17 tetor 2009 nga admin

14 Komentet

Zgjedhja ndërmjet të drejtave dy

Zgjedhja ndërmjet të drejtave dy

Chelsea Shields Devijuar

Në një vështrim

30 shtator 2009, Baltimore, MD

Në vitin 2001 në moshën 20 vjeçare, Chelsea Devijuar arratis presion kulturor të martohen të rinj duke ndjekur një ëndërr të fëmijërisë: Ajo bleu një biletë aeroplan dhe regjistruar në Universitetin e Gana. Chelsea shpenzuar vitin e kaluar duke jetuar në Gana përsëri, duke studiuar ceremonitë shëruese të priftërinjve tradicionale shpirtërore për kërkimin e saj disertacionit të doktoraturës. Ajo diskuton bollëkun e zgjedhjeve divergjente por po aq të mira në jetën e saj dhe se si ajo është mësuar të jetë e vërtetë për veten e saj.

Në jetën time, nuk janë vazhdimisht të kundërta realitetet ku të dy anë janë të vërteta. Jam rritur në një familje shumë tradicionale Mormonit: babai im është një Sistemi i Arsimit Kisha mësues në seminar, nëna ime është një mom rrinë në shtëpi nga tetë fëmijët. Por unë gjithashtu kanë këtë jetë të çmendur në Afrikë. I shoh ata si dy jetë të ndryshme, por ka një gjë që shkon nëpërmjet saj dhe është kjo ide që ka më shumë se një "e drejtë". Të dyja këto jetës janë të mira. Për disa arsye unë kam qenë në gjendje të caktojë në një besim udhëzuese në aftësinë time për të ditur se cili prej dy rrugëve të mirë është e drejtë për mua.

Unë kam qenë një vajzë shumë e bindur dhe unë kurrë nuk bëri asgjë të gabuar, por unë gjithmonë ka pasur mendime të ndryshme. Më kujtohet një kohë të veçantë kur isha në kopshtin e fëmijëve dhe baba im erdhi në shtëpi nga puna. Unë u rrit në prehrin e tij dhe më pyeti, "Çfarë doni të jetë kur të rritesh?" Mendova, dhe unë më në fund tha: "Unë dua të jem President i Shteteve të Bashkuara!" Dhe babai im tha, " E pra, ju nuk mund. Burri juaj do të duhet të jetë president, shkaku ju do të shikuar fëmijët. "Unë kam qenë vetëm ky fëmijë i vogël, por më kujtohet në mënyrë të qartë që unë thashë," Jo, unë mund ta bëjë këtë. Ai mund të shikojnë fëmijët. "Unë absolutisht dashur dhe e respektuar baba im, por e dija se edhe në atë moshë që përgjigjja e tij nuk duket e drejtë për mua.

Mormon Woman Strayer 2

Një shembull tjetër ka ndodhur në klasën e shkollës, kur familja ime shkoi në një prodhim të West Side Story. Ne ishim të gjithë duke qeshur më pas, sepse kam pasur një dëshirë e fortë për një nga personazhet Latino - Unë mendoj se emri i tij ishte Chico. Prindërit e mi ishin duke u përpjekur për të mësuar një mësim dhe të ngacmohem mua: "Nuk mendoj se martesa interracial është e mirë. Pse ju gjithmonë si 'CHICOS'? "Dhe më kujtohet duke menduar," Çfarë është e gabuar me atë? "Ajo kurrë nuk e kishte kaluar mendjen time se kjo ishte një gjë e keqe. Kjo ishte një kohë të gjatë më parë, por këto ndjenja ishin në Mormonit menduar në atë kohë. Ata kanë ndryshuar që nga viti, por edhe në atë kohë ndjeva impulse të kundërta. I dashur Kishën dhe ishte i bindur, por një pjesë tjetër e mua e dinte këto pika pseudo-doktrinale nuk kishin të drejtë.

Këto impulse të kundërta luajtur veten jashtë kur kam marrë në Universitetin Brigam Jang për kolegj. Unë u takua këtë djalë të mrekullueshëm: bukur, misionar e kthimit, nga një familje e pasur. Ai ishte i dashuri im i parë i vërtetë. Por unë kam qenë i sigurtë që kam kërkuar të martohej me të - kjo nuk ishte se kam menduar se ishte e gabuar që të martohet këtë djalë, ajo ishte vetëm se isha i pasigurt. Pas gjashtë muajve të parë të takim atë, kam filluar marrjen presion intensiv nga udhëheqësit e mia kishës dhe kolegët e të martohej me të. Im peshkop më thirri në zyrën e tij për të më thoni martoheshin ky djalë do të ishte një gjë e mirë. Unë dëgjova, "Ju do të martohej me të, nëse ju jeni një person më i mirë." "Ju do të ndjehen të drejtë në lidhje me atë nëse ju ishin duke jetuar jetën tuaj të drejtë." Gjyshja ime në të vërtetë më tha, "Ai djalë është gjëja më e mirë për ju "A mund të besoj se kjo!

Në mendjen time e dija se nuk ishte e keqe - si mund të jetë i keq? Por kjo nuk ndjehen të drejtë. Unë nuk e kishte marrë mbështetje nga të gjithë në kulturën time. Nuk kishte asnjë narrative që të më lejohet të them, "Po, ai është i përsosur, por unë nuk do të ndjehen të drejtë dhe kjo është në rregull për mua për të ndihen në këtë mënyrë."

