13 juli 2010 door admin

10 Reacties

Een lastig te doen,

Een lastig te doen,

Eugenia Hancock

In een oogopslag

Mesa, AZ, juli 2010

Hoewel beloofd in haar patriarchale zegen dat ze getrouwd zou zijn in dit leven en zijn de moeder van de kinderen, Genie draaide 39 nog steeds single. Demonstreren uitzonderlijke geduld en nederigheid in haar gebeden, Genie toen ontmoette en trouwde met de vader van zeven kinderen. Het echtpaar heeft sindsdien nam twee misbruikte tieners ook. Genie praat over het feit dat een stiefmoeder en de uitdaging van het opgeven van iemands hele wil aan de Heer.

Ik had polio als kind. Naar me te kijken, denk ik niet per se kijken gehandicapt, hoewel ik lopen met een slap en mijn rechterarm heeft een uitgesproken blik over het dat is anders dan normaal. Het trekt altijd de aandacht.

Ik werd lid van de kerk op 19-jarige leeftijd. Ongeacht of een heer behoort tot de kerk of niet, de meeste mensen niet de zorg voor gehandicapte vrouwen. Althans in die tijd, was een gehandicapte persoon beschadigde goederen beschouwd.

Ik deed date, maar met de meeste jongens iets leek altijd in de weg te krijgen. En zoals de meeste jonge meisjes, liefde en een gezin waren wat ik verlangde. Toen ik om in mijn late jaren '20 Ik dacht: "Nou, oke. Ik zal richten op de loopbaan. "Ik had een zeer bevredigende carrière als afdelingshoofd voor een provincie bibliotheeksysteem, maar het was niet dezelfde vreugde als het opvoeden van mijn eigen familie.

Mijn patriarchale zegen vertelde me dat ik zou trouwen in dit leven en hebben kinderen. Dus toen dat gebeurde niet omdat ik dacht dat het zou moeten, kun je je voorstellen wat er door mijn hoofd: "Wat heb ik gedaan die zegen te ontkennen? Wat heb ik gedaan? "Ik heb in mijn jaren dertig en, zoals ik benaderde 35, begon ik mezelf af te treden aan het feit dat ik ging enkel om de rest van mijn leven. Mijn hoop en dromen voor een gezin eindigde. Ik kwam tot de conclusie dat ik echt iets slecht om dingen verknallen had gedaan. Hierdoor ontstond een enorme spirituele crisis voor mij.

Mijn patriarchale zegen vertelde me dat ik zou trouwen in dit leven en hebben kinderen. Dus toen dat gebeurde niet omdat ik dacht dat het zou moeten, kun je je voorstellen wat er door mijn hoofd: "Wat heb ik gedaan die zegen te ontkennen? Wat heb ik gedaan? "

Er was een tijd dat ik niet door een LDS kerkgebouw wonen en had moeite het vinden van vervoer naar de kerk op zondag. Mijn aanwezigheid in de kerk in die tijd was niet consistent, maar een nieuwe baan gaf me de kans om te verhuizen naar een andere staat. Ik zorgde ervoor dat ik woonde in de buurt van een kerk kerkgebouw zodat ik niet zou hebben hetzelfde probleem en kon weer actief zijn.

Mijn nieuwe huis docenten waren zo aardig voor me en besloot een groep singles naar mijn appartement voor de kerst brengen caroling de eerste kerst in mijn nieuwe appartement. Het was toen dat ik zag mijn toekomstige echtgenoot voor het eerst. Ik was op een punt in mijn leven waar ik behoorlijk neerslachtig voelde. Het leek duidelijk dat het huwelijk niet zou gaan gebeuren voor mij. Ik had niet naar de kerk consequent in heel treffen die mij stoorden geweest. Ik leefde niet elk beginsel van het evangelie in zijn volheid en voelde een zwaarte van het hart.

LDS_woman_photo_Hancock3

Een verre neef en ik zijn de enige leden van mijn familie naar de kerk te voegen. Aangezien ik had niet veel contact met mijn neef, ik had om dingen op mijn eigen. Dus ik ging op mijn knieën en vertelde hemelse Vader, "Ik weet niet waarom ik werd verteld in mijn patriarchale zegen dat ik getrouwd zou zijn in dit leven en kinderen hebben en dat de Heer me zou helpen weet wie deze persoon zou zijn . Ik begrijp dit niet. Ik begrijp niet wat ik fout deed om die zegen te verliezen. "Ik vertelde de Heer dat het enige wat ik wist te doen was om te bidden voor de meneer die moest mijn man. Na veel tranen bad ik, "Als dit het gevolg is van een overtreding die ik niet bewust van, dan bid ik voor de man die ik moest trouwen. Ik bid dat je hem al hebt gegeven een vrouw en familie en ik vraag dat die zegeningen die bedoeld waren voor mij zal gaan naar deze man en zijn familie. "Dat was een heel moeilijk ding om te doen. Het is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven - te laten gaan van een beloofde zegen die kostbare en mij dierbaar was. En voor ongeveer een jaar en een half tot twee jaar, dat is wat ik zou bidden.

"Als dit het gevolg is van een overtreding die ik niet bewust van, dan bid ik voor de man die ik moest trouwen. Ik bid dat u hem al een vrouw en kinderen hebt gegeven en ik vraag dat die zegeningen die bedoeld waren voor mij zal gaan naar deze man en zijn familie. "

Gedurende deze tijd, in mijn nieuwe wijk, was er een kleine vijf-jarige jongen genaamd David, die op me vergrendeld om wat voor reden. Ik wachtte op de avondmaalsdienst een zondag beginnen en David zei: "Genie, waarom ben je niet getrouwd? 'Hoe leg je een vijf-jaar-oude waarom op de leeftijd van 39 ben je niet getrouwd? Ik heb gewoon antwoordde: "Ik ben niet de man die onze hemelse Vader heeft bereid voor mij ontmoette." En hij zei: "Je hebt ook! Je hebt Brother Hancock ontmoet. "David wees naar een man zittend in de richting van de voorzijde van de kapel gezeten met zijn kinderen.

Deze kleine jongen deed alles wat hij kon om me te verbinden met deze meneer. Als er een afdeling activiteit, zou David mijn hand en trekt me naar Brother Hancock en ons te praten. Maar het nog steeds niet op in mij dat dit de man die ik zou trouwen.

Persoonlijk geloof ik dat onze hemelse Vader creëerde een samenzwering van soorten als David was niet de enige die spelen matchmaker. Ik had een oom en tante die me altijd vertelden over een man in hun omgeving die perfect voor mij was. Ik was nooit een naam gegeven. Maar ze hebben hem vaak en gaf me updates over zijn gezinsleven. Tot slot moest ik ze vertellen, "Ik kan niet heb je me vertellen dat deze man is zo perfect voor mij, maar dat hij is getrouwd en heeft zeven kinderen." Ik heb gevraagd dat ze niet meer over hem zeggen. Na onze eerste ontmoeting al, werd het duidelijk dat dit de man die mijn oom en tante hadden het over al die jaren. Het verschil was dat hij niet meer getrouwd was.

LDS_woman_photo_Hancock4

Dingen snel er daarna gebeurde. David heeft ons niet geloven toen we aangekondigd onze betrokkenheid en zei dat het niet leuk om hem te plagen. Echter, werd hij tevreden nadat hij zag mijn ring en aangedrongen op het zijn in onze betrokkenheid foto. We waren ongeveer zes weken later in de Chicago tempel getrouwd voor alle eeuwigheid. Ik was veertig jaar oud. Ik heb geleerd dat beloften van de Heer zijn echt en waar zijn als we trouw blijven - ongeacht de omstandigheden - ongeacht onze leeftijd.

Wat vond je van zijn met zeven kinderen van zijn eigen?

Ik wilde altijd al een groot gezin, zodat het nummer me niet bang maken. Mijn houding was altijd "hoe meer hoe beter" waar kinderen betrokken waren. Maar ik moest de gevolgen van het zijn een stiefouder te confronteren. De kinderen van mijn man's varieerden in leeftijd van ongeveer 20-9. Ik wist genoeg om te begrijpen dat elke leeftijd brengt zijn eigen set van situaties - en terwijl ik herkende dat ik niet officieel een biologische ouder, begreep ik dat ik zou invloed zijn op hun leven zo veel als ze mij zouden beïnvloeden.

Wat was de grootste uitdaging voor u in deze nieuwe familie te accepteren in je leven?

Wat gebeurde zo snel voor ons. Mijn man en ik in januari had ontmoet, verloofd tegen het einde van juli, en trouwde ongeveer zes weken na dat - allemaal in hetzelfde jaar. Het was snel voor ons alleen te laten voor de kinderen. Dus natuurlijk was er een overgangstijd voor ons allemaal. Ik had nog nooit eerder getrouwd geweest die zijn eigen reeks van uitdagingen gebracht. Combineer dat alles met steeds een instant stiefouder. Het was een vrolijke achtbaanrit dat ik niet zou ruilen voor de wereld, maar het bracht haar momenten. Ik geloof dat we allemaal groeide als gevolg. We hebben het overleefd, maar er waren tijden toen het nog een uitdaging. Ik heb niet alleen stiefkinderen erven als onderdeel van mijn nieuwe familie, ik erfde ook een assortiment van andere familieleden die een belangrijke rol speelde in hun leven.

Een aantal van de kinderen waren niet in het reine met de scheiding komen. Een paar nog wilde vader en moeder weer bij elkaar komen. Dus toen pa hertrouwd, ze vaak richtten hun woede tegenover mij of gehandeld in ongezonde manieren. Ik was vaak aan herinnerd dat ik de indringer in "hun" familie. Meestal kreeg ik de koude schouder behandeling of ontving de "Je bent mijn moeder niet" soort dingen. Maar de Heer gaf me kracht buiten mijn eigen. Gebed en een paar favoriete geschriften heeft me door. Een in het bijzonder is van Jeremia 33:3: "Roep tot Mij, en Ik zal u antwoorden en u toon grote en vaste dingen, die gij niet weet." Ik klampte zich vast aan die belofte dat de Heer mijn gebeden zou beantwoorden en tonen ons grote en machtige dingen met onze nieuwe familie. Hij deed en nog steeds doen.

LDS_woman_photo_Hancock2

Een uitdaging kwam in een poging om de opvoedingsstijl van drie volwassenen mesh. Ik was ervan overtuigd dat de moeder van mijn stiefkinderen moest worden met respect behandeld. Ik geloofde ook dat de kinderen nodig om te zien ons allen verenigd - zo verenigd als we konden worden gezien de situatie. Daarom, als we kwamen te halen een kind in het huis van hun moeder, en dat kind was niet klaar met de klusjes hun moeder had hen gevraagd om te doen, zouden we ze niet meenemen. We zouden hen terug te sturen naar voltooien wat hun moeder nodig gedaan. Soms was het moeilijk, maar ik geloof dat het de moeite en energie waard. Ze was de moeder van de kinderen en verdiende te worden als zodanig behandeld, net zoals ik niet verdienen te worden behandeld als de boze stiefmoeder.

Een uitdaging kwam in een poging om de opvoedingsstijl van drie volwassenen mesh. Ik was ervan overtuigd dat de moeder van mijn stiefkinderen moest worden met respect behandeld .... net als ik niet verdienen te worden behandeld als de boze stiefmoeder.

Tijdens de overgangsperiode was het zeldzaam om een ​​tijdstip te vinden waarop iedereen was gelukkig. We baden en vastten en gevast en gebeden. Wij hebben uitgelegd aan de kinderen, "Dit is de pijn van de scheiding. En dit is waarom het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat u zorgvuldig te kiezen uw eeuwige metgezel. Hopelijk kunt u dit te voorkomen. "

Vreemd genoeg, in het midden van dit alles, werd ik gebeld door onze Stake president om een ​​unieke roeping: hij wilde dat ik lokaal leiderschap op te leiden kerkleden die gingen door echtscheiding te helpen, het omgaan met stepparenting kwesties, ex-echtgenoten, enz. met alleen artikelen uit de Ensign. Het resultaat was een 200-pagina notebook ontworpen voor kerkelijke leiders. Een tweede notebook op misbruik kwesties werd ook gemaakt.

Wilt u een beschrijving van de omstandigheden die u leidde tot de voogdij over twee misbruikte tieners nemen?

We hadden nog nooit geprobeerd om zwangerschap te voorkomen nadat we getrouwd, maar alle medische behandelingen die ik als kind had gehinderd mijn vruchtbaarheid. Dat, in combinatie met mijn leeftijd, die was 40 toen we trouwden, leek de deur te sluiten voor mij om kinderen van mijn eigen hebben. Onze eerste kwam bij ons toen hij 15 was. Ik was 52 jaar oud op het moment. In de loop der jaren hadden we adoptie overwogen, maar voor een lange tijd was er een leeftijdsgrens dat maakte het onmogelijk voor ons om het te overwegen. Toen die eis werd opgeheven, en na veel bidden en vasten, hebben we besloten om verder te gaan - om onze harten te openen en te zien of we konden vaststellen. We begrepen dat het niet een kind zou kunnen zijn, maar we voelden dat we konden een huis waar liefde overvloedig voorzien.

De dag dat we moesten onze eerste ontmoeting met Family Services hebben, hadden we nog niet eens gekregen uit de auto wanneer de counselor liep op en vertelde ons dat ze een noodsituatie met een tiener, Daniel, die moest uit zijn huis te worden verwijderd en geplaatst in een veilige omgeving. Ze vroeg ons of we bereid zijn om naar de overkant van de staat met haar om hem te ontmoeten zou zijn. Na de eerste bijeenkomst, nodigden we Dan naar ons huis te komen voor een weekend om te zien hoe hij zich zou voelen verblijf bij ons. Hij kwam en nooit meer weggegaan. Het was geweldig om een ​​kind dat nog nooit had gezien of geproefd jello, die nog nooit een pak had gehad, of die nooit had geslapen met lakens te voldoen.

Ongeveer twee jaar later kregen we een telefoontje van Family Services zeggen dat ze had een andere tiener in nood, een 15 jaar oud meisje, en als ze niet een veilige plek voor haar om binnen 24 uur te leven hebt gevonden, zouden ze verplicht worden te zetten haar in de pleegzorg systeem. We waren niet bevorderlijk voor de ouders, maar had gegund volledige wettelijke voogdij van Dan. Toen we deze oproep, het was Dan die zei: "Je moet haar nemen. Je moet haar beschermen. Je kan haar niet laten gaan in de pleegzorg systeem. "Met slechts een paar uur om te beslissen, hielden we een familie raadsman. De beslissing was unaniem en onmiddellijk voorbereidingen begonnen om ruimte te maken voor onze nieuwe aanwinst. We werden beloond met volledige wettelijke voogdij van haar ook.

Dan is nog steeds bij u wonen?

Dan verhuisde toen hij twintig. De ernstige gevolgen van misbruik opgefokt zijn lelijke kop en hij begon te krijgen in dingen die ging tegen zijn doopverbonden. Het is een van de smarten van mijn leven, om eerlijk te zijn. Ik herinner me de dag dat hij vertelde me dat hij het niet verdiende om bemind te worden en had geen vertrouwen in elke volwassene die beweerden dat ze van hem hield.

LDS_woman_photo_HancockCOLOR

Ons tweede tiener is nog steeds bij ons. Ze is op de universiteit en doet het goed. Maar ik ben bang voor haar als ik nog steeds bang voor Dan. Ook zij niet altijd vertrouwen gezaghebbende figuren en soms zoekt raad van ongepast bronnen. Dus ik blijven bidden vertrouwen op de Heer met mijn petities.

Wat zijn enkele van de belangrijkste lessen die je hebt geleerd van je ervaringen?

Ik heb geleerd dat de Heer is iemand die ik kan vertrouwen op en vertrouwen in een zeer reële manier. Ik heb geleerd dat geduld en nederigheid zijn essentieel in ons leven. Ik heb geleerd dat, hoewel Het is moeilijk om mijn persoonlijke zwakheden voor de Heer erkennen, moet ik dit doen en worden specifiek in mijn gebeden. Ik heb altijd gedacht dat ik een goed mens te zijn. Maar te moeten erkennen aan de Heer dat ik een beloofde zegen zou hebben verloren omdat ik niet zo goed als ik dacht was geweest, was het een moeilijke zaak voor mij te doen. Het was zeker de ervaring van je leven ... en de zegen van een eeuwigheid.

In een oogopslag

Genie Hancock


LDS_woman_photo_HancockCOLOR2
Locatie: Mesa, AZ

Leeftijd: 59

Burgerlijke staat: Getrouwd

Kinderen: Nine (leeftijden 39-20)

Beroep: In opdracht Artiest

Convert To Church: 1970

Thuis gesproken talen: Engels

Favoriete Hymn: "Wanneer Faith verdraagt"

Op het web: Een website voor producten met mijn kunst www.cafepress.com / eshancock

Interview door Neylan McBaine. Foto door Amy Fraughton .

Deel dit artikel:

10 Reacties

 1. Sarah Fairbanks (Baker)
  08:27 op 14 juli 2010

  Wow! Ik weet niet of ik ooit had gehoord je volledige verhaal, en het is een mooie een! Ik hou zoveel van je, en ik ben echt gezegend te hebben geweten dat je opgroeien! Bedankt voor het delen van dit, en het plaatsen van de link op facebook zodat ik kon lezen en feel van uw geloof en getuigenis!

 2. Myrna
  21:15 op 14 juli 2010

  Lieve zus Ik zie niet in uw leven verloren zegen maar een handvol zegeningen van de Heer. U bent gezegend met een pristhood houder, gehuwd voor de eeuwigheid en zijn gezegend om een ​​deel van deze kinderen leven, dat door niet de schuld van hun eigen land hebben misbruik lijden door anderen en veiligheid en comfort hebben gevonden tijdje in uw zorg iets wat ze zullen sherish in hun hart voor altijd. Wij zijn alle instrumenten in handen Heavenly Fathers 'en mijn lieve deze zijn grote gegeven zegen van onze liefdevolle Vader te laten zien hoe blij hij is met u en net als u uw kinderen weten de weg naar huis en ze zullen het nooit vergeten.

 3. Jen H.
  09:34 op 18 juli 2010

  Om een ​​of andere reden, dit is echt tranen in mijn ogen. Ik ben zo onder de indruk van open hart Genie's. Bedankt voor het delen.

 4. Dari Davis
  01:11 op 22 juli 2010

  Bedankt Genie voor het delen van deze.

 5. Kay
  14:48 op 27 juli 2010

  Wow, Genie! Ik ben geconfronteerd met een soortgelijke uitdaging, zoals ik al meerdere keren aan een bepaalde gescheiden vader gericht geweest met kinderen om zijn hulp met een bedrijf alvorens te beslissen, maar de indruk op mij is dat dit een opstapje naar een vollediger relatie met hem - een middel om een ​​doel. (En laten we maar zeggen dat ik ben ouder dan 40 en mijn patriarchale zegen belooft dat ik zal "trouwen met een jonge man van mijn keuze ... en de rest van de vrouwen in Sion en alle mensen bekend als een succesvolle en geweldige moeder.") Elk keer dat ik wilde mijn bedrijf te stoppen, kreeg ik de indruk dat ik nodig had om specifiek doorgaan omdat deze man, dus maakte ik de keuze om verder te gaan, in grote financiële en persoonlijke offers. Wat nodig is om te trouwen!

  Toch lijkt de Tegenstander te werken in volle kracht tegen mij, want alles wat mis kan gaan, heeft! Ik ben op mijn einde raad, en hebben letterlijk alles om in de positie om zijn hulp nodig hebben opgeofferd. Maar hij is niet bereid om de tijd om me te helpen, ondanks de meest verbazingwekkende "Ik kan het niet geloven!" "Toevalligheden" die bij elkaar te houden koppelverkoop ons op een bepaalde manier. Kortom, ik heb geen geduld en geloof lopen. Dus, ik zal proberen om uw nederige voorbeeld te volgen en liet mijn behoeften en zien wat er gebeurt.

 6. Erin Stump
  12:31 op 11 september 2010

  Dit is zo'n mooi verhaal .. bedankt voor het meedoen.

 7. Shayne Kisner
  16:51 op 1 december 2010

  Leuke reacties en grote post.

  Cheers!
  Marg Wilson
  marketing boulder co

 8. Leah
  07:42 op 27 oktober 2011

  Ik zou graag in staat zijn om die artikelen die u voldaan lezen. Ik ben een stiefmoeder drie kinderen en sinds kort mijn eerste kind had. Ik kon de begeleiding gebruiken!

 9. Judith
  22:30 op 15 juni 2013

  Hallo,

  Ik ben blij dat je getrouwd en hebben een gezin. Het klinkt alsof je heel de reis, vol geluk en verdriet hebben gehad.

  Ik heb ook een handicap. Voor 40 plus jaren, omgingen ik met paniekaanval stoornis, ik kreeg het niet allemaal uitgewerkt tot mijn 40's. Ik was beloofd, ook, zou ik getrouwd zijn in dit leven. De interpretatie die ik kreeg dat dit leven betekent niet altijd dat het leven op aarde. Toen ik ongeveer 11 of zo, ik herinner me buiten zitten en te horen dat mijn leven anders dan de meeste vrouwen zou zijn. En dat is zeker het geval geweest.

  Hoewel ik geloof in het Evangelie, hebben veel LDS mensen ondraaglijk wreed geweest. Ik heb een paar prachtige priesterschapsleiders gehad, maar dat is het geval voor de laatste 15 jaar niet geweest. Ik heb het opgegeven naar de kerk die mijn hart doet pijn. Ik keek als beschadigde goederen, ook al medische professionals hebben aangegeven dat ik uitzonderlijk goed zijn omgegaan met mijn uitdagingen. Ik heb 3 graden, waarvan er een doctoraat. Mijn tijd bij BYU in mijn 30's was een goede tijd voor mij. Als dingen echt moeilijk, als ze zijn, ik probeer me te herinneren dat er veel gevoelige, doordachte LDS mensen die begrijpen en "get" me. Ze zijn gewoon niet hier. Ik blijf in het evangelie, omdat ik weet dat het waar hemelse Vader wil dat ik ben. Als goed, ik had de steun van een speciale priesterschapsleider voor vele jaren. Ik hoop dat ik kan overleven de mooie constante pijn. Ik ben blij dat je niet zo lang te lijden. Veel geluk voor u en uw gezin.

 10. Sandi Hachtel
  03:23 op 9 december 2013

  Mijn hoed is uitgeschakeld voor u! Step-ouderschap is moeilijker dan bio-ouderschap. Ik had 4 van mijn eigen, dan getrouwd met een weduwnaar met 6 voornamelijk volwassen kinderen. Mijn stap-grootmoeder was een prachtig voorbeeld van liefde en naastenliefde. Ze SO zegende mijn leven. Sommige van mijn broers en zussen zou het niet eens. Ik denk dat het iets te maken met je eigen keuzes en open hart.

  Elke keer als een van mijn stiefkinderen zou iets ondoordachte of kwetsende doen, hield ik mezelf eraan herinneren om het niet te persoonlijk op. Dit was een reactie op wie ik was niet, niet om wie ik werkelijk was. Soms duurde het een paar dagen en / of een paar tranen om mezelf te herinneren. Al met al heeft die gedachte diende als een schild over mijn hart. Zelfs volwassen kinderen kunnen ontrouw voelen om te leren als een stap-mom, laat staan ​​een zinvolle relatie met haar te ontwikkelen, dus ik heb geprobeerd nooit te maken dat een verwachting. Ik heb een nauwere relatie met mijn stiefdochter die nu een stap moeder. We hebben dingen gemeen om over te praten. :)

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline