13 november 2009 av admin

3 kommentarer

Small World of evangeliet

Small World of evangeliet

Faustina Otoo

5 november 2009, Accra, Ghana

Den første gangen Faustina Otoo gikk i kirken, i Nigeria i 1985, medlemmenes kjærlighet gjorde henne føler at hun var i en "wonderland". Siden den dagen har Faustina reise i kirken tatt henne tilbake til hennes hjemland Ghana hvor hun nå fungerer som front office resepsjonist på området Afrika vest kontorkompleks på Accra Ghana tempel. Som alenemor til to barn, er Faustina spesielt stolt over at hennes datter er i ferd med å oppgradere fra college.


Hvordan fikk du først ble kjent med kirken?

Jeg levde i Lagos, Nigeria med min mann og mine barn og jeg fant Kirken der i 1985 gjennom en venn. Denne venn og jeg skulle møte en del vei til kirken slik at han kunne gå med meg, men da jeg kom til møtestedet, var han ikke der. Så jeg spurte folk rundt området, og de ledet meg til kirken. Dette var et lite sted i Lagos, og da jeg kom dit morgen økten var over og folk kom ut av møtet. Og alle som kom ut møtte meg, eller håndhilste eller klemte meg eller ga meg et kyss, et kyss på kinnet .... Min venn var ingen der til å bli funnet, og jeg var liksom: "Hva er det som skjer? Jeg vet ikke disse menneskene! "Jeg har ikke sett en slik kjærlighet hvor som helst i mitt liv. Jeg var litt redd. Jeg sa: "Har min venn selge meg til disse menneskene eller er disse menneskene gal?" Jeg var egentlig veldig i et eventyrland.

Deretter misjonærekteparet spurte om de kunne fortelle meg mer om kirken før ettermiddagsøkten var pakket. Jeg elsket alt de fortalte meg. Jeg elsket historien om Joseph Smith, selv om jeg var skeptisk, noe fortalte meg det er sant, det er riktig. Så jeg aksepterte Mormons bok og dro hjem og jeg fastet og ba. Og jeg elsket vitnesbyrd fra Ånden.

Jeg fikk en gang i mitt liv da jeg lurte på. Jeg spurte meg selv tre spørsmål: Hvorfor er jeg her? Hva gjør jeg her? Hvor skal jeg gå etter dette livet? Det var da jeg virkelig begynte å gå i kirken. Og jeg var å hoppe fra en kirke til en annen. Jeg husker den dagen vi skulle komme til de siste-dagers-hellige kirke, min lille datter var ca 10 år gammel, og hun sa: "Mamma, hvorfor er vi endrer kirker hver dag?" Og jeg sa: "Vel, før vi finne kirken som er riktig vi vil aldri slutte å gå. Vi vil holde det gående til vi finner Kristi kirke. "Og det er da jeg kom til denne kirken.

Jeg fikk trippelkombinasjonen Skriftene. Jeg ba: "Herre, jeg har lest i Skriftene at vi ikke bør legge til eller fjerne noe fra Skriftene. Hvorfor denne Mormons bok? Hvorfor har ikke jeg å få en annen hellig skrift? "Og etter min bønn, tok jeg boken igjen og jeg åpnet. Det gikk rett til Lære og pakter kapittel 138 der det snakker om de tre dagene av Herren i åndeverdenen og hvordan Han organiserte de rettferdige ånder for å bringe evangeliet til de urettferdige, og det var fornuftig for meg. Det er fornuftig. Dette avsnitt 138 gjør First Peter i Det nye testamente klarere, da Peter skrev: "For derfor ble evangeliet forkynt også for de døde, for at de vel skulle dømmes som mennesker i kjødet, men leve som Gud i ånd ". (1. Peter 4: 6) Hva Peter skrev er mer fornuftig for meg nå som jeg har Mormons bok. Og så jeg aksepterte denne boken. Jeg ble døpt, og min datter ble døpt med meg.

Jeg ba: "Herre, jeg har lest i Skriftene at vi ikke bør legge til eller fjerne noe fra Skriftene. Hvorfor denne Mormons bok? Hvorfor må jeg gjøre for å få en annen hellig skrift? "

Du nevnte en mann. Var du gift på denne tiden?

Ja jeg var. Det var en vanskelig tid i mitt ekteskap fordi mannen min var å gå ut med andre kvinner og gjøre alle slags ting. Så han forlot oss på vår egen. Jeg var en fulltids husmor og ting var veldig vanskelig for meg. Men det er da jeg fant Kirken. Han kom aldri tilbake, og vi endelig fikk skilt.

Da han forlot oss, fortalte jeg alle i Kirken at jeg trengte en jobb å opprettholde meg selv og min datter. Jeg bodde i Nigeria for to nye år. Jeg møtte Sandra Rogers, en hvit dame fra Utah. Hun fikk meg til å føle at jeg er også et Guds barn, og hun ble min rollemodell.

Jeg endelig bestemte seg for å komme tilbake til mitt land med datteren min. Jeg er fra Ghana opprinnelig, og min sønn var allerede bor tilbake i Ghana også.

Mormon Woman Otoo_2

Faustina med sin sønn og datter

Du arbeider nå som front office resepsjonist ved templet kontorkompleks i Accra. Hva førte deg til denne stillingen?

Da jeg kom hjem til Ghana jeg var praktiserende hår dressing å heve mine barn. Jeg bestemte meg for å gjøre noen rengjøring jobber også, og jeg fikk til å rengjøre hjemmene til området formannskapet her. På den tiden vi ikke har dette tempel kompleks, slik at de bare hadde en rekke kontorer rundt om i byen, og jeg var rengjøring disse kirkekontorer også. I tillegg til renhold, ble jeg tjene som en kirke velferds misjonær i sysselsetting ressurser sentrum. Der lærte jeg datamaskin og kontor ferdigheter og alle disse ting veldig bra. Det fikk jeg en jobb som deltid sekretær for Kirkens skoleverk koordinator. Jeg jobbet i CES-koordinator som en deltids sekretær for to år. Nå er jeg i resepsjonen på kontoret området Afrika vest her i templet kompleks.

Har du hatt opplevelser mens du har jobbet der som har hjulpet ditt vitnesbyrd vokse?

Ja, mange av dem. Jeg husker før vi flyttet inn i tempelet kompleks her var vi i en leid sted. Vi hadde et besøk her i Ghana fra eldste Burton av Det presiderende biskopsråd. Jeg har lyttet til hans foredrag mye i generalkonferanse . Han er en god høyttaler, og jeg elsker å lytte til eller lese hans foredrag. Da han kom hit var han kommer til å møte med områdelederne og deres ektefeller. Jeg var ikke et område manager og det var ingen måte jeg kan delta på møtet og høre ham snakke. Så jeg ba: ". Herre, jeg vet at jeg ikke hører til denne kategorien, men jeg ønsker å sitte ved føttene til dette, din tjener, og lytte til ham snakke" Dagen etter, den området Temporale Direktør kom til resepsjonen og sa: "Faustina, er Elder Burton kommer til å snakke med oss ​​i kveld, og jeg vil at du skal være der, selv om du ikke er i området ledelse. Hva du kan gjøre er å hjelpe min kone få plassen klar og deretter når alle er avgjort du kan også være der for å lytte. "Det var en fantastisk opplevelse for meg. Jeg fikk en sjanse til å lytte til eldste Burton.

Et annet eksempel var da eldste Holland kom til Ghana sammen med sin kone, Patricia. Da også, jeg ønsket å være der. Den daværende området presidentens kone, søster Jolene Pace, ringte meg og sa: "Faustina, er søster Holland møte med noen søstre. Kan du komme og bidra til å gjøre huset mitt klar for henne? "Så jeg renset hele plassen, og fikk den klar. Jeg fikk en sjanse til å sitte med Patricia Holland og lytte til henne og lære av henne. Hun ga meg en gave av en bok hun skrev.

Slike opplevelser helt klart hjelpe deg til å føle koblet til kjernen ledelsen av Kirken. Hva annet hjelper deg å føle koblet til Kirkens kvinner, spesielt?

Mormon Woman Otoo_3

Faustina med to av hennes barnebarn

Bare en måned etter at jeg var blitt døpt, ble jeg kalt til å være Hjelpeforeningens president i Bariga gren i Lagos, Nigeria. På den tiden jeg ikke engang vet hva Hjelpeforeningen var alt om. Jeg svarte på utfordringen, og det var da jeg begynte å jobbe med søstrene. Jeg stilte spørsmål og jeg lærte hardt. Det var en liten gren, så jeg var Hjelpeforeningens president og læreren, barmhjertighetstjeneste leder, en besøkende lærerinne ... og jeg gjorde alle disse tingene med hjelp av misjonærekteparet. Vi gikk og besøkte alle, og jeg oppfordret søstrene som kommer.

Jeg visste ikke om jeg gjorde noe bra før om ti år senere da jeg besøkte menigheten i Lagos at jeg hadde blitt døpt til. Da jeg kom til Hjelpeforeningen, ble ei kvinne som står før søstrene, undervise dem. hun løp for å møte meg når jeg kom inn, klemte meg hardt, og hun var alt i tårer, og hun fortalte søstrene, "Jeg er her på grunn av denne kvinnen. Hun lærte meg å komme til kirken, selv om jeg måtte endre mange busser før jeg kom hit. Hun lærte meg å ta vare på mine barn, hvordan å forberede enkel, næringsrik mat for min familie under hjemme making. Hun lærte meg å be for mine barn ... "og alt det der!

Siden jeg flyttet tilbake til Ghana Jeg har også vært involvert i Hjelpeforeningens her. Nylig, jeg mistet min far, og vi holdt en begravelse. Alle mine søstre i Hjelpeforeningen var der for å støtte meg. Da jeg kom hjem, ringte en venn og sa: "Det var bare fire søstre i Hjelpeforeningen møtet den søndagen. Alle andre gikk til din fars begravelse! "Det viste meg at vi jobber sammen for å bringe våre familier til Kristus. Disse søstrene virkelig gjør meg føles bra. Vi forholder oss til hverandre svært godt. Besøks Undervisning er god, Enrichment er herlig: vi spiser, vi lærer, vi danse! Det er så gøy. Jeg elsker det.

Mormon Woman Otoo_color1

Vil du fortelle meg om dine barn? Du har vært en enslig mor i mange år nå. Hva har vært de største utfordringene oppdra to barn alene i evangeliet?

Jeg hadde faktisk tre, men jeg mistet en. Når mitt ekteskap var over, ba jeg til min Far i himmelen. Jeg sa: «Far, jeg fikk ikke gå på universitet eller høyskole. Jeg har vært en husmor hele mitt liv. Men jeg legger min hånd i din. Jeg vil at mine barn skal gå på universitetet. Uansett hva det tar. Hjelp meg. "Vasket jeg, jeg skrubbet, jeg kokte, jeg gjorde alle slags ting. Noen jobb i det hele tatt jeg ville gjøre, bare å sende mine barn til skolen.

Herren har gravd meg ut av en grop, en grop enda dypere enn gropen av Josef da brødrene hans kastet ham ut for å bli spist. Herren har brakt meg ut av den gropen til et høyt fjell. Jeg kan gå inn i templet, og jeg kan sitte i Celestial rommet og jeg kan snakke med min store Far.

Min datter er uteksaminert fra Utah Valley universitet i april 2010. Du kan forestille deg hvordan det gjør meg. Noen ganger må jeg klype meg selv og se om jeg fortsatt er i live. For å se om dette skjer i virkeligheten. Herren har gravd meg ut av en grop, en grop enda dypere enn gropen av Josef da brødrene hans kastet ham ut for å bli spist. Herren har brakt meg ut av den gropen til et høyt fjell. Jeg kan gå inn i templet, og jeg kan sitte i Celestial rommet og jeg kan snakke med min store Far. Jeg er så velsignet, og jeg er så glad. Det er veldig bra.

Jeg har mye å forbedre. Men fra der jeg kommer fra, har Herren bar meg på hans skuldre.

Intervju med Neylan McBaine. Bilder brukt med tillatelse.

3 kommentarer

 1. Cheryl
  07:05 på 14 januar 2010

  Jeg er sikker på Faustina kjenner mine foreldre ... eldste og søster Bevan som tjener sin tredje misjon i Accra! Hva en inspirerende historie om endringen evangeliet kan gjøre i livet ditt!

 2. melanie
  24:11 på 29 januar 2010

  Takk. Jeg elsket denne historien! Jeg også har hatt opplevelsen av å bli gravd ut av en dyp grop og brakt opp til en fjelltopp. Faustina, er at så veltalende! Herren er så bra.

 3. sjåfør dataoverføre windows 7
  01:43 på 18 mai 2010

  Jeg er fortsatt å lære av deg, som jeg gjør min vei til toppen også. Jeg absolutt likte å lese alt som blir postet på din website.Keep innleggene kommer. Jeg elsket det!

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline