14 augustus 2013 door admin

20 Reacties

Wanneer u klaar bent

Wanneer u klaar bent

Pam Shorr

In een oogopslag

Toen Pam Shorr besloten om te stoppen naar de kerk, twijfelde ze dat ze zou ooit terug te gaan. Herinnert ze zich denken, "Ik wil echt wie ik ben en wat ik geloof te vinden. Ik wil gewoon mijn eigen ding te doen voor een tijdje. "Maar uiteindelijk, Pam vond zichzelf gevraagd om terug te keren, en een geïnspireerde ZHV-presidente wees haar de weg. Ze beschrijft haar reactivering in de Kerk zo moeilijk, angstaanjagend, en inspirerend. "Toen ik terugkwam," zegt ze, "ik was klaar voor de hele zaak, en ik heb nooit meer achterom gekeken." Pam wordt hier geïnterviewd door haar dochter, Krisanne.

Kunt u mij vertellen over uw ervaringen opgroeien in de kerk?

Ik groeide op in Salem, Oregon, in een gezin dat was mede actief in de kerk. Mijn ouders hadden het Woord niet te houden van wijsheid, en ik denk niet dat een van hen graag naar de kerk, maar ze voelde alsof het was het juiste ding voor hun drie kinderen. Ze zouden afgaan en op elkaar, maar meestal uit. Tegen het midden jaren van mijn leven mijn moeder nam ons mee naar de kerk, omdat mijn vader vertelde haar om, maar ze vond het niet leuk om te gaan. Ik heb niet echt willen gaan, omdat de meisjes van mijn leeftijd in de wijk waren niet erg aardig voor me. Veel van de ouders in de wijk bij elkaar sociaal en mijn ouders meestal niet naar hun partijen. Onvermijdelijk, de kinderen van die ouders waren veel samen en dat ze elkaar kenden. Ze negeerde me, want mijn ouders waren niet actief zijn in de wijk of in het uitgaansleven. Dat was mijn indruk.

Ik ging naar de kerk omdat ik moest, maar ik vond het nooit. Op de middelbare school, besefte ik dat ik een keuze had. Ik kon gewoon weigeren om te gaan, en er was niet veel van mijn ouders kon doen. Ik zei gewoon: "Vergeet het maar. Ik ga niet. "Tijdens mijn laatste jaar, een paar meisjes intrek in onze wijk, Jo en Janelle. Ze werden verstoten door de andere meisjes in de wijk zoals ik was. We verenigden zich, en ze werden goede vrienden van mij op de middelbare school. Jo was de Laurel president, en ze altijd nodigde me uit om jonge vrouwen, en ik hield echt van de Laurel leider op het moment. Haar naam was Ann Papworth. Ze deed een poging om verbinding te maken met mij. Ze was fantastisch. Na Jo en Janelle verhuisde in, zou ik naar de kerk gaan en uit te schakelen, maar ik heb nog steeds niet leuk veel.

Was er ooit een moment dat je een getuigenis van het evangelie ontwikkeld?

Nadat ik afgestudeerd aan de middelbare school, Jo en ik dacht dat het soort te koelen tot Ricks College samen te gaan. Ricks College [nu BYU-Idaho] was waar ik echt kreeg mijn getuigenis. Het was een moeilijke overgang, maar, omdat Idaho was zeer verschillend van Oregon. Ik herinner me dat ik mijn 8-track tapes-Emerson Lake & Palmer, Pink Floyd, Led Zeppelin, en Jethro Tull. Ik heb geluisterd naar Joni Mitchell veel, ook. Mijn huisgenoten dacht dat mijn Dark Side of the Moon album was duivel muziek. Ze luisterden naar Barbara Streisand, John Denver, de Carpenters, zeehonden en Croft. Uiteindelijk vond ik een aantal gelijkgestemde kinderen, en natuurlijk mijn vriend Jo was voor de rit.

In die studententijd, ik voelde me echt goed over de kerk. Jo en ik nam enige tijd af van school en ging terug naar het oosten naar New York om een ​​jaar als helpers moeder. Ik leefde met een Joodse familie en nannied hun kinderen. Er was een grote groep van LDS kinderen in New York, en we hadden veel plezier samen. Al mijn vrienden waren LDS kinderen, en dat was goed voor mij. Er waren ook enkele onderzoekers van onze leeftijd, dus ik had wat missionaire kansen.

PamShorr3

Pam met haar moeder en oma

Toen ik terug kwam uit New York, ik begon uit uw vader, en we waren allebei erg enthousiast over het evangelie. Hij vertelde me hoe hij het Boek van Mormon in een weekend had gelezen en had deze diepgaande manifestatie dat het waar was. We gedateerd voor ongeveer negen maanden en daarna trouwde in de Salt Lake-tempel op 1 december 1977 We zijn getrouwd voor ongeveer twee en een half jaar. Ons huwelijk was echt moeilijk, zelfs al waren we beiden actieve leden. Achteraf gezien, het is moeilijk voor elke pas getrouwde persoon. Het is moeilijk om die aanpassing te maken van het bijwonen van een student ward om getrouwd met het bijwonen van een gewone familie ward. Ik heb niet erg goede voorbeelden van gezonde huwelijken opgroeien, ook niet. Ik heb echt moeite mee. Ik worstelde met het hebben om te werken en dan zwanger zijn en dan het hebben van een baby en probeert Primary onderwijzen en het bezit van een baby in een hand. Het werd te moeilijk. Er waren nog andere problemen ook. Je vader en ik besloten om te scheiden, maar we blijven vrienden aan deze dag. Je was een jaar oud toen ik verhuisde terug naar huis naar Salem, Oregon.

Wat is er gebeurd met uw betrokkenheid met de kerk na je scheiding?

Ik naar de kerk voor een tijdje. Ik ging terug naar de afdeling in Salem, dat ik in was opgegroeid, waar ik was niet echt tevreden over vanwege de pijnlijke herinneringen die ik daar had. Ik ging door een moeilijke tijd. Ik woonde alleen met jou en echt geprobeerd om het te maken op mijn eigen. Ik heb een part-time baan in het onderwijs en toen besloot ik wilde mijn master's degree in het speciaal onderwijs krijgen. Ik had een roeping in de kinderkamer, en ik herinner me zitten in de Nursery en na te denken over alle dingen die ik niet graag over de Kerk en dat de meeste van die dingen draaide rond service. Ik vond het lezen van de Schriften, ik vond naar de vergaderingen, maar ik hield niet van roepingen of huisbezoek of iets service. Service is wat maakt je groeien, maar ik vond het niet leuk op het moment, want ik was erg druk. Ik was alleen en het opvoeden van een dochter en het krijgen van een master's degree en werken en proberen om mijn financiën te gaan. Kerkdienst was slechts een ding te maken over. Bovendien, er was niet veel steun voor de gescheiden vrouwen in de kerk, dat ik kon zien. Zelfs mijn bezoek aan leraren waren nerveus om me komen bezoeken. Ze wist niet wat te zeggen tegen mij. Door dit alles, ik herinner me denken, "Ik wil echt wie ik ben en wat ik geloof te vinden. Ik wil gewoon mijn eigen ding te doen voor een tijdje. "

Service is wat maakt je groeien, maar ik vond het niet leuk op het moment.

Ik verhuisde naar Portland en besloten dat ik niet zou gaan naar de kerk te gaan zodra ik er aankwam. Ik wilde zien hoe het was in de wereld. Eerlijk gezegd, ik denk dat het een goede zaak voor mij om weg te komen voor een beetje te krijgen. Aan de ene kant is het jammer dat ik niet actief konden blijven in de kerk. Aan de andere kant, heb ik echt nodig om een ​​clean break te maken, zodat ik de dingen kon achterhalen. Ik twijfelde of ik ooit terug zou gaan, omdat de meerderheid van mijn tijd opgroeien in de kerk was pijnlijk. Ik zou aan de ene kant tel alle van de echt goede jaren had ik in de Kerk-vooral tijdens mijn Ricks College en BYU jaar.

Je hertrouwde uiteindelijk een man die Joods was. Hoe heeft dat je het mormonisme te informeren?

Toen ik verhuisde naar Portland, ik wist dat ik wilde hertrouwen, maar ik was niet van plan om een ​​Mormoonse man trouwen. Ik was echter zeer bijzonder en wist dat als ik niet hertrouwen, de persoon moest je van kinderen, wees een goed mens, kom uit een leuk gezin, en respectvol.

Ik ontmoette Jack op een leer-conferentie, en ik dacht dat hij een aardige vent was. Ik merkte hoe leuk hij met je was en hoe zachtaardig hij was. Hij hield van dieren en kinderen, en ik kon zien dat hij uit een goede familie kwam. Ik hield echt van het feit dat hij joods was. Ik had altijd Joodse vrienden opgroeien en was erg nieuwsgierig naar hun geloof en tradities. Op de middelbare school, twee van mijn beste vrienden waren joods. Toen ik op de universiteit, ik hield het lezen van het Oude Testament. Ik had een aantal vrienden die naar Israël in het buitenland ging semester, en we zouden het Midden-Oosten diners samen toen ze terugkeerden. Toen ik nannied voor de joodse familie in New York zou ik meedoen in hun vrijdagavond sabbat activiteiten. Elke keer als ik dacht aan de religie, kreeg ik warme gevoelens. In feite, de beste vriend van mijn grootvader opgroeide in Brigham City [Utah] was joods-de enige Jood in Brigham City. Hij was eigenaar van de winkel waar mijn opa werkte. Mijn vader werd vernoemd naar de joodse vriend van mijn opa's, Ben Sherman.

PamShorr2

Pam en haar dochter Krisanne

Toen ik trouwde Jack, had ik minder actief in de Kerk voor zes jaar, en ik had deze gevoelens dat ik misschien zou terugkeren naar de kerk. Ik dacht dat als ik ooit deed terugkeer, zou ik er voor de juiste redenen, dat wel. Ik wist dat Jack was een prachtige, ondersteunende man, en ik zei tegen hem voordat we trouwden, "Er is een kleine kans dat ik terug zou kunnen gaan naar de mormoonse kerk. Weet je dat goed? "Hij zei:" Als dat je gelukkig maakt, ik ben goed met dat. "Met dat gezegd, verwacht ik nooit Jack naar de kerk te sluiten als ik begon terug te gaan. Alhoewel Jack was niet actief in zijn religie, ik begreep dat zijn joodse afkomst was erg belangrijk voor hem. Ik wist niet en nog steeds niet geloven dat ik zou verwachten dat hij dat deel van hem te veranderen. Het zou hetzelfde zijn als zeggen: "Wie je bent is niet goed of niet goed genoeg." Ik wist niet dat dat was respectvol. Ook werd hij niet verwacht dat ik Joods te worden, ook niet.

Heb je terug naar de kerk, dan?

Nadat we getrouwd waren, voelde ik me zeer vaste en mijn leven was erg blij. We verhuisden naar Beaverton, Oregon, en ik kreeg een geweldige baan in het onderwijs en je eerste leerjaar gestart. Wanneer je ongeveer negen jaar oud was, zei dat je me op een dag, "Mam, veel van mijn vrienden naar de kerk gaan. Waarom gaan we niet naar de kerk gaan? "Ik zwanger van je broer Matthew was op dat moment, en ik begon te krijgen van deze sterke gevoelens over terug te gaan naar de kerk, ook. Mijn broer Eric was op zijn missie op dit punt. Mijn vader en moeder waren inactief. Ik was inactief. Je werd niet gedoopt. Eric vertelde ons dat hij had gebeden en gevast voor ons voortdurend op zijn missie. Het was zijn wens dat we allemaal terugkeren naar het evangelie.

Ik wist dat als ik besloot om terug naar de kerk te gaan, werd het zal moeilijk zijn. Ik was een beetje bezorgd over Jack's reactie. Ik had zijn zegen vlak voordat we getrouwd waren ontvangen, maar dat hij echt niet wist een heleboel over mormonen, omdat ik nooit actief tijdens onze verkering en het begin van het huwelijk was geweest, en hij wist niet wat een verbintenis tot het mormonisme vereist. Ook wist ik niet waar de Mormoonse Kerk was in Beaverton. Ik keek op het adres, maar ik kon niet achterhalen waar het was gelegen. Ik was niet eens zeker welke afdeling ik was in. Ik wist niet Mormonen. Ik dacht: "De enige manier om dit op te lossen is om erover te bidden." Terwijl ik het gebed te zeggen, dacht ik bij mezelf: "Oke, dit is het. Geen weg meer terug nu. Dit gaat gebeuren omdat gebeden worden verhoord. "

Ik wist dat als ik besloten om terug te gaan naar de kerk, was het zal moeilijk zijn ... Ik dacht: "De enige manier om dit op te lossen is om erover te bidden."

De volgende week kreeg ik een nieuwsbrief van de Beaverton 1e Ward. Ik dacht: "Een nieuwsbrief? Wow! Dat is een snel antwoord op een gebed! "De volgende week kreeg ik een telefoontje van de ZHV-presidente van onze wijk, Ann. Ze zei: "Ik had net het gevoel dat ik moest bellen. Je bent op de lijst no-contact, en als je echt liever geen contact, laat het me weten. "Ik vertelde haar dat ik wilde praten, dus ze kwam naar mijn huis, en ik vertelde haar dat ik had deze sterke gevoel dat ik terug moet gaan naar de kerk. Ann zei: "Ik kon gewoon je naam niet uit mijn hoofd. Elke keer als ik keek naar de namen op de lijst no-contact, je naam gewoon gloeide. Ik moest je bellen. "Ik zei:" Je was geïnspireerd. Ik wil graag mijn weg terug naar de kerk te werken, maar ik ben doodsbang. "

Het kostte me ongeveer een jaar om de moed krijgen om de afdeling daadwerkelijk wonen. Zodra ik terug ging, was ik zo opgewonden. Ik hield conferentie. Ik herinner me bellen mijn moeder en vader en zegt: "Jullie zullen het niet geloven, maar ik ga terug naar de kerk." En zij zei: "Je bent niet van plan om dit te geloven, maar we zijn ook." Ze kochten me een nieuwe reeks van geschriften en het boek, Jezus de Christus. Er was net zo'n prachtige geest in mijn leven op dit moment. We hadden uiteindelijk de missionarissen aan u de discussies te leren, omdat je tien jaar oud waren. Je was klaar om zich te laten dopen. Je was zo'n lief meisje en waren klaar om te gaan naar de kerk en een deel van de afdeling.

Het is grappig, toen mijn broer Eric kwam thuis van zijn missie, zei ik, "Wat denk je, Eric? We gaan allemaal naar de kerk nu. "Hij was niet verbaasd.

Hoe is je leven veranderd sinds de terugkeer naar de kerk?

Terugkerend naar de kerk heeft ons gezin gezegend. Er is een vrede in ons huis. Ik heb altijd de wijk boek groep in ons huis, en de leden van de groep zeggen dat er altijd zo'n nette geest hier. Ik denk dat het Jack heeft gezegend en zegende ons huwelijk. Misschien is het zegende hem geduldig met mij te zijn. Ik leer er elke dag over. Het evangelie heeft mijn kinderen en mijn vermogen om te communiceren met hen zegende. Het heeft me zeker gezegend als persoon. Ik heb altijd het gevoel dat ik was "schoppen tegen de prikken", toen ik actief was vóór. Toen ik werd gereactiveerd, moest ik aan het werk door een aantal van mijn problemen. Ik had om zich te ontdoen van mijn harde hart. Het was moeilijk.

Ik ga niet naar de kerk nu en denken: "Oh ik zit alleen," want het is niet allemaal over mij. Nu denk ik: "Wat kan ik doen om anderen te helpen?"

Mijn geloof gegroeid tijdens dit proces. Het geloof is belangrijk, vooral met betrekking tot service. Als je een roeping hebt verlengd, krijgt u het geloof nodig om te zeggen: "Ja, ik kan dat doen. Het zal heel moeilijk zijn, maar ik kan dat doen. "Of als je een lijst van mensen om te bezoeken leren die moeilijk je het geloof nodig om te zeggen:" Ja, ik kan dit doen ", zelfs als wat je bent wordt gevraagd is een beetje eng of ongemakkelijk.

Ik heb geleerd dat service is echt de sleutel tot alles, en ik wil het nu! Ik hou van elk aspect van de kerk. Ik hou van roepingen, huisbezoek, met het bezoeken van docenten-alles van de dingen die ik niet graag voor. Toen ik terugkwam, was ik klaar voor de hele zaak, en ik heb nooit meer achterom gekeken. Het is niet allemaal gemakkelijk geweest. Er zijn enkele moeilijke tijden geweest, maar ik heb niet het geloof verloren. Ik de toezegging dat, indien de dingen beginnen te glijden vanwege mijn gekke schema van de full-time werken als een basisschoolleraar, en het verhogen van drie kinderen, ik zal altijd mijn vergaderingen bij te wonen en voldoen aan mijn roepingen maakte altijd. Ik weet dat het het beste om te gaan met een goede houding en een bereidheid om te leren, maar soms moet je gewoon om te laten zien, zelfs als je niet voelt alsof het.

PamShorr4

Soms vraag ik me af waar ik zou zijn als ik nooit de kerk had verlaten. Maar dan herinner ik me dat de recente toespraak van ouderling Holland, waar hij vertelt ons dat waar we nu zijn is genoeg. Het is genoeg. Waar ik ben is een goede zaak. Het merendeel van de mensen die ik bezoek leren zijn inactief. Ik vertel ze, "Als ik terug naar de kerk kunnen komen, dan kunt u terug te komen. Het is mogelijk. En het zal je leven zegenen wanneer je er klaar voor bent. "Ik ga in mijn eentje, en ik heb altijd moedigde ze mij bellen als ze een lift nodig, of als ze iemand om te gaan met hen nodig hebben.

Ook al heb ik de kerk bijgewoond door mij vrijwel mijn hele leven heb ik zelden alleen voelde. Ik voel me alsof ik de vervulling van een belangrijke roeping. Ik ben meer bewust van mensen die alleen zitten of mensen die nieuw zijn of mensen die op zoek zijn ongelukkig, omdat ik er geweest ben, en ik zal naast hen zitten en mezelf even voorstellen. Ik ga niet naar de kerk nu en denken: "Oh, ik zit alleen," want het is niet allemaal over mij. Nu denk ik: "Wat kan ik doen om anderen te helpen?" Ik heb gewoon gegroeid. Het gaat over de tijd.

In een oogopslag

Pam Shorr


PamShorrCOLOR
Locatie: Beaverton, OR

Leeftijd: 58

Burgerlijke staat: Getrouwd

Kinderen: Krisanne 34, Mattheüs 24, Jonathan 17

Beroep: Leraar van de Basisschool

Scholen bijgewoond: Ricks College, BA aan de BYU, MA bij Western Oregon University

Gesproken talen op de Home: Engels

Favoriete Hymn: "How Great Thou Art"

Interview door Krisanne Hastings Knudsen . Foto's gebruikt met toestemming.

20 Reacties

 1. mormoonse vrouwen project interview met mijn moeder! »Een MOMENT GLOEIENDE
  09:58 op 14 augustus 2013

  [...] Ik had de kans om mijn moeder (!) Voor de Mormoonse Women Project interviewen. U kunt haar volledige interview hier lezen: Wanneer u klaar bent [...]

 2. Krisanne
  09:02 op 15 augustus 2013

  Vanaf het Interview Producent: Wat een geschenk voor mijn moeder te interviewen voor de Mormoonse Women Project! Ik wist dat een aantal van deze verhalen voor-slechts de contouren, maar het gevoel dat ik weg van mijn moeder dus nu veel beter. Ik ben trots op haar gevoeligheid voor de geest en het verlangen om te doen wat goed voor haar leven is.

 3. Jessica Kern
  13:23 op 15 augustus 2013

  Ik hield van dit verhaal! We hebben onlangs een vriend bellen en vertellen ons dat hij wilde terugkomen. Ik heb nog nooit inactief geweest, dus ik heb geen idee wat het was, maar ik weet wel dat er geen recht was-net opwinding-toen onze vriend belde deze week. Ik hield ook de nadruk op service-en ik ben het eens, het is echt moeilijk als je het verhogen van jonge kinderen!

 4. Bretagne
  13:28 op 15 augustus 2013

  Liefde Pam! Ik nodig om dit vandaag te lezen. Dank u voor de tijd neemt om het te doen !!! :)

 5. CRS
  15:33 op 15 augustus 2013

  Ze hief een goede dochter ook.

 6. Cathy Crandall
  03:35 op 15 augustus 2013

  Bedankt, Krisanne! Ik vond het geweldig! Je moeder is de beste.

 7. HDH.
  03:35 op 15 augustus 2013

  Hou van dit interview! Ik kan echt identificeren met veel van uw ervaring. Thanks so much!

 8. Laurie Kearnes
  06:13 op 15 augustus 2013

  Wat een geweldig interview! Ik heb vaak gedacht van jou en je moeder - ze was zo een prachtig voorbeeld voor mij van een mooie, gevoelige, en liefdadige vrouw. En je was geweldig, natuurlijk. Prachtige foto's, ook. Ik ben zo trots om u te leren kennen en ik heb zeer goede herinneringen aan jullie beiden.

 9. Connie
  08:37 op 15 augustus 2013

  Ik ben zo dankbaar voor dit bericht! Ik gerelateerd aan Pam's verhaal op zoveel niveaus.

 10. Kristen
  09:20 op 15 augustus 2013

  Mooi interview van een authentieke vrouw die waardeert haar ervaringen. Mooi gedaan Krisanne. Het is duidelijk waarom je moeder werd gekozen voor dit stuk. Mooie dames - jullie beiden.

 11. Amy
  09:32 op 16 augustus 2013

  Wow! Ik vertelde zo veel. Ik liet ook de activiteit na het bijwonen van Ricks College (hoewel ongeveer 20 jaar nadat je gedaan hebt), en keerde terug naar de kerk ongeveer 3 jaar nadat ik getrouwd met een niet-lid. Ik hield van de manier waarop u het gehad over de cultuurschok van het gaan van Oregon naar Ricks - Ik woon in Oregon ook! Bedankt voor het delen van je verhaal.

 12. Katie
  10:31 op 16 augustus 2013

  Dank je wel voor het delen van deze ervaring. Dit is een prachtig interview, en heeft me meer dan ik kan uitdrukken verhuisd. Ik ben geïnspireerd door de nadruk op service, de aanvaarding van waar je bent en wie je bent, en uw inzet voor anderen te houden. Dank je wel, nogmaals. Wat een geschenk uw perspectief is.

 13. Ana Munford
  11:15 op 16 augustus 2013

  Hield van dit interview, dank u beiden!

 14. margaret
  15:40 op 16 augustus 2013

  Wat een zoete ervaring te lezen over de grote Pam Shorr geschreven door de grote Krisanne. Ik kende haar door deze ervaringen en keek haar transformatie, de transformerende kracht van het evangelie van Christus in het leven van hen die Hem binnen te laten. Dank u voor de zegen van mijn dag!

 15. erin
  06:50 op 16 augustus 2013

  Ik hield van deze! Dank je wel.

 16. Michelle
  01:08 op 17 augustus 2013

  Echt mooi. Dank je wel.

 17. Amanda G.
  09:58 op 18 augustus 2013

  Dit was zo verheffend en rustig te lezen. Bedankt voor het delen.

 18. Lisa
  09:18 op 19 augustus 2013

  Prachtig verhaal. Zo'n kracht en inzicht. Ik vraag me af - wat ouderling Holland praat je verwijzen? Ik zou graag om het te lezen.

 19. Krisanne
  09:40 op 19 augustus 2013

  Hi Lisa-She's verwijzen naar ouderling Holland meest recente conferentie praten over het geloof. Het is getiteld: "Heer, ik geloof."

 20. Katy
  02:14 op 30 september 2013

  Bedankt voor het eerlijk delen over je levenservaringen. Het heeft mij opgetild vandaag.

Geef een reactie

Aangedreven door SEO Platinum SEO uit Techblissonline