14 juni 2012 door admin

8 Reacties

Away From Polygamie, Op weg naar een dieper begrip

Away From Polygamie, Op weg naar een dieper begrip

Vilate Nielsen

In een oogopslag

Je bent opgegroeid in een polygaam huis in Salt Lake City. Wilt u ons vertellen over uw woonomgeving opgroeien?

Toen ik geboren werd, mijn vader had 3 vrouwen. Hij trouwde 3 meer vrouwen toen ik 8 was. Er waren ongeveer 20 kinderen die thuis op een bepaald moment. In totaal mijn vader heeft 47 kinderen van 5 vrouwen. Ik was nooit eenzaam, en het was heel erg leuk met al die broeders en zusters, want ik had mijn beste vrienden wonen en spelen met mij.

Ons huis was een soort vesting. We hebben niet echt associëren of communiceren met iemand buiten onze familie en ging niet in het openbaar veel, behalve om naar de supermarkt of iets dergelijks. We gingen niet naar school: onderwijs was geen onderdeel van onze ervaring. Niemand in mijn familie ging voorbij de 6e leerjaar. Mijn vader kan zijn afgestudeerd middelbare school, maar ik weet niet veel over het onderwijs van mijn ouders, want het was gewoon niet benadrukt.

De meisjes zouden thuis blijven om te koken en schoon. Ze zouden meestal trouwen ergens tussen de leeftijd van 18-20 via een gearrangeerd huwelijk. Toen waren de jongens in hun tienerjaren zouden ze banen in de bouw krijgen of werken in een magazijn te helpen ondersteunen de familie. Mijn familie had een aantal financiële strijd met al die monden te voeden, maar ik was nooit erg bewust van. Iedereen hielp en deden hun deel, en een aantal van de moeders gewerkt om de rekeningen te betalen. We waren goed in zijn zuinig, en er was altijd genoeg.

Kleding was een ander, onderscheiden onderdeel van mijn opvoeding. De meisjes droegen altijd lange mouwen jurken die onze kraag botten bedekt en had ook volledig te bedekken onze armen en benen. We deden ook niet dragen make-up of sieraden en droeg altijd ons haar gedaan up.

Was uw familie ooit in gevaar van juridische problemen voor polygamously wonen?

Niet echt. Sommige van mijn voorouders waren. Mijn grootouders hadden te verbergen voor de wet, en mijn overgrootouders in de gevangenis gezeten voor het beoefenen van het meervoudig huwelijk. Maar vandaag de wet is een stap terug genomen en er is niet zo veel met vervolging van mensen die polygamously wonen. We moesten voorzichtig zijn over het niet op school te zijn. Als iemand tijdens de schooluren naar het huis kwamen we hadden allemaal te verbergen en doen alsof we er niet waren.

Zo waren er pogingen om de levensstijl van uw familie te verbergen voor de buitenwereld?

Ja. We hadden een soort van een geheim leven. We waren nooit de bedoeling om te erkennen dat we uit een polygaam gezin. De tijden dat we gaan in het openbaar mensen zouden vaak komen en vragen ons of we waren polygamists, meestal op een manier die heel onbeleefd was; het was vrij duidelijk dat we uit een polygaam gezin vanwege de manier waarop we gekleed en het feit dat er zo velen van ons. We hadden gerepeteerd antwoorden te geven in deze situaties. Bijvoorbeeld, als iemand ons gevraagd hoeveel moeders die we hadden, dan zouden we de vraag af te buigen door te zeggen: "Waarom? Heb je verliest een? "Of als iemand vroeg mijn zussen en mij als we waren polygaam, zouden we antwoorden dat wij niet waren, want we waren nog niet eens getrouwd. Mensen meestal niet weten wist hoe te reageren toen we zeiden dat soort dingen. Als ze ons ooit gevraagd hoeveel broers en zussen hadden we of een andere vraag die steeds moeilijker om uit was, maar we zeiden dat we niet wisten.

Iedereen hielp en deden hun deel, en een aantal van de moeders gewerkt om de rekeningen te betalen. We waren goed in zijn zuinig, en er was altijd genoeg.

Dus je begreep op zijn minst enigszins dat je familie was anders. Wat voor soort bewustzijn had u als kind over uw gezinssituatie? Dacht je dat je ongewoon waren?

Eigenlijk voelde ik dat onze familie was normaal, en iedereen was anders. Ik herinner me af wanneer we gingen in het huis en deed de deur dicht als er andere mensen in de buitenwereld bleef bestaan. Ik dacht dat andere mensen waren gewoon rekwisieten in mijn wereld: er moest auto's op straat, en er moest iemand zijn bij de kassa, maar anders dan dat ik niet zeker weet of een volk aan de buitenkant had echt leven. Dus de reden dat ik niet denk dat mijn familie was ongebruikelijk is dat ik had bijna geen besef van de buitenwereld.

Hoe was het mormonisme aangeboden en aangeleerd om u als kind?

In veel opzichten was het vergelijkbaar met de reguliere Mormoonse Kerk. Wij geloofden dat Joseph Smith herstelde de ware kerk, maar dat later verlaten de kerk een aantal van haar basisbeginselen en werd niet meer leeft de volheid van het evangelie. We dachten dat het onze roeping om te leven polygamie tot onze hemelse Vader zet de kerk weer op orde.

We geloofden ook dat het Boek van Mormon waar was. Het tweede hoofdstuk van het boek van Jacob vertelt over polygamie, en mijn vader gebruikt die passage om ons te leren dat wanneer de Heer gebiedt dat we live it, we doen, maar we moeten het rechtschapen leven. In de tijd van Jacob waren de mensen goddeloos en niet goed leven, maar we geloofden polygamie werd gesanctioneerd voor ons in onze tijd.

Wat heeft u tot De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen?

Opgroeien ik moest vragen van het lezen van de Schriften. Ik vroeg me af over tempels en ook over het zendingswerk, bijvoorbeeld, maar de antwoorden die ik zou krijgen van mijn familie over deze dingen nooit echt me tevreden. Toen ik 12 was heb ik gebeden over mijn vragen, en ik herinner me het gevoel van vrede en als het antwoord was om gewoon te vertrouwen mijn ouders. Ik weet nu dat voor dat punt in mijn leven dat het enige wat ik kon doen was. Het was pas later dat ik meer volwassen en klaar om de waarheid te kennen en handelen het zou zijn.

Toen ik 21 was en wonen in Bluffdale, Utah, een goede vriend nodigde me uit om wat het instituut nemen. (Ik hoorde later dat ze had sterk het gevoel gevraagd om mij te benaderen, hoewel we eerder volslagen vreemden waren geweest.) Ik was echt vervelen en niets beters te doen met mijn tijd, dus ik aanvaard. Ik nam die het instituut voor een jaar. Bestudeerden we een les over de 17 Bewijzen van de ware kerk. Gaat deze klassen verhoogd veel bezorgdheid voor mij, (veel van dezelfde problemen van toen ik jonger was) specifiek over de kerkgeschiedenis. Een ding dat me opviel was dat binnen enkele dagen na de restauratie van de kerk, Joseph Smith stuurde zendelingen om mensen te leren over. Vanaf die dag, heeft de Kerk altijd zendelingen. Ik realiseerde me dat de verspreiding van het evangelie door middel van zendingswerk is altijd al een essentieel onderdeel van de ware kerk, zowel in de moderne tijd en in de dagen van Christus. Hetzelfde geldt voor de tempel werk: Joseph Smith ontving openbaringen over het brengen van de tempelverordeningen terug naar de aarde, omdat ze altijd een integraal onderdeel van het evangelie zijn geweest. Dus ik had deze vreemde en ongemakkelijke besef dat als wat mijn ouders hadden me geleerd juist was, dan is de mainstream kerk was afgedwaald dan 100 jaar geleden verdwenen, en we waren de enigen levende correct. En toch hadden we niet stuurde een enkele zendeling of bouwde een tempel in die tijd, dus het heeft geen zin. Nadenken over deze dingen, was er een paniek moment waarop ik begon af te vragen of alles wat ik ooit geleerd te geloven dat niet waar was. Ik zou opgewonden en beginnen te schudden van angst bij de gedachte. Mijn vader was eigenlijk de profeet van onze kerk, en de mogelijkheid dat wat ik mijn hele leven geleerd vals zou kunnen zijn doodsbang mij.

Na de les over de 17 Bewijzen, mijn instituut leraar me overtuigd om de zendeling lessen te nemen om een ​​aantal van mijn vragen te beantwoorden. Ik aanvaard, maar ik was niet echt open voor hun boodschap. Ik had de mentaliteit van het proberen te bewijzen dat de zendelingen verkeerd. Ze leerde me aan het Instituut gebouw, zodat we konden het geheim houden van mijn familie, hoewel ik uiteindelijk vertelde hen. Een paar weken in de gesprekken die ik vertelde de zendelingen ik wilde stoppen ontmoeting met hen, maar ik bleef Instituut wonen. En ik nog steeds gebeden en dacht veel over de kerk. Dit ging zo ongeveer een jaar.

We hadden niet stuurde een enkele zendeling of ingebouwd een tempel in die tijd, dus het heeft geen zin.

Ik was heel dicht bij de Andersons, een LDS familie die woonde op de weg van ons geworden. Ik ging vaak naar hun huis 's nachts bij hen te voegen in hun gezin de Schriften te bestuderen en gebed. Op dit punt was ik serieus aan het uitzoeken wat ik moet doen met betrekking tot de mormoonse kerk. Op een nacht werden we lezen Mosiah hoofdstuk 18. Ik herinner me denken dat een of andere manier het antwoord over mijn toekomst met de Kerk was ergens in dat hoofdstuk. Ik was vooral getroffen door vers 10, waarin wordt gesproken over het hebben van de doop zijn het verlangen van ons hart. Dus ik ging naar huis en dacht na over wat we zouden lezen. De volgende dag bij het Instituut exact hetzelfde hoofdstuk lezen we. Mijn leraar had ons gaan rond en elke las een couplet. Toen we bij mijn beurt las ik vers 10 weer. Maar toen nam ik bericht wanneer de volgende persoon lees vers 11, dat gaat over mensen in hun handen klappen van blijdschap vanwege hun verlangen om gedoopt te worden. Rijden naar huis die avond besefte ik dat ik dat zou doen: ik was zo opgewonden bij het idee om dopen dat ik in mijn handen klappen van blijdschap. Het was een enorme openbaring voor mij; de gedachte dat ik gelukkig zou kunnen zijn om een ​​lid van de kerk zijn.

De volgende dag bij Instituut besefte ik weer dat ik wil laten dopen, maar had nog steeds een aantal dingen die me terug. Ik was bang van zo veel dingen, zoals de reactie van mijn familie en ook de grote veranderingen in het leven die onvermijdelijk zou komen. Maar meestal was ik gewoon bang dat het verkeerd was. Als mijn familie had me geleerd waar was en ik liet het, ik was zeker dat ik zou naar de hel gaan. Mijn vader en elke andere persoon zou ik opgegroeid met geloofden in hun meervoudig huwelijk, en het feit dat ik niet zou geloven dat het niet was enorm. Mijn eeuwige redding was opknoping op mijn beslissing om al of niet te laten dopen, en ik voelde me alsof ik stapte over een klif. Toen bad ik tot mijn hemelse Vader en vertelde hem dat ik moest weten Hij zou er voor mij door al deze zorgen. Op dat moment werd het instituut koor zingt Rob Gardner's "Mijn goedertierenheid zal niet afwijken van mij." Het was alsof iemand het volume had gedraaid, en ik herinner me het horen van de lijn, "Dus houd vol op uw weg, want ik zal zijn met u en mijn engelen zullen u omsingelen, twijfel niet, wat gij weet. "Ik begon te huilen omdat ik wist dat mijn gebed werd verhoord. Daarna vond ik mijn instituut leraar en vertelde hem wat er gebeurd was. Hij hielp me zien dat ik eindelijk klaar om gedoopt te worden. Dus later die avond ging ik naar de Andersons en, na gebed en de Schriften te bestuderen, vroeg broeder Anderson of hij me zou dopen. Ik werd gedoopt in mei 2004.

Hoe heeft je familie te reageren op uw beslissing om gedoopt te worden, en wat is uw relatie als nu met hen?

Mijn vader was een beetje emotioneel en overstuur. Hij had dingen gezegd als: "Je kunt maar beter zorgen dat je het doet om de juiste redenen." Mijn moeder was vrij hard. In eerste instantie vertelde ze me dat ik niet zou mogen niet meer om met mijn zussen. Op de lange termijn, maar mijn beide ouders uiteindelijk behoorlijk begrip. Mijn familie heeft zelfs een paar keer en activiteiten met mij, net als toen ik afgestudeerd aan het Instituut voor bijvoorbeeld naar de kerk geweest. Zodat hun houding over het is zacht in de tijd. Ik ben nog steeds heel dicht bij veel van mijn broers en zussen, hoewel mijn het lidmaatschap heeft het dus ik ben niet zo dicht bij alle van hen. Ik ga vaak naar huis om mijn familie te zien. Dus ik voel me alsof ik in staat om een ​​goede relatie met hen te onderhouden zijn geweest.

Converteren naar de LDS geloof kan een grote verandering voor iedereen, maar het was vooral zo voor je. Kunt u uitleggen over de veranderingen die je hebt ervaren?

Er waren zo veel veranderingen. Toen ik werd gedoopt in 2004 Ik dacht dat het enige dat anders zou zijn zou zijn waar ik naar de kerk ging en dat ik zou uiteraard een ander soort huwelijk. Ik overtuigde mezelf dat ik niet zou veranderen. Maar beetje bij beetje heb ik moest mijn hele leven veranderen. Wanneer iemand wordt lid van de kerk zijn ze niet per se verwacht dat zij alle hun culturele tradities te laten vallen. Maar soms cultuur kan in de weg. Mijn ervaring was zodanig dat de religie en de cultuur waren zo met elkaar verweven dat ik niet kon laten gaan van een zonder het ander. Dus in zekere zin, als ik ervoor gekozen om de kerk te sluiten, heb ik gekozen om een ​​deel van de LDS-cultuur.

Dus wat waren specifieke manieren die je leven veranderd?

Wonen op mijn eigen was een enorme verandering. Toen ik gedoopt werd de kerk vereist dat ik uit het huis van mijn familie verhuizen. Ik was 22 en had nog nooit van huis woonde. Niemand wist ik had ook niet, dus dit was een heel nieuw en vreemd concept voor mij. In de loop der jaren heb ik door pianoles had gespaard $ 900. Ik vond de goedkoopste appartement kon ik in Provo en leefden van dat geld, terwijl ik woonde Utah Valley University. Later kreeg ik een positie werken bij een hotel en theater in Branson, Missouri voor een zomer aangeboden. Dat was mijn eerste echte baan, dus dat was een andere verandering.

Dating was een andere uitdaging. Ik was opgegroeid verwacht een gearrangeerd huwelijk en werd verteld om niet praten of associëren met jongens helemaal. Dus gaande van die manier van denken te hebben om de datum en mezelf daar was moeilijk. Mijn moeder heeft me geleerd dat als je praat niet met jongens of heeft u romantische ervaring of vallen in de liefde, zult u uw hele hart te geven aan je man. Maar ik ben gekomen om te leren dat het houden van uw hart opgesloten in een doos en nooit geen pijn voelt het niet meer compleet of pure dan doet houden als je door het raffinageproces van het hebben van je hart gebroken en vervolgens sterker. Als je nog nooit kwetsbaar geweest voor die tijd alles wat je hoeft te geven aan je man is onervarenheid.

De manier waarop ik gekleed veranderende was echt eng. Ik heb niet veranderen tot meer dan een jaar nadat ik bij de kerk omdat het niet een doctrinaire vereiste. Tijdens dat eerste jaar dat ik in eerste instantie dacht niet dat er een probleem was, omdat de Kerk onderwezen bescheidenheid, en ik was gewoon dressing meer bescheiden. Maar het liet me met een aantal interne strijd, want als ik niet moest de manier waarop ik gekleed, dat dat betekende dat op een bepaald niveau iedereen in de kerk te veranderen was verkeerd. Ik dacht dat ik leefde de hogere standaard. In mijn gedachten heb ik niet denk dat vrouwen in de kerk waren slecht als ze droegen korte mouwen, maar ik voelde me als het verkeerd zou zijn als ik het deed. Ik voelde me erg in de war door deze verschillende normen van bescheidenheid. Ik had deze innerlijke onrust, omdat ik niet wist wat ik mijn dochters zou leren over. Ook vroeg ik me af hoe vrijwel ik mijn eigen unieke jurk normen kunnen houden en iemand vinden om te trouwen.

Mijn instituut leraar dwong me om verder te onderzoeken deze vragen. Hij vertelde me dat ik moet beginnen te kleden als andere vrouwen in de kerk en geef mijn ultra-conservatieve kleding. In eerste instantie was ik een beetje terug genomen, omdat ik dacht dat het was gewoon een cultureel ding en dat ik niet moet mijn kleren te veranderen naar een mormoon. En tot op zekere hoogte Ik geloof nog steeds dat ik niet hoeft te kijken net als iedereen om het evangelie te leven. Maar het ding was dat het niet alleen cultureel in mijn gedachten. Ik zou kijken naar vrouwen met nagellak en denken dat ze kwaad waren. Ik dacht bij mezelf, "Ik ben een deel van een kerk dat dit kwaad maakt." Maar mijn leraar heeft me geholpen te begrijpen dat ik het leven van de tradities van mijn vaderen, en dat zolang ik dat het mijn progressie zou stoppen in de kerk. Ik realiseerde me dat hij gelijk had, en dat ik moest stoppen met het maken van mezelf een uitzondering. Dus leerde ik liet mijn conservatieve kleding. Terugkijkend ben ik erg dankbaar dat mijn leraar sprak met mij over die dingen.

Dus al met al is het echt moeilijk om te geven 100% van mijn oude leven. Het is een lang proces in de afgelopen 8 jaar, en er zijn nog dingen die ik heb om te veranderen. Al deze dingen die ik anders nu ik ben lid hebben voortdurend uitgedaagd mijn getuigenis en getest mijn geloof. Ik weet niet of ik zou zijn toegetreden als ik had geweten zou er zo veel veranderingen. Maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Wat vind je van de manier dat polygamie wordt besproken binnen de kerk?

Nou, als iemand iets over polygamie in de kerk zegt dat ik betaal natuurlijk veel aandacht. Af en toe iets gezegd dat ik weet niet juist is, maar ik meestal niets zeggen omdat ik niet wil om een ​​scène te maken. Ik denk dat de kerk probeert te bagatelliseren, want het is zo makkelijk om het sensationalize. Er is meer aan onze LDS geschiedenis van polygamie dan wat de meeste mensen weten, maar ik begrijp waarom we niet heel veel te krijgen in het omdat het kan verwarrend zijn voor mensen en het is niet relevant. De waarheid is dat de meeste kerkleden niet begrijpen polygamie.

Wat zijn uw gedachten over de doctrine van polygamie?

Ik heb nog steeds het gevoel dat polygamie is zeer heilig wanneer correct geleefd. Polygamie is een hemelse principe dat werd geopenbaard aan Joseph Smith. We weten dat het zal worden geleefd tot op zekere hoogte in het hemelse koninkrijk. Ik geloof niet dat iedereen die daar woont zal oefenen, maar sommige wel. Leer van de Kerk nooit zeggen dat het niet een waar beginsel, alleen dat het niet een principe dat we nu leven. De leiders van de kerk zijn zeer duidelijk dat het niet iets is dat nu geleefd moet worden. Maar in tijden waarin de Heere geboden, het was juist. Dus ik heb nog steeds veel respect voor polygamie en geloven dat het zeer heilig.

Wat vind je van de media afbeeldingen van moderne polygamie door middel van shows zoals "Sister Wives" en "Big Love"?

Ik heb gemengde gevoelens over die shows. Ten eerste, ik denk vaak dat ze zijn fascinerend. We zijn gewend aan het kijken naar afbeeldingen van andere mensen, maar het is zeer interessant om te zien hoe mensen portretteren ons. Het is net hoeveel leden van de kerk zijn geïnteresseerd om een ​​Mormoonse karakter zien op televisie. Het is grappig om naar te kijken anderen iets dat ze niet begrijpen portretteren. Soms zijn ze zo af dat het komisch. Maar elke keer even, iets goed te krijgen ze. Meestal wel, ik ben beledigd omdat alle shows die ik heb gezien, zoals die proberen te profiteren van de sensatiezucht van polygamie gewoon om op de televisie te krijgen. Ik ben opgegroeid om te geloven dat het meervoudig huwelijk was een heilige, religieuze principe, dus ik voel me alsof ze spottende en vernederende iets heel spiritueel om aandacht te krijgen en in de schijnwerpers.

Heeft het feit dat je bent opgegroeid in een polygaam huis te maken andere mensen ongemakkelijk?

Ja. In dating het kan vooral uitdagend. Hoewel ik niet schamen of beschaamd van mijn verleden, het is niet iets dat ik wil op een eerste date te brengen. En toch niet over het impliceert ik iets te verbergen. Voor de meeste mensen, het is een negatief iets, maar het is niet voor mij. Opgroeien in een polygaam huis is te veel een deel van waar ik vandaan kwam om alle eerste date vragen te beantwoorden zonder uit te leggen, dus het kan moeilijk zijn.

Soms heb ik graag plezier en soort Freak mensen hebben komen over het wanneer ze denken dat ze alles weten over polygamie. Zoals onlangs was ik in gesprek met deze man over. Hij wist niet dat ik ben opgegroeid op die manier. Ik spoorde hem op en bracht hem naar me alles vertellen wat hij wist (of dacht hij wist) over. Toen sprong ik het op hem dat ik in een polygame huis was gegroeid. Het was leuk om hem te zien kronkelen. Dus ik kan zeker een gevoel voor humor over.

Het omgekeerde is ook waar: het feit dat ik lid ben soms maakt mijn familie ongemakkelijk in sociale situaties. Bijvoorbeeld, een paar maanden geleden ging ik naar St. George met mijn moeder en enkele andere vrouwen uit haar gemeenschap voor een zakenreis. Er was een man die we ontmoetten die vragen hebben over de kerk had. Hij vroeg deze polygame vrouwen over wat mormonen geloven. Deze vrouwen probeerden te laten doorgaan als leden van de mainstream kerk en poetsen hun polygamie onder het tapijt, zodat ze niet zouden hebben om erover te praten. Sommige van de antwoorden die ze gaven waren niet helemaal juist, dus ik moest klokkenspel in en geef het juiste antwoord. Bijvoorbeeld, toen hij vroeg of Mormonen koffie drinken, zouden ze zeggen: "Sommigen doen, andere niet. Het is meer een suggestie. "Ik voelde de behoefte om in te stappen en te zeggen:" Eigenlijk, nee, het is niet een suggestie. Mormonen drink geen koffie. "Op een gegeven moment vroeg de man," Is iedereen hier Mormon? Bent u alle leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen? 'De vrouwen antwoordden allemaal ja. Opnieuw moest ik gesneden en zeggen dat ze niet waren, en dat ik alleen maar een aanwezig die was. Het was iets van een ongemakkelijke situatie, omdat al die vrouwen dacht dat ik neerbuigend. Ik was niet van betekenis te zijn, maar ik had sterk het gevoel dat het belangrijk was om de waarheid over de kerk uit te drukken. Als u uw godsdienst geloven, je moet opstaan ​​voor. Het kan moeilijk zijn om te doen, maar onze leiders hebben een enorme nadruk gelegd op verduidelijking van misvattingen over de kerk, en ik wil die raad op te volgen. Terugkijkend Ik weet zeker dat we vertrokken dat de mens vrij in de war, maar ik zou liever dat dan laat hem met valse informatie over de kerk.

Als u uw godsdienst geloven, je moet opstaan ​​voor. Het kan moeilijk zijn om te doen, maar onze leiders hebben een enorme nadruk gelegd op verduidelijking van misvattingen over de kerk, en ik wil die raad op te volgen.

Wat is in uw toekomst?

Ik heb net afgestudeerd met mijn Associates Degree in Communicatie en ik ben bezig om mijn bachelor. Dat is ongehoord voor iemand uit mijn eigen gemeenschap. Ik ben ook een boek te schrijven over mijn ervaringen. En natuurlijk wil ik mijn eigen familie te hebben.

Kent u anderen die zijn opgegroeid in een polygaam huis, maar dan links lid van de kerk?

Ik ken nogal wat eigenlijk. Ze vertrekken meestal de polygame levensstijl en dan later de kerk te vinden. Ik heb met hen verbonden aantal over de jaren. We hebben nog nooit een officiële steun groep had voor voormalige polygamists. Misschien moeten we. Dat is een deel van de reden dat ik het boek schreef: om uit te reiken aan iemand anders die misschien een soortgelijke ervaring hebben gehad, want ik voelde me zo alleen. Gelukkig Ik ben gezegend met goede vrienden over het jaar die mij hebben gesteund en hielp me een aantal van de overgangen.

Je hebt gezegd dat je zou hebben gehad een gearrangeerd huwelijk als je was blijven leven van uw gezin wonen. Is het een opluchting dat je niet zal worden in een polygaam huwelijk, of zijn er dingen die je willen dat je had van dat leven?

Ik ben 100% blij met waar ik nu ben. Twee jaar geleden zou ik niet kunnen zeggen dat zijn geweest. Ik voelde me in conflict, omdat ik wist dat als ik niet de kerk zou ik al getrouwd, met kinderen had aangesloten, en met alle goede vrienden waarmee ik ben opgegroeid. Op het moment voelde ik beroofd van die ervaring. Maar ik voel me niet op die manier. Ook al ben ik 30 en ongehuwd zou ik niet ruilen als lid van de ware kerk, omdat van alle zegeningen en kennis die komen met het evangelie in mijn leven. Dingen zijn niet precies gegaan hoe ik heb gepland of gewild, maar toch ben ik blij om te zijn waar ik ben op dit punt.

In een oogopslag

Vilate Nielsen


Locatie: Provo, UT

Leeftijd: 30

Burgerlijke staat: Single

Convert: mei 2004

Bezochte scholen: Utah Valley University

Thuis gesproken talen: Engels

Favoriete Hymn: "Lead Kindly Light"

Op het Web: http://acowintheocean.wordpress.com/

Interview door Katherine Wilkinson . Foto's gebruikt met toestemming.

8 Reacties

 1. Katherine Wilkinson
  09:11 op 14 juni 2012

  Uit het interview Producent: Ik heb Vilate gekend voor een paar jaar en wist een beetje over haar achtergrond, maar was blij toen ik om het hele verhaal te horen. Ik ben onder de indruk van haar moed in het maken van de veranderingen die nodig zijn om het evangelie te leven. En ik denk dat Vilate is zo verfrissend in haar eerlijkheid en humor over hoe ze opgroeide.

 2. Aimee J
  09:20 op 14 juni 2012

  Vilate, dank je wel voor het delen van uw ervaringen met ons. Mijn oom liet de mainstream LDS kerk toen ik jong was om een ​​polygame sekte aan te sluiten. Ik heb geprobeerd door zijn ogen te zien zijn redenen om dit te doen, maar zijn erg moeilijk voor mijn familie om zijn meerdere vrouwen omarmen (hoewel we houden van de kinderen, zijn moeilijk te erkennen dat ze kwam van zijn meerdere vrouwen). Misschien als Polygamie eigenlijk in de kerk werden besproken meer we zouden een beter begrip te hebben en de sensatie weg zou gaan. Ik apprecaite uw openheid en hopen dat je geluk en vreugde vinden in je nieuwe leven.

 3. Sundy
  22:11 op 14 juni 2012

  Ik heb bekend en geliefd Vilate sinds december 2005. Ze is vriendelijk en gul en zo is haar familie. De eerste keer ontmoette ik Vilate's biologische moeder Ik assumingly zei: "moet u Vilate's moeder te zijn." Ze snel en stevig antwoordde: "Ik ben een van hen." Ik voelde me vernederd. Alle Vilate's moeders hebben een blijvende impact op Vilate gehad, en op zijn beurt, degenen die gezegend zijn te associëren met Vilate.

 4. ML
  10:19 op 18 juni 2012

  Moedig! Bedankt voor het vertellen van uw verhaal.

 5. Sistas in Zion
  17:29 op 16 juli 2012

  Dank je wel voor het delen van je verhaal. Als leden van de LDS geloof we weten wat polygamie is, maar zelden horen van degenen die een nauwere band met het hebben gehad. Wij waarderen uw openheid en eerlijkheid en de bereidheid om je verhaal te vertellen.

 6. We zetten de "Sista" in onweerstaanbaar, knowhaydaimean? | Ifhappinesscanlastforever
  09:12 op 29 juli 2013

  [...] Bekijk deze andere Sistas. Ze interviewden Vilate Nielsen (Ik schreef haar verhaal voor de Mormoonse vrouwen [...]

 7. Hedendaagse Polygamie | ifhappinesscanlastforever
  14:27 op 2 augustus 2013

  [...] Oh, en interviewde ik een meisje dat werd geboren in een polygame familie, maar later omgezet in de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Check het stat. [...]

 8. Het beschermen van de afbeelding van de kerk ... | ifhappinesscanlastforever
  00:45 op 22 augustus 2013

  [...] Geboren in een polygame familie, later lid van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Onderstaand het artikel! Oh, en net zo u weet, Vilate's verhaal heeft nog wilder geworden. Zoals, niet van deze wereld [...]

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline