15 september 2010 door admin

8 Reacties

Een wereldburger

Een wereldburger

Camilla Smith

In een oogopslag

San Francisco, CA, september 2010

Deze dynamische moeder van vijf volwassen kinderen deelt haar liefde voor reizen, lezen, van de wetenschap en haar bewondering van haar eigen moeder. Camilla dient als Public Affairs vertegenwoordiger van de Kerk in de San Francisco Bay Area, en ze draagt ​​verder bij tot haar gemeenschap door als trustee van de National Public Radio stichting, de UC Berkeley Bancroft Library, de San Francisco Interreligieuze Raad en Klomp Amerika.

Ik ben opgegroeid in een groot gezin met zeven broers en zussen. Mijn plaats in de familie was speciaal omdat ik vijf jaar jonger dan mijn volgende oudere broer, het enige meisje geboren tussen vier jongens. Als jongste meisje, was ik in een geweldige positie en zeer dicht bij mijn moeder.

Wat was je moeder?

Voor een Mormoonse vrouw van haar tijd (ze is geboren in 1907), was ze een vrije vrouw, wat betekent dat ze deed wat ze wilde doen. Dat had veel te maken met mijn vader, die wilde dat ze gelukkig is. Dat is een groot geschenk, een man als dat hebben. Als de oudere kinderen groeiden op, we hebben geholpen met de gezinstaken en mijn moeder voelde me helemaal vrij om elke zomer reizen en laat de jongere kinderen met mijn vader en de oudere kinderen. Het was een vrij ongewone situatie.

Mijn moeder had een enorme energie en interesse in vele gebieden. Ze voelde dat het haar recht om die belangen na te streven. Mijn moeder werkte een full-time baan al van mijn leven. Ze leerde school. Ze was ook een geboren leider. Ze was een dichter, publiceerde drie poëziebundels en vijf van proza, een lid van Pen Vrouwen en was lid van de Utah Poetry Society. Toen ze op de universiteit, moeder ontving een efficiency award. Ze zou zeggen: "Efficiëntie is het beste, het meest in de minste hoeveelheid tijd. Tijd is altijd een element. Je probeert het beste wat je kunt doen, maar altijd onthouden dat je geen tijd kunt veel voor het. "

LDS_woman_photo_CSmith3

Ik ben opgegroeid met de filosofie van mijn moeder en een echt gevoel dat ik een verantwoordelijkheid om de gemeenschap, met name de kerkgemeenschap. Moeder voelde de verantwoordelijkheid om al haar gemeenschappen en aan de Mutual Improvement Association (MIA) als algemeen bestuurslid.

Een ander ding was ze erg getalenteerd is wat me het gevoel dat ik haar favoriete kind was. Als ik praat met mijn broers en zussen, ieder heeft iets wat ze vooral met haar gedeeld, dus ze had een manier van uitzoeken wat je interesseren zich dus je speciaal voelde. Het was niet kunstmatig, ze was echt geïnteresseerd in je. Bijvoorbeeld, ik hield van literatuur en het schrijven en wilde een editor. Toen ik werkte voor The Putnam Publishing Group in New York als een redactioneel assistent, zou ik haar boeken werden we publiceren sturen. Ze las alles, en zou zeggen: "Oooh, dat was behoorlijk sexy."

Je hebt bezocht graduate school aan de Columbia University in de jaren 1960. Hoe heeft een Mormoon meisje uit Utah eindigen in New York en hoe is het je veranderen?

Ik ging op een BYU Study Abroad naar Grenoble, Frankrijk tijdens mijn tweede jaar van de universiteit en die mijn horizon geopend. Bovendien, zowel mijn moeder en vader waren erg ruimdenkend volk. Mijn vader gaf het meest over de vraag of je een goed mens. Het was niet of je een goede Mormon of rijk of arm waren of waren van een bepaalde klasse. Omdat mijn vader sprak Spaans zo goed vertaalde hij voor de migrerende werknemers die in de gemeenschap leefden. Hij deed altijd dat soort rustig. Moeder was veel meer een sociaal persoon, maar ze had vrienden uit alle geledingen van het leven en alle situaties, en behandeld met hen even. Bijvoorbeeld, twee mannen woonde naast elkaar en waren haar vrienden van haar poëzie groep. Ik herinner me haar tegen me zei: "O, ze zijn waarschijnlijk homoseksuelen. Is het niet jammer dat we hebben om mensen te bestempelen? "Dit was vroeg op, misschien in de jaren 1960.

