Mar 17, 2010 nga admin

17 Komente

Nënat i papritur

Nënat i papritur

Tiffany Peterson

Në një vështrim

17 mars 2010, Salt Lake City, UT

Si një të vetme 34-vjeçar, Tiffany ndjekur këshillën e saj patriarkal bekim për të shfrytëzojnë mundësitë e ofruara për të, duke rezultuar në një jetë të plotë të mundësive të karrierës, aventurat udhëtimit dhe thekson shpirtërore. Por më pas, kur motra e saj u bë e përshkuar me përgjegjësitë e mëmësisë të vetme, Tiffany kapi një lloj tjetër të mundësisë: ajo mori kujdestarinë ligjore të mbesën e saj nëntë vjeçar dhe u bë nënë për një fëmijë të moshës së shkollës fillore brenda natës.

Mia bisedimet patriarkale bekim për arsim dhe që ka njohuri të gjëra që janë për mua dhe rreth meje. Ndjehem si unë kam marrë këtë këshillë për zemrën. Nëse jeta është mbi të gjitha përvojat, atëherë ne vetëm duhet të veprojë. Dhe në qoftë se një mundësi është paraqitur dhe ndjehet si një gjë e mirë për të bërë dhe ne kemi marrë konfirmim për të ecur përpara, atëherë ne duhet vetëm të shkojnë përpara, edhe nëse ajo është e frikshme apo ndoshta jo atë që kishte në mendje për veten tonë ose nuk ishte plani ynë. Gjërat ndodhin për një arsye dhe ne jemi të dhënë patjetër mundësitë që na ndihmojnë të rriten.

Cilat ishin disa nga përvojat tuaja formuese që ju dha një dëshmi e këtij parimi?

Prindërit e mi ishin shumë inkurajuese dhe mbështetëse për të ndihmuar mua të fitojë njohuri mjedisin tim. Ne patëm marrë një shumë të udhëtimeve kur isha i ri. Kjo ide e mbërthyer me të vërtetë me mua. Kur isha 19, unë u drejtuan për në Rusi për gjashtë muaj për të mësuar gjuhën angleze. Unë nuk e di shpirt, por unë ndjeva si unë e nevojshme një përvojë larg nga familja dhe miqtë e mi për të parë se kush isha dhe çfarë do të bëj kur askush tjetër nuk ishte rreth.

Kam qëndruar me një familje që nuk flasin fare anglisht dhe kam marrë pjesë në një degë në Moskë me anëtarët e rinj të kishës. Kam lexuar Librin e Mormonit në tërësinë e saj për herë të parë dhe kishte një shumë të përvojave që u hap sytë e mi në botë. Kam mësuar se njerëzit në të gjithë botën duan të njëjtën gjë. Ne të gjithë duan të jenë të lumtur, ne të gjithë duam familjet tona afër; ne të gjithë duam familjet tona të jenë të lumtur. Ne jemi vetëm në situata të ndryshme dhe kanë lufton të ndryshme.

Nëse jeta është mbi të gjitha përvojat, atëherë ne vetëm duhet të veprojë. Dhe në qoftë se një mundësi është paraqitur dhe ndjehet si një gjë e mirë për të bërë dhe ne kemi marrë konfirmim për të ecur përpara, atëherë ne duhet vetëm të shkojnë përpara.

Kur u ktheva në shtëpi nga Rusia, unë u nis për në Izrael dy muaj më vonë me studimin e Universitetit Brigam Jang jashtë programit. Kjo ishte një tjetër përvojë fantastike. Kam studiuar Dhiatën e Vjetër dhe Dhiatën e Re dhe shkuam në Detin e Galilesë. Ajo ishte atje që unë vendosur për të shërbyer një mision.

Pas katër muaj e të qënit në shtëpi, unë kam vendosur që do të shërbejë në mision, por kam kërkuar që të lutem për këtë, sepse unë kam lexuar Bekimi im patriarkal aq shumë herë dhe ajo nuk ka thënë asgjë për të shërbyer një mision. Kështu që unë u luta dhe menjëherë ndjeva një konfirmim se po, në fakt, unë është dashur për të shkuar.
Mormon_woman_photo_Peterson2

Unë u thirr për të shërbyer në Paraguaj, Amerikën e Jugut dhe kam pasur një përvojë të shkëlqyer. I dashur gjuhën. I dashur vendin. Unë kisha shokët e mrekullueshme dhe presidenti im misioni dhe gruaja e tij ishin si prindër për mua.

Kur kam vendosur për të shkuar në një mision, kam filluar vërejtur një model të marrë mundësitë kur ata u ngritën. Nëse ka pasur një shans për rritje, kam kërkuar që të jetë një pjesë e saj dhe të përjetojnë çfarë mund të vijnë prej saj.

A ju mendoni me të gjitha mundësitë e njëpasnjëshme të të nxënit në vendet e huaja që ishin në një udhëtim shpirtëror, edhe pse ndoshta nuk e kuptojnë atë?

Po ... patjetër! Me çdo mundësi dhe çdo përvojë, kam mësuar një diçka pak të ndryshme për veten time dhe që kam kërkuar që të jetë. Dhe jo vetëm nga pikëpamja e personalitetit, por nga një perspektivë shpirtërore si.

Kur u ktheva nga misioni im, unë u afrua për të shkuar në Kinë për një semestër për të mësuar anglisht. Kina kurrë nuk ka qenë në radar tim! Por unë përfundoi duke shkuar dhe kam marrë për të mësuar adorable pak fëmijë kinezë që ishin vetëm në mënyrë të lumtur dhe plot jetë. Unë gjithashtu kam për të shpenzuar 4 muaj me disa vajza të mahnitshme që janë mendon misione dhe ata do të hanë deri tregime misionit tim. Kjo ishte e madhe për mua që të jetë në gjendje të ndarë përvojat e mia me një audiencë të gatshëm pas miqtë e mi dhe familjen kishte pasur të mjaftueshme në shtëpi përsëri! Kjo ishte një përvojë e madhe.

A dëshirën tuaj për të vazhdimisht të mësuar të ndikuar zgjedhjet tuaja të karrierës, dhe ishte e rëndësishme për ju që të ketë një karrierë?

Një gjë interesante Bekimi im patriarkal tha ishte për të fituar njohuri dhe të jenë të përgatitur për t'u kujdesur për veten. Pra, për shkak të kësaj unë nuk dua të bëj vetëm asgjë-Unë të kërkuar për të ndjehen si unë u pasuar dhe një punonjës me vlerë. Unë u diplomua me një diplomë në ekonomiks dhe pas duke punuar për një kompani peng menjëherë pas kolegjit, unë përfundoi duke punuar për Morgan Stanley, të parë në shërbimet e klientit të klientit, dhe pastaj në një departament të ri që ofron një shërbim të ri.

Përfundimisht, Goldman Sachs hapur një zyrë në Salt Lake City kështu që kam dërguar rinisë time me ta dhe filloi procesin e intervistimit. Goldman Sachs ishte nivel të lartë, me njerëz të zgjuar dhe shumë e mundësive. Procesi Intervista zgjati pesë muaj të gjatë, me një ngrirje e punësimit e 15 intervista. I përfunduar duke marrë një punë me ta që nuk ishte fillimisht ajo që unë kam qenë i interesuar në, por brenda tre minutave të takimit menaxherin tim të ardhshëm, e dija se kam kërkuar për të punuar për të. Personalitete tona vetëm "klikuar".

Unë shkova në New York City për një muaj dhe më pas departamenti u zhvendos në Salt Lake City. Unë fillova si i vetmi në ekip dhe për katër vjet e gjysmë të ardhshëm ajo ishte koha më interesante dhe sfiduese. Kam vënë së bashku një program trajnimi dhe udhëtoi nëpër botë për të zyrave të ndryshme dhe salespeople të trajnuar. Unë në thelb mori për të ndërtuar vetë përshkrimin tim të punës.

Mormon_woman_photo_Peterson3 Kishte aq shumë punë për të bërë dhe të gjithë kërceu në të, e cila ishte shumë e ndryshme nga puna e mëparshme. Unë me të vërtetë lulëzoi. Ndjeva si unë mund të bëjë një ndryshim dhe nëse gjërat nuk janë duke shkuar aq mirë sa do të mund të, unë mund të ofrojë sugjerime dhe njerëzit do të dëgjojnë. Ajo ndjehet shumë kreative dhe shumë të kënaqshme.

Kam menduar se kur unë u martova se do të jetë e lehtë për të lënë, sepse kam kërkuar për të martuar dhe kanë fëmijë. Por më të gjatë kam punuar dhe më shumë kam menduar për këtë, aq më shumë e kuptova se do të ishte e vështirë për të bërë. Unë kam qenë një nënkryetar. I dashur punën time dhe unë kam qenë i mirë në të! Njerëzit erdhën tek unë dhe të kërkuar këshillën time dhe donte mua në takime të ide.

Ju bë kujdestari ligjor i mbesën tuaj gati tre vjet më parë. Çfarë rrethanash ju çuar për të bërë këtë zgjedhje?

Kur Paige ka lindur, ka pasur një lidhje të menjëhershme midis nesh. Motra ime dhe unë kam qenë gjithmonë i afërt dhe Paige parë e zuri gjumi gjatë në shtëpinë time, kur ajo ishte gjashtë javë i vjetër. Paige shpenzuar shumë kohë me mua. Ajo ishte im prizë-Unë do të punojnë shumë, por në fundjavë unë mund të shkoj të marr e saj dhe ajo do të vijë mbi dhe ne vetëm do të qesh. Unë kisha kohë me këtë vajzë të vogël që ishte aq e plotë të jetës dhe njerëzve do të komentojnë, "Ajo është mini-mua juaj ... ju shikoni dhe të veprojë ashtu!" Unë nuk jam i sigurt nëse kjo ishte sepse Paige ishte vepruar më të vjetër apo për shkak se unë kam qenë duke vepruar si unë ishte e pesë! Pati patjetër një lidhje dhe një lidhje mes nesh.

Situata e motrës sime ishte pak i trazuar-ajo ishte një mom vetëm duke u përpjekur për të paguar qiranë dhe të sigurojnë për fëmijët e saj dhe ajo ishte duke u mposhtur. Në vitin 2007, fola me motrën time në lidhje me disa ndryshime që ajo mund të bëjë në gjendjen e saj të jetesës. 2 fëmijët më të rritur e saj nga një martesë e mëparshme kishte lëvizur në me prindërit e mi për të përfunduar shkollën e mesme dhe kam ftuar Paige për të jetuar me mua për vitin shkollor. Motra ime ka jetuar në një zonë që kishte shkollë gjatë gjithë vitit dhe kjo ishte vështirë mbajtja e orarit dhe rregullimin babysitting dhe gjëra të tjera. Ku kam jetuar, sistemi shkollor ishte në një orar tradicionale (shtator-qershor) me një të madh pas-shkollor programit. Unë të kërkuar për të ndihmuar të mbajtur gjërat të qëndrueshme për mbesën time, ndërsa situata e motrës sime përmirësuar.

Në mënyrë që të bëjë që unë e nevojshme fuqinë e avokatit dhe unë e nevojshme për të qenë kujdestar ligjor Paige. Një ditë më parë unë shkova të marr e saj deri, unë ndjeva shumë i fuqishëm se nuk do të ishte një gjë e afat-shkurtër. Unë nuk e di pse, sepse ne kishim rënë dakord se do të ishte vetëm për vitin shkollor, por kam pasur ndjenjën se në qoftë se unë shkova të marr e saj deri, ajo do të ishte për të mirë.

Si u ndjetë në lidhje me këtë? Dhe si e bëri që ndikojnë në marrëdhëniet tuaja me motrën tuaj?

Ajo ishte me të vërtetë e madhe. Kam qarë. Pyesja veten se çfarë bëja. E dija se do të ndryshojë çdo gjë. Unë kam qenë i vetëm, duke punuar në Amerikën e korporatave; Kam pasur miq-të gjithë se. Unë isha 34 vjeç.

Motra ime dhe kam biseduar gjerë e gjatë dhe ne kemi qenë gjithmonë i afërt dhe i tha: "Ja, unë nuk e di pse apo se si arrita në këtë situatë, por ajo vetëm ndjehet si gjëja e drejtë për të bërë. Unë të dua. Unë ju mbështesin dhe unë dua fëmijët tuaj. Dhe unë do të bëj çdo gjë që mundem për të ndihmuar ata. Dhe të ju ndihmojë. "

Unë nuk e di pse, sepse [motra ime dhe unë] kishin rënë dakord se do të ishte vetëm për vitin shkollor, por kam pasur ndjenjën se në qoftë se unë shkova të marr [mbesën time] lart, do të ishte për të mirë.

Unë jap motra ime një ton të kredisë për të pranuar se në atë kohë, unë mund të jap Paige, mbesën time, diçka që ajo nuk ishte në gjendje t'i jepte, e cila ishte stabiliteti dhe mundësi për të shkuar në kishë. Motra ime ishte joaktiv dhe që duan të kthehen në kishë, por duke luftuar. Paige do të shkojë në Fillore off dhe on, por nuk kishte asgjë të qëndrueshme në lidhje me të.

Motra ime ishte e përulur sa të kuptojnë se nuk ishte diçka më shumë për Paige dhe se ajo nuk ishte në gjendje për të dhënë që të saj.

Paige lëvizur në, ne kemi nënshkruar e saj për shkollë, ajo filloi klasën e katërt dhe ajo vizitoi nënën e saj. Diskutuam se si të gjithë ishte dakord se ky ishte vendi më i mirë për Paige të jetë dhe unë nuk ishte duke marrë atë nga nëna e saj dhe nëna e saj nuk ishte "duke i dhënë" e saj për mua; kjo ishte që ne ishim duke menduar për Paige dhe ky ishte skenari më i mirë për të.

Dhe ishte ajo përgjegjëse për këtë?

Ajo ishte shumë e përgjegjshme për këtë. Ne shkuam për të parë një fëmijë psikolog disa herë, vetëm për të folur përmes emocioneve që Paige ishte ndjenja dhe për të shprehur atë që po ndodhte brenda. Pas rreth gjashtë muajsh, motra ime vendosi të ngrejë për divorc nga burri i saj. I shqetësuar në lidhje me Paige u kapur deri në rastin e tyre divorc. Pra, pas duke folur me motrën time dhe vëllai-in-ligjit tim, kam angazhuar një avokat dhe e ndihmoi motra ime të marrë dokumentet e divorcit gati. Por unë ndërhyrë në divorc dhe ka kërkuar kujdestarinë e plotë të Paige.

Ka qenë një shumë të lutjeve. Unë të kërkuar për të bërë atë sa më pak traumatike të jetë e mundur, sepse gjëja e fundit që kam kërkuar ishte një lloj beteje gjyqësore. Ne të gjithë u pajtuan se kjo ishte skenari më i mirë për Paige.

Unë të kërkuar për të ndihmuar nga dashuria për motrën time dhe mbesën time. Por rrit dhe duke marrë atë veprim është bazuar në një shpirtërore bërë.
Mormon_woman_photo_Peterson4

Duke marrë kujdestarinë e plotë të Paige me të vërtetë kurrë nuk ndjehet si një zgjedhje, ajo ishte gjëja që unë e nevojshme për të bërë. Dhe që nga ajo ditë, pasi duke e bërë këtë një vendim, qindra gjëra kanë rënë në vend dhe kanë punuar jashtë. Dhe ne jemi duke e mbajtur Paige lëvizur përpara dhe ringjallet më pak e bagazheve të jetë e mundur gjatë rrugës. Paige tha, "Unë jam aq i kënaqur që unë jetoj me ty-pa vepër kundër mamin apo babin tim, por unë vetëm ndjehen si ky është vendi ku unë jam menduar të jetë." Pra, kjo ka qenë një përvojë e mrekullueshme.

Cili ka qenë reagimi për situatën tuaj nga anëtarët e kishës dhe udhëheqësve kishtare?

Ata nuk e dinin Paige para se kështu që është frymëzimi që ata janë aq të hapura dhe të pranuar. Jo shumë njerëz të pyes për situatën dhe se si ndodhi, por kur ata e pyesin unë jam i lumtur për të të treguar atyre, sepse unë mendoj se nuk ka "situatë normale." Çdo njeri ka diçka ndodh që i bën ata të ndjehen si ata janë jashtë normë. Duke qenë të hapur dhe duke folur në lidhje me të ka qenë me të vërtetë të dobishme.

Disa muaj para Paige lëvizur në kisha marrë me qira një shtëpi me disa miq në një repart të veçantë. Gjatë rrjedhës së kontratës sonë një vit me qira ndjeva me të vërtetë fort që kam kërkuar për të qëndruar në atë zonë të veçantë. Kur kontrata ishte deri ndodhur mrekulli dhe ka pasur një shtëpi për shitje një rrugë larg që unë nuk duhet të ketë qenë në gjendje të përballojë, por çmimi ka rënë në minutën e fundit. Nuk janë vetëm katër rrugë në lagjen time, kështu që nuk është një rreze e madhe e shtëpive për të zgjedhur. Unë e di se ishte bërë. Kjo lagje dhe lagjes kanë qenë të hapura dhe mikpritëse. Ata bëjnë Paige ndjehen "normal" dhe situata është e madhe. Mësuesi ynë në shtëpi është personi më besnik! Ai viziton çdo muaj dhe sjell një mësim nga Shoqëri për Paige. Ajo e sheh atë në kishë dhe të thotë, "Nuk ka mësuesi ynë në shtëpi!" Ajo e ka ndjerë të përfshirë në mënyrë dhe në shtëpi në lagje.

Cilat janë disa nga mjetet që ju keni tërhequr në nga besimin tuaj për t'ju ndihmuar në një situatë disi të pazakonta brenda kulturës sonë?

Kjo është e gjitha në lidhje me të paturit e një jetë të ungjillit në qendër dhe duke bërë gjëra të rënda ... duke up çdo të dielë dhe duke shkuar në kishë dhe lexuar shkrimet e shenjta. Kjo është shumë më e lehtë të mos për të bërë gjëra, por ajo ndryshon njerëzit për të mirë, nëse ju jeni nëntë ose 10 ose 30 ose 80 vjeç.

Sa më shumë që unë mund të ketë menduar se unë mbështetur në lutje dhe Zoti për të udhëzuar dhe drejtuar vendimin për të pasur Paige të lëvizur në me mua, duke qenë përgjegjës për të që ka amplifikuar se në një ekstrem që unë nuk imagjinohet të jetë e mundur. Ndonjëherë lutjet e mia janë, "Çfarë duhet të bëj për të? Çfarë duhet ajo? "Paige më tregon shumë gjëra, por ajo gjithashtu nuk do të më thoni shumë gjëra. Ndjeva si unë e nevojshme për më shumë ndihmë, sepse nuk e kam lindë saj dhe për të rritur atë nga një i mitur, por kur kam nevojë për atë frymëzim, ajo gjithmonë vjen. Ajo gjithmonë vjen.

Për mua, kjo është ajo që jeta është me të vërtetë të gjithë rreth. Ju mund të shkoni në lidhje me jetën dhe të bëjë punën tuaj dhe të bëjë thirrjen tuaj dhe për të rritur fëmijët tuaj dhe të bëjë stuff tuaj lagje dhe nuk të vërtetë të rritet nga ajo-nuk të vërtetë të marrë të gjithë përvojën nga ajo. Dhe unë mendoj se eksperienca vjen nga pyetur, "Çfarë mund të bëj? Çfarë duhet të bëj? "Për shkak se nuk ka më shumë ne mund të bëjmë. Të jetë i hapur për potencialin që të rritet dhe të dinë se ku është dhënë shumë, shumë është e nevojshme.

Si ka karrierën tuaj është ndikuar si rezultat i marrjes në mbesën tuaj?

Para se e gjithë kjo ka ndodhur, unë kam qenë i transferuar dhe ishte duke punuar në New York City. Nëna ime ishte e sëmurë kështu që unë u zhvendos në shtëpi, sepse kam kërkuar për të shpenzuar atë kohë me të. Duke qenë në Goldman Sachs për kaq shumë kohë dhe të dish kaq shumë njerëz, kam pasur mentorëve të mrekullueshme dhe menaxherët që vendosur mbi prapa për të ndihmuar mua të kaluar në Utah dhe për të marrë një punë tjetër. Kjo hapi rrugën për mua që të jetë në një pozicion për të marrë në mbesën time, si dhe të kalojnë kohë me nënën time që vdiq disa muaj më vonë.

Kjo e fundit mund megjithatë, kam vendosur të lë punën time. U ndjeva shumë i fuqishëm që unë e nevojshme për të bërë diçka të ndryshme ... unë e nevojshme një tjetër fokus dhe kohën time e nevojshme për të shpenzohen në mënyra të ndryshme. Dy vjet e gjysmë më parë, kam bërë vendimin për të shkuar marr Paige dhe ajo kishte të përshtaten në rreth skajet e jetës sime. Por më shumë kohë kam kaluar me të dhe më shumë frymëzim kam kërkuar për të, më shumë ndjeva se Paige nevojshme mua. Megjithatë, puna ime ishte marrë më të mirë për mua; Unë kam qenë duke i dhënë më të mirë për mua në punë dhe më pas vjen në shtëpi i lodhur dhe në një nxitim për të marrë Paige në shtrat, sepse kam pasur më shumë punë për të bërë.

Ndjeva si unë e nevojshme për më shumë ndihmë, sepse nuk e kam lindë saj dhe për të rritur atë nga një i mitur, por kur kam nevojë për atë frymëzim, ajo gjithmonë vjen. Ajo gjithmonë vjen.

Unë kisha një tjetër duke bërë që unë e nevojshme për të lënë punën time dhe për të marrë më shumë përgjegjësi në shtëpi. Unë u përgatitur (kam pasur disa kursime). Dhe unë ndjeva i bindur se unë nuk ishte duke bërë një zgjedhje të paarsyeshëm, sepse unë ende mund të sigurojë. Mendova se në tre ose katër muaj unë do të kuptoj se çfarë po ndodhte dhe të shohim nëse unë e nevojshme për të marrë një punë me kohë të pjesshme ose diçka të ndryshme.

Ajo ka qenë nëntë muaj dhe unë nuk kam dashur të shqetësohen për financat herë. Unë kam shkuar vetëm përsëri në një punë me kohë të gjysmë-të plotë për disa javë dhe çdo gjë e mban të bien në vend. Kjo është një kujtesë e mirë se ajo është me të vërtetë e rëndësishme që të jetë i pranishëm dhe emocionalisht dhe fizikisht në dispozicion për të mentorit dhe të udhëzojë dhe të mësojnë. Zhvillimi i Paige dhe të mësuarit është e rëndësishme. Kjo është koha e saj dhe se ajo kurrë nuk do të ketë këtë prapë kohë për të thith ndjenjat e Shpirtit dhe të njohin bekimet e saj. Unë nuk e di se çfarë është në dyqan për të, por ajo ka nevojë që të jenë të përgatitur për çfarëdo qoftë ajo.

A ju duken mbrapa tani gjatë gjithë jetës tuaj dhe të shohim Zotin duke u përgatitur për këtë përvojë shumë?

Po ... në njëqind mënyra të ndryshme! Edhe gjëja më e vogël për të cilën punë kam pasur dhe sa kohë unë kam qenë në atë punë dhe i cili ishte shefi im është reflektues i kësaj. Unë i thashë shefit tim se mbesa ime ishte duke shkuar për të lëvizur në me mua dhe do të organizoj një pikëllim në kohën e punës time për një kohë (që unë e nevojshme për të marrë Paige në shkollë kështu që unë nuk mund të vijë në deri pas 08:00 dhe unë kishte për të marr e saj deri në 6.00 pm). Kjo është një mentalitet shumë të ndryshme! Shefi im Përgjigja 'vënë atë në perspektivë. Ai tha, "Ju keni marrë për të bërë atë që ju keni marrë për të bërë, në mënyrë që të bëjë atë." Unë e di se të gjithë nuk do të kishte të njëjtën përgjigje dhe qenë kaq përkrahës. Është e pabesueshme për të parë se si me fat isha kur kjo situatë ka ndodhur.

Çfarë do të thoni për gratë që përballen me të bërë zgjedhje jashtë norme?

Kur ti e kupton se nxitjet shpirtërore që keni ndjekur të drejtë, kjo ju bën të doni të bëni atë përsëri, sepse ju ndjeheni aq të mirë! Unë nuk dua të humbasë çdo mundësi, sepse ata të ndjehen mirë dhe të rritet aq shumë.

Kjo është mesazhi që unë të përpiqet për të marrë të gjithë në lagjen time dhe me miqtë e mi. Ju mund të shikoni në situata të njerëzve dhe të mendojnë, "Pse në botë do të bëjnë ata këtë?" Ose, "Çfarë po ndodh atje?" Por ka gjithmonë diçka më të thellë.

Ne jemi të gjithë fëmijët e Perëndisë. Ne të gjithë e kanë role dhe ne të gjithë kemi detyra që janë dhënë. Ne nuk mund të vërtetë të shikoni në të gjithë ata dhe të gjykojë se çfarë ata janë duke bërë apo pse ata janë duke bërë gjëra një mënyrë të caktuar. Ne vetëm duhet të pranojnë se ndoshta ka një shans që ne mund të marrin pjesë në përvojën e tyre, ose ata mund të marrin pjesë në jona. Nuk është një kuti, nuk ka një mënyrë për çdo gjë për të bërë dhe nuk ka formulë. Nëse ka një gjë kam mësuar, ai kurrë nuk është për të kaluar deri një mundësi për shkak se ajo nuk duket si "normale" gjë për të bërë.

Në një vështrim

Tiffany Peterson


Mormon_woman_photo_PetersonCOLOR
Vendndodhja: Salt Lake City, UT

Mosha: 36

Statusi martesor: Kurrë qenë i martuar

Fëmijët: Paige, mosha 11

Profesioni: mësues zëvendësues, real estate agent (pothuajse)

Shkollat ​​Vijuar: Universiteti i Utah

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himni i preferuar: "I Stand All habitur"

Thirrja aktual Kisha: mësues fillore

Intervista prodhuar nga Louise Plaku. Fotografitë e përdorur me leje.

17 Komente

 1. Robin
  05:18 më 17 mars 2010

  Tiffany-juaj histori frymëzon mua për të ndjekur Shpirtin më nga afër dhe të jetë i guximshëm në jetë! Faleminderit.

 2. Myrna Castellar
  17:28 më 17 mars 2010

  Dua forcë tuaj dhe dashurinë tuaj për familjen tuaj. Unë, ve gjithashtu kanë pasur shumë challaenges në jetën time 34 një 36 vjeçare Fëmijët e mi të vjetër duke e ditur se do të ishte më e mirë për stabilitetin emocional të vëllezërve të tyre të vegjël mori costudy prej tyre 6 vjet më parë. Këto përvoja janë mësuar të jenë të sjellshëm dhe më të dashur si ata të rriten shpirtërisht dhe në madhësinë e familjes. Sa për mua, unë gjithmonë pyetjen se çfarë është norma? Sot unë jam në paqe me vendimin e fëmijëve të mi të marrë costudy e vëllezërit e tyre të vegjël dhe ata po marrin gjërat tokësore dhe shpirtërore që ata kanë nevojë. Keni të drejtë i dashur im, nuk është një mënyrë për të bërë gjëra, por ne jemi të mbushur me shpresën që Zoti njeh nevojat tona dhe çfarë është më e mirë për fëmijët e tij të realizimit potencials e tyre më të mëdha; kjo është arsyeja pse ai ka anels si ju fëmijët shërbyer bijve th e njerëzve. Unë ju falënderoj për të bërë një diffence dhe për dashurinë që shprehin foryour familjen.

 3. Chrysula Winegar
  19:30 më 17 mars 2010

  Tiffany, ju falënderoj për ndarjen tregimin tuaj dhe veçanërisht fjalët e tua përfundimtare, e cila më goditi me forcë dhe fuqi. Tingëllon si ju dhe Paige janë një ndeshje e përkryer dhe fjalë për fjalë, një dhuratë nga Perëndia për njëri-tjetrin.

 4. Ann
  22:04 më 21 mars 2010

  Bravo. Faleminderit për ndarjen përvojat tuaja jetësore dhe gjërat që kanë udhëhequr ju në vendimet tuaja. Çfarë një histori të bukur. Normal është vetëm një vendosjen në tharëse (:

 5. Missy
  09:34 më 22 mars 2010

  Kjo ishte e pabesueshme. Kam ndier Shpirtin një milion herë si unë vetëm lexuar nëpër këtë për herë të tretë gjatë. Ju falënderoj për ndarjen tregimin tuaj, për hapjen dhe duke i dhënë mendimet tuaja për lexuesit tuaj.

  Nuk është gjithmonë e më shumë se ajo që jashtë portretizon. Dhe çfarë një mendim i shëndoshë që të ketë para në pyetje se pse një person bën diçka. Thank you again.

 6. Eliza
  12:33 më 23 mars 2010

  Historia Amazing. Thank you so much për këtë. Dua linjave të tuaj e mbylljes

  "Ne nuk mund të vërtetë të shikoni në të gjithë ata dhe të gjykojë se çfarë ata janë duke bërë apo pse ata janë duke bërë gjëra një mënyrë të caktuar. Ne vetëm duhet të pranojnë se ndoshta ka një shans që ne mund të marrin pjesë në përvojën e tyre, ose ata mund të marrin pjesë në jona. Nuk është një kuti, nuk ka një mënyrë për çdo gjë për të bërë dhe nuk ka formulë. Nëse ka një gjë kam mësuar, ai kurrë nuk është për të kaluar deri një mundësi për shkak se ajo nuk duket si "normale" gjë për të bërë. "

  Beautiful.

  Unë gjithashtu dua Linja e komentues i "Normal është vetëm një vendosjen në tharëse."

  Faleminderit për sqarim pasdite sot. Është e vështirë, por duke i dhënë të tjerëve përfitimin e dyshimit është gjithmonë rrugë të lartë. Im më të mirë për ju dhe mbesa tuaj të ëmbël.

 7. Rachelle
  05:40 më 24 mars 2010

  Thank you so much për historinë tuaj. Unë kam qenë duke u lutur për diçka për disa muaj tani dhe unë besoj se ajo që shpirti më mësoi nëpërmjet paragrafët tuaja përfundimtare, ishte një përgjigje për lutjet e mia. Pra, ju falenderoj përtej asaj që çdo fjalë mund kurrë ndoshta përshkruajnë.

 8. Chris Rucker
  08:54 më 29 mars 2010

  Ky është kushëriri im dhe unë duhet të them ... "I Stand All habitur" me lot gëzimi në sytë e mi!

 9. Michelle
  10:47 më 5 prill 2010

  Histori e fuqishme.

 10. Phoebe Hall
  17:41 më 8 prill 2010

  Histori e madhe. Unë e vlerësoj sinqeritetin tuaj në lidhje me të gjitha. Ju jeni një frymëzim.

 11. Patricia Joseph
  18:40 më 11 prill 2010

  Unë me të vërtetë dua të dytë tuaj për paragrafin e fundit. Unë lloj i mori përsipër përgjegjësinë e duke u kujdesur për mbesën time ajo nuk ishte duke bërë mirë në shkollë. Ajo ka lindur në shtëpinë time, nëna e saj u larguan me të kur ajo ishte 4, ajo erdhi tek unë çdo fundjavë, Ne u bashkua me kishën dhe ajo ishte e lumtur, ajo dashuri primar, por gjithmonë ndihet e trishtuar, sepse ajo kishte për të kthyer në të nëna e saj të hënën, nuk kishte mbrëmje familjare në shtëpi për të folur në lidhje me, askush nuk do të të treguar atë që ajo e kishte mësuar në fillore, atëherë unë kuptova se ajo kishte dështuar klasën e parë dhe nuk do të promovohen, unë bëra një qëndrim, le të saj të qëndrojnë me mua dhe shkojnë në shkollë ose unë do të duhet të japë e saj deri plotësisht. Unë nuk dua të shoh dhimbjen në fytyrën e saj kur unë e mora sikur përsëri në shkollë në Queens të hënën, kjo ishte një dhimbje unë nuk dua të shoh më. Nëna e saj ranë dakord dhe ajo erdhi për të jetuar me mua, si ju unë nuk dua të marrë atë nga nëna e saj, kurrë nuk kam pyetur për kujdestari apo ndonjë gjë, si unë ishte i njohur në komunitetin tim me të, ajo u pranua në shkollë dhe Programi afterschool, ajo është bërë e madhe tani. Unë jam gjithmonë i pyetur "pse e keni marrë këtë përgjegjësi?", Përgjigjja ime, Pse duhet të lënë atë të bjerë nëpërmjet plas e shoqërisë, do të këtë të bëjë të gjithë të lumtur, ky është vendimi im, ajo është e lumtur, ajo është duke u përgatitur për Pagëzimi tani që ajo u kthye 8?

  Faleminderit për ndarjen, unë e di se ka dikush atje si unë, unë nuk jam vetëm.

 12. christine
  05:43 më 22 prill 2010

  Thanks so much për ndarjen tregimin tuaj. Unë jam përballur me një situatë tani, ku unë kam qenë i nxitur nga fryma për të vepruar në një mënyrë që vetëm shkon ndesh me parimet, dhe kjo është pak e vështirë për të pranuar. Exeperience juaj ka ndihmuar mua për të parë se duke ndjekur nxitjet I marrin, rruga do të jetë i përgatitur dhe bekimet do të vijnë.

  Faleminderit për të qenë i guximshëm dhe ndarjen tregimin tuaj.

 13. Tatiana
  10:47 më 26 prill 2010

  Kjo është aq e awesome! Unë jam një mom vetme, gjithashtu, që kurrë nuk ka qenë i martuar, por adoptuar një djalë kur isha 44 dhe ai ishte 14 vjeç tepër i kam ndjekur nxitjet e shpirtit dhe se edhe unë kam qenë i bekuar të jashtëzakonshme prej saj! Unë gjithashtu përgjigjur udhëzimit të lë punën time, në rastin tim, sepse e lupus, por edhe ajo ishte në shtëpi aq e madhe qenia me djalin tim. Kur kam lexuar tekstin e këtij postimi unë mbajtur nodding kokën time do po, po, po! Ne kemi qenë të pranuar edhe nga kishën time dhe në punë. Familja ime për një kohë ishte e pasigurt, por tani edhe ata e pranojnë dhe e duan djalin tim.

  Ndonjëherë unë uroj që ne mund të mbyllen së bashku në tempull si nënën dhe djalin, por unë u luta dhe kuptova se Prindërit ynë Qiellor do të kujdeset për të gjithë se dhe në qoftë se ne të dy duan të jenë familje të përjetshme dhe të kualifikohen për të qenë familje të përjetshme, atëherë ne do të jemi . I përdorur për të marrë angsty për të mos pasur asnjë familje të përjetshme, pasi që unë jam i vetëm dhe të konvertohet vetëm në familjen time, por jo më shumë. Unë e di se të gjitha humbjet do të restaurohen dhe të gjitha ka mungesë të përbërë për të tejmbushur. Unë kam atë dëshmi nga prindërit e mi Qiellor.

  Historia juaj është aq frymëzues për mua. Faleminderit për ndarjen e saj me ne.

 14. Tiffany Peterson
  11:16 më 27 prill 2010

  Unë jam aq mirënjohës për komentet tuaja dhe dashurinë dhe mbështetjen tuaj. Unë kam qenë i frymëzuar kështu nga intervistat dhe komentet e juaja të mrekullueshme. Falë Projektit të Grave Mormonit për të na sjellë së bashku në mënyrë që ne mund të ndajnë së bashku këtë udhëtim të quajtur jetë!

 15. Tiffany W.
  05:44 më 15 janar 2011

  WOW! Çfarë guximi dhe forca që ju keni. Ju frymëzojë mua për të dëgjuar më mirë dhe gjithashtu për të ndjekur nxitjet vështira.
  Mbesa juaj është shumë e bekuar që të kemi ty.

 16. Corine
  15:31 më 2 qershor 2011

  Wow! Çfarë një frymë e mahnitshme që ju keni! : D Unë tërësisht gëzuar lexuar këtë dhe duke marrë një paraqitje e shkurtër në zemrën dhe mendjen e një motër shpirt i imi ... :)

  Mënyra për të jetuar !!! Edhe pse, kjo është tashmë e qartë për mua se Zoti tashmë është i ndërgjegjshëm dhe i ju dhe Paige, ju jeni të dy në lutjet e mia. Pyes veten kush vëllai fat do të jetë! ;)

  Corine : D

 17. Angie
  19:12 më 23 gusht 2011

  Faleminderit për ndarjen këtë histori. Unë me të vërtetë nevojë për atë.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline