27 augustus 2012 door admin

23 Reacties

Een formule voor het overwinnen van misbruik

Een formule voor het overwinnen van misbruik

HDH

In een oogopslag

In haar diepgaande verhaal van persoonlijke heling en vernieuwing door haar relatie met de Heer, HDH beschrijft een 30-jarige herstellende is van aanranding toen ze tien jaar oud was.

Kun je praten over uw ervaringen in de YMCA toen je een klein meisje?

Ik was net tien, en ik was in de 5e klasse. De YMCA in mijn stad had een lock-in voor Halloween. Ik had nog nooit aan een lock-in geweest. Ik woonde in een deel van het land waar er veel werkende moeders. Mijn moeder bleef thuis en ik was altijd soort van jaloers op de kinderen die zouden krijgen op de dagopvang bus na school en zou afgaan en, dacht ik, hebben een geweldige tijd. Ze gingen allemaal naar-ins te vergrendelen, en ze waren altijd betrokken bij tal van maatschappelijke activiteiten, en ik wou dat ik kon deelnemen. Dus toen de YMCA is het hebben van deze lock-in, ik smeekte mijn moeder om te gaan. Ze zei: "Natuurlijk."

Ik kon een schema van de exacte indeling van de ruimte, bijna 30 jaar later trekken je. Er was een activiteit die ruimte werd gedaan als een spookhuis; er was spaghetti voor hersenen en druiven voor ogen, dat soort dingen, elk in een eigen ruimte, gescheiden van de anderen door gordijnen. Ik had nog nooit in enige vorm van spookhuis geweest. Het was donker, de muziek schalde was, kon ik niets zien. Er waren deze gordijn-achtige schermen en dingen verborgen achter hen. Er waren stroboscoop verlichting. Alle kleine meisjes soort opgesteld, omdat ze bang waren, en ik was de laatste in de rij. Iedereen is aandacht te besteden aan wat ze aan het doen waren en geen aandacht voor iets anders. Het hele doel van de activiteit is om kinderen angst aan te jagen. Achteraf kan ik zien dat het de perfecte plek voor een misdaad, want het is gewoon zo goed verborgen. Dus, ik was de laatste in dit kleine lijn - makkelijk te winnen - en wie hij me pakte. Ik had geen idee of hij 18 of 65 was. Ik heb geen idee wie hij was. Hij greep me en nam me achter een scherm en verkrachtte me. Ik begreep niet wat er gebeurde, en ik vocht hem echt hard. Toen het voorbij was, herinner ik gaan in de kleedkamer, en iedereen kreeg hun spullen en gaan naar de volgende activiteit. Er was lachen en kinderen die rondrennen, en ik was gewoon zittend op een bankje als een standbeeld. Ik weet niet eens of ik iets dacht. Ik was verdoofd en het kijken naar deze opwinding gaan om me heen. Ik had dit soort gevoel van "Zie je het niet? Er klopt hier iets niet. Is het niet mis met je? Want het is er mis met mij. "Ik herinner me dat ze gingen allemaal naar de volgende activiteit, en ik zat op dat bankje in de kleedkamer voor een lange tijd. Misschien een paar uur. Toen het tijd was om te slapen in de sportschool, ik herinner me dat van vitaal belang voor mij dat ik een ruimte tegen een muur. Ik ging rechtop zitten tegen die muur de hele nacht en keek iedereen slapen op de sportschool vloer.

Toen mijn moeder kwam de volgende dag om me op te halen, het allereerste wat ik vertelde haar toen ik in de auto was dat een man me achter een scherm had genomen en zat op mijn schoot. Ik had niet de rijping spreekbeurt nog niet, en ik had geen idee wat er met mij, maar ik wist dat het was afschuwelijk. Ik weet niet of ze me niet geloofde, of dat ze dacht dat het kon niet zijn geweest wat ze dacht dat het was, of dat ze verlamd was door angst. Ik heb geen idee wat haar reactie was gebaseerd op, maar mijn ouders deed niets. Er kwam geen reactie. Het werd nooit gesproken in mijn familie, niet meer genoemd of gezinspeeld. Het werd volledig genegeerd. Als volwassene die al door middel van therapie, kan ik zien dat een kind die niet weet wat er zojuist gebeurd is, maar weet dat het slecht is, gaat naar de mensen die ze vertrouwt het meest in de wereld, willen weten, "Moet ik me zorgen ? over dit "Als ze niets doen, dat vertelt het kind, in dit geval mij, wat er gebeurd is, is niet interessant, wat er gebeurd is, is niet belangrijk - en dat is tegen de directe strijd met wat uw geest kent. Dus dan creëert conflict. Je bent altijd in conflict, omdat je het gevoel dat wat er is gebeurd belangrijk is. Maar wacht, het is niet belangrijk. Maar wacht, ik weet dat het belangrijk is.

Ik had nachtmerries voor jaren. In de vroege jaren '80, toen dit gebeurde, was er een Kal-Kan kattenvoer commercial op TV. Ik herinner me dat er een kleine ronde blikje kattenvoer, en er was een lange, blauwe vitamine pil. Je kon de vitaminepil zie boven het blik, en toen ging het "schoomph," en drong het blik. Ik droomde over de Kal-Kan vitamine voor 8 jaar. Het gebeurde allemaal in deze angstaanjagende, zeer slow motion manier die ook te snel. Ik weet niet hoe het te beschrijven anders dan dat. Het is alsof je opgesloten in en je kan er niet uit. Het is als een stille schreeuw. Dat duurde jaren.

Uiteindelijk, ik vergat gewoon dat het allemaal was gebeurd. Je hoort in het nieuws over vergeten herinneringen of opgehaald herinneringen. Ik kan niet spreken van de ervaring van iemand anders, maar ik weet voor mij, dat het geheugen niet was verdwenen. Ik had niet echt verloren het geheugen, maar omdat niemand over gesproken, was het gewoon een soort van onvrijwillig weg te zetten.

Hoe heeft die ervaring invloed op je als een volwassene?

Ik was een BYU student in de vroege jaren '90, en ik had dat verschrikkelijk, semi-typische ervaring, waar ik 20 jaar oud was, en iedereen die ik kende was verloofd. Ik had nog nooit enig verlangen om op zending had, maar ik had deze gedachte: "Oke, ik wil niet op zending, maar ik wil niet om te besluiten dat op mijn eigen. Misschien zal ik aan God over te praten. Hij vertelt me ​​dat ik niet moet gaan, en dat zal zijn dat. "Ik heb erover gebeden, maar niet echt ernstig, en ik had een van de sterkste geestelijke indrukken die ik ooit heb gehad. Ik weet niet dat ik hoorde se een echte stem, maar ik voelde me alsof ik werd schreeuwde: "Ga op een missie!" En ik dacht: "Oh man, ik zou niet hebben gevraagd."

Je bent altijd in conflict, omdat je het gevoel dat wat er is gebeurd belangrijk is. Maar wacht, het is niet belangrijk. Maar wacht, ik weet dat het belangrijk is.

Dus heb ik in mijn papieren, en ik kreeg een telefoontje. Ik was prima totdat ik mijn gaven. Ik had niet een tempel prep klasse. Ik ben opgegroeid in een deel van het land waar er niet een tempel in de buurt, dus ik heb nog nooit mijn ouders naar de tempel. Ik ging naar de tempel hebben geen idee wat te verwachten. De vrouw die mij mijn nieuwe tempel kledingstukken verkocht gaf me kledingstukken die ongeveer tien maten te groot waren. Dat voelde als een soort van kostuum, om niets van tempelkleding zeggen. Er was een kastruimte en een donkere kamer met een gesloten deur. En er was een gordijn. De initiatie was verschrikkelijk voor mij. Achteraf gezien, was het als een perfecte storm van onbewuste trauma. Er waren een aantal manieren dat de ervaring freaked me. Ik wist niet waarom ik was van streek; Ik zat daar en dacht: "Haal me eruit!" De enige reden dat ik niet vertrekken was omdat mijn ouders er waren, en ik wist dat ze in verlegenheid zou brengen als ik vertrok. Dat is een vreselijke reden om een ​​verbond met God te maken, maar er was veel druk.

De volgende dag had ik een lichaam rekken maagpijn dat duurde zes jaar. Ik was vreselijk ziek op mijn missie. Ze waren niet eens zeker dat ze zouden gaan om mij te laten de MTC te verlaten. Ik had geen idee wat er mis was. Ze dacht dat ik had Giardia of miltvuur of een maagzweer. Ze testte me voor kanker. Ik had MRI's. Ze konden nooit iets verkeerds vinden, maar ik was wanhopig, wanhopig ziek. Toen ik kreeg te gaan op mijn missie, ik werkte heel hard. Ik heb echt hard geprobeerd. Ik had niet gedacht van mezelf als emotioneel ziek - ik voelde me niet op die manier op alle - maar alleen fysiek ziek. Ik dacht niet dat ik had geen emotionele problemen te behandelen. Uiteindelijk stuurden ze me naar huis van de missie begin.

Ik ben ervan overtuigd dat een missie was iets wat God wilde dat ik zou doen, omdat Hij wilde dat ik om te gaan met mijn emotionele pijn. Hij wilde het schuiven in mijn gezicht en dwingt me om het te zien en aan te pakken en te genezen van het. Hij wilde dat ik goed omgaan met het op voorhand van trouwen en kinderen krijgen.

Heeft u geestelijke troost vinden in deze tijd als je zo ziek was?

Nadat ik thuis kwam van mijn missie, ik verbleef in het huis van mijn ouders. Ik ging naar de tempel de hele tijd - drie keer per week. Ik bad en lees mijn geschriften voortdurend en was gewoon proberen om het comfort en de antwoorden en richting te vinden. Ik wist dat het God was die mij geboden op zending - het was niet mijn idee helemaal geweest - en dus ik dan ook wist dat het was geen verrassing voor hem dat ik ziek was en niet in staat om te dienen. Het was vreselijk moeilijk te begrijpen en met elkaar te verzoenen. Zoveel vragen, zoveel smekend. Op een herfstdag - een mooie, heldere herfstdag - kreeg ik wat boodschappen uit de kofferbak van de auto voor mijn moeder. Ik stond op de oprit, en er was deze boom vlak naast de oprit. Ik kon echt luid wat klonk als applaus horen. Niet slechts een persoon applaudisseren maar 30.000 mensen applaudisseren - brullende applaus. Ik dacht: "Wat is dat?" Mijn ouders woonden op een cul-de-sac de buurt van andere mensen, dus er waren eigenlijk alleen een paar keuzes van waar het geluid afkomstig kan zijn uit. Ik keek rond, en er waren geen ramen open. Er was niemand in de buurt. Er waren geen auto's rond. Mijn aandacht werd getrokken naar deze boom. Het werd wappert in de wind en het maken van deze ruisende geluid. Het klonk precies zoals applaus. Ik dacht: "Wow, er is een wind." Ik keek rond en niets anders bewoog. Er was geen wind helemaal niet, alles was helemaal nog net voor een storm, maar deze boom zwaaide, en het klonk als applaus. De beste manier waarop ik het kan beschrijven is om te zeggen dat het applaus was in de boom. Ik stond daar maar twee minuten en doorweekt het op. Ik besef dat ik gek klinken als ik zeg, "Een boom toegejuicht mij, en God sprak tot mij door dit applaudisseren boom," maar die boom absoluut toegejuicht me. De Geest was ongelooflijk krachtig en zoet en getuigde voor mij dat ik hoorde precies wat ik dacht dat ik hoorde. Ik nam zoveel comfort in. Ik stond daar en liet het aan wassen over mij. Ik ging in het huis, en schreef het in mijn dagboek. God vertelde me door de boom die Hij was blij met mij. Het was de meest heilige en diepgaande communicatie met God die ik ooit heb gehad.

Een jaar later, op de dag was ik in de kerk. Mijn roeping was in de kopie. Ik moest er vroeg op zondagmorgen om kopieën te maken voor vergaderingen, maar niemand kwam. Ik gebruikte de tijd om kopieën van artikelen uit de vorige week te lezen. Er was een artikel op tafel liggen genaamd "Lighten Up!" Ik geloof dat het een hoofdstuk uit een boek genaamd Lighten Up! Door Chieko Okazaki. Ik was het lezen van dit artikel, en ik kreeg naar het deel waar ze citeert Jesaja 55:8-12: "Want als de regen komt naar beneden, en de sneeuw uit de hemel, en derwaarts niet wederkeert, maar drenkt de aarde en Hij maakt het voortbrengen . en knop, dat geeft zaad aan de zaaier en brood aan de eter "Het is niet voor niets - alles gedaan in gehoorzaamheid en gerechtigheid volbrengt Gods bedoelingen. De Schrift passage zegt dan om uit te gaan met vrede en dat "de bergen en de heuvels zullen geschal maken voordat je in gejuich en alle bomen des velds zullen de handen." Ik gekoesterd dat. Ik voelde dat gezien en gehoord. Ik voelde dat God gebruikte ontberingen om me te leren, hoewel ik niet wist wat Hij zou gaan om mij te leren, dat het zou worden onthuld beetje bij beetje, en te blijven vertrouwen op Hem. Ik voelde me getroost dat hij me zag. Ook, dat ik goed was in Zijn ogen. Dat Hij de natuur zou verhuizen naar mijn hart te troosten. Tijdens dit alles, had ik nog steeds we deze YMCA ervaring weg mentaal.

Wist je geheugen te worden aangerand ooit weer de kop opsteken?

Het deed. In mijn late jaren '20, had ik in de top van wereldwijd PR-bureau en dan nog een middelgrote onderneming gewerkt. Het werken in deze bedrijven was als mantel-en-dolk intriges. De politiek en de stress van het was enorm. Ik heb niet eten of slapen al jaren. Ik heb niet zelf een spijkerbroek, want ik had geen plek om ze te dragen; Ik werkte zeven dagen per week. Mijn baas op dat moment was het soort baas die dingen gooiden en schreeuwde tegen de mensen en sloeg deuren. We waren allemaal verwacht om briljante communicatie werk te doen. De nieuwe CEO liep het bedrijf in de grond, en we hebben allemaal onze banen verloren.

Ik voelde dat God gebruikte ontberingen om me te leren, hoewel ik niet wist wat Hij zou gaan om mij te leren, dat het zou worden onthuld beetje bij beetje, en te blijven vertrouwen op Hem.

Ik herinner me naar huis gaan en bidden: "Heer, ik heb een grote cv, ik ben verhandelbare, en ik kan een baan te vinden, maar ik heb geen andere baan als dit willen. Ik wil de juiste baan. "Als je zegt dat soort dingen aan God, het werkt nooit precies zoals je denkt dat het zal. Het duurde zes maanden voor mij om de juiste baan bij het juiste bedrijf te vinden, en dat was zeker de hand van de Heer. Tijdens die zes maanden verhuisde ik naar mijn vroegere woonplaats, waar ik woonde toen ik tien was, en woonde met mijn geliefde grootmoeder. Een lieve tante zei tegen een vriend van haar, die een klein boutique eigendom, "Deze meid heeft stijl. Ze is op zoek naar een beetje 'iets te doen' job. Kan ze werken in uw winkel? 'En de vriend zei: "Zeker."

Dus werkte ik in dit kleine boutique 20 uur per week. Ik had gewerkt 70-80 uur per week voor de komende jaren, dus tot 20 uur per week werken in een klein boutique was als stilte. Mentaal, het lawaai in mijn hoofd het zwijgen opgelegd voor het eerst in jaren. Wat kwam in die stilte was: "Oh ja, vergeet niet dat de tijd dat je verkracht bij de YMCA? 'Ik rolde het rond in mijn mond, om zo te zeggen, en kreeg het gevoel voor en dacht:" Ja, ik herinner me dat. "Het was niet per se dit geheugen ophalen ding waar de herinnering was verdwenen en dan terug kwam het. Het was meer dat ik een hoop lawaai in mijn hoofd, en dat ik had verteld mijn ervaring deed er niet toe. Dan is de ruis in mijn hoofd gewist want ik had dit echt rustig zes maanden. Het was niet deze gedenkwaardige gebeurtenis waar ik dacht: "Oh, het is een herinnering!" Het was gewoon dat ik werd omringd door mensen en de winkels en restaurants en scholen en straatnaamborden dat alle namen me mee terug naar toen ik opgroeide.

Het duurde ongeveer zes maanden, en de Heer vond mij een PR baan bij een middelgroot bedrijf. Ik had in deze nieuwe onderneming voor ongeveer een jaar, en ik kreeg een extra client. Het was de YMCA-systeem in de grote stad waar ik woonde inch Ik vertelde de CEO, "Je moet deze cliënt aan iemand anders geven," maar hij wilde dat ik de YMCA op mijn klantenbestand te houden. Ik wist dat ik moest gaan, dus ik vond een counselor.

Welke rol speelde de therapie spelen in je genezingsproces?

Ik vond een counselor door LDS Family Services, en ze was een vondst. Ze was briljant, en ze was perfect voor mij. Ze wees een aantal dingen me erop dat ik nooit had opgemerkt. Als ik zou praten over wat er gebeurde toen ik 10 was, zou ik mijn adem in te houden. Ik heb nog nooit had opgemerkt. Mijn lichaam was gespannen. We spraken over dat. We werkten doorheen. Ik voelde meteen dat mijn therapie sessies waren heilig; De Geest sterk aanwezig was. Ik keek uit naar het elke week. Ik voelde me als de therapie zelf had een soort van heilige stempel op. Ik voelde me altijd de Geest daar. Ik heb veel over God geleerd daar. Ik heb geleerd dat de Heer houdt van zijn kinderen en dat Hij van mij houdt. Ik heb geleerd dat Hij in staat is om het kwaad van de wereld op afstand te houden, maar dat is niet zijn taak. Hij kan het doen, en soms doet hij, maar Hij deed het niet die tijd. Ik heb geleerd dat er meer voor mij in het hebben van de ervaring dan was er in niet. Ik voelde vrede fluisterde mij in therapie. Ik heb meer geleerd over wat het betekent om een ​​relatie met de Heer in de therapie dan ik ooit in de kerk had. Ik heb geleerd dat net zoals er mensen in de wereld die kunnen je kwetsen, er zijn mensen in de wereld die hun leven wijden aan het helpen, en ze dat kunnen doen door de Geest. Ik herinner me een sessie en mijn adviseur zei: "de Geest getuigt mij dat de Heer wist dat dit zou gebeuren en heeft paden voor u om het te gebruiken en om goed van te maken." Hij ziet de lelijkheid en dat er goedheid te zijn had er, goedheid worden gemaakt - we kunnen heilig van ontbering worden gemaakt en, met God, kunnen deze moeilijkheden het maken van ons zijn. Ik herinner me hoe dik de Geest was. Ik denk dat het gevoel dat ik had was dat hij wist alles, en dat Hij goedgekeurd van alle van de gezonde en niet-zo-gezonde manieren die ik had behandeld. Hij goedgekeurd van de niet-gezonde manieren die ik behandeld met het omdat ik deed wat ik kon; Ik begreep het niet. En, geheel zonder oordeel, Hij bood gezondheid zodra ik begreep.

Vele jaren geleden, toen mijn nichtje was een klein meisje, twee of drie, had ze hoorde iemand zeggen dat de uitdrukking, "Nat." Dus ze geëxtrapoleerd dat en zei dat ze was "inweken warm." Ze dacht "onderdompelen" werd een tem die kunnen worden toegepast op vele soorten woorden. We waren gecharmeerd door die en verheugd op haar fout. Ik heb het gevoel dat de pijn van het leven en de fouten die we maken als gevolg van het zijn, aan de Heer, net zoiets als de fouten van een schattig kind. We nemen de conclusies uit de wereld die ons gegeven en uit de ervaringen die we gegeven en uit de familie dynamiek die ons gegeven, en we leren te gedragen. We leven in een gevallen wereld, dus wat we gepresenteerd met, vaak, is verkeerd. Wat we gepresenteerd met vaak disfunctionele of kwetsend of schadelijk, en het is niet goed. We moeten niet proberen na of tevreden zijn met disfunctie of misbruik, natuurlijk, maar ik voel dat voor degenen onder ons die proberen om goed te maken en op zoek zijn naar verbetering, de Heer ziet ons als een schattig kind die werkt met wat het leven gegeven ons en geëxtrapoleerd het en gekregen het verkeerd. Dat is wat ik bedoel als ik zeg Hij keurde me - ik heb altijd het gevoel dat Zijn liefde voor mij is groter dan Zijn bezorgdheid over mijn fouten.

Mijn patriarchale zegen zegt dat als ik besef het verleden achter me en de toekomst niet kan worden aangeraakt op dit moment, en als ik mij richten op het heden en hoe nu te gedragen, dat het natuurlijk zal zijn voor mij om in volledige vervulling wonen van wat was gepland voor mij in de eeuwigheid. Het is een formule voor het veranderen van disfunctie en het overwinnen van misbruik. Het is een formule voor trouw gaan vooruit met nieuwe stappen. De keuze is nu, elke dag, om het goed te krijgen, om trouw te zijn, functioneel te zijn, en te onthouden dat, hoewel de slechte dingen gebeuren en ze serieus, God hen ziet vollediger dan wij en biedt een manier voor ons voor uitdagingen gebruiken om schoonheid te creëren.

In een oogopslag

HDH


Locatie: westen van de Verenigde Staten

Leeftijd: 38

Burgerlijke staat: Getrouwd

Kinderen: twee schoolgaande dochters

Beroep: Talkshow producent

Bezochte scholen: BYU

Thuis gesproken talen: Engels

Favoriete Hymn: "Ben nog My Soul"

Interview door Krisanne Hastings . Foto's gebruikt met toestemming.

Deel dit artikel:

23 Reacties

 1. Krisanne
  09:19 op 27 augustus 2012

  Nota van de Interview Producent: Dit was een ongelooflijk emotioneel interview voor mij en HDH. De Geest was overweldigend tijdens het hele gesprek-Ik twijfel er niet aan dat de bomen nog applaudisseren HDH voor haar moed in het vertellen van dit verhaal. Ik zo bewonder haar bereidheid om een ​​zeer moeilijke ervaring te delen als een middel om te helpen andere vrouwen te genezen.

 2. S
  10:45 op 27 augustus 2012

  Wow, dit stuk sprak me aan. Vooral dit deel:

  "Ik ben ervan overtuigd dat een missie was iets wat God wilde dat ik te doen omdat Hij wilde dat ik om te gaan met mijn emotionele pijn. Hij wilde het schuiven in mijn gezicht en dwingt me om het te zien en aan te pakken en te genezen van het. Hij wilde dat ik goed omgaan met het op voorhand van trouwen en kinderen krijgen. "

  Ik heb last van seksueel misbruik in de handen van een familielid voor vele jaren als een kind, en worstelde met een depressie en angst als tiener als gevolg. Ik heb geleerd om in plaats van te ontsnappen uit het omgaan met het als een jonge volwassene. Ook ik op zending, en ging naar huis na zes maanden omdat alle emoties die ik weigerde te behandelen had opgedoken. En ik ben zo positief HDH dat onze hemelse Vader wilde dat ik een missie om me ze onder ogen te dienen. En hoewel het waarschijnlijk is een van de moeilijkste dingen die ik moest doen, heeft het een enorme zegen geweest.

  Bedankt voor deze.

 3. Een
  05:26 op 27 augustus 2012

  Ik behandelde mijn misbruik net als jij-ik busied me met andere dingen aan het punt waar ik had geen tijd. Mijn eerste jaar van het huwelijk kon ik niet bijhouden met mijn routine niet meer en ik stortte in. Mijn man was er altijd voor me, die was altijd een onderliggende angst voor mij aangezien ik aangenomen en heb veel ongezonde familierelaties komen en gaan. Ik heb zoveel geleerd van de ervaring met inbegrip van hoe om anderen te helpen.

  Thanks for sharing!

 4. JPR
  07:55 op 27 augustus 2012

  Wat een geweldige en mooie verhaal van volharding, hoop en genezing. Ik had geen idee mijn vriend, en mijn hart breekt voor de 10 jaar oude HDH. Wat een zegen het is om de vrouw nu en het geluk dat ze heeft gevonden. Ik voeg mijn applaus en godzijdank voor goede therapeuten!

 5. Melinda L. Brown
  20:41 op 27 augustus 2012

  De ervaring als vrouwen hebben we vaak vergelijkbaar in 8 van de 10 details. Ik werkte met de onze lokale vrouwen gevangenis en hun verhalen waren en zijn, "onze" verhalen als vrouwen. We ervaren misbruik, ervaren we vreugde, we overwinnen en doorstaan ​​met triomf en genade. Bedankt voor het delen van deze ervaring van pijn en de over-komst van het.

 6. Nicole
  08:57 op 27 augustus 2012

  Ik hou van deze. "Ik heb altijd het gevoel dat Zijn liefde voor mij is groter dan Zijn bezorgdheid over mijn fouten" Het ringen zo waar. Prachtig zetten. En een boodschap zo vaak verloren in het lawaai (waaronder enkele-evangelie opgelegd ruis).

 7. Kristin McElderry
  11:02 op 28 augustus 2012

  Dank je wel voor het delen van zo'n opbeurend en eerlijk verslag van het overwinnen van misbruik.

 8. Durante
  15:17 op 28 augustus 2012

  Wow, dit was zo intens te lezen. Mijn ex ging door iets als dit, dat haar echt verknald. Ik heb twee meisjes en het gewoon thuis brengt, hoe absoluut belangrijk het is om hen te beschermen. Bedankt voor het delen!

 9. bambrough
  03:45 op 29 augustus 2012

  Je bent zo'n sterke mooie vrouw. Mijn hart doet pijn voor dat 10-jarige meisje die haar moeder nodig! Je verbaast me.

 10. A Friend
  07:57 op 29 augustus 2012

  Het moet hebben genomen zo veel moed om zo'n persoonlijke en hartverscheurend verhaal te delen. Je bent een sterke en lieve vrouw. Bedankt voor het delen van uw reis van genezing met ons.

 11. SW
  12:12 op 30 augustus 2012

  Bedankt voor het delen van wat was ongetwijfeld zo moeilijk om te delen. Jouw ervaring getuigt zo mooi van de onbegrensde aard van de verzoening te genezen en de kracht in Gods liefde voor ieder van ons.

 12. MEP
  09:25 op 1 september 2012

  Dank u voor het helpen me een stap dichter bij mijn eigen genezing.

 13. MKDY
  20:31 op 3 september 2012

  Ik wist het niet. Ik heb dit waarschijnlijk 8 keer gelezen en ik blijf denken is dat ik niet wist, maar nu begrijp ik. Ik zou graag willen weten als je hebt gesproken met moeder hierover in de afgelopen jaren en wat dat gesprek was.

 14. Kris
  17:29 op 4 september 2012

  Lieve, schattige HDH,
  Je blijft me verbazen met je moed, inzicht en wijsheid. Ik heb je gekend voor je hele leven en hou van je voor je moedige, veerkrachtige geest. Ik weet dat je echt geliefd zijn door onze hemelse Vader ... Hij kent u. Ik ben van plan om dit verhaal te delen, jouw verhaal, met AKP met de hoop dat ze misschien te ontdekken dat ze is geliefd bij haar hemelse Vader, ondanks en met haar fouten. Ik ben dankbaar dat je in staat bent naar een rustige plek waar je angsten een stem en kon vinden en terug te luisteren op je ... door iemand die de waarheid van hen kon valideren op een zodanige wijze dat de Geest rust kon spreken om je hart te vinden waren. Dank je, mijn vriend. Dit heeft me diep geraakt. Mijn liefde voor jou. KP

 15. L
  09:31 op 5 september 2012

  Je bent echt een opmerkelijke ziel wiens kracht en veerkracht van geest getuigt zowel van uw goedheid en van Gods liefde voor jou. Het lezen van je verhaal vervult me ​​met hoop dat geloof, geduld, en een uithoudingsvermogen alle obstakels kunnen overwinnen. Dank u voor uw leven, en voor het delen van het.

 16. Meredith
  23:44 op 15 oktober 2012

  Geachte HDH,

  Zo'n dappere verhaal en zo moedig van je om te delen. Uw perspectief op genezing en het overwinnen van het kwade dingen in ons leven is opmerkelijk en zo geestelijk volwassen. Het is duidelijk dat u een aantal krachtige lessen op deze reis geleerd. Bedankt voor het delen, je hebt me geholpen bevestigen wat ik weet de waarheid te zijn.
  Best,
  M

 17. Gentle Dove
  20:31 op 30 oktober 2012

  Dank je wel voor deze mooie interview.
  Ik ben erg geraakt door het licht en de waarheid die ik heb weer ontvangen en de uitnodiging om te begrijpen en te kleden ons in de kracht van God die met ons als Zijn dochters. Velen van ons zijn gekomen "thuis" om onze goddelijke zelf uit het donker. Blijven om te delen en als je deelt, wordt u gezegend met meer licht en waarheid aan te voeren in veel meer levens waar duisternis en verdriet en spirituele hunger.May de Heer je ooit zegenen met overvloed van Zijn liefde, Zijn vrede, Zijn vreugde , Zijn Leiding, en Zijn bescherming.

 18. Melodie
  02:57 op 1 november 2012

  Mooi en vitaal interveiw. . . Het spijt me dat dit er met je gebeurd en dat het blijft gebeuren met talloze onschuldigen. Ik ben dankbaar, samen met u, voor de genade en de wonderen van God.

  Dank u voor uw moed. Dit stuk niet alleen deelt uw persoonlijke verhaal, maar het schetst een levendig beeld van de manieren waarop dit soort trauma vertoont zich in het leven van een vrouw. Je gedachten en woorden zijn zo eerlijk, mooi, helder. Wat een geschenk. God zegene u. God zegene ons iedereen.

 19. AManda
  10:56 op 17 november 2012

  Ik vind dit een troost waar mijn ouders zijn niet de enigen die niets deed. En alle dingen die ik hier lees is vergelijkbaar. Ik wou dat ik had dit eerder gevonden om te delen wat hield me terug naar de doop.

 20. bmb
  01:01 op 23 januari 2013

  Heel erg bedankt voor dit interview! als iemand die werd misbruikt door haar broer en haar ouders deed niets, ik kan betrekking hebben op uw verhaal zo veel! het vergeten en God leidt mijn stappen te herinneren en gezondheid! het is zo goed om een ​​ander verhaal te horen! nogmaals bedankt voor het delen! ik kan die bomen horen applaudisseren u!

 21. Wanda CW
  06:27 op 7 februari 2013

  Ik heb alleen al lid sinds 1996. De reden dat ik had zo'n moeilijk geloven in een liefhebbende hemelse Vader is, omdat ik niet kon begrijpen hoe Hij kon mij de mogelijkheid te worden lastig gevallen door man van mijn tante voor bijna vijf jaar (age5-9 ). Ze wist het vanaf het allereerste begin en hoewel ze vervloekte hem (en mij) voor en over het heel vaak, ze deed niets om het te stoppen totdat ik negen was. Zelfs toen was het duidelijk dat ze niets deden omdat ze did't iets wilt (van die aard) met hem te maken hebben, maar later wilde ze hem uit de weg wanneer een oude vlam weer binnen de oude wijk. Nu begrijp ik het agentschap is voor iedereen of niemand. Maar zo nu en dan voel ik me nog steeds dat ik werd verlaten. Ik learnig te vertrouwen dat God op een dag zal me laten zien waarom het allemaal nodig.

 22. Deborah
  13:12 op 16 juni 2013

  Ik ben verrijkt en opgetild door dit verhaal. Toen ik las over de bomen applaudisseren, ik voelde de geest op dat moment.

 23. L
  09:52 op 6 augustus 2013

  Reproductieve rechten behoren tot kleine meisjes ook. Moge God ons helpen bij het ondersteunen van elkaar als vrouwen. Vele, vele dank voor het delen van je verhaal. Zoveel moed, zoveel moed.

Laat een reactie achter

Aangedreven door SEO SEO Platinum uit Techblissonline