Wereldbeeld van mijn ouders hielpen me het gevoel dat ik niet alleen een Mormoon meisje, maar ik had verder horizon. Ik voelde me heel vrij om te reizen en na mijn laatste jaar van de universiteit, werkte ik voor de Nationale Vereniging van voedselketens in Washington DC. (Een bewerking job). Ik hield van mijn baan in Washington, maar mijn vriendin Sally Ann zei: "Je moet naar New York te komen, is het de plek voor jou." Ik voelde, "Oke, dat is het ding om te doen." Dus ik verhuisde naar New York.

Ik ging altijd naar de kerk, terwijl ik woonde in New York City. Maar ik herinner me dat een crisis van het geloof toen ik in de graduate school en we werden literatuur studeren. Ik heb een cursus genaamd nam "Black Literatuur," en een van de auteurs van een toegewezen boek schreef over hoe hij had opgegeven wat hij noemde "tribal religies" naar een Bahá'í te worden. Waarom? Omdat hij bekeken christendom, het jodendom en de islam als tribale religies. De aard van een tribale religie is dat het uitsluit iedereen die geen deel uitmaakt van de "stam." Ik dacht dat (en natuurlijk het mormonisme is zeer tribale) en het met hem eens dat tribale religies waren vernietigend. Ik herinner me denken dat ik kon doen van de kerk, want met uitzondering van anderen is niet wat een liefhebbende God zou doen. Toen begon ik na te denken over familie en hoe belangrijk familie is voor de ontwikkeling van een kind en natuurlijk een baby zou niet overleven zonder een gezin, dat is eigenlijk gewoon een kleine stam. Dus de stam was waarschijnlijk niet het probleem. Iedereen heeft een familie en die stam hen kracht te geven, maar dan moet die kracht buiten de stam en de gemeenschap zijn gericht in plaats van proberen te houden mensen dicht op elkaar. Dat is echt de kern van mijn geloof. Ik ben een zeer religieus persoon. Ik ben een zeer religieus Mormon. Maar het doel van de kerk is om mensen sterk te maken om uit te reiken naar de grotere wereld, en niet naar ons geïsoleerd van de wereld te houden.

Iedereen heeft een familie en die stam hen kracht te geven, maar dan moet die kracht buiten de stam en de gemeenschap zijn gericht in plaats van proberen te houden mensen dicht op elkaar. Dat is echt de kern van mijn geloof.

Welke andere organisaties u betrokken geweest bij-naast uw familie?

Bepaalde kwesties me echt interesseren. Een van deze kwestie is te leren wat het is om mens te zijn. Het is zo mysterieus voor mij. Ik ben een gelovige in de evolutie van de mens, dus ik natuurlijk vragen wat is de verandering die tussen de anatomisch menselijke persoon die bestonden voor een miljoen jaar en wat evolueerde ongeveer 50.000 jaar geleden als de moderne mens plaatsvond? Er is iets dat heeft plaatsgevonden. Het had waarschijnlijk te maken met de taal en symboliek. . . gebeurde er iets in de hersenen. We waren anatomisch menselijk maken van eenvoudige stenen werktuigen die niet veranderen voor een miljoen jaar. Toen gebeurde er iets dat de getroffen mensen het vermogen om te leren, te innoveren en te zoeken naar nieuwe ideeën. Deze rente is de reden waarom ik ben een trustee van de Leakey Foundation, die het onderzoek naar de menselijke oorsprong en de aap studies doet.

Andere organisaties? Een vriend stelde me voor aan de Universiteit van Californië-Berkeley Bancroft Library specifiek om hen te helpen met hun nieuwsbrief, dus ik heb zeer betrokken bij de bibliotheek Bancroft aan UC Berkeley en ik schrijf de nieuwsbrief voor hun bijzondere collecties bibliotheek. Ik hou van dergelijke posities. Ik hou van omgang met wetenschappers en onderzoekers.

Ik ben ook een trustee van de National Public Radio Foundation. Voor dat streven, Ik ben vooral geïnteresseerd in het openbaar onderwijs en wetenschappelijk onderwijs waarin we jammerlijk ontbreekt in de Verenigde Staten.

Ik hou ook van mijn kerk baan. Ik weet public affairs werken voor de kerk. Ik ben op het uitvoerend comite voor de San Francisco Bay Area. Het is een lange-termijn baan; het is niet een baan die om de twee jaar of zo verandert. Met public affairs werk, ik vormen langdurige relaties binnen de gemeenschap. Ik werk op interreligieuze betrekkingen en buitenlandse consulaat relaties.

Dus is dit een moeilijke klus voor de laatste paar jaar met de recente politieke discussies over het homohuwelijk in Californië?

Ja, maar het is een interreligieuze raad. We hebben katholieken in de raad en moslims-die allen voelen op dezelfde wijze als de Mormonen over het homohuwelijk. De interreligieuze gemeenschap is interessant omdat we begrijpen dat we het oneens zijn over morele kwesties, maar er is warmte en begrip voor verschillende meningen.

Sommige interreligieuze organisaties zeggen: "Wees niet gebeden of iets dat beledigend is voor andere mensen zouden zeggen." Maar onze groep zegt: "We willen authentieke uitingen van het geloof van je. Dus verwachten we dat je bidden voor ons als u in uw kerk of synagoge zou bidden. Dat is een heel bevrijdende ervaring. "Mensen bidden tot Allah, en je krijgt echt te begrijpen wat andere mensen voelen.

LDS_woman_photo_CSmith2

Er was zo veel negatieve media met Proposition 8 (De Wet California Marriage Protection) over onze kerk en demonstranten picketed bij de tempel. Toen ik naar een interreligieuze bestuursvergadering kort daarna, waren er niets dan uitingen van sympathie en begrip dat dit een zeer pijnlijke kwestie voor Mormonen. De andere raadsleden mogen niet met ons eens, maar ze niet willen dat we het doelwit van dergelijke vijandigheid zijn. Het was een bijzondere ervaring voor mij, vooral omdat ik persoonlijk niet ondersteunen Prop 8. Ik denk dat gezinnen komen in verschillende vormen. Maar mijn kerk steunt Prop 8 en vertegenwoordigde ik ze en ik vond de interreligieuze gemeenschap steun voor mijn kerk heel opmerkelijk.

Je hebt vijf volwassen kinderen. Heb je ideeën over wat het betekent om een succes veranderd als je je kinderen hebt opgevoed zijn?

Dat is een interessante vraag. Ik ben een grote gelovige in het onderwijs, dus het is makkelijk om succesvol te voelen als je je kinderen willen worden opgeleid en werken op gebieden zoals geneeskunde of onderwijs, als drie van mijn kinderen doen. Wanneer je iemand als mijn zoon George, die is gericht op muziek en heeft niet afgestudeerd aan de universiteit hebben, definiëren succes is moeilijker. Als er iets, hij is de helderste van onze kinderen. Ik ben gek op hem en willen het beste voor hem en het is iets van een hard leven dat hij heeft gekozen.

Onze groep zegt: "We willen authentieke uitingen van het geloof van je. Dus verwachten we dat je bidden voor ons als u in uw kerk of synagoge zou bidden. Dat is een heel bevrijdende ervaring. "

George heeft waarschijnlijk beïnvloed je op een manier die niet zou zijn gebeurd als iedereen een pad lijkt op die van uw andere kinderen gekozen had gevolgd.

Camiilla in Antarctica

Camiilla in Antarctica

Dat is waar. Omwille van George, Ik ging eigenlijk naar een rave. George was het organiseren van een rave party [hele nacht dansfeest] dus ik ging. Hij ontmoette me bij de deur met oordopjes. Aan het eind waren er een heleboel tieners dansen de hele nacht. Zijn commentaar was voor mij, "Kijk, ze willen gewoon een plek om te dansen hebben."

Je hebt geleerd niet te kijken naar zijn pad als een beperkende pad.