Kjo vazhdoi për një kohë të gjatë - mbrapa dhe me radhë - dhe vazhdova ndjenjë bllokuar. Në mendjen time, kjo ishte ky moment i madh dhe unë kam për të thyer disi larg që të kuptoj se çfarë unë me të vërtetë ndjerë në fytyrën e një kulture që ishte kaq të dhënë për të më shtyrë një drejtim.

Nuk kishte asnjë narrative që të më lejohet të them, "Po, ai është i përsosur, por unë nuk do të ndjehen të drejtë dhe kjo është në rregull për mua për të ndihen në këtë mënyrë."

E vetmja mënyrë unë mund të kuptoj se për t'u shkëputur nga ky presion ishte që të kthehet në një qëllim unë e kam pasur që kur isha një vajzë e vogël: Unë të kërkuar për të shkuar në Afrikë. I kishte kërkuar për të shkuar ndonjëherë që nëna ime e kishte marrë me qira rrënjët nga biblioteka, kur unë isha një vajzë e vogël. I përdorur atë si justifikim time për të thënë, "Unë nuk mund të martohen deri sa unë kam arritur këtij qëllimi." Por problemi me këtë është se njerëzit ri-interpretohen qëllimin tim për të përshtaten pritjet kulturore: "E pra, ju të dy mund të shkoni në një mision në Afrikë bashku një ditë. "Më në fund, u ndjeva aq të bllokuar që në vitin 2001 kam blerë një biletë dhe shkoi në Afrikën Perëndimore me veten time në moshën 20 vjeçare, kurrë nuk e ka larguar nga vendi përpara.

Ju keni qenë ende të regjistruar në BYU në këtë kohë. A ju shkoni në një studim zyrtar jashtë vendit nëpërmjet shkollës?

Jo, kam aplikuar në Universitetin e Gana si student i pavarur. Ishte e frikshme. Unë vetëm fluturonin mbi shpresuar se do të të gjithë të punojnë jashtë për shkak se e-mail ishte ende aq e keqe atje.

Qëllimi im ishte thjesht për të përjetojnë Afrikë. Nuk kisha asnjë ide se do të shkojë përtej kësaj vizite të parë. Unë mendova se vetëm do të martohen. Unë kurrë nuk e kishte parashikuar një të ardhme për veten time. Dhe Afrika ishte kaotike - ajo nuk ishte kjo e bukur, gjë e planifikuar. Ishte një budallallëk, vajzë pa kuptim që kërkuar për të bërë diçka të ndryshme dhe ndjerë bllokuar. Ishte më shumë një litar shpëtimi. Unë vetëm e kishte për të bërë atë, unë kam për të ushtruar një kontroll mbi jetën time.

A e keni të mbetet aktiv në Kishë në Gana edhe pse jeni ndjerë këto tensione me kulturën lidhur martesë?

Po, shumë kështu, sepse unë ndjeva si ata të dy ishin të drejtë. I love Kishën dhe anëtarët. Unë kurrë nuk ndjeva i braktisur nga Ati Qiellor apo ndjehet si lutjet e mia apo përvoja ime personale janë zvogëluar ndonjëherë, si unë nga kultura. Në lutjet e mia personale ndjeva shumë i bindur se Zoti e deshi atë që bëja. Pra, nuk ishte se konflikti midis asaj që njerëzit e tjerë mendonin ishte e mirë dhe ajo që, thellë poshtë, dija ishte e mirë për mua.

Kur kam marrë përsëri nga Afrika, përgjigja nga Zoti erdhi si, "Ju keni marrë dy zgjedhje, dhe ata janë të dyja të mëdha. Ju mund të martohen dhe të jetojnë një jetë që ju e dini tashmë: Martesa, fëmijët, duke qëndruar në shtëpi. Kjo është diçka e mirë dhe ju mund të keni atë. Ose ju mund të keni një jetë ju nuk e dini asgjë rreth. Kjo është një propozoj bosh. Kush e di në qoftë se ju do të gjeni dikë tjetër që të martohet, kush e di në qoftë se ju do të ketë sukses në çdo gjë. "Unë shkova me propozoj bosh dhe vendosi të mos martohet me djalë. Unë vetëm mori një hap off buzë.

Pra, si e keni përcjellë këtë përgjigje? Cilat ishin hapat tuaj të ardhshëm?

Pasi u ktheva, ajo ishte gati tre vjet para se unë datë dikush tjetër. Unë pothuajse ndjeva tradhëtuar: Pse ndjehem i impresionuar për të ndjekur këtë rrugë në qoftë se nuk kishte asgjë, ose askush tjetër për mua? Looking back, unë të kuptojë se ishte dhuratë: Unë kam qenë në gjendje për të përfunduar dhe të marrë hapin e ardhshëm pa çmenduri e djemve. Unë nuk ishte e mjaftueshme për të bindur ende për të ndjekur ëndrrat e mia. Unë nuk kam asnjë shembuj në jetën time të grave që punonin ose kishin diploma të avancuara. Mbretëria ime e mundësive ishte aq i kufizuar. I kishte aplikuar për të diplomuar shkollë kur takova njeriun Unë përfundimisht do të martohen, dhe më kujtohet në të menduarit tim mendje, "Aplikova dhe u pranua, por ndoshta unë nuk do të shkojë në të vërtetë, ose ndoshta unë nuk do të përfundojë, sepse unë ll kanë fëmijët. Apo diçka do të dalë. "Burri im është ngritur nga një baba të vetëm në një shtëpi krejtësisht të ndryshme, dhe tha:" E pra, pse nuk do të shkoni? Pse nuk do të përfundojë? "

Unë jam kurioz për përvojën tuaj në kishë në Afrikë gjithë viteve që ju keni qenë duke shkuar atje. Cili ishte Kisha si në Ganë në vitin 2001 kur keni shkuar, dhe se si ajo ka ndryshuar gjatë tetë viteve të fundit?

