27 mars 2013 av admin

8 Kommentarer

"Hvor langt kan jeg Soar?"

"Hvor langt kan jeg Soar?"

Seraphine Kapsandoy Jones

Med et blikk

Etter å ha lidd religiøs forfølgelse og å miste en forelder i ung alder, har Seraphine Kapsandoy Jones hadde sin rettferdige andel av prøvelser. Men 35-åringen opprinnelig fra Kenya sier hun ikke bekymre seg for ting hun ikke kan kontrollere. Hun fokuserer på hennes tro, mål og muligheter til å tjene. Nå hjelper doktorgradsstudent ved University of Utah inspirere, styrke og motivere kvinner til å sveve høyt.

Du og din familie var pionerer i kirken i Kenya. Fortell meg om din families konvertering.

Jeg er født og oppvokst i Nairobi, Kenya. Min far gjorde hans lavere og høyere grads studier i New Mexico, og da han kom tilbake til Kenya, var han en mormon. Jeg var syv år, og jeg visste ikke hvem mormonere var; vi ble oppdratt katolikk. Min mor var svært religiøs, så konvertering var ikke en enkel ting for henne, men hun så hvor mye kirken forandret min far og som hadde en stor innvirkning på hennes beslutning om å bli døpt.

Jeg ble døpt da jeg var åtte år, i en dam med rennende vann. Det føltes bra. Det føltes rensing. Mine eldre søstre, Joyce og Sylvia, og min yngre bror og søster, Samuel og Sariah, også sluttet seg til kirken. Siden kirken ikke ble registrert i Kenya, hadde vi kirken hjemme. Vi ville våkne opp og gå til stuen. Min far nadverden og en av oss ville holde en tale. De var våre søndager. Det var moro.

Seraphine og hennes mor

Seraphine og hennes mor

Ganske snart begynte vi å ha andre mennesker delta. Min far sporet opp andre medlemmer av menigheten i området. Vi dannet en liten gren og møtte på et hus, og til slutt fikk kirken registrert.

Var det mye motstand mot kirken?

Andre kirker visste ikke mye om mormonere. De gjorde en god jobb med å male oss som djevelen tilbedere. Faktisk vi selv kom på forsiden av det nasjonale papir med overskriften «mormoner:. Devil tilbedere"

Jeg var den eneste Mormon i min all-girl katolske videregående skole og husker viserektor ringer meg inn i hennes kontor og spør meg hvilken religion jeg var. Jeg tok henne en Ensign og Mormons bok, og så alt dette dramaet begynte å brygge fordi kirken hadde nettopp blitt registrert, og det var nytt og folk hadde bekymringer. Det var latterlig det de sa om oss. Men vår himmelske Fader hadde forberedt en måte å håndtere all latterliggjøring.

Du fortalte meg din far døde da du var ung. Hvor gammel var du?

Jeg var 14 år, i åttende klasse. Han var på reise til gården vår i Kitale og en semi-lastebil traff sin SUV.

Husker du hørt nyhetene?

Å, ja, det har brent i mitt sinn. Det var en mandag. Jeg var på skolen. Jeg så mine søstre kommer til å få meg-og jeg trodde det var merkelig, fordi mine søstre kom aldri til å få meg. Det var alle disse bilene foran huset vårt og i bakhodet mitt jeg visste hva det var, men jeg hadde ikke lyst til å vite. Min mor ble sittende på hennes seng med noen kvinner, og hun fortalte meg at vi mistet et medlem av familien vår. Jeg kokte opp en idé om en tante eller onkel-det kunne ikke være min far. Jeg vil aldri glemme det. Det var tøffe tider.

Den største gaven vi har fått fra min far var ikke de materielle eiendeler. Det var evangeliet.

Hva husker du best med din far?

Den største gaven vi har fått fra min far var ikke de materielle goder, det var evangeliet. Det har vært grunnlaget for alt. Det holder meg propelling fremover.

Hvordan fikk din fars død påvirke din tro?

Det forandret meg. Jeg spurte mye. Og jeg hadde mye sinne. I den alderen, gjør ingenting fornuftig. Det var først senere i livet at jeg begynte å forstå.

Min fars første målet var å få kirken registrert og hans andre mål var å få familien sin til templet. Da han døde, ble kirken registrert, men vi hadde ikke gått til templet ennå. Vi begynte å spare penger til å ta turen til Johannesburg Sør-Afrika tempel. Vi fastet og ba, og selv om det virket så umulig, følte vi fred at alt ville ordne seg. Like etter var det en Hjelpeforeningens gruppe i USA som setter penger sammen for å hjelpe oss å reise til templet. Det var et mirakel og svar på våre bønner. Vår familie ble forseglet, og jeg tror det er da min tro virkelig begynte å vokse.

Hva slags ting lærte du av moren din å vokse opp?

Min mor lærte oss fra en tidlig alder hvordan du kan spare pengene våre. Etter min far gikk bort, hadde min mor å av og til reise opp landet til gården for å jobbe, og hun ville gi oss 200 shilling mens hun var borte. Jeg lærte å strekke en skilling; hun ville komme tilbake, og jeg vil ha endring venstre.

Da jeg kom til USA, leste jeg alt jeg kunne for å lære om hvordan å være økonomisk kunnskapsrike. Min største motiverende faktor for å være økonomisk kunnskapsrike var at jeg ikke ønsker å se familien min lide.

Etter high school, gikk du bort for å studere sykepleie ved Mississippi University for Women. Hva var det ut?

Kirken er ikke veldig stor i Columbus, Mississippi. De hadde bare én menighet, men det var behagelig og gjorde meg føler at jeg var hjemme. Kirken var en ting som ga meg trøst og fred. Det er interessant å se at vår himmelske Fader forbereder deg for alt. Folk vil skuffe, det er en garanti, men evangeliet vil aldri skuffe. Hvis du har som fundament av tro, har du noe å falle tilbake på å gi deg styrke.

Folk vil skuffe. Men evangeliet vil aldri skuffe.

Fortell meg om din beslutning om å komme til Utah.

Jeg flyttet for å være med min søster og også forfølge diplomstudium ved University of Utah. Flytte til Utah var vanskelig. Jeg følte at jeg var i en blender, og jeg fortsatt oppleve det. Det var ikke bare evangeliets kultur, det var det faktum at jeg kom fra Afrika til Utah-en helt annen kultur. I begynnelsen gjorde dette dateres ganske interessant. Jeg er ganske heftig noen ganger-vel, jeg vet ikke om du vil kalle det flammende eller sta, men jeg vet hva jeg vil og jeg trenger ikke gå på akkord med grunnleggende. Å kunne finne noen jeg kunne forholde seg til var vanskelig. Jeg ba om det mye. Og jeg kom til den konklusjon at hvis det ikke var ment å være, at jeg ville være greit. Men jeg ønsket mitt liv til å telle for noe. Jeg hadde ikke lyst til å kaste bort livet mitt. Så jeg fokuserte på de tingene jeg kunne styre og mine evner. Jeg spurte meg selv: "Hvor langt kan jeg sveve?" De sier at himmelen er grensen, og vi er de eneste som setter grensene på oss selv, så vi trenger å teste grensene.

Jeg er en problemløser. Jeg gikk tilbake til min patriarkalske velsignelse mye når ting ble uklart og forvirrende. Det er lett å gjøre dårlige valg, og du virkelig trenger å ha noe å gå tilbake på å jorde deg.

Seraphine3

Annet enn din patriarkalske velsignelse, hvordan fant du overleve de uklare eller forvirrende øyeblikk?

Gode ​​venner. Du må finne de viktige venner du kan feste med. Noen ganger du ikke ser rett og du trenger et annet perspektiv.

Og jeg ba. Jeg tilbrakte mye tid sammen med vår himmelske Far. Mange netter jeg ville ta selvransakelse og gjøre sjel søker. I mine bønner, sa jeg, "Du vet hva som trengs, og du vet timing. Så jeg la dette opp til deg. "

Jeg har også prøvd å leve utenfor meg selv fordi det er så mange ting som må gjøres, og hvis du fokuserer på disse tingene, får du så mye mer ut av livet. Selv møte Matt, min mann, var jeg ikke fokusert for mye på å bli gift. Jeg var fokusert på andre ting som min jobb og skole og engasjement i samfunnet. Da han kom, ble jeg ikke engang betale oppmerksomhet.

Du er veldig involvert i samfunnet. Hva alle gjør du?

Jeg tjener på styret i Women World Health Initiative, en nonprofit dedikert til helsetjenester for kvinner i Senegal. Jeg er i mitt siste år av mitt PhD-program. Jeg jobber også på Intermountain Healthcare. Jeg tjener i Unge kvinner er i min menighet. Og gjøre en masse andre prosjekter på siden. Også, jeg har vært gift i mer enn to år.

Når du lærer en kvinne, lære deg en familie og en nasjon.

Hva ville drømmejobben være?

Min drøm er å starte noe som gir kvinner [i Kenya] mulighet og valg og ressurser. Når du lærer en kvinne, lære deg en familie og en nasjon.

Seraphine4

Hva du ønsker trenger flere folk visste om livet i Kenya?

Livet i Kenya er morsomt og veldig dynamisk. Maten er også fantastisk.

Har du en favoritt afrikansk måltid?

Sukuma wiki (kale), og pilau og chapati.

Hvis du kunne gi ett råd for kvinner, hva ville det være?

Vær sterk. Kjenn deg selv. Kjenn din verdi. Vet at vår himmelske Fader er bak deg. Nurture din verdi og aldri selge deg selv kort.

Med et blikk

Seraphine Kapsandoy Jones


SeraphineBW
Sted: Salt Lake City, UT

Alder: 35

Sivilstatus: Gift

Yrke: Cardiovascular kliniske programmene Manager hos Intermountain Healthcare

Skoler Deltok: Mississippi University for Women; University of Utah

Språk som snakkes i Hjem: engelsk og swahili

Favorittsalme: «Oh My Father"

Intervju med Katherine Peterson . Bilder brukt med tillatelse.

8 Kommentarer

 1. Carri
  06:36 på den 28 mars 2013

  Seraphine, jeg har sett deg mange ganger om visdom. Du er helt troverdig og pålitelig. Du holder deg selv og andre til høye standarder. Du har en dyp brønn av empati. Det er en stor glede å være din søster og kollega.

 2. Kate
  07:12 på den 28 mars 2013

  Jeg elsker hvordan hennes bryllup bilde viser en smeltedigel av livserfaringer: Kenyanske, amerikanske og Mormon :)

 3. Bridget Shears-Lee
  07:14 på den 28 mars 2013

  Hva en fantastisk kvinne Seraphine Is. Jeg er alltid overrasket over hvor Jordet hun er. Hun er en vakker person, både innvendig og utvendig. Hun har den beste sans for humor og selv i tider med stress Hun holder en Positvw perspektiv. Hun er en av mine beste venner, og jeg elsker henne som en venn og som en datter. Jeg er alltid stolt av henne og hennes prestasjoner, og jeg er beæret over å være hennes venn og kollega.

 4. ches
  05:04 på den 29 mars 2013

  Denne kvinnen er vakker!

 5. Whitney B.
  05:21 på den 29 mars 2013

  Hva en fantastisk kvinne av tro! Jeg elsker at evangeliet om Jesus Kristus er like sant her som det er i Kenya!

 6. Carrie
  07:19 på den 29 mars 2013

  Du slutter aldri t forbause meg! Jeg savner deg og blir så glad for å se deg igjen !! Før enn senere !!!

 7. Erin
  06:55 på den 29 mars 2013

  Du høres ut som en veldig fascinerende person, og jeg håper jeg får møte deg en gang. Takk for din historie og eksempel på å holde seg sterke i evangeliet selv når folk skuffe.

  (Elsker bryllup bukett og farger, også. Gorgeous.)

 8. Anne K.
  07:22 på den 31 mars 2013

  Akkurat da jeg trodde jeg kjente deg, jeg leste denne artikkelen, og innse at det er mye for deg at jeg aldri selv visste. Det brakte tårer i øynene å lese om dine kamper med aksept som mormonere i Kenya og bestått av din far. Du er en inspirasjon for oss alle, og jeg er heldig som har hatt noen år å bli kjent med deg på MUW. Jeg tror at far har så mange fantastiske ting planlagt for deg, Matt, din mor, brødre og søstre. Det er herlig å se din innsats i samfunnet og spesielt med de unge afrikanske kvinner. Vi trenger flere kvinner som deg i samfunnet vårt, kvinner som vil inspirere, ikke stoppe på en dør blir slengte i ansiktet deres, holde ut, vise verden at kvinner (uavhengig av hvilken del av verden de kommer fra) kan gjøre store ting og holde nå for himmelen. Hold være tro mot hvem du er, og jeg håper å få muligheten til å krysse baner igjen en dag.

Legg igjen en kommentar

SEO Drevet av Platinum SEO fra Techblissonline