Het is een andere weg; een creatieve weg. Ik denk dat het soms gevaarlijk, maar ik zie het niet als een mislukking. Het is interessant omdat hij soort van wil op zijn eigen, maar in elk familie-evenement, hij is er. Hij woont altijd.

Kunt u mij vertellen over enkele van de meest interessante plaatsen die u hebt gereisd?

Onlangs mijn zus Rosemary en ik ging naar Antarctica, dat was fantastisch. Het was een expeditie met National Geographic. We gingen op Zodiacs [opblaasbare boten] uit naar de kust en liep onder de pinguïns. We hebben veel geleerd! Reizen is een educatieve ding. Ik denk niet dat reizen is ergens te gaan alleen maar te zitten; je naar iets over de mensen en over het terrein en over de geschiedenis te leren.

Mijn man en ik gingen naar Mongolië, waar we verbleven in ronde tenten genaamd "gers". Mongolen had het grootste land rijk in de geschiedenis. Het was kort en ze niet achter wat het Romeinse Rijk links verlaten omdat ze beschouwd als taal heilig en niet wilt dat andere mensen om hun taal te spreken. Mongolen waren vooral geïnteresseerd in de handel.

Camilla in Mongolia

Camilla in Mongolië

Ik ben ook een adviseur van Amerika [een wereld uitvoeren volksdansen troupe] Clog en hebben gereisd met hen voor vier jaar. Dat is bijzonder interessant omdat ik voldoen aan de lokale mensen die hun eigen tradities te delen. Ik heb naar Sardinië, Slovenië, en naar het zuiden van Frankrijk geweest. We hadden onlangs een festival in Istanbul en ik was er voor een week en dansers uit Sierra Leone en Zuid-Korea bijgewoond (en heeft zo'n geweldige dans!) De volksdans de Zuid-Koreanen uitgevoerd was vanaf begin Korea. Korea werd geregeld door Mongolen en een derde van de Japanse adellijke namen zijn Koreaans. Ik wist dat de Japanse theeceremonie is ontstaan ​​in Korea, maar ik was in gesprek met de Koreaanse dansers en hun choreograaf in het bijzonder, en vroeg haar waar de dans vandaan kwam. Dat was een openbaring voor mij, want het is duidelijk heel oud en ik denk dat waarschijnlijk uit Mongolië. Volksdansen soort trekken al die geschiedenis samen. Als je het ziet, het is een soort van een gestalt-it brengt het allemaal samen.

Heeft reizen beïnvloed je relatie met het evangelie?

Toen ik voor het eerst naar de tempel ging, was ik verrast dat de tempel is zo geritualiseerd en mysterieus en heeft weinig te maken met wat ik normaal graag over de kerk-dat is dat het een lay kerk en we proberen allemaal om elkaar te helpen beter mensen. Een andere keer toen ik bij de tempel, dacht ik aan de mensen in de grot van Lascaux [een van een groep van grotten in het zuidwesten van Frankrijk bekend om zijn paleolithische grotschilderingen]. De vroege mens leefde niet in die grotten, ze gebruikte ze voor ceremonies. Er is iets in de menselijke psyche die ceremonie en symboliek nodig heeft. Het zaad voor de moderne mens kan worden gezien in de holen in Frankrijk. Wanneer ik naar de tempel, dat is wat ik denk over. Ik denk dat ik ben bezig met een ritueel dat terug naar de oorspronkelijke rituelen gaat. Niet dat onze tempel ceremonie is geëvolueerd van dat, maar dat onze behoefte aan ritueel is een onderdeel van wat het betekent om mens te zijn. Inzicht in dergelijke dingen uit deze plaatsen te hebben gezien helpt me te voelen van de kerk leringen en praktijken te maken.

In een oogopslag

Camilla Smith


LDS_woman_photo_CSmithCOLOR
Locatie: San Francisco, CA

Leeftijd: 64

Burgerlijke staat: Getrouwd

Kinderen: vier zonen en een dochter

Beroep: Schrijver / redacteur, Trustee: National Public Radio Foundation, LSB Leakey Foundation, San Francisco Performances, San Francisco Conservatory of Music, Music & Menlo, UC Berkeley Library Advisory Board, UC Berkeley Bancroft Library Raad van Friends, Interfaith Center at the Presidio .

Bezochte scholen: BYU (BA), Universiteit van Grenoble, Frankrijk (Certificate D'Etranger), Teachers College aan de Columbia University (MA)

Favoriete Hymn: "Come Thou bron van Every Blessing"

Huidige Kerk Calling: Bay Area Public Affairs Executive Committee

Interview door Sela Miner . Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

8 Reacties

 1. Margaret Bates
  00:47 op 16 september 2010

  Ik heb Camilla vele jaren bekend uit mijn tijd in San Francisco, en ze is zo interessant, prachtig en intelligent als dit artikel zou je doen geloven. Afgezien van dat alles, ze is een medelevende en vriendelijke persoon, altijd bereid om haar kracht te verlenen aan mensen in nood van kracht of begrip. Ik ben trots om te worden gerekend tot een van haar vrienden.

 2. aanstonds
  05:26 op 16 september 2010

  Ik wou dat ik kon Camilla in persoon te ontmoeten. Ze klinkt geweldig en ik hou van hoe afgeronde en accepteren ze is. Het was leuk om te lezen over hoe ze erin geslaagd de gevoelens van haar eigen over Prop 8 en die van de kerk, vooral omdat ik merkte dat ik met betrekking tot hoe ze zich voelde. Ik hou vooral dit citaat: "Ik ben een zeer religieus persoon. Ik ben een zeer religieus Mormon. Maar het doel van de kerk is om mensen sterk te maken om uit te reiken naar de grotere wereld, en niet naar ons geïsoleerd van de wereld te houden. "

 3. Terri Wagner
  05:59 op 21 september 2010

  Camilla vertegenwoordigt alles wat ik geloof niet in (niet de religieuze spullen de andere dingen) die voor mij maakt haar een veel meer interessante lezen dan degenen die in slot stap met mij. Het is belangrijk te onthouden dat stammen waren nooit in het slot stap met elkaar en dat het in feite moeten we niet zijn. Maar hoe kunt u er tegen Prop 8 persoonlijk? Iets te maken met de ligging van het land, de manier waarop het is geschreven, ik ben niet zeker. Dat is mijn punt. Ik zou graag met haar over praten. Ik denk dat onze gesprekken zou zolang we beiden begrepen vanaf het begin zal er geen sprake zijn van pogingen om onze gedachten te veranderen interessanter.

 4. Jennie
  10:46 op 4 oktober 2010

  Omdat ik lid van haar wijk in de afgelopen 9 jaar ben geweest, weet ik uit de eerste hand wat een mooie, doordachte, interessante vrouw Camilla is. Ik heb echt genoten van te leren haar beter te leren kennen door middel van dit artikel-thanks!

 5. Ray Szczepanski
  18:03 op 7 oktober 2010

  Fantastisch spul, gaat te hebben om meer dan dit nog eens lezen.

 6. Kalli
  14:27 op 2 januari 2011

  Ik hield van alles over dit interview en ik zou graag om u te ontmoeten.

 7. Sherry
  14:37 op 27 januari 2011

  Camilla, je bent helemaal geweldig. Ik heb echt bewondering voor hoe je je geloof met een eindeloos onbevangen nieuwsgierigheid over de wereld in evenwicht te brengen. Ik geloof zeker dat een inclusieve gemeenschap (en de samenleving) is sterker en gezonder voor, dus het maakt mijn hart smelten te horen zeggen dingen als "families komen in vele vormen." God zegene u. Houden van uw goede werk!

  PS Toen heb ik gesolliciteerd naar de universiteit bij UC Berkeley, mijn Young Women's president waarschuwde me niet om er te gaan omdat ze "anders van ons geloof." Ik denk dat dit zou je aan het lachen.

 8. Roodborstje
  09:54 op 5 juni 2014

  Ik hield herlezen dit. Als nieuwe bekeerling in San Francisco, Camilla was een groot voorbeeld voor mij dat de kerk en het evangelie niet zijn ontworpen om mijn onderzoek te beperken, maar direct en uit te breiden in een prachtige manieren.

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline