10 november 2010 av admin

2 Kommentarer

"Lytte og adlyde"

"Lytte og adlyde"

Teruko Tsuneda Nakayama

Med et blikk

Honolulu, Hawaii, september 2010

Teruko Nakayama ble oppdratt i en japansk familie på Hawaii og selv om hennes foreldre praktisert buddhisme, hun har aldri hatt noen formell religiøs opplæring. Å føde sitt første barn, men motivert henne til å søke etter sannheten. Nå i 80-årene, Teruko og hennes mann har tjent tre oppdrag for Kirken.

Fødte med innvandrerforeldre fra Japan, kan du fortelle oss litt om din barndom?

Jeg er født og oppvokst i Waialua, Hawaii. I min familie, jeg var den sjette av ni barn. Da jeg ble født, ble min far vanning sukkerrør for Waialua Sugar Company. Det er slik vi bodde i midten av stokk felt i Hawaii.
Mine søsken og jeg deltok på japansk språkskole etter skolen hver dag. Det var vanskelig å betale skolepenger, men mine foreldre gjorde alle slags ekstra arbeid for å sende oss til skolen og lære om japansk kultur og språk.

Teruko on her wedding day

Teruko på sin bryllupsdag

Min far var ikke veldig religiøs inntil han mistet sin fjerde barn. Han mente at å miste et barn var en straff fra Gud fordi han pleide å spille hver kveld. Da jeg ble født, hadde min far forandret. Han ble svært strenge. Han var en annen far enn han var for mine eldre søsken. Jeg var redd for min far, men jeg lærte lydighet. Han var veldig rettferdig, selv om han ikke har evangeliet.

Med foreldre som praktiserte Buddhismen, på hvilke måter var du forberedt på å høre evangeliet om Jesus Kristus?

Selv om mine foreldre var buddhister, mine søsken og jeg har aldri lært religion. Mine foreldre gjorde imidlertid lære oss lydighet og lytting. Mine foreldre var eksempler på hardt arbeid og ærlighet. Jeg er takknemlig for at f.eks. Selv om vi ikke var en perfekt familie, mine søsken og jeg så at mine foreldre jobbet hardt for å sørge for oss og ofret for familien. Mine foreldre praktisert buddhisme sammen, men det var ingen religiøs utdanning for barna. Når de ville gå til den buddhistiske tempelet, mine søsken og jeg spilte utenfor og ventet på dem.

Mine foreldre lærte oss lydighet og lytting. Mine foreldre var eksempler på hardt arbeid og ærlighet. Jeg er takknemlig for at f.eks.

Hvordan fikk du vite om evangeliet?

Det var sommeren 1952. Jeg var gift, hadde min første datter og bor i Honolulu. Jeg hadde aldri praktisert religion, men da min datter ble født, tenkte jeg: "Hvordan skal jeg lære mitt barn om Gud?" Jeg ville at hun skulle vite om Gud, men jeg visste ikke noe om religion.

Da misjonærene kom, ble de iført dobbeltspente dresser og de så ubehagelig varmt om Hawaii sommervarmen. Jeg tilbød en kald drink til dem og ba dem om å komme inne i leiligheten. I disse dager, misjonærer spurte de tre "golden" spørsmål (Hvor kommer vi fra Hvorfor er vi her;? Hvor skal vi?). Jeg svarte: "Ikke spør meg, gå til noen som vet svaret".

Teruko about the time she was baptized

Teruko om den gangen hun ble døpt

De var villige til å lære meg, og jeg hadde ikke noe imot læring fordi jeg ville ha noe mer for min datter. Jeg visste ikke hva du kan forvente fordi jeg aldri hadde lest en Bibel, jeg hadde aldri eid en bibel, og jeg visste ikke hva skriften var. Jeg visste ikke noe om religion eller å være mormon, men når jeg snakket med misjonærene, visste jeg at de var å fortelle sannheten. Jeg tror det hele går tilbake til mine foreldre og hva de lærte meg om ærlighet.

Alt var så rart, fordi for meg religion er noe som mange mennesker vokste opp med, men jeg har aldri hatt. Innen mindre enn et år min mann og jeg ble med i kirken sammen og gradvis, en etter en, litt om gangen, lærte vi om evangeliet. Det er slik vi kommet-litt om gangen.

Din tro på evangeliet begynte på grunn av foreldrenes eksempel, uavhengig av deres annerledes tro. På hvilke andre måter har dine foreldres eksempel hjelpe deg med å utvikle ditt vitnesbyrd?

Mine foreldre lærte meg streng lydighet og å være lydig var viktig å mitt vitnesbyrd. For eksempel, tiendeloven var en justering for min familie. Vi ga aldri en cent til en annen kirke, men plutselig ble vi bedt om å gi ti prosent av vår inntekt. Vi tenkte: "Vi kan ikke gjøre det, vi vil aldri spare noen penger." Men, vi bare prøvde og prøvde, og det var den velsignelse. Jeg vet ikke hvor lang tid det tok, men til slutt var vi i stand til å betale tiende og det har vært en velsignelse.

I 1955, min mann ble en eldste og vi dro til templet neste år. Jeg hadde den tankegangen at hvis jeg gjør en innsats, kan jeg ikke gå halvveis. Det er alt eller ingenting. Når vi nærmet om å gå til templet, jeg sa til mannen min: "Hvis vi ikke gjør dette nå, glem det. Det er alt eller ingenting. "Og det er slik det var. Jeg ønsket ikke å være lunken om noe.

Teruko's family in about 1965

Teruko familie i ca 1965

Du gikk på å være lydig mot kall gitt til deg gjennom Kirken ved å servere fire oppdrag. Kan du fortelle oss om disse mulighetene?

Min mann og jeg tjente i Tokyo Temple Mission 1986-1988 da jeg var bare 60 år gammel. Min mann hadde planer om å pensjonere seg ved 62 år. Kallet kom og vi tenkte: "Vi må gå og tjene." Vi hadde ikke mye så vi måtte leie huset vårt mens vi var borte, og det var akkurat nok til å gå på et oppdrag. Det koster $ 1100 i måneden for å reise på misjon sammen og min mann og jeg var i stand til å leie huset vårt for $ 1200 i måneden. Husleien er hvordan vi støttet oss på vår misjon til Japan.

Teruko and her husband on their Tokyo Temple mission

Teruko og hennes mann på deres Tokyo Temple oppdrag

Etter at vi kom tilbake til Hawaii, spurte noen: "Når du går på et oppdrag igjen?" Sa jeg spøkefullt: "Hvis noen gir oss penger, vil vi gå igjen." Min mann og jeg senere fikk vite at menigheten hadde noen penger satt til side for å hjelpe par gå på oppdrag, så vi er registrert for en annen misjon! Vi dro til Chicago, Illinois på en proselytteringsplan oppdrag 1991-1992. Vi hadde en viss suksess i å bringe andre til kirken, og det var en svært verdifull opplevelse.

Senere i 1997, gikk vi på en familie historie oppdrag til Salt Lake City for ett år. En familiehistorie misjon er så inspirerende. Vi har fortsatt fantastiske minner fra den tiden. Da vi kom tilbake til Hawaii igjen, ble vi bedt om å tjene en deltids oppdrag i biskopens Storehouse.

I dag, min mann og jeg er i vår 80-tallet og ikke har for mye å gjøre, men vi prøver vårt beste for å fortsette å være misjonærer. Det er fantastisk, denne reisen gjennom livet. Jeg har vært i stand til å møte så mange inspirerende mennesker som har hjulpet meg til å bli en bedre person. Jeg tror jeg er en misjonær på hjertet.

A 2007 photo of Teruko's family

En 2007 bilde av Teruko familie

Som mor, bestemor, og oldemor, hva slags eldre ønsker du å forlate for dine etterkommere?

Jeg har alltid fortelle mine barnebarn, "Lytt og adlyde." Jeg prøver å være et eksempel på lydighet for mine barnebarn. Jeg vil at de skal være lykkelige.

Hvis jeg ikke har religion jeg ikke vet hva slags tilstand familien min ville være i. Før han kom til kirken, kan vi ikke har noen mål og ville bare leve for nytelse. Gjennom vårt medlemskap i kirken, har jeg fått vite at lykke er å leve et enkelt liv i evangeliet med min familie.

Med et blikk

Teruko Tsuneda Nakayama


LDS_woman_photo_NakamayaCOLOR
Sted: Honolulu, HI

Alder: 83

Sivil status: Gift med Walter Tetsuo Nakayama siden 11 november 1949 på Harris Memorial Methodist Church av Reverend Harry Komuro av Honolulu, HI. Vi ble begavet og beseglet i Laie Hawaii tempel i 1956.

Barn: Fire voksne barn: Døtre:. 59 & 53 Sons: 50 & 45 år.

Yrke: Frisør / cosmetician, Salg & Service, Groundskeeper, Vaktmester, og ulike deltidsjobber mens oppdra våre barn.

Skoler Deltok: Waialua Elementary School, første-sjette klasse; Waialua Intermediate & High School, 7nde-10nde; McKinley High School i Honolulu, Junior og Senior år. Honolulu Beauty College, 1946, Introduksjon til Fashion Dressingmaking @ SingerSewing Studio. Japanese Language School, 1. til 7. (etter vanlig skole og halv dag i løpet av sommerferien.

Språk hjemme: Snakket japansk til foreldrene, men engelsk muntlig med våre barn, barnebarn og oldebarn.

Favoritt Hymn: «Joseph Smiths første Prayer"

Intervju av Amy Doxey . Bilder brukt med tillatelse.

2 Kommentarer

  1. Virginia Li
    12:15 på 2 desember 2010

    Takk så mye for å dele din historie. Jeg virkelig elsker din motto: "lytte og adlyde". Jeg liker også din forpliktelse til å tjene fire oppdrag. Det er fantastisk! Jeg håper jeg kan reise på misjon når jeg og min mann pensjonert, men jeg vet det blir veldig dyrt å gjøre det. Jeg vet ikke om vi kan ha penger til å gjøre det.

  2. Saroeun Eav
    08:25 på den 28 januar 2014

    Skjønnheten, styrke og tro på deg dette er virkelig inspirerende. Takk for at du deler ditt vitnesbyrd.

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline