9 juni 2011 door admin

12 Reacties

Dressed for Success

Dressed for Success

Athelia Woolley LeSueur (CK)

In een oogopslag

Wanneer de gezondheid uitdagingen ontspoord droomt van een danser CK's, ze vindingrijk nagestreefd een ander belang, fashion design, die haar ertoe bracht om haar eigen bedrijf te starten: de bescheiden jurk bedrijf Shabby Apple. Visie CK's voor haar bedrijf komt voort uit haar overtuiging dat mode een krachtig hulpmiddel voor het benadrukken van vrouwen vrouwelijkheid en zelfs hun spiritualiteit, evenals een instrument voor liefdadigheid kan zijn. Onlangs trouwde op 32, CK reflecteert op hoe het proces van het starten van haar eigen bedrijf heeft geleid tot haar volwassen visie op het huwelijk.

Heeft u een achtergrond in fashion design?

Toen ik een kind was ik wilde zijn in de mode, maar ik kan helemaal niet naaien. Ik probeerde kort naaien, en ik ben verschrikkelijk. Ik ben verschrikkelijk. In feite ben ik zo slecht dat ik herinner me op de middelbare school moesten we ofwel huishoudkunde of auto winkel. Ik heb gekozen voor auto-shop, omdat ik niet wilde huishoudkunde mijn GPA verpesten. Fashion design was iets wat ik echt wilde doen-ik heb altijd van kleren, en ik heb altijd geweten over stoffen en trends, maar ik wist gewoon niet dat het een mogelijkheid was. Op de universiteit, want ik hou van ontwerp, studeerde ik kunstgeschiedenis. Terwijl er, ik nam een ​​klasse met de naam van de Geschiedenis van Costume; Dit was eigenlijk een geschiedenis van de mode. Ik vond het geweldig! Die klasse gaf me het vertrouwen om te overwegen om iets te doen in de mode.

Terwijl ook op de universiteit, nam ik zoveel danslessen als ik maar kon. Ik heb echt, echt wilde een professionele danser te zijn. Na mijn afstuderen verhuisde ik naar Londen om moderne dans studeren aan een conservatorium. Maar, zoals vaak het geval is in het leven, de dingen niet werken zoals ik had gehoopt! Ik had verwacht om een ​​sterke, eersteklas danser naarmate het jaar vorderde. In plaats daarvan, ondanks mijn extra kracht-trainingen en bij een sportschool, werd ik een eerste klas watje. Bij terugkeer naar de Verenigde Staten, heb ik geleerd dat ik een zeldzame aandoening die is verzinkt door over-oefening. Voor de behandeling, ik verhuisde naar San Francisco, waar ik ook werkte voor Amnesty International. Na een jaar heb ik besloten om te verhuizen naar New York om maatschappelijk werk studeren. Maar nogmaals zoals vaak het geval is in het leven, het liep anders dan gepland! Na een jaar van school, moest ik weer om terug te gaan naar San Francisco om medische behandeling te ondergaan. Toch kon ik eindelijk mijn diploma te voltooien een jaar later.

Terwijl het beëindigen van deze opleiding, was ik nog steeds borstvoeding mijn gezondheid en vond dat ik niet de bandbreedte om zeer sociaal zijn of zeer fysiek actief te zijn. Verveeld, bestelde ik een boek bij Amazon recht iets als Fashion Design for Dummies. Ik herinner me zitten in een cafe, het lezen van het boek van kaft tot kaft en beslissen dat dit veel interessanter dan mijn scriptie was. Bij het beëindigen van de graduate school, mijn medische problemen dwong me om in te trekken met mijn ouders in Salt Lake City. Ik wilde doorgaan met maatschappelijk werk, maar kon niet werken op een soort van voorspelbaar schema. Maar in zekere zin was dit een onverwachte zegen in mijn leven. Dit is eigenlijk toegestaan ​​de ruimte in mijn leven voor mij om Shabby Apple beginnen. Ik had een goede vriend, Emily McCormick, die samen met mij en gaf me de moed om daadwerkelijk te doen! Ik begon Shabby Apple denken dat het een interessant side-project zou zijn en vond dat ik vond het meer dan elke andere baan die ik had gewild.

Wat was uw visie voor Shabby Apple?

Na zijn begiftigd op 23, had ik bescheidenheid in mijn gedachten had voor een lange tijd. Dressing bescheiden was bijzonder moeilijk in de New York zomer. In een land van buis tops, korte shorts en 95 graden weer, leek mijn lange mouwen vesten zowel een mode-en een temperatuur faux pas. Ik herinner me een jongen die ik een relatie had met het uit met mij door te zeggen: "Iedereen die een t-shirt draagt ​​onder een zomerjurk ziet niet de wereld op dezelfde manier als ik." Het is grappig, maar het was ook een soort van waar! Het was veel te warm in New York tijdens de zomer te broek te dragen. Er was 100% vochtigheid. Ik had geen airconditioning. Er waren geen zomer jurken of rokken die ik kon dragen die bescheiden waren. Het vinden van kleding, zoals dat was vrijwel onmogelijk. Alle van de zomerjurkjes ik bezat nodig die ik draag een vest over hen om hen te bescheiden te houden. In dat soort weer, het dragen van een trui neerkwam op verstikking. Ik begon te beseffen dat iemand nodig om jurken die mouwen en een langere zoom hebben ontwerpen. Het was een echte behoefte. Ik herinner me denken, "Er moeten kleding opties die maken vrouwen zich mooi voelen en laat ze geestelijk voelen." (Of misschien is dat op zijn minst mogen hun vriendjes om te breken met hen om een ​​andere reden.) Dat was ongeveer drie jaar voordat ik begon Shabby Apple.

"Iedereen die een t-shirt draagt ​​onder een zomerjurk ziet niet de wereld op dezelfde manier als ik."

Hoe wist je hoe een bedrijf te starten met vrijwel geen commerciële opleidingen?

Ik denk dat het ding dat de meeste werkte in mijn voordeel was dat ik niet wist wat ik niet wist! Als ik had geweten hoe moeilijk het zou gaan worden, denk ik niet dat ik zou hebben gedaan. Begint, wist ik alleen dat ik moest de jurken verkopen voor meer geld dan kocht ik ze voor. Dat was zo'n beetje de omvang van mijn kennis van zaken. Wat ik ook wist, was echter hoe om erachter te komen hoe om dingen te doen ik wist niet hoe dat te doen. Bijvoorbeeld, ik weet niets van mode-ontwerp, dus ik googlede wat ik kon over het onderwerp. (Google is magisch voor veel dingen bij het starten van een bedrijf.) Ik herinner me een bijzonder weekend, toen ik net had gebroken met een vriend, en was heel verpletterd. Een van mijn vriendinnen kwam uit Californië te bezoeken. We hebben het hele weekend het bekijken van films (ongeveer scheidingen) en e-mailen duizenden fabrieken over de hele wereld. Ik bleef mailen fabrieken, zelfs al had ik vrijwel geen idee wat ik aan het doen was. (Ik heb geprobeerd om dit feit verborgen te houden.) Omdat de meeste fabrieken willen werken met grotere bedrijven als Gap of J. Crew, het duurde een lange tijd aan een fabriek die bereid om samen met ons was te vinden. Ik heb ook vloog naar New York en liep gewoon door de straten op zoek naar stof magazijnen. Ik begon door te vragen verkopers in de stof winkels zoals briljant verfijnd vragen als: "Waar zijn de andere stof winkels?" Of "Kan ik dit online?"

Kunt u de evolutie van Shabby Apple beschrijven?

Shabby Apple heeft zeker biologisch geteeld. Mijn ouders leende mij ruimte in hun huis, dus begon ik op te slaan jurken op de tweede verdieping. Ik zou letterlijk wakker in de ochtend in mijn pyjama en begin scheepvaart inventaris van het huis. Uiteindelijk het bedrijf groeide in de garage van mijn ouders en vervolgens in een magazijn. Het bedrijf zelf ontwikkeld in lurches-bij het begin duurde het af veel sneller dan ik had verwacht. Dit was goed, maar een uitdaging omdat we de inventaris aan de vraag te voldoen had. We hadden ook wat problemen komen met de tweede lijn die niet zo goed ging als de eerste lijn had. Sindsdien, hoewel, we hebben bijna een verdubbeling van onze omzet per jaar. Verhuren voor het bedrijf is ook echt biologisch. In eerste instantie was ik verzenden van pakketten door mij, en toen had ik een vriend die begon me te helpen. Uiteindelijk vonden we een fulltime expediteur. Ik heb ook alle van de klantenservice mezelf en dan uiteindelijk huurde een medewerker van de klantenservice. Mijn partner en ik aanvankelijk deed ongeveer 95% van het ontwerp. Onlangs hebben we een paar regels die zijn gemaakt door een gast ontwerper die, denk ik, geeft onze kleren een nieuwe aanpak gelanceerd. Ik heb uiteindelijk het inhuren van vooral vrouwen voor deze banen. Dit was niet opzettelijk. Ik zeker heb niets tegen het inhuren van mannen. In feite hebben we gewerkt met twee of drie mannen op Shabby Apple. Na een-vrouw gevestigde bedrijf is leuk geweest, hoor! Als vrouwen werken we meer gezamenlijk dan hiërarchisch samen. Op bedrijfsniveau vergaderingen vraag ik om feedback van iedereen; we allemaal met ideeën te komen en dan beslissen samen op de beste ideeën. Het is zeker niet een commando en controle-omgeving. Ik denk dat het een veel meer aangename en effectieve methode.

Hoe heb je je achtergrond toe te passen in het sociaal werk te Shabby Apple?

Toen ik voor het eerst keek dat ik wist dat ik wilde mijn zaak om vrouwen gericht zijn. Ik had naar sociaal werk gegaan specifiek om vrouwen te helpen. Dus besloot ik om geefgedrag te nemen in mijn business plan. Ik dacht: "Zou het niet ideaal om een ​​bedrijf te hebben dat kanalen fondsen in iets wat ik geloven?" Ik dacht dat de perfecte manier om dat te doen zou zijn om te werken met microkrediet. Voor de laatste paar jaar, hebben we het doneren van een deel van elke verkoop aan een microkrediet organisatie genaamd Unitus dat vrouwen geeft in heel Afrika en Azië kleine leningen voor het opstarten van hun eigen bedrijf. Vijf procent van onze netto winst gaat naar deze vrouwen. Er is ook een plaats op onze website die mensen uitnodigt om te doneren $ 5,00 elke keer als ze een jurk kopen. We krijgen een behoorlijke hoeveelheid geld door middel van deze die we geven aan Unitus ook. Momenteel proberen we onze aanpak te bepalen vooruit. Wat is de beste manier om vrouwen te helpen? Als organisatie moeten we uitzoeken of we willen blijven werken met microkrediet of als we willen iets anders om vrouwen te ondersteunen doen. Hoe dan ook, ik denk dat het zal doorgaan met een sterkte van ons bedrijf. Elke zo-vaak tijdens onze zakelijke bijeenkomsten, we praten over hoeveel we hebben gedoneerd en wat we hebben gedaan om bepaalde vrouwen te helpen. Het is een motiverende ervaring voor iedereen.

Hoe denk je dat de mode worden empowerment voor vrouwen?

Ik denk dat mode is als muziek: het kan krachtig opbeurend zijn of het kan een af ​​te breken. Mode kan maken voel je mooi, het maakt niet uit wat iemand eruit ziet. Als men draagt ​​iets dat zowel vleiend en respectvol, men gedraagt ​​zich als een respectvolle persoon. Dat is waarom mensen op particuliere scholen hebben vaak hun leerlingen dragen uniformen. Daarom hebben we kleden voor de kerk. U zich anders gedragen als je beter bent gekleed. Op de universiteit, mijn Mormoonse vrienden en ik sprak over het idee van radicaal feminisme. Het is een geloof dat stelt dat vrouwen en mannen zijn alleszins gelijk maar inherent anders. Dit is wat de kerk leert. Ik denk dat kleding kan vieren dat inherent vrouwelijkheid, zonder afbreuk te doen aan zelfrespect. Op de werkplek en in het leven, als we onszelf niet kunnen respecteren is het erg moeilijk om respect te eisen van anderen. Bijvoorbeeld, als een vrouw gaat naar de werkplek dragen van een halter top, het maakt niet uit hoe slim en capabel ze ook is, niemand gaat naar die kwaliteiten associëren met haar. Dat is jammer. Het is jammer dat als vrouwen, we onszelf soms saboteren. We moeten respect en aandacht commando buiten onze seksuele aantrekkingskracht. Ik denk niet dat het vieren van onze vrouwelijkheid door middel van mode en respect afdwingen voor onze innerlijke zelf sluiten elkaar uit. Die dingen kunnen gebeuren in samenwerking wanneer we ons kleden en gedragen zich naar behoren.

Ik denk dat kleding kan vieren dat inherent vrouwelijkheid, zonder afbreuk te doen aan zelfrespect. Op de werkplek en in het leven, als we onszelf niet kunnen respecteren is het erg moeilijk om respect te eisen van anderen.

Het opstarten van een bedrijf is een enigszins niet-traditionele streven naar een LDS vrouw. Voelde je steun van je familie en religieuze gemeenschap tijdens dit proces?

Aanvankelijk, mijn ouders waren nerveus! Ik had geen zakelijke of fashion design ervaring, en mijn persoonlijkheid was niet iemand die zijn zou gestemd Ondernemer van het Jaar. Van de 7 kinderen in mijn familie 3 hebben MBA's. Ik ben niet een van hen. Mijn ouders zeiden: "Van al onze kinderen, jij bent de laatste die we ooit zou hebben gedacht zou een bedrijf te starten." Ongeveer 6 maanden in, hoewel, mijn vader besefte dat ik vond het erg, en hij kon niet hebben meer bemoedigend. Hij en mijn moeder gaf me zelfs een standbeeld van een 'vliegend varken' tot hun verrassing te vieren bij mijn beslissing. In het algemeen heeft mijn vader altijd voorstander van vrouwen. Hij altijd benadrukt het onderwijs van vrouwen in mijn huis en altijd maakte mijn zussen en mij het gevoel dat onze acties en geesten ons uiterlijk of dating gedefinieerde toestand ons, niet.

Zoals voor mijn religieuze gemeenschap, woonde ik een afdeling voor zes jaar in de Bay Area die echt voorstander van vrouwen nastreven interessante carrièrepaden was. Ik had drie bisschoppen in die wijk, die allen waren buitengewoon ondersteunend ook. Tot slot had ik mentoren in die wijk die echt interessante dingen doen met hun leven. Ik was echt geluk! Toen ik jonger was en net afgestudeerd van de middelbare school, maar ik wist niet dat soort steun te voelen. In plaats van na te denken over het huwelijk als een heilig verbond en een nieuwe fase in mijn leven, ik geconceptualiseerd huwelijk als het uiteindelijke succes, als Prince Charming klaar om me naar zijn kasteel! Ik ben niet zeker of die specifiek kwam van mijn LDS gemeenschap of (ik ben beschaamd om toe te geven!) Alle romantische komedies keek ik als tiener. Hoe dan ook, ik ben erg dankbaar dat ik later getrouwd omdat mijn opvatting van het huwelijk verschoven met de leeftijd. Ik heb geleerd dat ik moest mijn eigen leven en mijn eigen beslissingen. Ik leerde dat voor mij, het starten van een bedrijf was onderdeel van dat proces en dat het huwelijk was niet van plan te "redden" of "rescue" me van alles. Ik heb geleerd dat het huwelijk is over het vinden van een gelijkwaardige partner om mijn leven te delen, niet bepalend zijn pad. Sindsdien heb ik getrouwd iemand die echt te begrijpen. Ik voel me als hij me in alles wat ik kiezen zal steunen. Ik voel me niet onder druk gezet tot een succesvolle zakenvrouw en ik heb ook niet het gevoel druk om mijn bedrijf te stoppen. Ik voel me echt vrij. Opgroeien Ik bifurcated Mormoonse vrouwen: je bent ofwel een rebelse, overdreven opgeleide, bittere oude vrouw of je conformeren, trouwen jong, hebben veel kinderen en zijn echt blij. Ik ben blij want ik heb geleerd dat dit een valse dichotomie.

Ik geniet echt van mijn werk. Toch ben ook vast van overtuigd dat als vrouwen, we hebben een goddelijke opdracht om zich voort te planten en zijn moeder. Er zijn vele complexe en interessante gesprekken over de keuzes van vrouwen binnen de context van onze LDS cultuur. Deze gesprekken kan gezond zijn en ik denk dat zal vaker worden naarmate we meer te accepteren van de verschillen in het leven van de beslissing van vrouwen.

Heb je ooit het gevoel dat je voorbestemd om Shabby Apple te maken?

Filosofisch, ik weet niet of alles in het leven gebeurt met een reden. Ik denk dat het lot een rol kunnen spelen, maar ik weet nooit in welke mate. Ik geloof dat de meeste van ons leven pad wordt bepaald door persoonlijke keuze. Ik las een artikel in mijn twintiger jaren over storing die een enorme impact op mij gehad. Het theorie dat dat de mensen die het het beste doen in het leven zijn degenen die falen te nemen en besluiten dat ze gaan om betekenis te vinden in het. Ik hou van dit idee omdat het niet stellen dat het feit 'gebeurt met een reden'. Integendeel, als mensen die falen, kunnen we ervoor kiezen om deze ervaringen zinvol. Het is deze keuze die telt. Ik ben zo blij dat ik dit, want ik hield het niet! Ik wilde dansen. Dat deed ik niet. Ik wilde een carrière mensenrechten. Dat deed ik niet. Ik wilde een counseling carrière. Dat deed ik niet. Maar ik herinner me het maken van een bewuste keuze die ik zou gaan om een ​​soort van betekenis ontlenen aan deze mislukkingen. Ik besloot dat ik wilde ervoor zorgen dat ik mijn leven beter na deze mislukkingen dan het geval zou zijn had ik ze nooit gehad. Ik weet eigenlijk niet of ik nu gelukkiger zijn met mijn werk dan ik als danseres zou zijn geweest. Maar, ik weet wel dat ik hou van mijn werk en dat ik nooit zou hebben gehad had ik bleef dansen.

In een oogopslag

Athelia Woolley LeSueur (CK)


Locatie: New York, NY

Leeftijd: 32

Burgerlijke staat: Getrouwd

Beroep: Fashion Designer, eigenaar van Shabby Apple

Bezochte scholen: Stanford University, Laban Center of Dance, Columbia University (BYU een semester)

Thuis gesproken talen: Engels

Favoriete Hymn: "De Geest van God"

Op het Web: www.shabbyapple.com

Interview door Krisanne Hastings . Bruiloft portret door Joshua Brown. Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

12 Reacties

 1. Maria
  08:08 op 9 juni 2011

  CK, ik hield van het lezen van uw gedachten over het vinden van betekenis op een mislukking. Het is zo belangrijk om te weten hoe verder te gaan door het niet, naar voren te worden gestimuleerd vanwege het. Het is een vaardigheid niemand echt adressen direct!

 2. Krisanne
  08:22 op 9 juni 2011

  Uit het interview Producent: Ik werd geïnspireerd door het perspectief CK op tegenspoed. Ze heeft een enorme hoeveelheid energie. In plaats van het kanaliseren van die energie in zelfmedelijden toen het leven werd een beetje hobbelig (dat is zo gemakkelijk te doen) ze gekanaliseerd het in een creatieve en altruïstisch streven: Shabby Apple. Die beslissing heeft haar en vrouwen gezegend over de hele wereld.

 3. Ildikó (HUN)
  12:57 op 9 juni 2011

  Ik heb niets bereikt als je hebt, maar - tot mijn grote verbazing - ik kon nog steeds het gevoel een soort van verbinding met u en uw leven. Dank je wel voor het delen van een aantal belangrijke 'waarheden' over geluk en falen in het leven. Ik heb veel geleerd. PS Ik controleerde shabbyapple.com, en vond de jurken ik verlangde voor lang ... Wens je had een winkel in Hongarije! Ik zou graag een winkel zijn er. :)

 4. christine
  15:19 op 9 juni 2011

  Hi Athelia,

  Ik lees het interview en beseffen dat ik weet wie je bent. We waren in Londen tegelijk. Ik was Eliza D. 's huisgenoot.

  Ik heb eigenlijk kocht een paar van je jurken. En nu ik besef dat ik weet dat de ontwerper. Hoe leuk en geweldig! Bedankt voor het ontwerpen van bescheiden kleding en voor het delen van je inspirerende verhaal.

  Best,
  Christine Boyer

 5. Lisa Rampton Halverson
  21:29 op 9 juni 2011

  CK - Zo leuk om je hier te zien en verstrikt raken over alles wat je aan het doen zijn. Wow! Je bent geweldig, en ik hou van de positieve benadering moet je uitdagingen.

  Ik hoop dat als je ooit in Utah kunnen wij u zien - we zijn in Springville (net ten zuiden van Provo).

  Hugs!
  Lisa

 6. April Ray Foster
  11:07 op 9 juni 2011

  Ceeks! Bedankt dat je een inspiratie voor mij en vele anderen. Ik zou graag naar het artikel over het niet dat je geïnspireerd als je het niet erg het delen van de titel / auteur lezen. Ik hoop dat je het goed doen en hopen u volgende keer dat u in de Bay Area.

 7. gayatri Kusuma
  09:40 op 27 juni 2011

  het is geweldig ... ik ben zo gladi gemaakt keuze van het lezen .. je leven ... falen's .. kanker ... shabby appel ... Het is verbazingwekkend hoe belangrijk ... om verder te gaan .. in ieder geval .. ik vond het geweldig ... bedankt somuch ... voor inspirerende ... bescheidenheid als echt mode .. Ik kom uit india .. ik kwam naar de VS slechts zes maanden terug .. moeilijk om bescheiden kleding te vinden ... ik verheugde ... veel van uw verklaringen ... vrouw kijkt .. mooier en krijgt meer respect .. door haar dressing volgende normen door GOD ingesteld ... dank je ..

 8. Melissa Coleby Petrini
  06:38 op 4 juli 2011

  CK! Hoe leuk om je verhaal hier te zien! Ik heb je gevolgd een beetje met je Shabby Apple Store, die ik zelf twee van uw jurken en ze zijn geweldig BTW! maar ik had geen idee over uw gezondheid en plezier reizen en bewegen ervaringen. Congrats op uw nieuwe huwelijk en veel geluk voor mijn vroegere Drill Team Sista! Je was altijd een helder licht van aanmoediging voor mij en echt wist hoe het beste te zien in iedereen. :)

 9. Randal Hebdon
  00:22 op 24 november 2011

  Wat een leuk avontuur! Grote foto's zoals altijd!

 10. Elle
  04:08 op 16 maart 2012

  U hebt Shabby Apple? Ik hou van die site! Het heeft geweldige kleren en ze zijn bescheiden en modieus! Wow, ik hou van die site. Het heeft alles wat ik wil in een website, mode, beauty, ambacht en meer! En ja ik relase zal ze dit waarschijnlijk / waarschijnlijk nooit gelezen, maar het is een geweldige business! en ze is Mormon!

 11. Anna
  10:05 op 10 augustus 2012

  CK,

  Als een alleenstaande vrouw die 34 Ik waardeer je eerlijkheid op het huwelijk en hoe je carrière is niet wat je gepland. Jij geeft mij de motivatie om te blijven nastreven van meer onderwijs en risico's nemen. Ook uw kleding lijn is gewoon mijn soort stijl. Eenvoudig en klassiek.

  Anna

 12. Elizabeth Montgomery
  19:36 op 1 oktober 2013

  Athelia,

  Ik hield van het lezen over uw bedrijf. Ik vroeg me af of ik met je zou communiceren over een musical / dans project genaamd, "Singing the Sky Blue 'die past bij uw stijl van vintage kleding. Ik ben een internationale christelijke zingende kunstenaar / big band zanger en hebben ongeveer 3000 zingen opdrachten in heel mijn carrière gedaan. Ik ben klaar om een ​​40's line dance debuut in Frankrijk dit najaar en opwinding is gebouw met instructeurs over de hele wereld. Mijn nieuwe website is ElizabethMontgomeryMusic. Zoals mijn muziek blijft groeien zal ik op zoek naar meer jurken voor optredens. Ik zou genieten van spreken met u over uw mooie kleren. Dank u en God zegene.

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline