9 shkurt 2010 nga admin

7 Komente

"Kujt ime Heart përgjigjet"

"Kujt ime Heart përgjigjet"

Sally Gardner Lexuar

Në një vështrim

27 janar 2010, New Kanaanit, CT

Të nëna e katër fëmijët adoleshente, Sally Lexo aktualisht shërben në bordin e Rising Star kontakt me qytetarë, një organizatë misioni i të cilit është të ndihmojë kolonitë e lebrës mbi Indi bëhen komunitetet vetë-mjaftueshme. Sally diskuton ndikojë i shërbimit globale dhe lokale për fëmijët e saj dhe se si familjet kudo mund të kontribuojnë për të ndryshuar jetën e një personi tjetër.

Unë kam qenë gjithmonë i tërhequr për shkaqet, për të shërbimit, për të qenë të përfshirë në diçka. Kur isha i ri gjithmonë kam menduar se keni pasur për të bërë të "mëdha" gjëra. Më e madhe më mirë. Unë të kërkuar për të shkuar Afrikë. Unë të kërkuar për të shkuar në Indi. Unë të kërkuar për të shkuar në Kamboxhia dhe për të ndihmuar refugjatët. Unë kam pasur gjithmonë se në kuadër time. Në shkollën e mesme, kam luajtur në piano në një shtëpi pushimi. Në kolegj, kam bërë të njëjtën gjë.

Pasi burri im dhe unë u martova ne e ka ndihmuar me refugjatet Kamboxhiane, duke i ndihmuar ata të marrë të vendosur deri në Utah. Unë po mësonte në shkollë, duke punuar në shkallën e mia master në Universitetin e Utah, dhe unë nuk mund të ketë fëmijë. Kështu që unë u tërhequr për të qenë të përfshirë në shkaqe të ndryshme. Ne madje biseduar me presidentin tonë kunji në një pikë dhe i tha atij ne do të donim për të shkuar në një mision si një çift. Ai sugjeroi ne vazhdojmë duke ndjekur të pasur fëmijë dhe kemi kuptuar se, por ne nuk kemi fëmijën tonë të parë deri sa ishte 29 dhe ne do të qenë të martuar për tetë vjet.

LDS_woman_photo_Read2

Në këtë kohë ju keni qenë dy të rinj dhe burri juaj nuk është avancuar në karrierën e tij. A ishte e vështirë për ju që të gjeni gjëra që të përfshihen në të cilat nuk kërkojnë shuma të mëdha parash?

Jo, jo në të gjitha. Ne u zhvendos në Nju Jork dhe unë do të punojnë në strehimore të pastrehë. Atëherë unë do të mbajë bebet që ishin të varur për të goditur në Spitalin e Shën Lukës. Dhe sigurisht, unë u përfshiva në kishë. Kur unë kam fëmijë, kam kuptuar unë nuk kanë për të bërë llojet "e madhe më të mirë" të gjërave. Unë nuk kam për të shërbyer në një vend të huaj. Gjëja më e mirë që mund të bëja ishte të shërbyer në komunitetet e mia, në shkolla e mia, në kishën time.

A mendoni se anëtarët e Kishës marrin pjesë sa duhet në shërbim lokale dhe globale jashtë Kishës?

Unë mendoj se ata e bëjnë! Unë mendoj se shumë prej nesh janë të përfshirë, dhe ne jemi më të përfshirë më shumë se sa ne mendojmë se jemi. Sidomos në shkolla. A nuk mendoni se ka shumë prej nesh që janë të përfshirë në shkollat ​​e fëmijëve tanë? Unë e di që ne kemi këtë perceptim se ne jemi engrossed në punën tonë të kishës, por siç e kam jetuar në vende të ndryshme që unë kam parë gjithmonë gratë Mormonit përfshirë në shkaqe të ndryshme. Ne të rinjtë tanë në strehimore të pastrehë. Nënat të shërbejë si nëna dhomë. Kjo është duke u përfshirë. Ose, ne kemi ndihmuar me Ditën vlerësimin Mësues ose në lagje.

Familja ime ndihmon bankën e ushqimit në qytetin tonë. Ne kemi shkuar poshtë për të shërbyer ushqim në strehë të pastrehë Stamford, CT, strehim Norwalk, CT ... Ka gjithmonë pak gjëra që familjet mund të bëni. Ajo nuk ka nevojë të jetë kjo e frikshme, gjë e madhe për të zgjidhur problemet e botës sot.

Çfarë këshille do t'i jepnit një grua që dëshiron të zgjerojë shtrirjen e saj nga shërbim të komunitetit lokal të shërbimit në nivel global?

Unë do të përdorin fëmijët tuaj si një trampolinë. Përdorin ato si një katalizator për të marrë familjen tuaj duke bërë diçka. Këtu kemi Haitin drejtë para nesh: Çfarë mund të bëjmë? Si mund të ndihmojë dikë në Haiti? E pra, ne gjithmonë mund të japë më shumë të dhjetën dhe Humanitare të holla fond Aid, por si mund të përfshijë fëmijët tuaj në këtë? Kjo tingëllon në mënyrë fillore, por në familjen tonë ne kemi vendosur një kavanoz mbi counter tonë, dhe sa herë që ka një krizë - kemi filluar me cunami në dhjetor të 2003 - ne kemi vënë ndryshimin tonë të lirshme në atë jar. Unë kam adoleshentët kështu që çdo miq që vijnë nga janë të mirëpritur për të vënë në ndryshimin e tyre si. Ne u japim këto para, ne mbledhim në atë kavanoz me fondin Humanitare të Kishës Ndihmës ose për një arsye të veçantë që ne jeni të interesuar në mbështetjen. Ne kemi përdorur gjithashtu që të ndryshojë për të ndihmuar të financuar një udhëtim familjar në Indi me Rising Star kontakt me qytetarë. Natyrisht, ne nuk do të ngrejë një shumë, por ajo merr fëmijët tanë të vetëdijshëm për atë që po ndodh në botë dhe u jep atyre një ndjenjë të marrin pjesë.

LDS_woman_photo_Read5

Ndërkohë që fëmijët janë rritur më të vjetër, ne kemi marrë shërbimin në një nivel tjetër. Si një familje, ne kemi dashur gjithmonë për të udhëtuar. Ne kemi mjete për të udhëtuar, kështu që lloji i shërbimit të familjes që ne kemi bërë nuk punon për të gjithë. Ne shkuam në Tanzani me fëmijët tanë dhe ka punuar në një shkollë dhe mori mjete shkollore. Ne patëm marrë mjete shkollore me ne në Afrikën e Jugut shumë. Vajza ime Abby dhe unë kam shkuar në Tajvan dhe ka punuar në jetimore atje. Ne kemi marrë miqtë e saj me ne në Tajvan në disa raste. Tani familja ime është e përfshirë me Rising Star kontakt me qytetarë dhe shumica e shërbimit tonë është me anë të kësaj organizate.

Si mund të vendosen në Rising Star Outreach si të organizatës që ju e më të kërkuarve të jenë të përfshira me të?

Vajza ime ishte katalizator për duke kërkuar tonë në një organizatë në Indi. Ne kishim shkuar tashmë në jetimore në Tajvan, dhe kur ajo ishte një i ri në shkollë të mesme, tha ajo, "Unë me të vërtetë dëshironi të bëni diçka këtë verë në Indi me miqtë e mi." Kështu që kam filluar hulumtimin e mundësive në Web që do të strehojë një grup i madh i të rinjve. Kam gjetur një shumë të organizatave të mira, por Rising Star Outreach ishte në gjendje për të akomoduar dymbëdhjetë nga ne si një grup. Rising Star Outreach ka tri qëllime kryesore: për të edukuar fëmijët e lebrës e prekura nga prindërit në një nga kampuset tonë të bukur, për të siguruar pacientët lebra me kredi të mikro-financiare, dhe për të ndihmuar në detyrat themelore mjekësore në kolonitë lebër.

Që udhëtimi i parë në Indi ishte i tillë një përvojë e madhe për ne që kur u kthye dhe foli në lidhje me të, njerëzit më tha: "Unë do të doja të bëjë që me fëmijët e mi!" Kështu që verën e kaluar kam organizuar një grup të dytë dhe kjo herë kemi marrë 40 vullnetarë.

Si e ka këtë lloj shërbimi ju dhe fëmijët tuaj të prekur?

Është gjithmonë emocionale shikuar fëmijët tuaj të shërbyer. Ata në nivel të detyrës. Disa prindër kanë më tha: "Oh Unë nuk e di nëse vajza apo djali mund ta bëjë këtë." Por ju e dini, fëmijët të marrë në këto situata të vështira në kolonitë lebra ku njerëzit nuk kanë duart ose këmbët ose shifra e tyre janë të mungojnë ose ata mund të kenë një plagë dhe kjo është goxha e thellë dhe mace apo lente janë të ardhur nga ajo .... Dhe ju e dini, ju shikojnë fëmijët tuaj të fashot off dhe të lajnë duart dhe këmbët, dhe kjo ju jep një vlerësim për fëmijët tuaj. Ato nuk mund të komunikojnë me pacientët lebër, shkaku se ata nuk mund të flasin të njëjtën gjuhë, por ata e bëjnë flasin gjuhën e dashurisë.

Ju shikojnë fëmijët tuaj të fashot off dhe të larë [pacientët lebër '] duart dhe këmbët, dhe kjo ju jep një vlerësim për fëmijët tuaj. Ato nuk mund të komunikojnë me pacientët shkaku se ata nuk mund të flasin të njëjtën gjuhë, por ata e bëjnë flasin gjuhën e dashurisë.

Unë e kam parë atë t'i bëjë ata të vetëdijshëm se ata me të vërtetë kanë shumë përparësi në botë. Ata punojnë pak më e vështirë në shkollë. Ata janë kinder. Kur një shkak të tillë si Haiti vjen deri, ata janë të parët për të pyetur, "Çfarë mund të bëjmë?" Ata janë të vetëdijshëm për botën rreth tyre.

LDS_woman_photo_Read6

Të gjithë prindërit e kam marrë me mua, si ata shikojnë fëmijët e tyre bëjnë këto gjëra, ata vlerësojnë fëmijët e tyre në një nivel tjetër. Ditë-për-ditë vitet e adoleshencës mund të jetë e vështirë për fëmijët! Dhe akoma, kur ju merrni ato në një mjedis tjetër ku fëmijët nuk kanë asgjë .... Unë do të thotë, disa prej këtyre kolonive kanë kushtet e tmerrshme dhe ata nuk kanë asgjë materialisht, por fëmijët nuk kanë nevojë më shumë. Ata janë të lumtur. Ata janë të lumtur për të qenë në shkollë. Kjo e bën fëmijët tuaj të vlerësojmë ato gjëra shumë.

A do të na tregoni më shumë rreth lebrës dhe punën tuaj në kolonitë në Indi? A nuk është lebër shumë ngjitëse?

Ajo ka perceptimin e të qenit shumë ngjitëse, por në fakt vetëm një përqindje e vogël e njerëzve kanë një gjen të caktuar që i bën ata të ndjeshëm ndaj lebra. Ky komponent gjenetik do të thotë se popullata e përgjithshme është natyrisht imun ndaj lebra.

Problemi i madh me lebër është se kur një person kontratat e sëmundjes, ato jane te izoluar dhe dërguar për të jetuar në një koloni me njerëz të tjerë që kanë lebra. Ata janë shmangej, i dëbuar, ata janë të paprekshëm. Prandaj ata shkojnë të jetojnë në kushte mjaft të tmerrshme. Pastaj ata janë edhe më të ndjeshëm ndaj infeksionit dhe sëmundjeve. Njerëzit të cilët kanë lebra nuk mund të ndjehen - ata nuk mund të ndjehen të gishtave të tyre për shembull dhe kështu kur ata marrin djegur djegur shkon trajtohet dhe merr infektuar. Dhe atëherë ajo përkeqëson problemin. Si vullnetarë, ne jemi gjithmonë shumë të kujdesshëm - ne veshin doreza gome, ne përdorim vetëm sapun në një pacient dhe pastaj hidhni atë - por jo, ka pak mundësi që një vullnetar do të kapur sëmundjen.

A ka një vaksinë për lebrën?

Nuk është një antibiotik për lebrën që kushton rreth një dollar në ditë. Ajo nuk mund të shërohet në fazat e avancuara, por antibiotik mund të ndaluar përparimin e lebrës në qoftë se kapet në kohë. Por kultura indiane është një pjesë e madhe e ekzistencën e vazhdueshme të lebrës: Në kulturën e tyre, në qoftë se ju lebrozët, perënditë që i dha për ju. Kjo është karma juaj, dhe ju duhet të jetojnë me këtë. Nëse jetoni me të, pastaj në jetën tjetër ju mund të kthehen në një situatë më të mirë. Por nëse ju përpiqeni për të kuruar atë ose të marrë më të mirë, atëherë ai është duke luajtur me karmën tuaj dhe kjo mund të ndikojë në jetën e ardhshme.

Ju të gjeni njerëz të kundërshtojnë trajtim për shkak të atij besimi?

Po. Të moshuarit kanë këtë ide. Por pacientët rreth 45 dhe të rinj kanë filluar të thonë, "Ne nuk kemi nevojë për të jetuar me këtë. Ne mund të shërohet. "

LDS_woman_photo_Read4

Çfarë Rising Star Outreach nuk është marrë fëmijët nga kolonitë dhe vendin e tyre në një shkollë me konvikt ne kemi ndërtuar. Kjo është larg nga familjet e tyre në kolonitë, por kjo është një kampus të bukur. Një opsion që mund të ndihmojë ata të marrë nga kolonitë është arsimi. A nuk është kjo diçka! Arsimi. Ata nuk janë të kapur deri në këto tradita kulturore që i mbajnë e brezave më të vjetër të bllokuar. Ata mund të flasin anglisht mirë. Ata mund të merrni aftësitë kompjuterike. Ata janë të arsimuar, kështu që ata nuk duhet të jetë lypës në rrugë. Ato mund të ngrihen mbi këtë.

Nëse koloni është e vetmja gjë që fëmijët e dinë, atëherë ata do të rritet deri në të lypsa. Por nëse ju edukimin e tyre .... Dhe këta fëmijë janë aq të lumtur që të jetë në shkollë, ju nuk mund ta besojnë atë. Ata janë shumë mirënjohës, edhe pse është e vështirë për ta që të jetë larg nga familjet e tyre. Ata nuk janë jetimë. Ata kanë familje që e duan ata. Por ata janë shumë mirënjohës për t'u arsimuar.

Pra, kur ju merrni atje të rinjtë të dalin vullnetarë dhe të shohin se sa të lumtur këta fëmijë janë të mësojnë anglisht, ata vijnë në shtëpi dhe të mendojnë, "Wow, unë do të më mirë të përfitojnë nga ajo që unë shkoj për të mësuar në shkollë!" Tani sigurisht që nuk ka gjithmonë përkthehet në ditët tona-për-ditë jetën, ne të gjithë e dimë se! Vetëm në një botë të përsosur, e drejtë?

Kur inkurajuar fëmijët tuaj për të shërbyer, ose në nivel lokal apo në nivel global, qëndrim është shumë e rëndësishme. Ju duhet të qasen atë me një dashuri të vërtetë dhe një dëshirë të vërtetë për të përfshirë me jetën e dikujt tjetër. Ju nuk dëshironi që fëmija juaj të mendoni që ju jeni duke i krahasuar ato me fëmijët të cilët janë të kënaqur me asgjë. Ju nuk mund të detyrojë mirënjohje. Ju keni dhënë fëmijës tuaj një përvojë të ndryshme kështu që ju nuk mund të presim që ata të vlerësojmë gjërat në qoftë se ata kurrë nuk kam shkuar pa.

Ju nuk dëshironi që fëmija juaj të mendoni që ju jeni duke i krahasuar ato me fëmijët të cilët janë të kënaqur me asgjë. Ju nuk mund të detyrojë mirënjohje. Ju keni dhënë fëmijës tuaj një përvojë të ndryshme kështu që ju nuk mund të presim që ata të vlerësojmë gjërat në qoftë se ata kurrë nuk kam shkuar pa.

Por ju mund të mësoni të gjitha mësimet e shërbimit në nivel lokal. Si unë them çdo vullnetar, ju nuk keni për të shkuar jashtë vendit për të bërë shërbimin. Jini të mirë në dhomë drekë. Hapur derën për dikë. Ka gjëra pak të përditshme ju mund të bëni. Dhe fëmijët bëjë atë.

LDS_woman_photo_Read3

Si prindër, ne mund të lexoni gazeta për fëmijët e vegjël. Vini në dukje fëmijët në lajme. "Shikoni këta fëmijë. Ata janë duke u miratuar nga Haiti. A nuk është kjo e mrekullueshme? "Në gazeta ka gjithmonë diçka një fëmijë mund të kuptoj, edhe nëse është vetëm me anë të një fotografi. Ka libra që ju mund të lexoni për ta. Ka tani një libër foto e Greg Mortensen-së Tre gota të çajit. Mendoni atë që ai e bën, Greg Mortensen. Ai është fuqizuar gratë dhe vajzat. Një fëmijë mund të mësojnë për këtë.

A është qëllimi Rising Star për të shfuqizuar lebra?

Jo, sigurisht që ka organizata shëndetësore që punojnë në këtë, por gjëja kryesore që ne bëjmë është të edukojë fëmijët, për të siguruar një ekip i punëtorëve që mund të ndihmojnë në detyrat mjekësore si ndryshon zakonshëm dhe të kujdesen për plagët. Ekipet tona të përpiqet për të ndihmuar njerëzit në kolonive të mësojnë se si të kujdesen për veten e tyre. Unë nuk dua të them se ata mësojnë ata që të kenë kushte më të pastra të jetesës, sepse ndonjëherë kjo është e vështirë, por ne mësojmë atyre se si të kujdesen për veten e tyre në kushtet që ata kanë.

Rising Star gjithashtu menaxhon mikro-kredi të cilat janë gjëra të mahnitshme. Kredi të vogla të fuqizojë pronarët femra të biznesit dhe për të ndihmuar kolonist kanë një mënyrë për të qenë vetë të mjaftueshme. Dhe në qoftë se ju mund të jenë të vetë të mjaftueshme ... Historitë janë befasues e asaj që e bën vetë-mjaftueshmërinë për respekt për veten. Ajo emocionalisht shërojnë këto plagë në zemër të refuzimit, të shpërnguljes, e të qenit i dëbuar për shumë breza. Sepse në qoftë se gjyshja juaj ka lebra, nëna juaj është në koloni, ju jeni në atje ... kjo është familje. E gjithë familja është dënuar për këtë jetë, konsiderohet i dëbuar.

A mund të ndihmojë njerëzit këtu? Po! Ju mund të sponsorizojë një fëmijë dhe të bëhet mik i tyre stilolaps. Ose ju mund të hua prej 25 prandaj dikush në një koloni mund të blejnë tre pula. Ju e dini se pak jar ulur në counter tuaj kam biseduar rreth më parë? Ju mund lehtë të mbledhë ndryshimin tuaj mbi një vit dhe të thonë, "Ok, ne jemi duke shkuar për të ndihmuar këtë familje të fillojë ngritjen e një biznesi pula dhe shitjen e vezë."

A janë kolonitë si qytete të vogla? Njerëzit kanë biznese?

Po, disa kolonitë rriten ushqimin e vet dhe kanë bizneset. Por, për shumë njerëz, kjo është e vështirë për të bërë pasi ata janë aq krejtësisht të meta. Qeveria ndihmon, por nuk mjafton sigurisht. Organizatat e kishës të ndihmojë shumë. Ka 700 kolonitë në Indi vetëm. Rreth se shumë në Brazil. Kjo është më e përhapur se sa ne mendojmë. Ne mendojmë se kjo është një sëmundje biblike, por kjo nuk është. Është ende atje. Organizatat mjekësore janë duke u përpjekur për të zhdukur atë me droga të thjeshta dhe ne jemi duke ndihmuar përmes arsimit, por kjo është një gjë e kulturor shumë.

LDS_woman_photo_Read7

Përfshijë fëmijët tuaj në një diskutim të lebrës. Lexoni Biblën dhe le ta dinë se është ende atje. Ju nuk duhet që gjithmonë të japin para për të përfshirë. Edukimi fëmijën tuaj, duke marrë informacion, po ndihmon. Ju nuk jeni mësuar një fëmijë për një ditë, ju jeni duke i mësuar ata për një jetë dhe ju duan ata të eksploruar gjëra që janë interesante për ta. Tregoni atyre se ku të fillojë. Ne kemi disa vullnetarë që marrin aftësitë e tyre krijuese për kolonitë tona. Ne kemi valle dhe muzikë vullnetarë. Ju mund të mendojnë, "Si e bën ndihmë valle?" Ajo i bën njerëzit që jetojnë atje i lumtur! Vullnetarët nuk duhet të vetëm të mësojnë leximin dhe shkrimin. Të gjithë vullnetarët tanë të sjellë pikat e forta të tyre.

Në fund të ditës, Shpëtimtari do që ne të duam shumë dhe të bëjmë atë që mundemi. Kur është fjala për shërbimin, veçanërisht gratë duhet që të lahen fajin off. Ne vetëm dashuri shumë dhe të bëjmë atë që mundemi. Përfshijë fëmijët tuaj në atë që ju mund të bëni. Ajo nuk duhet të jetë një projekt i madhe. Ajo mund të kënduar këngë në një shtëpi pushimi. Shkuarja në një fqinji të moshuar. Unë kurrë nuk duan gratë të mendojnë se ajo duhet të jetë e madhe, sepse atëherë kjo është vetëm një tjetër gjë që ne nuk e bëjmë. Duke filluar është gjithmonë pjesë e vështirë.

Në fund të ditës, Shpëtimtari do që ne të duam shumë dhe të bëjmë atë që mundemi. Kur është fjala për shërbimin, veçanërisht gratë duhet që të lahen fajin off.

Ne gjithashtu duhet të jenë të vetëdijshëm se ka sezonet e ndryshme në jetën tonë dhe çdo sezon na lejon të bëjmë gjëra të ndryshme. Unë kam një nip i cili është në Haiti tani. Ai punon në Provo dhe ai ka një mik i cili ka qasje në një helikopter. Ata vetëm e mbushur deri helikopterin me oriz, fasule, batanije dhe ata janë fjalë për fjalë vetëm shpërndarjen e tyre. Tani që është një gjë e madhe! Por ai është në gjendje të bëjë këtë: ai nuk ka fëmijë, ai ka një punë fleksibël ... Ai është në një sezon të jetës së tij që i lejon atij për të bërë këtë. Për pjesën tjetër prej nesh, ndoshta ne vetëm japim pak më shumë në ofrimin tonë të shpejtë këtë muaj, ose të blejnë batanije që disa e tjetër merr.

I love deklaratën e Anne Morrow Lindbergh: "Jeta ime nuk mund të zbatojë në veprim kërkesat e të gjithë popullit për të cilin zemra ime reagon." Zemra juaj përgjigjet për të gjitha këto gjëra dhe ju mendoni se, "Ne kemi marrë për të ndihmuar këtu dhe ne kemi marrë për të ndihmuar atje ... "Ju nuk keni për të bërë të gjitha. Të gjithë ne duhet të bëni është dashuria shumë dhe bëjmë atë që mundemi.

Në një vështrim

Sally Gardner Lexuar


LDS_woman_photo_ReadCOLOR2
Vendndodhja: New Kanaanit, CT

Mosha: 49

Gjendja civile: I martuar 29 vjet

Fëmijët: Katër fëmijë (20, 18, ​​15, dhe 11)

Profesioni: zonjë shtëpie

Shkollat ​​Vijuar: BS nga Universiteti Brigam Jang, M.Ed. nga Universiteti i Utah

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himn i preferuar: "E di se Shëlbuesi Im Jeton"

Thirrja aktual Kisha: Një nga vetëm thirrjet gjallë dhe të vërtetë në të kishës-fidanishte!

Në Web: www.risingstaroutreach.org

Intervistë nga Neylan McBaine. Fotografitë e përdorur me leje.

7 Komente

 1. "Kujt My Heart përgjigjet" | Sot Indian
  8.52.PD më 10 shkurt 2010

  [...] Këtu për të lexuar pjesën tjetër: "Kujt My Heart Reagon" Share dhe [...]

 2. Blu
  09:17 më 11 mars 2010

  Ky ishte një artikull i bukur dhe frymëzues. Unë vlerësoi encoragement dhe lajmërimeve që shërbimi ynë nuk duhet të jetë e mrekullueshme ose expensve. Dhe se gjetja e mënyra për të përfshirë fëmijët tanë në shërbim të të tjerëve është një tjetër mjet që mund të ndihmojë ata të zhvillojnë një vetëdije më të Krishtit për veten e tyre dhe njeriun e tyre shokët. Edhe kështu, unë uroj që ne ishim në gjendje për të vizituar kolonitë si familja juaj ka bërë. Çfarë një përvojë e mrekullueshme! Faleminderit për treguar historinë tuaj.

 3. Bonnie Bardhë
  11:11 më 16 mars 2010

  I dashur se si ju të përfshira fëmijët tuaj dhe e bëri shërbim një pjesë e pushimeve tuaja. Unë kurrë nuk e kishte konsideruar se dhe ajo u hap zemrën time dhe mendjen për të shumë mundësive. Faleminderit për ndarjen tregimin tuaj.

 4. Myrna
  06:21 më 6 prill 2010

  Dashuria më e madhe e të gjitha është demontrated throghout akt të vogël të bamirësisë në shërbim të njerëzve tanë. Ju jeni me të vërtetë një grua e mahnitshme dhe ndjekës i Krishtit; ju jeni me të vërtetë në shërbim të Zotit. Nëpërmjet shembull tuaj ju po i mësoni fëmijët tuaj dhe ata rreth jush; Ju faleminderit për historinë tuaj frymëzues!

 5. amateri
  09:30 më 8 qershor, 2010

  Unë me të vërtetë gëzuar artikullin tuaj. Ajo ishte shumë e arsimore dhe të dobishme. Unë do të kthehet për të kontrolluar në nenet e ardhshme

 6. Financimi i kontratës
  11:51 më 7 prill, 2011

  I dont flas më shumë faqet e internetit që ne të vijnë të gjithë, por nusja ime dhe unë ndjeva unë nuk mund të marrë një të kalojë në mundësi me bruksel. Postimi i bukur. Unë mund të pyes veten vetëm atë që ju do të jetë me shkrim në të ardhshëm.

 7. ajo tha
  08:15 më 12 shtator 2012

  Shumë, shumë e frymëzues!

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline