28 oktober 2009 av admin

4 kommentarer

Fra Dans til bleier

Fra Dans til bleier

Lisa Hess Jones

Med et blikk
18 oktober 2009, Palo Alto, CA

Lisa Jones er mor til to sønner, en på et oppdrag og en i videregående skole. Men før hun var "mamma", var hun solist med New York City Ballet 1975-1985 og en favoritt av selskapets grunnlegger George Balanchine. Lisa snakker om disse to forskjellige epoker i livet hennes og hvorfor hun var så klar for å gå over fra å være fokusert på seg selv som danser til å være fokusert på andre som en mor.

Hva var rollen ballett i barndommen din?

Begge mine foreldre var involvert i dans og teater og jeg i utgangspunktet var danser i livmoren. Jeg kom ut og danse! Min mor var en danser og mine foreldre var alltid i studio eller i et teater. Det var det miljøet jeg vokste opp. Jeg husker jeg var kanskje 3 eller 4 år gammel, danser rundt de store jentene i en ballett studio, holde på barre ... Og så når jeg var 5 år gammel, ga jeg min første solo ytelse i en liten mint grønn tutu. Jeg husker å ta en bue - det var første gang jeg hadde opplevd applaus - og tenker alle at oppmerksomheten var så flott! Det var så spennende! Å ha alle disse menneskene klappe for meg!

Min neste sterk erindring er fra da jeg var ca 10 år gammel og mine foreldre, og jeg kjørte åtte timer til Dallas så jeg kunne prøvespille for San Francisco Ballet sommerprogram. Når vi kom dit, ble mine foreldre fortalte at jeg var faktisk for ung til audition: Oppføringen alder var 12, ikke 10. Men når foreldrene mine fortalte folk kjører audition som vi hadde drevet 8 timer å komme dit, de lar meg audition uansett. Noen uker senere fikk jeg et brev om at jeg hadde blitt akseptert i deres sommerprogram. Så det var mitt første stipend. Deretter hver sommer etter at jeg hadde stipend for å studere ved ulike skoler. Jeg var på San Francisco Ballet for et par år, så Harkness School of Ballet, og deretter School of American Ballet og American Ballet Theater.

I en alder av 16, tok jeg imot en vinter stipend med School of American Ballet og flyttet til New York City. George Balanchine [grunnleggeren av New York City Ballet og mater skole, School of American Ballet] først så meg danse i en øvelse da han ble koreograferer verk for Stravinsky Festival i 1972 [en festival til ære for komponisten Igor Stravinsky som hadde dødd året]. Jeg var iført en rød trikot med en hvit skjørt ... og han likte det jeg hadde på meg. Han fortalte kostymedesigner at han ønsket samme utseende i Stravinsky Festival. To dager senere ble jeg invitert til å bli lærling i New York City Ballet. Jeg var 17 år gammel. Jeg begynte i selskapet som en full tid medlem i 1975.

Mormon_Woman_Photo_Jones2

Når du kom til New York, gjorde du forblir forpliktet til å gå i kirken?

Ja, jeg gikk rett bort og sluttet seg til en familiens hjemmeaften gruppe. Jeg var fullt engasjert. Jeg føler at jeg har alltid vært velsignet med et vitnesbyrd. Det har aldri vært vanskelig for meg å tro. De første årene i New York var så opptatt - vi ville gå på tur, og noen ganger vil jeg utføre på søndager - men jeg har alltid følte at Herren var der med meg. Jeg vil be ham om å holde meg sterk og sunn og å hjelpe meg gjøre det bra, og jeg har alltid visst at han var der.

Jeg har aldri faktisk levde av meg selv da jeg kom til New York. Jeg hadde en fetter som bodde sammen med meg i begynnelsen, og til slutt min yngre søster kom til New York for å danse i selskapet også.

Har medlemmer av selskapet vet du var Mormon?

Ja de gjorde. Faktisk, Mr. Balanchine likte det faktum at jeg var religiøs. Han var en meget religiøs mann, og han likte hans dansere å ta vare på kroppen sin. Så han likte at jeg ikke røyker eller drikker.

Mr. Balanchine likte det faktum at jeg var religiøs. Han var en meget religiøs mann selv, og han likte hans dansere å ta vare på kroppen sin. Så han likte at jeg ikke røyker eller drikker.

Mine jevnaldrende sikkert festet, men jeg har aldri følt press for å bli med. Jeg elsket klasser, jeg elsket å opptre og jeg jobbet hardt, og jeg hadde mange gode venner. Jeg har aldri føltes som det er vanskelig for Siste Dagers Hellige å være involvert i scenekunst. Det var en total glede for meg.

Var det en rolle som var et av høydepunktene i karrieren din?

Vel, det var alltid en big deal når Mr. Balanchine plukket en ny ung danser for rollen som Sukkerfeen i New York City Ballet årlige produksjon av Nøtteknekkeren, så det var veldig spennende når han plukket meg å gjøre det i 1982 . jeg elsket å danse rollen til Dew Drop Fairy i Nøtteknekkeren. En spesielt vanskelig rolle for meg var som den tredje tema i de fire Temperaments. Rollen krevde en svært smidig, smidig danser, og jeg var mer en leaper og jumper. Jeg husker jeg gråt til ballett elskerinne: "Hvorfor er Mr. Balanchine avstøpning meg i denne rollen" Og hun svarte: "Han vil ha deg til å vokse. Han tror på deg. "

Hvordan fikk du overgangen fra ballett til morsrollen?

I 1983 var jeg solist og Mr. Balanchine var å gi meg mange roller å danse. Men da han ble syk og døde. Hele selskapet var i overgangen etter det, og det føltes som et naturlig tidspunkt for meg å gå videre. Jeg giftet rundt den tiden også, i en alder av 28. Det føltes som det var riktig tid å starte en familie.

Mormon_Woman_Photo_Jones Det tok meg fire år å bli gravid, skjønt. Min manns jobb tok oss ut av New York, og vi flyttet rundt til flere forskjellige steder. Jeg fortsatte å danse i lokale bedrifter. Jeg var 32 da jeg ble gravid med min første sønn. Så jeg gått inn i undervisningen og koreograferer. Det var noe jeg kunne fortsette å gjøre mens jeg var gravid og en stund etter at jeg hadde min første baby.

Var du følelsesmessig forberedt for morsrollen, eller gikk du glipp hva du hadde etterlatt seg?

Morsrollen var noe jeg virkelig ønsket å gjøre, var jeg begeistret for det, og jeg var klar for det. Jeg gjorde en klar beslutning om å gå over av karrieren. Jeg måtte aktivt velge morsrollen; det var ikke bare kommer til å utvikle seg.

Jeg gjorde en klar beslutning om å gå over av karrieren. Jeg måtte aktivt velge morsrollen; det var ikke bare kommer til å utvikle seg.

Jeg måtte forplikte meg til dette nye livet, ikke bare prøve å jobbe en baby inn i min karriere. Det var litt av en overgang for meg å gå fra å utføre til heltid morsrollen, hovedsakelig fordi min karriere i ballett hadde alle vært om meg: hvordan kroppen min så ut, hva kostymet mitt var, hvor sterk jeg følte, hvis min make-up var på høyre ... Og så morsrollen var alt om å fokusere på noen andre.

Jeg elsket å ha små barn. Jeg gjorde slike fantastiske venner med andre mødre når mine gutter var ung, og jeg elsket å gjøre liten gutt ting med dem ... gå til dyrehagen og Chuck-E-Cheese og lekeplassen ... Ting jeg ikke får til å gjøre som barn fordi Jeg var alltid i ballett studio. Jeg tror ikke jeg gjorde morsomme ting med mine gutter i reaksjon på å bli fratatt dem i min egen barndom, men jeg absolutt tenkt på hvor gøy det var for mine gutter å ha disse opplevelsene. Jeg elsket å se barna mine kommer til å gjøre de tingene som jeg ikke gjorde.

Min karriere i ballett hadde alle vært om meg: hvordan kroppen min så ut, hva kostymet mitt var, hvor sterk jeg følte, hvis min make-up var på høyre ... Og så morsrollen var alt om å fokusere på noen andre.

Når mine to gutter var ung, hadde jeg ikke føler noe behov for dem å vite om mitt tidligere liv. Vi hadde bilder av meg presterer opp rundt i huset, men det var ikke før min eldste sønn var på high school at han faktisk googlet meg og fant alle disse referanser til meg i programmer og anmeldelser. Jeg tror det er da det ble virkelig for ham: "Hei mamma, du var i New York Times!" Men det gjorde ikke endre noe mellom oss. Jeg var fortsatt bare mamma.

Mormon_Woman_Photo_Jones3 Med et blikk

Lisa Hess Jones


Sted: Palo Alto, CA

Alder: 52

Sivil status: Gift 25 år

Barn: To sønner

Yrke: Koreograf

Skoler Deltok: School of American Ballet, Ballet Theatre

Språk som snakkes i Hjem: English

Favorittsalme: «Bli med meg; Tis Eventide "

Nåværende kirke Calling: Primær-lærer

Intervju av Neylan McBaine. Bilder brukt med tillatelse.

4 kommentarer

 1. teatry uliczne
  05:43 på 3 april 2010

  Dette er en så stor ressurs at du leverer, og du gir det bort gratis. Jeg elsker å se nettsteder som forstår verdien av å gi en god ressurs for gratis. Det er den gamle hva som går rundt kommer rundt rutine.

 2. Marijke
  10:45 på 6 desember 2010

  Jeg vokste opp som danser og hadde en lignende barndom til en skade hindret meg fra å forfølge en karriere i ballett. Jeg elsket å lese om Lisas erfaring og se bilder. Det er alltid hyggelig å lære om andre Mormon kvinner som har lignende opplevelser og liv.

 3. Sierra
  18:21 på den 21 april 2011

  Jeg er også en LDS ballerina, og det er veldig godt å høre at det er mulig å være aktiv i kirken og følg denne karrieren! takk så mye (:

 4. Todd Giberson
  07:39 på 24 mai 2011

  Jeg ble kjent med Hess familien som tenåring. Jeg trodde det var kult å ha Lisa og hennes søstre i menigheten, som alle var så vakker og talentfull.

  Jeg ønsker det beste for Lisa og hennes familie.

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline