2 juni 2011 av admin

9 Kommentarer

Ingen tid til å stoppe

Ingen tid til å stoppe

Tatyana Marchenko

Med et blikk

Som en tidlig medlem av Kirken i Moskva, Tatiana var en viktig bidragsyter til etablering av evangeliet i Russland. For syv år, ledet hun et kor av kirkens medlemmer som sang salmer og folkeviser, turnert med sine forestillinger og spilt inn album. Tatiana snakker astutely om virkningen av russisk kultur på åndelighet i sitt land, og om det enorme arbeidet hun har lagt i å bygge kirken i hennes hjemland.

Hva var din religiøse bakgrunn før du har lært om Kirken?

Jeg hadde ingenting å gjøre med religion. Ingenting i det hele tatt overhodet. Mine foreldre var heller ateist. Det var det slag av gangen; alle skjønte at Gud ikke eksisterer, og vi ikke snakke om det hjemme. Jeg har bare aldri tenkt på det. Jeg bare begynte å tenke på det fordi min mann, Alexei, tok det opp. Han hadde tenkt på det, og vi begynte å diskutere det.

En dag hadde et aktivt diskusjon i lang tid. Vi bestemte oss for at vi trengte religion eller annen måte. Vi skjønte at Gud eksisterte, og vi trodde på Kristus. Vi innså at vi visste at Gud var i himmelen, og vi er her på jorden, og vi ønsket å liksom formalisere vårt forhold til ham. Vi tenkte mye på hvordan du gjør det. Vi har den russisk-ortodokse kirken her i Russland, så vi bestemte oss for at vi trengte å bli døpt, og bygge en slags sammenheng med Kirken. Det var i 1993. Vi tenkte på det i lang tid, og deretter ble døpt. Det var et helt bevisst valg. Vi ble døpt ved full neddykking i vann. Vi fant en veldig god prest som kunne diskutere ting med oss, fullstendig nedsenking i vann, alt som det skal være. Det var i en kirke. Ikke alle kirker gjør det, men vi fant en kirke som gjorde det på den måten, fordi vi visste at det skulle være total nedsenking i vann.

Tatiana og hennes mann ved Kiev Temple

Hadde du lest Bibelen?

Vi leser det hele, og det er hvordan vi lærte dåpen bør gjøres ved fullstendig nedsenking i vann. Etter at vi ble døpt.

En og en halv måned eller to månedene gikk, og vi møtte misjonærer, eldste Tobias Bradford og Garth Quigley. De så oss på t-banen. Hele familien gikk sammen. Vi hadde nettopp kommet ut av Tretyakov Gallery; det var i helgen. De så oss og kjørte etter oss i metro, som var ganske overfylt. The Spirit trolig bedt om dem, og de kjørte etter oss. De tok oss og stoppet oss, pesende, og begynte å snakke med oss, og vi ble interessert. Jeg tenkte: "Vi vil forklare alt til dem. De forstår bare ikke. Vi vil bare forklare alt. "Så vi inviterte dem til å besøke. Det er hvordan vi begynte å høre på diskusjonene, og det viste seg å være svært interessant.

Vi hadde veldig sterke misjonærer. Visste Herren å sende dem til oss. Vi snakket mye og gikk gjennom alle diskusjoner. Men fordi vi følte at dåpen var sant, og at vi allerede hadde gjort det som var nødvendig, gikk vi et helt år som etterforskere. Vi fikk ikke gå glipp av ett møte. Vi prøvde til og med å betale tiende, men de tok ikke imot det. Vi likte alt om Kirken. Vi hadde engelsktimer i vårt hjem og var alltid svært aktiv. Og så et år senere, fikk vi alle våre svar at vi alle skulle døpes på nytt, men inn i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige. Jeg fikk mitt svar først, men jeg fikk et svar som jeg bør lytte til min mann. Jeg følte at jeg ønsket å bli døpt, men at jeg skulle være sammen med ham. Vi ble døpt sammen den 7. mai 1994 i Moskva-elven. Det var veldig kaldt, men det spilte ingen rolle.

Var det noen andre hindringer for å bli med i kirken?

Nei, det var bare det at vi trodde at vår første dåp var sant. Vi følte at vi hadde gjort en pakt med Gud. Det var ikke klart for oss hvorfor vi bør gjøre det igjen. Men så skjedde det noe. Vi leser mer. Det var ikke som noen kunne bare forklare at det bør være en viss måte. Nei, det måtte komme fra en indre vitnesbyrd om at vi skulle begå en handling av lydighet og bli med i denne kirken fordi det var en fylde av prestedømmet. Vi hadde lenge før fått et vitnesbyrd om at Kirken var sann og at Mormons bok var sann. De var svært lyse, disse vitnesbyrdene.

Hvilke endringer gjorde du ser på livet ditt etter at du ble døpt?

Først av alt, vår livsstil endres, men det endret seg etter at vi kom til kirken. Etter dåpen, vi hadde en endret følelse av ansvarlighet. Jeg følte et stort ansvar for at jeg var blitt døpt, og nå var ansvarlig. Jeg hadde gjort en pakt med Gud og måtte gjøre min del. Fordi Kirken var veldig ung i Russland, og vi var ansiktet av Kirken til en viss grad, jeg måtte jobbe veldig hardt for å skape noe. Nå har vi en kirkebygning, mange aktive medlemmer av Kirken og prestedømsbærere, mange flotte søstre. Men tilbake da det var svært få mennesker.

Vi følte at vi hadde gjort en pakt med Gud. Det var ikke klart for oss hvorfor vi bør gjøre det igjen .... Det måtte komme fra en indre vitnesbyrd om at vi skulle begå en handling av lydighet og bli med i denne kirken fordi det var en fylde av prestedømmet.

Det var ikke veldig mange grener da, og det var mange mennesker i hver gren. På grunn av dette, vil en person ha mange kall, mens nå har vi bare ett kall og de prøver ikke å gi en andre ringer til noen. Men på den tiden jeg ble umiddelbart kalt som en søndagsskolelærer, og jeg forberedte en leksjon hver søndag. Jeg var også musikken regissør. Samtidig, en liten stund senere, var jeg en Institutt lærer og underviste to timer i uken. Min mann jobbet for Kirkens skoleverk. Det var som heltidsarbeid. Og en av klassene var helt på engelsk. Det var veldig vanskelig, fordi jeg ikke er flytende i engelsk, og det kreves mye arbeid. Ikke at jeg var spesiell på noen måte - mange mennesker servert i flere kall. Jeg ble ikke kalt til å gjøre dette, men jeg har også organisert mange forskjellige aktiviteter: piknik, farvel parter for misjonærer. Misjonærene var alltid svært nær oss på den tiden, som medlemmer av familien, og det var som å rive ut et stykke av vårt hjerte når de dro. En misjonær ville forlate grenen, og alle ville være i tårer. Dette er generelt ikke tilfelle lenger. Men det var naturlig da. Det var et skritt i kirkens utvikling.

Tatiana med hennes yngste sønn på skolen

Vi hadde også et kor av og på, og jeg følte ved Ånden at vi trengte å starte den opp igjen. Så jeg tok på seg dette ansvaret og i tiden vi vokste til et fantastisk kor. Jeg ledet koret i mange år fra 1995 til 2002. Jeg sluttet å lede koret da vår yngste sønn ble født. To fantastiske dirigenter, Julia Burykina og Alexander Prach, fortsatte å lede koret, og gjorde en kjempejobb. Vi spilte inn to CDer. Det var sikkert ikke den Tabernacle Choir, men vi sang salmer med Ånden, og spilte dem inn med en sterk ånd. Vi reiste til forskjellige byer, blant annet St. Petersburg, Voronezh, Nizjnij Novgorod, og Khmelnitsky, i Samara. Vi reiste på vår egen krone, og ga konserter. Det var en sterk ånd i Voronezh, og etter konsertene våre var det mange dåp. Det var en så sterk ånd. Vi ga også konserter i Kharkov og Kiev, i Ukraina.

Hva slags musikk har du synge?

Det meste vi sang salmer, men vi også sang folkeviser. Dette var en av de mest fantastiske kapitler av livet mitt. Som barn sang jeg i et veldig godt kor. Det var en profesjonell barnekor. Vi øvde tre ganger i uken i to-og-en-halv time. Jeg hadde aldri trodd da jeg var ferdig med skolen at det en dag ville komme til nytte. Senere, da jeg begynte å drive i menigheten, følte jeg at jeg hadde et talent for det. Vi utarbeidet et musikalsk nummer, og det viste seg veldig bra. Det er faktisk grunnen til at jeg tok opp koret, fordi jeg så at det fungerte. Herren gir oss disse talentene når de trengs. Det har nettopp åpnet opp til meg som de Åndens gaver beskrevet i Skriften. Den ble gitt som en gave. Jeg har aldri i mitt liv planlagt for det. Jeg levde livet mitt, og det skjedde på en slik magisk måte.

Hvor mange mennesker sang i koret?

Vi hadde ca 30 personer fra ulike grener. Ved første misjonærene hjalp oss. Etter en stund stoppet de fordi de ikke fikk lov til, men de var ikke nødvendig. Vi hadde noen problemer med å finne mannsstemmer, men de dukket opp. Færre menn generelt kan synge. Det andre problemet er å få dem til å komme å synge, siden de er alltid opptatt.

Vi hadde basser, hadde vi tenorer - hele familien min sang. Min eldste sønn på første sang sopran, deretter alto, da han ikke synge i det hele tatt, og til slutt begynte han å synge bass. Min datter også sang, og mannen min sang bass. Øvelsene var på søndag. Vi gikk sammen fra kirkemøter til koret praksis. Først møtte vi i en leilighet.

Vi har alltid deltatt i koret, og min eldste sønn selv funnet en kone i koret. Hun sang alto. Hun spilte også piano, og nå er de gift og har to barn. Så var det mange velsignelser. Vi gikk selv til Stockholm. Hele koret reiste til templet der og holdt konsert. Vi hadde en fantastisk konsert der. Selv tempelet president kom og ga oss bokstaver at vi kunne holde å huske kvelden. Alle elsket det. Det var en veldig sterk ånd, som var det viktigste; Ånden var der. Det beste med vår koret var veldig sterk, spesiell ånd som vi sang. Det var veldig kul.

Jeg har også vært lærer i Kirken hele mitt liv. På denne tiden var jeg fortsatt en Seminar-lærer. Jeg lærte mine egne barn.

Og visste du merker at din utdannelse som lærer også forberedt deg for dette kallet?

Ja. Jeg var Institutt-lærer, deretter en Seminar-lærer. Vi begynte på en annen tidsplan, så å komme på samme syklus som resten av kirken, vi endte opp med å studere de gamle testamente to år på rad. Det var en spesiell velsignelse. Det ble min favoritt bok. Jeg har et slikt et sterkt vitnesbyrd om våre kirke takket være gamle testamente. Jeg innså at dette er hvordan ting bør være, forholdet mellom en profet med Gud og med mennesker. Det er utrolig. Alle disse profetene ble som mine nære venner, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Når jeg lærte en lekse om Det gamle testamente i søndagsskolen. En søster sa til meg: «Du snakker om David som om han er din venn, som om du drakk te med ham i går, og nå forteller du oss om ham." En annen gang vi stoppet på en ortodoks kirke. Noen ganger er det en prest som leser Bibelen. Han leser det i gamle kirkeslavisk, men du kan likevel forstå noe. Jeg hørte presten leser en historie om David. Jeg tenkte: "Han leser om min David." Jeg tenker på ham som en så kjent person.

Har det alltid vært enkelt for deg å vokse i Kirken og holde seg aktiv, eller var det noen utfordringer etter dåpen?

Vel, det var bare så mye å gjøre. Vi måtte bare gå videre. Det var ingen tid til å stoppe. Jeg løp, løp, løp og bare stoppet da min sønn Ilja ble født.

I tillegg til alt det var å gjøre, begynte vi å ta turer til templet og ble tempelarbeidere. Det var interessant at vi ble kalt som tempelarbeidere når vi ikke engang hadde vært medlemmer av Kirken i et år ennå. Alexei bror, Dmitri, ble døpt, også. Han skulle til templet for å bli beseglet til sin hustru, Sveta, men vi var fortsatt to uker borte fra vår år markert seg som medlemmer. Vi fikk lov til templet to uker for tidlig å delta på tetting av Dmitri familie. På turen de kalte oss som tempelarbeidere.

Moskva CES Choir

Det var slik en god periode av livet. Gjør så mye kan ikke og bør ikke være sånn nå. Ikke alle mennesker er i en posisjon til å tjene så mye. Men på den tiden var det nødvendig. Fordi, vel, hvis ikke oss, så hvem andre?

Og jeg forstår at din mann har også alltid hatt mange kall. Var det vanskelig for deg å alltid være så opptatt?

Noe vi bare ikke tenke på det. Det var sannsynligvis vanskelig. Men ærlig talt, fikk vi så mye glede og så mange velsignelser fra det, jeg kan ikke engang si det var vanskelig. Hvis det hadde føltes vanskelig, kanskje jeg ikke har gjort det.

Herren trolig velsignet meg på en spesiell måte. Det var absolutt vanskelig, selvfølgelig; det tok opp så mye tid, men gleden fra det var så stor. Vi så fruktene. Vi så resultatene. Jeg har alltid likt å undervise fordi det var mitt yrke, og her ble jeg faktisk realisere mitt potensiale. Jeg hadde så mye å gjøre; det var ingen tid i det hele tatt å kjede seg. Og jeg skjønte så mange av mine talenter.

Gjør så mye kan ikke og bør ikke være sånn nå. Ikke alle mennesker er i en posisjon til å tjene så mye. Men på den tiden var det nødvendig. Fordi, vel, hvis ikke oss, så hvem andre?

Tror du at Kirken er Russland har forskjellige egenskaper? Hvordan vil du forklare det?

Jeg tror kirken i alle land har sin egen karakter, fordi du har din egen måte å tenke på, dine egne kulturelle tradisjoner. Disse uunngåelig forlate et merke. Kirken i Japan er ikke som Kirken i Russland, fordi de har svært ulike oppfatninger og forståelser. De har en annen måte å forstå hva som er bra og hva er dårlig på grunn av hvordan de alltid har bodd.

Tatiana ledende Primær-kor

Det er det samme her. Russland har sine egne særegenheter. Takket være den ortodokse kirke, har det russiske folk tenkt mye om kristen tro i form av åndelighet, og de har en forakt for den materielle verden - noe som betyr at den materielle verden er dårlig, og det åndelige er alt. Dette er viktig. Og siden alle ikke kan være ekstremt åndelig, anser de seg selv iboende ganske syndig. Bare munker og spesielle prester kan være veldig åndelig. Den måten de forholder seg til Kirken er svært komplisert fordi det var så mange prester som ikke oppføre seg verdig, som kan sammenlignes med skurkene i et russisk folkeeventyr.

Det er også en del av vår nasjonale karakter om ledere og regjeringen. Vi føler ikke behov for å lytte til dem. Folket og staten er atskilt. Det er et nasjonalt kjennetegn. I enkelte land er det én måte, og for oss er det en annen.

Hvordan dette påvirker karakteren av LDS kirken i Russland?

Først, er det vanskelig for folk å skaffe vitnesbyrd. Det er vanskeligere å få et vitnesbyrd om at Joseph Smith var en profet, fordi hvem er det? Deretter er det forholdet til lederskap i kirken. Kirkens ledere bør følges. Det er vanskelig for oss å få et vitnesbyrd om at vi skal adlyde våre ledere. Vi trenger ikke alltid adlyde, og det var enda en slags spesiell visning av mot ikke å adlyde statsledere. Det har alltid slags vært sånn.

Så, på den ene siden har vi dyp åndelighet, fordi åndelige ting ble alltid aktet. Men den dypeste åndelighet er umulig å oppnå, vi er alltid syndig, alltid dårlig. Denne troen later en psykologisk forlag. Det var veldig viktig for det russiske folk, og det er sannsynligvis på grunn av dette at vi har en slik vakker russisk litteratur og musikk. Vi har veldig dype følelser, men samtidig er det en stor økonomisk gap. På den ene siden, folk har stor åndelighet og indre visdom, og på den annen side, det er stor uvitenhet.

Hvordan vil du si din omfattende gudstjeneste har bidratt til å styrke ditt vitnesbyrd?

For å være medlem av Kirken er mye åndelig arbeid. Det er også som lignelsen om arbeiderne i vingården. En kom tidligere, en annen kom senere, men uansett når du kommer, det viktigste er om du holder ut til enden og bevare deres vitnesbyrd.

Vi har dyp åndelighet, fordi åndelige ting ble alltid aktet. Men den dypeste åndelighet er umulig å oppnå, vi er alltid syndig, alltid dårlig. Denne troen later et psykologisk preg .... Det er trolig på grunn av dette at vi har en slik vakker russisk litteratur og musikk.

Når folk slutter seg til Kirken, de har en slik eufori. Det er noe nytt, noe spennende. Det er uvanlig for dem, og det er interessante aktiviteter og interaksjoner. Senere du må hele tiden styrke ditt vitnesbyrd fordi det er mange studier fra ulike retninger, ting du ikke forventer. Men det er også en stor følelse av at Gud ser oss og at han lar oss se livet fra alle kanter.

Tatiana ved sønnens dåp

Hvis du ikke tjene i Kirken, store fristelsene kommer. Jeg følte spesielt at når jeg hadde min første baby. Tanker som "jeg har gjort så mye, nå kan jeg slappe av." Så snart du begynner å tenke sånn, flytter du bakover. Det er ikke en tilfeldighet. Det er loven om vekst. Det er som en plante. Hvis noe har et sted å vokse, må den vokse. Det stopper ikke før det er tid, og deretter andre prosesser starter. Det begynner å blomstre, så fades, og gir frø da. Og så det dør, og deretter stiger og vokser igjen i en endeløs prosess. Vi er sånn. Vi kan ikke stoppe, noensinne. Vi kan aldri slappe av og si: "Se, vi har gjort alt, og vi er så bra at nå kan vi slappe av."

Vi kan aldri hvile åndelig. Dette er mitt budskap, at vi alltid må strebe etter, og vi har alltid å tjene. Vi kan ikke si, jeg servert, nå la andre tjene. Det er viktig å tjene i alt du kan. Hvis du er en besøkende lærerinne, deretter være besøkende lærerinne. Det er et kall. Det er noe du er klarert med.

Det vil komme en tid da det synes vanskelig å gjøre selv det, av ulike grunner. De kan være saklige grunner eller subjektive grunner. Det spiller ingen rolle. Hvis du gjør det Herren har bedt deg om å gjøre, det er det som er viktig. Og du trenger ikke stoppe. Selv om det er problemer, gradvis, liksom, ting blir løst. Du kan bare ikke stoppe.

Med et blikk

Tatiana Marchenko


Sted: Moskva, Russland

Alder: 49

Sivil status: Gift

Barn: Tre (alder 26, 24 og 7)

7 mai 1994 konvertere?

Språk: Russisk

Intervju med Allison Pond . Bilder brukt med tillatelse.

9 Kommentarer

 1. Emily Spencer
  03:05 på 2 juni 2011

  Tatyana, takk for din vakre og inspirerende historie, spesielt for hvordan du brukte musikk for å nå andre og vende sitt hjerte til Kristus. Musikk er en så effektiv måte å koble mennesker til Frelseren. Jeg kommer til å dele dette intervjuet med medlemmer av min menighetskoret.

  Emily Spencer

 2. Samuel Brown
  04:55 på 3 juni 2011

  Tanya, takk for denne fantastiske budskapet. Du og din familie har alltid vært en inspirasjon for meg. Jeg tror det er på tide for meg å gå tilbake til Moskva for et besøk.
  Sam Brown

 3. Allison Pond
  08:05 på 3 juni 2011

  Fra Intervju Produsent: Tatiana var flott å intervjue. Vi møtte rett etter kirken i en av Moskvas nye kapeller. Hun hadde nettopp ferdig ledende musikk i Primær - fortsatt tjenestegjør i kirken akkurat som hun har i mer enn 15 år. Tatiana tro og no-nonsense beslutning om å tjene er inspirerende. Hun er en av de sanne pionerer som bidro til å gjøre kirken i Moskva hva det er i dag.

 4. Nancy Seljestad
  07:40 på 4 juni 2011

  Takk for at du deler din vandring i tro. Jeg likte å høre om din konvertering og engasjement for evangeliet, mens i sin barndom. Avery flytting og rørende artikkelen.
  Takk skal du ha!

 5. Susan
  19:34 på 7 juni 2011

  Jeg elsket å lese Tatiana erfaringer og perspektiv, særlig om hva det vil si å lage en covenanant og hvordan tjenesten har blitt en del av livet hennes, og hvem hun er. Passasjen om hvordan kultur påvirker vår forståelse av evangeliet i både positive og utfordrende måter er også noe som er virkelig for oss alle - flott og interessant intervju!

 6. Sarah Livingston
  15:20 på den 14 juni 2011

  Tatinana, vi elsker deg så mye! Du er en så flott eksempel for oss! En dag vil vi møtes igjen!

 7. Garth Quigley
  23:02 på den 14 juni 2011

  Tatiana, er du en utrolig, kraftig, datter av Gud. Det var vanlig å se fra begynnelsen. Han trengte deg, og han har deg! Savner deg. Garth

 8. Kaitlin
  24:11 på den 24 juni 2011

  Jeg elsket perspektiv Tatyana delt av oss å være som planter som trenger å stadig være økende og nærende. Jeg trengte denne påminnelsen i livet mitt akkurat nå, at jeg aldri er ferdig læring, servering eller streber etter å etterleve evangeliet.

  Takk for at du Tatyana, for ditt gode eksempel og sterk tro.

 9. Cherie Hall
  10:29 på den 12 juli 2011

  Tatyana,

  Hva en flott artikkel! Jeg fungerte som en splitter ny misjonær i din gren for et par måneder i høsten 1998. Mens jeg ikke fikk muligheten til å kjenne deg veldig godt, jeg beundret familien sterkt. Takk for din fantastiske eksempel på tro og tjeneste.

  Cherie (Ring) Hall

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline