1 mars 2012 av admin

12 Kommentarer

A Woman of Character

A Woman of Character

Susan Easton Svart

En populær professor ved Brigham Young University, Susan Easton Svart var den første kvinnelige heltids professor i skolens religion avdeling. Når Susan bli en enslig mor til tre sønner, ble hun tvunget til å vurdere hvordan vi skal gi for unge familien hennes. I hennes akademiske sysler, Susan gjenoppdaget sin barndom kjærlighet til Kirkens historie, og har laget en levende karriere for seg selv som inkluderer hennes nyeste utgivelse, Women of Character, en bok profilering hundre kjente LDS kvinner gjennom vår historie.

Du var den første kvinnelige heltids religion professor ved BYU. Vil du beskrive hvordan du fikk til den posisjonen?

Jeg vokste opp i Long Beach, CA og min bestemor bodde sammen med oss. Og hun ville fortelle meg historier om ulike pionerer og Joseph Smith og familiemedlemmer som hadde krysset slettene. Min interesse i Kirkens historie begynte med det. Da jeg gikk på Brigham Young University og jeg tok klasser fra en mann ved navn Milton V. Backman Jr Han fortalte meg de samme historiene min bestemor fortalte, men han visste hvordan å dokumentere dem. Det var veldig spennende for meg å lytte til denne professoren, spesielt etter at min bestemor var død. Jeg gikk fra baksiden rader av hans klasserom til de fremste radene. Jeg overbeviste foreldrene mine til å la meg gå på en Kirkens historie tur som Prof Backman ledet en sommer, og etter at jeg hadde sett Nauvoo Jeg var helt forelsket i alt om Kirkens historie.

Jeg ble uteksaminert fra BYU, gift, og da hadde familien min, men holdt et vennskap med Milt Backman.

Visste du at dette ville være en profesjonell jakten når du ble uteksaminert fra BYU? Det høres ikke ut som du forventet å gå tilbake til skolen etter at du startet din familie.

Som de fleste av kvinnene i min tid, forventet jeg at jeg ville oppgradere og gifte seg og få en familie, og at det ville være mitt liv. Jeg hadde sett Kirkens historie som mer som en hobby: noe jeg vil fortsette å være interessert i, men ikke som en karriere.

Jeg hadde tre barn, men da jeg gikk gjennom en skilsmisse, og jeg måtte finne ut hvordan de skal støtte meg selv og mine barn. Jeg konkluderte jeg ville gå tilbake til skolen. Jeg bodde i California på den tiden, og selv om jeg hadde en bachelorgrad fra BYU, oppdaget jeg at hvis jeg ønsket å lære det jeg trengte mer enn et midlertidig sertifikat. Jeg ville trenge ytterligere to år med skolegang å bli ansatt av et California skolekrets. Jeg kunne få en mastergrad i ett år, og da kunne jeg undervise på et junior college, noe som ville bety mindre tid borte fra mine barn, som var fire, tre, og en på dette tidspunktet. Så jeg konkluderte med at å gå tilbake til skolen for å få en mastergrad var den raskeste jeg kunne gjøre.

Jeg hadde gjort mitt lavere arbeid i statsvitenskap og historie og min herres var i rådgivning. Jeg trodde jeg ville ende opp på noen junior college eller på en videregående skole som en rådgiver. Når jeg ferdig med min mastergrad, fikk jeg jobb på et junior college i San Bernadino. Jeg lærte Psychology of Women and Psychology for den enkelte. Ingenting gjennom alt dette foreslo jeg ville ende opp med å gjøre Kirkens historie. Men interessant, samtidig, jeg hadde en stor interesse i Skriftene-Jeg var lærer i evangeliets lære i min lokale menighet, og jeg likte å undervise så mye der som jeg gjorde i den profesjonelle lærer arena.

I løpet av denne tiden som enslig mor, følte du deg støttet i dine bestrebelser for å sørge for din familie?

Jeg følte meg alltid støttet av familien min. En besøkende lærerinne i menigheten så mine barn en dag i uken mens jeg var på skolen. Jeg kunne betale statlig undervisning, men ikke staten undervisning og barnevakt, så hun gjorde det mulig for meg å gå på skole, og jeg vil være evig takknemlig til henne.

I masterprogrammet, oppdaget jeg at jeg gjorde det bra på skolen. Jeg hadde ikke følt som en spesielt sterk student som undervisning. Men nå hadde jeg en annen holdning, og jeg hadde et mål i tankene: Jeg følte at hvis jeg fulgt en doktorgrad jeg kunne hjelpe min familie har et hus, en bil, en ekte middelklasselivet. Og på samme tid, som professor, jeg kunne tilbringe færre timer i klasserommet-færre enn jeg ville i det offentlige skolesystemet-og jeg kunne skrive. Jeg kunne skrive hvor som helst, selv hjemme, så jeg følte det ville gjøre meg i stand til å fortsatt være en mor i hjemmet i motsetning til å tilbringe timer borte fra familien min. Som var drivkraften. Jeg fikk min doktorgrad i pedagogisk psykologi med en mindreårig i Kirkens historie ved BYU.

Jeg hadde ikke følt som en spesielt sterk student som undervisning. Men nå hadde jeg en annen holdning, og jeg hadde et mål i tankene: Jeg følte at hvis jeg fulgt en doktorgrad jeg kunne hjelpe min familie har et hus, en bil, en ekte middelklasselivet.

Mens jeg jobbet på min doktorgrad, lærte jeg Mormons bok og Kirkens historie klasser deltid, men før jeg hadde selv ferdig med min grad ble jeg leid inn for å være en del av det som ble kalt College of Family Living på BYU. Jeg lærte om slike ting som psykologi av forbrukersamfunnet og finansiell portefølje analyse.

Det var andre kvinner du kunne se opp til på den tiden?

Det var ikke mange kvinner som var professorer eller hadde doktorgrad. Jeg var bare i den avdelingen for et par år - 1978-1981 - men disse årene korresponderte med push for Equal Rights Amendment i USA. På den tiden president for BYU var Dallin H. Oaks, som ble oppdratt av en enslig mor, mye som mine egne sønner. Han begynte å se gjennom universitetet for å sikre at det ikke var kvinnelige fakultetet medlemmer i hver høgskole. Han oppdaget gjennom denne prosessen at Religion avdelingen ikke hadde hatt en kvinnelig heltid fakultet medlem siden begynnelsen av University - 107 år! På denne tiden var jeg en ad hoc-professor. Jeg lærte i mitt eget felt, men også undervisning om tre religionstimene til enhver tid. Jeg ble publisering i Kirkens historie og Mormons bok, og så ble jeg invitert til å overføre av familie som bor i en heltidsstilling i Religion avdeling. Jeg vil være evig takknemlig til eldste Oaks.

Til en viss grad, det var en vanskelig avgjørelse, fordi jeg innså at jeg ville gå fra muligheter til å tale på faglige organisasjoner og konferanser rundt om i landet til å gjøre temakvelder og "Happy Birthday Hjelpeforeningen" samtaler. Så det har vært! For eksempel, jeg har en sønn som er en professor som spurte meg nylig om jeg hadde snakket i Washington DC Jeg forsikret ham om jeg hadde snakket på besøkssentre, på Washington DC besøkssenter, på oppdrag konferanser, temakvelder ... Vel, han var i ferd med å snakke i Pentagon! Så forskjellene profesjonelt er der, men så er de velsignelser som har kommet fra å gjøre det valget. Jeg tror ikke jeg ville ha hatt den markerte karriere jeg har hatt hvis jeg hadde bodd i psykologi. Beslutningen ser ut til å ha vært riktig.

Jeg kunne betale statlig undervisning, men ikke staten undervisning og barnevakt, så [min besøkende lærerinne] gjort det mulig for meg å gå på skole, og jeg vil være evig takknemlig til henne.

Vil du fortelle meg om din andre mann?

Min mann er nå avdøde. Han døde denne siste sommeren. Jeg var alenemor i tretten år. Jeg var ferdig med all min skolegang og fått godt inn i mitt 40-årene som alenemor. Da jeg giftet, min eldste var sytten og jeg hadde vært å heve ham alene siden han var tre. Min mann og jeg var gift i 25 år.

Du har nylig utgitt en bok av profiler av LDS kvinner, Women of Character. Hva perspektiv har du fått på kvinner i Kirken siden du har lært Kirkens historie og arbeidet med denne boken?

Våre kvinner går gjennom ulike faser. For eksempel, i Nauvoo bare et fåtall av kvinnene var tidsskrift forfattere, og det var mange som oppfylt tradisjonelle roller. Men når du kommer kvinnene krysset slettene og spesielt i arbeidet med å få rett til å stemme i Utah, kvinnene hadde muligheter til å gå øst for å få grader og du ser kvinner blir veldig vokal i Kirken. Så du spole frem til i dag og du ser kvinner blir jublet for stepping ut og gjør en fantastisk forskjell i sine lokalsamfunn. Vi er mer kjennetegnet enn vi har vært i år tidligere. I år tidligere, hadde vi en håndfull kvinner, som Eliza R. Snow og Emmeline B. Wells, som var offentlige personer, men det var for det meste knyttet til deres høye kall i Kirken. Men nå våre kvinner rundt om i verden har en stemme, enten det er gjennom en blogg eller politikk eller noe omtalt i Mormon Times ... Jeg ser en vilje til å omfavne kvinner som sier, "Jeg kan gjøre de tradisjonelle rollene og nå ut med noe til fordel min samfunnet. "

Lesere kanskje allerede vet noen av kvinnene profilerte i Women of Character, men ved å sette dem sammen i én bok, min medforfatter, og jeg gir leserne en fantastisk perspektiv på hva kvinner i hele vår historie har gjort for Kirken. At engasjement bygger på momentum til du kommer til i dag, med moderne kvinner som gjør en forskjell over hele verden.

Vil du dele en eller to historier som betydde mye for deg som du forsket boken?

Jeg hadde en mulighet til å snakke på Winter Quarters 'besøkssenteret for flere år siden om pionerene. Metropolitan Opera solist Ariel Bybee hadde også blitt bedt om å være på programmet med meg. Hun var å synge «Kom hellige», en salme som er så nært forbundet med vår egen kulturarv. Hvor mange ganger hadde hørt jeg at salmen? Men denne gangen jeg faktisk så den profesjonelle sangeren utføre den. Det var slik en fysisk ytelse; ville du ha trodd hun var på operascenen foran tusenvis av mennesker. Det var så mye energi og kraft i sin opptreden. På slutten, ble svette bare strømme nedover ansiktet hennes som hun hadde gitt det henne alt. Jeg husker jeg sa til meg selv: "Jeg har alltid ønsker å være en lærer sånn; Jeg ønsker aldri å gå inn i et klasserom sier jeg bare winging det i dag, eller jeg vet ikke mye om dette emnet, så ikke bekymre deg for å ta notater. "Jeg ønsket å foredle talentet jeg hadde i samme måten hun forstørret hennes. Det var første gang jeg hadde sett noen som virkelig sette "makt, sinn og styrke» i hva hun gjorde. Det spilte ingen rolle at vi var i kjelleren av et besøkssenter med knapt hundre mennesker til stede. Det var fantastisk.

En annen kvinne som hadde en stor innvirkning på meg ble kåret Ettie Lee. Hun giftet seg aldri. Hun hadde en sterk interesse for unge menn og var bekymret for at så mange var slippe ut av Los Angeles skolesystemet. Hun følte grunnen var at de ikke har mye støtte eller veiledning hjemme. Hun prøvde å få tilskudd og offentlig støtte og filantropi å hjelpe med disse unge mennene, men hun hadde ingen hell. Så bestemte hun seg for at hvis ingen ville støtte hennes arbeid økonomisk, ville hun. På den tiden ble hun gjør $ 200 i måneden undervisning ungdomsskolen. Hun bestemte seg for at hun ville ta $ 100 av at hver måned og investere i fast eiendom. Det viste seg at hun var virkelig god til det og da fikk hun nær henne død hadde hun kjøpt ti boliger der unge menn kunne leve og bli veiledet. Hun tok 300 gutter av gatene i Los Angeles hvert år, og ga dem en mulighet til å leve i disse hjemmene. Hun nådde utover hennes omstendigheter og hjulpet så mange andre gjennom årene. Hun gjorde en fantastisk forskjell.

Hvis du skulle skrive denne boken i femti eller hundre år, hvordan tror du profiler av LDS kvinner ville endre seg i fremtiden?

Hvis jeg skulle skrive en tilsvarende bok, ville det være enda vanskeligere å begrense feltet enn det var for denne! Men de etnisk bakgrunn av kvinnene ville være mye mer variert, mye mer internasjonalt. Kirken går fremover og som det blir etablert i så mange land, ville vi fortsatt finne kvinner som har finslipt sine talenter og bli usedvanlig god på det de gjør, men ansiktene til kvinnene ville se dramatisk annerledes. Det ville være en internasjonal utseende til sine profiler.

Vi vil fortsatt finne kvinner som har finslipt sine talenter og bli usedvanlig god på det de gjør, men ansiktene til kvinnene ville se dramatisk annerledes.

Er det noe annet du ønsker å dele i avsluttende?

For meg beskjed om at jeg har lært i livet mitt er at det er ikke hva som skjer til kvinnen, det er hva hun gjør med hva som skjer. Hvis kvinner lære hva deres styrker er, og hvis de holder deg med de sterke, deres liv synes å være fornøyd. Hvis du holder budene, er det en følelse av fred, men det er også en følelse av tillit til at du kan gjøre hva du setter tankene dine til uavhengig av hindringer. Jeg uttrykker en følelse av takknemlighet at i løpet av oppturer og nedturer, gode, dårlige, og stygge, kan vi vet det er en Fader i himmelen som trekker for oss, selv når det er andre som hevder vi ikke kan gjøre ting. Dører må du åpne. Du har en sjanse til å være den du er ment å være. Jeg er evig takknemlig for de som åpnet dørene på mine vegne og ga meg en sjanse til å lære de fagene jeg elsker.

Intervju av Neylan McBaine . Bilder brukt med tillatelse.

12 Kommentarer

 1. Lyndsey Wells
  03:56 på 1 mars 2012

  Elsket dette intervjuet! Søster Svart var min favoritt lærer ved BYU og jeg skylder mye av min kjærlighet til kirkehistorien til henne. Jeg har alltid beundret henne for hennes selvstendighet og evne til å fortelle det som det er :) Jeg tror linjen "Det er ikke hva som skjer med kvinnen, det er hva hun gjør med hva som skjer" er mitt nye mantra. Godt sagt!

 2. Michelle Glauser
  19:51 på 1 mars 2012

  Hun har vært inspirerende meg i mange år. Jeg er så glad for å lese dette intervjuet.

 3. RachelJL
  06:53 på 2 mars 2012

  Jeg elsket å ta kirkehistorie fra Sister Svart, også.

  Jeg er en skilt alenemor, og jeg har hørt fra Institutt-lærer, samt en BYU professor som skilte kvinner (og kanskje menn) er ikke lov til å være enten heltid institutt instruktører eller BYU professorer. Vet noen om det er sant? Jeg antar det var ikke da søster Svart ble ansatt.

 4. Kelly Pomeroy
  22:25 på 5 mars 2012

  Jeg er så takknemlig for å høre om søster Svart erfaringer i livet. Jeg har slitt så lenge med min beslutning om skilsmisse. Jeg skilt to år siden og følte det virkelig var det jeg trengte å gjøre, men stormen raste som jeg prøvde å komme tilbake på føttene mine. Følelsesmessig var jeg forvirret og åndelig var jeg forvirret. Mitt vitnesbyrd har oppholdt seg sterk, men jeg hadde så mye forvirring og motsigelse i hodet mitt. Det har vært bud og mine pakter og fremfor alt, min kjærlighet og tilknytning til vår himmelske Fader og Jesus Kristus som har trukket meg gjennom slik at jeg kan nå se skyene spre og se en fremtid for meg selv, for å være fri til å være meg selv og Be Happy! Takk for denne artikkelen!

 5. Stephanie
  12:05 på 7 mars 2012

  Min mann Ben og jeg begge tok klasser fra Sister Svart på college, og de teller som noen av våre favoritter. Hun er en fantastisk lærer og hennes lidenskap er smittsom. Jeg følte meg så stolt av å være i hennes nærvær, hun er en kvinne med styrke og karakter faktisk.

  Hennes styrke gjennom alle hennes personlige utfordringer er et eksempel for oss alle! Jeg er så glad for at du postet dette intervjuet Neylan.

 6. GAYATRI KUSUMA
  09:24 på den 18 mars 2012

  Søster Svart veldig glad for å lese om deg ..Jeg virkelig elsker ordene som delte "For meg beskjed om at jeg har lært i livet mitt er at det er ikke hva som skjer til kvinnen, det er hva hun gjør med hva som skjer "... Jeg er fra india..right nå er jeg i US..it er helt annerledes opplevelse ... ennå kvinner i hver culture..shows meg deres ønske om å leve til sitt potensial ... Takk somuch for å være strength..to alle oss ..

 7. Maria Hasler-Barker
  05:08 på den 19 mars 2012

  Jeg jobbet for Dr. Svart mange år siden etter å ha møtt henne som misjonær i Chile. Jeg elsket å jobbe for henne og lære å bli en lærd. Hennes inspirerende tro er en av grunnene til at jeg jobber mot en doktorgrad. Hun er en utrolig kvinne!

 8. Melinda Van Komen
  16:50 på 2 april 2012

  Takk for en flott artikkel. Jeg har aldri hatt Sister Svart som en offisiell instruktør, men hun var innsatsen Hjelpeforeningens president i den gifte studentmenighet min mann og jeg deltok mens han avsluttet sin høyere grad. Jeg ble kalt til å være på Sister Svart styre, og jeg lærte mye verdifull lærdom som har tjent meg godt i min gudstjeneste i løpet av de siste 20 årene. Hun hadde en visjon av seg selv som lærer selv i den innstillingen og gitt muligheter for oss å få til å fungere og lære. Jeg har alltid vært takknemlig for hennes vitnesbyrd og at opplæring.

 9. Vickey Pahnke Taylor
  05:34 på den 18 april 2012

  Susan er en vakker kvinne full av godhet. Jeg elsker henne, og det arbeidet hun har gjort. Mer, jeg setter eksempelet hun har vært - og fortsetter å være - for så mange. Takk for å skrive om henne.

  Vickey

 10. Cheryl McCurdy Chrisetnsen
  05:57 på 1 oktober 2013

  Jeg hadde Dr. svart da hun var Susan Easton undervisning i College of Family Living. Hun ble nylig skilt og hadde tre unge sønner. Jeg likte den klassen, men år senere, hadde jeg anledning til Dr. Svart tale på en kirke temakveld. Wow! Hva en dynamisk kvinne. Jeg gikk, sa hei etter de mange år, hun syntes å huske, og vi snakket om min karriere sysler. Jeg er nesten komplett med en doktorgrad i eLearning. Dessverre, jeg er ABD og livets utfordringer krever jeg fokusere på heltid på min jobb, min helse, og min manns helse. Har elsket alle mine studier gjennom årene, og de alle har forberedt meg til min nåværende yrkesrolle. Dr. Black er en utrolig eksempel på alt som Kirkens kvinner er i stand til, en fantastisk mor, noen som overvant utfordringer skilsmisse, gjengifte, jakten på utdanning, etc. etc. etc.

 11. Martha
  09:24 på 1 oktober 2013

  Jeg elsket å ha henne som lærer! Hun var fantastisk. Takk for dette intervjuet, jeg har alltid ønsket å vite mer om henne.

 12. Judith Olson
  06:02 på den 2 oktober 2013

  Jeg la merke til at de fleste av studentene henvist til henne som søster og ikke Dr. Svart. Hmmmmmmmmmm Hvorfor det?

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline