd (gescheiden)

Kinderen: 8-jarige zoon

Beroep: Medical Student

Bezochte scholen: Universiteit Boliviana van Venezuela

Thuis gesproken talen: Spaans

Favoriete Hymn: "O zeg, wat is waarheid"

Interview door Neylan McBaine. vertalen uit het Spaans door Luz Moronta. Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

3 Comments

 1. Brittney Poulsen Carman
  10:27 op 10 juni 2010

  Geweldig. Geweldig. Geweldig. Dank u, MWP, voor het publiceren van het verhaal van deze ongelooflijke vrouw. Ik schrijf dit met tranen. Ines Piñate en ik heb zes maanden samen als missie metgezellen. Ik was het gelukkigste meisje van de wereld. Haar rustige, mooie sterkte is een uniek geschenk. Haar geloof geschoold me keer op keer.

  Te quiero con todo mi alma, compañera. Los Recuerdos de Nuestro tiempo juntos Están gravados en mi memoria para siempre-el sol en la calle, el olor de la playa, los días sin fin. Niños Desnudos, hombres borrachos, y las Abuelas tan groseras de la Isla que me hicieron una grosera de mi! Gracias a ti por tantas cosas, Aracelis. Como dicen tus noviecitos: un amor como el nuestro no se puede Acabar. Te Llevo aquí, mi vida, como un tatuaje en mi corazón.

 2. Myrna
  18:11 op 14 juni 2010

  Tienes mucha Razon mi hermanita, el evangelio de nuestro senor es el mas grande tesoro de los cielos para este mundo.Sigue hacia adelante con mucha fe y obedencia como lo heeft Estado haciendo Hasta Ahora porque esa paz, ese deseo de servir, ese amor, todos Bienen del Reino de los cielos por medio del sacerdosio y ungion de Nuestro Senor Jesus Cristo. Me ha dado mucho Gozo sentir el Espiritu de Nuestro Dios al leer tu bonito testimonio. Garcias por conpartir algo tan presioso.

  Moge de Heer blijven u en uw mooie zoon zegenen, het is mijn gebed in de naam van Jezus Christus. amen

 3. Amie
  09:00 op 9 oktober 2010

  Mijn man was in dezelfde missie hetzelfde jaar. Ik liet hem de foto en haar zei dat hij niet dacht dat er nog Latijn zusters in zijn missie? Weet je zeker dat je de juiste missie? Barcelona Venezuela? Wie was haar missie President?

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline