13 nëntor 2009 nga admin

3 Komente

Bota e vogël e Ungjillit

Bota e vogël e Ungjillit

Faustina Otoo

5 nëntor 2009, Accra, Gana

Herën e parë Faustina Otoo shkoi në kishë, në Nigeri në vitin 1985, dashuria e anëtarëve bërë atë të ndihet si ajo ishte në një "wonderland". Që nga ajo ditë, udhëtimi Faustina në kishë ka marrë shpinën e saj në vendin e saj të lindjes në Gana ku ajo tani shërben si recepsionist zyra e parë në kompleksin zyre Afrikën Perëndimore Area në tempull Akra Gana. Si nënë e vetme e dy fëmijëve, Faustina është veçanërisht krenar se vajza e saj është gati për të diplomuar nga një universitet.


Si e keni parë u bë i njohur me kishën?

Kam jetuar në Lagos, Nigeri me burrin tim dhe fëmijët e mi dhe kam gjetur Kishën atje në vitin 1985 me anë të një mik. Ky mik dhe unë u do të takohen në gjysmë të kishës kështu që ai mund të shkojnë me mua, por kur kam marrë në vendin e takimit, ai nuk ishte aty. Kështu që unë pyeta njerëzit rreth zonës dhe ata më drejtuar në kishë. Ky ishte një vend i vogël në Lagos, dhe kur kam marrë atje sesion mëngjes ishte e gjatë dhe njerëzit vinin nga takimi. Dhe të gjithë që doli u takua me mua, ose shtrënguan duart ose më përqafoi apo më dha një puthje, një mal në faqe .... Miku im u ka ku të të gjendet dhe unë kam qenë si, "Çfarë po ndodh? Unë nuk e di se këta njerëz! "Unë nuk kam parë dashuri të tillë kudo në jetën time. Unë kam qenë pak i frikësuar. Unë i thashë, "A të shesë shoku im më të këta njerëz ose janë këta njerëz të çmendur?" Unë kam qenë me të vërtetë me të vërtetë në një wonderland.

Pastaj çift misionarët pyetën nëse mund të më tregoni më shumë rreth kishës para se seanca e pasdites ishte mbushur. I dashur çdo gjë që më tha. I dashur historinë e Jozef Smithit, edhe pse isha skeptik, diçka më tha se është e vërtetë, kjo është e drejtë. Kështu që unë pranuar Librin e Mormonit dhe shkoi në shtëpi dhe kam agjëruar dhe jam lutur. Dhe I dashur dëshminë nga e Shpirtit.

I kam në një kohë në jetën time kur unë u pyesin. I pyetur veten tri pyetje: Pse jam këtu? Çfarë po bëj këtu? Ku do të shkoj pas kësaj jete? Kjo ishte kur unë me të vërtetë filluar të shkojnë në kishë. Dhe unë u hedhur nga një kishë në tjetrën. Mbaj mend ditë shumë ne u vijnë në kishën Shën e ditëve të mëvonshme, vajza ime e vogël ishte rreth 10 vjeç, dhe ajo tha, "Mami, pse jemi duke ndryshuar kisha çdo ditë?" Unë thashë, "E pra, deri ne gjeni edhe kishës që është e drejtë, ne kurrë nuk do të ndalet duke shkuar. Ne do të vazhdojmë duke shkuar deri sa të gjejmë kishën e Krishtit. "Dhe kjo është kur kam ardhur në këtë kishë.

I është dhënë shkrimet e shenjta trefishtë kombinim. Unë u lut, "Zot, unë kam lexuar në shkrimet e shenjta se ne nuk duhet të shtoni ose hiqni diçka nga shkrimet e shenjta. Pse kjo Libri i Mormonit? Pse unë duhet të marrë një tjetër shkrim të shenjtë? "Dhe pas lutjes time, mora librin përsëri dhe unë u hap. Ajo shkoi drejt e Doktrinës dhe Besëlidhje nenin 138 ku ajo flet për tre ditë të Zotit në botën e shpirtrave dhe se si Ai organizoi shpirtrat drejta për të sjellë Ungjillin për të padrejtët dhe kjo kishte kuptim për mua. Kjo ka kuptim. Kjo Seksioni 138 e bën të parë Pjetri në Dhiatën e Re më e qartë, kur Pjetri shkroi, "Për këtë shkak, ungjilli u është predikuar edhe të atyre që janë të vdekurit, që ata të gjykohen sipas njerëzve në mish, por jetojnë sipas Perëndisë në Fryma ". (1 Pjetrit 4: 6) Çfarë Pjetri shkroi është më e arsyeshme për mua tani që kam Librin e Mormonit. Dhe kështu që unë e pranova këtë libër. I kam pagëzuar, dhe vajza ime u pagëzua me mua.

Unë u lut, "Zot, unë kam lexuar në shkrimet e shenjta se ne nuk duhet të shtoni ose hiqni diçka nga shkrimet e shenjta. Pse kjo Libri i Mormonit? Pse unë duhet të marrë një tjetër shkrim të shenjtë? "

Ju përmend një burrë. A keni qenë të martuar në këtë kohë?

Po unë kam qenë. Kjo ishte një kohë e vështirë në martesën time, sepse burri im ishte duke shkuar me gra të tjera dhe duke bërë të gjitha llojet e gjërave. Kështu që ai na la në tonë. Unë kam qenë një shtëpiake me kohë të plotë dhe gjërat ishin shumë të vështira për mua. Por kjo është kur kam gjetur me Kishën. Ai kurrë nuk u kthye dhe ne fund u divorcuar.

Kur ai na la, unë thashë të gjithë në Kishë që unë e nevojshme një punë për të mbajtur veten dhe vajzën time. Kam qëndruar në Nigeri për dy vjet të tjera. Kam takuar Sandra Rogers, një grua e bardhë nga Utah. Ajo më bëri të ndjehen se unë jam edhe një fëmijë i Perëndisë, dhe ajo u bë shembulli.

Unë në fund vendosi që të kthehen në vendin tim me vajzën time. Unë jam nga Gana fillimisht, dhe djali im tashmë jetonte përsëri në Gana shumë.

Mormon Woman Otoo_2

Faustina me djalin dhe vajzën e saj

Ju tani punojnë si recepsionist zyra e parë në kompleksin zyre tempull në Akra. Çfarë ju çoi në këtë pozicion?

Kur kam marrë në shtëpi për të Gana isha praktikuar flokët salcë për të rritur fëmijët e mi. I vendosur për të bërë disa punë të pastrimit shumë dhe kam marrë për të pastruar shtëpitë e zonës presidencës këtu. Në atë kohë ne nuk e kemi këtë tempull kompleks, në mënyrë që ata vetëm kishte një shumë të zyrave rreth qytetit dhe unë u pastrim ato zyrat e kishës shumë. Përveç pastrimit, po shërbeja si një kishë misionare mirëqenies në qendër të burimeve të punësimit. Atje, kam mësuar kompjuter dhe zyra aftësitë dhe të gjitha ato gjëra shumë mirë. Nuk kam marrë një punë si një sekretar me kohë të pjesshme në Sistemin Arsimor të Kishës Koordinatorit. Kam punuar në zyrën e Koordinatorit CES-së si një sekretar me kohë të pjesshme për dy vjet. Tani unë jam në zyrën e parë në zyrën e Jugut West Area këtu në kompleksin e tempullit.

A keni pasur përvoja të, ndërsa ju keni qenë duke punuar atje që kanë ndihmuar dëshmia juaj të rritet?

Po, shumë prej tyre. Mbaj mend para se të lëvizur në kompleksin tempull këtu ne kemi qenë në një vend me qira. Ne patëm një vizitë këtu në Gana nga Plaku Burton të Peshkopatës Kryesuese. Unë kam dëgjuar të bisedimeve të tij një shumë në Konferencën e Përgjithshme . Ai është një folës i mirë dhe unë dua për të dëgjuar ose lexuar bisedimet e tij. Kur ai erdhi këtu ai do të takohet me zonën menaxherët dhe bashkëshortët e tyre. Unë nuk ishte një menaxher zonë dhe nuk kishte asnjë mënyrë unë mund të marrë pjesë në këtë takim dhe të dëgjojë atë flasin. Kështu që unë u lut: ". Zot, unë e di se unë nuk i përkasin kësaj kategorie, por unë dua të ulem në këmbët e kësaj, shërbëtorit tënd, dhe për të dëgjuar atë të folur" Një ditë më pas, drejtori Area çështjeve tokësore erdhi në zyra e para dhe tha: "Faustina, Plaku Burton do të bisedoni me ne sonte dhe unë dua që ju të jetë atje, edhe pse ju nuk jeni në zonën e menaxhimit. Çfarë ju mund të bëni është të ndihmojë gruaja ime të marrë vendin e gatshme dhe më pas kur të gjithë është zgjidhur ju gjithashtu mund të jetë atje për të dëgjuar. "Ishte një përvojë e mrekullueshme për mua. Kam marrë një shans për të dëgjuar për të Plakut Burton.

Një tjetër shembull ishte kur Plaku Holland erdhi në Gana me gruan e tij, Patricia. Pastaj gjithashtu, kam kërkuar të jetë atje. Gruaja i atëhershëm zonën Presidentit, Motra Jolene Pace, më thirri dhe tha: "Faustina, Motra Holland po takohet me disa motra. Ju lutem do të vijnë dhe të ndihmojë për ta bërë shtëpia ime gati për të? "Kështu që unë pastruar tërë vendin dhe të marrë atë gati. Kam marrë një shans për t'u ulur me Patricia Holanda dhe dëgjojnë të saj dhe të mësojnë prej saj. Ajo më dha një dhuratë e një libri që ajo shkroi.

Këto lloje të përvojave në mënyrë të qartë të ju ndihmojë të ndiheni lidhur me udhëheqjen kryesore të Kishës. Çfarë tjetër ju ndihmon të ndjehen të lidhur me gratë e Kishës, në mënyrë specifike?

Mormon Woman Otoo_3

Faustina me dy mbesat e saj

Vetëm një muaj pas pagëzimit tim, unë u thirra për të qenë Shoqata e Ndihmës presidenti në Bariga degë në Lagos, Nigeri. Në atë kohë unë nuk e di edhe atë që Shoqata e Ndihmës ishte për të gjithë. Unë u përgjigja sfidën, dhe kjo është kur kam filluar duke punuar me motrat. I pyetur pyetje dhe kam mësuar shumë. Ajo ishte një degë e vogël, kështu që unë kam qenë presidentja e Shoqatës së Ndihmës dhe mësuesi, udhëheqësi i shërbimit të mëshirshëm, një mësues vizituar ... dhe të kam bërë të gjitha këto gjëra me ndihmën e misionarëve çift. Ne shkuam dhe vizituar të gjithë, dhe unë inkurajoi motrat që do të vijnë.

Unë nuk e di nëse unë isha duke bërë asgjë të mirë deri në rreth dhjetë vjet më vonë, kur kam vizituar pavijonin në Lagos që unë kam qenë i pagëzuar në. Kur kam marrë në dhomën e Shoqatës së Ndihmës, një grua po qëndronte para motrave, i mësuar ata. ajo vrapoi për të takohet me mua kur unë hyri, përqafoi mua e vështirë, dhe ajo ishte e gjitha në lot dhe ajo u tha motrave, "Unë jam këtu për shkak të kësaj gruaje. Ajo më mësoi se si të vijnë në kishë, edhe pse unë kam për të ndryshuar shumë autobusë para se kam marrë këtu. Ajo më mësoi se si të kujdesen për fëmijët e mi, se si për të përgatitur ushqim të thjeshtë, ushqyese për familjen time gjatë marrjes në shtëpi. Ajo më mësoi se si të luten për fëmijët e mi ... "dhe të gjithë se!

Që unë u kthye në Gana Unë kam qenë gjithashtu të përfshirë në Shoqatën e Ndihmës këtu. Kohët e fundit, kam humbur babain tim, dhe kemi mbajtur një funeral. Të gjitha motrat e mia të Shoqatës së Ndihmës kanë qenë atje për të mbështetur mua. Kur kam marrë në shtëpi, një mik i quajtur dhe tha: "Ka pasur vetëm katër motra në takimin tonë të Shoqatës së Ndihmës që të dielën. Të gjithë të tjerët shkuan në funeralin e babait tënd! "Ai më tregoi se ne jemi duke punuar së bashku për të sjellë familjet tona të Krishtit. Këto motra me të vërtetë e bëjnë të ndihem mirë. Ne lidhen me njëri-tjetrin shumë mirë. Duke vizituar Mësimdhënia është e mirë, Pasurimi është e mrekullueshme: të hamë, ne mësojmë, ne valle! Është kaq e bukur. I love it.

Mormon Woman Otoo_color1

A do të më tregoni për fëmijët tuaj? Ju keni qenë një nënë e vetme për shumë vjet tani. Cilat kanë qenë sfidat më të mëdha duke rritur dy fëmijë me veten në Ungjillin?

Unë në fakt kishte tre por kam humbur një të tillë. Kur martesa ime ishte e gjatë, unë iu luta Atit tim në Qiell. I tha: "O Atë, unë nuk shkoj në universitet apo kolegj. Unë kam qenë një shtëpiake të gjithë jetën time. Por kam vënë dorën time në Ty. Unë dua që fëmijët e mi të shkojnë në universitet. Çfarëdo qoftë ajo merr. Të më ndihmojë. "Unë lava, unë scrubbed, kam gatuar, kam bërë të gjitha llojet e gjërave. Çdo punë në të gjitha unë do të bëj, vetëm për të dërguar fëmijët e mi në shkollë.

Zoti ka hapur mua nga një gropë, një gropë edhe më të thellë se sa gropa e Jozefit kur vëllezërit e tij e nxorën jashtë për të ngrënë. Zoti më dha nga se gropë në një mal të lartë. Unë mund të shkoj në tempull dhe unë mund të ulem në dhomën çelestiale dhe unë mund të flas me Atin tim të madh.

Vajza ime është e diplomimit nga Universiteti Utah Valley në prill 2010 Ju mund të imagjinoni se sa që më bën të ndjehem. Ndonjëherë unë kam për një çikë veten dhe të shohim nëse unë jam ende gjallë. Për të parë nëse kjo po ndodh në realitet. Zoti ka hapur mua nga një gropë, një gropë edhe më të thellë se sa gropa e Jozefit kur vëllezërit e tij e nxorën jashtë për të ngrënë. Zoti më dha nga se gropë në një mal të lartë. Unë mund të shkoj në tempull dhe unë mund të ulem në dhomën çelestiale dhe unë mund të flas me Atin tim të madh. Unë jam aq i bekuar dhe unë jam kaq i lumtur. Është me të vërtetë e mirë.

Unë kam shumë për të përmirësuar mbi të. Por, nga ku po vijnë nga, Zoti ka kryer më në krahët e tij.

Intervistë nga Neylan McBaine. Fotografitë e përdorur me leje.

3 Komente

 1. Cheryl
  07:05 më 14 janar 2010

  Unë jam i sigurt Faustina di se prindërit e mi ... Plaku dhe Motra Bevan të cilët janë në shërbim të misionit të tyre 3 në Akra! Çfarë një histori frymëzues i ndryshimit ungjilli mund të bëjë në jetën tuaj!

 2. melanie
  12:11 më 29 janar 2010

  Ju faleminderit. I dashur këtë histori! Edhe unë kam pasur përvojë të duke u gërmuan nga një gropë të thellë dhe solli deri në një majë mali. Faustina, që është aq elokuente! Zoti është aq i mirë.

 3. Shoferi Shkarko Windows 7
  1:43 më 18 Maj 2010

  Unë jam ende të mësuarit nga ju, si unë jam duke e bërë rrugën time për të krye si. Unë absolutisht pëlqente lexuar çdo gjë që është e postuar në website.Keep tuaj të mesazheve që vijnë. I dashur atë!

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline