5 mars 2012 av admin

3 Kommentarer

Always In Style

Always In Style

Jenny Sato

Med et blikk

Utdannet som lege, forlatt Jenny Sato sin medisinske praksis da hun forlot sitt hjemland Kina for å gifte seg med henne japansk mann. Nå i Yokohama, er Jenny engasjert i frivillig arbeid og utlån hennes varierte talenter til eksil samfunnet der. Hun fokuserer på hennes nye medlemskap i evangeliet og hennes 12 år gamle sønn.

Hvordan fikk du starter en karriere innen medisin?

Min mor er en barnelege i Kina, så hun oppfordret meg til å gjøre mange ting relatert til det medisinske feltet. Jeg studerte ved en medisinsk skole i hjembyen min, den Har Bin medisinske universitetet, deretter flyttet til den sørlige delen og jobbet i det sjia Menn sykehuset.

Og du har også jobbet som tolk?

Ja, det er et morsomt sammentreff. Jeg var i det sørlige Kina, og ingen andre på sykehuset snakket veldig godt engelsk; de hadde hele startet i en gammel stil kinesisk skole. Jeg trodde min engelsk var ikke veldig flytende, jeg var ikke veldig trygg på å gjøre tolke, men jeg tror det var noe annet valg siden jeg var den eneste personen som kunne prøve. Det var mange spesialister som kom fra Amerika og Singapore for å hjelpe på driften, og de trengte en tolk til å bo i drift rom og å hjelpe dem å oversette, snakke med sykepleierne, få riktig veiledning for å gjøre operasjonen ... Det er litt av et liv og død situasjon! Jeg tror jeg nettopp begynt å trene meg selv på hvordan man skal håndtere slike krisesituasjoner, og språket nettopp startet spratt ut når jeg trengte det. I begynnelsen, tror jeg at jeg har gjort mange feil, men jeg har lært av mine feil.

Jeg var en øyelege i Kina og deretter i Singapore, hvor jeg møtte min mann. På den tiden visste jeg ikke at jeg noen gang ville gifte seg. Jeg ble bokstavelig talt å bli gammel! Men vi giftet seg i Singapore og min sønn ble født der. Etterpå fikk min mann et annet oppdrag å dra til Sveits. Etter at vi flyttet, jeg tenkte jeg trengte for å utnytte den kunnskapen jeg hadde fått i Singapore, så jeg så for en jobb i Sveits. Når du flytter til et nytt land, må du endre din medisinske lisens. Det er som et førerkort: uansett hvor du går, må du endre lisensen, men i det medisinske feltet, har de ikke internasjonale medisinske lisenser så jeg måtte være litt mer fleksibel ... Jeg bestemte meg for å bare gjøre grunnleggende forskning og ingen hadde tenkt å spørre meg om medisin.

Utrolig, det var så enkelt: en professor fortalte meg at han var på utkikk etter en lab tekniker, og folk som kom for å intervjue det var brannmenn, eller folk som arbeider i et apotek som aldri hadde gjort noe teknisk arbeid! Han bare lo: Jeg var den eneste personen som virkelig møtte kravet, og han var veldig fornøyd. Jeg følte meg som i Europa, hvis du ikke er europeisk eller amerikansk, er du en tredje klasse. De anser dem for å være tredje klasse, men jeg ble ansatt veldig greit fordi jeg hadde som spesialfelt jeg har lært i løpet av min doktorgrad studier.

Jeg jobbet i immunhistokjemi i fem år, og jeg likte det veldig mye. Vi diagnostisert patologi; for eksempel hvis en lege fjerner et stykke svulst fra pasientens bryst eller hjernen, eller hvor som helst, de trenger å sende vev til laboratoriet for å gjøre immun tester, vi bruker forskjellige antistoffer for å teste ut om disse svulstene er godartede svulster eller ondartede svulster , eller bare fibroid. Vi ville teste ut akkurat hva slags svulst det var.

Når du møtte misjonærene, hva fikk deg til å lytte?

Jeg tror den første leksjonen de lærte meg var veldig interessant. Det var frelsesplanen og misjonærsøster trakk en regnbue. Det var veldig symbolsk, noe sånt som: ". Når vi tar imot Jesus Kristus kan vi krysse regnbuen og motta velsignelser" Det var ikke noe veldig pushy. Den første leksjon med misjonærsøstrene gjorde meg føler jeg ønsket å vite mer om det. Det var veldig lett å akseptere de tingene hun lærte meg.

Jeg fikk mitt vitnesbyrd gjennom Den Hellige Ånd. Den Hellige Ånd var alltid med meg, gjør meg så varm og så fredelig i mitt hjerte. Hver gang jeg hadde problemer jeg trengte for å overvinne alle de tingene jeg ikke kunne forestille seg, vi kunne bare overvinne disse vanskeligheter - ikke lett, men med Den Hellige Ånds hjelp. Det er det som fikk meg til å føle så fredelig, og det er det som ga meg en slik et sterkt vitnesbyrd. Vår Kjære himmelske Fader bryr seg om oss og Jesus er vår Frelser. Det er fantastisk.

Vår Kjære himmelske Fader bryr seg om oss og Jesus er vår Frelser.

Hva slags ting har du overveldet av Ånden?

Når vi først kom i Japan, kunne min sønn ikke melde deg inn i den internasjonale skolen. Normalt har den internasjonale skolen visse standarder, de intervjue nye studenter, og jeg tror han ikke kunne passere det fordi han ikke oppfører seg veldig bra siden vi hadde nettopp kommet fra Sveits ... Han så veldig irritabel, du vet (ler), men denne skolen var en katolsk skole, veldig systematisk og veldig formell. Nonnen som ble intervjue ham, hun var en svært gammel nonne, hun hadde et slør som dekker hodet hennes og hun ikke liker noen gutt å være veldig irritabel og veldig slem ... det er sannsynligvis det første inntrykket hun hadde fra min sønn.

Han ble i utgangspunktet nektet to ganger - nektet to ganger! Og den tiden jeg ble virkelig opprørt. Han ble ikke registrert inn i en anstendig internasjonal skole, kunne han ikke ha en skikkelig utdannelse! Vi kom hele veien fra Sveits, flyttet til Japan. Det var min manns hjemland. Jeg trodde en gang vi flyttet hit alt skulle bli veldig glatt! Det er ment å være fantastisk fordi det er hans hjemland, og han sa "alt i Japan er perfekt." Men jeg gjorde ikke føler det slik. Det var bare motsatt - Jeg trodde vi var elendig på den tiden.

Så når jeg ble medlem av Kirken, tror jeg min sønns oppførsel ble bedre. Sikkert deltar på nadverdsmøtet, gjennom den primære undervisning, hver søndag gikk han i kirken ... Jeg tror det var ikke bare den dommen ved skolen, var det en forandring i hjertet for min sønn og meg selv. Vi ble mer lydig mot Gud på en måte; vi var mer ydmyke til utenforstående, sannsynligvis til at intervjueren. Så på den tredje gangen han endelig passerte intervjuet og han kunne gå inn på skolen. Jeg ble så lettet! Jeg visste det fra mitt hjerte, det er en velsignelse fra Kjære himmelske Far. Min sønn er nå tolv år gammel, og han er høyere enn meg. Navnet hans betyr "lykkelig liv" på japansk.

Så du hadde en vanskelig tid når du først flyttet til Japan? Visste du føler deg ensom?

I begynnelsen er det alltid noen kultursjokk. Ensomheten og ikke blir akseptert ... det japanske folk er veldig høflige, men de trenger ikke snakke med fremmede så mye. Det er ikke som i Sveits eller i Amerika hvis vi går ut, noen folk borti deg, og de kan bare prate med deg på bussen eller på toget eller hva. I Japan folk er veldig reservert - de har en tendens til å holde sin egen plass. De trenger ikke alltid å samhandle med alle de andre fordi ellers vil det skape kaos i samfunnet! Så folk bli reservert og prøve å fokusere på sin egen virksomhet.

Jeg så kanskje tusenvis av mennesker hver dag, bare går forbi meg, men ingen ville egentlig si hei til meg. Det er som om du bor på en øy full av folk, men du fremdeles føler meg så ensom! Er det rart? Du er fortsatt en nobody! Jeg tror det er den tiden du trenger Gud mest, fordi Gud ønsker virkelig å kjenne deg. Han kjenner hver enkelt av oss, jeg tror det er en av de tingene jeg følte, vi trenger å komme nærmere vår Kjære himmelske Far. Det er ikke bare ensomhet, det er på en måte ... det er bare tomhet i vårt hjerte. Hvis vi ikke har Jesus i vårt hjerte vil vi alltid føler ikke meningsfylt, ikke oppfylt. Selvfølgelig, nå har jeg mange venner, og det er et stort eksil samfunnet. Og jeg hadde Kirken: Jeg ble døpt tre måneder etter møtet misjonærene, like etter at vi flyttet til Japan i 2006.

Det er som om du bor på en øy full av folk, men du fremdeles føler meg så ensom! Jeg tror det er den tiden du trenger Gud mest, fordi Gud ønsker virkelig å kjenne deg.

Og jeg forstår en del av grunnen til at du var interessert i evangeliet var fordi du ønsket å finne måter å styrke familiens forhold?

Ja, i begynnelsen av vårt ekteskap vi møtte mange vanskeligheter, og noen ganger jeg hadde konflikter med min mann siden våre meninger er forskjellige. Vi gjorde egentlig ikke setter pris på hverandre så mye i begynnelsen siden vi ikke fokusere på de tingene som kan hjelpe oss å jobbe sammen. Men gjennom å gå i kirken, lærte vi om hvordan familier er viktig for oss, ønsker Kjære himmelske Fader oss å gå tilbake til sitt rike med våre familier - det er hans plan for oss. Men Satan er alltid prøver å distrahere oss fra å fokusere på vår lykke.

Når min sønn og jeg ble først døpt, ville min mann alltid si: "Det er helt utrolig, vi har to mormonere i vår familie!" Og kjæresten min spøkte, "Du bør fortelle ham at han kommer til å bli en også!"

Jenny med sin mann og sønn.

Det er som i salmen: vi ønsker å leve med vår familie for alltid, kan familier være for alltid. Når jeg sang de salmer, jeg følte meg bare så rørt og beveget seg i mitt hjerte. Min mann kunne fortelle forskjellen i meg etter at jeg gikk til kirken. Før var jeg alltid prøver å være tøff, var jeg veldig støtende. Jeg har alltid sagt: "Åh, dette er din feil", og til slutt han følte at han kunne gjøre noe riktig for sin familie. Men siden jeg begynte å gå i kirken, jeg setter pris på de tingene han gjør for oss ... Minst jeg ikke si "Det er din feil" lenger! Jeg tror det gjør ham føle deg mye bedre. Det har vært et hjerte skiftende prosess; Bare Jesus kan frelse oss fra våre sorger og fra våre konflikter i familien vår. Bare han kan levere oss.

Fortell meg om ditt engasjement med kvinneorganisasjoner.

Jeg jobber med Yokohama internasjonal kvinneklubb, vi gjør veldedighetsarbeid. Jeg tror jeg kan bruke noen av de ferdighetene jeg har, og jeg gjør gjestfrihet arbeidet med å få de nye damene involvert. Jeg tror det viktigste gave fra Den Hellige Ånd er kjærlighet. Du skjønner, vi trenger å elske de menneskene som er rundt oss. Vi hjelper foreldreløse i samfunnet vårt. I vårt samfunn har vi fire forskjellige barnehjem, og totalt er det nesten tre hundre barn. Noen av dem er grusomt deaktivert: de trengte andres hjelp. Jeg tror det er veldig bra for alle de utenlandsboende koner å være involvert. De nyter livet i Japan, men de har ikke alltid føler noen forpliktelse til å hjelpe de trengende, så jeg hjelpe dem å realisere de kan gjøre noe bra for lokalsamfunnet: det er derfor jeg er involvert. Vi gjør fundraising; vi arrangere fester for barnehjemmene, får vi expat koner for å kjøpe julegaver for de foreldreløse. Vi arrangerer også for dem å ha kontakt med de lokale barna, så for eksempel de lokale barna kan gå til skolen for å leke med dem.

Det har vært et hjerte skiftende prosess; Bare Jesus kan frelse oss fra våre sorger og fra våre konflikter i familien vår.

Fortell meg om din personlige stil.

Jeg elsker mote! Selvfølgelig, som en mormon dame, jeg vil ikke kle seg svært utsatt og jeg må alltid ha beskjeden kjole. Jeg liker alt som en mormon dame, selv om vi bære plagg. Jeg elsker klær, og nå kunne jeg ikke forestille tar av meg klærne, det er min favoritt ting. Jeg føler meg så velsignet går med klær fordi vi fortsatt kan kle opp søt og meget attraktiv uten å vise så mye av kroppen vår, siden kroppen vår er et tempel. Jeg tror folk virkelig føler jeg er veldig lett å nærme seg, selv om jeg kle opp veldig trendy og veldig frekk. Det er en måte for folk å gi et godt inntrykk til andre. Hvis vi respekterer oss selv mer jeg tror vi får mer respekt fra andre. Hvis vi er kledd beskjedent, har vi mer respekt fra andre.

Hva er en av de største livsvisdom evangeliet har lært deg?

Det er mange lærdommer! Men kanskje den største er å være ydmyk. Noen ganger kan jeg være veldig stolt, som om jeg gjorde noe virkelig flott, eller noen ganger mine venner alle prise meg fordi jeg gjorde noe vellykket, og uansett hva - i mitt hjerte, skal jeg ikke være stolt, skal jeg alltid være ydmyk. Gud ønsker at vi skal være lærevillig. I det hele Mormons bok, er det bare å lære oss ikke å være stolte - vi alle lære at stolthet syklus: Jeg liker denne leksjonen i Mormons bok, for ikke å være stolte. Alle synder er knyttet til stolthet, selv drepe eller stjele. Når vi blir stolte og ikke ydmyk, da vil vi ikke høre på Gud lenger. Vi tenker: "Å, jeg kan gjøre det! Jeg trenger ikke Gud! "Men egentlig er det egentlig ikke sant. Og jeg lærer min sønn ikke å være stolt: når han får en fin karakter han blir opphisset og jeg sier: "Du må være takknemlig til Kjære himmelske Far. Dette er ikke bare på grunn av deg, er det også en velsignelse for vår Kjære himmelske Far. "

Med et blikk

Jenny (Tan Yi) Sato


Sted: Yokohama, Japan

Alder: 43

Sivil status: Gift

Barn: En 12 år gammel sønn

Konverter til Church: 26 september 2006

Skoler Deltok: Singapore National University

Språk hjemme: japansk og engelsk

Favoritt Hymn: «I all evighet»

Intervju av Lydia Defranchi . Bilder brukt med tillatelse.

3 Kommentarer

 1. Lydia
  11:30 på 6 mars 2012

  Det var en sann glede møte med Jenny - Jeg er spesielt glad i hvordan hun snakker om å være en "Mormon Lady". Det er ganske et par sko å fylle, å være en Mormon Lady :)

 2. Som Sistas i Sion
  11:47 på 7 mars 2012

  Søster Sato du har en slik måte med ord. Vi elsker måten du bruker "Kjære himmelske Fader" fordi Gud virkelig bør være kjært for oss, som vi er til ham. Konseptet du beskrevet av å være på en øy omgitt av mange mennesker, men likevel føle seg ensom er ikke så rart som det kan virke. Vi tror at det er mange mennesker som kan forholde seg til dette. Det har vært tider i livet vårt når vi har følt på samme måte også. Det virker som du var i stand til å komme forbi disse følelsene av isolasjon og hva et testament som er av hvordan vi har makt til å forandre de tingene som skjer i livene våre. Selvfølgelig er det ikke lett, men gjennom vår Kjære himmelske Far er alt mulig!

  Takket MWP for å introdusere oss til en annen våre søstre i evangeliet!

 3. kay
  09:48 på den 13 april 2012

  Jeg ble imponert over hvor mye hun nyter livsstil som en Mormon Lady. Hun er et godt eksempel på å nyte de privilegier og evangeliets velsignelser.

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline