11 dhjetor 2009 nga admin

4 Comments

"Ata Erdhi!"

"Ata Erdhi!"

Dominique Lam-Yam

2 dhjetor 2009, Fontainbleu, France

Një 1983 Çështja e Digest lexuesit futur Dominique Lam-patate e ëmbël të Kishës, ndërsa ajo ishte duke jetuar me një baba abuziv në ishullin francez të Reunion në Oqeanin Indian. Ajo kaloi tre vitet e ardhshme në kërkim për organizimin e Kishës, pa sukses. Së fundi, dy misionarët trokitën në derën e saj, nisjen e saj në rrugën e shpresës dhe triumf mbi sfidë.

Unë kam lindur në Hong Kong. Kur isha nëntë muajsh nëna ime vendosi të marrë mua dhe dy vëllezërit e mi më të vjetër të bashkohen tim atë në një ishull francez të quajtur Reunion. Është off Madagaskarit dhe Mauricius në Oqeanin Indian. Babai im është një kinez / frëngjisht amtare nga ky ishull dhe prindërit e tij e kishte dërguar të studiojnë në Kinë, në Hong Kong, i cili është ku ai u takua me nënën time. Kjo nuk ishte normale historia juaj dashuria e përditshme: babai im shtyu veten në nënën time dhe për shkak të se nëna e babait tim e bëri atë të martohej me nënën time. Prej kësaj, ne ishim lindur. Vëllezërit e mi të vjetër, unë dhe dy motrat e mia më të rinj.

Nëna ime vendosi të bashkohet me atë sepse ajo nuk mund të qëndrojë e vetme e saj me tre fëmijët në Hong Kong, edhe pse ajo nuk ka dashur të jetë me të. Por ajo ishte e martuar me të, dhe ajo e bëri më të mirë ajo mund të. Ajo të paktën na dha një baba. Pra, kjo është arsyeja pse unë u bë frëngjisht. Kjo është pak e një historie të trishtuar ... Në fakt nuk e trishtuar sepse kjo është ajo që e bën mua që unë jam tani.

Ne kishim një jetë shumë të vështirë me babain tim në Reunion sepse ai nuk ishte i butë apo i sjellshëm. Në shtëpinë tonë, edhe në qoftë se ne nuk keni se shumë para, babai im dhe nëna ime gjithmonë të kërkuar që ne të kemi disa libra, disa revista. Unë kam ardhur për të dini Kishën për shkak të një reviste të quajtur Digest Lexuesit ". Ne kishim abonimet për të në frëngjisht dhe në anglisht. Nëna ime nuk mund të vërtetë të flas frëngjisht, vetëm kineze dhe anglisht, kështu që ajo e lexoi në anglisht, por vëllezërit e mi dhe kam lexuar në frëngjisht.

Mormon_Women_Photo_LamYam2

I kujtohet data - muajin dhe vitin - e Digest lexuesit ', në të cilin unë lexuar rreth Kishës. Prill 1983. Më kujtohet data sepse historia ishte aq e mahnitshme. Ajo është e shtypur në trurin tim. Historia ishte rreth një familje Mormone nga Utah dhe djalin e tyre të vegjël që ka pasur një aksident dhe e nevojshme që të ketë një transfuzion gjaku. Në atë kohë ne nuk e di në lidhje me sëmundjen e AIDS. Tani sigurisht ne e dimë shumë më mirë. Historia në revistën ishte se si gjaku në transfuzionit shkatërruar tërësisht sistemin e tij imunitar dhe për shkak të një të ftohtë të thjeshtë, ai vdiq. Një pjesë e vogël e kësaj historie ishte e drejtë nga e misionit diskutimeve. Ajo ishte rreth ku kemi ardhur nga - një grimë lidhje me pre-ekzistenca - dhe pastaj ajo folur se si, kur ne jemi këtu në tokë, trupat tanë janë si një dorezë mbi shpirtrat tanë, dhe atëherë kur ne të vdesim fiks merr lënë prapa dhe shpirtrat tanë ende jetojnë.

Leximi atë histori ishte hera e parë që kam dëgjuar ndonjëherë për mormonët. Unë isha trembëdhjetë vjeç. Unë në fakt shkroi Digest lexuesit për të kërkuar më shumë informacion rreth mormonët. I shikuar deri mormonë në enciklopedi, dhe për fat të keq enciklopedi nuk ka thënë gjëra shumë pozitive në atë kohë, duke folur kryesisht për poligamisë ose duke u hutuar me Amish.

Unë u pagëzua katolike si një fëmijë. Nëna ime e përdorur për të qenë protestant dhe babai im ishte lloj i budiste dhe lloj katolik, por ai ishte i hutuar me të vërtetë në mendjen e tij në lidhje me spiritualitetin e tij. Nuk e kam zgjedhur katolike por kjo ishte ajo që ishte në dispozicion për mua në ribashkim, kur unë isha një fëmijë. Unë jam aq mirënjohës që nëna ime gjithmonë na ka mësuar se ka një Perëndi dhe që ne mund të lutemi. Kam mësuar se si të luten për shkak të formës katolike e lutjes, duke përsëritur të njëjtat fjalë çdo kohë. Një ditë kam vendosur - unë ishte rreth gjashtë apo shtatë, jeta e familjes sonë ishte aq e keqe dhe babai im ishte me të vërtetë duke mposhtur në nënën time dhe unë ishte me të vërtetë e trishtuar dhe unë kam qenë duke u përpjekur për t'u lutur - kam vendosur që unë duhet të bisedoni me Të, dhe jo vetëm përsërisin të njëjtat lutje katolike. Mbaj mend kur kam filluar duke folur unë tha, "Më fal mua, Perëndia, për të folur me ju në këtë mënyrë." Kam filluar me të vërtetë të komunikojë me Atin Qiellor në këtë mënyrë, duke e lejuar veten të vërtetë të flasim Atij dhe jo vetëm përsërisin të njëjtat fjalë çdo herë .

Lexuesit Digest kurrë nuk u përgjigj për mua. Ndoshta nuk e kam vënë sasi të drejtën e pullave në letër. Pashë adresën në revistën por ajo ishte në Francë dhe unë nuk e di sa kushton për të dërguar një letër në Francë nga ribashkim. Unë nuk e di nëse letra ime ndonjëherë mori në Francë. Pas kësaj, unë kam qenë gjithmonë në kërkim të Kishës për një kohë të gjatë. Kam mësuar për fetë e tjera - unë lexoj Kuranin që unë gjej të vërtetë interesante dhe të bukur. Në ishujt francezë, ka shumë feve unbelievably të përziera: magjia dhe katolike së bashku, apo disa fe amtare me Budizmin. Unë nuk e di se si ta bëjnë këtë dhe përzierje të gjitha ato zotat së bashku! Unë kam qenë kurioz për të gjitha këto fetë, por unë isha gjithmonë në kërkim të Kishës Mormone nga neni.

Unë pothuajse hoqi dorë. Kam shikuar për tre vjet, nga 1986 kur unë isha gati 13-1989 kur isha pothuajse 16. Kam pritur një kohë mjaft të gjatë, dhe unë pothuajse u bashkua me Dëshmitarët e Jehovait. Ata ishin shumë të sjellshëm. Unë vendosa se në qoftë se unë nuk mund të gjejnë Kishën Mormoni, unë do të qëndroj një katolike dhe të bëhet një murgeshë, ose unë nuk do të duan të jetojnë më, sepse jeta ishte aq i keq.

Unë vendosa se në qoftë se unë nuk mund të gjejnë Kishën Mormoni, unë do të qëndroj një katolike dhe të bëhet një murgeshë, ose unë nuk do të duan të jetojnë më, sepse jeta ishte aq i keq.

Ati Qiellor dëgjuar lutjet e mia dhe erdhi misionarët. Më kujtohet se ishte një e mërkurë dhe vëllai im më i vjetër ishte shirtless sepse ajo ishte shumë e nxehtë. Prindërit e mi u divorcuan përfundimisht nga kjo kohë dhe gjërat po shkojnë më mirë. Misionarët trokiti në derë dhe vëllai im i ftoi ata në. Unë kam qenë kurioz, por kam fshehur kur ata erdhën për herë të parë.

A e dini kur ata erdhën tek dera se kjo ishte kishë ju kishte qenë në kërkim për?

Jo, jo ende. Ata erdhën disa herë pasi që të mësojnë vëllain tim të vjetër dhe më pyetën për t'u bashkuar me diskutimet. Kur ne morëm në diskutimin e dytë, ata na thanë se ku kemi ardhur nga dhe ata në fakt sollën një dorezë dhe shpjegoi se trupi ynë është si një dorezë mbi shpirtrat tanë. Unë u përgjigja: "Unë e di këtë! Kam lexuar atë! "Unë u tha atyre:" Unë dua që të merrni pagëzuar tani. Unë e pranoj me gjithçka që unë jam! "Misionarët ngacmohem mua dhe më tha se unë nuk do të mund të hani mish derri më, shumë gjëra pa kuptim ... Unë u përgjigja:" Çfarëdo që unë duhet të bëni ... Është në rregull. Unë do të bëjë atë. "

Doja që të ketë të gjitha mësimet në të njëjtën ditë dhe për të marrë pagëzuar nesërmen. Kam lexuar Librin e Mormonit dhe unë e dinte se ishte e vërtetë. Unë kisha mësim tim të parë të hënën dhe unë u pagëzova e shtuna e ardhshme. Misionarët ishin ata që ngadalësuar më poshtë sepse ata dëshironin të bëni të sigurtë që unë kisha një dëshmi për Jozef Smithin dhe Librin e Mormonit. Por kur kam lexuar Librin e Mormonit, unë e dija se ishte kisha unë kam qenë në kërkim të për kaq shumë vite. Ati Qiellor shpëtuan jetën duke e çuar misionarët në derën time në ishullin tim në mes të Oqeanit Indian. Ata erdhën! Ata erdhën, ata ishin ata që trokitën në derë. Unë kam qenë kaq i lumtur. Unë jam ende i lumtur.

Ati Qiellor shpëtuan jetën duke e çuar misionarët në derën time në ishullin tim në mes të Oqeanit Indian. Ata erdhën! Ata erdhën, ata ishin ata që trokitën në derë. Unë kam qenë kaq i lumtur. Unë jam ende i lumtur.

A e pjesa tjetër e familjes tuaj bashkohet me Kishën, si dhe?

Po, të gjithë vëllezërit dhe motrat e mia. Nëna ime ishte e fundit për t'u bashkuar. Nëna ime e mori më shumë kohë për shkak se ajo kishte një përvojë kur ajo ishte e re: pas Luftës së Dytë Botërore, familja e saj ishte aq i varfër se ajo është vënë larg për të jetuar me gjyshërit e saj dhe ajo është trajtuar shumë keq. Disa herë, ajo ishte duke qarë si një vajzë të vogël dhe dikush në të bardhë erdhi dhe e vënë atë në krahë. Ajo mendonte se në qoftë se ajo u bashkua me një kishë ajo do ta tradhtonte Perëndinë që e kishte dërguar ata njerëz në të bardhë. Ajo kishte kaq shumë misionarë të mësuar e saj! Edhe presidenti i misionit dhe gruaja e tij erdhi për të mësuar e saj. Ajo ishte me të vërtetë e vështirë për të.

Nëna ime mendonte se në qoftë se ajo u bashkua me një kishë ajo do ta tradhtonte Perëndinë që e kishte dërguar ata njerëz në të bardhë.

Por ajo e dinte se ishte një Zot dhe se Jezusi ishte i vërtetë, dhe ajo ende e di këtë tani. Për fat të keq, ajo nuk mund të shkojnë në tempull më, sepse ajo është shumë e sëmurë. Ajo është e hendikepuar tani, plotësisht fizikisht e varur. Është shumë e vështirë për të.

Vëllezërit e mi shërbyer misione dhe janë të martuar. Motrat e mia më të rinj nuk janë aktivë në Kishë më. Unë shkova në San Jose, Kaliforni, në një mision në vitin 1996. Unë isha 23 vjeç, sepse kam pasur një aksident me motoçikletë tim dhe për fat të keq nuk mund të vazhdoj misionin tim deri më vonë. Unë të kërkuar për të shkuar në Rusi, sepse e dija që kishim disa paraardhës nga Rusia kështu që unë të kërkuar për të mësuar gjuhën dhe të bëjë gjenealogjinë time atje. Por, San Jose është shumë më e ngrohtë se Rusia!

Gjithë familja juaj është tani në Francë. Kur ka lëvizur familjen tuaj atje?

Ne kemi lëvizur në Francë në 1989, rreth njëzet vjet më parë. Unë jetoj jashtë Parisit. Unë punoj me kohë të pjesshme, dhe unë kaloj kohën time tjetër me nënën time. Unë nuk jam i sigurt se sa më e gjatë ajo do të jetojë. Unë jam gjithashtu duke u përpjekur për të marrë të gatshme për të lënë për katër vjet, për të shkuar në Brigam Jang University - Hawaii për të marrë diplomë bachelor tim.

Unë kurrë nuk e dinte se unë isha dyslexic. Unë kam qenë i testuar vetëm vitin e kaluar. Kam pasur disa dëmtime në kokë si një fëmijë nga babai im, dhe lexim dhe mësim ka qenë gjithmonë me të vërtetë e vështirë për mua. Për fat të keq, në shkollë unë nuk e ka bërë shumë mirë për shkak të leximit tim të varfër dhe shkrim.

Pra, në BYU- Hawaii do të studiojnë edukim special. Sepse unë e di se Dyslexia ... ju nuk mund të shërohet nga ajo, por ju mund të gjeni mënyra për të punuar me të dhe nuk e le të jetë një problem i tillë. Unë e di se në Shtetet e Bashkuara ka shumë gjëra që mund të ndihmojnë Dyslexia, por për fat të keq në Francë nuk ka trajtime për Dyslexia rritur. Kur unë kam diplomën time, unë do të jetë në gjendje për të ndihmuar fëmijët në Francë trajtojnë Dyslexia herët.

A është kjo një sfidë për ju duke qenë një grua mormon në Francë?

Unë jam i gëzuar me të vërtetë të jetë një përfaqësues i Kishës në Francë. Unë e di se njerëzit francezë kanë një kulturë shumë të ndryshme dhe, për disa anëtarë, është e vështirë për ta që të flasin për Kishën dhe të jenë krenarë për të qenë një Mormoni. Unë kam shumë miq të mirë që janë gay. Ata janë miq të ngushtë dhe ne flasim shumë. Ata e dinë standardet e mia. Unë besoj se ata janë ende fëmijë të Perëndisë. Por unë besoj se një fëmijë ka nevojë për një atë dhe një nënë, dhe unë mbaj duke u thënë atyre atë. Unë shpresoj se unë të ndihmuar ata të jenë më të ndjeshme ndaj nevojave të fëmijëve, nëse jo tani, atëherë në të ardhmen.

Ka gjëra të tilla të mira për kaq shumë njerëz të ndryshëm. Vetëm për shkak se unë mbaj pozicionin tim si anëtar i Kishës nuk do të thotë unë nuk duhet të ketë miq të cilët bëjnë gjërat ndryshe. Unë nuk e mbështes ata në atë që bëjnë ata ose të shkojnë në partitë e tyre. Unë nuk jam i frikësuar e duke thënë unë jam një anëtar i Kishës. Unë jam me të vërtetë krenar për këtë. Unë jam me të vërtetë krenar që ka një dëshmi për Atin Qiellor dhe Jezu Krishtin, edhe pse unë kam pasur disa komente të këqija nga njerëz që nuk e di mua. Në Francë, ne kemi një ligj që ne nuk jemi të lejuar të flasin për fenë në punë në të gjitha. Pra, me miqtë e mi nga puna, unë ftoj ata që të shkojnë në Institutin ose një pale të kishës në mbrëmje dhe ne mund të flasim për këtë atje. Ata gjithashtu mund të shihni se ne kemi fun në kishën tonë! Nuk janë anëtarë këtu në Francë që nuk flasin me zë të lartë deri sepse ata nuk kanë personalitete që janë të kënaqur me të ftuar miqtë në kishë. Unë e kuptoj se, është e vështirë. Por unë nuk jam një prej tyre.

Intervistë nga Neylan McBaine. Fotografitë nga Bonni Bohn.

4 Comments

 1. Myrna Castellar
  06:50 më 29 mars 2010

  Dominique unë dua të ju falënderoj për dëshminë tuaj të përulur dhe për dashurinë tuaj për fëmijët e të gjitha perënditë 'pa marrë parasysh nga personalitetet apo prejardhje të ndryshme. Ne të gjithë kemi lufton dhe weeknesses; ne jemi këtu për të mësuar se si të jetë si Ati ynë Qiellor. Ai është durimi dhe i do të gjithë fëmijët e tij. Ajo është e mirë për miqtë tuaj dhe të familjes që të ketë një lloj dhe të dashur fëmijë të Perëndisë si jeni, të jetë një shembull i një ndjekës i vërtetë i Jezu Krishtit dhe duke ndihmuar për të ndërtuar mbretërinë e qiellit në këtë tokë.

 2. Mason Adams
  09:19 më 9 korrik 2010

  Tom Cruise kanë Dyslexia dhe ende ai është ende një aktor shumë i suksesshëm ~ *. -

 3. Paula
  07:28 më 27 shtator 2010

  Faleminderit për ndarjen tuaj histori të mrekullueshme të konvertimit. I uroj sukses të vazhdueshëm në dëshirat tuaja për më tej arsimimin tuaj. Unë jam e di që ju do të bëjë një mësues fantastike Arsimi special. Vajza ime ka Dyslexia dhe unë e di se sa e vështirë mund të jetë për t'u marrë me këtë çrregullim. Zoti e vazhdojnë të bekoftë jetën tuaj.

 4. Kathy Woodman
  04:01 më 27 shtator 2010

  Story shumë frymëzues. Asnjëherë mos të heqë dorë, pasi ju nuk e duke u përpjekur për të gjetur ungjillin e vërtetë. Të arritur qëllimet tuaja, dhe të bëjë sa më shumë që ju mund të, Zoti do të bëjë pjesën tjetër për ju. Ai do të mbajë ju në krahët e tij, pasi ai ka bërë atë deri tani.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by SEO Platinum nga Techblissonline