12 december 2013 door admin

6 Reacties

Inzicht in wat echt is

Inzicht in wat echt is

Sarah Straat

In een oogopslag
Als een moleculaire fysiologie professor bij UNC Chapel Hill, Sarah Street is geïnteresseerd in de grote vragen van hoe de hersenen werken: Wat is de perceptie? Wat is werkelijkheid? Wat is het agentschap? Naast het hebben gevolgen voor hoe de mensen van het geloof proces spirituele ervaringen, Sarah hoopt dat haar werk kan ook laten zien dat de emotionele ervaringen hebben invloed op hun lichamelijke gezondheid.

Je ging naar BYU als undergrad op een volledige beurs om te zwemmen, en dan ben je verhuisd naar de moleculaire fysiologie. Wil je ons iets vertellen over dat loopbaantraject, hoe je op dat in eerste instantie besloten, en waar dat u heeft genomen sindsdien?

Toen ik een undergrad aan de BYU, was ik aanvankelijk denken over fysiotherapie of medische school of iets dergelijks, maar ik had een paar professoren aan BYU die uitstekende leraren waren, en ze leerde me hoe wetenschappelijk denken. Ik deed onderzoek in een organisch chemisch laboratorium op het moment, en ook ik heb veel begeleiding. Dus alles wat me inspireerde om mijn carrière traject te veranderen en iets dat me in de academische wereld, waar ik in staat om les te geven en onderzoek te doen zou zijn zou zetten doen. Ik heb besloten dat ik zou gaan om medische school af te zien, of in ieder geval zet het uit. En in plaats daarvan toegepast ik naar PhD-programma's, te denken dat ik zou gaan om wat onderzoek te doen die te maken hebben met kanker de gezondheid van vrouwen-vrouwen zoals borstkanker en endometriumkanker - en waarom de tarieven van deze vormen van kanker zijn zo veel lager bij vrouwen atleten, die was natuurlijk iets Ik was geïnteresseerd in, want ik was een zwemmer. Maar toen ik eigenlijk kreeg grad school, de allereerste loop ik nam was een fysiologie natuurlijk, en het eerste deel van dat was op membraan fysiologie en actiepotentialen en elektrische impulsen die onze hersenen in staat om te doen wat het doet. En dat veegde me van mijn voeten. Ik heb gewoon helemaal verliefd op het. En ik heb niet eens terug op de celbiologie en moleculaire biologie aspect kijken meer. Ik heb gewoon echt in de neurowetenschappen en dat is wat reed mijn interesse en mijn keuzes, van nu aan. Zo, nu ben ik een neurofysioloog en ik studeer circuits in de hersenen: hoe deze elektrische aspecten van neuronen stellen ons in staat om te doen wat we kunnen doen.

Dus u onderwijzen en onderzoeken nu, zoals je altijd gehoopt, maar niet op het gebied van expertise die u verwacht.

Juist, precies. Ik dacht toch niet dat ooit over de neurowetenschappen als undergrad. Op het moment BYU een neurowetenschappelijk programma niet had helemaal niet, dus ik deed gewoon inspanningsfysiologie, en ik had echt geen idee wat de neurowetenschappen was alles over totdat ik kwam naar grad school. Dus dat was een beetje verrassend.

Ik wil eerst terug een beetje en praten over hoe je moet het punt aan de BYU. Wat waren enkele van de belangrijkste invloeden voor je opgroeit dat je het vertrouwen en de drive om te weten dat je dit soort complexe wetenschap kon studeren gaf?

Nou, mijn moeder en vader zijn beide zeer-onderwijs gedreven. Mijn vader was de eerste in zijn familie die ooit naar de universiteit, en mijn moeder begon te gaan naar school direct na de middelbare school en ze heeft een soort van nooit gestopt. Zo lang als ik me kan herinneren, heeft mijn moeder is het nemen van lessen, of het doen van een extra graad, of het krijgen van een extra certificaat of zoiets. Mijn moeder zo houdt van het onderwijs. Dat was gewoon helemaal ingeprent in ons drieën. Ik heb twee zussen. Het was gewoon heel erg ingeprent in ons van een zeer jonge leeftijd. Ik herinner me denken over college terug in de lagere school omdat mijn moeder zou praten over het zo veel. College was iets dat we allemaal gewoon aangenomen in onze toekomst zou zijn omdat mijn moeder was voortdurend volgen van cursussen en uitdagende zichzelf.

Ik herinner me dat ze wilde krijgen opnieuw gecertificeerd in wiskunde. Ze nam een ​​vrij geavanceerde calculus klasse op de universiteit in de stad ik ben opgegroeid in, Pensacola, Florida. En ze sprak over hoe alle kinderen in haar klas, die uiteraard veel jonger dan haar, waren gewoon boos omdat ze hield het breken van de curve waren. Mijn moeder was gewoon een zeer zelfverzekerde vrouw en zij hield van het leren. Dat was gewoon hoe mijn zussen en ik ben opgegroeid. Ik denk niet dat het ooit een kwestie van of we het konden doen. We zagen mijn vader werkt zijn weg uit, in wezen, de armoede die hij groeide op in, en mijn moeder bleef niet uit welke situatie haar leven was. Ik denk dat we verondersteld iedereen was als dat leren. Dus het was niet iets dat ik ooit twee keer over nagedacht.

En heeft uw kerk ervaring bevestigen dat in je? Was er ooit iets dat je voelde was op gespannen voet met elkaar of hebben ze samen?

Ik denk dat vroeg ik wist niet dat dat er was strijd, want ik was zo in de activiteiten. Ik was in het zwemmen en die nam het grootste deel van mijn tijd. Als een hoge schooler, ik bracht het grootste deel van mijn tijd buiten de school zwemmen. Ik heb nooit echt samen te stellen dat misschien een aantal van de berichten die ik hoorde in Jonge Vrouwen waren op gespannen voet met wat mijn moeder was me voorbeeld geven. Mijn moeder was zo'n voorbeeld dat je kunt doen wat je wilt als een vrouw, die ik nooit echt geïnternaliseerd de berichten in Jonge Vrouwen die tegenstrijdig dat waren.

College was iets dat we allemaal gewoon aangenomen in onze toekomst zou zijn omdat mijn moeder was voortdurend volgen van cursussen en uitdagende zichzelf.

Voor het grootste deel, de kerk gericht op de Schriften, en het seminarie, uiteraard gericht op de Schriften. En veel van de culturele aspecten, meer van wat misschien andere vrouwen in mijn wijk zou hebben gevoeld, hebben ze niet zo veel van een ruimte hebben om uit te komen en zo vaak worden besproken. Ik herinner me ook dat als er ooit een tijd was dat ik was een soort van put-off door iets wat ik hoorde in de kerk, zou ik naar huis gaan en te praten met mijn moeder over. En ze zou zijn als, nou weet je, we zijn allemaal verschillend. Wat berichten die ik zou hebben gekregen in de kerk die anti mij te kunnen doen wat ik wil zou zijn, ofwel ik wist niet eens aandacht aan te besteden, want ik was als, dat is natuurlijk niet waar, want het doen van alles wat mijn moeder, of Ik zou met haar over praten. Ik herinner me die ene keer toen ik was klaar om te gaan naar BYU, ik had het over trouwen en dating en al deze spullen. Ik denk dat het was vrij ongebruikelijk is voor mij, want mijn moeder keek me soort van verbaasd, en ze is, "Sarah je hebt veel aan deze wereld te geven buiten het huwelijk gekregen. Laat die andere dingen die je gaat om te kunnen bijdragen aan de wereld met al die talenten die je hebt gekregen niet te ontslaan. "Ik denk dat ik was als, he. Dat is meer de omgeving waarin we zijn opgegroeid in.

Laten we terug gaan naar je onderzoek. Is er een specifiek project of een specifiek belang waar je aan werkt, dat je zou kunnen ons uitleggen in leken termen?

Mijn projecten zijn zeer uiteenlopende door de jaren heen. Ik begon het bestuderen van het auditieve systeem. Ik herinner me deze openbaring had ik terwijl ik het schrijven van mijn proefschrift. Er zijn deze kanalen die worden uitgedrukt in de neuronen, die onze cellen in onze hersenen dat alle communicatie van deze informatie zijn. Deze eiwitten genaamd kanalen mogelijk natrium en kalium om plaatsen te wisselen langs het membraan van deze cellen, die ons in staat stelt om deze elektrische impulsen die dan geven ons de mogelijkheid om te praten en te lopen en denken en doen alle dingen die we doen. Er zijn duizenden verschillende kanalen die deze kleine ionen in staat om heen en weer over het membraan beweegt. Eventuele kleine veranderingen in hun functie kan leiden tot grote veranderingen in hoe deze elektrische impulsen feitelijk werken. Ik herinner me zitten denken, wow. Dit is verbazingwekkend dat zulke kleine dingen zoals veranderingen in deze elektrische impulsen die ons in wezen te maken wat we zijn kan veroorzaken. Ze maken ons in staat om na te denken, in staat zijn om te lopen, te kunnen horen. Ze onderstrepen echt onze perceptie van de wereld.

En dus dat begon me aan het denken over hoe verschillend mensen kunnen zijn als gevolg van de wijzigingen of kleine verschillen die kunnen bestaan ​​in de kanalen die ons in staat stellen om deze elektrische impulsen hebben. Het begon me echt na te denken over, wat is de perceptie, wat is werkelijkheid, wat is agency? Om nog een groter plaatje. Dit zijn de moleculaire mechanismen die ons tot mens maken, die ons in staat stellen om op te treden, om zo te zeggen. Als deze kleine kanalen hebben zo'n grote invloed op de informatie codering die in wezen stelt ons in staat om al deze dingen, dan doen wat implicaties heeft dat voor wat ik heb geleerd en wat ik weet over ons vermogen om keuzes te maken en in staat zijn om voeren ze uit? Dus dat zijn soort van de grote foto vragen die ik heb gehad.

Onlangs heb ik een post-doc te bestuderen hoe de circuits in onze hersenen dat ons eetgedrag stuurt, onze drive om te eten, ons streven om niet te eten, hoe die met obesitas kan veranderen. Mijn huidige onderzoek is gericht op pijn en hoe onze waarneming van pijn wordt bepaald door de schakeling in deze kanalen die zijn uitgedrukt in pijnneuronen en hoe die met ervaring kan veranderen en hoe dat veranderingen in neuropathische pijn en chronische pijn. Het is werkelijke veranderingen in de neuronen en de circuits zelf die ervoor zorgen dat mensen het gevoel zo veel pijn als ze zich voelen. En hoe doe je dat eigenlijk maken behandelingen die gebruik kunnen maken van het feit dat we beginnen te begrijpen hoe deze circuits en hoe deze moleculaire mechanismen te werken, zodat de mensen zullen minder pijn ervaren? In het midden van dit alles, ik denk dat ik echt gekregen geïnteresseerd in hoe onze hersenen in wisselwerking met de omgeving en hoe de omgeving interageert met onze hersenen dat echt vormen deze circuits. Zo hebben we een heleboel nieuwe informatie die uit over epigenetica en hoe mensen die betrokken zijn in een stressvolle omgeving, kan dat eigenlijk veranderen hoe hun genen tot expressie komen. Niet alleen in hen, maar dan in hun kinderen.

Zou je epigenetica definiëren?

Yeah. Epigenetica is gewoon de veranderingen in genexpressie die op grond van iets wat er gebeurt buiten het lichaam. In de omgeving zelf. Het is veranderingen in genexpressie die door iets buiten het genoom zelf gebeurt zijn. We weten dat de hersenen al zeer gevoelig voor de omgeving. De manier waarop de circuits zijn opgezet is zozeer gebaseerd op de ervaringen die we hebben. En dus heb ik echt geïnteresseerd in hoe de ervaring verandert dan is onze neuronale circuits en onze synapsen op een manier die zowel het moeilijker kan maken voor ons om te gaan met het leven, of maakt het minder moeilijk voor ons om te gaan met het leven geworden. En nu hebben we al deze nieuwe informatie over, nou ja, het is niet alleen ons milieu, dat is aan het veranderen van onze circuits en onze synapsen. Het is ook het veranderen van ons genoom zelf.

Dat is echt moeilijk om te studeren in een muis. Omdat je een muis niet echt kan vragen, is het moeilijker voor u om te gaan met depressie of minder moeilijk om te gaan met depressie, omdat we je in een stressvolle situatie? Dus in wezen wat ik nu doe is dat ik het maken van de overgang naar het menselijk onderzoek. En de manier waarop ik heb besloten om dat te doen, niet uit de muizen, is dat ik eigenlijk terug naar de medische school gaan om te leren hoe klinisch onderzoek te doen. Na een gesprek met een heleboel mensen, en het bepalen van het is echt moeilijk met slechts een promotieonderzoek van klinisch onderzoek te doen, omdat je altijd een beroep moeten doen op een arts die gaat naar een patiëntenpopulatie te hebben, besloot ik dat het gewoon tijd om terug te gaan naar de medische school te leren hoe klinisch onderzoek te doen en eigenlijk kijken hoe deze veranderingen in onze hersenen daadwerkelijk invloed gezondheidsuitkomsten. Dus dat is het plan.

Dus waar ben je in dat proces?

Ik heb hier aanvaard aan de Universiteit van North Carolina, dat is meer dan waarschijnlijk waar ik zal eindigen.

Oh goed! Nou ik hoop dat ze je zou accepteren. Je bent al op hun faculteit.

Ja, ik was niet van plan om het voor lief nemen. Ik was niet van plan om alleen maar aannemen dat ze zou doen, maar ze deden, dus dat was goed.

Kun je je onderzoek uit te breiden naar een inzicht in hoe we begrijpen en ervaring geloof?

Ik denk dat zeker de ervaring zal onze perceptie van het geloof te bepalen. Ons hele uitgangspunt van onze godsdienst is gebaseerd op het idee dat getuigenissen komen met ervaring. Het idee is dat je ervaringen die de normale circuits in je hersenen te veranderen, dan is dat zal leiden tot uw vermogen om meer vertrouwen in deze ervaringen hebben. Ik denk aan het als een manier om onze hemelse Vader ingeprent in ons de mogelijkheid om verder te groeien in geloof en meer vertrouwen, omdat onze hersenen gaat aanpassen aan de ervaringen die we hebben.

Dus toen we geloof bevorderen ervaringen, dingen veranderen in de manier waarop onze neuronen en synapsen werken meer open voor toekomstige ervaringen te zijn?

Ja. Absoluut.

Wat verstaan ​​we over mensen die een plotselinge bekering ervaringen of iets dat ze per se niet geconditioneerd? Is dat iets dat je kunt uitleggen met behulp van uw model?

Ik weet niet of ik ooit nog over nagedacht. Het lijkt alsof het een stormloop van oxytocine en dopamine en deze vormen van neurotransmitters die ons zo'n goed gevoel, dat vervolgens gaat natuurlijk stollen ongeacht de activiteit was dat ze aan het doen waren op het moment van die positieve emoties. Dus ik weet niet of er onderzoek is gedaan op die in het bijzonder. Het meeste onderzoek in de neurowetenschappen in de trant van het geloof is gedaan met meditatie en de voordelen van meditatie.

Ik denk aan het als een manier om onze hemelse Vader ingeprent in ons de mogelijkheid om verder te groeien in geloof en meer vertrouwen, omdat onze hersenen gaat aanpassen aan de ervaringen die we hebben.

En wat zijn die voordelen? Ik ga ervan uit dat ze vergelijkbaar zijn, in dat ze verhogen die goede gevoelens.

Yeah. Wezen ze kijken naar wat je hersenen eruit ziet terwijl je mediteert en vervolgens hoe dat dan van invloed op je hersenen op lange termijn. Ze kijken naar de aard van de hersengolven die worden opgewekt tijdens de meditatie. Ook mensen hebben geprobeerd om te zien of meditatie mensen kunnen helpen met aandacht tekort, stress en stemmingsstoornissen. De resultaten zijn voorlopig, maar in het algemeen, hebben ze aangetoond positieve bevindingen dat meditatie potentieel nuttig.

Dus hoe is dit veranderd uw eigen geloof door de jaren heen, de fysiologie van het te begrijpen? Heeft weggenomen het mysterie van het geloof of is het maakte het aantrekkelijker te maken voor u?

Zeker voor mij het gemaakt is het aantrekkelijker, want ik heb die neiging om te geloven dat aan het eind van de dag zijn we allemaal het bestuderen van de zelfde dingen. Wat ik doe in de kerk is niet buiten de lijnen van de wetenschap. Er moet toch een wetenschappelijke, redelijke verklaring voor hoe ik me voel en wat ik daar ervaren zijn. Voor mij, het is nooit een kwestie van geweest, is er een doel om van godsdienst of is er een God? Het is gewoon iets dat ik accepteren en dan natuurlijk God zou hetzelfde wetenschappelijke beweegredenen en principes die ik ben aan het leren als een wetenschapper te begrijpen. Ik heb nog nooit een conflict met die twee dingen gezien. Het is gewoon een en dezelfde reis, om zo te zeggen. Het is de zoektocht naar de waarheid, of dat nu door middel van spirituele middelen of wetenschappelijke middelen. Het is een en hetzelfde. Ik vind het leuk om na te denken over hoe onze hersenen werken en hoe onze hemelse Vader maakt gebruik van deze mechanismen om tot ons spreken en ons de openbaring te geven. Hij gaat aan de slag door die fysieke middelen om ons te leiden. Ik denk dat het gewoon leuker om te denken, niet dat ik ooit denk dat ik ben gekomen met een van de antwoorden. Het is gewoon leuk om de mogelijkheden en hoe deze twee dingen interactie zien.

Wat zou een hoogtepunt van je carrière als onderzoeker te zijn?

Dat is een heel goede vraag. Ik zou heel graag zien dat de ervaringen die mensen hebben gaan positief of negatief beïnvloeden hoe hun fysieke lichaam werkt, of dat nu hoe hun hersenen werken en of dat zijn hoe de rest van hun lichaam werkt. En er zijn een heleboel sociale implicaties rechtvaardigheid in dat: het feit dat er een uitvoering van de sociale en structureel geweld kan zijn. Ik denk dat dat heel belangrijk om te kunnen aantonen dat mensen die opgroeien ontkracht, of arm, of opgroeien gevoel dat de wereld is ingesteld tegen hen, die dat eigenlijk gaat om echte fysieke gevolgen voor hun welzijn, of dat hun vermogen om te leren en na te denken, of dat hun vermogen om hun hart pomp rechts, of voor hun lichaam om te vechten tegen de ziekte processen zijn.

Ik voelde me echt geluk in mijn leven dat ik liefdevolle ouders heb gehad, heb ik omringd door mensen die me hebben verteld dat ik kan doen wat ik wil. Dat heeft zeker een effect op mijn welzijn had, het is een effect op hoe mijn brein is ingesteld, en wat ik heb als berichten uit wat andere mensen me vertellen in mijn hersenen gezet had. Ik kan me niet voorstellen hoe dat zou zijn als je bent opgegroeid als een kind omringd door berichten dat je niets waard, kun je niets doen en de wereld is tegen je, kijk naar al de dingen die je doet niet hebben. Die eigenlijk fysieke implicaties. Dus wat ik mijn werk aan de winkel zou willen is het effectieve effecten van die die niet alleen gevolgen voor de gezondheid, omdat mensen waren arm en hadden vroeg genoeg zorg niet krijgen, het is eigenlijk de gevolgen van de wereld waarin we leven, effect dat het heeft op hun gezondheid dat zou gebeuren, ongeacht of ze zagen een arts of niet.

Wat enorm werk. Schakelen, je bent single. Wat denk je dat is de grootste uitdaging voor je geweest als een alleenstaande vrouw in de Kerk? Wat zijn enkele van de voordelen geweest in het koppelen van uw lidmaatschap in de kerk met de mogelijkheid om deze carrière na te streven?

Ik denk dat ik veel van de gelijkaardige strijd die andere alleenstaande vrouwen in het proberen te achterhalen waar je past in een kerk waar bijna, op een wekelijkse basis, je hoort over het belang van familie hebben gehad hebben gehad. Vrouwen waarde is zeker, in zeer reële niet eens proberen om het te verbergen of maken het symbolische zin, in verband met het zijn van een vrouw en een moeder. Ik heb zeker geworsteld met die van tijd tot tijd, omdat die verder gaan dan alleen maar single zijn en niet met de kans om te trouwen, ik ben niet geïnteresseerd in getrouwd met een man. Ik werk niet op die manier. Dat is nog een stuk moeilijker in die om wat voor reden heb ik nooit het verlangen naar een vrouw en een moeder gehad. In alle. Wat is waarschijnlijk moeilijker geweest in het horen van die boodschap over en weer, dat dit je lot en dit is wat er gaat je grootste bijdrage in het leven, is niet dat ik niet uit of ik heb niet de kans gehad om getrouwd zijn, het is dat ik niet wil zijn.

Het is de zoektocht naar de waarheid, of dat nu door middel van spirituele middelen of wetenschappelijke middelen. Het is een en hetzelfde.

En toch is er deze verwachting dat je moet trouwen en je hebt een gezin, om te zijn zoals onze hemelse Vader, en dat alles maakte me afvragen waarom schiep Hij mij zelfs dan, omdat ik niet hebben dat. Want ik ben niet uit, want ik ga niet trouwen, het ultieme einde van mijn heil op het spel staat, waar ik niet de mogelijkheid om het te maken naar de hoogste graad van het celestiale koninkrijk te hebben. Dus dat was erg moeilijk voor een lange, lange tijd. Maar het goede ding dat van al die kwam is dat het dwong me om mijn eigen relatie met onze hemelse Vader te ontwikkelen. Het dwong me om hem zelf te vragen. Want ik was boos op hem voor een lange tijd. Weet je, waarom doe ik dit vinden? Als je dit hele plan gemaakt, zodat ik kan zijn als jij, en toch ik heb niet eens de wens om de belangrijkste ding, dat gaat me te maken als je dat doet, waarom heb je me te maken als dit? Maar dan door middel van veel gebed en veel nadenken en veel bezoeken aan de tempel, wat uiteindelijk besefte ik dat Hij houdt van me precies hoe ik ben, en Hij zal een manier vinden om me te helpen. Wat het einddoel is, Hij zal een manier vinden om me daar te krijgen. Dat is hoe onze hemelse Vader werkt. Hij houdt zoveel niet uit wie wij zijn kinderen. De eeuwigheid is een lange tijd voor hem om te werken met ons. Wat precies het lijkt erop dat aan de andere kant is nog steeds vrij dubbelzinnig. Dus dat is al het goede van dat alles.

Vermoedelijk toen je aan de BYU, in je vroege huwbare jaren, dat je niet wist dat je dat ging dit grote doel in je werk hebben, dat is echt, in sommige opzichten, zou alleen mogelijk zijn zonder een familie. Welk advies zou je geven aan andere enkele LDS vrouwen, die geen belang hebben bij of de kans om te trouwen zou kunnen hebben, maar ook niet het gevoel dat ze de aard van de carrière doel dat je doet?

Dat is een heel goede vraag, omdat ik zo veel vrienden die om die jaren te krijgen en ze zijn als, oke, het huwelijk is niet gebeurd en ik heb niet echt het verlangen om het te doen. En ze niets anders hebben, omdat alles wat ze verteld is hun hele leven is dat het belangrijkste wat je ooit zult doen is een vrouw en een moeder. Ik weet niet of ik nog een goed advies. Ik denk dat het enige advies voor alles wat ooit heeft gewerkt in mijn leven is het hebben van een goede relatie met onze hemelse Vader en geloven dat Hij kan u begeleiden om te vinden wat het is dat Hij wil dat je doet. Ik ben ervan overtuigd dat hij een missie heeft voor ons allemaal, dat we allemaal een soort van bijdrage Hij wil dat we doen terwijl we hier zijn en een soort van zeer specifieke lessen die we kunnen leren, terwijl we hier zijn dat er aan de hand om ons betere mensen en meer geschikt voor wat hij voor ons in petto heeft na dit leven te maken. Ik denk dat de enige manier waarop we dat uit te zoeken is door middel van een persoonlijke relatie met Hem.

SarahStreet2

Ik heb veel over deze gedachte, en ik denk dat aan het eind van de dag zijn er heel weinig van ons die de rekening van de onopvallende, homogene Mormoonse vrouw past. Ik weet niet heel veel mensen die zijn zo. Ik denk dat op zoek naar andere mensen om de antwoorden op iets dat zo persoonlijk voor je eigen leven is iets dat zeer zelden werkt hebben. Ik denk dat je moet jezelf dwingen om te gaan naar God en vraag Hem wat het is en dan bereid zijn om te accepteren wat het ook is Hij vertelt je en zijn goed met het. Ik denk dat wat ik heb gedaan in mijn leven is gewoon een open visie op wat het is dat ik ga zijn. Wetende dat ik deze interesse in de wetenschap en te weten dat ik hou echt van het onderwijs, dat zijn dingen die ontwikkeld in de tijd. Ik denk niet dat ik begon wens wetenschap in de middelbare school, maar het was de universiteit toen ik echt begon te blinken in het. Zeker mijn liefde van het onderwijs ontwikkeld op de universiteit. Aandacht te besteden aan die dingen en vervolgens het nemen van die hemelse Vader en het zijn als, wat moet ik doen? Je hebt langs de weg om op te treden, maar dan doe je met deze wederzijdse relatie met onze hemelse Vader om Hem te helpen begeleiden en vorm wat het is dat je zou moeten doen. Ik denk dat het enige dat nuttig is geweest in mijn leven is een open idee van wat mogelijk is in de toekomst te hebben. Wetende dat ik wil om goed te doen en ik wil de wereld een betere plek en ik wil ontwikkelen wat talenten die ik heb, maar dan begeleiding bij onze hemelse Vader over wat de beste manier om dat te doen is.

Al de openbaring die ik heb gekregen en de richting die ik heb gekregen in mijn leven heeft soort stapsgewijs komen. Maar altijd, of in ieder geval voor een lange tijd, ik heb dit geloof en deze bevestiging dat onze hemelse Vader houdt van mij had, en Hij wil dat ik om goed te doen in deze wereld, en Hij heeft - ongeacht of het een specifieke opdracht , ik denk dat hij wil dat ik het gevoel dat ik bij te dragen aan het koninkrijk, bij te dragen aan de wereld, bij te dragen aan een betere plaats te maken. En zo Hij weet het beste hoe om me te helpen dat te doen binnen de grenzen van wat ik graag doe. Niet te deterministisch over. Dat is het ding. Het is meer van dit wederzijds geven en nemen ik voel me als het is geweest met Hem en mij. Maar het is allemaal naar beneden komen om het hebben van die relatie. Als je dingen in de kerk, die als te horen, nou dat geldt niet voor mij (die het grootste deel van het niet), ik kan zijn als, oke. Wat is het principe dat ten grondslag ligt, en hoe maak ik dat werk in mijn leven? Hoe kan ik voor mij horen de stem van God in die andere dingen die mensen spreken van de kerk uit eigen ervaring?

Het gaat allemaal terug naar het idee van de synapsen. We hebben allemaal deze verschillende synapsen, en dat is hoe ze de wereld zien. Maar wat is dan het principe dat is goed voor ons allemaal, ongeacht wat onze neuronale hersenen kaart gebeurt te zijn? En hoe pas ik dat in mijn begrip en de perceptie van de wereld?

Ik kan alleen maar voorstellen dat je het luisteren naar iemand die je niet helemaal eens met en analyseren van je eigen geest hoe haar synapsen werken te hebben veroorzaakt haar om die dingen te zeggen.

Precies. Dat is wat het allemaal is. En het is bevrijdend in die zin, omdat ik net als kan zijn, dat is geweldig dat dat is hoe het werkt voor haar, en dan moet ik echt zoeken naar wat het is dat ik nodig heb om te horen van dat. Wat is het dat ze me kunnen leren van haar ervaringen? Wat is het principe dat ik kan leren van dat? En dat is een heel moeilijk ding om te doen, maar het is zeker geholpen met het idee dat ik moet voldoen aan de verwachtingen van die andere mensen. Hun leven is niet mijn leven, hun hersenen niet mijn hersenen, hun lichaam is niet mijn lichaam, dus het is niet van plan om te werken precies zo. Er is niet zoiets als een one-size-fits-all evangelie. In alle. Er is niet een one-size-fits-all het leven. Letterlijk, fysiek. Fysiologisch is niet zinvol.

In een oogopslag

Sarah Straat


SarahStreetCOLOR
Locatie: Chapel Hill, NC

Leeftijd: 37

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Beroep: professor

Scholen bijgewoond: BYU (BS), UNC (Ph.D.)

Gesproken talen op de Home: Engels

Favoriete Hymn: "Lead Kindly Light"

Interview door Neylan McBaine . Foto's gebruikt met toestemming.

6 Reacties

 1. Neylan McBaine
  11:34 op 12 december 2013

  Vanaf het Interview Producent: Hoe spannend om te weten dat er briljante Mormoonse vrouwen als Sarah werken aan de meest complexe en onthullende wetenschappelijke vragen van onze tijd. En hoe spannend dat Sarah ziet haar werk als een harmonieuze uitbreiding van haar geestelijk leven. Ik hield van mijn tijd met Sarah en ik ben zeer dankbaar voor haar inzet voor haar belangrijke werk.

 2. Leslie
  13:21 op 12 december 2013

  Hartelijk dank voor dit uitstekende interview met Sarah! Ze heeft een spirituele kracht en troost voor mij geweest als haar zus in mijn leven. Ik wilde gewoon een verhaal te delen van Sarah's jeugd te benadrukken wie ze is. Toen ze in de 4de, ze had een leraar genaamd mevrouw Davis die niet echt begrijpen wie Sarah straat was. En daarmee bedoel ik, Sarah werd voortdurend in de problemen in haar klas te praten met haar vrienden, etc. Op een dag, Sara lachte hardop op een bijzonder belachelijke meerkeuze mogelijkheid op een test wetenschap en begon te praten en te lachen over het met de jongen zat naast haar. Toen mevrouw Davis gevraagd waarom ze lachen was, Sarah zei: "Omdat dat mogelijk antwoord is net zo belachelijk." Mevrouw Davis stuurde haar naar het kantoor van de opdrachtgever, en omdat Sarah in de problemen dat jaar was geweest zo vaak, ze kreeg Peddelde (samen met de jongen die naast haar zat). Sarah begon te huilen. Toen hem werd gevraagd door de jongen waarom ze huilde, omdat het peddelen deed geen pijn zo slecht, Sarah zei: "Omdat dit gaat over mijn permanente registratie en nu zal ik niet in staat zijn om naar de universiteit."

  Dus ja, Sarah heeft een diepe betrokkenheid bij het onderwijs en leren. Zij is de persoon die echt, meer dan iemand anders, heb ik geleerd hoe het was om de Schriften te bestuderen diep. Haar Evangelieleer lessen zijn een geweldige uur van echte leerstellige discussie.

 3. Kellye Lee
  04:28 op 12 december 2013

  Groot artikel over een grote vrouw. Ik heb Sarah gekend sinds ze een primaire kind was en haar succes is niet helemaal een verrassing. Wat een prachtig voorbeeld is ze voor de jonge vrouwen - die ze nodig hebben om te weten dat er meer voor hen dan alleen maar een echtgenote en moeder !!!

 4. Liesel
  04:23 op 14 december 2013

  Ik hou van lezen over vrouwen die intelligent, ambitieus en dicht bij God. Ik hou van haar focus op het belang van een persoonlijke relatie met God, zodat we persoonlijke inspiratie voor onze eigen individuele omstandigheden kan hebben. Dat is voor mij, is de essentiële kern van het evangelie van Jezus Christus. En ik hou van de beschrijving van het samenvoegen van het wetenschappelijk denken en religieus. Ik doe dat ook, en hoewel veel van het speculatief is, het helpt me te groeien, zowel intellectueel als spiritueel. Bedankt voor de geweldige interview!

 5. Alisha
  22:29 op 6 januari 2014

  Met alle respect, Kellye Lee, er is niet zoiets als "gewoon" een vrouw en moeder.

 6. Jenny
  22:02 op 9 januari 2014

  Alisha. Ik heb niet gelezen Kellye Lee's reactie als vraagtekens bij de waarde of het belang van de moeder / vrouw. Haar gebruik van "gewoon" erkend dat het aantal rollen of aspecten van een vrouw die in totaal meer dan twee. De kerk cultuur Ik ben opgevoed en grootgebracht in nooit erkend was er meer dan deze twee. Heel, heel moeilijk voor mijn vrienden en zusters die niet zijn gewild voor het huwelijk. Heerlijk, er zijn talloze, talloze manieren waarop een vrouw spreekt haar identiteit, talenten en liefde, naast de moeder / vrouw, of als het interview specifiek zijn omschreven, in plaats van de moeder / vrouw.
  Neylan, bedankt voor de geweldige interview.

Geef een reactie

Aangedreven door SEO Platinum SEO uit Techblissonline