Kur kam parë mori atje në fund të vitit 2001, selia për të gjithë zonën e Afrikës Perëndimore janë të vendosura në një kat të një ndërtese biznesi të quajtur Shtëpia e Gjirit. Në fakt, kur kam marrë atje unë kam për të pyetur rreth edhe për të gjetur se ku ishte. Ka pasur vetëm disa misionarëve në qytete. Vitin e kaluar kam kaluar atje, ka mbi dymbëdhjetë aksione në vetëm Akra. Ne kemi ndërtesa: një ndërtesë të tërë të madhe kisha në Medine, të shumta në Kumasi, të shumta në Akra. Një përbërje e tërë e cila tani shtëpitë e Perëndimit zyrat afrikane zonë me një Qendra e Trajnimit Misionar që kam ndihmuar hapur. Unë nuk e di numrat specifike ... Unë thjesht shkoni atje dhe të shohim ndërtesat rritet! Një shumë prej njerëzve të cilët kanë qenë pleqtë e kuorumit presidentët dhe peshkopët kur kam shkuar tani ka edhe presidentë kunji dhe autoritetet zonë.

Cilat janë disa nga karakteristikat e mrekullueshëm të grave të Mormonit në Gana? Cili është kontributi i tyre më i madh për Kishën atje?

Për t'iu përgjigjur kësaj, ju duhet të dini diçka rreth asaj se si struktura e kishës është perceptuar atje. Hierarkia jep njerëzve një vend, një strukturë tradicionale që është duke u humbur në fshatrat e tyre dhe sigurisht qytetet e tyre. Pra, si njerëzit lëvizin në qytete, ata janë pjesë më e tradicionale "nëna mbretëreshë" e tyre ose "pleqtë e fshatit", strukturë që mban njerëzit së bashku. Kisha me të vërtetë e ka rritur në: Ajo ka mësimet e shtëpisë , ajo ka familje, ajo ka ndërtuar në pozita të pushtetit drejtë dhe autoritet. Ai jep njerëzve përgjegjësitë që ata nuk janë duke marrë në kulturën e tyre politike në vend. Ai siguron një vend për të gjithë, duke përfshirë edhe gratë e Shoqatës së Ndihmës presidencës.

Në strukturën tradicionale të fshatit, si nëna mbretëreshë, gratë me të vërtetë kanë shumë fuqi. Ata nuk janë nën pleqve apo nën shefit. Mendimi i tyre është ajo që është: Kjo është e barabartë. Një shumë e grave GHANIAN unë e di në Kishë të kryer këtë besim gjatë në thirrjet e tyre të kishës. Gratë Mormon në Amerikë nuk e kanë këtë qëndrim të njëjtë. Ne të ndjehen si mendimet tona janë të dobishme dhe ata ndihmojnë në korrelacion, por qëndrimi ynë është se Shoqata e Ndihmës është një degë e një hierarki më të madhe. Për shumë gra ganezë, kjo nuk do të vazhdojë deri mendjet e tyre. Kjo është e tyre duke e quajtur , ata janë duke menduar për të marrë zbulesë , kjo është shpallja e tyre. Se besimi është diçka që është e mahnitshme për mua dhe me të vërtetë diçka për të kërkoni për të.

Në strukturën tradicionale të fshatit, si nëna mbretëreshë, gratë me të vërtetë kanë shumë fuqi. Ata nuk janë nën pleqve apo nën shefit. Mendimi i tyre është ajo që është: Kjo është e barabartë. Një shumë e grave GHANIAN unë e di në kishë të kryer këtë besim gjatë në thirrjet e tyre të kishës.

Nga ana tjetër, gratë në fshatra janë shumë të ndryshme nga gratë në qytetet, dhe kështu kisha është shumë e ndryshme në fshatrat. Sepse gratë e fshatit tradicionalisht nuk janë dhënë si arsim shumë si burrat, ata nuk janë aq të shkolluar dhe nuk flasin anglisht, në mënyrë që besimi dhe këmbëngulës është që nuk ekzistojnë. Të gjitha të letërsisë dhe manualeve të Kishës janë në anglisht, dhe shumica e grave nuk mund të lexojnë Twi, gjuhën e tyre amtare, për të mos përmendur anglisht, kështu që ata nuk mund të lexojnë ose të mësojnë mësimet. Në shumicën e fshatrave degët e kam ndjekur, janë zakonisht 25 deri në 30 burra të pranishëm, dhe mund të ketë disa vajza teenaged dhe një grua e vjetër. Gratë janë të frikësuar dhe zakonisht nuk vijnë. Gjatë vitit të kaluar në fshatin po jetoja në, kemi pasur një takim të Shoqatës së Ndihmës herë. Dega e kishte një president të Shoqatës së Ndihmës dhe ajo mund të japin mësim në Twi, por për shkak se ajo kishte për të lexuar manualin në anglisht ajo nuk ndjehen rehat duke pohuar veten si një mësues. Një herë kam insistuar "Le të bëjmë Shoqatën e Ndihmës!" Peshkopi erdhi dhe dha mësimin.

Unë nuk dua që njerëzit të mendojnë se është kështu në të gjithë vendin. Në Akra, ku njerëzit mund të lexojnë dhe janë më të arsimuar dhe ka misionarë çift, ajo është e ndryshme. Por për shkak të Priftërisë dhe për shkak se njerëzit e çmojnë dhe nderojnë atë dhe të shikojnë atë si një bekim, ajo shpesh frikësuese për gratë. Burri im dhe unë kam një qëllim e duke u përpjekur për t'u angazhuar gratë në degën tonë lokal dhe marrjen e tyre për të folur më shumë në Shkollën e së Dielës.

A do ta përshkruani programin tuaj akademik dhe atë që keni bërë për vitin e kaluar në Ganë?

I diplomuar në Antropologji në BYU dhe mori pjesë në Universitetin e Bostonit (BU) për shkollë diplomuar ku kam punuar në punën e doktoraturës në Biologjike dhe Antropologji Kulturore. Unë zgjodha këtë fokus kështu që unë mund të studiuar healers tradicionale që unë kam punuar me të që kur kam filluar të shkojnë në Gana. Në BU, ata kanë qendrën e lartë afrikane Studime në kombin. Kështu që unë kam qenë në gjendje për të mësuar gjuhë të veçanta afrikane dhe të ndjekin kurse të specializuara që unë nuk do të kishte qenë në gjendje për të marrë diku tjetër.

Pasi kam bërë këtë studim jashtë vendit të mi në vitin 2001, unë u ktheva në BYU dhe filloi kryesor studimi verore jashtë vendit udhëtime në Gana me ndihmën e një profesori. Në rrjedhën e këtyre udhëtimeve, dhe si rezultat i punës sime si një universitare, kam bërë kontakte me të vërtetë të mëdha: healers tradicionale me të cilin unë u bënë miq. Këto miq lejohet mua për të parë të ceremonive që asnjë person mesatar mund të ecin vetëm në. Kam vendosur unë të kërkuar për të studiuar këto ceremonitë më tej. Këtij viti të kaluar, burri im dhe kam kaluar gjithë vitit në Gana për të bërë kërkime tim disertacion. Unë kam qenë në gjendje për të shkuar në ton e ceremonive të gjithë vitit dhe rekord aspektet kulturore të feve të tyre, hierarkisë, perëndive, ajo që shpirtrat e ndryshme të thotë, se çfarë ndodh në të vërtetë gjatë ceremonisë. E gjithë struktura.

Chelsea participating in a healing ceremony in Ghana.

Cila është feja e tyre tradicionale?

Feja indigjene në Gana është quajtur Ashante dhe një nga besimet themelore është se ka një Zot i gjithëfuqishëm, por ai nuk ndërveprojnë me njerëz. Më poshtë tij janë perënditë e vogla që ndërveprojnë me njerëz. Dhe nën perënditë më të vogla janë ndërmjetësuesit - priftërinjtë e njeriut - të cilët janë në gjendje të komunikojnë me të dy perëndi të vogla dhe me njerëzit. Sepse ka edhe një besim në magji, keni nevojë për këto healers, këto priftërinj, për të ju mbrojtur nga të qenit të mallkuar, të gjetur se kush është duke bërë mallkimi dhe të të shëroj nga mallkimi.

Ekziston edhe një besim që ju jeni të lindur me një shpirt dhe një trup, dhe kështu që nuk ka një botë e tërë fizike dhe një botë shpirtërore dhe ata të bashkëveprojnë. Nëse shpirti juaj është dëmtuar, ajo mund të ndikojë në trupin tuaj fizik. Njerëzit zakonisht nuk shkojnë në healers shpirtërore menjëherë. Kjo është zakonisht pas diçka të vogël - të themi, një infeksion - ende mbetet i pranishëm dhe e keni provuar mjekët dhe opsione të tjera. Në këtë pikë, ju mund të thoni vetes: "Ndoshta nuk është trupi im fizik që është i sëmurë. Ndoshta unë kam një sëmundje shpirtërore. "Ju mund të shkoni edhe në healers për çështje thjesht shpirtërore, të tilla si, dikush mallkuar ju dhe ju doni mallkimi hequr. Ose ju doni të bëni mirë në një provim dhe ju doni perënditë të kujdeset për ju.

Këtij viti të kaluar, unë isha duke folur me një njeri që është i LDS dhe gjithashtu merr pjesë në ceremonitë indigjene shëruese herë në një kohë. Ai dhe unë u diskutuar se si shumë afrikanë janë tani duke pranuar fetë jo-autoktone si Krishtërimit dhe Judaizmit dhe Islamit. Ai e solli deri në pikën që me fetë tradicionale afrikane, shumë nga dënimet janë pashmangshëm: Nëse ju bëni diçka të gabuar, ju do të shihni dënimin menjëherë. Ju do të merrni të sëmurë ose të biznesit tuaj do të dështojnë, diçka të tillë. Dënimi është i menjëhershëm. Ndërsa me ungjillin e Krishtit dhe të feve të tjera të botës ka një dënim, por është në jetën tjetër. Ai lloj i qeshi dhe winked në mua: "E pra, e cila do të zgjidhni? Dënimi i menjëhershëm apo kohë për të thënë, OK Më vjen keq! Krishterimi është shumë më e lehtë! "

Një tension interesante mes Mormonizmi dhe fesë tradicionale fokusohet në realitetin e fuqisë për priftërinjtë. Nuk ka asnjë dyshim në mendjen Ghanaian se healers shpirtërore kanë pushtet të vërtetë, por ata nuk e dinë se ku se pushteti vjen nga. Për shekuj me radhë, misionarët e hershëm të krishterë u tha njerëzve indigjene se nuk ka gjë të tillë si magji. Por populli u përgjigj duke thënë: "Sigurisht që ekziston. Unë ndjehen efektet e saj në jetën time të përditshme. "Pra duke pranuar krishterimin dhe mesazhin e saj, ata ende do të mbështeten në shërimin shpirtëror për të mbrojtur ata nga magji. Një gjë që është prodhues deri në të gjithë Afrikën Perëndimore tani janë fe hibride, ku priftërinjtë shpirtërore të mbrojtur njerëzit nga magjia nga herë e betimit fuqinë e Krishtit.

Gjatë tetë viteve të mia të shkuar atje, unë kam parë këto fe hibride të rritur çdo herë që unë shkoj. Kështu që njerëzit të vazhdojnë të mendojnë se healers tradicionale dhënë atyre mbrojtje nga magji asaj kishat e krishtera nuk mund të. Çfarë kjo nuk për mormonët është krijuar shumë konfuzion. Njerëzit thonë, "Ok, kështu që ne nuk jemi duke menduar për të shkuar në këto mjekët popullorë për shkak se ajo nuk është feja jonë dhe kjo është fuqia e djallit, por ai punon."

Askush nuk dyshon se healers shpirtërore të punojnë. Një nga më interesante mësimet e Shkollës të së Dielës që kishim ishte mbi familjen dhe një nga nënkrerëve parë në manualin e mësimit tha, "Ne jemi të gjithë fëmijë të Perëndisë." Dhe ka një paragraf se si Zoti na do të gjithëve, ne jemi e tij fëmijë, dhe më pas ajo shkon në. E pra, ne kemi shpenzuar 90 minuta diskutuar këtë nëntitull: "Ne të gjithë jemi fëmijë të Perëndisë". Kjo është arsyeja pse: Nëse ju jeni shterpë dhe ju nuk mund të keni një fëmijë, ju provoni çdo gjë, sepse bijtë janë një aspekt i tillë i rëndësishëm i jetës në Afrikën Perëndimore. Kjo ju bën një grua, kjo ju bën një nënë. Nëse ju nuk keni fëmijë, ju nuk jeni një i rritur ende. Gratë do të përpiqet ndërhyrje mjekësore dhe në mënyrë të pashmangshme ata të përfundojnë në një ilaç tradicional. Ajo punon - popullin të shkojë, dhe ata të mbetur shtatzënë. Pra, pyetja që ne debatuar për 90 minuta në Shkollën e së Dielës ishte, "Në qoftë se këto gra të mbetur shtatzënë duke shkuar në një ilaç, ajo është një fëmijë Satani? Apo është një fëmijë i Perëndisë? "Ishte ky debat i madh. Asgjë si kjo do të kalojnë mendjen tonë në Shtetet e Bashkuara! Ne vetëm do të kaloni mbi këtë. Sigurisht të gjithë fëmijët janë fëmijë të Perëndisë! Dhe çfarë ishte aq qesharak ishte se gjatë kësaj bisede të tërë nuk një person ngritur duart e tyre dhe i tha, "Epo, healers nuk kanë fuqi. Ajo nuk punon. "Kjo nuk është një opsion që ai nuk punon. Pyetja është se ku ka pushtet të vijnë nga dhe çfarë do të thotë kjo për kishën tonë?

Gjatë asaj tërë bisedës nuk një person ngritur duart e tyre dhe i tha, "Epo, healers nuk kanë fuqi. Ajo nuk punon. "Kjo nuk është një opsion që ai nuk punon. Pyetja është se ku ka pushtet të vijnë nga dhe çfarë do të thotë kjo për kishën tonë?


A jeni duke e çuar ditëve të mëvonshme doktrinën në diskutimin tuaj tezës?

Jo, teza ime është shumë e ndryshme. Hulumtimet e mia shikon aspektet biologjike të ceremonitë indigjene shëruese. Gjatë vitit të kaluar unë kam qenë atje, unë në fakt mori matjet para dhe pas ceremonive - matjet fiziologjike të kursit të zemrës, presioneve të gjakut - dhe unë tregojnë se ka një përgjigje relaksim që ndodh gjatë ceremonisë shërimit nëpërmjet nxitjen ritmike, vallëzimi dhe këndimit dhe duke u lutur. Nuk është në fakt një përgjigje fizike relaksim i cili promovon shërimin. Unë jam duke u përpjekur për të treguar se pse këto shërime në të vërtetë punojnë. Në Amerikë, përgjigje relaksimit është studiuar plotësisht - në qoftë se ju të rregulluar shtetet fizike dhe që ju të merrni trupin tuaj kthehet në homeostasis trupi juaj mund të funksionojë dhe të shëruar veten të shpejtë. Unë do të duan për të studiuar bekimet e priftërisë në të njëjtën mënyrë - të tregojnë se si ky parim njëjta e përgjigje relaksimit konfirmon me përvojat tona shëruese.

A mund të përshkruani kushtet që ju keni qenë që jetojnë në vitin e kaluar, ndërsa në Ganë?

E pra, para së gjithash, më duhet të them, burri im është një kalorës! Ai ka udhëtuar shumë dhe kështu që kur kam propozuar që të shkojnë të jetojnë në Afrikë bashku për një vit ai e mbajti duke thënë: "Oh unë do të jetë mirë!" Dhe unë thashë, "Jo, kjo është e ndryshme ..."

Së pari, kemi jetuar në një kompleks familjar. Komponimet në fshatrat janë një bandë e dhomave në një rreth me një oborr në mes ku të gjithë gatuan dhe bashkëvepron. Por gjatë natës i gjithë vendi do të jetë i bllokuar deri. Pra, ne kemi qenë të mbyllur në dhomën tonë të çdo natë. Dhe dhoma jonë ishte një kuti konkrete. Pra, natën e tretë, unë përfundoi pasur nevojë të shkoni në banjo dhe unë u mbyllur në këtë dhomë! Ne përfundoi të paturit e një bedpan - në shekullin e 21! - Kështu që në qoftë se unë kam për të pee unë mund vetëm të zgjoheni dhe të bëjë atë atje dhe ne do të të marrë atë në mëngjes. Gjithashtu, ju mund të dëgjoni çdo gjë. Njerëzit do të luajë muzikë gjithë natën e gjatë në mënyrë që ata mund të kenë biseda dhe të jetojnë jetën e tyre pa fqinjët e tyre dhe në aktet nënligjore dëgjimit. Pra, gjithë natën e gjatë që ju do të dëgjoni Celine Dion në frëngjisht ose ju do të dëgjoni abuzimit në familje ... Nuk ishte një fëmijë i cili u rrethprerë në një dhomë të ngushtë me tonat dhe ju mund të them se është bërë jo profesionale dhe fëmijë të varfër u infektuar dhe bërtita vetëm gjithë natën. Ka pasur dhi dhe pula roaming rreth ... Pas një natë kur të gjithë e më lart ndodhur, tha burri im i dashur, "Unë nuk mund të marrë këtë për një vit!" Pra, ne përfundoi duke shkuar në konvikt një mësuesi në një shkollë me konvikt, dhe ne kishim vet banesë tonë të vogël. Kjo ishte e bukur, dhe burri im përfundoi mësimdhënien e gjuhës angleze në shkollë me konvikt. Kjo nuk ishte aq i çmendur atje.

Ne morëm malarjes, tifoid. Të gjitha llojet e gjëra të çmendur. Ne ishim në mes të askund. Ne ishim duke marrë ujë tonë në një kovë nga një pellg, dhe ne kishim për kovë dush dhe të larë të gjitha rrobat tona me dorë. Ne kishim për të zgjidhur të gjitha rrobat tona të shkaktojë ka kjo gjë quhet ostridie dhe kjo bën vezët e saj në çdo gjë që është e lagur. Tokat Pra ostridie mbi rrobat e tua dhe paraqet dhe vezë dhe nëse ju veshin atë, edhe në qoftë se ju mendoni se ai ndjehet thatë, ata mund të vërtetë të shkojnë në lëkurën tuaj dhe të rritet. Ne kishim për të zgjidhur të gjitha rrobat tona! Shumica e vendasit le vajzat e vogla në fshat të lajë rrobat e tyre, por ne nuk u ndjeva se duke bërë kështu që ne larë dhe hekuros atyre të gjithë veten të rehatshme. Por rrobat nuk janë bërë të hekuros, kështu që i kishte të gjitha këto rroba që ishin me madhësi normale, kur kam marrë atje dhe të varur shumë më poshtë për viçat e mi nga koha që kam lënë!

A ishte vitin e kaluar mirë për martesën tuaj?

Ajo ishte fantastike. E pra, unë nuk e di: ne jemi mjaft të bashkë-varur tani! Burri im fluturoi në shtëpi në Shtetet e dikur, ndërsa ishin atje dhe ai e humbi kauzën e tij të fluturimit të kishim qenë duke udhëtuar së bashku për një vit e gjysmë dhe ne u përdorur në mënyrë të roleve tona të ndryshme që ai e harruan pasaportën e tij. Pasaportat kishte qenë puna ime! Ne kishim bërë aq afër si partnerë që ne kemi qenë në vështirësi kur ne ishin të ndara.

Për të përfunduar, unë dua të kthehen në idenë kam filluar me të që ka përcaktuar aq shumë nga përvoja ime: Ka raste kur të dyja palët janë të drejtë. Unë mund të ketë martua me të dashurin tim të parë ose unë mund të kishte ndjekur interesin tim në Afrikë. Të dy kishin të drejtë. Ungjilli punon, por në mënyrë të bëjë shërime tradicionale. Unë shpesh mendoj për Evës, kur ajo kishte dy zgjedhje: hani fruta nga pema e njohjes të së mirës dhe të keqes, apo ti bindet Perëndisë dhe të abstenojnë. Ata të dy ishin të drejtë, ata të dy ishin të mira. E gjithë situata e vënë atë në një pozitë të marrë një vendim. Ajo bëri një zgjedhje, dhe ajo e paguar çmimin për këtë zgjedhje. Ne jemi të vënë në pozitë të njëjtë në jetën tonë. Jeta mund të jetë një seri të ndryshme zgjedhje të mirë. Kjo është në mënyrë specifike të zbatueshme për gratë në Kishë. Ne gjykojmë njëri-tjetrin, sepse ne mendojmë se ka një mënyrë e drejtë, por me të vërtetë janë takuar vazhdimisht me një seri zgjedhjesh ku të dy opsionet janë të mira. Të dy mund të jetë e drejtë. Por ju duhet të pranojë pasojat e çdo gjë që ju zgjidhni. Unë mendoj se është në këtë vendim-marrje aktiv ku ne të rritet dhe të mësojnë.

Në një vështrim

Chelsea Shields Devijuar


Mormon Woman Strayer 2
Vendndodhja: Baltimore, MD

Mosha: 27

Statusi martesor: e martuar 4 vjet

Fëmijët: Aktualisht shtatzëna me parë

Profesioni: kandidate për doktoraturë në antropologji biologjike dhe kulturore

Shkollat ​​Vijuar: Universiteti Brigam Jang, Universitetin e Gana, Universiteti Boston

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht, Spanjisht

Himn i preferuar: "Bëhu Still My Soul"

Intervistë nga Neylan McBaine. Fotografitë e përdorur me leje.

Share këtë artikull:

14 Komentet

 1. Sarah Anderson
  12:10 më 1 shkurt 2010

  I really gëzuar këtë histori Chelsea! Fascinating.

 2. TaterTot
  02:00 më 5 shkurt 2010

  Wow! Kjo është e mahnitshme! Unë patjetër do të jetë për ndarjen tregimin tuaj! Thank you so much!

 3. Jenne
  16:15 më 12 prill 2010

  Edhe unë kam pyetur veten dhe të kërkuar për të studiuar efektet fiziologjike të bekimeve të priftërisë, lutja dhe përjetuar nxitjeve të Shpirtit. Unë shpresoj që ju të bëni të studiuar se një ditë!

 4. Angel Kirkham
  03:48 më 23 nëntor 2010

  Faleminderit Chelsea, ju keni artikuluar disa gjëra që kam ndjerë për një kohë të gjatë shumë. Unë jam ende duke fituar besimin për të besimit në zgjedhjet e mia, dhe besim në aftësinë time për të krijuar një jetë të re ku nuk ka template. Por unë plotësisht i besoj ka shumë 'mallra' atje për të zgjedhur nga, dhe ne jemi shumë më shumë të lirë se ne kemi realizuar.
  -Angel

 5. Amanda
  01:20 më 7 mars 2011

  I dashur këtë artikull dhe mund të lidhen në mënyrë të ngushtë me disa nga idetë që janë shprehur për jetën e Chelsea në shtëpi në rritje deri. Këto qëndrime ishin prevalant në shtëpinë time si. Unë jam i kënaqur të shoh se ajo dëgjonte zemrën e saj, sepse në fund të fundit, kjo është se si Zoti na flet.

 6. Janna
  07:54 më 7 mars 2011

  Unë me të vërtetë gëzuar lexuar këtë histori rreth Chelsea dhe duartrokasin saj besuar intuitë e saj në lidhje me atë që është më e mira për të në aspektin që të martohen, ekspozuar guximin të thellë duke lëvizur në Gana, dhe duke vazhduar për të ndjekur një arsim të avancuar. Kjo tha, unë jam pak i hutuar se titull për artikullin, "Në moshën 20, Chelsea Devijuar arratis presion kulturor të martohen të rinj duke ndjekur një ëndërr të fëmijërisë." Nëse matematika ime është e saktë, nëse Chelsea është 27 dhe ka qenë martuar për 4 vjet, ajo u martua në 23. Pra, martoheshin në 23 nuk është konsideruar martohen të rinj?

  Më vjen keq, por unë duhet të pajtohen me respekt se Chelsea ka rezistuar martohen të rinj për të ndjekur një ëndërr. Ajo ende i martuar e re, dhe madje edhe duke e bërë këtë, po ndjek ëndrrën e saj. Për mua, titulli historia duhet të lexoni: "Gruaja që zgjedh të martohet e re nuk është anashkaluar nga role-tradicionalisht të përcaktuara dhe të ndjek ëndrrën. Burri bashkohet në ëndërr. "

  Tani, kjo është një titull.

 7. Kalli
  09:48 më 17 mars 2011

  Unë jam në Afrikë me të drejtë tani-we've qenë në Gana, Ruanda, Marok, dhe Uganda burrin tim. Magjia është aq interesante, nuk është ajo? Pra, ndryshe nga çdo kontekst unë jam i përdorur për të. Jam plotësisht dakord me idetë tuaja se si ju mund të e doni Kishën, por e pranojnë se disa gjëra janë kulturore nuk, doktrinar. Si dhe se shpesh ka disa zgjedhje të mirë dhe për çdo grua që mund të jenë të ndryshme.

 8. Shqopë
  12:39 më 28 qershor 2011

  Unë e admiroj guximin Chelsea për të bërë një zgjedhje të vështirë (shumë zgjedhje e vështirë!) Në mënyrë që të ndjekin zemrën e saj dhe ndjenjën e qëllimit të jetës së saj. Ndoshta si shumë LDS rinj gra, I zhytur dhe interpretuar pritjet kulturore dhe kishte për të zgjidhur me zërat shumta për të gjetur ato që mendonin më si ata ishin të vërteta. Unë mund ta imagjinoj disa nga ato "zëra" lexuar këtë artikull dhe gjetjen shikues Chelsey është pak frymë-marrjen, ndoshta edhe heretik.

  Përkundër të gjitha dhimbje të dhe sfidë, unë jam mirënjohës për përvojat e mia personale "klasifikim" të ndryshme të ndikimeve rreth meje - jo vetëm ata kanë shkaktuar mua për të kërkuar mprehtësi dhe qartësi, ata kanë mësuar mua që të jenë shumë, shumë të kujdesshëm këshilluar askënd në rrjedhën e jetës së tij / saj. Unë besoj se ka të shenjta, vendimet me ndikim të gjerë që janë bërë më të mirë midis Perëndisë dhe fëmijën e tij (ren), jo nga të tjerët që peshojnë in

  Në moshën e avancuar e 48 :) , Unë gjithashtu e kuptojnë se motivet që qëndrojnë pas këtyre zëra të ndryshëm shkonin nga dashuri dhe frymëzim për të frikës për të indoktrinimit përmendësh (në krahasim me zbulesës personale) në keqkuptim të mungesës së informacionit të thjeshtë. I dhënë nga njerëz të dashur (prindërit, udhëheqës të kishës, të mirë-që do të thotë familjen dhe miqtë), që këshilla ose mund të përkojë me ose pranoj nxitjet e Shpirtit.

  Perëndia na ofron me të tillë një botë të gjerë të mundësive të jashtëzakonshme për të rriten, të shërbejë, dhe të mësojnë. Ka gjithmonë duket të jetë një tregtar, nuk ka? Gjetja e gëzim dhe kuptim në zgjedhjet tona (Unë do bast Chelsea kishte momente rishqyrtim në mes të ostridie dhe vuajtjet dhe postblloqe) është një gjë e tillë e madhe për të bërë së bashku me anëtarët e familjes, miqtë, dashurive të zgjedhur dhe Atit tonë të dashur në Qiell . Në fund të fundit, edhe pse, ne jemi përgjegjës për pasojat e zgjedhjeve tona.

  Të gjitha të mirë për ju, Chelsea. Mund jetën tuaj vazhdojnë të jenë të pasur dhe të dobishme. Dhe gjithë të mirat me të amësisë! Kjo është një aventurë pashembullt dhe bekimin.

  Me dashuri ...

 9. Shqopë
  12:59 më 28 qershor 2011

  Shtesë: Kjo ndodh për mua se të gjithë të rinjtë (dhe gratë) janë të përmbytur me zëra kulturore, jo vetëm ata prej nesh në komunitetin LDS. Që unë isha mësuar doktrinat e zbulesës personale, shkrimet e shenjta si Fjala e Perëndisë dhe profetët që jetojnë siguruar mjetet e vlerë të pallogaritshme në të lundrimit moshën e rritur të rinj ... dhe jetën në përgjithësi.

 10. Michelle
  03:12 më 28 qershor 2011

  Loved this! Faleminderit për ndarjen dhe më të mirë e fat për ju dhe burri juaj në aventurën tuaj të ardhshëm të madh (prindërit)!

 11. tracy
  10:07 më 22 shtator 2012

  chelsea, ju falënderoj për depërtim tuaj në jo vetëm kulturën LDS, por kultura GHANIAN si. Unë jam i martuar me një LDS jo njeri GHANIAN, dhe unë jam ende besnikë në ungjillin me mbështetjen e tij të plotë. Ne jemi pothuajse të përfunduar ndërtimin e shtëpisë tonë në adenta (jashtë Accra). kemi në plan për të lëvizur në rreth një vit. Unë kam qenë gjithmonë pak e një rebel kulturor në kishë. i shkoi në shkollë në Utah, por kurrë nuk e ndjeu mjaft në shtëpi me kulturën atje. pasi unë u zhvendos në Calgary dhe shkoi për të vizituar Ganën me burrin tim, unë ndjeva të drejtë në shtëpi atje. ne kemi vendosur ne do të ndërtojë një shtëpi në tokë që ne tashmë e vet, dhe ne jemi shumë të pothuajse gati për të shkuar. Unë kam ndjerë gjithmonë një tërheqje të caktuar për Afrikën, madje edhe para se unë u takua me burrin tim. Unë jam i ngazëllyer për aventurë tonë të re, dhe lexim përvojën tuaj shton karburantit për atë eksitim. ndoshta, nëse ju shkoni mbrapa, ne do të takohen :)

 12. Pse i përkasin çështjeve: Fellows premten me Chelsea Shields Devijuar | Shkarko Shkencë Lajme
  16:10 më 15 nëntor 2013

  [...] DC. Unë jam një bashkëthemelues dhe anëtar bordi i LDS VALËN, një grup i avokimit fetar, dhe unë të prodhuar artikuj, blogs dhe podcast rregullisht. Për veprimet tona, shumë prej nesh janë përballur me pasoja të rënda. Unë kam qenë [...]

 13. Pse i përkasin çështjeve: Fellows premten me Chelsea Shields Devijuar | BizBox B2B Social Site
  22:04 më 15 nëntor 2013

  [...] DC. Unë jam një bashkëthemelues dhe anëtar bordi i LDS VALËN, një grup i avokimit fetar, dhe unë të prodhuar artikuj, blogs dhe podcast rregullisht. Për veprimet tona, shumë prej nesh janë përballur me pasoja të rënda. Unë kam qenë [...]

 14. Pse i përkasin çështjeve: Fellows premten me Chelsea Shields Devijuar
  01:40 më 17 nëntor 2013

  [...] DC. Unë jam një bashkëthemelues dhe anëtar bordi i LDS VALËN, një grup i avokimit fetar, dhe unë të prodhuar artikuj, blogs dhe podcast rregullisht. Për veprimet tona, shumë prej nesh janë përballur me pasoja të rënda. Unë kam qenë [...]

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline