27 prill 2010 nga admin

4 Komente

Mësimi Forca Inner

Mësimi Forca Inner

Marilynn Clark

Në një vështrim

Prill 2010, Alpine, UT

Në shkurt të vitit 2001, Marilynn Clark vizitoi Afrikën në një ekspeditë humanitare dhe udhëtim i dha një vizion për punën e saj në të ardhmen e saj. Ajo ka filluar që nga brenda jashtë Learning, një sistem i mësimdhënies që paraqet mendimin kritik, kreativitet, dhe perspektiva morale për fëmijët afrikanë të shkollës. Marilynn diskuton se si përulësia dhe përvoja e saj në thirrjet e Kishës kanë bërë IOL mundur.

Si e keni bërë fillimisht interesuar për të ndihmuar popullin e Afrikës?

Më pëlqen të udhëtojë, por burri im nuk ka, kështu që kur unë kam një mundësi për të shkuar diku, unë hidhen në mundësi. Vite më parë, një mik i quajtur dhe tha se ajo ishte duke shkuar në një ekspeditë humanitare në Afrikë. Afrika ishte një vend që unë nuk e kishte vizituar dhe ajo dukej emocionuese, kështu që unë shkova. Kjo ishte shkurt 2001 Ne vizituar shkolla, mori mjete shkollore, dhe gëzonte një përvojë kulturore. Unë nuk mendoj se kemi bërë shumë për të ndihmuar njerëzit, por për mua kjo ishte një eksperiencë e jetës në ndryshim. Unë kurrë nuk kishte qenë në një vend të tretë botërore. Unë nuk ishte në dijeni të varfërisë që ekzistonte, dhe unë u tronditur aq nga tragjedia, në situatë të dëshpëruar që përballet popullata shumë e Afrikës së.

Në një nga udhëtimet e mia të para në Afrikë, kam udhëtuar për në Ugandë dhe takoi një njeri i cili donte për të shkuar në shkollë mjekësore. I ranë dakord për të ndihmuar atë financiarisht, por unë nuk kanë fonde shtesë të pakufishme, kështu që unë kam për të bërë të holla i kishte rënë dakord për të dërguar atë. Kështu që kam filluar pjekje. Unë kam një çift të fqinjëve dhe miqve që më ndihmojnë, dhe ne piqem nja dy herë në muaj, ndonjëherë një herë në javë. Në një ditë të madhe, ne do të shkojmë nëpër £ 100 e miellit. Kjo është një ditë e madhe buke. Ne kemi financuar këtë nxënës për tre vjet. Ai ka dy vjet më shumë para diplomimit.

I ranë dakord për të ndihmuar atë financiarisht, por unë nuk kanë fonde shtesë të pakufishme, kështu që unë kam për të bërë të holla i kishte rënë dakord për të dërguar atë. Kështu që kam filluar pjekje.

Kjo është një përpjekje e komunitetit. Të gjithë fqinjët e mi të blerë rrotullon mia dhe bukë. Ata paguajnë më shumë se ata do të në dyqan ushqimore. Unë hezitoni të flas për këtë, sepse kjo nuk është vetëm mua. Nëse do të ishte, nuk do të ishte asgjë. Suksesi ka ardhur nga të gjithë të kontribuojnë pjesë e tyre.

Çfarë është Brenda Out Learning dhe si e bëri përvojën tuaj fillestar të çojë në zhvillimin e programit?

Pas udhëtimit tim fillestar në Afrikë, kam vendosur unë kam për të bërë diçka që do të vërtetë të bëjë një ndryshim. Kështu që unë vazhdoi duke shkuar prapa, zakonisht një herë në vit, dhe çdo herë që unë u përpoq për të mësuar për veten time atë që gjë do të jetë që do të mund të bëjë një ndryshim. Çdo udhëtim I mbledhur më shumë pjesë të enigmës dhe të menduar për atë që unë në fund të fundit do të bëjë me të vërtetë të bëjë një ndryshim në Afrikë. Në vend që të vënë në Band-Aids, kam kërkuar për të marrë në rrënjët e varfërisë.

Pas një sërë zbulimesh, e dija se nuk ishte diçka në lidhje me sistemin arsimor Afrikës së se nuk ishte përgatitur që njerëzit të përballen me jetën, dhe zgjidhjen e këtij problemi është ku unë në fund vendosi të përqëndrohet energjitë e mia.

Shumë afrikanë janë të arsimuar mirë, por ata nuk mund të duket për të ndryshuar ekonominë. Afrika ka një normë papunësie 70 për qind. Njerëzit nuk janë dembel, dhe ata kanë aftësinë. Por ka një lidhje të humbur në mes të arsimimit të forcës së punës dhe produktivitetin e tyre.

Shumica e shkollave të Afrikës përdorur metodën e rutinë mësimdhënies që fokusohet në mësimin përmendësh, kështu që fëmijët kreative shpesh janë eliminuar nga procesi arsimor. Kjo më bëri të mendoj se si mësuesit ishin duke punuar me fëmijët në klasë. Përveç kësaj, pjesa më e Afrikës përballet me problemet morale të lidhura me pandemisë AIDS. Koncepti i familjes është prishur. Njerëzit kanë humbur busullën e tyre moral.

LDS_woman_photo_Clark2

Duke ditur gjithë këtë, unë filloi të punojë me një grup të mësuesve amerikanë në vitin 2005 për të zhvilluar brenda jashtë Learning (IOL), një sistem i mësimdhënies që fokusohet në tri gjëra: 1) të menduarit kritik, 2) krijimtarisë, dhe 3) vlerat morale.

IOL është bazuar në premisat se të gjithë njerëzit janë të pajisur me aftësitë e nevojshme për të mbijetuar dhe të lulëzojnë në këtë botë. Programi nuk mëson një program akademik, por siguron mbështetje dhe të jetës aftësitë për të fuqizuar plotësisht nxënësit për të arritur madhështinë e tyre. Qëllimi i IOL është për të dhënë fëmijët afrikanë, me mësuesit e tyre, njohuritë e nevojshme për të zbuluar zgjidhje për sfidat themelore të jetës. IOL jep njerëzve mjete për të zgjidhur problemet e tyre. Ekipi ynë nuk mund të zgjidhin problemet e popullit për ta.

Formula e suksesit tonë është që IOL lejon afrikanët për të mësuar afrikanë. Ne jemi futur si mbështetje për mësuesit. Amerikanët nuk janë të ardhur në shtyjnë atë që ata mendojnë se është më e mira. Ne nuk sjellin mësimor; kemi sjellë ide. Mësuesit përdorin kurrikulin e tyre, vetë librat. Ne vetëm mësuar ata se si të jetë më efektive në klasë. Ne mësojmë atyre aktivitete të ndryshme. Ne përdorim muzikë, të mësuarit të bazuar në hetim. Ne mësojmë se si të bëjnë pyetje, si të ndihmojnë një student që ka pyetje, si të punojnë si një ekip.


Si mund specifikat IOL punojë për të përmirësuar mjedisin e klasës dhe në fund të fundit të ndihmojnë njerëzit të ndryshojnë jetën e tyre?

Shans për të folur në lidhje me Perëndinë në shkollat ​​publike Afrikës së është e mrekullueshme. Ekipi IOL fillon trajnimin në premisën se nëse Perëndia e krijoi botën dhe çdo gjë në të, dhe u dha njerëzve pushtet mbi të gjitha gjërat-Ai duhet të ketë siguruar gjërat e nevojshme për të jetuar në këtë ekzistencë. IOL synon të ndihmojë mësuesit të kuptojnë se të gjithë fëmijët kanë vlerë të madhe. Është në dorën e mësuesit për të ndihmuar fëmijën të zbuluar se çfarë është tashmë atje.

Në zonat ku ne kemi punuar, ka rreth 80 nxënës për mësues, kështu që mësimdhënësit përdorin disiplinë shumë të rreptë që përfshin frikë dhe frikësim. Studentët janë shumë të frikësuar nga mësuesit. Kjo nuk është një mjedis të shëndetshëm të mësuarit, sepse fëmijët janë aq të frikësuar se ata do të japin përgjigje të gabuar që ata vetëm të menduar për të pasur një përgjigje të drejtë, përgjigje mësuesi dëshiron. Për shkak të kësaj, është e qartë se çfarë ndodh kur nxënësit të integrohen në shoqëri. Ata heqin dorë.

LDS_woman_photo_Clark3

Për të ndihmuar të ndryshuar këtë mjedis, ne përdorim një teknikë të muzikës në mëngjes për të thyer barrierat mes nxënësit dhe mësuesit. Mësuesit kanë qenë me të vërtetë të hapur për teknikën dhe e pyeti se si ata mund të përdorin muzikën gjatë gjithë programit mësimor, kështu që kemi sjellë një specialist muzikë në Afrikë. Ajo ishte i pabesueshëm.

Ashtu si unë u prezantua me specialist tonë muzikë, unë kam qenë i futur në të gjitha llojet e njerëzve përgjatë rrugës me aftësi të veçanta në fusha të tilla si letërsi, mësim hetim në bazë, dhe matematikë. Si unë kam qenë futur në këto ekspertë, ne kemi mbajtur ndërtimin e programit.

Si të hapur kanë mësuesit dhe nxënësit qenë të IOL?

Ne së pari prezantuar programin në shkurt 2007, dhe njerëzit kanë qenë shumë të hapur. Për këtë pikë, ne kemi trajnuar mësuesit në tetëmbëdhjetë shkollat. Kjo është 144 mësues. Rreth 8,000 studentë kanë marrë trajnimin nëpërmjet mësuesve të tyre.

Që nga ajo kohë, ne kemi bërë hulumtime dhe zhvillim për të parë nëse ajo që ne jemi duke bërë është duke punuar. Rezultatet ishin shumë pozitive, kështu që ne jemi duke shkuar për të trajnuar mësuesit e mbetura në rrethin testuar. Kur ne jemi duke bërë, nuk do të jetë 24.000 studentë nën drejtimin e IOL.

Gjatë procesit të vlerësimit, u takuam një afrikan i cili mori një doktoraturë në arsim nga BYU. Ai është tani ynë në-terren drejtor për Ugandë. Duke filluar prill të këtij viti, ne gjithashtu kemi një organizatë, Botërore Joy, duke paguar për tre instruktorët tanë afrikane IOL për të kryer një seminar trajnues pesë-ditor në Gana. Pra, ne kemi tre qendra: Kenia, Uganda, dhe Gana. Programi ynë po vazhdon të rritet, dhe ne jemi përshtatur për të përmbushur nevojat e njerëzve, veçanërisht në krijimin atë busull morale, këto vlera morale.

Çfarë është shkop juaj matëse për suksesin?

Pasi kemi themeluar gjashtë deri në nëntë muaj përvojë aktuale në klasë, ne e dinim ne nevojë për të matur përpjekjet tona. Është e lehtë për të matur rezultatet e testit, por kishim nevojë për të matur diçka jo të prekshme.

Procesi i zhvillimit të IOL ka qenë e mahnitshme, sepse çdo herë që kemi nevojë për diçka, ekspertiza është bërë në dispozicion. Në këtë rast, një mik i imi i cili donte për të marrë të përfshirë me IOL ka ndodhur që të ketë një motër që ka punuar si një ekzekutiv marketingu për Proctor dhe Gamble. Ajo e di se si për të zhvilluar modele të matjes në një nivel profesional dhe ajo ka krijuar një vlerësim të pyetësorit për mësuesit dhe atyre që kishin qenë të trajnuar me metoda IOL. Drejtori ynë Afrikan në Kenia kryer edhe intervista personale. Përdorimi i këtyre dy sondazheve, janë analizuar 104 mësues. Format e vlerësimit janë llogaritur pastaj duke përdorur një vlerësim të matjes krijuar veçanërisht për IOL.

Rezultatet tregojnë mësuesit janë duke shijuar mësim më shumë se më parë. Studentët me të vërtetë duan të vijnë në shkollë. Kur fëmijët të zgjedhin nëse do të qëndrojnë në shtëpi dhe të kërkoni për ushqim ose të vijnë në shkollë, ata janë zgjedhur për të ardhur në shkollë, e cila është një rezultat pozitiv.

Unë nuk jam një mësues. Unë nuk kam një sfond në arsim. Unë vetëm kishte një ndjenjë të kishte diçka të humbur në mënyrë afrikanë u arsimuar.

Ne gjithashtu e njohur fusha ku ne kemi nevojë për të përmirësuar, kryesisht me vazhdim. Mësuesit duan të dinë se ku mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me metodat e mësimdhënies IOL. Ata duan trajnime shtesë, kështu që ne jemi tani duke vënë së bashku një program të mentorimit për të lidhur mësuesit afrikane.

Ne jemi të interesuar në rezultatet e testit, too. Disa shkolla të treguar rezultatet janë deri; disa shkolla tregojnë rezultatet jeni gati edhe. Por kjo është shumë herët që të keni ndonjë të dhëna të qarta që tregojnë nëse janë apo jo puna jonë është që ndikojnë në rezultatet e testit.

Përmirësim të vazhdueshëm është pjesë e procesit. Ne do të vazhdojmë për të provuar dhe të matur, të gjejnë zonat e dobëta dhe për të përmirësuar.

Si keni financuar IOL?

IOL është financuar me fonde personale. Disa individë kanë ndihmuar financimin e faqen tonë të internetit dhe të trajnimeve, por është e vështirë për t'i bërë njerëzit për të kontribuar financiarisht, kur kjo është vetëm ide. Ne kishim për të marrë matjet. Tani që ne kemi marrë të dhëna konkrete për të treguar rezultate, unë jam duke shpresuar ne mund të ngritur fonde për të përfunduar seminare shtesë të trajnimit.

Plani afatgjatë është që të jetë i qëndrueshëm, dhe ne jemi duke u mbyllur. Pasi ne kemi produkt dhe njerëzit të njohin është i vlefshëm, ata shpresojmë se do të paguajnë ekipin tonë Afrikës për të kryer trajnime. Unë mendoj se ne jemi rreth gjashtë muaj deri në një vit nga ai qëllim.

Çfarë ju të përgatitur për këtë punë? Ku e keni gjetur frymëzim për idetë dhe guximin për të zbatuar ato?

Njerëzit kanë qenë të habitur kur të shohin mungesën time e kredencialet. Unë nuk jam një mësues. Unë nuk kam një sfond në arsim. Unë vetëm kishte një ndjenjë të kishte diçka të humbur në mënyrë afrikanë u arsimuar. Ajo nuk ka të bëjnë me atë që kam parë në etikën e tyre të punës, aftësinë e tyre të mrekullueshme, dhe problemet që ata përballen në shoqëri.

Unë ndjeva kam kuptuar problemin. Unë e nevojshme për të ndihmuar njerëzit me zgjidhje. Kjo ka qenë gjë e mahnitshme. Njerëzit, ekspertët të cilët kanë aftësitë, kanë ardhur përpara. Unë e kam ndjerë gjithmonë si proces të zhvillimit të IOL ishte orkestruar hyjnore. Kjo ishte diçka që e nevojshme të ndodhë. Zoti ishte duke hapur një rrugë për të mbledhur këto afrikanë të mrekullueshme dhe për të ndihmuar ata të njohin se kush janë ata. Kjo ishte lidhja e humbur. Ata kishin harruar se kush janë ata. Misioni im ishte duke i ndihmuar ata të kuptojnë se ata kanë çfarë ata kanë nevojë. Ata nuk duhet të jenë të varur nga dikush tjetër për t'i ndihmuar ata. Një shtet i mirëqenies shkatërron besimin e njerëzve. Ajo shkakton njerëzit që të mendojnë se dikush duhet të ndihmojë në zgjidhjen e problemeve të tyre dhe ata harroni të kthehet në atë forcë e brendshme, që besimi i brendshëm që me ndihmën e Zotit, çdo gjë është e mundur.

Unë tani mund të shohim se përvoja ime në Kishë përgatitur mua për këtë punë në Afrikë. Unë jam duke bërë atë që unë do të bëj në një thirrje të Kishës dhe të zgjeruar atë mbi një fushë të madhe. Rrjeti i anëtarëve të Kishës ka qenë edhe çelësi. Myslimanët dhe të krishterët të punojnë me IOL, dhe ata të gjithë të përfitojnë programin. Megjithatë, kjo është shoqatë e anëtarëve të Kishës që kanë luajtur një rol të madh në suksesin IOL-së. Ne kemi një rrjet automatike në të gjithë botën. Është krijuar një lidhjen e njerëzve të cilët kanë një dëshirë për të bërë diçka që të përfitojnë të tjerët.

Unë tani mund të shohim se përvoja ime në Kishë përgatitur mua për këtë punë në Afrikë. Unë jam duke bërë atë që unë do të bëj në një thirrje të Kishës dhe të zgjeruar atë mbi një fushë të madhe.

Unë mendoj se e vetmja gjë që unë mund të ofrojë është kuptuar unë nuk di asgjë, dhe unë të mbështetet në Zotin. E vetmja gjë që unë kam sjellë në këtë proces është përulësia për të thënë, unë nuk e di se çfarë duhet bërë, por më intereson thellësisht dhe do të ndjekin përmes në një bërë. Zoti duhet të mendojnë, "Oh, i dashur e varfër, ajo është shqetësuese në lidhje me këtë aq shumë dhe duke u përpjekur në mënyrë të vështirë, le të japë një ndihmë të vogël të saj. Ajo kurrë nuk do të kuptoj atë vetë e saj, kjo është e sigurt. Pra, ne do të vënë njerëzit e duhur në rrugën e saj. "

Evolucioni i IOL është asgjë më pak se një mrekulli. Ka kaq shumë histori për njerëzit që kanë ardhur përpara. Ajo do të marrë një zemër shumë të vështirë të mos e njohin dorën e Zotit në këtë proces. Është frymëzuar me të vërtetë. Sepse Zoti do të mund të gjeni dikë më të mirë se unë. Dhe ai e bën. Nëse ju jeni të sinqertë, Zoti zmadhon përpjekjet tuaja. Nuk ka dyshim për këtë.

Njerëzit duhet të vazhdojë me çdo gjë që puna tregon deri në rrugën e tyre. Ajo nuk duhet të jetë në Afrikë. Ajo mund të jetë në vendin fqinj. Të gjithë ne kemi nxitjet pak. A nuk kthehet prapa tuaj mbi to.

Në një vështrim

Marilynn Clark


LDS_woman_photo_Clark2
Vendndodhja: Alpine, UT

Mosha: 62

Gjendja civile: I martuar 43 vjeç

Fëmijët: Tre bijat (35, 32, dhe 30)

Profesioni: zonjë shtëpie

Shkollat ​​Vijuar: Ricks College, Idaho State University

Gjuhë të flas në shtëpi: Anglisht

Himni i preferuar: "Ti je si e Madhe"

Thirrja aktual Kisha: Koordinator Takimi Shoqatës së Ndihmës

Në Web: Inside Out Mësoni www.iolinternational.org

Intervistë nga Melissa çartur . Fotografitë nga Justin Hackworth .

4 Komente

 1. Amy Hackworth
  20:47 më 28 prill 2010

  Marilyn, Justin u frymëzuar kështu nga biseda juaj si ai fotografuar ty, dhe unë mund të shoh pse. Historia juaj është e bukur, dhe kështu frymëzues. Faleminderit për shembull tuaj të madh dhe të zemrës dhe duart të gatshëm. I dashur lexuar në lidhje me punën tuaj.

 2. Pam
  10:05 më 6 Maj 2010

  Unë vetëm dua të them unë isha shumë i frymëzuar lexuar artikullin tuaj / intervistë. Kudos për ju për të gjithë punën e mirë që po bëni për të ndihmuar të tjerët në këtë kapacitet ndërfetare.

 3. Nikki
  10:59 më 20 Maj 2010

  Ju janë të mahnitshme. Faleminderit për të na treguar se nuk ka fuqi në 1-1 mendimit, një vendosmëri, një vizion, dhe një i dashur Atin.

 4. Harmony
  22:13 më 9 shtator 2010

  WOW !!! Unë jam frymëzuar, ju falënderoj për shembullin tuaj dhe guxim, unë jam një YSA në Brisbane Australi dhe unë do të duan për të punuar me ju dhe këtë program të frymëzuar.

Lini një Përgjigju

SEO Powered by Platinum SEO nga Techblissonline