24 november 2010 door admin

8 Reacties

Rekening haar getuigenis op een andere manier

Rekening haar getuigenis op een andere manier

Trang Thach

In een oogopslag

Cluj-Napoca, Roemenië, november 2010

Na zijn afstuderen met haar meester van de volksgezondheid diploma van Yale, Trang Thach verhuisd naar Roemenië om drinkwater te onderzoeken met behulp van een Fulbright Grant. Haar zoektocht naar een carrière, samen met haar familiegeschiedenis en tempelwerk naar voorouders uit Vietnam, heeft geholpen versterken haar getuigenis van Gods liefde en genade.

Hoe ben je lid van de kerk?

Mijn moeder lid van de kerk toen ik ongeveer vijf of zes, nadat we hadden geleefd in de VS voor een paar jaar na het verlaten van Vietnam. Het is eigenlijk omwille van haar dat ik betrokken was bij de kerk. Toen ik acht was ik gedoopt omdat mijn moeder was nog steeds actief in de kerk en we waren nog steeds gaande. Maar na een paar jaar werd ze inactief.

Toen we voor het eerst lid van de kerk, mijn vader was niet in de Verenigde Staten. Mijn moeder raakte betrokken bij de kerk, omdat ze voelde alsof het was een grote organisatie. Dus toen we voor het eerst begonnen aan kerk waar we woonden de Aziatische tak, en er was een jong Amerikaans stel die geen kinderen hadden. Gedurende die tijd dat de tak werd proberen hun gezinsavond te versterken zodat ze wijkzendelingen en koppels toegewezen in de branche, die in de kerk waren sterker naar nieuwere leden en gezinnen om hen te helpen de slag te gaan. Dus werd deze jonge Amerikaanse paar toegewezen aan onze familie, en ze zouden over te komen naar ons huis elke maandag. Mijn moeder zou hen een grote maaltijd te maken. We zouden allemaal zitten rond de vloer en eten en daarna zou een les en een activiteit hebben. En dit ging zo jaren. En dus onze families werd gewoon echt dichtbij.

LDS_woman_photo_Thach3

Mijn moeder begon te veel te werken, en dus zouden ze zelfs tijdens de week komen. Maar vooral in het weekend zouden ze ons-me brengen en mijn broer dat is gewoon ouder dan ik-naar hun huis. En we zouden het weekend doorbrengen met hen, zodat we konden gaan naar de kerk op zondag. Het was een beetje uit die interactie die ik bleef betrokken bij de kerk toen ik jonger was.

Veel van mijn familie inactief werd, met uitzondering van mij en mijn broer net ouder dan ik. Weet je, ik was niet echt te midden van de kerk, afgezien van het weekend als ik zou gaan naar mijn witte ouders ', zoals ik ze noem, huis en ga naar de kerk met hen.

U heeft uitgedrukt een gevoel van uniciteit als lid van de kerk vanwege uw persoonlijke geschiedenis. Hoe is dat verschil zich manifesteren?

Nadat ik afgestudeerd aan de Universiteit van Houston en verhuisde naar DC om te werken, besloot ik dat ik in een huis zou wonen met drie andere meisjes die lid zijn van de kerk waren. Ik was echt heel zenuwachtig, want ik was niet zeker of ik "Mormon" zou genoeg zijn want ik had geen idee wat het zou gaan worden als leven met andere leden van de kerk. En om eerlijk te zijn dacht ik dat het raar zou zijn, en ik dacht dat ze zou raar zijn. Vroeg ik dingen als: "Gaan ze verwachten dat ik met hen te bidden elke ochtend en lees mijn geschriften met hen? 'Omdat ik genoeg moeite doen dat door met mezelf als het is. Maar, weet je, gelukkig, toen ik deze meisjes ze waren allemaal erg down-to-earth-zeer sterk in het evangelie en waren helemaal niet leuk dat helemaal niet. Dat maakte me voelen zich meer comfortabel.

Je werden gepleegd aan het gaan naar de medische school, maar dat werkte niet voor u. Hoe ben je omgaan met uitwonende en met teleurstelling als je geprobeerd om je carrière pad te vinden?

Toen ik verhuisde naar DC, ik sterk wilde zetten medische school, en toen ik de MCAT voor de derde keer en deed het niet goed op, was ik helemaal kapot. Alleen het verschil was dit keer, weg van huis in DC wonen, heb ik mijn familie als een steunregeling in de buurt van mij als ik had de eerste twee keer. En ik had niet mijn vrienden die ik voelde me echt kende mijn verhaal. Toen ik in Houston, al mijn vrienden met mij waren de hele weg, en ze me bekend sinds ik begon met die loopbaan voort te zetten. In DC verteld dat ik een paar mensen over, maar het voelde alsof niemand echt wist hoeveel ik met een gevoel van mislukking en met een gevoel van verloren zijn, van niet weten wat ik moest doen met mijn leven op dat had geworsteld punt. Het is echt door die ervaring dat ik het gevoel dat ik vond mijn eigen getuigenis.

Het voelde alsof niemand echt wist hoeveel ik met een gevoel van mislukking en met een gevoel van verloren zijn, van niet weten wat ik moest doen met mijn leven op dat moment had geworsteld. Het is echt door die ervaring dat ik het gevoel dat ik vond mijn eigen getuigenis.

Ik ontdekte ook dat, terwijl ik had een getuigenis, een groot deel daarvan leunde op mijn witte ouders en wat ik had geweten, omdat van hen. Ik denk dat voor mij was het echt de eerste keer dat ik ontdekte mijn eigen relatie met de Heer, die voor mij een zeer belangrijke mijlpaal omdat ik ze niet over om op te leunen als ik thuis zou hebben. Het was moeilijk maar ik heb echt het gevoel dat dat was belangrijk omdat het me echt uitgerekt. Er waren slechts enkele dagen toen ik voelde me zo verloren en zo verward. En het was ook eigenlijk de eerste keer dat ik vroeg een vriend van mij voor een zegen van comfort. Tot dan toe was het mijn broer of mijn blanke vader die mij een zegen had gegeven. Het was door die ik heb opgedaan mijn eigen getuigenis van het priesterschap, maar ook, en van de kracht van een zegen. Ik zou zeggen dat was waar ik echt werd omgezet.

Hoe heb je je weg van de medische school carrièrepad voor de volksgezondheid carrièrepad vind je op nu?

Ik heb altijd al de "Ik wil de wereld redden," idealistische perspectief, dat is een van de dingen die me willen gaan in de geneeskunde en uitgegroeid tot een arts. Dan op de universiteit werkte ik met een organisatie genaamd de Cancer Council Collegiale, die in feite had een missie van uit te gaan in de gemeenschap-met name de ondervertegenwoordigde gemeenschappen-om hen te onderwijzen over kanker, over hoe u het risico te vermijden. En ik besefte dat ik echt genoten van dat te doen. Ik heb genoten van het opleiden van mensen. Ik heb genoten van het onderdeel preventie van het onderwijs. Ik heb genoten van bezig te zijn in de gemeenschap en betrokken zijn en een actieve rol in het onderwijzen van mensen over de verschillende vormen van kanker en hoe ze te vermijden. Ik ontdekte Masters of Public Health graduate programma's, en dat pad complimenteerde mijn save-de-wereld-mentaliteit. Aangezien het nastreven van de volksgezondheid in plaats van de geneeskunde, heb ik eigenlijk vond dat het beter past bij mijn persoonlijke doelen, want ik kan gaan in onderontwikkelde landen en meer betrokken worden bij de gemeenschappen dan ik in een medische praktijk zou zijn geweest. Ik kan meer directe, tastbare resultaten van wat ik heb gedaan zie.

Ik zal zeggen dat het was moeilijk voor mij om mezelf toesta om andere opties buiten de geneeskunde zien omdat mijn trots niet me zou toestaan ​​om voorbij de medische school te zien omdat ik niet wil worden gezien als een mislukking. Maar een of andere manier, door de genade van God en ik geloof echt dat het was slechts door Hem-stopte ik mezelf zien als een mislukking. En zodra ik meer zag het op die manier dat ik in staat was om andere paden en opties.

LDS_woman_photo_Thach2

Je hebt nu afgestudeerd aan de Yale School of Public Health met je master en wonen momenteel in Cluj, Roemenië, op een Fulbright beurs. Wil je uitleggen wat voor werk je doet in Roemenië?

Ik ging naar Cluj, Roemenië, voor de eerste keer vorig jaar naar trihalomethanes studeren in drinkwater. In principe Roemenen desinfecteren hun water met chloor. Chloor vaak reageert met de organische stof die al in het water om verschillende bijproducten vormen. En onder hen is deze klasse van verbindingen genaamd trihalomethanes. Er zijn vier grote spelers te noemen, maar de belangrijkste is dat ik ben op zoek naar is chloroform. Chloroform daadwerkelijk is gevonden te worden met verschillende blaaskanker. En veel van deze studies zijn gedaan in de VS, omdat de technologie en onderzoek is meer geavanceerde hier, maar het is voor ons ooit is gedaan in Roemenië.

Ik ging er vorig jaar om watermonsters te verzamelen, zowel bij de waterzuiveringsinstallaties en op verschillende faciliteiten voor bewoners waar het water van die behandeling stations wordt verspreid. En ik nam de monsters en ik gemeten hoeveel chloroform, of deze trihalomethanes, zijn in hun drinkwater. En wat ik ben hier om dit jaar te doen is uitzoeken hoeveel zijn deze mensen daadwerkelijk worden blootgesteld. Ik wil een epidemiologisch onderzoek om te zien wat de correlatie is tussen het oppervlaktewater en het risico op blaaskanker doen. Mijn andere interesse is aangeboren afwijkingen omdat minstens met dat ik ben er zeker van de belichtingstijd; blaaskanker heeft een veel langere incubatietijd. Het is ten minste vijf tot tien jaar. Zodat kan worden bemoeilijkt. Dus ik zou eigenlijk over te schakelen naar het bestuderen van geboorteafwijkingen.

Hoe kan uw idealisme en uw interesse in de volksgezondheid te communiceren met uw begrip van het evangelie?

Volksgezondheid voelt zo natuurlijk aan mij. En het voelt natuurlijk aan mij, want het is iets dat ik toch zou doen. Als ik iemand het drinken van iets dat grappig of keek als ze iets dat niet goed voor hen leek deden zag, zou ik hen willen helpen. Ik zou willen alles en alles wat ik kon doen om de omstandigheden voor hen beter te maken. En dat is hoe ik vaak het gevoel met het evangelie ook. Het gevoel dat ik krijg met de volksgezondheid is vergelijkbaar met wat ik krijg van het evangelie: Als ik iemand zie worstelen met iets als verlies of als het leven niet de manier waarop ze van plan waren te gaan, heb ik het gevoel dat ik een verschil kan maken aan die persoon . Voor mij, ik heb zo veel troost vinden in het evangelie en in de wetenschap dat de Heer weet me zo veel beter dan ik mezelf ken. Het is een soort van een natuurlijk iets voor mij te willen doen voor de mensen zo goed en om dat verhaal te delen met mensen als ik zie ze worstelen ook. Ik wil gewoon met hen te delen mijn ervaringen en wat ik weet en hoe het was voor mij. En echt alles wat naar beneden om mijn geloof en mijn getuigenis en de relatie die ik heb ontwikkeld met de Here komt. De volksgezondheid is me die mijn getuigenis op een andere manier.

Als ik iemand zie worstelen met iets als verlies of als het leven niet de manier waarop ze van plan waren te gaan, heb ik het gevoel dat ik een verschil kan maken aan die persoon. Voor mij, ik heb zo veel troost vinden in het evangelie en in de wetenschap dat de Heer weet me zo veel beter dan ik mezelf ken.

Uw familie komt oorspronkelijk uit Vietnam. Vertel me over het nemen van de naam van uw oma naar de tempel.

Ik heb echt het gevoel dat onze branche voorzitterschap werd geïnspireerd om ons de uitdaging om familiegeschiedenis werk te doen en een naam voor de tak tempel reis in mei van vorig jaar te vinden geven. Voor een lange tijd worstelde ik doe mijn familiegeschiedenis vooral omdat Vietnamese mensen niet bij te houden. Er zijn geen geboorteakte of iets dus het is gewoon heel moeilijk om dat spul op te sporen. Ik voelde alsof het was zo ontmoedigend. Ik dacht: "Hoe kan ik ooit nog informatie te vinden? Ik moet afgaan geheugen van mensen. "Mensen in Vietnam lijken gewoon niet zo geïnteresseerd in het praten over familiegeschiedenis toch.

Op een dag was er een Gezinsavond waar ik leerde dat voor nieuwe FamilySearch programma van de kerk je niet dat veel informatie nodig. Alles wat je nodig had was hun naam, hetzij hun geboorte of overlijden jaar, en de locatie. En toen ik hoorde dat ik dacht: "Dat kan ik wel. Ik kan waarschijnlijk die informatie krijg van mijn moeder of mijn vader. "Drie van mijn vier grootouders zijn overleden. Dus, heb ik mijn moeder bellen en gewoon vroeg haar wat ze kon herinneren. Ze had mijn grootmoeder geboortedatum niet weten, maar ze deed herinneren de exacte datum van het overlijden van mijn grootmoeder. Het was op het nippertje dat ik deze informatie omdat we voorbereiden om naar de tempel. Mijn vriend hielp me uitzoeken hoe je de kaart klaar gedrukt voor mij om te gaan, en ik ging naar de tempel.

Die reis was eigenlijk bijzonder hard. Ik bad tot de geest te voelen, maar ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik niet het gevoel dat meteen toen ik binnenkwam, maar om een ​​of andere reden, toen ik in de baptisimal lettertype en werd gedoopt voor mijn oma, ik voelde me een complete, overweldigend gevoel van de Geest. Ik voelde een rust over me komen. Ik zou willen zeggen dat het voelde alsof mijn grootmoeder was blij en opgewonden dat ik deed dat werk voor haar. Zij was de eerste familielid die ik ooit had gedaan. Ik was gewoon helemaal overweldigd door de Geest. Ik was verscheuren als ze lezen van de woorden van het gebed, en als ik in het lettertype Ik voelde me zo dankbaar dat mijn oma die kans zou hebben, omdat ik echt niet wist hoe ze die kans zouden hebben. Ze heeft nooit de kans om het evangelie in haar leven te horen omdat onze zendelingen zijn nog niet in Vietnam toegestaan. En dat is eigenlijk altijd iets heel moeilijk voor mij om te begrijpen geweest. En ik vraag me ook af over mijn familie en hoe dat allemaal gaat werken. Gewoon, hoe? Ik heb zoveel vragen mee. Tegelijkertijd geloof ik in een God die barmhartig en kent de verlangens van mijn hart en me zal toestaan ​​om een ​​of andere manier met mijn familie. Dus, ik vond vrede in dat en was echt dankbaar voor die verordeningen die we kunnen uitvoeren.

Zoals ik in het lettertype Ik voelde me zo dankbaar dat mijn oma die kans zou hebben, omdat ik echt niet wist hoe ze die kans zouden hebben. Ze heeft nooit de kans om het evangelie in haar leven te horen omdat onze zendelingen zijn nog niet in Vietnam toegestaan.

U heeft sindsdien meer van uw familienamen meegenomen naar de tempel.

Ik ben gedoopt voor mijn grootmoeder van vaderszijde nu. En dan heb ik zowel van schenkingen mijn grootmoeders 'als het goed gedaan, wat echt geweldig is geweest voor mij.

Hoe is de tempel werk doen voor uw familieleden veranderd je perspectief van het evangelie?

Het heeft echt geholpen om mijn getuigenis van de eeuwige aard van de gezinnen te versterken. Ik denk dat dit weer vooral omdat nu is het alleen mij en mijn broer die ouder is dan ik, die actief in de kerk zijn. Dat is moeilijk voor mij ook, want ik denk dat ik soms moeite met de angst dat ik niet zal krijgen om bij mijn familie vanwege dat. Dus ik denk dat dat een van de dingen die het heeft me een lange tijd om te overwinnen, of om door te werken en elkaar te verzoenen voor mezelf. Ik weet nog steeds niet echt weet hoe God zal zorgen dat of hoe het zal allemaal wel goed komt. Maar ik denk dat ik heb net ontdekt vrede in het weten dat het zal een of andere manier. Dat is het hele doel van de tempel, om de harten van de kinderen terecht bij de vaders en de vaders aan de kinderen. Ik weet alleen en hebben een getuigenis dat hij een of andere manier zal dat gebeuren, of het nu in dit leven of het leven te komen. Hoewel het moeilijk voor mij om te zien dat ik met mijn familie hier nu, ik denk dat ik troost vinden in de wetenschap dat ik kan worden afgesloten met mijn familie die is doorgegeven door het doen van hun werk en hen die kans. En dus dit alleen helpt me om soort dingen vanuit een minder direct en tijdsperspectief en meer van een eeuwige, die weer is wat ik denk dat de tempel is alles over toch.

In een oogopslag

Trang Thach


LDS_woman_photo_ThachCOLOR
Locatie: Cluj-Napoca, Roemenië

Leeftijd: 26

Burgerlijke staat: Single

Beroep: Student van het leven, de volksgezondheid professionele

Bezochte scholen: Universiteit van Houston (BS in de biologie), Yale School of Public Health (MPH)

Thuis gesproken talen: Vietnamees en Engels; nu, een beetje Roemeense :)

Favoriete Hymn: "Omdat ik veel gegeven hebt"

Interview door Elizabeth Pinborough . Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

8 Reacties

 1. Sarah Pagina
  06:47 op 25 november 2010

  Begroetingen Trang,

  Hartelijk dank voor je mooie verhaal! Iemand met een geest van goedertierenheid, zoals u zult nooit een mislukking ~ * ~

 2. ep
  06:47 op 25 november 2010

  Hou van je, Trang! Bedankt voor het delen van uw verhaal met mij en de Mormoonse Women Project.

 3. Krysta Titel
  21:28 op 25 november 2010

  Dit was geweldig! Bedankt voor het delen Trang en dank u voor de zegen mijn leven is zo vele manieren!

 4. Di
  18:52 op 29 november 2010

  Trang, je bent een inspirerende ziel! Ouders Een goede vriend is net terug van het dienen als de humanitaire leads in Roemenië - Ik weet dat de publieke gezondheidszorg uitdagingen zijn er aan gedaan moet worden. Onze wereld heeft behoefte aan meer vrouwen zoals jij.

 5. Carolyn Richards
  06:14 op 1 december 2010

  Wat een eerlijk en heerlijk inspirerend verhaal. Ik woonde ooit in de regio Houston, in Sugar Land. Bent u dezelfde Trang dat de Voorhees te YW gebracht? Mijn dochter, Laura, ging naar Roemenië om te werken met programma BYU's en we weten een arts in Cluj. Het lezen van dit verhaal net bracht me allerlei prachtige gevoelens. Thanks for sharing!

 6. Lien Nguyen
  20:08 op 4 december 2010

  Hi mooie Trang! Bedankt voor het delen van je mooie verhaal met ons! Je bent nooit een mislukking Trang. je bent super slim, super vriendelijk en lief. Ik kon nooit gedacht dat u het een mislukking op alle. Je altijd op een grote glimlach op mijn gezicht. Dank u voor altijd zo vriendelijk en lief voor me :-) Veel succes met je carrière en alles. God u en al uw wonderwerken zegenen.
  luv,
  sis Lien * _ *

 7. Corinne
  08:37 op 24 december 2010

  Ik hield van om dit te lezen. Ik heb zo veel respect voor u en uw geloof - en vooral voor de rol die je hebt besloten om te spelen in onze wereld gemeenschap. Zegene u :)

 8. Katharine H
  09:41 op 30 januari 2011

  Ik hield van je gospel perspectief. Ik kan betrekking hebben op vele van je gedachten en ervaringen. Je drukt ze zo welsprekend. Bedankt voor het delen van uw getuigenis.

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline